Görüş Bildir
Haberler
Gerçek Bir İngiliz Beyefendisi Olan Tom Hardy ve Onun Birbirinden Sağlam Filmleri!

Gerçek Bir İngiliz Beyefendisi Olan Tom Hardy ve Onun Birbirinden Sağlam Filmleri!

Kuruntugiller
12.02.2019 - 14:39

Bane, Venom ve daha niceleri... Ses tonu, karizması ve oyunculuğu ile tüm izleyenlerini kendine hayran bıraktıran Tom Hardy'i oynadığı tüm filmlere gelin bir kez de buradan göz atalım. :)

Not: Filmlerin afişleri IMDb'den, konu içerikleri ise beyazperde.com'dan ve sinemalar.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

34. Kara Şahin Düştü (Black Hawk Down, 2001) IMDb: 7,7

34. Kara Şahin Düştü (Black Hawk Down, 2001) IMDb: 7,7

Yıl 1993... Bir grup Amerikan askeri, BM Barış Gücü'nün bir parçası olarak Somali'ye yollanmak üzeredir. Bu ekibin tek görevi asi bir general olan Mohamed Farrah Aidid'in altında çalışan birkaç askeri ele geçirmektir. Coğrafyayı hiç tanımayan bu askerlerin bölgede canlarıyla beraber sıkışması fazla uzun sürmeyecektir. Ekip, destek gelene kadar bir şekilde ayakta kalmalıdır. Yoksa sonları oldukça trajik olacaktır.

33. Legion of Honor (2002) IMDb: 5,5

33. Legion of Honor (2002) IMDb: 5,5

İki asker... Fransız Dış Gücü'nde lejyon asker Simon Murray ve bir tarafta kendisi için savaşan Pascal Dupont. Savaşın yarattığı ortamda ahâk, şeref ve umuttan yoksun, parapmparça olmuş adamların hikâyesi...

32. Uzay Yolu: Nemesis (Star Trek: Nemesis, 2002) IMDb: 6,4

32. Uzay Yolu: Nemesis  (Star Trek: Nemesis, 2002) IMDb: 6,4

Kumandan Riker ve Danışman Troi’nin düğününe katılmak üzere yola çıkan Kaptan Picard yönetimindeki Atılgan ekibi, aniden kendilerine verilen bir diplomatik görev yüzünden rotalarını Romulus gezegenine çevirirler.

Romulus, Federasyon’un en eski ve zorlu düşmanı olan Romulan’ların gezegenidir. Atılgan’ın görevi, ilk kez anlaşmaya yeşil ışık yakmış Romulan’larla Federasyon adına görüşmektir. 

Fakat gezegene geldiklerinde, onları bir çok tehlikenin beklediğini ve dünyanın yokolmak üzere olduğunu görürler. Picard, bugüne kadar karşılaştığı en güçlü düşmanını altetmek ve ekibiyle birlikte dünyayı kurtarmak zorunda kalmıştır.

31. The Reckoning (2002) IMDb: 6,5

31. The Reckoning (2002) IMDb: 6,5

Sırra kadem basmış bir rahip, bir grup aktör grubuyla tanışır ve daha sonra bir cinayetin işlendiğini keşfeder. Cinayeti, işlenen suçun oyununu yaparak yeniden çözmeye çalışır.

30. Dot the I (2003) IMDb: 6,8

30. Dot the I (2003) IMDb: 6,8

Sorunların yaşandığı bir geçmişten tutkusuz bir evlilikle kurtulabilinir mi? 

İspanyol güzeli Carmen, bel bağladığı zengin, ilgili ama bir o kadar da sıkıcı bir İngiliz olan Barnaby ile evlenmek üzeredir. Bekarlığa veda gecesinde, bir oyun sonucu bir yabancıyı öper ve bu yabancıyla aralarında büyük bir tutku doğar.

