Görüş Bildir
Haberler
Davos'ta Açıklanan ‘Dünyanın En İyi Ülkeleri’nde Türkiye 30. Sırada

Davos'ta Açıklanan ‘Dünyanın En İyi Ülkeleri’nde Türkiye 30. Sırada

ATKN
22.01.2016 - 12:02 Son Güncelleme: 22.01.2016 - 14:17

İsviçre'nin Davos kasabasında bu yıl 46'ncısı düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda açıklanan bir raporla, 'Dünyanın En İyi Ülkeleri' liste halinde sunuldu. Ekonomi, yaşam kalitesi ve refah gibi birçok kriter üzerinden yapılan değerlendirmede 60 ülke arasında Almanya birinci olurken, Türkiye 30. sırada yer aldı. Listenin son sırasında ise Cezayir bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Amerikan haber, derecelendirme ve analiz kuruluşu U.S News&World Report'un, Pennsylvania Üniversitesi'ne bağlı Wharton School ve küresel marka danışma şirketi BAV Consulting ile birlikte yaptığı anket çalışmasında Almanya birinci seçilirken, Kanada ikinci, İngiltere üçüncü, ABD ise dördüncü oldu.

36 ülkeden 16 bin 248 kişi katıldı

36 ülkeden 16 bin 248 kişi katıldı

36 ülkeden 16 bin 248 kişi ile yapılan anket çalışmasında, katılımcılardan, kendilerine sunulan 65 farklı kriteri, ülkelerle eşleştirmeleri istendi. Daha sonra bu kriterler macera, vatandaşlık, kültürel etki, girişimcilik, kültürel miras, iş hayatına açık olma, büyüme, güç ve yaşam kalitesi gibi ana gruplar altında kategorize edildi. 

Amerika, Asya, Avrupa ve Afrika kıtaları çapında yapılan ankette çıkan sonuçlar daha sonra o ülkelerde yaşayan insanların satın alma gücü ve genel refahı da eklenerek tekrar bir değerlendirmeye tabi tutuldu.

Listede Suudi Arabistan'dan sonra yer alan Türkiye 30. sırada

Listede Suudi Arabistan'dan sonra yer alan Türkiye 30. sırada
İçeriğin Devamı Aşağıda

Nihai listede Türkiye 60 ülkenin tam ortasında, yani 30. sırada yer alırken, Almanya birinciliğe oturdu. ArjantinÇek CumhuriyetiİranRomanya ve Bulgaristan gibi ülkeler, listede Türkiye'nin gerisinde kalanlardan bazıları oldu.

60 ülkeyi kapsayan liste şu şekilde:

Haberler.com, US News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
158
54
30
17
16
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mustafa ŞEN

Yunanistan bile geçmiş ameke 0_o :O

Hakan Bozkurt

Liste hiç gerçekci değil bence Türkiyenin daha üst sıralarda olması gerekiyor

Furkan Meraklı

Ülkenin başında bir diktatör varken mi? Her yer hırsız, yalancı, katil ile doluyken mi? Her gün terör olayları, ülkenin en büyük şehirlerinde patlamalar olur... Devamını Gör

beyaz dalga

suudi arabistan önümüzde, çek cumhuriyeti geride... liste hiç gerçekçi değil suudi yavşakların son sıralarda, bizimse hadi iyi niyetle bakarsak 45-50 lerde o... Devamını Gör