Görüş Bildir
Haberler
Zorlu Bir Yılın Sonunda Teselli Ödülü Gibi... Kasım Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Zorlu Bir Yılın Sonunda Teselli Ödülü Gibi... Kasım Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Gökçe Ayabakan
04.11.2020 - 01:39 Son Güncelleme: 05.11.2020 - 12:07

Akrep sezonuna bu defa bir de İkizler tutulması eşlik edecek... Kulağa sıkıntılı geliyor, değil mi? Merak etmeyin, bu defa durum çok farklı! 

Sizler için yorumladım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselenini de okumayı sakın unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Dönüşüm fırsatı var, Koç...

Sevgili Koç,

Hiç yumuşatmadan, açık ve net bir giriş yapacağım. Kasım ayı gergin bir enerjiyle başlıyor. Merkür retrosu, teknik olarak 4 Kasım’da retro hareketini sonlandırsa da; durağan süreci, gölgesi derken eski hızını kazanması ve olumsuz etkilerini sonlandırması neredeyse 8 Kasım’ı bulacak. O yüzden ilk hafta için yine tekrarlıyoruz: Hassas, ciddi ve uzun vadeli işlere başlamaktan kaçınalım. İnsan ilişkilerinde -senin için de özellikle romantik ilişkilerde- iletişimimize dikkat edelim. Özellikle 6 Kasım’da barut gibi davranma meylimiz olacak, kendimizi kontrol edelim.

İlk haftanın gergin etkileri sadece bununla da kalmıyor. Maddi kayıplar söz konusu gözüküyor. İşte bu yüzden sana bu “kayıpları” kontrollü ve gönüllü bir şekilde vermeni öneririm. Evini, odanı temizlemek ve bozuk, artık bir işe yaramayan, enerjisi tatsız olaylar ve kişilerle bağlantılı olan eşyaları atabilirsin örneğin. Odanda, zihninde, kalbinde, 2021’e girerken yeni şeyler için yer açmış olursun hem de. Sana mutluluk vermeyeni at gitsin. Kötü alışkanlıkları, zarar veren dostlukları, pişmanlıkları, hayal kırıklıklarını… At gitsin. 2021’e getirme onları.

Para konusu genel olarak ayın en önemli gündemlerinden biri aslında. Özellikle 10 Kasım’dan sonra 2021’in ilk çeyreğini kapsayacak bir bütçe çıkarmak üzere ailenle görüşebilir, ortak kaynak ve gelirleri masaya yatırabilirsiniz. Ayın özellikle 24 - 27 ve 29’u maddi anlamda güzel fırsatlar getirecek. Bu tarihler, örneğin burs başvuruları gibi girişimler için değerlendirilmeli. Büyüklerden de özellikle 10 Kasım civarında destek görebilirsin.

14 Kasım’dan sonra ise artık zincirlerimizi kırıyoruz çünkü yönetici gezegenin Mars’ın retrosu bitiyor. Ateşimize, hızımıza, motivasyon ve hırsımıza kavuşuyoruz, sevgili Koç.

15 Kasım günü de Akrep burcunda son derece kalıcı ve önemli etkiler getiren bir yeni ay ile devam ediyor. Sevgili Koç, bu yeni ay maddi konularda gelişmeler (yukarıda bahsettiğim burs, sponsor, kredi, vesaire gibi aracılı para meselelerinin tamamlanması ile alakalı) getiriyor ama ASIL ÖNEMLİ OLAN GETİRDİĞİ GELİŞİM FIRSATLARI. Derin bir dönüşümü işaret ediyor bu yeni ay… Sadece “kötü alışkanlıklardan” değil; gerçek anlamda bağımlılık ve takıntılardan, ruhumuzda taşıdığımız karanlık yanlarımızdan, korkularımızdan kurtulmayı ve dönüşmeyi vaat ediyor. 2021’e, hiç de yüzeysel olmayan bir “yeni, taze benliğimiz” ile girme fırsatı veriyor. Dolayısıyla, 15’indeki Akrep yeni ayı süresince duygularından kaçma, onlarla -en negatif olanlarla dahi- yüzleş, kendine karşı dürüst ol ve istediğin yönde değişim kararı al derim sana, Koç. 2020’nin travmalarını, omuzlarındaki yükleri, içini yakan öfke ya da kini 2021’ye taşımamış olursun.

15-16 Kasım’da bir sevdiğimiz varsa ondan biraz mesafeli duralım zira bu “dönüşüm” etkili yeni ayın yüksek tansiyonu ile insanlara karşı azıcık kırıcı olabiliriz.

17 - 19 Kasım ise yine para ve meslek konularında iyi fırsatlar getiriyor ama bu defa bir büyükten, tecrübeli birinden tavsiye almak lazım. İnsanları hunharca darla derim :) Tecrübe paylaşılmak içindir sonuçta…

21 Kasım’dan sonra ise romantik ilişkiler konusunda birazcık dikkatli olman gereken bir süreç başlıyor Koç. Her ne kadar fazlaca romantik, yakın, huzurlu bağlar kurulmasına müsait bir dönem olsa da; gizli saklı ilişkiler de fazlasıyla söz konusu olacak. Kafandaki soruları karşındakine açık ve net sormak iyi olacaktır.

24 - 27 - 29 Kasım tarihlerini zaten herkese müjdeledim… Çok güzel gerçekten -iş arayanlar, para ve ekstra kazanç kapısı kovalayanlar, iş yerinde yükselmek isteyenler bu tarihlere saldırmalı. Zaten 30 Kasım tarihinde İkizler burcunda gerçekleşecek olan yılın son tutulmasıyla, evren bize beklediğimiz haber ve cevapları getirecek, sevgili Koç.

Bu tutulmayla beraber hiç beklenmedik bir şekilde bir yolculuğa çıkmak, ufak bir dil ya da mesleki eğitim tarzı bir kursa başlamak, yepyeni bir çevre ile yeni bir proje… Söz konusu olabilir. Kendini her ihtimale hazırla derim. Bavulun da kapının girişinde beklesin!

Aşk konusu hareketleniyor, Boğa...

Sevgili Boğa,

Bu Kasım ayına giriş yaparken, atlattığımız mavi ayın gergin enerjisinin kalıntıları hala üzerinde olabilir. Zaten Merkür retrosu da her ne kadar 4 Kasım’da bitecek olsa da, kendisine gelmesi en az 8 Kasım’ı bulacak. Bu yüzden kendini gergin, huysuz ve enerjisi düşük hissetmen normal. Sabırlı olmanı ve özellikle iş arkadaşlarınla pek tersleşmemeni öneririm. O gergin enerjinin patlak vermesi en olası yer iş yeri çünkü. Özellikle 6 Kasım tarihinde… Kısacası, ilk hafta kendini oyalayacak, iç dünyana dönük şeyler bulsan en iyisi.

Aynı şekilde ayın 7’sinden itibaren günlük sorumlulukların -sadece iş yeri ile alakalı değil- birden üst üste gelebilir ve kendini aniden yoğun bir tempoda bulabilir, ayak uydurmakta zorlandığını hissedebilirsin. Deriiiin bir nefes al derim, zira ayın 10’undan itibaren her şey çok daha hızlı ve rahat bir akışa geçecek. O zamana kadar iş yerinin, ailenin ya da arkadaşlarının sana yüklediklerinin uzun süreli ya da kalıcı olacağını düşünerek panikleme derim.

Ayın 10’undan itibaren eğer ikili ilişkilerinde sorunlar varsa çözülmeye başlayabilir. Kendini çok daha rahat ifade edebileceğin ve karşındakini de anlayabileceğin, adeta su gibi akan bir iletişimle bağları kuvvetlendirip düğümleri çözebileceğiniz zamanlar geliyor. Ayın, hatta yılın aşk açısından en huzurlu zamanları diyebiliriz. Bu bekarlar için de geçerli; bir süredir iki ileri bir geri karman çorman devam eden flörtler, nihayet açılabilirler. Zaten 15 Kasım’da gerçekleşecek olan Akrep yeni ayı da buna işaret ediyor. Bekarlar için uzun vadeli, ayakları yere basan taze bir ilişki başlangıcıyken; zaten düzenli bir sevgilisi olanlara ise iki yol sunuyor…

Tamam ya da devam. Bu, artık yılı kapatırken kesin ve net bir şekilde, “yarım yamalak” ve geçici vaatlere, geçiştirmelere ve tavizlere hiç alan bırakmadan bir seçim yapmaya itiyor. Ya ilişkideki sorunları bu defa kökten ve bir daha gündeme getirmemek üzere çözüp, bitip, gömeceksiniz; ya da ilişki defterini komple kapatacaksınız. Eğer bu yeni ayda gerçekleşmezse dahi, ay sonundaki 30 Kasım tutulmasında olacak, sevgili Boğa. Aylardır aynı üçüncü kişiden bahsedip bahsedip, anlamsız kıskançlıklar ve tartışmalar içerisinde dönüp duruyor musunuz? Ya ikinizin de içi rahatlayacak şekilde çözeceksiniz ya da taraflardan biri illallah edecek. Bir türlü ilişkiyi ilerletmek, nişan düğün vesaire gibi kararlar almak konusunda mı anlaşamıyorsunuz? Bu tutulma son sözü söyletecek. Dolayısıyla, ben olsam, eğer ilişkime değer veriyor, inanıyor ve kurtarmak istiyorsam bu Akrep yeni ayında oturur, kartları açar, kalbimi ortaya koyar ve açık açık konuşurdum. İşimi tutulmaya bırakmaz, yeni bir sayfa açardım. Eğer buna içinden gelmiyorsa zaten kararını vermişsindir; neyse… Kısacası, ya yeni bir başlangıçla, ya da bitişle sana HUZUR geliyor, Boğa. Bu nereden bakarsan bak iyi bir haber.

