Görüş Bildir
Haberler
'Benim Dedem Einstein': Tarihte Derin İz Bırakmış 7 Önemli Figürün Torunları

etiket 'Benim Dedem Einstein': Tarihte Derin İz Bırakmış 7 Önemli Figürün Torunları

Dolores Haze
08.02.2016 - 10:25 Son Güncelleme: 13.12.2021 - 12:32

Tarihe damgasını vurmuş isimlerin yakın tarihte yaşamış ya da hala hayatta olan torunları onların isimlerinin mirasını hayatları boyunca taşıyorlar. Bazıları gururla, bazıları utançla.

Kaynak: http://all-that-is-interesting.com/fa...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Albert Einstein

1. Albert Einstein

Gelmiş geçmiş en ünlü bilim adamlarından biri olan Einstein, fotoelektrik etki üzerine yaptığı çalışmayla Nobel Fizik Ödülü'ne layık görülmüştü.

Bernhard Einstein

Bernhard Einstein

Bernhard Caesar Einstein, Albert'ın çocuklukta ölmeyen tek torunuydu. 2008 yılında öldü ancak 5 çocuğundan hala hayatta olanlar var.

Thomas Einstein

Thomas Einstein

Dr. Thomas Einstein, Albert Einstein'in torununun oğlu. Tıp okulundan mezun olan Thomas, Los Angeles'taki bir cerrahi kliniğin sahibi. Dört dil bilen Thomas Einstein, Albert Einstein'in torunu olmasıyla çok fazla övünen biri değil.

Paul Einstein

Paul Einstein

Albert Einstein'in torununun oğlu olan Paul Einstein, Fransa'nın güneyinde yaşayan bir kemancı.

Ted Einstein

Ted Einstein

Ted Einstein ise okulu bırakıp Los Angeles'ta bir mobilyacı dükkanı işletmeye başlamış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mira Einstein

Mira Einstein

Mira Einstein da bir müzisyen. Aynı zamanda İsviçre'deki bir tele-ticaret şirketinin ortağı.

2. Hermann Göring

2. Hermann Göring

Hermann Göring, İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası'nın Hava Kuvvetleri komutanıydı. İdam edilecekken, siyanür içerek intihar etmiştir.

Edda Göring

Edda Göring

Babası Hermann öldüğünde 7 yaşında olan Edda Göring'in vaftiz babası Adolf Hitler'di. Nazi parti üyeleri için düzenlenen anma törenlerine her zaman katılan Edda Göring, babasını kınamayı reddettiği için Bavyera Eyaleti'nin Nazi partisi üyelerinin torunlarına ödediği emekli maaşından mahrum bırakılmıştı. 2018 yılında hayatını kaybetti.

3. Rudolf Höss

3. Rudolf Höss

Auschwitz toplama kampının komutanı olan Rudolf Höss, 1947 yılında idam edildi.

Brigitte Höss

Brigitte Höss

Rudolf'ın kızı olan Brigitte Höss, İspanya'da bir manken olarak çalıştı. Ancak ailesinin geçmişi onu rahat bırakmadı ve emekliye ayrılıp Kuzey Virginia'ya yerleşmeyi tercih etti. Kendisinden intikam alınmak istemesinden korkan ve röportaj vermek konusunda her zaman isteksiz davranan Brigitte, 80 yaşında bir kansere yakalandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Amon Goeth

4. Amon Goeth

Bir başka kamp komutanı. Asılarak idam edilmişti.

Monika Hertwig

Monika Hertwig

Monika Hertwig, annesi bu konuyla ilgili konuşmayı reddettiği için yetişkin olana dek babasıyla ilgili hiçbir şey bilmiyormuş.  Babasının SS'le bir ilişkisi olduğunu bilmesine rağmen ne kadar kötü şeyler yaptığından haberdar değilmiş. Sessiz sedasız bir hayat süren Monika, nadiren röportaj veriyor.

5. Josef Stalin

5. Josef Stalin

Pek de aile adamı olarak nitelendiremeyeceğimiz Stalin'in 3 çocuğu vardı. Stalin'in eşi kendini bir tabanca ile vurarak öldürdü ve üç çocuğunun da zorlu bir hayatı oldu. En büyük oğlu Yakov, savaş başladıktan sonra yakalandı ve 1943 yılında tutukluyken öldü. Ailenin alkoliği Vasili, hava kuvvetlerinde tümgenerallik rütbesine yükseldikten sonra yolsuzluk nedeniyle tutuklandı. Yedi yıl hapis yatan Vasili, çıkar çıkmaz sarhoş oldu ve kaza yaptı. Daha sonra ise Kazan'da sürgündeyken alkol zehirlenmesinden hayatını kaybetti.

Svetlana Stalin

Svetlana Stalin

Stalin'in kızı Svetlana, 1967 yılında ABD'ye sığındı ve vatandaşlığa kabul edildi. Burada evlenen Svetlana, Lana Peters adını aldı. 85 yaşındayken Moskova'da ölen Svetlana'nın iki oğlu oldu.

6. Kristof Kolomb

6. Kristof Kolomb

Cenovalı kaşif ve sömürgeci.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cristobal Colon

Cristobal Colon

Kolomb'un 18. kuşaktan torunu olan Cristobal ve babası Kolomb'un İspanyol Donanması'nda görev yapmış tek torunları. Cristobal, 1992'de Kolomb'un anısına yapılan yolculukta Santa Maria gemisinin replikasına kaptanlık etmişti.

7. I. John

7. I. John

Magna Carta'yı imzalaması için zorlanmış olan İngiltere Kralı I. John, pek de sevilen biri değildi.

ABD Başkanları

ABD Başkanları

44 ABD başkanından 43'ü I. John'un soyundan geliyor. Obama'nın soyu ise anne tarafından John'a dayanıyor. Tüm başkanlar (Martin Van Buren dışında) birbirinin kuzeni.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
307
73
27
19
12
8
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

einstein'in kayip olan bir cocugu daha var. nerde oldugu kim oldugu bilinmiyor. gencliginde sevgilisinden olmus, evlatlik olarak baska aileye vermisler. eins... Devamını Gör

comolokkopapichulo

Baha hizliymis rahmetli hem teori kasmis hem pompa yapmis.