Görüş Bildir
Haberler
Dünya Çapında Milyonlarca Okuyucuya Ulaşmış En Çok Okunan 40 Kitap

etiket Dünya Çapında Milyonlarca Okuyucuya Ulaşmış En Çok Okunan 40 Kitap

Gökhan A.
14.10.2015 - 18:42 Son Güncelleme: 16.11.2022 - 15:48

Listede sadece ticari amaçla yayınlanmış kitaplar olup kutsal kitaplar ve belli bir siyasi görüşü temsil edip dağıtılan kitaplar eklenmemiştir. Dünyada en çok okunan kitapları bu listede bulabilirsiniz.

En çok okunan kitaplar listesi satış rakamlarına göre listelenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Açlık Oyunları: 26 milyon

40. Açlık Oyunları: 26 milyon

Açlık Oyunları, Amerikalı yazar Suzanne Collins'in 2008'de yayımlanan distopik macera türündeki romanıdır. Bir zamanlar Kuzey Amerika olarak bilinen bir yerin yıkıntıları içinde Panem ulusu yaşamaktadır. Capitol'ün etrafında bir hat boyunca sıralanmış 12 bölge bulunmaktadır. Capitol yönetimi şiddetli ve acımasızdır. Bölgeler, her yıl yapılan Açlık Oyunları'na katılmak zorundadır.

39. Gazap Kuşları: 30 milyon

39. Gazap Kuşları: 30 milyon

Avustralyalı yazar Colleen McCullough'un 1977 tarihli bir romanıdır. Öncelikli olarak Drogheda, İrlanda'nın adını taşıyan Avustralya Outback'teki kurgusal bir koyun istasyonu olan Drogheda'da geçen hikaye, Cleary ailesine odaklanır ve 1915 ile 1969 yıllarını kapsar.

38. Rüzgar Gibi Geçti: 30 milyon

38. Rüzgar Gibi Geçti: 30 milyon

Rüzgâr Gibi Geçti, orijinal adıyla Gone with the Wind, Margaret Mitchell'ın Pulitzer Ödüllü aynı adlı romanından sinemaya uyarlanmış 1939 ABD yapımı bir filmdir. Film 14 dalda Oscar'a aday olmuş ve 10 dalda bu ödülü kazanmıştır. Zamanında Türkiye sinemalarında da gösterime girmiş, defalarca televizyonlarda oynamıştır.

37. Bülbülü Öldürmek: 30 milyon

37. Bülbülü Öldürmek: 30 milyon

Bülbülü Öldürmek, ABD'li yazar Harper Lee'nin 1960'ta yayınlanan ve Pulitzer Ödülü kazanan romanıdır. Yayınlandığı dönemde büyük bir başarı kazanarak, modern Amerikan Edebiyatı'nın klasikleri arasına girdi. Roman, yazarın 1936 yılında, on yaşındayken yaşadığı bir olayı temel almaktadır.

36. Maksatlı Yaşam: 30 milyon

36. Maksatlı Yaşam: 30 milyon

Hıristiyan yaşamı hakkında yazılmış bir klasik olacak bir kitap. Maksatlı Yaşam 21. yüzyılın en önemli kitaplarındandır. Bu kitap, her çağa uygun, derin, ilginç ve insanı değiştiren bir kitap ve yaşamının amacını bilmek isteyen herkes için mükemmel bir armağandır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Anne Frank'in Hatıra Defteri: 30 milyon

35. Anne Frank'in Hatıra Defteri: 30 milyon

Bu hatıralarda, her an Naziler tarafından yakalanma tehlikesi altında yaşayan bir grup insanın çektiği çilelerin yanı sıra, genç kızlığına yeni adım atan Anne'ın çekingenliklerle, küçük kaçamaklarla tomurcuklanan sevdası da anlatılıyor.

34. Pinokyo: 35 milyon

34. Pinokyo: 35 milyon

Pinokyo, İtalyan yazar Carlo Collodi 1881 yılında yazdığı Pinokyo'nun Serüvenleri adlı çocuk kitabının baş karakteri olan ve daha sonra kitabın değişik türde yapıtlara uyarlanmasıyla pek çok film, animasyon film, tiyatro oyunu, televizyon filminin kahramanı olan kurgusal karakter.

33. Melekler ve Şeytanlar: 39 milyon

33. Melekler ve Şeytanlar: 39 milyon

Melekler ve Şeytanlar, Dan Brown'ın 2000 yılında yayınlanmış romanı. Da Vinci Şifresi isimli romanın da baş karakteri olan Robert Langdon ilk kez bu romanda boy gösterdi. Bu romanda Illuminati isimli eski bir kardeşlik örgütü ile Katolik Kilisesi arasında geçen heyecan dolu olaylar anlatılıyor.

