Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı

FreiGeist
03.03.2015 - 07:52
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu ile Adana, Osmaniye, Hatay, Konya, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Erzurum, Erzincan, Elazığ, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Genellikle yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile zamanla Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında doğu, zamanla kuzey ve batı bölgelerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta, gece saatlerinde Orta Karadeniz kıyıları ile Sinop ve Giresun çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışarın; bugün akşam saatlerine kadar Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm), yer yer çok kuvvetli (51-75 mm) olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını,yıldırım, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; gece saatlerinde Orta Karadeniz kıyıları ile Sinop ve Giresun çevrelerinde kuzeybatı (karayel) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin batısının, öğle saatlerinden sonra doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)

BURSA Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 16

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 18

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Avrupa Yakası ile zamanla il geneli yağmur ve sağanak yağışlı 12

KIRKLARELİ Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu, sabah saatlerinde il geneli, öğle saatlerinde doğu ilçeleri yağmur ve sağanak yağışlı 17

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kıyı Ege, öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 10

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu, sabah saatlerinde il geneli, öğle saatlerinde doğu ilçeleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 17

MUĞLA Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 13

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün akşam saatlerine kadar Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm), yer yer çok kuvvetli (51-75 mm) olması bekleniyor.

ADANA Parçalı çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 19

ANTALYA Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri sağanak yağışlı 19

HATAY Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 14

MERSİN Parçalı ve çok bulutlu 19

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzey ve doğu kesimleri ile akşam saatlerinde Konya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 11

ÇANKIRI Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer kar yağışlı 12

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 12

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif yağmurlu 13

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; gece saatlerinde Sinop çevrelerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

BOLU Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. 11

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 15

KARABÜK  Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. 14

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 13

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz bölümü ile gece saatlerinde Giresun, Trabzon ve Gümüşhane çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; gece saatlerinde Orta Karadeniz kıyıları ile Giresun çevrelerinde kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 16

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı, 13

TOKAT Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. 13

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu 12

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneydoğusu ile Erzurum, Elazığ, Ağrı, Iğdır ve gece saatlerinde Erzincan çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Elazığ ve Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

ERZİNCAN Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 7

ERZURUM  Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı 2

KARS Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 2

MALATYA Parçalı ve çok bulutlu 12

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

SİİRT  Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz'de gece fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, batısı yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de gündüz güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/saat), gece batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60km/s), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, gece Orta Karadeniz'de 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, gündüz yağmurlu, Rüzgar: Batı ve güneybatı, gece kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de batı ve kuzeybatı, gece kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s), gece 4 ila 6 (30-50km/s); Güney Ege'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/saat), ilk saatlerde 4 ila 6 (30-50km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve kısa süreli sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve güneybatı, gece kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50km/saat) kuvvetinde; Dalga: 1,5m ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava: Parçalı bulutlu, karla karışık yağmurlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde; Dalga Yüksekliği: 0,25 ila 0,5m, Görüş Mesafesi: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0