Görüş Bildir
Haberler
Hafızayı Allak Bullak Edip İnsana Gerçekte Kim Olduğu Üzerine Sorgulatan 32 Film

Hafızayı Allak Bullak Edip İnsana Gerçekte Kim Olduğu Üzerine Sorgulatan 32 Film

EC was here.
07.10.2015 - 18:06

Düşünsenize, hafızanız siliniyor ve kim olduğunuzu hatırlamıyorsunuz. Kendinizi aramaya başlıyorsunuz. Sevdiklerinizin artık sizin için bir yabancıdan farkları yok. Geçmişinizde kötü bir insandınız belki de ancak şimdi tam tersi çok iyi bir insansınız. Bütün bunları düşününce ister istemez soruyorsunuz: Aslında kim olduğumuzu belirleyen en önemli faktör hafızamız mıdır? İşte bu konuya açıklık getirmeye çalışıp hafızayla oynayan o izlenesi filmler...

Filmler IMDb puanlarına göre sıralanmıştır, bu puanlara tıklayarak filmlerin sayfasına gidebilirsiniz. Özetler beyazperde sitesinden alıntılanmıştır. Keyifli seyirler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

32. Bilinmeyen / Unknown (2006)

32. Bilinmeyen / Unknown (2006)

IMDb: 6.5

Beş adam, kilitli bir depoda uyandıklarında ne geçmişlerine dair ne de oraya nasıl geldiklerine dair hiçbir şey hatırlamazlar. Bilmedikleri bir oyunun içindeymişçesine birbirlerinin ve kendilerinin kim olduğunu anlamaya çalışırlar. Kısa zamanda ortaya çıkar ki, gerçekten içinde bulundukları şey bir oyundur. Canlı kalmak için kimin iyi taraftan, kimin kötü taraftan olduğunu anlamaları gerekmektedir.

31. Uzayda Dehşet / Pandorum (2009)

31. Uzayda Dehşet / Pandorum (2009)

IMDb: 6.8

İki uzay istasyonu görevlisi uyandıklarında dehşete düşerler, uyandıkları istasyon terkedilmiş durumdadır ve kendileri hakkında hiçbir bilgileri yoktur. Görevleri, ne kadar uyudukları ve nerede oldukları hakkında da hiçbir ipuçları yoktur. İstasyonu araştırdıklarında yalnız olmadıklarını öğrenirler ve çok daha ürkütücü olaylar kendilerini beklemektedir. Geminin içerisinde derin ve korkunç gerçekler ortaya çıkacaktır. Yavaş yavaş ölümcül sırlar açıklanacaktır. Tüm sorular cevap bulacak: Bunlar kim? Görevleri nedir?

30. Aşk Yemini / The Vow (2012)

30. Aşk Yemini / The Vow (2012)

IMDb: 6.8

Yeni evlenmiş birbirine aşık bir çift olan Paige ve Leo bir gece arabada evlerine dönerlerken, bir trafik kazası geçirirler. İkisi de sağ kurtulur fakat Paige 5 sene boyunca komada kalır. Her gün sevgili karısının uyanmasını bekleyen Leo, Paige komadan çıktığında ciddi bir şok yaşar. Zira Paige, ağır bir hafıza kaybına uğramıştır ve kazadan önceki hayatına dair çok az şey hatırlamaktadır. Leo şimdi her şeye yeniden başlayarak Paige'in sevgisini yeniden kazanmaya, bütün hatıralarını beraber yaşadıkları anları geri getirmeye çalışacaktır...