32. Sofie'nin Dünyası: 40 milyon

32. Sofie'nin Dünyası: 40 milyon

Sofie'nin Dünyası, Norveçli yazar Jostein Gaarder tarafından 1991 yılında yazılmış romandır. 1996 yılından sonra İngilizceye ve diğer dillere çevirisi yapılmıştır. Kitap, 30 milyondan fazla kopyasıyla Norveç dışındaki Norveçli yazarların tümünden daha başarılı olmuştur.

31. Garcia'ya Mektup: 40 milyon

31. Garcia'ya Mektup: 40 milyon

1899 yılında Elbert Hubbard tarafından kaleme alınmış bir deneme kitabıdır. Kitap iki sinema filmine ilham kaynağı olmuştur. Rowan, Garcia ile Oriente Dağları'nda buluşur ve dostluk kurar. Rowan, İspanya savaşı için Amerika'yı desteklemeye hazır olan Garcia'dan önemli bilgiler alır. Amerika'ya döndüğünde Garcia'ya götürdüğü Mektup dolayısıyla kendisine Üstün Hizmet Madalyası verilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Martı Jonathan Livingston: 40 milyon

30. Martı Jonathan Livingston: 40 milyon

Amerikalı yazar Richard Bach tarafından yazılan ve Russell Munson tarafından siyah-beyaz fotoğraflarla resmedilen Martı Jonathan Livingston, yaşam ve uçuş hakkında bilgi edinmeye çalışan bir martı hakkında yazılmış roman biçiminde bir masaldır.

29. Hite Raporu: 48 milyon

29. Hite Raporu: 48 milyon

İlk kez 1976'da yayınlanan Hite Report, altı yüz sayfalık bir cinsel devrim olarak nitelendirildi. Kadın cinselliğinin en mahrem ayrıntılarıyla ilgili hassas soruları yanıtlamak için Shere Hite tarafında yaratıldı.

28. Ben-Hur : 50 milyon

28. Ben-Hur : 50 milyon

Kızgın Kudüs çölleri, yüzlerce savaş gemisinin çarpıştığı Akdeniz ve Roma'da süren bir savaş. Judea Prensi Ben-Hur, hiç hak etmediği halde çocukluk arkadaşı Romalı General Messala'nin hırsına kurban giderek bir anda özgürlüğünü, sevdiği kadını ve ailesini yitirmiş, kendisini kadırgaya zincirli halde bulmuştur. Artık küreğe her asıldığında uğradığı ihanetin intikamını almaya yemin etmesine yetecek denli ateşli bir nefes çekmektedir içine.

27. Zencefil Adam: 50 milyon

27. Zencefil Adam: 50 milyon

J. P. Donleavy tarafından 1955 yılında kaleme alınmış bir romandır. II. Dünya Savaşı sonrası 1947 İrlanda'sında geçen roman ilk olarak Paris'te yayınlanmıştır. Kitap yayımından sonra müstehcenlik içerdiği gerekçesiyle İrlanda ve ABD'de yasaklanmıştır.

26. Charlotte'un Sevgi Ağı: 50 milyon

26. Charlotte'un Sevgi Ağı: 50 milyon

E. B. White tarafından yazılan bir 1952 yılı Amerikan çocuk romanı. Bir örümcek ve domuzunun alışılmadık arkadaşlığını konu ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Watership Tepesi: 50 milyon

25. Watership Tepesi: 50 milyon

Richard Adams'in yazdığı popüler fantezi romanı. Bir grup genç tavşanın kendi kabilelerini bırakıp yeni bir yaşam alanı aramaya karar vermeleriyle başlayan yolculuklarını konu alır. Bencilliğin ve bireyin ön plana çıktığı 70'li yiılarda masumiyet ve kahramanlığı yücelttiği için Amerika'da dönemin en sevilen romanlarından biri olmuştur.

24. Kartal Kondu: 50 milyon

24. Kartal Kondu: 50 milyon

II. Dünya Savaşı anlatan kitap ilk kez 1975 yılında yayınlanmış ve 1976 yılında Michael Caine, Donald Sutherland, Jenny Agutter ve Robert Duval gibi oyunların yer aldığı aynı adlı filmi çekilmiştir.

23. Gülün Adı: 50 milyon

23. Gülün Adı: 50 milyon

Orta Çağ İtalya'sında geçen romanda, Papa ile İmparator arasında atama yetkisi savaşı, Hıristiyan tarikatlar arası görüş ayrılıkları, cinayetler, bir Manastır ve etrafında gelişen olaylar, iyi kurulmuş Polisiye bir öykü ile bir anlatıcı (Melk'li, Dom Adso) tarafından aktarılmaktadır. Yedi günlük zaman dilimine bölünerek yazılmıştır.