12 Kasım’da rüyalarına dikkat et ve geleceğine dair sınırsız hayaller kur, dilekler tut. Satürn Kova’ya geçmek üzere ve senin zincirlerinden kurtulmana çok az kaldı. Gelecek planlarına odaklanırken verdiğin emek kadar şansına da güvenir olacaksın.

14-19 Kasım tarihleri öyle güzel ki! Özellikle bekar Boğalar bu tarihlerin tadını fazlasıyla çıkarabilir. Romantik etkiler var bolca. Hele hele bir de öğrenciysen, flörtler çok tatlı şekilde seni bulabilir :)

21 Kasım ve sonrası artık bayır aşağı, çok güzel. Öncelikli ve müjdeli haber olarak vereyim -para konusunda rahatlamalar geliyor. Burs, harçlık, kredi gibi aracılar sayesinde gelen paralar konusunda şanslı olacaksın. Ama yine de parayla alakalı büyük girişimlerde bulunmadan önce 30 Kasım’ı beklemek lazım. Zira 30 Kasım tutulması, mevcut gelirinde bazı değişimlere de işaret ediyor. Umuyoruz ki bu gelişme olumlu yönde olur, sevgili boğa. Bu yüzden iş arayanlar için de bu tutulma döneminin önemli olacağını düşünüyorum. 2021 sana bolca başarı ve emek getirecek; dolayısıyla onun temellerini şimdiden atma, başvuruları yapma vakti…

Büyük değişimin arifesi... İkizler!

Sevgili İkizler,

Yönetici gezegenin Merkür, Kasım ayının ilk haftası içinde retro hareketini sona erdirse de tam hızına kavuşması en az 8 Kasım’ı bulacak. Zaten bu retronun bitişi, sürecinden daha gürültülü olacak gibi duruyor. Bu da demek oluyor ki; ilk hafta boyunca bocalayabiliriz. Gerek duygularımız, gerekse bir takım işlerimiz konusunda… O yüzden ilk hafta içerisinde hala işleri ağırdan almaya, sözcüklerimizi dikkatli seçmeye ve sabırlı olmaya devam… Aksilikleri, engelleri, olduramayışları da kişisel alıp kendi beceriksizliğimize ya da kötü şansa yormayalım. Her şeyin bir vakti var.

Özellikle 5-6-7 Kasım tarihlerinde para konusu son derece sıkıntılı gözüküyor. Ekstra bir kayıp görünmese de, kredi kartlarından, borç harç işlerinden uzak durmakta fayda var. Yine ilk hafta -hele hele şöyle yaratıcılık gerektiren bir meslekte çalışıyorsak- verimlilik konusunda kendimizi tükenmiş ve tıkanmış hissedebiliriz. Yeniden altını çiziyorum: Bunu kişisel algılayıp kendimize hoyrat davranmayalım. İlk haftadan sonra motivasyonumuz, üretkenliğimiz de artacak.

Bu ilk haftanın asıl meselesi ise: Aşk, flörtler… İlk hafta içerisinde aşka dair her ne kadar büyük gelişmeler görünmese de; önemli haberler alabilir, çözülmeler yaşayabilir ve taşların yerine oturduğunu görebilirsin. Bu, flört ettiğin insanın bambaşka bir yönünü daha görüp sırılsıklam aşık olmak da olabilir; aniden soğumak da… Her iki ihtimalde de, kendini duyguların akışkanlığına kaptırma ve mantığından uzaklaşma derim. Bu etki, duygusal ihtiyaçlarınla, içsel arzularınla yüzleşmek açısından güzel; ciddi adımlar atmak, büyük sözler vermek vesaire için ise iyi değil… Kısacası ilk hafta kendimizi gözlemleyelim ve bizi uzun vadede etkileyecek şeylerden (büyük alışverişler yapmak, ilişkilerde vaatlerde bulunmak, sert konuşmak gibi) uzak duralım. Abartılı ve iddialı hallere hiiiç gerek yok. Zaten ay sonunda dramaya ve değişime yeterince doyacağız, bekle hele…

Ayın 8’inden sonra artık Kasım ayını başlatıyoruz. Bu ayın ikinci haftasının öne çıkan teması iş ve para… Son derece şanslı ve bereketli bir süreç (özellikle 10’undan sonra) başlıyor. İş arkadaşlarınla ekip çalışması konusunda çok hızlı ve doğal bir ritim tutturabilirsin. Yeni projeler konusunda aklındaki şeyleri hayata geçirmek için uygun vakit geliyor (15 Kasım). 12 Kasım’dan itibaren bütçe gerektiren projeler için kaynaklar bulunabilir. İş arayanlara tavsiyem 15’i ve sonrası.

15’inden taa 21’ine kadar, özellikle iş güç konularında, çok güzel günler seni bekliyor, sevgili İkizler. Lütfen kalbini açık tut. Biliyorum piyasanın durumu, sadece ülkemizin değil komple dünyanın gündemi ve 2020 yılı pek iç açıcı görünmüyor ama insan ruhu güçlüdür, çok çok güçlüdür, bunu biliyorsun. Bunları da atlatacağız. Birbirimize tutunacağız, daima umut edeceğiz, her şansı değerlendireceğiz… Yaşamaya mecburuz! İşte 15’inden 21’ine kadar dizilen bu günler, her sabah uyandığımızda denememiz, zorlamamız gereken şanslar adeta. İş arayanlar, iş yerinde ilerlemek isteyenler, sorunları çözmek isteyenler… Bu haftayı değerlendirmeliler. Okyanusun derinlerinde, güneş ışığının bile ulaşamayacağı kadar derinlerde yaşayan canlılar, kendi ışıklarını kendileri üretecek şekilde evrimleşmişler. Bizim de atalarımız, neler neleeeer atlattılar. Sadece ekonomik krizler değil; kıtlıklar, gerçek anlamda yokluklar, savaşlar, afetler… Vazgeçmediler, hayatta kaldılar, mücadele ettiler ki buradayız. Kendi ışığını üreten ufacık deniz canlıları gibi; ihtiyacımız olan kudreti damarlarımızdaki kanda bulacağız. Hadi göreyim seni!

İşte böyle, dik duruyoruz ve vazgeçmiyoruz. Ayın 21’inden sonra iş arayanlara aracılar da vesile olabilir. Bu yüzden sağa sola haber salmayı unutmayalım. Çalışanlar beklenmedik ufak yolculuklara (kısa mesafeler) hazır olsun derim.

21’inden sonra aşk konusunda artık yollar iyice açılmaya başlıyor, sevgili İkizler. Şu ayın başında özellikle 6 Kasım tarihindeki meseleler bu son hafta içerisinde çözülmeye başlayabilir. Yeni ilişkilere başlamak için uygun zaman. Kısmetler açık, zorlamadan güzel güzel akışta kalmak lazım :)

Zaten hayatında birileri olanlar da, ilişkiyi bir üst seviyeye taşıyabilir, büyük kararlar alabilirler. Şanslı olacağınızı düşünüyorum sevgili çiftler.

24-27-29 Kasım tarihleri de para açısından güzel. Dediğim gibi; projelere kaynaklar bulunabilir, bütçeler çıkarılabilir… İyi yani. AMA lütfen kredi kartlarına düşmeyelim. Lütfen. -Bu tarihleri yakın ilişkilerde güven bağlarını güçlendirmek, derin sohbetler, yakınlaşmalar için de değerlendirebilirsin.

Gelelim asıl meseleye… 30 Kasım İkizler burcunda tutulma. Yılın son tutulması bu ve sevgili İkizler, senin için bir “yeni yıl” diyebiliriz. Etkisi Aralık ayına yayılacak olan bu tutulma, seni önce bir oturtup, enine boyunca düşündürecek gibi duruyor. İçsel bir sorgulama, “neredeyim, ne yapmak istiyorum, istediğim hayat bu mu?” gibi hesaplaşmalar söz konusu olabilir. Vaktini kullan, kendine dön ve kendinle uğraş derim. Dışarı değil, içeri bakma ve kendi kendini kurcala, duygularını ve arzularını gözlemle derim. Sonucundaki değişimden bence memnun kalacaksın.

Teselli ödülü gibi bir Kasım, Yengeç!