29. 50 İlk Öpücük / 50 First Dates (2004)

29. 50 İlk Öpücük / 50 First Dates (2004)

IMDb: 6.8

Henry Roth, bir Hawaii cennetinde sonsuz sayıda kadınla hiçbir bağ kurmadan gönlünce yaşamakta olan bir doktordu. Ta ki Lucy Whitmore ile tanışana denk. Henry ve Lucy birbirlerinden gerçekten hoşlanırlar ve aralarında ciddi bir ilişki başlamak üzeredir. Ancak Lucy, ertesi gün uyandığında, Henry’i tanımaz ve bu durum genç adamı çok şaşırtır. Çok geçmeden Henry, genç kadının kısa süreli hafıza sorununun olduğunu fark eder. Lucy her sabah uyandığında yaşadığı önceki günü hatırlamamaktadır. Yine de Henry, bu durumun, kendisine engel teşkil etmesine izin vermemekte kararlıdır. Her yeni günde Lucy’i kendisine bir kez daha aşık edebilmek için mücadele etmekten asla vazgeçmeyecektir.

28. Örümcek / Spider (2002)

28. Örümcek / Spider (2002)

IMDb: 6.9

Cleg ailesinin oğlu, adını bilmediğimiz, annesinin sürekli olarak “örümcek” lakabıyla seslendiği Bay Cleg çocukluğundan beri psikolojik bir buhran yaşamaktadır. Akıl hastanesinden ayrılıp, evden bozma bir otele yerleştiğinde aklının oynadığı oyunlar sonucunda hafızasından silinen anıları canlandırmak için sancılı bir mücadeleye girişir. Yaşadığı çocukluk travmalarını hayali olarak yeniden kuran ve onları izleyerek bir örümcek gibi beyninin tüm noktalarına ağ ören Spider bu ağır yükün altından kalkabilecek midir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

27. Vanilla Sky (2001)

27. Vanilla Sky (2001)

IMDb: 6.9

David Aames'in yaşadığı hayat, herkesin hayal ettiği türden bir yaşamdır. Bir gün bir anda hayatının kadınıyla tanıştığına emin olur. Sorun şudur ki, tanıştığı bu kadın, kendi kız arkadaşının en yakın arkadaşıdır. Bir süre sonra kız arkadaşı nedeniyle karıştığı bir kazada yüzü tamamıyla deformasyona uğrar. David bir süre sonra kendi hayatına sırt çevirecek ve her şeyden uzaklaşacaktır. Karşısına aniden bir doktor çıkar ve David'i eski haline döndürebileceği konusunda telkinlerde bulunur. David, tehlikeli bir yolculuğa çıkmak üzere bir karar alır.

26. Trans / Trance (2013)

26. Trans / Trance (2013)

IMDb: 7.0

Sanat eserleri konusunda uzman olan Simon tanınmış bir müzayede müdürüdür. Franck adındaki bir gangster ile birlikte milyon dolarlar değerindeki bir tablonun çalınma eylemine katılır. Olay esnasında oluşan kargaşada başına korkunç bir darbe alır, ve uyandığında tabloyu nereye sakladığı konusunda hiçbir şey hatırlamamaktadır. Ne tehditler ne de işkenceler onun hafızasını geri getirmeyecektir. Bunun üzerine Franck Elizabeth isimli bir hipnoz uzmanını tutar, böylece Simon'un beyninin derinliklerindeki bilgiye ulaşmayı planlamaktadır. Seans ilerledikçe geçmişine dönen Simon için geçmişteki tutkularının canlanlanma zamanıdır.

25. Çıldırış / The Jacket (2005)

25. Çıldırış / The Jacket (2005)

IMDb: 7.1

Film, yaralı bir Körfez Savaşı gazisinin evine dönüşü ve hafıza kaybı sıkıntısı ile mücadelesi etrafında dönüyor. Jack, savaş sırasında başından ciddi yara almıştır. Kimsesiz olduğu için hafıza kaybının keskin anlarında ne yapacağı konusunda çok zorlanır. Bu sebeple de doğduğu yer olan Vermont’a gider. Oraya giderken otostop yöntemini kullanır. Yol üzerinde bir kadına rastlar. Arabası arıza yapmıştır ve yanında sekiz yaşındaki kızı vardır. Onlara yardım eder. Başka bir araç sahibi onları arabasına alır ve çok geçmeden bir polis kontrolü çıkar karşılarına. Jack bir gün gözlerini açar ve kendini hastanede bulur. Kayıp hafızasından kalanlar sadece bu kopuk görüntülerdir. Hayal ile gerçek arasında sürekli hareket halindeki hafızasında bir an Jackie adında bir kadının evinde geçirdiği anlar belirir. Jack’i hayata döndürecek olan cevaplar nerededir? Kimdedir?

