Görüş Bildir
Haberler
2021 Yılında En Çok Okunan Kitaplar ve Yazarlar Açıklandı: Okuma Oranıyla Türkiye 180 Ülke Arasından 140'ıncı!

2021 Yılında En Çok Okunan Kitaplar ve Yazarlar Açıklandı: Okuma Oranıyla Türkiye 180 Ülke Arasından 140'ıncı!

Türkiye'nin 2021 yılı verilerine göre okuma oranının 180 ülke orasında 140. Sırada olduğu açıklandı. Türkiye’de kitap okuma oranı gün geçtikte azalırken, en çok okunan kitaplar ise satılan kitaplar üzerinden değerlendiriliyor. %65 oranında aşk kitapları, %24 siyaset ve %13 oranında düşünce/ felsefe kitapları okunuyor. En çok satan kitaplar arasında ise dünya klasikleri ve Türkiyeli yazarların son romanları yerini aldı.

Not: Bu bir tanıtım içeriğidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2021 Yılında En Çok Satan Kitaplar

2021 Yılında En Çok Satan Kitaplar

2021 yılının yayınevi, e ticaret siteleri ve kitapçılarından alınan kaynaklarla düzenlenen ‘’En çok okunanlar’’ listesinde ilk sırada kişisel gelişim ve psikoloji kitaplarında Doğan Cüceloğlu - Var mısın? kitabı yer alıyor. Diğer en çok satan kitaplar ise şöyle:

  • Doğan Cücenoğlu - Var mısın? 

  • Jose Saramago - Körlük 

  • Ahmet Ümit - Kayıp Tanrılar Ülkesi 

  • Anton Çehov - Altıncı Koğuş 

  • Zülfü Livaneli - Balıkçı ve Oğlu 

  • Madeline Miller - Ben Kirke 

  • Orhan Pamuk - Veba Geceleri 

  • Aldous Huxley - Cesur Yeni Dünya 

  • İlber Ortaylı - Yakın Tarihin Gerçekleri 

  • Amin Maalouf - Empedokles’in Dostları

Türkiye’de En Çok Okunan Yazarlar

Türkiye’de En Çok Okunan Yazarlar

Türkiye’de en çok okunan yazarlar arasında Zülfü Livaneli ve Amin Maalouf yer alıyor. Romanları ve hikayeleriyle bir zamanlara damgasını vuran klasik başyapıtların yazarlarından Dosteyveski de en çok okunan yazarlardan biri. Tarih kitaplarında en çok okunan yazarlar arasında ise İlber Ortaylı ve Homodeus kitabının yazarı Yuval Noah Harari yerini alıyor. 

Çehov, Tolstoy ve Orhan Pamuk da Türk okurların listelerinde yerini aldı. Bu yılın en çok okunan bir diğer yazarı da Marquez ile Ursula olarak verilere geçti. Türkiye’de en az okunan kitaplar arasında bilim kitapları ve bilim kurgu kitapları yer alıyor. En çok okunanlar ise aşk romanları ve aşk hikayelerini kapsayan kitaplar oldu.

Türkiye’de En Çok Okunan Şairler

Türkiye’de En Çok Okunan Şairler

Türkiye’de en çok satın alınan kitap listesinde yabancı şairlere yer verilmemiş, daha çok Türkiyeli şairlerin kitapları satılmıştır. Şiir kitap serisinde Cemal Süreyya, Turgut Uyar ve Nazım Hikmet ilk üçünde yer alıyor. 

Didem Madak ve Birhan Keskin şiir kitapları da bu yılın en çok satın alınanları arasında. En çok satan kitaplar listesinde şiir kitapları son verilere göre değerlendirildiğinde Türkiye’de en az satılan kitaplar listesinde.

2021 Yılında En Çok Satılan Aşk Kitapları

2021 Yılında En Çok Satılan Aşk Kitapları

Türkiye’de ve dünyada ses getiren aşk romanlarında en çok satılan kitaplar arasında yıllardır listelerden düşmeyen Aynı Yıldızın Altında kitabı yine yer alırken, Kafka’nın Milana’ya Mektuplar kitabı da listede yerini alıyor. En çok okunanlar listesinde İskender Pala'nın Leyla ile Mecnun kitabı da en çok satılanlar arasında. 2021 yılının en çok sevilen aşk romanlarından biri de John Grenn Kağıttan Kentler kitabı.

2021 Yılında En Çok Satılan Bilimkurgu Kitapları

2021 Yılında En Çok Satılan Bilimkurgu Kitapları

En çok okunanlar ve satılanlar listesinde bilimkurgu kitapları Türkiye’de %10 değerin altında kalıyor, yani çok sevilen bir tür değil.

Ancak yine de en çok okunan bilimkurgu kitapları arasında George Orwell - 1984 ve Aldous Huxley Cesur Yeni Dünya en üst sıralarda yer alıyor. Uzun vadede en çok okunanlar arasında da Ursula L. Guin kitapları var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2021 Yılında En Çok Satan Felsefe Kitapları

2021 Yılında En Çok Satan Felsefe Kitapları

En çok satan felsefe kitapları da listede yer aldı. Ernest Wood'un Zihinsel Konsantrasyon kitabı ve Platon'un Devlet kitabı en çok okunan felsefe kitapları olarak belirlendi. Sofokles ile birlikte en çok tercih edilen felsefe yazarı ise Norveçli yazar Jostein Gaarder oldu.  Jostein Gaarder, Sofie’nin Dünyası kitabıyla uzun yıllar raflardan düşmedi. Seneca - Tanrısal Öngörü ve Sokrates’in Savunması ile Platon da en çok okunan ve satın alınan felsefe kitapları arasında yer aldı. Türkiye’de felsefe ve bilim kitapları okunma oranı %7.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
15
12
8
7
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hazreti Deist

Çoğunlukla roman okunuyor bir de.Elbette romanlar da okunmalı ama bence tarih,siyaset,sosyoloji,antropoloji gibi alanlardan bilimsel kitaplar da daha fazla o... Devamını Gör

arslanoglu

Kitap huzurlu ortamda okunur refah insan kitap alır

Gizem Yenikler

Umarım okunma oranları daha da artar.