22. Siyah İnci: 50 milyon

22. Siyah İnci: 50 milyon

İngiliz yazar Anna Sewell tarafından 1877 yılında yazılmış bir romandır. Bu kitabı hayatının son yıllarında, hasta olarak yattığı evinde yazmıştır. Roman, Sewell'in ilk ve tek romanı olup, kısa bir süre içerisinde en çok satılan kitap haline gelmiştir. Sewell, kitap yayımlandıktan sadece beş ay sonra hayata veda etmiştir. Yaklaşık olarak elli milyon kopya satmış olan Siyah İnci tüm zamanların en çok konuşulan kitaplarından biri haline gelmiştir. Bu kitapta dosdoğru hayvan refahı öğretilirken, aynı zamanda şefkat, sevgi ve saygının insan tedavisindeki önemi vurgulanmaktadır. Siyah İnci çocuk edebiyatının bir öncüsü haline gelmiştir.

21. Yeşilin Kızı Anne: 50 milyon

21. Yeşilin Kızı Anne: 50 milyon

1908 yılında Kanadalı yazar Lucy Maud Montgomery tarafından yazıldı. Eser, her yaştaki okuyucuya dönük bir kurgu roman olarak kaleme alındı ve yirminci yüzyılın ortalarından bu yana klasik çocuk edebiyatı romanı olarak kabul edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Bebek Bakımı ve Çocuk Eğitimi: 50 milyon

20. Bebek Bakımı ve Çocuk Eğitimi: 50 milyon

Benjamin Spock tarafından yazılan ve ilk kez 1946 yılında yayımlanan, bebek ve çocuk bakımı ile ilgili rehber özelliğinde olan bir kitaptır. Kitap ilk altı ayda 500.000 kopya satarak, neredeyse anında üne kavuşmuştur. 1998 yılında Spock'ın ölümüne kadar kitap dünya genelinde 50 milyondan fazla kopya satılmıştır.

19. Heidi: 50 milyon

19. Heidi: 50 milyon

Teyzesi Dete'in yanında büyüyen Heidi küçük yaşta anne ve babasını kaybetmiştir. Teyzesi 5 yaşına geldiğinde Heidi`yi İsviçre'nin bir dağ köyünün kırsalında yaşayan dedesi Alm-Öhi'yinin yanına bırakır. İnzivaya çekilmiş yaşlı ve huysuz biri olarak tanınan Almöhi marangozluk yaparak ve keçilerinden elde ettiği ürünlerle geçimini sağlamaktadır. Başlangıçta Heidi'yi istemeyen dedesi teyzesinin bırakıp gitmesiyle ona bakmak zorunda kalır. Sevimliliği, yaşama sevinci ve tükenmeyen coşkusuyla kısa sürede kendini dedesine sevdirir. Köyden Çoban Peterle tanışan Heidi dağlara alışır ve tam bir dağ kızı olur.

18. Ben Hur: 50 milyon

18. Ben Hur: 50 milyon

12 Kasım 1880'de Harper and Brothers tarafından yayınlanan ve 'on dokuzuncu yüzyılın en etkili Hıristiyan kitabı' olarak kabul edilen Lew Wallace'ın bir romanıdır. Satışlarda Harriet Beecher Stowe'un Tom Amca'nın Kulübesini geçerek en çok satan Amerikan romanı oldu.

17. Yüzyıllık Yalnızlık: 50 milyon

17. Yüzyıllık Yalnızlık: 50 milyon

1982 Nobel Edebiyat Ödüllü, Kolombiyalı yazar Gabriel García Márquez'in 1967 yılında Meksika'ya ilk gidişinde yazdığı kitap. Yazar çocukluğunun geçtiği Aracataca'yı Macondo adıyla fantastik bir kurguyla sunmuştur ve amacını 'çocukluk günlerini sanatsal bir dille ardında bırakmak' olarak açıklamıştır. Kitap büyülü gerçekliğin en önemli eserlerindendir.

