Görüş Bildir
Haberler
Sıradan Bir İnsanın Bile Neler Yapabileceğini Gösteren Şok Edici 28 İntikam Filmi

Sıradan Bir İnsanın Bile Neler Yapabileceğini Gösteren Şok Edici 28 İntikam Filmi

EC was here.
29.11.2014 - 21:52 Son Güncelleme: 01.06.2022 - 11:49

Sevdiklerini, ideallerini kaybeden karakterler ve peşinden gelen intikam hikayeleri. Sıradan bireyler yaşadıklarının ardından adeta canavara dönüşürken kendileri için de bir mezar kazdıklarının bilinciyle hareket ediyorlar. Ölümden korkmuyorlar çünkü ölümden daha beterine tanık oldular. Hayattaki tek amaçları adaletin yerini bulması ancak kendi belirledikleri adaletin. Gerilim ve dramın bir araya geldiği o filmlerden bazıları...

28. Mezarına Tüküreceğim / I Spit on Your Grave (2010)

28. Mezarına Tüküreceğim / I Spit on Your Grave (2010)

IMDb: 6.3

Jennifer Hills, inzivaya çekilerek roman yazmaya ağırlık veren genç bir kadındır. Fakat yerleştiği küçük evde Jennifer'ın yalnız hali çevre yaşayan adamların ilgisini çeker. Bir gece genç kadını korkutmak için yaşadığı yeri basarlar ama işler beklenmedik biçimde çığrından çıkar. Jennifer'a önce işkence eder ardından da tüm gece boyunca tecavüz ederler. Fakat Jennifer öldürülmeden ellerinden kurtulmayı başarıp, kendini yakınlardaki nehre bırakır. Adamlar öldüğüne kanaat getirip cesedi aramaktan da vazgeçerler.

Ama genç kadın büyük ve yıkıcı bir intikam için geri dönecektir.

27. Ninja'nın İntikamı / Ninja Assassin (2009)

27. Ninja'nın İntikamı / Ninja Assassin (2009)

IMDb: 6.4

Raizo, çocukken, varlığı bile bir söylence olarak kabul edilen gizli örgüt Ozunu Klan'ı tarafından sokaklardan alınıp bir ölüm makinesi olmak üzere eğitilmiştir. Arkadaşının klan tarafından acımasızca öldürülmesini bir türlü unutamayan Raizo, örgütten kaçar ve ortadan kaybolur. Şimdi intikamını almak için hazırlık yaparak beklemektedir.

Filmin yönetmenliğini V for Vendetta ile tanınan James McTeigue yapıyor.

26. Ölüm Emri / Death Sentence (2007)

26. Ölüm Emri / Death Sentence (2007)

IMDb: 6.8

Nick Hume iş yaşamında yumuşak huylu bir yönetici özel yaşamında ise mükemmel bir aile babasıdır. Mutlu bir evliliği vardır ve harika bir aileye sahiptir. Ancak tanıklık ettiği o uğursuz akşam bütün hayatını değiştirecektir. Bir gece kendilerini bir silâhlı soygunun ortasında bulup, büyük oğlunun öldürülmesine çaresizlik içinde tanıklık eder. Tutuklanan katile adaletin temsilcileri yeterli bir ceza vermeyince, oğlunun cinayetiyle ilgisi olan tüm suçluları öldürmeye yemin eder.

Daha çok korku filmleriyle(Testere, Ruhlar Bölgesi, Korku Seansı) tanıdığımız James Wan'ın farklı tür denemeleri arasındaki filmlerden biri.

25. Gününü Göreceksin / Payback (1999)

25. Gününü Göreceksin / Payback (1999)

IMDb: 7.1

Kanun dışı kişiler olan Porter ve Val Resnick soygunu gerçekleştirirler, ama olaylar onların düşündüklerinden çok farklı gelişir. Sıra elde edileni paylaşmaya geldiğinde Val üç büyük hata yapar. Porter'in parasını, karısını ve hayatını almaya çalışır. Porter geri döndüğünde, her ne şekilde olursa olsun, parasını geri ister. Oysa Val'in yeni patronu, Porter'in ölümünün herkes için en hayırlı çözüm olacağını düşünmektedir.

24. Adalet Peşinde / Law Abiding Citizen (2009)

24. Adalet Peşinde / Law Abiding Citizen (2009)

IMDb: 7.4

Bir soygun sırasında sağ kalan Shelton en sevdiği iki insanı, yani eşini ve çocuğunu kaybetmiştir. Artık bundan sonraki yaşamının sadece tek bir amacı vardır: İntikam! Kör adaletin gözünü bizzat kendi elleriyle açmaya karar vermiştir.

23. Zatoichi (2003)

23. Zatoichi (2003)

IMDb: 7.6

Gözleri görmeyen Zatoichi, kumar oynayarak ve masaj yaparak hayatını kazanmaktadır. Ancak mütevazi görünüşünün ardında usta bir silahşör gizlidir. Şimşek hızı ile kılıç çeker ve nefes kesen bir inceliğe sahiptir. Zatoichi, kötü niyetli çetelerce ve güçlü bir samuray tarafından yönetilen bir kasabaya gelir. Ailelerinin cinayetinin intikamı peşinde olan iki güzel geyşa ile karşılaştığında kartlarını açık oynamak zorunda kalır. Düello, ince zeka ve zen dokunuşu!

22. İçinde Yaşadığım Deri / La piel que habito (2011)

22. İçinde Yaşadığım Deri / La piel que habito (2011)

IMDb: 7.6

Yönetmenin 20 yıl sonra Antonio Banderas'la tekrar bir araya geldiği 'The Skin That I Live In', kızına tecavüz eden bir adamdan intikam almaya çalışan psikolojisi bozuk bir plastik cerrahın saplantılarını ve hücrelerle ilgili yaptığı araştırmalar sayesinde yeni bir insan derisi yaratmasını konu alıyor.

Gerilim türündeki film, Fransız polisiye yazarı Thierry Jonquet'in 'Tarantula' isimli 2005 tarihli romanından uyarlandı.

21. Ölümsüz Aşk / The Crow (1994)

21. Ölümsüz Aşk / The Crow (1994)

IMDb: 7.6

Eric Draven (Brandon Lee) ve nişanlısı Shelly Webster (Sofia Shinas) düğünlerine 1 gün kala Top Dollar (Michael Wincott)'un başını çektiği çetenin saldırısına uğrayarak vahşice katledilirler. Bir yıl sonra Eric Draven'in mezarını ziyaret edecek olan karga genç adamın intikamcı bir ruh olarak geri dönüşünün de simgesi olacaktır. Alınacak intikamlar verilecek dersler vardır.

James O'Barr'ın karanlık çizgi romanı Alex Proyas'ın elinde kült bir esere dönüşürken Brandon Lee, çekimleri sırasında yanlışlıkla vurulduğu Eric Draven ile beyazperdenin en etkileyici karakterlerinden birine efsanevi bir yorum getiriyor.

20. İntikam Meleği / Sympathy For Lady Vengeance (2005)

20. İntikam Meleği / Sympathy For Lady Vengeance (2005)

IMDb: 7.7

Lee Geum-ja işlemediği bir suçtan ötürü hüküm giymiş ve bu sebeple de 13,5 yıl süre ile hapis yatmıştır. Burası bir Kadın Hapishanesidir. Buradan içeri adımını attığı gün intikam alma sürecini başlatan ve bu amaçla ileride özel bir hizmet talep edeceği mahkum arkadaşlarına akla hayale gelmedik güzellikler yapan Lee Geum-ja; kendisini bu duruma sokan kişiyi bizzat kuracağı mahkemede yargılayacağı günün hayaliyle yaşamaktadır.

Film aynı zamanada yönetmen Chan-wook Park'ın İntikam üçlemesinin bir parçasıdır.

19. Haklı İntikam / Boksuneun naui geot (2002)

19. Haklı İntikam / Boksuneun naui geot (2002)

IMDb: 7.7

Kendisi sağır olan Ryu'nun kız kardeşi böbrek yetmezliği çekmektedir ve mutlaka organ nakli ameliyatı olmalıdır; ama ailenin bu ameliyatı karşılayacak maddi durumu yoktur. Mafya kendisine sağlam böbreğini ve üstüne para vermesi karşılığında, uygun böbrek bağışçısı bulabileceğini söyler. Ryu anlaşmayı kabul eder, ama gereken parayı bir türlü bulamaz. Çaresiz Ryu için hiç beklenmedik biçimde gelişen işler, bir seri intikam ve şiddet dolu olayların kapısını aralayacaktır.

Yönetmen Chan-wook Park'ın İntikam üçlemesinin bir diğer filmidir.

18. Monte Kristo Kontu / The Count of Monte Cristo (2002)

18. Monte Kristo Kontu / The Count of Monte Cristo (2002)

IMDb: 7.7

Edmond Dantes, hayatını denize adamış olan bir denizcidir. Sevdiği kız Mercedes ile evlenmenin arefesindedir. Ancak kendisini, en yakın arkadaşlarından biri olan ve sevgilisine aşık olan Fernand'ın yaptıkları nedeniyle bir anda hapishanede bulur. Artık bir mahkum olan Dantes'in tek bir hedefi kalmıştır. Bu da hapishaneden kaçıp kendisinin orada olmasına neden olan insanların peşine düşmektir.

Alexandre Dumas'nın klasikleşmiş eserinden uyarlanmıştır.

17. Ölü Adamın Ayakkabıları / Dead Man's Shoes (2004)

17. Ölü Adamın Ayakkabıları / Dead Man's Shoes (2004)

IMDb: 7.8

Richard, orduda geçirdiği yıllardan sonra yaşadığı kasabaya geri döner. Geri dönmesinin tek bir nedeni vardır, o da spastik kardeşi Anthony'e yapılan kötülüklerin intikamını almak. 

This is England ile tanınan İngiliz yönetmen Shane Meadows'un en önemli ve başarılı filmlerinden biri olan Dead Man's Shoes, Paddy Considine'in üstün oyunculuğuyla son yılların en çarpıcı intikam hikayelerinden birine dönüşüyor.

16. Şeytanı Gördüm / Akmareul boatda (2010)

16. Şeytanı Gördüm / Akmareul boatda (2010)

IMDb: 7.8

Şeytani zekâsıyla dehşet verici cinayetler işleyen, kurbanları arasında çocuklar bile bulunan seri katil Kyung-chul'u polis bir türlü yakalayamaz. Ancak, emekli bir polisin kızı öldürüldüğünde, kızın nişanlısı, gizli ajan Dae-hoon, katili kendi bulup cezalandırmaya karar verir. İntikamı kanlı olacaktır, bir canavara dönüşse bile.

15. Gazap Ateşi / Man on Fire (2004)

15. Gazap Ateşi / Man on Fire (2004)

IMDb: 7.8

John Creasy eskiden CIA için çalışmış bir suikastçidir fakat eski hayatından tamamen uzaklaşmış ve kendine yeni bir yaşam kurmaya çalışmaktadır. Zengin bir ailenin çocuğu için korumalık yaparken 9 yaşındaki Pita ile zamanla iyi anlaşırlar. O sıralarda çocuk kaçırma olayları artmıştır. Alınan tüm önlemlere rağmen Pita kaçırılınca John engel tanımaz bir ölüm makinesine dönüşür.

Geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz Hollywood'un ünlü yönetmenlerinden Tony Scott'ın ses getiren filmlerinden biri. Yine kendi tarzını fazlasıyla yansıttığı bir aksiyon-gerilim sunuyor.

14. Şanslı Slevin / Lucky Number Slevin (2006)

14. Şanslı Slevin / Lucky Number Slevin (2006)

IMDb :7.8

Suç dünyasında aslında hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değildir. Slevin bu gerçeği pahalıya ödeyecektir. Pişmiş tavuğun başına gelenlerden daha berbat musibetler başına geldiği yetmediği gibi kendini mafya işlerinin ortasında bir intikamın içinde bulacaktır.

Şaşırtıcı kurguları bir hayli seven yönetmen Paul McGuigan yine benzer bir hikayeyle izleyiciyi şaşırtmayı başarıyor.

13. İtiraflar / Kokuhaku (2010)

13. İtiraflar / Kokuhaku (2010)

IMDb: 7.9

Kızı öldükten sonra yas tutan öğretmen bir annenin, kızının ölümünden sorumlu olan öğrencilere bunun hesabını sormak için soğukkanlı olarak intikam planını hazırlar. Kızının ölümünden sorumlu öğrencilere dünyada cehennemi yaşatma amacındadır.

Japonya'da 14-15 yaşlarındaki kişiler ölüme sebep olsalar dahi bundan sorumlu tutulamazlar. Bir anne bu kişilerin cezasız kalmasına tahammül edemeyince intikamı kendi almaya karar verir. Film vizyona girdiği yılda Japonya'nın yabancı dildeki Oscar aday adayıydı.

12. Mazisi Olmayan Adam / Ajeossi (2010)

12. Mazisi Olmayan Adam / Ajeossi (2010)

IMDb: 7.9

Eski bir özel ajan olan CHA Tae-sik'in dış dünya ile tek bağlantısı yakınlarda yaşayan küçük bir kız, So-mi'dir. So-mi'nin annesi Hyjeong bir uyuşturucu kaçaklığı çetesinden uyuşturucu çalar ve Tae-sik'e haber vermeden malları onun evinde saklar. Bunu öğrenen çete liderleri Hyo-jeong ve So-mi'yi kaçırırlar. Tae-sik'i hafife alan çete lideri kardeşler, kendileri için bir teslimat yapması karşılığında Hyo-Jeong ile So-mi'yi serbest bırakacaklarına dair söz verirler. Uzun uzun düşündükten sonra Tae-sik, So-mi'yi kurtarmak için dünyayla yüzleşmeye karar verir.

Ajussi filmi, 31. Blue Dragon Film Ödülleri En İyi Film En İyi Yönetmen ve En İyi Erkek Oyuncu dahil olmak üzere dokuz ödül için aday gösterildi.

11. Kanunsuz Josey Wales / The Outlaw Josey Wales (1976)

11. Kanunsuz Josey Wales / The Outlaw Josey Wales (1976)

IMDb: 7.9

İç savaşın sona ermesinin ardından çitfçilik yapan Josey Wales'in, kanunsuz bir grup tarafından çiftliğinin talan edilmesi ve ailesinin öldürülmesi ile birlikte kabaran intikam alma duygusu ve yaşadığı olaylar anlatılmaktadır.

Clint Eastwood'un yönetmenliğini yaptığı ve Clint Eastwood ile birlikte Chief Dan George ile Sondra Locke'nin başrolde oynadığı western türündeki film, Forrest Carter'ın kitabından uyarlanmıştır.

10. Ejderha Dövmeli Kız / The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

10. Ejderha Dövmeli Kız / The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

IMDb: 7.9

Asılsız bir iddia ile suçlanan Mikael Blomkvist (Daniel Craig), adını temize çıkartmak için elinden geleni yapmaya and içer. Milton Güvenlik adına çalışan sıra dışı 'hacker' Lisbeth Salander (Rooney Mara) da Blomkvist’in geçmişini araştırmakla görevlendirilir. Yolları kesişen ikili geçmişten bugüne uzanan bir cinayetler zincirini çözmeye çalışırken, aralarında hassas bir güven köprüsü de oluşacaktır.

Stieg Larsson'un aynı adlı romanından Niels Arden Oplev tarafından sinemaya uyarlanan 'Män som hatar kvinnor' bütün dünyada ses getirince Davdid Fincher tarafından yeniden çevrimine imza atıldı ve film Oscar adaylıkları elde etti.

9. Genç Kız Pınarı / Jungfrukällan (1960)

9. Genç Kız Pınarı / Jungfrukällan (1960)

IMDb: 8.1

Köktendinci Hıristiyan ve sofu ailesi tarafından kiliseye gönderilen meleksi kız, yolda tecavüze uğrayıp öldürülür. Olayın ardından bir eve sığınan tecavüzcüler burada kızın ailesiyle karşılaşınca ceza çekmelerinin yakın olduğunu anlarlar.

Ingmar Bergman’ın az bilinen yapımları arasında olan 'Jungfrukällan', kanlı intikam hikayesi ile modern korku filmlerine ilham verdi. Usta yönetmen bu filminde masumiyet, hırs, paganizm ve dini inanç gibi kavramları tartışıyor.

8. Kill Bill Vol. 1 (2003) / Kill Bill Vol. 2 (2004)

8. Kill Bill Vol. 1 (2003) / Kill Bill Vol. 2 (2004)

IMDb: 8.2 | IMDb: 8.0

'Bill'in çocuğuna hamile olduğunu öğrenen Gelin, artık bu pis hayatı sonlandırmak için kaçmaya karar verir. Her şeyden uzak genç bir adamla Texas'ta evleneceği sırada, öfkeli ve kıskanç Bill, Suikast Çetesi'yle birlikte düğün törenini basarlar. 4 yıl komada kaldıktan sonra gözlerini açan Gelin, hayatını mahveden 5 insandan intikam almak için her yolu deneyecektir.

Aslında film tek parçayken uzun olmasından dolayı ikiye bölünmüştür. Filmin genelinde bir çizgi roman havası sezilmektedir. Bu da abartılı aksiyon sahnelerini kabul edilebilir kılmaktadır. İlk filmin bir bölümü de anime şeklindedir.

7. V for Vendetta (2005)

7. V for Vendetta (2005)

IMDb: 8.2

2020 İngiltere’sinde son derece baskıcı bir toplum düzeni yaşanmaktadır. Türlü yasaklar ve engellerle idare edilen halk, şiddet yanlısı bir konuma gelmiştir. Bu kargaşanın orta yerinde görünen gizemli V, belaya bulaşmış masum bir kadın olan Evey’i kurtarır. Ancak bu kurtarış, tam da ulusun kurtuluşunu temsil eder çünkü onun davranışı aslında toplumun uyanışını tetikleyen ve başkaldırıyı başlatan unsurdur. Tam da bu sebeple artık insanlık adına bir ayaklanma zamanıdır.

Wachowski biraderlerin sinemaya uyarlayıp yapımcılığını üstlendiği filmi, daha önce Matrix üçlemesinde yardımcı yönetmenlik yapan James McTeigue yönetti. Alan Moore'un yazıp David Lloyd'un çizdiği aynı isimli çizgi romandan beyaz perdeye uyarlandı.

6. Soysuzlar Çetesi / Inglourious Basterds (2009)

6. Soysuzlar Çetesi / Inglourious Basterds (2009)

IMDb: 8.3

Çok sevdiği ailesinin, Nazi Albay Hans Landa’nın (Christoph Waltz) tarafından katledilmesine tanıklık eden Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) adlı kadın, katliamdan kılpayı kurtularak Paris’e kaçar. Orada sinema salonu sahibi ve işletmecisi olarak yeni bir kimlik edinir. Shasoanna’nın kendi intikamını alma planlarını yaptığı bir sinema salonunun çatısı altında farklı bireylerin kaderleri kesişecektir.

Tarantino, İkinci Dünya Savaşı sırasında geçen filmin ismi için, İtalyan asıllı yönetmen Enzo Girolami Castellari'nin 1978 yapımı filmi Quel Maledetto Treno Blindato'dan ilham aldı.

5. İhtiyar Delikanlı / Oldeuboi (2003)

5. İhtiyar Delikanlı / Oldeuboi (2003)

IMDb: 8.4

Karısı ve yeni doğan bebeği ile birlikte yaşayan Oh Dae-Su adında sıradan bir adam, 1988'de bir gün evinin önünden kaçırılır. Uyandığında kendisini küçük ve karanlık bir hücrede bulur. Oraya kimler tarafından ve neden kapatıldığını bilmeyen adamın dünyayla tek bağlantısı, sadece hücresindeki küçük televizyondur. Bir gün haberlerde karısının vahşice öldürüldüğünü duyunca şok geçirir ve olayla bağlantısı olduğu düşünüldüğü için kapatıldığını anlar. Tam 15 yıl sonra bir gün aniden serbest bırakılan adam, ailesini öldüren kişileri bulmaya ve kendisini oraya kapatanlardan intikam almaya yemin eder.

Yönetmenliğini Chan-wook Park'ın yaptığı, Japon Manga Oldboy'dan sinemaya uyarlanan film, Cannes Film Festivali'nde Büyük Ödül'ü almıştır.

4. Gladyatör / Gladiator (2000)

4. Gladyatör / Gladiator (2000)

IMDb: 8.5

İmparator Marcus Aurelius’un hüküm sürdüğü Roma’da bir general olan Maximus imparatorluğun hiyerarşik basamaklarında gitgide yükselmektedir. Babasının kendisini kayırmak yerine Maximus adındaki bu yabancıyı el üstünde tutması da tahtın asıl varisi olan Commodus’u rahatsız etmektedir. Commodus, Maximus ve ailesinin öldürülmesi yönünde emrini çıkarmak için fazla beklemez. Ölümden zor kurtulan Maximus artık bir gladyatör olarak eğitilmek üzere arenaya gönderilir. Maximus’un aklında tek bir istek vardır, Commodus’u öldürmek ve ailesinin intikamını bir an önce almak.

73. Akademi Ödüllerinden, En İyi Film Ödülü dahil, beş ödüle lâyık görülmüştür.

3. Akıl Defteri / Memento (2000)

3. Akıl Defteri / Memento (2000)

IMDb: 8.6

Leonard Shelby, ucuz otel odalarında konaklayan ve sadece nakit para kullanan biridir. Şık giysiler giyip, Jaguar marka araba kullanan Leonard, dışarıdan işadamı gibi görünmektedir. Fakat aslında hayatını karısına tecavüz edip öldüren kişiyi bulmak için adayan biridir. Ne yazık ki Leonard’ın bu yolda ciddi bir engeli vardır; yaşadığı, çok ender rastlanan ve tedavi edilemeyen bir tür hafıza kaybı.

Christopher Nolan tarafından yazılıp yönetilen daha önce kardeşi Jonathan Nolan tarafından yazılmış kısa hikaye 'Memento Mori' 'den uyarlama psikolojik gerilim filmidir.

2. Sevginin Gücü / Léon (1994)

2. Sevginin Gücü / Léon (1994)

IMDb: 8.6

12 yaşında New York'ta yaşayan bir kız olan Mathilda üvey ailesinin yanında sevimsiz bir yaşamı paylaşmaktadır. Babası, iki taraflı oynayan bozulmuş polis Norman Stansfield için uyuşturucuları saklamaktadır. Mathilda'yı kaçıp gitmekten tek alıkoyan küçük erkek kardeşidir. Bir gün, Stansfield ve adamları sudan bir sebepten, tüm ailesini katlettikleri zaman, o sırada alışverişte olan Mathilda şans eseri hayatta kalır ve en çok ihtiyacı olduğu sırada Léon'un dairesine saklanarak kendini kurtarır. 12 yaşındaki kız, kısa süre içinde Léon'un sıradışı mesleğini keşfedecek ve küçük kardeşinin intikamını almak için bu profesyonel katilden yardım isteyecektir.

1. Bir Zamanlar Batıda / C'era una volta il West (1968)

1. Bir Zamanlar Batıda / C'era una volta il West (1968)

IMDb: 8.7

Kanun dışı işler yapan ve acımasız biri olan Frank(Henry Fonda) ve adamları yaşadıkları bölgede süren demiryolu projesi ile ilgili cinayet işlerler. Öldürdükleri Brett McBain'in eşi Jill(Claudia Cardinale) bölgede kalmaya karar verir. Frank ile eskiden bir hesabı olan Harmonica(Charles Bronson), Jill ve başka bir kanun kaçağı olan Cheyenne ile beraber Frank ve adamlarına karşı gelmeye karar verirler.

Sergio Leone'nin yönettiği epik spagetti western filmi. Tadına doyumsuz sahnelere Ennio Morricone müzikleri eşlik ediyor. Henry Fonda Frank rölüyle ilk kez kötü adam tiplemesinde oynamıştır. Açılış sahnesinde İyi, Kötü ve Çirkin'in başrol oyuncularının oynaması için teklif götürülse de ne yazık ki kabul etmemişlerdir.

Harmonica / Man With A Harmonica / Death Rattle

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
118
38
37
20
18
17
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tuna Serdar

Köpeğinin ve arabasının intikamını alan John Wick unutulmazdı aslında

Özgür Barış Kol

Kaç para ulan bi Ghajini

Lavinya Öksüz

ghajini memento nun uyarlaması..o yüzden yok listede

Okan Kara

Banker bilo? Tokatçı? :D