Sevgili Yengeç,

Gündem malum… 2020 yılı canımızı yaka yaka geçti ve bitiyor. İyimser kalmak, motivasyon bulmak şu şartlarda çok zor, biliyorum. Ama insan ruhu çok, çok güçlü. Bunu sen de adın gibi biliyorsun. Değil sadece ekonomik krizler; savaşlar, kıtlıklar, göçler atlatan atalarımızın dayanıklılığını taşıyoruz hepimiz. Başka seçeneğimiz de yok, mecburen umudumuza, birbirimize, hayata sarılacağız… İşte bu da, o sımsıkı sarılmamız gereken zamanlardan biri.

Kasım ayı Akrep sezonu… Sezgilerimiz ile korkularımızı karıştırmaya, arzuladıklarımıza odaklanırken manzaranın tamamını görmeyi unutmaya, sevgi ve aşk kadar öfke ve hırs gibi karanlık duygulara da teslim olmaya pek meyilli olduğumuz o garip süreçteyiz. Üstüne üstlük, ilk hafta boyunca Merkür retrosu da işleri iyice zorlaştıracak gibi duruyor. Her ne kadar Merkür, teknik olarak retro hareketini 4 Kasım’da sonlandırsa da; durağanlığı, gölgesi derken eski hızına ve etkisine kavuşması neredeyse 8 Kasım’ı bulacak. O yüzden, 8 Kasım’a kadar -ÖZELLİKLE 6 KASIM’DA- çok dikkatli olmak, ağzımızdan çıkanlara dikkat etmek, sabırlı davranmak lazım. Özellikle aile konusunda! Aileleri kırmayalım. Mutlu birey, mutlu aile ile olur sonuçta. Onları kırarsak, kendimizi de hırpalarız, bunu hatırlatmak isterim. Zira ay boyunca 9 - 15 - 19 gibi tarihlerde özellikle biraz fazla hırçın davranma eğiliminde olacağız. Sonradan pişman olabiliriz.

8 Kasım’dan itibaren tempoyu yükseltiyoruz ve ayın ilk getirisi sana maddi anlamda olacak gibi duruyor, sevgili Yengeç. Aile içerisinde para konusunda rahatlamalar başlayabilir. Aileyi ilgilendiren gelirler, borçlar; önümüzdeki yılın bütçesi ile beraber ele alınabilir. Gelecek planlarını daha net görmeye başlayacaksın.

10 Kasım ile beraber artık Akrep sezonu iyice şenleniyor ve bu senin için öncelikli olarak aşka işaret ediyor, sevgili Yengeç. Hem de hem bekarlar, hem de sevgilisi olanlar için… Gerçekten çok güzel tarihler var. Bu tarihler 15-17-19 Kasım… Flörtler, uzun süreli birliktelikler, fark etmez! Bağlar güçleniyor, aşkla mutlu oluyor, enerji buluyorsun. Gayet güzel. Yeter ki akışta kalmayı, aceleye getirmemeyi, zorlamamayı unutma. Anahtar kelimemiz: denge.

21 Kasım ile beraber Yay Güneş’i, Akrep etkilerinin coşturduğu o yoğun duygularımızı bir nebze seyreltiyor. Artık işe güce odaklanma, çalışma azmi geliyor. Özellikle iş arayanlar için şanslı dönem 21’inden itibaren başlıyor. Mevcut iş yerinde yeni projelere başlamak, farklı pozisyonlarda çalışmak isteyenler de mutlaka 21’i ve sonrasını -özellikle de 24 - 27 Kasım tarihlerini değerlendirmeli.

Bence 2020’yi kapatırken, adeta teselli hediyesi tadında bir ay olacak bu, sevgili Yengeç. İyi vakit geçireceğini düşünüyorum. 29 Kasım aşk için bir diğer önemli günken, 30 Kasım ise yılın son tutulmasını getiren bir tarih…

30 Kasım’da İkizler burcunda yılın son tutulması gerçekleşecek ve bu tarihte öncelikle rüyalarına dikkat etmeni öneririm. Kafandaki soruların cevaplarına dair ipuçları, bir türlü oturtamadığın yapbozların kayıp parçaları, kendine dair bir yol haritası… Rüyalarında işaretler bulabilirsin. Şifalı bir sürecin başlangıcı bu. Aynı şekilde yakın çevrene dair şoke edici şeyler öğrenebilirsin. Tekrarlıyorum: sakin kal, tepkilerini geciktir. Olayların devamı Aralık’ta gelecek ve çevrendeki bazı ilişkilerin dengeleri değişecek çünkü.

Adeta sevdanın son vuruşu bu, Aslan!

Sevgili Aslan,

Şu gündemde “her şey iyi olacak” demeye utanıyorum. Fakat insanız ve umudumuza, birbirimize, hayata sımsıkı tutunmaktan başka çaremiz yok. İşte bu Kasım ayının sana getireceği pek çok şey içerisinde en önemli, en kıymetli olanı bu: Taptaze bir başlangıç ile yepyeni bir umut…

Şimdi baştan alalım. Aslan, bu ayın ilk haftası boyunca -her ne kadar teknik olarak ayın 4’ünde retrosu bitecek olsa da, durağanlığı ve gölgesiyle Merkür’ün sıkıntılı halleri devam ediyor. 8 Kasım’da ancak kendisine gelecek olan Merkür ile beraber yepyeni haberler alabiliriz ve dostlar aracılığı ile özellikle kariyerimize yönelik gelişmeler yaşayabiliriz. Ama o zamana kadar azıcık dişimizi sıkacağız ve özellikle trafikte, yazılı iletişimde, iş yerinde ve kardeş/kuzen gibi yakın akrabalarımızla ilişkilerimizde çok çok dikkatli olacağız. Merkür’ün son dakika golü atmasına izin vermemek ve özellikle 6 Kasım’da iş arkadaşları - yazılı iletişim konusunda süper özenli olmak şart. Mesela; iş yerinde bilgisayarının şifresini değiştirmek, yazdığın mailleri doğru insana gönderdiğine emin olmak, WhatsApp gibi yerlerden yaptığın dedikoduların ekran görüntülerinin alınabileceğini göz önünde bulundurmak… Bu tarz önlemler iyi olabilir. Lütfen bilgi güvenliğimize, sosyal medya hesaplarımıza dikkat edelim.

Şimdi bu pandemi ortamında bunu söylemek çok da hoş değil biliyorum ama elçiye zeval olmaz: Lütfen sağlığına da ilk hafta içerisinde özellikle dikkat et.

İşte böyle önlemler, tembihler… Mars’tı, Merkür’dü derken retrolar insan ilişkilerini biraz germiş, o çok tanıdık sıkıntıları yeniden ve yeniden önüne getirmiş olabilir ama hiç üzülme çünkü bu ayın ortasında öyle bir Akrep yeni ayı var ki… Adeta yeni bir eve -hatta yeni bir şehre taşınmak gibi taptaze bir his, taptaze bir başlangıç getiriyor.

Şimdi retroyu bitirdiğimiz tarih olan 8 Kasım’dan devam edelim… 8 Kasım ve sonrasında, sevgili Aslan, bir süredir askıda kalan işler hızla gelmeye başlayabilir. İş hayatının temposu artabilir. Sosyal hayatının da aynı şekilde! Arkadaşlarınla bir süredir konuşmak istediğiniz ama bir türlü fırsat bulamadığınız ya da açmaktan çekindiğiniz konular nihayet masaya yatırılabilir. Hem sorumluluklar, hem de sosyallik anlamında her şey üst üste gelebilir yani. Bu yoğunluk biraz yorucu gözükse de rahatlatıcı olacak diye düşünüyorum.

Zaten 10 Kasım ile beraber Akrep enerjisi iyice yoğunlaşıyor ve sana biraz daha içe dönük hissedeceğin, sakin, belki biraz da yalnız ama kesinlikle çok şifalı bir süreci getiriyor. Sevgili Aslan, öncelikli olarak şöyle evinde derin bir temizlik yapmanı, gereksiz eşyalardan, duygulardan, alışkanlıklardan ve insanlardan kurtulmaya niyetlenmeni tavsiye ederim. Özellikle işe yaramayan belge, kağıt, manevi değeri var diye sakladığın çer çöpü atmanı - telefonunu dahi temizlemeni, enerjisi ölü olan şeylerden, bozuk eşyalardan kurtulmanı, hafiflemeni öneririm. Hem zihninde, hem evinde, hem hayatında yeni şeylere yer açmalısın. 2021’den önce evren sana muazzam bir orta açıyor… 2020’nin yaşattığı hayal kırıklıklarını, üzüntüleri, acıları, travmaları geride bırakmak; hafiflediğimiz kadar da güç toplamak, dinlenmek için zaman veriyor. Kesinlikle çok verimli.

