Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'de Keşfedilmeyi Bekleyen 15 Mükemmel Yer

Türkiye'de Keşfedilmeyi Bekleyen 15 Mükemmel Yer

Burçak Cürül Öztürk
02.09.2014 - 23:46 Son Güncelleme: 04.09.2014 - 19:26

Keşfedilmemiş tatil yerleri

Tarihi ve doğal zenginliklerle göz kamaştıran Türkiye'de, bugüne kadar çok fazla dikkat çekmemiş ve az bilinen bir çok yer keşfedilmeyi bekliyor. Türkiye'de henüz keşfedilmemiş pek çok yer var ve bu mükemmel yerler aynı zamanda tatil için de çok uygunlar! Dolayısı ile özellikle yaz döneminde bilinmeyen yerler arıyorsanız yazımızı okumaya devam edin. Keşfedilmemiş yerler içeriğimizi beğeneceğinizi umuyorum. Gizli tatil yerleri olarak listenize kaydedebilirsiniz!

Gelin Türkiye’nin saklı coğrafyalarına kısa bir yolculuk yapalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sadece denizden ulaşılıyor: Büyük Çatı Koyu

Sadece denizden ulaşılıyor: Büyük Çatı Koyu

Gökova Körfezi Bördübed Limanının içinde bir S çizen Küçük ve Büyük Çatı koyları muhteşem birer doğal liman. Bu koylara karadan ulaşılamaması, koyların doğal şekli ile korunmasını da sağlıyor. Koylar aynı anda sadece 1-2 tekne alabiliyor. Koyların çevresinde ise çam ve günlük ağaçlarıyla kaplı muhteşem yürüyüş alanları var, ancak karadan ulaşım olmadığı için konaklama tesisi bulunmuyor. Rüzgar almadığı için deniz mavi bir çarşaf gibiDatça ve Marmaris arasındaki Amazon Mevkii’ne dört kilometre mesafede.

Gözlerden uzak küçük bir balıkçı köyü: Akyaka

Gözlerden uzak küçük bir balıkçı köyü: Akyaka

Antik çağlardan beri üzerinde yerleşim olduğuna inanılan Akyaka, gözlerden uzak küçük bir balıkçı köyü. Türkiye’nin en Güney Batı ucundaki Muğla ilinin sınırları içinde yer alan Akyaka, Gökova Körfezi'nin doğu ucunda. Marmaris ile Muğla’nın ortasında Ula ilçesi sınırlarında bulunuyor. Gökova Körfezi'nin bittiği yerde, kuzeyinde bin metrelik Sakartepe Dağı, güneyinde ise Gökova Ovası bulunan Akyaka'nın bu konumu nedeniyle ilgi odağı.

Fethiye’nin gizli kalmış güzelliklerinin bulunduğu bir köy: Faralya

Fethiye’nin gizli kalmış güzelliklerinin bulunduğu bir köy: Faralya

Fethiye’nin gizli kalmış güzelliklerinin bulunduğu bir köy. Köyün bulunduğu 40 kilometrelik bölgede tarihi Roma ve Likya kalıntılarına, Kelebekler Vadisi’ne ve çeşitli doğal zenginliklere ulaşmak mümkün.

Bir doğa harikası: Selimiye

Bir doğa harikası: Selimiye

Bodrum ve Marmaris yakınlarındaki Bozburun Yarımadası’nın batı kıyısında bir doğa harikası. Orhaniye’den 10, Turgut ayrımından 7 kilometre uzaklıkta bulunan Selimiye, Bodrum-Marmaris arasında seyreden mavi yolculuk teknelerinin uğrak yerlerinden biri.

Av ve doğa turizmi hazinesi: Kocayayla

Av ve doğa turizmi hazinesi: Kocayayla

Bursa'nın tarihi oldukça eskilere dayanan Keles ilçesinde bulunan Kocayayla, av ve doğa turizmi vazgeçilmez yerlerden. Doğayla iç içe inşa edilen ahşap evlerde, temiz ve serin havada tatil yapmak isteyen tatilciler için  yeni bir yaşam alanı sunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zonguldak'taki ''Arboretum''un büyüsü

Zonguldak'taki ''Arboretum''un büyüsü

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı beldesindeki tatil köyünde, ağaçların ve odunsu bitkilerin yetiştiği bir tür botanik bahçesi olarak adlandırılan ''arboretum'' bölgedeki önemli keşfedilmeye değer yerlerden.

Agamemnon'un askerleri tarafından kurulan şehir: Pygela

Agamemnon'un askerleri tarafından kurulan şehir: Pygela

Pygela Kuşadası’nın 3 kilometre kadar kuzeyinde küçük bir antik yerleşme. Pygela sağlık şehri olarak kurulan ilk kent olarak biliniyor. Argos Kralı Agamemnon, 10 yıl süren Truva savaşları sırasında, yorgun düşen askerlerini dinlendirmek, hem de savaş gemilerini onarmak için Kuşadası’ndaki Pygela’yı kurmuş. Kent, yakınında bulunan şifalı sularla askerlerin bozulan sağlıklarını ve yıpranan morallerini geri getirmeyi başarmış.

Su sporları için ideal ve çok elverişli: Yedi Adalar

Su sporları için ideal ve çok elverişli:  Yedi Adalar

Doğal güzelliğiyle ünlü ve mercan kayaları ile çevrili olan Yedi Adalar,Gökova‘ya tekne ile yapılan mavi yolculukların en güzel uğrak noktalarından biri. Yazın meltem rüzgarını alıp Çam ormanlarıyla çevrili. Yürüyüş yapabilir, yüzüp dalabilir ayrıca yelken sporları içinde çok müsait.

Giresun'da büyüleyici güzellik: Gölyanı Yaylası

Giresun'da büyüleyici güzellik: Gölyanı Yaylası

Giresun'da keşfedilen Gölyanı Yaylası'nın Türkiye'de ekoturizmin gözdesi. Gölyanı Yaylası'nın, 50 dolayındaki otantik yayla evi, gölü ve ladin ağaçlarından oluşan ormanlık alanlarıyla görenleri büyülüyor.

Güneşin en güzel battığı yer: Ortakent

Güneşin en güzel battığı yer: Ortakent

Ortakent-Yahşi, Bodrum yarımadasının batısında kalan, eski köy özelliğini koruyabilmiş yeşilliklerin arasından uzanan ince yollarla denize inilen bir belde. Bölgenin en batısında yer alan şimdilerde 'Camel Beach' adıyla anılan fakat eskilerin 'Kargı Koyu' diye bildiği, sanki sonsuz bir kumsalmışcasına uzanan doğal bir plajıyla büyüleyici. . 'Camel Beach', adını eskiden beri kumsalda yatan ve otlayan develerden alıyor. Ayrıca plajın kumlarında dünyanın pek az yerinde görebileceğiniz 'zambakları' görebilirsiniz. Yarımadada güneşin en güzel battığı yerlerden biri 'Ortakent - Yahşi'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Körfezi koruyan ada: Şövalye Adası

Körfezi koruyan ada: Şövalye Adası

Fethiye Körfezi'nin ağzında, körfezi koruyormuş gibi yerleşmiş Şövalye adası, patika yürüyüşleri, suya batmış evler ve şehir duvarları etrafında yapılan kano gezileri, Haçlı Seferleri dönemine ait kalenin kalıntıları çevresinde yapılan keşif turları ile meşhur.

Dağcıların uğrak yeri: Yenişarbademli

Dağcıların uğrak yeri: Yenişarbademli

Toros ve Anamas dağlarının birleştiği noktada, denizden 1150 metre yükseklikte, yeşilliğin hakim olduğu Isparta’nın Yenişarbademli ilçesi, doğal güzellikleriyle ilgi çekiyor.

Tarih boyunca bir çok uygarlığa ev sahipliği yapan, Roma ve Bizans dönemlerinin Gorgorum Antik Kenti olarak da adlandırılan Isparta’nın Yenişarbademli ilçesi, sadece tarihiyle değil, birbirinden farklı renklerin buluştuğu doğasıyla da beğeni topluyor.

Dört mevsim boyunca yeşil kalmayı başaran Yenişarbademli, Pınargözü Mağarası ile turizm potansiyeline, Dedegül Dağı ile de dağcılık turizmine katkıda bulunuyor.

Keşfedilmemiş cennet: Karaburun

Keşfedilmemiş cennet: Karaburun

İzmir’in en küçük ilçesi Karaburun, yapılaşmanın görülmediği birçok koyu ve doğasıyla, Türkiye’nin bilinmeyen cennetleri arasında yer alıyor. İzmir ile arasındaki 130 kilometrelik yolun keskin virajlarla örülü olması nedeniyle ulaşım sorunları bulunan Karaburun, yarımada üzerindeki 1 belde ve 13 köyün merkezi konumunda.

Doğal bir akvaryum: Küçük Kargı Koyu

Doğal bir akvaryum: Küçük Kargı Koyu

Muğla Karayolu üzerinde ve Fethiye’ye 3 km. uzaklıkta bulunan, Günlük ağaçlarıyla çevrili KüçükKargı Koyu,  Katrancı Adası’nın kuzeyinde yer alır. Ender bulunan günlük (Sığla) ağaçları etrafa güzel bir koku yayar. Yoğun gölgesi olan ağaçlar aynı zamanda koyu da serinletmekte. Doğal bir akvaryumu andıran Küçük Kargı koyunun ağzı lodosa bakıp meltem rüzgarlarına da açıktır. Dalmayı sevenlerin de gözdesi olan koy, piknikçi ve kampçılarında tercih ettiği her türlü ihtiyacın karşılanabildiği yerlerin başında gelmektedir. Tekneler için Plaj önünde, 8-12 metre kum olan zemine demir atıp, alargada kalınabilir. Fethiye’den ulaşım olup Fethiye 18 km, Göcek 8 km, Dalaman Uluslararası Havaalanı ise 38 km mesafededir.. Bölge yaz aylarında yerli turistlerin uğrak yeri durumunda.

Yatçılar elbet bir gün keşfedecek: Gideros

Yatçılar elbet bir gün keşfedecek: Gideros

Batı Karadeniz‘in doğa harikası en güzel koylarından biri olan Gideros Amasra – Cide Sahil Yolu ve Kastamonu il sınırları içinde. Çevresi yemyeşil dik dağlarla çevrili kestane, kayın, meşe, çam ve şimşir ağaçlarıyla çevrili olan koy sakin suları ile de bir gölü andırıyor. Gideros’a tekne ile gidildiği gibi kara yoluyla da ulaşmak mümkün

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
397
250
73
65
50
46
42