24. Ghajini (2008)

24. Ghajini (2008)

IMDb: 7.3

Kalpana küçük bir reklam filminde oyunculuk yapıyordur. Sanjay(Aamir Khan) ise Amerika'da eğitimini tamamlamış ve babasından kalan Air Voice şirketinin başına geçmiştir. Sanjay reklam afişi için belirlediği evde Kalpana kalmaktadır. Sanjay'in adamları Kalpana ile görüşmeye giderler, fakat Kalpana'nın iş yerindeki arkadaşları Sanjay'ın ona aşık olduğunu sanarlar. Ve bundan sonra Kalpana ile Sanjay'ın maceraları başlar. Birbirlerine aşık olurlar. İkili iş gerekçesi ile farklı yerlere çalışmaya giderler ama bir daha birbirlerini göremezler. Bunun sebebi olan kişi ise Ghajini'dir. Bundan sonrası hayatta kalan,hafızasını kaybeden ve 15 dakikada bir her şeyi unutan Sanjay'ın intikamıdır.

23. İngiliz Hasta / The English Patient (1996)

23. İngiliz Hasta / The English Patient (1996)

IMDb: 7.4

Laszlo Almásy bir harita yapımcısıdır ve sahra çölünün bazı bölgelerinde harita çıkarmakla görevlidir. II. Dünya Savaşı'nda geçen hikâyede, bir uçak kazasında Almásy'nin vücudunda yanıklar oluşur ve Almásy yatağa düşer. Ona bakacak kişi Hanna adında bir hemşiredir. Eski bir İtalyan manastırında kalmaya başlayan Almásy, gizemli geçmişini hatırlamaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Unutma Beni / Still Alice (2014)

22. Unutma Beni / Still Alice (2014)

IMDb: 7.5

Alice Howland, Columbia Üniversitesi'nde ünlü bir dilbilim profesörüdür. Bir gün doktor muayenesinde kendisine Alzheimer'ın başlangıç evresinde olduğu teşhisi konur. Alice'in hayatı artık eskisi gibi olmayacaktır. Geçirdiği hastalık, eşi ve üç çocuğuyla birlikte sürdüğü hayata yeni bir gözle bakmasını sağlayacaktır. İnsan ilişkilerini sorgularken öte yandan da en genç kızıyla olan ilişkisiyle de onu yeniden kazanmak için mücadele verir. Alice, uzmanlaştığı bölüm gereği hayatı boyunca yeni şeyler öğrenmektedir ve bu yüzden hastalığını başta kabullenmek istemez. Manhattan sokaklarında kayboluşuyla durumu kavramaya başlayan Alice, zamanla Alzheimer'la mücadele etmenin yollarını arayacaktır.

21. Gerçeğe Çağrı / Total Recall (1990)

21. Gerçeğe Çağrı / Total Recall (1990)

IMDb: 7.5

Bir adam hayalinde Mars gezegenine sanal yolculuklar yaparken umulmadık bir takım olaylar, onu gerçekte de söz konusu gezegene gitmek yönünde zorlayacaktır. Douglas Quaid her gece rüyasında bu gezegeni gören bir işçidir aslında. Bir şirketi, anı transferi ile yolculuk satar. O da Mars tatili ister ve bunu satın alır. Ancak anı transferi esnasında sıradışı bir durum olur. Quaid bir anda kendisini gizli bir ajan olarak bulur. Coogan adındali Mars’ın acımasız lideri ile karşı karşıyadır. Gerçek ile hayal arasında bir yerde sıkışan Douglas, çıkış yolunu bulmak zorundadır.

