Görüş Bildir
Haberler
2022'nin En Çok İzlenen Filmleri! Seyircisinden Tam Not Alıp Tekrar İzlenmeyi Hak Eden Kaliteli Filmler

2022'nin En Çok İzlenen Filmleri! Seyircisinden Tam Not Alıp Tekrar İzlenmeyi Hak Eden Kaliteli Filmler

Rana Önder
04.12.2022 - 13:20

2022 yılı film açısından oldukça verimli bir yıl oldu. Bu yıl hem Netflix gibi platformlar hem de beyazperdede birçok yeni film vizyona girdi.

İçerisinde; Top Gun: Maverick, Fabelmanlar, Her Şey Her Yerde Aynı Anda gibi IMdb puanı yüksek olan yapımların da yer aldığı, 2022 yılının en çok izlenen filmlerinin bulunduğu içeriğe göz atabilirsiniz. İyi seyirler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü (2022)

30. Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü (2022)

IMDb: 6.3 

Özet: Thor, tanrıları yok etmeye çalışan Tanrı Kasabı Gorr ile savaşmak için Valkyrie, Korg ve eski kız arkadaşı Jane Foster'dan yardım ister. Thor, kendi huzuru için bir yola çıktığı sırada Gorr the God Butcher olarak bilinen katilin bir katil ortaya çıkar ve huzuru yarıda kesilir. Tanrıların yok edilmesini isteyen Gorr the God Butcher ile zorlu bir mücadele giren Thor bu macerada Kral Valkyrie, Korg ve eski kız arkadaşı Jane Foster'dan yardım ister. 

Yönetmen: Taika Waititi

Oyuncular: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Christian Bale

29. Uncharted (2022)

29. Uncharted (2022)

IMDb: 6.3 

Özet: Nathan Drake ve deneyimli hazine avcısı Victor 'Sully' Sullivan, Ferdinand Magellan tarafından biriktirilen, 500 yıl önce Moncada Evi tarafından kaybedilen bir serveti geri almak için işe alınır. İkili için bir soygun işi olarak başlayan durum, kendisinin ve ailesinin gerçek mirasçılar olduğuna inanan acımasız Santiago Moncada'nın önünde ödüle ulaşmak için dünyaya yayılan bir ölüm kalım meselesine dönüşür. Nate ve Sully ipuçlarını deşifre edebilir ve dünyanın en eski gizemlerinden birini çözebilirse, 5 milyar dolarlık hazineyi ve hatta belki de Nate'in uzun süredir kayıp olan erkek kardeşini bulacaklardır. Fakat ikilinin amaçlarına ulaşabilmesi için ilk olarak takım çalışmasını öğrenmesi gerekir. 

Yönetmen: Ruben Fleischer

Oyuncular: Tom Holland, Mark Wahlberg, Sophia Ali

28. Father Stu (2022)

28. Father Stu (2022)

IMDb: 6.5 

Özet: 6 yıllık bir çalışma sonucunda ortaya çıkmış , emek verilmiş ve gerçek hikayeden uyarlanmış bir filmdir. Stuart Long, bir zamanlar iyi bir boksörken sonrasında rahip olmuş birisidir. İnanç temelini ve kişinin kendisini bitirme evresinden kurtarmasını konu edinen bir filmdir. Kendi kendini yok etmekten kurtuluşa uzanan yolculuğunda sayısız insana ilham veren bir boksörden rahip olan Peder Stuart Long'un hayatının anlatıldığı bir filmdir. 