15 Kasım’da kapkaranlık gökyüzünde Akrep burcundaki ay kendini göstermeye başlıyor. Bir Aslan olarak şimdiye kadar Akrep etkili gökyüzü hareketlerinin birazcık gergin bir enerji taşıdığını fark etmişsindir. Bu da öyle, azıcık gergin ama şifalı ve uzun vadede olumlu bir etki getiriyor… Öncelikli olarak, yukarıda maddi manevi temizlikten bahsetmiştim ya, işte o temizliği duygu dünyanda, geçmişinde, çocukluğunda, ailenle alakalı hatıralarında yaptırabilir. Ailenin evindeki tozlu sandıkları açmaya hazırlan yani. Ailenle konuşabilir, geçmişle -asla sertçe değil!- güvenli bir sohbet ortamında yüzleşebilir, kafandaki sorulara cevaplar arayabilir, karşındaki anlamaya ve affetmeye çalışabilirsin.

2021’in yüksek tempolu akışına girmeden önce bu sana çok iyi gelecek, emin ol. Aynı şekilde maddi meseleler de masaya yatırılabilir. Aileyi ilgilendiren gelirler, borçlar; önümüzdeki yılın bütçesi ile beraber ele alınabilir. Gelecek planlarını daha net görmeye başlayacaksın.

15 - 17 - 19 Kasım tarihleri özellikle iş yerine güzel destekleyici etkiler getiriyor. Bu süreçte en tahmin etmediğin iş arkadaşlarından bile destek ve yardım görebilirsin. Bereketli, verimli ve taze enerjili bir süreç -yeni projeler de söz konusu olabilir. İş arayanlar da mutlaka değerlendirmeli bu günleri. Dönüşü 30’undan sonra alabilirsin ama yine de bu tarihler mülakatlar, görüşmeler, başvurular açısından çok uygun.

21’i ile beraber Yay sezonunu açıyoruz ve Yay’ın o en uzakları bile görünür kılan, kara kışları ısıtan ateşi ile beraber Akrep sezonunun sislerini dağıtmaya başlıyoruz. Sana aşk getiriyor bu süreç! Dönüp şu atlattığımız yeni aya ve “temizlik” temasına baktığımızda; kim ve ne için hayatında, kalbinde, zihninde yer açtığını göreceksin bence… Özellikle 30’u ve sonrası!

Eğer zaten bir sevgilin varsa, düğün ve çocuk gibi durumlar söz konusu olabilir. Eğer çocuk sahibi olmak gibi niyetlerin yoksa gerekli önlemler alınmalı.

Neyse, konuyu dağıtmayalım: 30’u ve sonrası demiştik! Sevgili Aslan, 30 Kasım’da senenin son tutulması İkizler burcunda gerçekleşiyor ve sana insan ilişkileri konusunda kadersel etkiler getiriyor. Birlikte olman gereken insanlarla, doğru yerde olacaksın. Dostların ile güzel bir organizasyonda çok şaşıracağın haberler alabilirsin… Tadını çıkar!

Kökleri şifalandırma vakti, Başak...

Sevgili Başak,

Yönetici gezegenin Merkür’ün retrosu 4 Kasım tarihinde bitiyor. Yine de kendini toparlaması en az 8 Kasım’ı bulacak. Bu da özellikle para ve iş konusunda azıcık daha dişimizi sıkmamız gerektiğine işaret ediyor. O yüzden ilk hafta içerisinde hala işleri ağırdan almaya, sözcüklerimizi dikkatli seçmeye ve sabırlı olmaya devam… Aksilikleri, engelleri, olduramayışları da kişisel alıp kendi beceriksizliğimize ya da kötü şansa yormayalım.

Ayın 8’ine kadar harcamalara özellikle dikkat etmek lazım. 6’sı bu konuda en sıkıntılı tarihlerden biri olarak gözüküyor. Kredi kartları, özellikle bu tarihte, dostumuz değildir. Kazancının bereketinin kalmadığını hissedebilirsin ama umutsuzluğa kapılma, bu geçici bir süreç. Özellikle ayın ortasından itibaren hayatındaki akışın hız kazanacağını, 30’undan sonra da kariyer konusunu ciddi anlamda masaya yatırmanı gerektirecek olayların tetikleneceğini düşünüyorum. Bunların elbette ki maddi getirileri olacak.

Yine 6-7 Kasım tarihlerine değinmek istiyorum. Bu tarihler sadece para değil; ilişkiler açısından da birazcık gergin bir enerji getiriyor diyebiliriz. Yakın ilişkilerde güven duygusunun sınanacağı, tarafların karşılıklı olarak ne kadar sevildiklerine, güvenlerine ve yakınlıklarına dair “kanıt” görmek isteyecekleri -abartılı ve iddialı tavırları getiren bir süreç… Bence tamamen gereksiz. Zaten Merkür hala durağan haldeyken -yani hala iletişim konusunda pürüzler varken; bu tarz tavırlardan, ultimatomlar gönderip karşımızdakini yoklamaktan ya da benzer sağlıksız hareketlerden kaçınmak lazım.

Onun yerine, ilişkiler için 15 - 16 - 19 Kasım tarihlerini ve 24 - 27 - 29 Kasım tarihlerini kullanmak lazım. sevgilin varsa bu tarihlerde görüş, flörtlerinle bu tarihlerde konuş, ciddi mevzuları masaya yatırmak istiyorsan değerlendir… Gerçekten çok güzel etkileri var. Hem de bu tarihler bekarlar için de son derece güzel. Yeni başlangıçlar, yeni tanışmalar için şans fazlasıyla yüksek. E tabi bunun için birazcık iteklemek gerektiğini de hatırlatmak istiyorum. Durup dururken gökten biri inip senin yanına ışınlanacak değil. Şöyle bir kafanı kaldırıp çevrene bakmak, bir gülümsemek, o kapıyı açmak lazım…

Ayın 15’ine gelelim şimdi. Akrep burcunda çok güzel bir yeni ay var. Bu yeni ayın -biraz kahve falı gibi olacak ama- sana bir yol ve bir haber getireceğini düşünüyorum, sevgili Başak. Her ne kadar iş ve para konusunda da etkileri olsa da; daha çok aşka dair bir yenilik vurgusu var. Kısacası alacağın haberden yahut çıkacağın yoldan; görünenden fazlasını beklemeni öneririm. Bir sohbet ile aşka dair bakışın değişebilirken, bir yolculuk ile de dünyan değişebilir. “Abartıyor yine bu kadın” diyeceksin, sana diyorum ki tek ihtiyacın olan biraz inanç. Güzel günler gelecek.

19 Kasım’da aşka dair güzel gelişmeler ve kendinle de geçirebileceğin tatlı etkiler var ama yine bu tarihte harcamalar konusunda fazla açılmamak lazım.

Ayın 21’inden sonra iş yeri konusunda da akış hızlanıyor. Beklediğin cevaplar, haberler, toplantılar ve gelişmeler bu tarihten itibaren gelmeye başlayabilir. İş arayanlar için de haberler iyi ve özellikle yakın akrabalara haber salmalarını öneririm. Kuzen gibi akrabaların aracılığı ile kanallar bulunabilir. Bağlantılar kurmak önemli, umudumuzu kaybetmeden hayata saldırmaya devam ediyoruz.

25-27 ve 29 Kasım tarihlerinin nasıl da güzel olduğundan bahsetmiştim fakat asıl mesele 30 Kasım’daki İkizler tutulmasında… Sevgili Başak, bu tutulma sana adeta “insanların gözünde kim olduğunu” sorgulatabilir. İş yerin ile alakalı olarak örneğin, statünü ve unvanını sorgulayabilirsin. Layık olduğun yerde misin? Dahasını mı hak ediyorsun? Kendine karşı adil misin? Bu tarz sorularla hayatında ve kariyerinde kökten değişimlere gitme kararı alabilirsin. Ya da daha yolun başındaysan, asla küçümsemek yok, “ne olmak istiyorum? Gerçekten ne istiyorum?” sorusunu kendine yöneltebilirsin. Yakın çevre ve yakın ilişkiler ile sınırlandırdığımız bakış açımızı ve sadece yakınımızdaki, zaten hayatımızda olan insanların gözünde oluşturduğumuz kimliğimizi bir de şöyle koca dünyanın gözünden görmek lazım. “Hayırlı evlat, güzel sevgili, aslan abi, eğlenceli kanka” vesaire vesaire dışında neyim? İnsani yardım gönüllüsü? Sanatçı? Öğretmen?… Şimdi böyle yazınca Instagram bio’su gibi oldu ama bence sen beni anladın :) Önümüzdeki altı ayın temasını belirleyecek bu etki… sevgili Başak.

Bitirmeden önce şunu da eklemek istiyorum. Astrolojiye göre toplum önündeki, dış dünyaya sunduğumuz bu kimlik -diyelim ki o afetlere koşturan, kol kanat geren bir kurtarma gönüllüsü olsun- ancak ailemiz / geçmişimiz şifalandırılınca ve sağlam bir temele oturtunca yükselebiliyor. Bir ağacın dallarının uzayıp, büyüyüp, yayılıp çevresindekilere huzurlu bir gölge oluşturması için köklerinin çok güçlü olması gerektiği gibi… İşte bu ayın 21’inden itibaren, köklerini beslemeye, geçmişi ve aileyi şifalandırmaya yönelik imkanın bolca olacak. Bunu değerlendir derim. Bazen aile büyükleri bize inanınca, başka hiçbir şeye ihtiyacımız kalmaz, biliyorsun. Bol şans diliyorum.