20. Yaşam Şifresi / Source Code (2011)

20. Yaşam Şifresi / Source Code (2011)

IMDb: 7.5

Hızlı trende uyanan ve burada nasıl bulunduğuna dair hiçbir fikri olmayan Yüzbaşı Colter Stevens (Jake Gyllenhaal), karşısında Christina (Michelle Monaghan) adlı kendisinin tanımadığı birini bulur. Kadının hareketlerinden Colter'ı tanıdığı anlaşılır. Ne olup bittiğini anlamaya çalışan Colter, tuvalette kendine sığınacak yer ararken aynada kendi yerine başkasının yüzünü görmesiyle şok olur. Cüzdanında da bir sınıf öğretmeni olan Sean Fentress'ın kimliği bulunuyordur.

19. Ondan Uzakta / Away from Her (2006)

19. Ondan Uzakta / Away from Her (2006)

IMDb: 7.6

Elli yıllık evli çift Fiona ve Grant emekliliklerinden sonra şehirden uzakta sakin bir eve taşınırlar. Bu huzurlu hayatın üzerine Fiona’ya Alzheimer hastalığı teşhise konulmasıyla birlikte gölge düşer. Karısına bakamayacak kadar yaşlı olan Grant, Fiona’nın ısrarıyla bir bakımevine yerleştirilir. Bir ay sonra karısını ziyarete giden yaşlı adam, Fiona’nın eskisinden çok farklı bir yaşam sürdüğünü; daha önce hiç tanık olmadığı bir Fiona’ya dönüştüğünü fark eder.

18. Öldüren Hatıralar / Spellbound (1945)

18. Öldüren Hatıralar / Spellbound (1945)

IMDb: 7.7

Gerilim sinemasının büyük ustası Alfred Hitchcock'un Öldüren Hatıralar'ında Sigmund Freud'un psikanaliz teorileriyle bir cinayet çözümlemesi yapıyor. Hitchcock'un düş sekansları için ressam Salvador Dali'yle çalıştığı film, göreve yeni atanan müdürünü bekleyen bir akıl hastanesinde başlıyor. Doktor Ballantine'in gelişiyle merakları bir kat daha artan hastane sakinleri, doktorun kimi tuhaf hallerine anlam vermekte zorlanacak, hatta içlerinde onun katil olduğunu ileri sürenler bile olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Kayıp Otoban / Lost Highway (1997)

17. Kayıp Otoban / Lost Highway (1997)

IMDb: 7.7

Fred Madison, karısının geçmişinden habersiz olarak onunla evlenmiştir. Ancak bu geçmiş onları rahat bırakmayacaktır. Sonuçta iş bir cinayet ve Fred’in kişilik bölünmesi yaşamasına kadar gidecektir. Bir korku hikayesi, bir cinayet bilmecesi, namlunun ucuyla buluşan bir aldatma, psikolojik bozukluğun analizi?

16. Karanlık Şehir / Dark City (1998)

16. Karanlık Şehir / Dark City (1998)

IMDb: 7.7

John Murdoch, bir sabah nasıl geldiğini bilmediği yabancı bir otel odasında uyanır ve vahşice işlenmiş cinayetlerin katili olarak arandığını fark eder. Hafızasını kaybetmiş olduğu için cinayetleri işleyip işlemediğini dahi hatırlıyamamaktadır. Dedektif Burmstead tarafından aranan Murdoch, gerçekte kim olduğunu öğrenmek ve karşılaştığı bu korkunç bilmeceyi çözmek için büyük bir mücadeleye başlar.