16. Lolita: 50 milyon

16. Lolita: 50 milyon

Lolita veya az bilinen adı ile Beyaz Irktan Dul Bir Erkeğin İtirafları, Vladimir Nabokov'un İngilizce romanı. 1955'te Paris'te ilk baskısı yapılmıştır. Daha sonra yazarı tarafından Rusça'ya çevrilen roman 1962'de Stanley Kubrick tarafından yine Lolita adı ile sinemaya uyarlanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Taht Oyunları: 60 milyon

15. Taht Oyunları: 60 milyon

Taht Oyunları, Amerikalı yazar George R. R. Martin'in fantastik roman serisi Buz ve Ateşin Şarkısı'nın ilk romanıdır. İlk olarak 1 Ağustos 1996'da yayınlandı. Roman 1997 Locus Ödülü'nü kazandı ve hem 1997 Nebula Ödülü hem de 1997 Dünya Fantezi Ödülü'ne aday gösterildi.

14. Gönülçelen: 65 milyon

14. Gönülçelen: 65 milyon

Liseli bir genç olan Holden Caulfield'in okuldan atılması sonucu dışarıda geçen üç gününü anlatan kitap, aile ve arkadaşları ile yaşadığı sorunlara da değiniyor.

13. Simyacı: 65 milyon

13. Simyacı: 65 milyon

Simyacı, İspanya'dan kalkıp Mısır Piramitlerinin eteklerinde hazinesini aramaya giden Endülüslü çoban Santiago'nun masalsı yaşamının felsefi öyküsüdür. Simyacı'yı bulmak kendini bulmaktır... Simyacı'nın dünya çapında bu kadar satmasının sebebi belki de kılavuzculuk niteliğinin ön planda olmasıdır. Simyacı'yı okumak, herkes uykudayken şafak vakti güneşin doğuşunu beklemektir.

12. Çavdar Tarlasında Çocuklar: 65 milyon

12. Çavdar Tarlasında Çocuklar: 65 milyon

Ergenlik çağının içinde, yetişkin dünyanın düzenine karşı isyankar bir çocuğun, bir Noel öncesi başına gelenler... Bu sürecin bir psikiyatri kliniğinde noktalanışı. Holden Caulfield'in masumiyet arayışının iç burkucu romanı.

11. Düşün ve Zengin Ol: 70 milyon

11. Düşün ve Zengin Ol: 70 milyon

Napoleon Hill tarafından 1937 yılında yazılan kişisel gelişim kitabıdır. Kitabın başlığı nasıl zengin olunacağını ima etmesine rağmen, yazar kitapta öğretilen felsefenin insanların tüm çalışma alanlarında başarılı olmaları için ya da istedikleri hemen hemen her şey için yardımcı olacağını öne sürmektedir. Kitabın ilk yayımı Büyük Buhran zamanlarına denk gelmektedir. Hill'in 1970'deki ölümüne kadar 20 milyondan fazla satılan kitap 2011 itibariyle dünya çapında 70 milyon rakamına ulaşmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Da Vinci Şifresi: 80 milyon

10. Da Vinci Şifresi: 80 milyon

Da Vinci Şifresi satışa çıktığı ilk haftanın sonunda büyük bir başarı kazandı. New York Times'ın 'en çok satanlar' listesine '1 Numara'dan girdi. Aynı zamanda Wall Street Journal, Publishers Weekly ve San Francisco Chronicle'ın 'en çok satanlar' listesinde ilk sıradaki yerini uzun süre korudu. Colombia Pictures kitabın film haklarını satın aldı.

9. Narnia Günlükleri 2: 85 milyon

9. Narnia Günlükleri 2: 85 milyon

Narnia Günlükleri, C. S. Lewis'in bir dizi romanı olan Narnia Günlükleri'ne dayanan bir Amerikan film dizisi ve medya imtiyazıdır. Dizi, Narnia'nın gerçek kralı olan, bilge ve güçlü bir aslan olan Aslan'ın rehberliğinde Narnia dünyasındaki çocukların maceraları etrafında dönüyor.

8. Ayişe: 100 milyon

8. Ayişe: 100 milyon

Roman Cambridge'lı macerasever Horace Holly'nin manevi oğlu Leo Vincey ile birlikte Afrika'nın derinliklerine yaptıkları bir yolculuğu anlatır. İkili, yolculuk sırasında ilkel bir yerli ırkı ve onların She dedikleri ve itaat edilmesi gereken biri olarak kabul ettikleri Ayişe adında gizemli, beyaz bir kraliçe ile karşılaşırlar. Rider Haggard, bu romanında önceki romanı Kral Süleyman'ın Hazineleri romanında yaratmış olduğu ve daha sonraları başka yazarların da etkilendiği bir tarz haline gelecek olan Lost World roman ekolünün en ünlü örneklerinden birini vermiştir.