Yönetmen: Rosalind Ross

Oyuncular: Mark Wahlberg, Mel Gibson, Jacki Weaver

27. Black Adam (2022)

27. Black Adam (2022)

IMDb: 6.7 

Özet: 5000 yıl sonra yeniden uyanan Black Adam, dünyanın acımasız koruyucusu olur: Superman ve Wonder Woman gibilerini alt edecek bir kötü adama karışır. 21. yüzyılda Black Adam Amerika Adalet Cemiyeti ve onun kahramanları olan Doctor Fate, Hawkman, Atom Smasher ve Cyclone ile yüzleşmek zorunda kalır. Binlerce yıl sonra özgürlüğüne kavuşan bir anti-kahraman olan Black Adam'ın kendine has adalet biçimiyle dünyadaki dengeleri tekrardan kurmasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Jaume Collet-Serra

Oyuncular: Dwayne Johnson, Aldis Hodge, Pierce Brosnan

26. Üç Bin Yıllık Bekleyiş (2022)

26. Üç Bin Yıllık Bekleyiş (2022)

IMDb: 6.7 

Özet: Yalnız bir bilgin, İstanbul'a yaptığı bir gezide, özgürlüğü karşılığında ona üç dilek sunan bir Djinn keşfeder. İstanbul'a bir konferans için giden Alithea, burada kavanoza hapsolmuş bir Cin bulur. Özgürlüğüne kavuşmak isteyen Cin, Alithea'dan yardım ister. Ona yardım etmesi koşuluyla üç dileğini gerçekleştireceğini söyler ve ikili birlikte beklenmedik bir maceranın içerisine atılır. 

Yönetmen: George Miller

Oyuncular: Idris Elba, Tilda Swinton, Aamito Lagum

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Kim Demiş Kötüyüz Diye? (2022)

25. Kim Demiş Kötüyüz Diye? (2022)

IMDb: 6.8 

Özet: Dünyanın en kötü insanları unvanına sahip olan 5 arkadaş bir sürü soyguna karışmıştır. Bir gün 5 arkadaş tutuklanır ve serbest bırakılmak için tek şartları iyi, örnek bir vatandaş olmaktır. Animasyon filminde, hırsızlık çetesi olan 5 arkadaşın iyi biri ve örnek bir vatandaş olma çabası anlatılır. Komedi-macera türünde olan bir animasyon filmdir. 

Yönetmen: Pierre Perifel

Oyuncular: Sam Rockwell, Marc Maron, Awkwafina

24. Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında (2022)

24. Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında (2022)

IMDb: 6.9 

Özet: Doktor Strange, eski bir müttefik yardımıyla sonu bilinmeyen bir yolculuğa çıkar ve hiç beklenmedik olaylar ile karşı karşıya kalır. Bu film Sherlock dizisindeki dedektif rolünden kurgulanmış bir macera filmidir. Filmde de Doktor Strange'in bilinmez bir yolculuk içerisinde başına gelen maceralar konu edinilir. 

Yönetmen: Sam Raimi

Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Chiwetel Ejiofor

23. Hayır (2022)

23. Hayır (2022)

IMDb: 6.9 

Özet: Korku sinemasının çokça eleştiri alan yönetmeni Jordan Peele ‘nin şüphesiz en çok talep gören filmi olan ‘Hayır’, esrarengiz ve tüyler ürpertici bir keşfe tanıklık eden, Kaliforniya'nın iç kesimlerindeki ıssız bir kanyonda yaşayan insanların hikayesini konu ediyor. Kaliforniya iç kesimlerinde ıssız bir vadinin sakinlerinin esrarengiz ve tüyler ürpertici bir keşfe tanıklık olmasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Jordan Peele

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun

22. Siyah Telefon (2021)

22. Siyah Telefon (2021)

IMDb: 6.9 

Özet: Bir çocuk katili tarafından kaçırıldıktan ve ses geçirmez bir bodrumda kilitlenir ardında 13 yaşındaki bir çocuk, katilin önceki kurbanlarından bağlantısız bir telefondan aramalar almaya başlar. Finney Blake, sadist bir katil tarafından kaçırılan ve çığlık atmanın faydasız olduğu ses geçirmez bir bodrum katında kapana kısılmış, utangaç ama zeki 13 yaşında bir çocuktur. Duvardaki bağlantısız bir telefon çalmaya başladığında Finney, katilin önceki kurbanlarının seslerini duyabildiğini keşfeder. Katilin önceki kurbanlarından gizemli telefonlar alan 13 yaşındaki bir çocuğun ses geçirmez bodrum katından kurtulma çabasının konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Scott Derrickson