15. Makinist / The Machinist (2004)

15. Makinist / The Machinist (2004)

IMDb: 7.7

Bir yıldır uykusuzluk hastalığı çeken Trevor, bir fabrikada işçi olarak çalışmaktadır. Dinlenememekten ötürü vücudu bitik bir haldedir. Öte yandan işi dikkat gerektirir ve en ufak bir hatanın bedeli ağır olacaktır. Trevor ise her şeye çok zor konsantre olmaktadır. Trevor, kendisine bir takım notlar bırakmaya ve giderek azalan kilosunu sarı kağıtlara yazıp dairesine asmaya çok meraklıdır. Hayatında duygusal olarak bir şeyler yaşadığı fahişe Stevie ile bir yandan da tutku duyduğu Maria vardır. İş arkadaşları kendisine, bu gözle görünür kilo kaybı ve bedensel çöküşün arkasında ne olduğunu bilmemekten ötürü güven duymazlar.

14. Kelebek Etkisi / The Butterfly Effect (2004)

14. Kelebek Etkisi / The Butterfly Effect (2004)

IMDb: 7.7

Yıl 2002... Evan Treborn, özellikle yoğun strese yaşadığı anlarda baygınlık geçirmektedir. Bunun nedeni ise karanlık geçmişidir... Treborn çocukluğunda cinsel tacizlere maruz kalmış ve kuvvetli psikolojik travmalar yaşamıştır. Treborn tesadüf eseri zamanda yolculuk yapıp geçmişe dönebildiğini fark eder ve geçmişinin bu bölümlerini silmek için uğraşmaya başlar. Çocukluğuna geri dönmeyi başaran genç adam geçmişini yeniden kurgulamaya başlar.

13. Korkuyorum Anne (2004)

13. Korkuyorum Anne (2004)

IMDb: 7.8

Bir kaza sonucu hafızasını yitiren Ali'nin imdadına ailesi ve yakın çevresi yetişir. Geçmişine dair hiçbir şey anımsayamayan bu adama yardımcı olmak isteyen mahalle sakinleri Ali'den daha fazla telaşlıdırlar. Zamanla bu uğraş karakterlerin dönüşümlerine sebep olur. Herkes insan olmanın anlamını bir bir keşfetmeye başlar. Üstüne kaybolan bir yüzük vakası da eklendiğinde vakit tüm karakterler için teker teker aynaya bakma vaktidir. Adından da anlaşılacağı gibi bir korku hikayesidir Korkuyorum Anne. Hayattan korkanların en başta annelerine, sonrasında ise sevdiklerine sığındığı bir hayatı, aslen hayatın ta kendisini resmetmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Aç Gözünü / Abre los ojos (1997)

12. Aç Gözünü / Abre los ojos (1997)

IMDb: 7.8

Cesar, kendi halinde, ne istediğini bilen genç bir adamdır. Hayata dair umutları vardır ve önünde gördüğü gelecek ışıldamaktadır. Bir gece arkadaşı olan Paleya'nın da ilgi duyduğu güzel bir kadın olan Sofia'yla tanışır. Cesar, artık, o güne kadar sahip olduğu tüm temkinli hallerini kapı dışı etmek üzeredir. Cesar, bu kadın için yaratılmıştır ve bu kadın için her şeyi yapmaya hazırdır. Suç işlemeye ve hapishanelerde sürümeye bile...

11. Felekten bir Gece / The Hangover (2009)

11. Felekten bir Gece / The Hangover (2009)

IMDb: 7.8

Filmde arkadaşlarının düğününden iki gün önce bekârlığa veda partisi vermek için Las Vegas’a giden dört tuhaf arkadaşın, sarhoş oldukları parti gecesinin sabahında odalarında bir kaplan, tavuklar ve dolapta ağlayan altı aylık bir bebek ile uyanmaları üzerine gelişen olağanüstü maceralar aktarılmaktadır. Damadın ortalıkta olmaması da ayrı bir meseledir! Kafaları hala kıyak olan bu kafadarlar, bir gece öncesine dair hiçbirşeyi hatırlayamazlar. Birbirinden şapşal ama sevimli bu üç hergele, ipuçlarını takip ederek işlerin nerede kontrolden çıktığını bulmak zorundadırlar. En önemlisi de damadı bularak zamanında Los Angeles’a düğününe yetiştirmeleri gerekmektedir.