7. Kızıl Köşkün Rüyası: 100 milyon

7. Kızıl Köşkün Rüyası: 100 milyon

Kızıl Köşkün Rüyası, yarı-otobiyografi türünde yazılmış bir romandır. Cao Xueqin'in kendi ailesinin ve aynı zamanda Qing Hanedanı'nın yükselişini ve çöküşünü anlatır. Yazarın ilk bölümde anlattığı üzere, gençliğinde tanıştığı kadınlara, akrabalarına ve uşaklarına adanmış bir hatırattır. Kitap, çok geniş karakter kadrosu ve buna bağlı psikolojik boyutunun yanı sıra, 18. yy Çin aristokrasisinin sosyal yapısının detaylı bir analizi olması açısından da önemlidir.

6. On Küçük Zenci: 100 milyon

6. On Küçük Zenci: 100 milyon

Geçmişte verdikleri kararları, hataları ya da ihmalkârlıkları nedeniyle insanların ölümlerine yol açmış on kişi, bunu sır olarak saklamaktadır. Bu kişiler, günün birinde Una Nancy Owen adında birinden bir mektup alırlar ve tatil amacıyla Zenci Adası'ndaki gösterişli bir malikaneye davet edilirler. Konuklar, Owen adındaki kişiyle nerede tanıştıklarını bir türlü hatırlayamazlar ama söz konusu daveti ücretsiz bir tatil fırsatı olarak görürler ve teklifi kabul ederler. Ancak adaya vardıklarında onları bir sürpriz beklemektedir: Ev sahibi ortalarda yoktur. Adada onları bekleyen yalnızca karı koca olan iki görevli vardır. İşin diğer bir ilginç yanı bu çiftin de adanın sahibini hiç görmemiş olmalarıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Harry Potter ve Felsefe Taşı: 107 milyon

5. Harry Potter ve Felsefe Taşı: 107 milyon

Listeyi monoton hale getireceğinden dolayı en çok satan Harry Potter kitabı listede yer buldu. Diğer kitapların satış rakamları ise şöyle:

Melez Prens 65 milyon

Sırlar Odası 60 milyon

Azkaban Tutsağı 55 milyon

Ateş Kadehi 55 milyon

Zümrütü Anka Yoldaşlığı 55 milyon

Ölüm Yadigarları 50 milyon

4. Küçük Prens: 140 milyon

4. Küçük Prens: 140 milyon

Eserde bir çocuğun gözünden büyüklerin dünyası anlatılır. Sahra Çölü'ne düşen pilotun Küçük Prens'le karşılaşması ile başlayan kitap yirmi yedi bölümden oluşur. Özellikle Küçük Prens'in yurdundan ayrılıp altı ayrı gezegene yaptığı gezileri anlatan bölümlerde bazı tipik yetişkin yaşam biçimlerinin eleştirisi yapılır.

3. Hobbit: 140.6 milyon

3. Hobbit: 140.6 milyon

Orta Dünya üzerine yazılmış olan kitap Bilbo Baggins ve başından geçen maceraları konu almaktadır. Kitapta Bilbo Baggins'in Gandalf tarafından hiç beklemediği bir anda evine gelen 13 cüce ile değişen hayatı, Orta Dünya'nın kaderini değiştirecek olan Tek Yüzük'ün bulunuşu, ulu ejder Smaug'un öldürülüşü ve kadim cüce kenti Erebor'un kurtuluşu anlatılmaktadır.

2. Yüzüklerin Efendisi: 150 milyon

2. Yüzüklerin Efendisi: 150 milyon

Oxford Üniversitesi profesörü J. R. R. Tolkien'in yazdığı epik fantezi türündeki romandır. Hikâye Tolkien'in çocuklar için yazdığı 1937 tarihli Hobbit'in devamı olarak başlamıştı ancak sonunda ondan çok daha büyük bir eser haline geldi. Çoğu II. Dünya Savaşı'nda olmak üzere 1937 ve 1949 yılları arasında aşamalar halinde yazıldı. 150 milyonun üstündeki satış sayısıyla tüm zamanların en çok satan ikinci romanıdır.

1. İki Şehrin Hikayesi: 200 milyon

1. İki Şehrin Hikayesi: 200 milyon

Kitapta suçsuz yere Paris'teki bir hapishanede 18 yılını geçirdikten sonra, eski bir dostunun yardımı ile kurtulan Dr. Manette'in tesadüfen Londra'ya dönüşü sırasında tanıştıkları bir Fransız olan Charles Darnay ile kızının yapacakları evlilik ve bunun ardından meydana gelen Fransız İhtilali'nin hayatlarına etkileri anlatılır. Bu insanların ruhsal değişimlerini ele alan kitapta birçok tarihi izlere de rastlayabiliriz.

Bu içeriklere de göz atabilirsiniz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3151
990
488
368
251
236
231
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın