Görüş Bildir
Haberler
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı

Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı

Batuhan
29.07.2015 - 10:31 Son Güncelleme: 29.07.2015 - 15:06

Ne Oluyor? | Fuat Keyman | Radikal

Bu kadar hızlı ve belirsizliği yüksek bir dönem daha önce yaşamamıştık. Sürprizlere gebe bir dönemdeyiz. Göreceğiz...

7 Haziran seçimleri sonrası, “hız” ın ve “belirsizlik” in en yüksek boyutlara ulaştığı bir dönemi yaşıyoruz.

Bu kadar hızlı ve belirsizliği yüksek bir dönem daha önce yaşamamıştık.

Genç yaşlarında katledilen gençler, uykularında infaz edilen polisler…IŞİD ile savaşAmerika ile kapsamlı anlaşmalar…PKK/KCK’ya yapılan hava saldırıları…ülke çağında aramalar, gözaltılar, tutuklamalar…

Erken seçim mi, büyük koalisyon mu; sarkaç her gün ibresini değiştiriyor.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/yazarlar/fu...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazi'de IŞİD Korkusu | Pınar Öğünç | Cumhuriyet

‘Hayvanlar oksijen alıyor en azından’

Cemevinin etrafındaki apartmanlardan camları inmiş bir daireye girdiğimizde, hapsolmuş yoğun gaz karşılıyor. Gece vardiyasında çalışan bir tekstil işçisi uyumak zorunda olmasa evde duramayacağını söylüyor. Çevrede çocuklu kadınlar dört gün boyunca ekmek, su dahi alamadıklarını anlatıyor. Üç çocuklu bir kadın “Dağdaki hayvanlar daha rahat yaşıyordur bizden, en azından oksijen alıyorlar” diyor öfkeyle, “suçlu bunların olmasına izin verendir.” Hayır, bu mahallede kimse adını vererek konuşmuyor.

Taş, toprak gazı öyle emmiş ki, dün sabah Gazi Cemevi hâlâ biber gazı kokuyordu. Kimi camlar kırılmış, suyun tazyiğiyle demir dökme kapılar esnemiş, elektrik gidip geliyor.

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazi...

AKP-MHP Koalisyonu İçin Altyapı Tamam | Mehmet Tezkan | Milliyet

Neler oluyor sorusuna verebildiğim tek cevap budur..

AKP, MHP’ye bir değil, iki değil, üç adım daha yaklaştı..

AKP-MHP koalisyonunun altyapısı hazırlandı..

Yok, yok dünkü iddiamdan caymış değilim.. Arkasındayım.. AKP, ağustos ayının ortasında anket yaptırır..

İbrenin kendine döndüğünü görürse.. HDP’ye giden muhafazakâr Kürt oyları geri alma umudu doğarsa.. MHP’ye kayan milliyetçi oyların geri geleceğine inanırsa..

Anketten istediği sonuç çıkmazsa, mecburen koalisyon kuracak..

Dün itibarıyla ibre MHP’ye döndü..

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/akp-mhp-ko...

‘Demirtaş Muhtar Bile Olamaz’ Manşetini Beklerken | Ümit Alan | BirGün

AKP yanlısı medya, mağduriyet dozu düşünce ara ara ısıtır: Muhtar bile olamaz demişlerdi Cumhurbaşkanı oldu. Doğrusu 90’lar medyasının aculluğunu tariflemek için de iyi bir örnektir. Liderleri, topyekûn saldırıp itibarsızlaştırmanın çoğu zaman umulanın aksine beslediğini görmek için de. Bugün AKP yanlısı medya, tıpkı 90’lar medyasının Erdoğan’a yüklendiği metodlarla Selahattin Demirtaş’a yükleniyor. Yapılanları, gazetecilik kapsamında değil, bir kampanya konseptinde düşünebiliriz. Yani anlaşılan, AKP’nin erken seçim kampanyası için alelacele bir stratejiyle kollar sıvanmış durumda. Tek hedef de HDP ve Demirtaş. Belli ki, HDP’nin barajı aşmasını kendilerinin gevşekliğine yormuşlar, dört koldan da saldırıyorlar şimdi. Bu haftaki Köşe Vuruşu’nda gazetecilikten ziyade Demirtaş’a karşı yürütülen iletişim kampanyasının dinamiklerini ele almak istiyorum:

Kaynak: http://www.birgun.net/haber-detay/dem...

Türkler Zaman Makinesini Buldu! | Gülse Birsel | Hürriyet

BİR uyandım ki aaa, 1994’e geri dönmüşüz?Yine birlik ve beraberliğe her zamankinden çok ihtiyacımız olan yıllar... PKK aynı vahşi PKK, devletin söylemi aynı söylem. Ve fakat ben üniversitede değilim? Kırışıklıklarım var. AKP, CHP, MHP, HDP, Cumhurbaşkanı... Hepinizden hesap soruyorum! Tüm siyasetçilerden! Gençliğimi n’aptınız? Madem dönüp dolaşıp hoop aynı berbat yere dönecektik, yıllardır verdiğim oylarımı n’aptınız? Vatandaşa yazık değil mi? Ne...

Kaynak: http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/g...

Son Pişmanlık Neye Yarar | Melih Altınok | Sabah

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş dün nihayet ortaya çıktı. Sabah saatlerinde Radikal'deki advertorial röportajıyla boy gösteren Eş Başkan ardından partisinin grup toplantısında konuştu. Ne var ki Demirtaş'ın seçim öncesi grup konuşmalarını canlı veren kanallar bu kez ilgisizdi.

Hatta inanmayacaksınız, Bugün TV bile grubu görmedi. Oysa Demirtaş'ın konuşması da ' bombalarla ' doluydu.

Örneğin, aynı zamanda bir hukukçu da olan Demirtaş için, iki polisin yataklarında katledilmesi olayını PKK'nın açıkça üstlenmesinin, örgütün sorumluluğunun delili sayılmadığını öğrendik. Umarız Kandil ' Sen bize yalancı mı diyorsun ' diye kendisine çıkışmaz.

Buna karşın ' PKK silah bırakacaktı Cumhurbaşkanı önledi ' türünden akıl almaz iddialarına peşinen inanmamızı salık veriyordu Selahattin Bey.

Kaynak: http://www.sabah.com.tr/yazarlar/meli...
İçeriğin Devamı Aşağıda

İkiyüzlülük | Hayko Bağdat | Taraf

AK Parti’de siyaset yapmak kadar kolay olan az meslek vardır sanırım. Sözlerinizin, eylemlerinizin hiçbir tutarlılık göstermesi gerekmiyor. Yüzümüze bakarak meydanlarda, ekranlarda bağıra çağıra söylediklerinin tam tersini savunmaya başlamalarının önünde hiçbir engel tanımıyorlar.

Üstelik hep haklılar. O gün öyle derken de bugün böyle derken de sorgulanamaz şekilde hep doğru yoldalar. Asla savaş kaybetmeyen, kaybetse de son anda taraf değiştiren Kırım Hanlığı yüzünden mağlup sayılan Osmanlı İmparatorluğu gibiler.

“ İşte bütün servetim bu yüzük. İstanbul’a hizmete hazırım ” diyen Kasımpaşalı genç bir siyasetçinin yıllar sonra bilmem kaçıncı gemiyi satın alan oğlunun ticareti hakkında “ gemi değil gemicik ” demesine laf edeni “ darbeci ” ilan ediyorlar.

Kaynak: http://www.taraf.com.tr/yazarlar/ikiy...

Bir Taşla İki Kuş! | Lale Kemal | Zaman

Türkiye'nin, İncirlik'i, koalisyon güçlerine IŞİD'e saldırı amaçlı açmasına dair ABD ile yaptığı anlaşmadan ilk detaylı bilgilerin, Ankara'dan değil de Washington'dan geliyor olması çok rahatsızlık verici.

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, IŞİD'le mücadele konusunda Amerika ile fikir birliği sağlandığına dair açıklamasının detaylarını isteyen gazetecilere gizlilik gerekçesini öne sürmüştü. Ama Arınç'ın bu açıklamasından hemen sonra Amerikan üst düzey kaynakları, İncirlik'in kullanıma açılacağına, olası bir fiili güvenlik bölgesinin nereleri kapsayacağına dair bilgileri hem Amerikan hem de Batı medyası ile paylaşmaya başladılar. Geçici hükümetin, ülkenin kaderini etkileyecek ABD ile yaptığı anlaşmaların detayını, kamuoyu ile şeffaf biçimde paylaşmıyor olmasının temel nedeni, tıpkı geçmişteki vesayetçiler gibi kimi hatalı politikalarını kamuoyundan saklama alışkanlığının bir tezahürü olamaz mı?

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/yazarlar/lale...

Buralarda Yaşamak Ölmekten Daha Zor Abi... | Hasan Cemal | T24

SURUÇ

Bu satırları Amara Kültür ve Sanat Merkezi ’nin bahçesinde yazıyorum.

Çam ağaçlarının, dut ağaçlarının, Suruç’un simgelerinden nar ağaçlarının gölgesinde yazıyorum.

Ama yüreğim kanayarak yazıyorum.

Katliamda hayata veda eden 31 gencin fotoğraflarını iki ağacın arasına asmışlar.

Aydınlık yüzlü gencecik insanların yaşama sevinciyle dolu bakışlarını üstümde hissediyorum.

Ağaçların altındaki oyuncakları seyrediyorum.

Kaynak: http://t24.com.tr/yazarlar/hasan-cema...

Maskeli Terör | Soner Yalçın | Sözcü

Ah benim canım Türk kardeşim…

Ah benim canım Kürt kardeşim…

Hepimizin yüreği yanıyor.

Öfkeliyiz.

Ve ne yazık ki çok da şaşkınız. Meselenin özünü kaçırıyoruz…

Bakınız…

Adı, Edmund Henry Hynman Allenby (1861-1936) idi.

İngiliz mareşaldi.

Birinci Dünya Savaşı’nda Filistin ve Suriye’deki İngiliz harekatını yönetti.

Kaynak: http://www.sozcu.com.tr/2015/yazarlar...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0