Görüş Bildir
Haberler
Çavuşoğlu, Soçi'de Rus Mevkidaşı Lavrov ile Görüştü

Çavuşoğlu, Soçi'de Rus Mevkidaşı Lavrov ile Görüştü

ATKN
01.07.2016 - 12:02 Son Güncelleme: 01.07.2016 - 15:52

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Rusya'nın Soçi kentinde bir araya geldi. Görüşmenin verimli geçtiğini ve Erdoğan ile Putin'in eylül ayındaki G20 zirvesinden daha önce bir araya gelebileceğini söyleyen Çavuşoğlu, Suriye konusunda da iki ülkenin yeniden diyaloğa başlayacağını söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Soçi kentinde Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile buluştu. Görüşme, Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusya ile Türkiye arasında yapılan en üst düzey yüzyüze görüşme.

'Görüşmenin ilişkilerin normalleşmesine doğru tonu vereceğini umuyorum'

'Görüşmenin ilişkilerin normalleşmesine doğru tonu vereceğini umuyorum'

Görüşmenin basına açık bölümünde gazetecilere kısa bir açıklama yapan Lavrov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup göndermesi ardından Çavuşoğlu'yla bir araya geldiği için memnun olduğunu belirtti.

Lavrov, Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmenin 'ilişkilerin normalleşmesine doğru tonu vereceğini' umduğunu da ifade etti.

'Verimli geçti'

'Verimli geçti'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çavuşoğlu da, zamanlama açısından önemli olan bu toplantıya (Karadeniz Ekonomik İşbirliği Toplantısı) davet edilmesi ve sıcak karşılama için Lavrov'a teşekkür etti.

Görüşmenin ardından Interfax'a konuşan Çavuşoğlu ise ekonomi, ticaret, enerji ve iki ülke ilişkilerini ele aldıklarını toplantının verimli geçtiğini kaydetti.

'Türkiye ve Rusya'nın Suriye'de siyasi çözüm için birlikte çalışması gerektiğini ve Ankara'nın Moskova ile daha yakın bir koordinasyon sağlayacağını' belirten Çavuşoğlu da Putin ve Erdoğan'ın ağustos ayında Soçi'de bir araya gelebileceğini kaydetti.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan diğer bölümler şöyle:

  • Rusya ve İsrail'le ilişkilerin onarılması bölgenin de menfaatine.

  • Azerbaycan ve Kazakistan Türk-Rus ilişkilerinin normalleştirilemesinde olumlu rol oynadı.

  • Türkiye, IŞİD ve El Nusra Cephesi'ni terör örgütü olarak görüyor. Ankara IŞİD'le doğrudan mücadele ediyor, bu nedenle de teröristlerin hedefi oluyor.

'Olumlu olumsuz her konuyu Rusya ile görüşebiliriz'

'Olumlu olumsuz her konuyu Rusya ile görüşebiliriz'

Çavuşoğlu, Suriye konusunda daha önce iki ülke arasında bir diyaloğun olduğunu, bu diyaloğun yeniden başlayacağını ifade etti.

'Suriyede ateşkesin sağlanması lazım' diyen Çavuşoğlu, Suriye'de en iyi çözümün siyasi çözüm olduğunu Suriye'nin toprak bütünlüğünün ve bundan sonraki rejimin kapsayıcılığının önemli olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, 'Esad'ın kalması gitmesi konusunda farklı görüşlerimiz oldu şimdi de aynı düşünüyoruz demek zor olabilir' dedi,  'Olumlu olumsuz her konuyu Rusya ile görüşebiliriz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu arada Çavuşoğlu, görüşme öncesinde katıldığı 34. Bakanlar Konseyi'ne ilişkin bir açıklama yaptı. Çavuşoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, konsey toplantısının verimli geçtiğini belirterek dönem başkanı Rusya'ya teşekkür etti.

'İlişkilerin normalleşmesi için 1 ay ya da daha uzun süre yoğun görüşme trafiği olacak'

'İlişkilerin normalleşmesi için 1 ay ya da daha uzun süre yoğun görüşme trafiği olacak'

Kremlin'den yapılan açıklamada, 'Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi için 1 ay ya da daha uzun süre yoğun görüşme trafiği olacak. Putin ile Erdoğan'ın Çin'deki G20 Zirvesi'nden önce bir araya gelme ihtimali var' denildi.

Sputnik, Al Jazeera ve Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
9
7
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
itsasin

özürle bırakmaz rusya taviz alacaktır.akpde düşünmeden verir.uçak vurulduğu gün özür dilenecekti.sidikli reisin çapını gördük

Alican

demirtaş moskovaya gittiğinde vatan haini ilan edilmişti. buna ne demeli

isimsizim

Demek ki sorunun temelinde Davutoğlu varmış amk. Davutoğlu gittikten sonra 1) İngiltere AB'den ayrıldı. 2) Türkiye Rusya ile diyaloğa geçti 3) Türkiye ... Devamını Gör