Yeni yıla başladın bile, Terazi!

Sevgili Terazi,

Merkür retrosunun senin burcundaki retro hareketi devam ediyor ve her ne kadar 4 Kasım tarihinde bitse de; durağanlığı, gölgesi derken tamamen kendine gelmesi 8 Kasım’ı buluyor. Yani azıcık dişimizi sıkacağız ilk hafta boyunca. 6 Kasım’da özellikle ailemizle tersleşmemeye bakacağız. Hassas mevzulardan uzak durmak, “Evet aynen sen haklısın, çok haklısın” diyerek tartışmalara hiç bulaşmamak en akıllıcası olacaktır. İlk hafta boyunca ciddi ve önemli işlere de başlamamak; elimizdeki işlere odaklanmak en iyisi. Zaten kazancının bereketi ve üretkenliğin iyi durumda görünüyor; kendini mevcut uğraşlarına vermek en doğrusu olur…

8’inden sonra Merkür ile beraber tıkanıklıklar adeta gideriliyor, sevgili Terazi. Akışın rahatladığını, kendini çok daha iyi ifade edebildiğini, zihninin sislerinin dağıldığını ve adeta görüşünün berraklaşarak kayıp yapboz parçalarını bulduğunu hissedebilirsin. Taşlar yerine oturuyor anlayacağın; 2021’e kafan karışık girmiyorsun. Net, kararlı bir ruh hali geliyor.

10 Kasım ile beraber özellikle iş konusunda yeni kararlar alabilirsin. İş arayanlar için kapılar bu tarihte aralanıyor, 15’inden sonra ise komple açılıyor. Bu süreçte ufak (asla pahalı değil!) üst baş alışverişi, saç kesimi gibi görüntüde değişiklikler ve kişisel bakım ritüelleri sana çok çok iyi gelebilir. Dış dünyaya kendini hazırlamanı, savaş boyalarını sürünmeni öneririm çünkü 15’indeki Akrep yeni ayı ile beraber özellikle iş hayatında yepyeni bir sürece başlıyorsun. Bu yeni bir iş ve yeni bir pozisyon olabileceği gibi; mevcut iş yerinde yeni bir proje, yeni kurulan bir grup da olabilir. Anahtar kelimesi ise: Kalıcılık. Uzun vadeli ve maddi getirileri olacağını düşündüğüm bir başlangıç bu. Senin için mesleki anlamda yeni yıl şimdi başlıyor diyebiliriz, sevgili Terazi. Ekstra kazanç kapıları bulmak isteyebilirsin ve bu kafandaki bağımsız projelere başlamak için doğru zaman. Örneğin mesela eş dosta makul bi ücret karşılığı düğün fotoğrafçılığına başlamak istediğini duyurup; kurduğun bağlantılarla hafta sonu bir iki düğüne gidip bir kazanç kapısı daha oluşturmak gibi… Bu sadece bir örnek. Akrep dolunayı, özellikle aileden birinin desteği/ortaklığı ile bu tarz yeni bir girişim yolu açabilir.

Zaten 21’inden sonra Venüs’ün Akrep’e geçişi ve Yay sezonunun başlamasıyla beraber işler hızlanmaya başlıyor. Aşk konusunda kısmetler açık, AMA bu dönemde ilişkiler konusunda biraz “fazla tutku” meselesi olabilir… Yani tutkunun dozunu kaçırıp kavgaya gürültüye, kontrol ve zorbalığa zemin hazırlamak mevzusu… Yani bu konuda tavsiye vermeye dahi gerek görmüyorum, sevgili Terazi. Zaten ay sonunda gelecek olan İkizler tutulmasının da sana koskocaman geleceğinin resmini gösterirken, ufak ilişki dramalarıyla uğraşmanın hiiiiç yeri ve zamanı değil.

Evet ay sonunda, yani 30 Kasım günü İkizler burcunda bir tutulma gerçekleşecek ve senenin son tutulması olarak artık tüm taşları yerine oturtup, Terazilere geleceklerine dair NET ve uzun vadeli kararlar aldıracak. Öncelikli olarak eğitimine dair haberler alabilirsin. Beklediğin burs-sponsorluk gibi kaynaklar varsa dönüşler olabilir. Bu süreçte kesinlikle ama kesinlikle senden daha büyük / tecrübeli insanlardan akıl almanı tavsiye ederim. Kilit bu konuda kesinlikle tavsiye verebilecek, deneyimlerini paylaşabilecek insanlar… O yüzden insanları hunharca darla, çekinme bence.

30 Kasım’a gelene kadar 24 - 27 ve 29 Kasım tarihleri de çok ama çok güzel. Aile içi maddi sorunlara dair çözümler bulabilirsiniz. Evlilik-taşınma gibi planlar varsa bu süreçte ailenin desteği arkanda olacaktır.

2021’in temasını belirleyecek olan 30 Kasım tutulmasından önce büyük sözler vermekten, borçların altına girmekten, dönüşsüz girişimlerden kaçınmanı öneriyorum.

Taptaze bir başlangıç kapıda, Akrep...

Sevgili Akrep,

Senin için çok kritik gelişmeler getirecek olan bu ay aslında durgun ve sakin bir şekilde başlıyor. Her ne kadar Merkür retrosu 4 Kasım’da bitse de, kendine gelmesi 8 Kasım’a kadar süreceği için ilk haftadan çok da beklentimiz olmasın. Hatta birazcık dişimizi sıkalım çünkü, özellikle senin için, atlattığımız mavi ayın gergin etkisinin kalıntıları birazcık huzursuzluk hissettirecek. Bu en çok ilişkiler alanında kendini gösterecek gibi duruyor. İlk tavsiyem, birazcık zamana bırakmak olacaktır. En güzeli ayın 10’u ve sonrasında oturup konuşmak olacaktır. 10-12-14 tarihleri kendini güzel ifade edebileceğin, hoş etkileri olan günler. Sorunları çözüp bitirmek, bağları güçlendirmek için son derece uygun.

İlk iki haftayı bitirmeden önce değinmek istediğim bir tarih ve etki daha var. 6 Kasım ve civarı… Sevgili Akrep, bunu söylemeyi sevmiyorum çünkü açıkçası biraz dramatik ve abartı buluyorum bu tarifi ama “arkandan iş çevirenler olabilir, bazı maskeler düşebilir.” Bu tarz durumlarda sakin kalmak ve karşı tarafın motivasyonunu öğrenmek, anlamaya çalışmak en yapıcı yoldur, biliyorsun. Kim bilir karşı tarafın ne derdi var ki kendisini sana açamamış. Kimse “sırf kötü” olduğu için planlı bir şekilde kötülük yapmaz, biliyorsun. Neyse, uzatmayayım… Diyeceğim odur ki, bence bu 6 Kasım ve civarında yakınlarındaki insanlardan bu tarz bir mevzu duyarsan, olayı abartıp çok büyütme. Anlamaya çalış. Çözmeye çalış. En yapıcı yol bu.

14’ünde senin yönetici gezegenin olan Mars’ın retrosu sona eriyor ve vites yükseltiyoruz, ardından da yine senin burcunda muazzam bir yeni ay gerçekleşiyor. Sevgili Akrep, eğer bu 15 Kasım haftası içinde, Kasım’ın ta ortasında doğmuş bir Akrep isen bu yeni aydan maksimum faydayı alabilirsin. Gerçekten büyük bir potansiyel barındırıyor bu yeni ay. Sana tavsiyem, önce şöyle derin bir temizlik yapman, gereksiz eşyalardan, duygulardan, alışkanlıklardan ve insanlardan kurtulman yönünde. Senin yeni yılın işte şimdi başlıyor. Tertemiz bir sayfa açabilirsin. Bu, özellikle iş-güç konularında iyi fırsatlarla geliyor. İş arıyorsan, iş yerinde ilerlemek istiyorsan, iş arkadaşlarınla bazı sorunları gidermek istiyorsan vakti geldi. Bu süreçte alacağın kararları ve tasarlayacağın planları özellikle 21’inden sonra hayata geçirebilirsin. Gerçekten güzel bir etki.

21’inden itibaren kazancının bereketi de artmaya başlıyor, sevgili Akrep. Aşırıya kaçmamak üzere biraz üst baş alışverişi, belki yeni bir saç modeli, kişisel bakım ritüelleri çok iyi gelebilir. Bir süredir denemek isteyip de cesaret edemediğin dış görünüş değişimleri için uygun zaman.