10. Kabadayı (2007)

10. Kabadayı (2007)
tinypic.com

IMDb: 7.9

Ali Osman, yılların tecrübesiyle gayrı-meşru bir meslek olan kabadayılıkta, kendi etik çerçevesiyle ayrıksı bir yerde durmaktadır. Tüm camiasında iyi tanınan bir adam olan Ali Osman, ezilenleri korumaya yönelik bir genel tavır takınmıştır. Devran ise gençliğinin getirdiği bir heyecanla Ali Osman’ın tam karşısında konumlanan bir karakterdir. Onun tek amacı, kabadayı davranışlarıyla piyasada kendine daha sağlam bir yer edinmek ve daha çok güçlenmektir. Karşıt güçlerin çarpıştığı illegal bir camia, yeni bir savaşın eşiğindedir.

9. Not Defteri / The Notebook (2004)

9. Not Defteri / The Notebook (2004)

IMDb: 7.9

Yaşlılar için yapılmış bir bakımevinde yaşayan ve çevresindekiler tarafından 'Duke' diye çağrılan ihtiyar adam sararmış defterinde yazılı olan bir aşk hikayesini okumaya başlar. Hikaye 1940 yılında başlar. Güney Carolina'da yer alan Seabrook Adası'na Allie Hamilton isimli 17 yaşında bir genç kız gelir. Ailesiyle birlikte tatile gelen Allie, burada yaşayan Noah isimli bir gençle yakınlaşmaya başlar. Aralarındaki sınıfsal ve ekonomik farklılıklara rağmen birbirlerine duydukları hissi engellemez, doyasıya yaşamaya başlarlar. Ancak onları bekleyen ayrılık 2. Dünya Savaşı'nın kızışmasıyla birlikte gelmek üzeredir.

8. Hiroşima Sevgilim / Hiroshima mon amour (1959)

8. Hiroşima Sevgilim / Hiroshima mon amour (1959)

IMDb: 8.0

Yıl 1959. Hiroşima'ya atılan bombanın ardından barışla ilgili çekilen bir filmde oynayan Emmanuelle Riva, Hiroşima'da kalan son iki gecesini Eiji Okada ile geçirir. İkisinin mutlu bir evlilikleri olmasına rağmen birbirlerine aşık olurlar. Eiji, Emmanuelle'nin kısa zaman içinde ülkesi olan Fransa’ya döneceğini öğrenince, Hiroşima'da onunla kalması için uğraşır. Bu esnada Emanuelle, İkinci Dünya Savaşı'nda Alman bir asker olan ilk aşkını hatırlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Casuslara Karşı / The Manchurian Candidate (1962)

7. Casuslara Karşı / The Manchurian Candidate (1962)

IMDb: 8.0

Kore Savaşı esnasında Sovyetler Birliği askerleri bir Amerikan müfrezesini rehin alıp Çin'in Machuria bölgesine götürürler. Savaş bittiğinde Amerika'daki evlerine dönen askerler Raymond Shaw askerlerin hayatını kurtaran bir kahraman olarak addedilip onur madalyasına layık görülür. Bunu nedenini anlayamayan birliğin diğer askerleri ortada kendilerinin bilmediği gizli kapaklı bir şeyler olduğunu fark eder. Yakın zamanda kötü kabuslar görmeye başlayan iki asker, Shaw'ı araştırmaya ve neler olup bittiğini anlamaya karar verir.

6. Mulholland Çıkmazı / Mulholland Dr. (2001)

6. Mulholland Çıkmazı / Mulholland Dr. (2001)

IMDb: 8.0

Betty Elms, en büyük hayali Hollywood'da ünlü bir aktrist olmak olan bir kadındır. Bunun için Hollywood'a doğru bir yolculuğa çıkmıştır. Burada kendi hayatında mükemmel bir noktaya ulaşmış olan bir kadınla tanışır ve onun başarılarına hayran kalır. O kadın da Betty'den hoşlanmaya başlar ve aralarında gizemli ve oldukça erotik bir ilişki başlar. Mulholland kavşağında bir trafik kazası gerçekleşir. Bilinç ve bilinçaltı birbirlerine karışırlar. Bütün bu hayatlar, birbirlerine gireceklerdir.