Oyuncular: Mason Thames, Madeleine McGraw, Ethan Hawke

21. Pearl (2022)

21. Pearl (2022)

IMDb: 7.0 

Özet: Ailesinin ıssız çiftliğinde mahsur kalan Pearl, dindar annesinin sert ve baskıcı gözetimi altında hasta babasıyla ilgilenmek zorundadır. Filmlerde gördüğü gibi göz alıcı bir hayat için her şeyini vermeye hazır olan Pearl, X'in ikonik kötü adamının bu başlangıç ​​hikayesinde hırslarının, baştan çıkarmalarının ve baskılarının çarpıştığını fark eder. Ünlü birisi olma konusunda saplantılara sahip olan genç kadın bu ünlü olma hayali reddedilince büyük bir öfke patlaması yaşar ve cinayetler işlemeye başlar. Ünlü olma hayalleri suya düşünce öfke patlaması yaşan ve bir dizi cinayet işlemeye başlayan genç bir kadının hikayesinin konu edinildiği bir filmdir.  

Yönetmen: Ti West

Oyuncular: Mia Goth, David Corenswet, Tandi Wright

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Yetenekli Bay Cage (2022)

20. Yetenekli Bay Cage (2022)

IMDb: 7.0 

Özet: Nig Cage; borç batağında olduğu için bir hayranının doğum günü partisine  katılmayı kabul eden birisidir. İşler kötüye gittiğinde ve bir görevi yerine getirmek için CIA tarafından işe alındığında, Cage kendisini ve ailesini kurtarmak için en ikonik ekran karakterlerine bürünmek zorunda kalır. CIA tarafından Cage'e kayıp bir kızı kurtarması için görevlendirme yapılır ve Cage gizli görevi için zorlu bir mücadeleye girer. 

Yönetmen: Tom Gormican

Oyuncular: Nicolas Cage, Pedro Pascal, Alessandra Mastronardi

19. Barbar (2022)

19. Barbar (2022)

IMDb: 7.1 

Özet: Airbnb'de kalan bir kadın, kiraladığı evin göründüğü gibi olmadığını keşfetmesiyle gelişen olayların konu edinildiği bir filmdir. Detroit'e iş görüşmesi için giden bir kadın burada ev kiralar ve gece geç saatlerde eve gittiğinde dairenin aynı zamanda garip bir çifte de kiralandığını fark eder. Geceyi orada geçirmeye karar veren genç kadın gecenin ilerleyen saatlerinde bir dizi tuhaf ve korkutucu olay ile karşı karşıya kalır. Airbnb'de ev kiralayan genç bir kadının yaşadıklarının konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Zach Cregger

Oyuncular: Bill Skarsgård, Justin Long, Georgina Campbell

18. The Northman (2022)

18. The Northman (2022)

IMDb: 7.1 

Özet: Viking prensi olan Amleth'in babasının intikamını almasını konu edinen bir filmdir. Amleth'in babası kral Aurvandil üvey kardeşi Fjölnir tarafından öldürülür bunun üzerine Amleth hem annesini kurtarmak hem de babasının intikamını almaya karar verir. Amleth yıllar içerisinde bir Viking savaşçısına dönüşür ve bir kahin ile karşılaşmasının ardından intikamını almaya başlamasını konu edinen bir filmdir.  

Yönetmen: Robert Eggers

Oyuncular: Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Claes Bang

17. Suikast Treni (2022)

17. Suikast Treni (2022)

IMDb: 7.3 

Özet: Şanssız suikastçı Uğur Böceği, bir çok konser raydan çıktıktan sonra işini barışçıl bir şekilde yapmaya karar verir. Ancak son görevini yapmak için bindiği hızlı trende kendisi gibi dört tane daha suikastçı olduğunu fark eder. Kendi hayatı da tehlikede olan Uğur Böceği, dört yanı kendisini öldürmek isteyen kişilerle çevrili hızlı trenden kaçmak için bir yol bulmaya çalışır. 