Zira aşk meselesi de senin için özellikle bu tarihten itibaren şenleniyor diyebiliriz. Hem de bu defa daha sağlıklı bir şekilde! Bekarlar için konuşalım önce; bu süreçte Venüs’ün ışıltısıyla son derece çekici bir enerjin olacak, dolayısıyla pek çok flört edinebilirsin ama aynı şekilde bu defa yüzeysel anlamsız takılmalardan çok, düzgün ve uzun süreli ilişkiler isteyeceksin gibi duruyor. İnce eleyip sık dokumakta fayda var. Sevgilisi olanlar da, bekarlar da; bu tarihlerde karşı taraftan GERÇEK şeyler görmek isteyecektir. Güzel sözler, şiir, şarkı, masal değil; kalkıp senin şehrine gelmek gibi emek ve zaman gerektiren hareketler, ince düşünülerek ve emekle birikim yapılarak alınmış hediyeler, işten ya da arkadaşlarla geçirilecek zamandan fedakarlık ederek gösterilen ilgi… gibi gibi. Bence bu doğru bir tavır fakat aşırıya, şımarıklığa kaçmamak kaydıyla elbette. Denge en önemli şey, unutmayalım.

Aşk için güzel tarihleri veriyorum: 24 - 27 - 29 Kasım…

Ama 16 ve 19 Kasım’da özellikle dışarıda, iletişimde ve trafikte dikkatli ol, olur mu?

Ayı öyle böyle kapatmıyoruz… İkizler burcunda dev bir tutulmayla kapatıyoruz. Sevgili Akrep, bu tutulma senin için birden fazla ihtimal getiriyor açıkçası. Bence değerlendirmek sana kalmış. Öncelikli olarak bazı alışkanlıkları bırakmak ve günlük rutinini yeniden oturtmak için uygun bir potansiyeli var bu tutulmanın. Etkisi Aralık ayına yayılacak olan bu tutulma, senin burcunda 15 Kasım tarihinde gerçekleşecek olan yeni ayın tamamlanması gibi bir işlev görebilir. Ama aynı zamanda sağlık konusunda da dikkatli olman gerektiğine işaret ediyor bu etkiler, sevgili Akrep. Kısacası, ilk ve en kullanışlı ihtimalimiz bu: Kendine çok iyi bakmak. Bakmaya başlamak.

Diğer seçeneğimiz ise kariyerine yönelik… Bu tutulma ile beraber tetiklenecek olaylar zinciri seni çalıştığın iş, iş yeri ve iş arkadaşların konusunda düşünmeye itebilir. Ölçüp tartmak ve gideceğin yolu yeniden çizmek isteyebilirsin. Ben açıkçası zamana bırak ve Aralık ayını bekle derim. İş anlamında “olman gereken” yola zaten itileceksin…

Gecelere dolunay gibi doğuyorsun, Yay!

Sevgili Yay,

Merkür ve Mars retrosu karşı karşıya gelerek geçtiğimiz ay bizi biraz gerdiler. Fakat bu Kasım ayında bizim sezonumuz başlıyor artık, malum… Yine de ayın ilk haftası retronun etkisi sürecek. Dolayısıyla bu ayın 8’ine kadar önemli, hassas meselelerden uzak durmanı ve özellikle arkadaşlarınla ilişkilerin konusunda özenli davranmanı öneririm. Gerginlik, 6 Kasım vurgulu olmak üzere, taa 8’ine kadar devam edecek. Azıcık dişimizi sıkacağız artık.

6 Kasım özellikle para konusunda riskli bir gün. 2021’de para dertleriyle pek uğraşmayacağız, en azından maddi konulardaki endişelerimiz bu sene olduğu kadar ağır olmayacak, o yüzden azıcık daha sabırlı ve sakin kalıp bu süreci de atlatalım. Az kaldı.

9 Kasım ise çok, çok acayip… Geçmişten sevgililer ya da sevgili ile geride bırakılmış meseleler yeniden gündeme gelebilir, buna üçüncü şahıslar da dahil olabilir! Bu üçüncü şahıslardan kastım illa “sevgili” anlamında değil elbette; arkadaşlar, kuzenler, kardeşler olabilir ilişkiye dahil olanlar… O yüzden bu 9 Kasım’da çok çok sakin olmak lazım. Eğer yeni bir ilişkiye başlamamız söz konusu olursa da -eski ilişkilerimizdeki toksik alışkanlıkları, travmaları yeni ilişkiye taşımadığımıza, karşımızdaki insana yüklemediğimize emin olmak lazım. Kısacası sevgili Yaycığım, bu tarih civarı durumlar biraz karışık. Hadi hayırlısı bakalım nasıl halledeceksin… En kötü senaryoda, ileride anlatacağın komik bir anın olur. Çok da korkmamak lazım :)

10 Kasım’dan itibaren Akrep enerjisi iyice yükseliyor ve senin de içe dönük tarafın ağır basıyor, sevgili Yay. Dinlenmek, güç toplamak için uygun zaman bana sorarsan. 15’indeki Akrep yeni ayı ile beraber de şöyle güzel bir bilinçaltı temizliği tadında 2020’ye dönüp bakıp; yaşattığı tüm zorlukları, kötü anıları, acıları Akrep’in o karanlık sularına gömebilirsin. Küllerinden doğmayı, ışığını asla kaybetmemeyi en iyi sen bilirsin, sevgili Yay. Evren sana bu sene, yeni başlangıçtan önce güzel bir temizlik ve dinlenme fırsatı veriyor. Bunu değerlendir derim. Meditasyon, dua, artık manevi tarafını besleyen hangi pratik varsa, bu dönemde sana çok çok iyi gelebilir. Bu hafta içerisinde yakın gördüğün insanlar hakkında hiç bilmediğin şeyler öğrenebilirsin, sevgili Yay. Ama şaşıracağını düşünmüyorum, zira Yay bilgeliğiyle insanların pek çok şeye kadir olduğunu bilirsin. Sakin tepkiler vermeni ve affedici olmanı öneririm. 2021’de hayatından pek çok insan kendi kendine çıkacak zaten, ellerini kirletmeye gerek yok.

19 Kasım ve civarında, para konusunda bereketli bir süreçte olacaksın. Yine de 2021’e kadar büyük harcamalardan kaçınman gerektiği yönünde anlaşmıştık hatırlarsan… Bu 19-20 Kasım günlerinde özellikle borçlar ödeyebilir ve aile üyelerinden maddi anlamda destek görebilirsin.

21 Kasım ile beraber şanlı Yay Güneş’i yükseliyor ve bizim sezonumuz başlıyor! Dağılsın Akrep’in sisleri ve yansın Yay’ın her şeye rağmen neşeyle parlayan ateşi… Neşemizi bulmaya başlıyoruz, motivasyonumuz ve enerjimiz yükseliyor. Zaten Koç’taki Mars retrosu da bitmiş! 2020’ye efsane bir kapanış yapabilirsin, sevgili Yay. Giderayak 2020’nin sana bir sürprizi var…

O sürpriz de İkizler tutulması… Bu tutulma ile, adeta “karmik” bir karşılaşma yaşanabilir. “Karmik” bu kelimeyi açıklamamı isteyenler çok oluyor. Şöyle diyelim: Adeta tanışmamız kaderimizde olan, bir şekilde eninde sonunda yolumuzun kesişeceği, kişisel dönüşümümüzde önemli rol sahibi olacak ya da hayatımızdan sadece geçip gitse bile önemli olayları tetikleyecek çok önemli biri bu! Sadece aşka bakış açını ya da günlük hayatını değiştirmeye değil; seni derinden dönüştürmeye geliyor, gelmekte olan… Hem de sevgili olarak geliyor, romantik ilişkiye geliyor. Elbette bu bekar olanlar için geçerli. Zaten hayatında biri olanlar için de ilişkiye “karmik” olaylar geliyor… Evlilik? Bebek? Taşınma? Gündemini şimdiden hazırla derim.

Tabi bu tutulma, 30 Kasım’da gerçekleşecek. O zamana kadar 24-27-29 Kasım tarihleri var ki bu tarihler kazancına bereket, işlerine de hareket getiriyor. Gayet iyi. Bu tarihlerde iş ara, toplantılara mülakatlara git, dilekler dile ve planlarını yap, sevgili Yay.

Ay boyunca “gizliden” seni izleyenler pek çok olacak. Sosyal medya paylaşımlarına ya da özel hayatını kimlerle paylaşıp dedikodular yaptığına dikkat etmeni öneririm. Doğum günün şimdiden kutlu olsun. Yaşasın hayat!

Şanslı bir ay bu, Oğlak!

Sevgili Oğlak,

Merkür retrosu Kasım ayının ilk haftasında, hatta 4 Kasım’da bitiyor ama durağanlığı, gölgesi derken şöyle neredeyse 8 Kasım’a kadar bizlere bir rahat vermeyecek. O yüzden bu ayın ilk haftasından çok fazla beklentin olmasın, hatta yanlış anlaşılmalara, gerginliğe birazcık dişini de sıksan iyi edersin. Özellikle 6 Kasım tarihinin altını çiziyorum; iş yerinde örneğin yardım etmek istediğin insanlar tarafından dahi yanlış anlaşılabilirsin. O yüzden en iyisi birazcık iç dünyana dönmek, özellikle de ailenle vakit geçirmek.

Aile kısmını vurguluyorum çünkü bu ayın 14’üne kadar ailen ile geçmişteki yaraları şifalandırmak, kırgınlıkları unutmak, barışmak, telafi etmek ve affetmek için şansın var. Bunu değerlendirmeni öneriyorum. Zira para, kariyer ve GÜÇ konularını öne çıkaracak olan 2021 yılında, köklerinin sağlam, sırtını yaslayabileceğin yuvanın da hazır olduğunu bilmeye ihtiyacın olacak. Astrolojiye göre, yüksek statüye gelmenin, güce ve başarıya ulaşmanın yolu aile / geçmiş konularından geçer. Tıpkı bir ağacın dallarının uzayıp, büyüyüp, yayılıp çevresindekilere huzurlu bir gölge oluşturması için köklerinin çok güçlü olması gerektiği gibi… İşte kocaman bir ağaç gibi dik ve sağlam durabilmek için ayın 14’üne kadar (özellikle de ilk hafta içinde) toprağınla, köklerinle ilgilen… Gereksiz faydasız otları yol, geçmişin tortuları da sularla aksın gitsin… 2021’den önce yüklerinden kurtul ki rahat rahat koşasın. 2021 seni fena koşturacak. Neyse, o konulara sonra geleceğiz…

6 ve 8 Kasım’ı geçersek, nispeten daha güzel günleri getiren 10 Kasım tarihine geliyoruz… Öncelikle daha sosyal bir süreç başlıyor. Bir süredir hissettiğin yalnızlık hissinin azalarak bittiğini bu tarihten itibaren görebilirsin. Aşk konusunda da kısmetlerin açılıyor. 14-15-17-19 Kasım günleri bu açıdan gayet güzel. Bekarsan sosyal medya ya da arkadaşların aracılığı ile yeni insanlarla tanışabilirsin. Olumlu bir süreç. Özellikle 15 Kasım Akrep yeni ayı ile… Hayatına yeni birinin girmesi yüksek ihtimal. Eğer zaten bir sevgilin varsa da; bir çift olarak uzun süredir istediğiniz bir şeye kavuşabilirsiniz evlilik kararı ya da bir seyahat gibi… Kısacası beraberlikler adına olumlu ve daha da önemlisi KALICI gelişmeler var, sevgili Oğlak. Tabi bunun için kendini biraz insanlara açmanı tavsiye ederim…

12 Kasım tarihine değinmek istiyorum… Pek acayip bir tarih bu. Bu tarihte dilekler tut sınırsızca, hayaller kur ve rüyalarına da dikkat et. Bazı işaretler, bazı yapbozların eksik parçalarını bulabilirsin.

21 Kasım’dan sonrası tek kelime ile huzur dolu, sevgili Oğlak. Hem paranın bereketinin fazlaca artacağı, hem de aşk konusunda şansının devam edeceği bir süreç var -özellikle 27 Kasım bu açıdan harika. İş arıyorsan, özellikle kadın arkadaşların aracılığıyla çok iyi bağlantılar kurabilirsin. Ama ben ayın 30’unu yani İkizler tutulmasını bekle derim…

İkizler tutulması önemli, çok önemli. İş arayanlar için adeta “kadersel” yolların açılacağı, iş yerinde ilerlemek isteyenler için de iş arkadaşları ile uzun vadeli birlikteliklerin ya da takımların kurulacağı verimli bir sürece işaret ediyor. Her türlü sana iyi geleceğini düşünüyorum ama bence bu sürecin en en en güzel yanı, “alışkanlıklar/bağımlılıklar” üzerine getirdiği etki…

Sevgili Oğlak, bu tutulma ile en bırakamam dediğin alışkanlık ve bağımlılıklardan bile kurtulabilirsin. Evren müthiş bir yenileme enerjisi getiriyor yoluna; günlük hayat rutinini değiştirebilir, sağlık anlamında aşırı şifalı bir sürece girebilirsin. Yani bence sigarayı bırakmak ya da bir diyete falan başlamak istiyorsan yılbaşını bekleme… 30 Kasım’ı değerlendir. İnan başarılı olacaksın!

Biri geliyor, Kova...

Sevgili Kova,

Kasım ayının ilk haftasında pek bir aksiyon yok açıkçası, bu açıdan sakin olacağını söyleyebiliriz. Arkamıza yaslanmak ve biraz dinlenmek için uygun. Fakat bir taraftan da geçirdiğimiz mavi ayın gerginliğinin kalıntıları, bir de Merkür’ün durağanlığı ile azıcık huzursuzluk var. İşte bu yüzden, Kasım ayının en az 8’ine kadar azıcık dişimizi sıkacağız. Dürtüsel tepkilerden, abartılı ve dramatik tavırlardan kaçınacağız. Yoksa boşu boşuna sevdiklerimizi üzüp, sudan sebeplerle uzun vadeli kırgınlıklara sebep olabiliriz. Şimdi başlayalım…

Merkür retrosu ayın 4’ünde bitse de, kendini toparlaması en az 8 Kasım’ı bulacak ve bu süreçte en tehlikeli günlerden biri 6 Kasım Cuma. Bu tarihte özellikle, yollarda ve trafikte dikkatli olmanı, rüyalarına dikkat etmeni, eğer öğrenciysen sınıf arkadaşlarınla ilişkilerine özen göstermeni öneriyorum. Dedikodular, arka planda dönen haberinin dahi olmadığı mevzular canını sıkabilir. Sosyal medya paylaşımlarına da dikkat etmekte fayda var.

İkinci hafta ile beraber ise artık tempo yükseliyor. Ayın 10’undan itibaren kariyer konusunda yolların açılıp, hak ettiklerini almaya başlarken; 14’ünden sonra da hızlı ve yoğun bir iletişim trafiği başlıyor. İş arayanlar için de, iş yerinde ilerlemek isteyenler için de çok güzel ve kullanışlı bir etki bu. Mars Koç’un ateşiyle gaza basıyorsun, trafik de açılmış zaten… Harıl harıl çalışma vakti. Bu süreçte maddi açıdan da kazancının bereketini görmeye başlayacağını düşünüyorum. Haberler her türlü iyi yani.

15 Kasım Akrep yeni ayı var ki… Çok önemli! Çok kadersel ve uzun vadedeki etkileri getiriyor, sevgili Kova. Öncelikli etki olarak bu yeni ay sana adeta “insanların gözünde kim olduğunu” sorgulatabilir. İş yerin ile alakalı olarak örneğin, statünü ve unvanını sorgulayabilirsin. Layık olduğun yerde misin? Dahasını mı hak ediyorsun? Kendine karşı adil misin? Bu tarz sorularla hayatında ve kariyerinde kökten değişimlere gitme kararı alabilirsin. Ya da daha yolun başındaysan, yaşını ya da statünü asla küçümsemek yok, “ne olmak istiyorum? Gerçekten ne istiyorum?” sorusunu kendine yöneltebilirsin. Yakın çevre ve yakın ilişkiler ile sınırlandırdığımız bakış açımızı ve sadece yakınımızdaki, zaten hayatımızda olan insanların gözünde oluşturduğumuz kimliğimizi bir de şöyle koca dünyanın gözünden görmek lazım. “Hayırlı evlat, güzel sevgili, aslan abi, eğlenceli kanka” vesaire vesaire dışında neyim? İnsani yardım gönüllüsü? Sanatçı? Öğretmen?… Şimdi böyle yazınca Instagram bio’su gibi oldu ama bence sen beni anladın :)

KISACASI, büyük bir karar alabilirsin ve ayın 30’unda gerçekleşecek olan muazzam etkili İkizler tutulması ile de bu kararı çok sağlam bir şekilde hayata geçirebilirsin, sevgili Kova. Bu yeni ay ile müjdelenen değişim dalgasının, tutulmanın işaret ettiği şeyi 2021’de artık diğer insanlar ve onların hayatımıza getirdikleri, duygu dünyamız değil; kendimiz ve kendi kimliğimizle uğraşacak KENDİMİZİ GERÇEKLEŞTİRME DERDİNE düşecek olmamız. Bence mükemmel bir uğraş bu. 2021 bu açıdan unutulmaz olacak. İşte sen de daha bu Kasım ayından başla hazırlıklara…

15-16-19 Kasım tarihlerinde bazı borçları kapatabilir ve aile büyüklerinden maddi yardımlar görebilirsin. Yine bu tarihlerde rüyalarına dikkat etmeni öneririm. Rüyaların illa gelecekten haber verecek değiller öyle çok mistik bir şekilde ama bilinçaltına, çözmen gereken meselelere, içsel huzuruna giden yoldaki engellere karşı sinyaller verebilirler :)

21’i ile beraber artık şansımız iyice açılıyor. Kuzen burç Yay’a geçen Güneş ve Venüs Akrep sezonu ile beraber dış dünyada son derece kendimizi iyi ifade edebilen, tesiri güçlü, çekici bir halde olacağız. İş görüşmelerinde de, flört meselelerinde de kullanılır bu etki.