5. Jason Bourne serisi (2002) (2004) (2007)

5. Jason Bourne serisi (2002) (2004) (2007)

IMDb: 7.9 | IMDb: 7.8 | IMDb: 8.0

Açık denizin ortası... Tek başına denizin ortasında hayatta kalmaya çabalayan bir adam bir balıkçı teknesi tarafından kurtarılır. Adam yavaş yavaş kendine gelmeye başladığında geçmişine dair hiçbir şey hatırlamadığı anlaşılır. Artık kim olduğunu anlamak için kendisi hakkında bir araştırma yapmaya koyulacaktır. Kendisi hakkında yeni bilgiler edindikçe, kimselerde olmayan çok özel yetenekleri de ortaya çıkmaya başlayacaktır. Geçmişi olmayan adamın peşinde, onun hayatına son vermek isteyen azılı suçlular vardır.

4. Paris, Teksas / Paris, Texas (1984)

4. Paris, Teksas / Paris, Texas (1984)

IMDb: 8.1

Travis, içine kapanık bir adamdır. Ruhunda gizlediği şeyleri dışavurmaktan büsbütün kaçınmaktadır. Kimsenin gitmeyi bile düşünmeyeceği yollardan yürümektedir. Bir gün Travis'in kardeşi onu tekrar modern dünyaya davet eder. Kendi oğlu dahil herkes onu beklemektedir. Travis yeniden yollara düşecektir elbette ki; ancak önceki hedefi uzun bir zamandır görmediği eski karısını bulmak olacaktır.

3. Hatırlanılacak Bir Anı / A Moment to Remember (2004)

3. Hatırlanılacak Bir Anı / A Moment to Remember (2004)

IMDb: 8.3

Umutsuz bir aşkın peşine düşen ve sürekli yolları şaşıran bir kız, yine unutkanlık sonucu bir erkekle karşılaşır ve tesadüfler sonucu ona aşık olur. Biraz zorlamayla başlayıp, gerçek bir aşka dönüşen bu ilişki, zamanla gelişen umutsuz bir hastalığın kurbanı olacaktır. Ve aşkın tek besini anılar, yavaş yavaş silinir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Sil Baştan / Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

2. Sil Baştan / Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

IMDb: 8.4

İki yıl boyunca beraber olduğu sevgilisinden oldukça şaşırtıcı bir haber alan Joel Barish, bir teknolojik deneye katılan sevgilisine ilişkilerini tamamen hafızasından silinmeden hatırlatmaya çalışmaktadır. Yani Barish’in kim olduğunu bile hatırlamamaktadır. Bu gelişme üzerine küplere binen adam, aynı prosedürü kendi üzerinde de gerçekleştirmek ister.

1. Akıl Defteri / Memento (2000)

1. Akıl Defteri / Memento (2000)

IMDb: 8.5

Leonard Shelby, ucuz otel odalarında konaklayan ve sadece nakit para kullanan biridir. Şık giysiler giyip, Jaguar marka araba kullanan Leonard, dışarıdan işadamı gibi görünmektedir. Fakat aslında hayatını karısına tecavüz edip öldüren kişiyi bulmak için adayan biridir. Ne yazık ki Leonard’ın bu yolda ciddi bir engeli vardır, yaşadığı, çok ender rastlanan ve tedavi edilemeyen bir tür hafıza kaybı. Her ne kadar hayatının 'kaza'’dan önceki dönemlerini hatırlayabiliyorsa da, bazen 15 dakika öncesinde nereye gittiğini ve nerede olduğunu bile unutabilmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
261
80
44
30
30
28
27