Yönetmen: David Leitch

Oyuncular: Brad Pitt, Joey King, Aaron Taylor-Johnson

16. Black Panther: Yaşasın Wakanda (2022)

16. Black Panther: Yaşasın Wakanda (2022)

IMDb: 7.3 

Özet: Wakanda halkı, Kral T'Challa'nın ölümünün yasını tutarken, evlerini işgal eden dünya güçlerinden korumak için savaşırlar. Kral T'Challa'nın ölümünden sonra dünya güçleri Wakanda halkı ile mücadele eder ve kabiledeki insanlar evlerini dünya güçlerinden korumak için zorlu bir mücadelenin içerisine girer.

Yönetmen: Ryan Coogler

Oyuncular: Letitia Wright, Angela Bassett, Danai Gurira

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Kemikler ve Her Şey (2022)

15. Kemikler ve Her Şey (2022)

IMDb: 7.3 

Özet: Genç bir kadın olan Maren, toplumun sınırlarında nasıl hayatta kalacağını öğrenmesini konu edinen bir filmdir. Toplumun sınırlarında nasıl hayatta kalınacağını öğrenen genç bir kadın olan Maren ile haklarından mahrum bırakılmış bir serseri olan Lee arasındaki ilk aşk hikayesinin konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Luca Guadagnino

Oyuncular: Timothée Chalamet, Taylor Russell, Mark Rylance

14. Hustle (2022)

14. Hustle (2022)

IMDb: 7.3 

Özet: Hustle, haksız yere işten konulan bir yetenek avcısıdır. Hustle, haksız yere işten atılmasının ardından yeni bir yetenek bulup işini tekrardan kazanmayı hedefler. Bir basketbol avcısı, İspanya'dayken olağanüstü bir sokak basketbolcusu keşfeder ve bu olasılığı NBA'e geri dönmek için bir fırsat olarak görür. Yeni keşfiyle birlikte NBA'ye gidip başarılı olmayı hedefleyen Hustle, yeni yeteneği ile birlikte ABD'ye gider. 

Yönetmen: Jeremiah Zagar

Oyuncular: Adam Sandler, Queen Latifah, Ben Foster

13. Till (2022)

13. Till (2022)

IMDb: 7.3 

Özet: 1955'te, Emmett Till acımasız bir linç olayında öldürüldükten sonra annesi, olaya karışanların adalet önüne çıkarılması için çalışırken saldırının arkasındaki ırkçılığı ortaya çıkarmaya yemin eder. Emmett Louis Till, beyaz bir kadınla flört ettiği için cezalandırılır ve 1955'te linç edilerek 14 yaşında öldürülür. Oğlunun vahşice öldürülmesinin ardından annesi Mamie Mobley Till'in oğlu için verdiği adalet mücadelesinin konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Chinonye Chukwu

Oyuncular: Danielle Deadwyler, Jalyn Hall, Whoopi Goldberg

12. Elvis (2022)

12. Elvis (2022)

IMDb: 7.4 

Özet: Amerikan müzik ikonu Elvis Presley'in çocukluğundan 1950'lerde menajeri Albay Tom Parker ile karmaşık bir ilişki sürdürürken bir rock ve film yıldızı olmasına kadar geçen hayatının konu edinildiği bir filmdir. Elvis Presley'in yıldıza dönüşmesinin ve karmaşık özel hayatının konu edinildiği bir biyografi filmdir. 

Yönetmen: Baz Luhrmann

Oyuncular: Austin Butler, Tom Hanks, Olivia DeJonge

11. Küçük Anne (2021)

11. Küçük Anne (2021)

IMDb: 7.4 

Özet: Nelly, 8 yaşında ananesini kaybettiği için annesinin çocukken yaşadığı eve giden bir küçük çocuktur. Nelly burada annesisin hep bahsettiği ormanı ve ağaç evi keşfetmeye başlar. Nelly'nin annesi bir anda ortadan kaybolur ve küçük kız tam da bu anda annesiyle aynı ismi taşıyan Marion ile tanışır. Nelly ile Marion'un tanışmasıyla birlikte hikaye başka bir yere doğru evrilir. Nelly, büyükannesini yeni kaybetmiştir ve ailesinin, annesinin çocukluk evini temizlemesine yardım etmektedir. Evi ve çevredeki ormanları keşfediyor. Bir gün aynı yaşta bir ağaç ev inşa eden bir kızla tanışır ve işler bambaşka bir hal alır. 

Yönetmen: Céline Sciamma

Oyuncular: Joséphine Sanz, Gabrielle Sanz, Nina Meurisse

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Kadın Dedi Ki (2022)

10. Kadın Dedi Ki (2022)

IMDb: 7.4 

Özet: New York Times muhabirleri Megan Twohey ve Jodi Kantor, bir neslin en önemli hikayelerinden birini, bir hareketi ateşlemeye yardımcı olan ve Hollywood'da cinsel saldırı konusunda onlarca yıllık sessizliği bozmalarını ve #MeToo hareketine olan katkılarının konu edinildiği bir filmdir. Hollywood'da yıllarca var olan ancak kimsenin söylemeye cesaret edemediği istismar olaylarını ifşa eden Megan Twohey ve Jodi Kantor'u konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Maria Schrader

Oyuncular: Carey Mulligan, Zoe Kazan, Patricia Clarkson

9. Downton Abbey: A New Era (2022)

9. Downton Abbey: A New Era (2022)

IMDb: 7.4 

Özet: Crawley ailesi, dul kontesin yeni miras kalan villasının gizemini ortaya çıkarmak için Güney Fransa'ya büyük bir yolculuğa çıkan ailenin yaşadıklarının konu edinildiği bir filmdir. İngiliz kırsalında yaşayan zengin bir ailenin hayatına odaklanan bir filmdir. 

Yönetmen: Simon Curtis

Oyuncular: Hugh Bonneville, Michelle Dockery, Elizabeth McGovern

8. The Menu (2022)

8. The Menu (2022)

IMDb: 7.5 

Özet: Genç bir çift, uzak bir adaya özel olduğu bilinen restorana gider. Margot ve Tyler ünlü şefin tadım menüsünü denemek için özel bir adaya giderler ancak olaylar beklediklerinin aksi yönünde gelişir. Yemeklerin servis edildiği sırada her masanın kendisine ait bir sırrı ortaya çıkar ve ortam gittikçe gerilmeye başlar. Genç bir çift, şefin şok edici sürprizlerle zengin bir menü hazırladığı seçkin bir restoranda yemek yemek için uzak bir adaya gittikleri sırada başlarına gelenlerin konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Mark Mylod

Oyuncular: Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult

7. Tár (2022)

7. Tár (2022)

IMDb: 7.9 

Özet: Alman orkestrasının ilk kadın şefi olan başarılı şef Lydia Tár'ın hayat hikayesinin konu edinildiği bir biyografi filmidir. Batı klasik müziğinin uluslararası dünyasında geçen film, yaşayan en büyük besteci-şeflerden biri ve büyük bir Alman orkestrasının ilk kadın müzik şefi olarak kabul edilen Lydia Tár'ın hayatının konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Todd Field

Oyuncular: Cate Blanchett, Noémie Merlant, Nina Hoss

6. The Batman (2022)

6. The Batman (2022)

IMDb: 7.9 

Özet: Batman'in bu yapımında süper kahraman, Riddler isimli bir seri katil ile karşı karşıya kalır. Riddler şehrin elit kesimi seçerek vahşice öldüren bir seri katildir. Batman seri katili peşine düştüğü sırada yolu pek çok kişiyle kesişir ve bu kişilerin de yardımıyla katili bulmaya çalışır. Batman katili bularak şehrin huzurunu geri getirmeyi hedefler. 