Ayrıca 21’i ve sonrası pek sosyal! Bu sosyallik elbette ki sosyal medya üzerinde kalsa en iyisi olur… Pek çok aşk fırsatı var. 30 Kasım tutulmasının aşka dair bir gelişme getireceğini de düşünüyorum açıkçası, sevgili Kova. Ama bu getiri azıcık Aralık’a sarkabilir. Bu tutulma ile, adeta “karmik” bir karşılaşma yaşanabilir. “Karmik” bu kelimeyi açıklamamı isteyenler çok oluyor. Şöyle diyelim: Adeta tanışmamız kaderimizde olan, bir şekilde eninde sonunda yolumuzun kesişeceği, kişisel dönüşümümüzde önemli rol sahibi olacak ya da hayatımızdan sadece geçip gitse bile önemli olayları tetikleyecek çok önemli biri bu! Sadece aşka bakış açını ya da günlük hayatını değiştirmeye değil; seni derinden dönüştürmeye geliyor, gelmekte olan…

Aşk konusunda işte böyle durumlar var, senin yerinde olsam kendimi akışa bırakırdım.

Şimdi sevgilisi olan Kovalar ya da sevgilisi Kova olanlar delirecekler “Kim geliyor?! Gelmesin!” diye… Onlara da hemen bir açıklama yapalım: Eğer düzenli bir ilişkiniz varsa, gelecek insan bir bebek de olabilir. O yüzden eğer hazır değilsek her türlü önlemi alalım.

Hayata saldırma vakti, Kova. Bol şans diliyorum.

Harika bir başlangıç var, Balık!

Sevgili Balık,

Öncelikli olarak ilk hafta ile ilgili tavsiyelerimi vereyim. Tavsiye diyorum çünkü hafta boyunca pek bir aksiyon yok açıkçası. Merkür retrosu 4 Kasım’da bitse de, Merkür’ün kendine gelmesi en az 8 Kasım’ı bulacak. E zaten bir de mavi ay’dan kalma eser miktar bir gerginlik var üzerimizde… İşte bu yüzden Kasım ayının ilk haftasında yapılacak en iyi şey, kendimize dönmek ve önümüzdeki haftaların getirilerine hazırlanmak. Zira Kasım ayı olaysız başlasa da, sağlam bir tutulma ile bitecek.

Öncelikli olarak 6 Kasım’a dikkat et derim. Pek gergin bir elektrik var havada. Arkadaşlarla tersleşilebilir. Sabırlı olmak, alttan almak, abartılı ve dramatik davranabileceğimizi sık sık hatırlamak lazım.

Kasım’ın ilk haftasında; sağlam bir temizlik yap derim. Özellikle işe yaramayan belge, kağıt, manevi değeri var diye sakladığın çer çöpü atmanı - telefonunu dahi temizlemeni, enerjisi ölü olan şeylerden, bozuk eşyalardan kurtulmanı, hafiflemeni öneririm. Hem zihninde, hem evinde, hem hayatında yeni şeylere yer açmalısın. Kasım’ın ikinci haftasından itibaren tempo yükseliyor, öncelikli olarak maddi sorunlar çözülmeye başlıyor. Para ile ilgili haberler alabilirsin. Yaptığın bir burs başvurusu, kredi başvurusu sonuçlanabilir. Yine de tüm bunlara rağmen harcamalarına hala dikkat etmeni öneriyorum.

Bu maddi sonuçlanmalara, hatta ayın 30’una kadar gelecek planların ve ideallerin konusunda hayal kurarken dahi maddi engellere takılıyor ve umutsuzluğa kapılıyor olabilirsin, sevgili Balık. Korkuların seni ele geçirmesine izin verme ve hayallerine sımsıkı sarıl derim zira 30 Kasım tutulması sonrası, hiç olmaz dediğimiz kapılar dahi açılacak. Unutma ki sen de bir Jüpiter çocuğusun, her şeyden de öte büyüklerimizin de bize öğrettiği gibi bazen “Allah büyük” diyerek birazcık şansımıza ve kaderimize güvenmemiz gerektiğini biliyorsun. Umutsuzluğa kapılmak, vazgeçmek, mücadeleyi bırakmak insana yakışmaz. İnsanda azıcık bilgelik varsa, hayatın neler neler sunabileceğini, ihtimallerin sınırsızlığını bilir. Kaybedersek dahi savaşarak kaybedeceğiz! Üstümüz başımız yırtık, kan ter içinde! Yaşamanın şanına yakışan da budur, değil mi? KISACASI, karamsarlık yapmak yok tmm.

9 Kasım ile artık akışa geçmeye başlıyoruz ama 9 Kasım kendi başına birazcık dikkat edilmesi gereken bir gün. Bu gün içerisinde insanlara hediyeler almak, kendimizi de şımartmak isteyebiliriz, alışveriş dürtüsü biraz artabilir. Aman diyeyim, özellikle kredi kartları dostumuz değildir.

Yine aynı gün aşk konusunda da gerilimli, patlamaya müsait ama bir taraftan da çok tutkulu bir enerji var, sevgili Balık. Dengeli bir şekilde idare edilebilirse 2020’nin bitmeden önceki en romantik günlerinden biri olabilir. Aceleci olmamak ve akışta kalmak lazım. Gidişata ayak uydurmak önemli. Yani bu romantik günde tatlı tatlı vakit geçirmek varken “yok mu arttıran” tadında duyguları abartır, iddialı vaatlerde bulunup dramatik hallere girersek pek hoş olmayabilir. Anahtar kelimemiz “güven”, sevgili balık. Karşımızdaki insana değil; kadere, akışa güvenmek bu!

10 Kasım ile beraber artık içsel kuruntularımızı ve aşk meşk meselelerini bir kenara bırakıp işe güce, kendi hayatımıza ve geleceğimize odaklanıyoruz. Yukarıda söylediklerim geçerli; umutsuzluğa kapılmıyoruz. Bunu tekrarlıyorum çünkü 15 Kasım Akrep yeni ayı ile beraber geleceğine kafanda yeni bir şekil vermek, yeni bir yol çizmek isteyebilirsin. Bunun için fırsatlar yakalayabilirsin, yaşlı ve tecrübeli insanlardan tavsiyeler, fikirler alabilirsin. Bu yeni ay haftasında gözlerin kulakların açık olsun; ilham geliyor.

Zaten bu tarihten itibaren Merkür’ün Akrep geçişi ile beraber adeta dilin çözülüyor, zihninde bulutlar dağılıyor; pek çok şeyi kafanda oturtup, sorulara cevaplar bulacaksın ve parçaları birleştireceksin sevgili Balık. Dilin de güzelce çözülecek. Bunu ister profesyonel hayatta kullanırsın, ister gönül meselelerinde… Tıkanıklık hissiyatı bitiyor.

14 Kasım ve takip eden 15 Kasım yeni ayınden yukarıda bahsetmiştim, birazcık daha ekleme yapacağım: Bu dolunay sana direkt nakit getirmese de, kazanç konusunda bereket ve hırs getiriyor sevgili Balık. Dostlarından çok fazla destek göreceğini düşünüyorum. Tam bir öğrenme süreci başlıyor adeta. 2021 planlarını yapmaya başlıyorsun. Önümüzdeki yılın teması aşağı yukarı belli oluyor.

17 ve 19 Kasım tarihleri de güzel. 17 Kasım, dostluklar ve romantik ilişkiler açısından beklenmedik haberler gelebilir. Bence tatlı sürprizler olacaklar. 19 Kasım ise para açısından zorlu olsa da sosyal açıdan güzel etkiler getiriyor.

24-27-29 ha-ri-ka tarihler. Bu tarihleri mutlaka değerlendir. hiçbir şey yapamıyorsan dahi evde otur, kafanda projeler planlar yaz çiz, hayaller kur, ailenle konuş… Gerçekten çok verimli, şifalı tarihler bunlar.

Bunları böylesine vurgulayarak söylüyorum çünkü sevgili balık, 30 Kasım İkizler tutulmasında aile içi ve biraz geçmişten gelen meseleler gündeme gelebilir. Şimdiki zamana bağlı kalman, anda kalman lazım ki geçmişteki olaylara biraz mesafe ile bakıp sakin kafayla bir tahlil yap… Aile azıcık karışabilir, biraz sözlü tartışmalar söz konusu olabilir ama atlatılmayacak gibi değil. Bunun bir misafir ile tetiklenmesi de olası gözüküyor. Unutma Balık, geçmişe dönüp bakma ama geçmişe dalma; şifalandırmak için biraz uzaktan sakin kafayla görmek gerekiyor…

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
601
335
80
67
60
43
35
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
papa-3.-jb

Onedio da keyifle takip ettiğim sayfalardan birisi astroloji, her ne kadar doğru olmasa da garip bir haz veriyor okumak. Hatta Onedio'ya tavsiyem Astrodio di... Devamını Gör

Selam Özbakan

dünyanın en büyük yalancılarısınız