Düğün günü yaklaştıkça, bu yabancıyı aklından çıkarmaya çalışır, fakat adamın onun üzerinde yarattığı etki büyümektedir. Adamın kadında gördüğü ve kadını çaresizce erkeğin kollarına iten nedir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

29. LD 50 Lethal Dose (2003) IMDb: 4,2

29. LD 50 Lethal Dose (2003) IMDb: 4,2

Bu sıradışı psikolojik gerilimde, bir grup hayvan hakları savunucusu, gizli bir kurtarma operasyonuna katılırlar. Ancak işler planlandığı gibi gitmez. Fakat çok çok basit görünen bu kurtarma operasyonu, grup üyelerinin ortadan kaybolmaya başlamasıyla bir kabusa dönüşür

28. EMR (2004) IMDb: 5,7

28. EMR (2004) IMDb: 5,7

Londralı Adam Jones çıkışı olmayan bir işe bulaşır; kedileriyle birlikte yalnız başına yaşayan Adam Jones boş vaktini internetteki komplo teorileri üzerine saplantılı bir biçimde geçirir. Bir firma tarafından üretilen deneysel ilacı, epilepsisi için almaya başlayan Adam, nöbetler geçirmeye, karartmalar ve dehşet verici görüntüler görmeye başlar...

27. Bir Dilim Suç (Bir Dilim Suç, 2004) IMDb: 7,3

27. Bir Dilim Suç (Bir Dilim Suç, 2004) IMDb: 7,3

İngiliz Mafyası içinde saygın bir yere sahip olan başarılı bir kokain satıcısı, işten biraz erken emekli olmayı planlamaktadır. Ancak büyük patron Jimmy Price, iddialı iki ayrı göreve atar onu. İlk olarak kayıp zengin prenses Charlotte Ryder’ı bulması gerekmektedir. Kız, herkesin korktuğu mafya babası Eddie Temple’ın kaybolan uyuşturucu bağımlısı kızıdır. Diğer görevi ise pek güven vermeyen bir gangster olan Duke ile dev bir uyuşturucu nakliye işi için pazarlık yapmaktır. Bu işler hiç de tereyağından kıl çeker gibi olmayacaktır. İngiliz yönetmen Mathew Vaughni ilk denemesi ile çok beğenildi ve ülkesinde yılın en iyi yönetmeni olarak belirlendi.

26. Babam ve Ben (Gideon's Daughter, TV filmi, 2005) IMDb: 7,2

26. Babam ve Ben (Gideon's Daughter, TV filmi, 2005) IMDb: 7,2

Mutlu bir ailenin oğullarının sıradışı bir biçimde ortadan kaybolmasıyla gelişen olayları anlatan bir film.

25. Sweeney Todd (2007) IMDb: 7,0

25. Sweeney Todd (2007) IMDb: 7,0

18. Yüzyılda Fleet Street te yaşan şeytani berberin işlediği cianyetleri anlatan bir BBC uyarlaması.

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. Minotaur (2006) IMDb: 3,6

24. Minotaur (2006) IMDb: 3,6

Demir Çağından önce, yalnız bir köyün üzerinde gölgeler ortaya çıkar. Nesiller boyu gençlere, ailelerinden aktarılan; efsanevi canavarın, büyük bir sarayın altında yaşadığıdır. Theo`nun sevgilisinin canavara kurban edilmesi, Theo`yu oldukça etkilemiştir. Theo, canavarın gerçek olmadığını ve sevgilisinin hâlâ sarayda köle olarak yaşadığına inanmaktadır. Köy lideri olan babası Crynan, Theo'yu bu inancından vazgeçirmeye çalışır ama her şey için artık çok geçtir.

23. A for Andromeda (2006) IMDb: 5,3

23. A for Andromeda (2006) IMDb: 5,3

Yorkshire Dales'te bir grup bilim adamı Andromeda Galaksisi'nden radyo sinyalleri almaya başlar. Sinyallerdeki kodu çözdüklerinde,  insan klonunu tasarlayabilen bir bilgisayar programı verir. Bir bilgisayarcı bunun 'Truva atı' olduğunu anlar ve bilgisayarı yok etmeye çalışır.

22. Mary Antoinette (2006) IMDb: 6,4

22. Mary Antoinette (2006) IMDb: 6,4

Antonia Fraser’ın çok satan kitabından, Sophia Coppola tarafından beyazperdeye uyarlanan film, tarihin en ünlü kadın figürlerinden birine, Fransa kraliçesi Marie Antoinette’in dramına odaklanıyor. Dönemin politik ve siyasi şartları gereğince Fransa kralıyla evlendirilen genç Avusturya kraliçesi Marie Antoniette, yaşamını sürdüreceği bu yeni hayat düzeninde çeşitli zorluklarla karşılaşıyor. Kayıtsız ve ilgisiz bir kocaya sahip olan genç kraliçe, Versailles sarayının ihtişamlı gölgesi altında çeşitli siyasi oyunlara ve politik hesaplaşmalara tanık oluyor.

Genç kraliçe bu alışık olmadığı düzende mücadele etmenin yolunu uçarı partilerde ve tehlikeli dostluklarda ararken, film kadın baş karakterini tüm insansı halleriyle ele alıp alışılmışın dışında bir Marie Antoniette portresi çiziyor.

21. Aşk Manzaraları (Scenes of a Sexual Nature, 2006) IMDb: 6,1

21. Aşk Manzaraları (Scenes of  a Sexual Nature, 2006) IMDb: 6,1

Çoğunlukla Londra’da yaşayanlar Hampstead Heath Park’ta buluşurlar. Finans danışmanı Billy, başarılı bir seks arayıcısı olarak konuya dair lehteki ve aleyhtekiler ile tartışır. Yedi çift bu parkta buluşurlar ve aşka ve sekse dair düşüncelerini paylaşırlar birbirleri ile. Ortaya çıkan tüm fikirler herkesi farklı açılardan düşüncelere sevk eder. Genelde sorgulatan diyaloglarla ilerleyen film, bazen esprili bazen de dramatik aşk manzalarına şahit olur. Ed Blum imzalı bir ilk uzun metraj çalışmasıdır.

20. Flood (2007) IMDb: 4,8

20. Flood (2007) IMDb: 4,8

Azgın bir fırtına denizlerle bir olduğunda İngiltere'nin Doğu Kıyısı'ndan Thames Nehri'ne acımasızca ilerleyerek gel-git dalgası yaratır. Gel-git sonrası oluşan taşkında milyonlarca Londralının hayatı tehlikeye girer...

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. WAZ (2007) IMDb: 5,7

19. WAZ (2007) IMDb: 5,7

Şehrin karanlık sokaklarında, dirilen bedenler kol gezmektedir; kimileri paramparça, kimileri derilerinde wΔz kazınmış bedenler. Dedektif Argo (Skarsgård) ve iş arkadaşı (George), bu dövmede yazan denklemi çözmeye kararlıdırlar ve fark ederlerki kurbanların hepsine korkunç bir seçim önerilmektedir: Sevdiğin birini öldür ya da ölmeyi göze al! Yaşadığı bölgede insanlığa dair her tür sapkınlık ve vahşete alışkın hale gelen Dedektif Argo’nun hali yeni iş arkadaşı Helen Westcott’u da rahatsız etmektedir. WΔZ denklemini çözmeye girişen Eddie ve Helen, katilin nihai bir aşk testi uygulamakta olduğunu fark ederler. Bu test, akla gelebilecek her tür işkenceden daha ağırdır.

18. The Inheritance (2007) IMDb: 6,2

18. The Inheritance (2007) IMDb: 6,2

İki kardeş, babalarının bıraktığı miras için İskoçya'ya doğru yola çıkarlar...

17. Sucker Punch (2008) IMDb: 5,0

17. Sucker Punch (2008) IMDb: 5,0

Ray 'Harley' Davidson hayatı hızlı şeritte yaşayan bir dolandırıcıdır. Kumara olan tutkusu, parayı hızlıca kazanıp elinden su gibi geçip gitmesine sebep olur. Aslında yasadışı ödüllü dövüş organizasyonlarının parçası iken Charles Buchinsky adlı bir dövüşçünün hayatına girmesiyle işler oldukça karışacaktır...

16. RocknRolla (2008) IMDb: 7,3

16. RocknRolla (2008) IMDb: 7,3

İngiliz yönetmen Guy Ritchie, Amerikalı superstar pop kraliçesi Madonna ile evlenene kadar sadece İngiltere bağımsız film çevrelerinde tanınan bir sinema adamıydı. Şüphesiz ki dünyanın en spekülatif müzisyeni ile yaptığı sıra dışı evlilik ününün eski kıta sınırlarını aşmasına vesile oldu. Ritchie, bu filminde de yine Londra merkezli alengirli işlerin peşine düşüyor. Londra’da emlak pazarı artık uyuşturucu pazarının yerine geçmiştir. Sektör girişimcileri de bir o kadar büyük oynama peşindedir. Ama bürokrat, simsar ya da gangster; küçük ya da önemli bir konumda olsun hepsinin hesap vereceği bir adam vardır o da eski ekolden bir gangster olan Lenny Cole’dür. Ama aslında Londra’nın tüm yeraltı suç dünyası komplo kurma peşinde ve çatışma halindedir, zaman değişiyordur, kurallar da. Ama bu karmaşanın içinde milyonlarca dolar değeri olan bir anlaşma Lenny’nin öldü sanılan, keş rock yıldızı oğlu Toby Kebell’in işine yarar. Lock, Stock and Two Smoking Barrels ve Snatch gibi başarılı filmlerin yazar ve yönetmenliğini üstlenen Guy Ritchie; seks, suçlular ve rock'n roll hikayesi olan RocknRolla’yla beyazperdede.

15. Bronson (2008) IMDb: 7,1

15. Bronson (2008) IMDb: 7,1

İngiltere'nin 80'li yıllarda, şiddet dolu davranışlarından ötürü en popüler mahkûmlarından biri olan Michael Peterson'ın gerçek yaşam öyküsünden uyarlanan film, 19 yaşındaki genç Michael'ın çok çabuk öfkelenen karakter çizgileriyle başlıyor. 

Dünya üzerinde isminin kalıcı olmasını isteyen Michael'ın aklına bir gün postane soymak fikri gelir ve eline aldığı silahıyla hiç düşünmeden bunu gerçekleştirir. İlk olarak 7 yıl olarak kararlaştırılan hücre hapsi, hapishane içerisindeki uygunsuz hareketleri sonucunda 34 sene olur. 

Tüm bu seneler boyunca Peterson'ın aklı, yarattığı ?Charles Bronson? karakterinin kontrolündedir. Bronson'ın aklındaysa popüler kültürün dokunaklı sonu vardır. 21. yüzyılın Otomatik Portakal'ı olarak nitelendirilen film, yüksek şiddet içeren sahneleriyle de adını duyurmakta.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Köstebek (Tinker Tailor Soldier Spy, 2011) IMDb: 7,1

14. Köstebek (Tinker Tailor Soldier Spy, 2011) IMDb: 7,1

Birimin başındaki isim olan Control'ün sağ koluyken, görevden uzaklaştırılan İngiliz casusu George Smiley (Gary Oldman), hükumet tarafından gizlice tekrar kiralanır. Zira, İngiliz Gizli İstihbarat Servisi Sirk'in içinde Sovyetler Birliği için çalışan 'köstebek' bir ajan olduğu şüphesi tüm örgütü sarmıştır... Smiley şimdi gözden çıkartılan kafatası avcılarını himayesine alma pahasına Budapşte'den İstanbul'a uzanan bir ihanet hikayesini çözerek itibarını geri kazanmaya çalışacaktır... 

Klasikler arasına girmiş aynı adlı romanın uyarlaması ve televizyon için çekilen dizinin yeniden çevrimi olan yapım 1950'li yıllarda yaşanan soğuk savaş döneminin en keskin günlerine odaklanıyor. 

2008 yılında çektiği Gir Kanıma (Låt den rätte komma in) ile çok olumlu eleştiriler alan Tomas Alfredson'un İngiltere/Fransa ortak yapımclılığında çektiği film; Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, Mark Strong ve John Hurt'ten oluşan oyuncu kadrosuyla Oscar'ın favorileri arasında.

13. Büyük Dövüş (Warrior, 2011) IMDb: 8,2

13. Büyük Dövüş (Warrior, 2011) IMDb: 8,2

Warrior, bir dövüşçünün hikayesini anlatıyor. Tommy Riordon alkol bağımlılığından yeni yeni kurtulmaya başlayan, artık iyi bir Hristiyan olan babasını ziyaret eder. Babasının değiştiğine bir türlü inanamayan adam ertesi gün, daha önce Pete isimli profesyonel dövüşçüyle dövüştükleri spor salonuna gider. Tommy bu kavgayı kazanmış, dövüşün videoları internete yüklenip kısa sürede fenomen haline gelmiştir. Genç dövüşçü burada kazananın 5 milyon dolar ödül elde edeceği Sparta isimli bir turnuvanın düzenlendiğini öğrenir. Tommy babasına kendisini turnuva için eğitmesi için yardım isteyecektir. 

Çok sevilen dövüş filmleri janrının son dönemde verdiği en iyi örneklerden biri olan Warrior’un başrollerinde Tom Hardy ve Nick Nolte başarılı performanslarıyla göz dolduruyor.

12. İyi Olan Kazansın (This Means War, 2012) IMDb: 6,3

12. İyi Olan Kazansın (This Means War, 2012) IMDb: 6,3

Hem çok iyi iki dost hem de CIA'in üst düzey yetenekli ajanları olan ikili, (Tom Hardy ve Chris Pine) birbirlerinden habersiz aynı kadına (Reese Witherspoon) aşık olurlar. Lauren de tam karar verinceye kadar her ikisiyle çıkmakta bir sakınca görmeyince, ajanlar yeteneklerini bu sefer birbirlerini alt etmek ve Lauren'i tavlamak için kullanırlar... 

Supernatural, Nikita, Chuck gibi popüler tür dizilerinin yürütücü yapımcısı olarak tanıdığımız Joseph Nichol McGinty'nin, nam-ı diğer MCG, yönetmenliğinde kotarılan aksiyon komedisinin başrollerinde Chris Pine, Tom Hardy ve Reese Witherspoon yer alıyor. Film aşk üçgeni temalı yapımlar arasında, keyifli bir seyirlik.

11. Kanunsuzlar (Lawless, 2012) IMDb: 7,3

11. Kanunsuzlar (Lawless, 2012) IMDb: 7,3

Kaçakçılıkla nam salmış Bondurant kardeşlerin gerçek hikayesinin anlatıldığı film, Büyük Depresyon döneminde Virginia eyaletinde yasa dışı yollarla zengin olan alkol üreticilerini ve kaçakçılarını odağına alıyor. Bondurant ailesine mensup 3 kardeşin birbirine olan sadakati, kaçakçılıkla kazandıkları iyi paradan kendilerine pay isteyen devlet görevlileri karşısında da sınanıyor. 

Yönetmenliğini en son The Road filmine imza atan John Hillcoat'un üstlendiği film Tom Hardy, Guy Pearce, Gary Oldman, Shia LaBeouf, Jessica Chastain ve Mia Wasikowska gibi yıldızlardan oluşan bir kadroya sahip. Yapım 2012 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışmıştı. Avrupa'nın çeşitli festivallerini gezen filmin yurtdışı eleştirmen notu da bir hayli yüksek.

10. Locke (2013) IMDb: 7,1

10. Locke (2013) IMDb: 7,1

Bir yapı şirketinde yönetici olan ve başarılı bir kariyere sahip olan Ivan Locke, iki çocuğu ve karısıyla birlikte sorunsuz bir hayat sürmektedir. Bu gidişat aldığı bir haberle son bulur. Arabasıyla çıktığı yolda kendini, hayatını ve sahip olduğu her şeyi sorgulamasına yol açan bu haberin ağırlığıyla mücadele ederken bir yandan da işiyle ilgili bir krizle uğraşmaktadır. Şirketi oldukça zarara sokabilecek bu krizi soğukkanlılıkla çözmeye çalışır. Ama yalın ve basit çözümler ve hiç kaybetmediği süküneti karşı tarafı sakinleştirmeye yetmez. Ivan Locke o telefon konuşması sırasında kariyerinin ve hayatının en zorlu sınavıyla karşı karşıya gelir. Arabasının içinde, kısa bir süre içerisinde gerçekleşecek olan felaketi durdurmak için zamana karşı koyma mücadelesi başlar. Öte yandan da tek başına çıktığı yolculukta kendi geçmişiyle de bir hesaplaşma içine girer. Tom Hardy'nin başrolünde yer aldığı film tek mekanda, Ivan Locke karakterinin arabasında geçiyor. Bu iddialı yapımın yönetmen koltuğu ise Hummingbird filmiyle ilk yönetmenlik deneyimini gerçekleştiren senarist Steven Knight bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Kirli Para (The Drop, 2014) IMDb: 7,1

9. Kirli Para (The Drop, 2014) IMDb: 7,1

Bob Saginowski, barmenlik yapan, bir şekilde kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan eski bir suçludur. Bob'un kkuzeni Marv ile işlettiği bar, Brooklyn'de çok önemli bir mekandır. Özellikle de kara para aklayan gansterlerin buluşma noktası olan barda işler yolunda gibidir. Yasadışı işlerin farkındadırlar ama görmezden gelirler. Ancak Bob ve komşusu Nadia, bir gün çöplüğe bırakılmış yaralı pitbull yavrusunu bulup eve götürmeye karar verdiklerinde işler karışmaya başlar. Çünkü yavrular azılı suçlu Eric Deeds'e aittir ve bu yüzden durum kontrolden çıkar. Bir yandan da Bob ve Nadia arasında bir yakınlaşma başlar.İşin kötü yanı, Eric Deeds aynı zamanda Nadia'nın eski sevgilisidir ve hem onu hem de köpeğini geri almak için her şeyi yapacaktır. Bu sırada kuzenlerin barı soyulur ve şimdi bütün yeraltı, çalınan paralarını onlardan geri istemektedir. Bob ve Marv, barlarını kimlerin soyduğunu bulmak için eski günlere geri dönmek zorundadır. Eric'in Çeçen patronu da işin içine girince olaylar gittikçe büyür.

Genç yönetmen Michael R. Roskam'ın kamera arkasına geçtiği film, yeraltı dünyasının kasvetli renklerini izleyiciye solutmayı hedefleyen incelikli bir suç dramasına ev sahipliği yapıyor. Bob ve Marv ikilisinin, kayıp para peşinde sürüklenip gittikleri ve stilize bir ganster filmi olarak tanımlanan The Drop, kelimenin tam anlamıyla yer altı dünyasına post modern bir soluk ve farklı bir grafik yaklaşım getiriyor.

8. 44. Çocuk (Child 44, 2015) IMDb: 6,5

8. 44. Çocuk (Child 44, 2015) IMDb: 6,5

Sovyet Birliği'nde Stalin döneminde geçen hikayede, devlet için çalışan gizli bir ajan ülkeyi çalkalayan bir seri çocuk cinayetini araştırmak için görevlendirilir. Örgütte gözden düştüğü için verilen bu görevde, ajan cinayetlerin üst seviyede bir parti lideri ile alakalı olduğunu ortaya çıkartacaktır. Yönetmenliğini Daniel Espinosa'nın üstlendiği film, Tom Rob Smith'ün romanından uyarlandı ve Richard Price tarafından senaryolaştırıldı. Filmin yapımcılığını başarılı yönetmen Ridley Scott üstlendi.

Filmin oyuncu kadrosu ise Tom Hardy, Noomi Rapace, Gary Oldman, Vincent Cassel, Jason Clarke gibi ünlü yıldızlardan oluşuyor.

7. London Road (2015) IMDb: 5,3

7. London Road (2015) IMDb: 5,3

Rufus Norris'in yönetmenliğini üstlendiği London Road, 2006'da Ipswich'in sakin bir kasabasında beş kadının cesedinin bulunmasıyla başlayan gerçek olayları konu ediniyor. Beş kadının cani bir şekilde öldürüldüğü 'Suffolk Canisi' adı verilen bu cinayetlerin ardından mahalle sakinlerinden biri tutuklanır. Yönetmen bu gelişmenin ardından kendini olayların merkezinde bulan sıradan insanların öyküsünü, onlarla yapılan röportajlarla ve müzikle harmanlayarak perdeye yansıtıyor.

6. Başlangıç (Inception, 2010) IMDb: 8,8

6. Başlangıç (Inception, 2010) IMDb: 8,8

Başlangıç, doğaüstü ve büyülü gerçekçi tonları, bilim kurgu ve fantazmatik sinema estetiği ile harmanlayan ilginç senaryosuyla, Leonardo DiCaprio'nun üst düzey performans sergilediği değişik bir film. Bu yapımda sanatçı, çok yetenekli bir hırsız olan 'Dom Cobb ' ile karşımızda. Uzmanlık alanı, zihnin en karanlık ve savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb'un bu nadir insanlarda görülebilecek yeteneği, bu ender rastgelinebilecek mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği herşeye malolmuştur. Cobb'a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Ona hayatını geri verebilecek son bir iş; tabi eğer imkansız 'başlangıç'ı tamamlayabilirse. Mükemmel soygun yerine, Cobb ve takımındaki profesyoneller bu sefer tam tersini yapmak zorundadır; görevleri bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir. Eğer başarırlarsa, mükemmel suç bu olacaktır.

5. Efsane (Legend, 2015) IMDb: 7,0

5. Efsane (Legend, 2015) IMDb: 7,0

1950-1960 yılları arasında Londra'da geçen filmde Ronald ve Reginald Kray adlı ikiz kardeşler şehri hakimiyeti altına alan ünlü bir çetenin liderleridir. Her geçen gün güçlerine güç katan ikiz gansterler, daha fazla bölge ve paraya sahip olmaktadırlar. Ancak bu yükseliş Reggie'nin karısı Frances'in ortaya çıkmasıyla tehlikeye girecektir. Frances kocasını işi bırakması için ikna etmeye çalışınca ortaklıkları ve The Firm imparatorluğu yıkılmanın eşiğine gelir...

Paybac ve A Knight's Tale gibi filmlerle adından söz ettiren yönetmen Brian Helgeland'in yeni filmi, 1950'li ve 60'lı yıllarda İngiltere'de terör estiren gangster ikizler Ronald ve Reginald Kray üzerinden, dönemin yeraltı suç dünyasını gözler önüne seriyor. Filmin başrolünde Kray ikizlerini Tom Hardy canlandırırken kadroda kendisine Emily Browning, Taron Egerton ve Mel Raido gibi isimler eşlik ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Venom: Zehirli Öfke (Venom, 2018) IMDb: 6,8

4. Venom: Zehirli Öfke  (Venom, 2018) IMDb: 6,8

Eddie Brock hırslı bir muhabirdir. Sevgilisinin çalıştığı araştırma firmasının sahibi de peşinde olduğu hikayelerden biridir. Kötü niyetli ve kendi amaçları doğrultusunda hareket eden bu adamın hikayesinin peşinde koşarken, Eddie, sadece simbiyoz hâlinde yaşayabilen ve adrenalinle beslenen uzaylı bir organizmanın firma tarafından keşfedildiğini ve insan deneklerle birleştirilmeye çalışıldığını öğrenir. Ancak araştırmasında fazla ilerleyen Eddie, Venom adı verilen bu organizmanın sıradaki taşıyıcısı olur. Bir yandan vücudunu ve zihnini kontrol altına alan organizmayla mücadele eden Eddie, bir yandan da firma sahibinin kendisini öldürmesi için gönderdiği kişilerden kaçmalıdır...

Marvel çizgi roman evreninin ezeli kötülerinden Venom'un beyaz perde uyarlaması olan filmde Venom’a Tom Hardy hayat veriyor. Filmde 4 Oscar adaylığı bulunan Michelle Williams, 2 Oscar adaylığı bulunan Woody Harrelson, Altın Küre adayı Rüz Ahmed, Jenny Slate de yer alıyor.

3. Dunkirk (2017) IMDb: 7,9

3. Dunkirk (2017) IMDb: 7,9

Christopher Nolan'ın 2. Dünya Savaşı'nın kaderini belirleyen olaylardan biri olan Dunkerque Tahliyesi'ni konu edinen filmi, yüz binlerce İngiliz ve müttefik askerlerinin, düşman askerleri tarafından etrafının sarılması ile başlar. 

Arkaları deniz olan bir yerde sıkışan askerler, düşman saldırısına karşı çaresiz bir durumda kalırlar. Başrollerinde Mark Rylance, Kenneth Branagh ve Tom Hardy'nin yer aldığı filmin kadrosunda ayrıca Jack Lowden, Aneurin Barnard ve ilk kez film deneyimini yaşacak olan Fionn Whitehead ile Harry Styles da yer alıyor. Filmi kendi senaryosundan uyarlayacak olan yönetmene yapımcılık koltuğunda da Emma Thomas eşlik ediyor.

2. Mad Max: Fury Road (2015) IMDb: 8,1

2. Mad Max: Fury Road (2015) IMDb: 8,1

Mad Max: Fury Road'da, zorlu geçmişi Mad Max’i hayatta kalmak için en iyi yolun yalnız olmak gerektiğine inandırmıştır. Yine de bir şekilde kendini Furiosa adlı liderlerinin peşinde çorak topraklardaki savaş ortamından, sürekli kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grubun arasında bulur. Yaşadıkları ortamı zalimce yöneten Immortan Joe’dan kaçmaktadırlar ve Joe kendisinden çalınan ve yeri doldurulamayacak derecede önemli kaybının peşindedir. 

Post-apokaliptik türünün yaratıcısı ve efsanevi “Mad Max” filmlerinin ardındaki usta yönetmen George Miller'ın bir kez daha yönetmen koltuğunda oturduğu Mad Max: Fury Road geri dönüyor! Charlize Theron ve Tom Hardy'nin rol aldığı film, serinin dördüncü bölümü. Filmin diğer başrollerinde; Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Nathan Jones, Josh Helman, Rosie Huntington-Whiteley, Riley Keough, Zoë Kravitz yer alıyor. 

Yılın en çok beklenen filmlerinden olan Mad Max: Fury Road geleceğin dünyasında futuristik çizgisiyle dikkat çeken film özellikle set tasarımı ile göz doldurdu bile.

1. Veee Bane karakteri ile aklımızı aldığı film... Kara Şövalye Yükseliyor (Dark Knight Rises, 2012) IMDb: 8,4

1. Veee Bane karakteri ile aklımızı aldığı film... Kara Şövalye Yükseliyor (Dark Knight Rises, 2012) IMDb: 8,4

Kara Şövalye Yükseliyor'da terörist lider Bane'nin yaptığı gizli planları durdurmaya bu sefer ne Bruce Wayne'nin ne de Batman'in gücü yeter. Kedikadın Selina Kyle'ı da kendi safına çeken Bane, Gotham kentini ve halkını ciddi bir tehditle karşı karşıya bırakacaktır. Ne yerel kuvvetler, ne kahraman Jim Gordon ne de ordu olacakların önüne geçemez. Batman ilk kez kendisinden daha güçlü bir rakibe karşı mücadele verecektir...

Christopher Nolan yorumlu Batman efsanesinin son filminde, başrol Bruce Wayne/Batman olarak yine Christian Bale'i, ezeli düşman Bane olarak Tom Hardy'yi, Selina Kyle rolünde Anne Hathaway'i ve John Blake olarak da Joseph Gordon-Levitt'i seyrediyoruz. Marion Cotillard, Morgan Freeman, Gary Oldman gibi isimler de kadronun ağır topları arasında. Filmin senaryosunu Christopher Nolan ve Jonathan Nolan beraber kaleme alırken, filmin yapım ekibinde üçlemenin ilk iki filminde beraber çalıştığı isimler var. 3D'ye her zaman ihtiyatlı yaklaşan yönetmen Nolan'ın Başlangıç/Inception'da olduğu gibi yine IMAX formatına özel son teknoloji IMAX kameralarla çekilen Kara Şövalye Yükseliyor filminin müzikleri de Oscarlı müzisyen Hans Zimmer'a ait...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
49
4
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre ç

Ne kadar da yardımcı oyuncu olsa da Revanent'i atlamamak lazım.

Can_Can

Venom'a sağlam film diyen film tavsiyesi vermesin bence

Setenay

Aşığım