Yönetmen: Matt Reeves

Oyuncular: Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Paul Dano

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. RRR (2022)

5. RRR (2022)

IMDb: 8.0 

Özet: Alluri Sitarama Raju ve Komaram Bheem ülkede iç savaş başlamadan önce ortaya çıkan devletteki sorunlara karşı tepki gösteren iki özgürlük savaşçısıdır. Gerçek bir hikayeden uyarlanan bu filmde iki özgürlük savaşçısının evlerinden uzaklaştırılması ve bu süreçte yaşadıkları olaylar konu edinilir. 

Yönetmen: S.S. Rajamouli

Oyuncular: Ram Charan, Alia Bhatt, Ray Stevenson

4. Her Şey Her Yerde Aynı Anda (2022)

4. Her Şey Her Yerde Aynı Anda (2022)

IMDb: 8.1 

Özet: Yaşlanmakta olan ve yıllar önce Çin'e göçen, sıradan bir hayat yaşayan Evelyn, kendisini bir anda dünyayı kurtarmaya çalışırken bulur. Filmde de sıradan bir hayatı varken bir anda dünyayı kurtarmakla görevlendirilen kadının yaşadığı maceralar konu edinilir. Komedi-macera türünde olan bu film 2022'nin en yüksek puanlı filmleri arasındadır. Yaşlanmakta olan bir Çinli göçmen, yaşayabileceği hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfederek dünyayı tek başına kurtarabileceği çılgın bir maceraya sürüklenmesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Daniel Scheinert, Daniel Kwan

Oyuncular: Michelle Yeoh, Ke Huy Quan, Jamie Lee Curtis

3. The Banshees of Inisherin (2022)

3. The Banshees of Inisherin (2022)

IMDb: 8.2 

Özet: 1923'te İrlanda Sahili açıklarındaki kurgusal Inisherin Adası'nda, iki arkadaş, Pádraic ve Colm'un arkadaşlığı Colm, Pádraic'e 'Artık senden hoşlanmıyorum' dediğinde aniden sonlanır gibi olur. Bu söz karşısında şaşkına dönen Pádraic, durumu düzeltmeye çalışmakta ısrar eder ve her fırsatta Colm'un bunu reddetmesiyle karşı karşıya kalır. Bu durumun ardından iki arkadaş arasında endişe verici durumlar meydana gelmeye başlar. 

Yönetmen: Martin McDonagh

Oyuncular: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Kerry Condon

2. Fabelmanler (2022)

2. Fabelmanler (2022)

IMDb: 8.2 

Özet: İkinci Dünya Savaşı sonrası Arizona'da büyüyen genç Sammy Fabelman, ergenlik çağına geldiğinde film yapımcısı olmayı hayal eder. Ancak çok geçmeden sarsıcı bir aile sırrını keşfeder ve filmlerin gücünün gerçeği görmesine nasıl yardımcı olabileceğini keşfeder. Arizona'da büyüyen yönetmen Steven Spielberg’in anılarından esinlenerek oluşturulmuş bir filmdir. Sammy Fabelman, bir yandan kendisini yönetmenlik adına geliştirmek isteyen diğer yandan da ailevi sorunlarla boğuşan birisidir. 

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Gabriel LaBelle, Michelle Williams, Paul Dano

1. Top Gun: Maverick (2022)

1. Top Gun: Maverick (2022)

IMDb: 8.4 

Özet: Donanmanın en iyi havacılarından biri olarak otuz yıldan fazla hizmet verdikten sonra Pete Mitchell ait olduğu yer olan işine geri döner ve cesur bir test pilotu olarak sınırları zorlar. Eğitim almaya başlayan Maverick hem zorlu bir göreve başlar hem de kendi geçmişiyle yüzleşmeye başlar. Otuz yıl sonra, Maverick hala üst düzey bir donanma havacısı olarak sınırları zorlayan birisidir ve yeni bir görev için eğitim almaya başladığı sırada bir yandan da geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalır. 

Yönetmen: Joseph Kosinski

Oyuncular: Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın