Görüş Bildir
Haberler
Tatil Bitti, Evren Bizi Ciddiyete Davet Ediyor! Eylül Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Tatil Bitti, Evren Bizi Ciddiyete Davet Ediyor! Eylül Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Gökçe Ayabakan
03.09.2019 - 10:36 Son Güncelleme: 04.09.2019 - 14:50

Karanlık ayı atlatıp, Balık dolunayının derin sularında kaybolmaya gidiyoruz! :) 

Eylül ayını sizler için yorumladım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselen burcunu da seçmeyi unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Sabrı ve emeği öğrenme vakti, Koç...

Sevgili Koç,

Bu ayın ilk haftası senin için çok ama çok önemli. Çok sıkıcı ve sıradan gibi gözükse de; Başak burcundaki karanlık ayın 8'ine kadar güçlü bir şekilde kendisini hissettirecek olan etkisi günlük rutininden başlayarak adeta tüm hayatını, benliğini değiştirebilecek seviyede. Bu Başak etkisi ile öncelikle evinde ve odanda (genel hayatında) temizlik yapabilir -madden ve manen yeni bir başlangıca niyetlenebilirsin. Spora başlamak, sigara gibi kötü alışkanlıkları bırakmak için ise en uygun dönem! Bu süreçte apartmandaki yaşlı teyzeye yardım etmek gibi ufak jestler de sana sandığından daha iyi gelebilir. Bu dönemin sana öğretmek istediği, sabırdan daha büyük bir erdem var, sevgili Koç. Unutma ki Karate Kid bile ustasının emri üzerine uzun uzun çitleri boyadı, amelelik işleri yaptı. Şimdi Hindistan'da bir tapınağa gitsen aydınlanmak için; öncelikle eline bir kova ve bez verirler, temizlik yap diye... Zira gururumuzdan, egomuzdan böyle sıyrılıyoruz ve sabrı, emeği, temizliği öğreniyoruz. Bu temizlik teması; hem ruhani manada (sadaka verdikçe ferahlayacaksın), hem bedensel anlamda (kötü alışkanlıkları bırakınca ferahlayacaksın), hem de genel hayatın anlamında (odandaki ve evindeki fazlalıklardan kurtulunca zihnin de rahatlayacak)... Dolayısıyla, ne yap ne et ve kendine bir ritüel hazırla, zaman ayır derim. Sonbahara müthiş bir giriş yapabilirsin. En uygun tarih 3 Eylül gecesinden 9 Eylül gününe kadar...

Sıkıcı ama güçlü bir etki bu! Ayın 13'ünden sonra ise ortalık şenleniyor, çünkü aşk konuları gündeme gelirken bir taraftan da sosyal hayatımıza dair büyük sırlar duyuyoruz, sevgili Koç. Özellikle 14'ünde bir süredir devam eden flörtlerin yavaş yavaş düzenli ilişkilere dönüşmeye başlayabilir - bu arada eğer zaten sevgilin varsa, onunla çok güzel vakitler geçirmeye ve destek görmeye başlayabilirsin. Ama aynı zamanda da ayın 14-15 günlerinde son derece şoke edici dedikodular duyacaksın. Buna hazır ol derim. Bu dedikoduların neye dair olduğunu söyleyebilmek isterdim ama inan ki kestiremiyorum, o yüzden hiç boşuna tahmin yürütmemiş olayım. Bu sızan dedikodular konusunda, ifşa olan taraf olmak istemiyorsan elbette ki ilişkilerine, konuştuklarına ve yazdıklarına dikkat et derim. Ayrıca eğer bu tarihte uzun bir yolculuk söz konusu ise, bagajına biletine ekstra dikkat et lütfen. Her an kayıplar yaşanabilir.

Ayın 18'i de aşk konusunda havalara uçuruyor. Bu tarihte sevdiğin insanla iyice görünür olabilir ve belki birlikte işler de yapabilirsiniz. Fakat ben, bu ay içerisinde başlayacak ilişkiler konusunda yavaş gitmeni ve ayın 28'inden önce çok da kalıcı adımlar atmamanı öneririm. Çünkü ayın 28'indeki Terazi yeni ayı ile beraber, senin daha önce aklına dahi gelmeyen pek çok detayı masaya yatırmak isteyebilir partnerin. Açık ve sakin yürütüldüğü sürece güzel ve verimli olacağını düşündüğüm bu konuşma sonrası, kendini ve gelecekten beklentilerini ölçüp tartmak isteyebilirsin. O yüzden ayın 28'ine kadar çok yavaş, sakin, tanıya tanıya sevmek lazım :)

Çok sevilme vakti, Boğa!

Sevgili Boğa,

Bu ay öncelikli olarak aşk konusuna işaret ediyor. Evet, mutlaka dışarı çıkmalısın ve bol bol eğlenmelisin. Derhal ciddiye dönüşmeyecek olsa da, ufak flörtlerle kendini çok iyi hissedebilirsin. Daha da önemlisi, insanları tanıyabilirsin -uzun vadede sağlıklı ilişkilere dönüşebilirler. Ama bu, ilk haftaya yayılacak olan etkinin en yüzeysel yorumu elbette. Daha derine inecek olursak; ilk hafta içerisinde kendine olan özsevgini, egodan ve temelsiz gururdan arınmış bir şekilde tazeleyebilirsin. Neden ve ne kadar değerli olduğunu -başkalarının sana söylemesine ihtiyaç duymadan hatırlayabilir; ne kadar değerli ve sevgi dolu olduğun halinle de varlığına bolca aşk enerjisi çekebilirsin. Kendini sevmeden olmuyor bu işler, Boğacım. En başta kendini seveceksin, kendini affedeceksin. İşte bu ilk hafta, sana bu fırsatı veriyor. Şeyma Subaşı gibi şımart kendini. Maldivlere gidemesen de, ne bileyim Şile'ye falan git. Kokonat suyu içemesen de, güzel bi limonata iç. Kendini eğlendir, gerisi gelecek. 3'ünden 9'una kadar aşk konusunda harika etkiler var.

Tabi her Boğa yalnız değil... Eğer başın bağlıysa, bu hafta içerisinde aşkın daha henüz tatmadığın seviyelerine çıkabilirsin. Sevgilinle çocuk yapma kararı alabilirsin örneğin! Yeni biriyle tanışmak, sevgiliyi sosyal çevrenle tanıştırmak ve daha neler neler! Eğer flörtün dahi yoksa, çık dışarı ve sosyalleş derim. 

Zira ayın 13'ünden itibaren büyüyen dolunay ile Balık burcunun derin sularında kaybolacağız biraz!

Aşklı işleri bir kenara bıraktıysak şimdi işe güce dönelim, zira Eylül ayı boyunca en en en şanslı olduğun konu bu, sevgili Boğa. Öncelikle ayın 13'ünden sonuna kadar iş arkadaşlarından her konuda fazlaca destek görebilir ve yeni projelere girişebilirsin. Kazancının bereketinin de artacağı bu dönemde grup projeleri ekstra verimli geçecek gibi duruyor. Elbette ki işsiz insanlar da birer aracı ile iş bulma konusunda bu dönemde şanslı olabilirler. Hele 18 Eylül ve sonrası, tek kelimeyle muazzam. Sadece iş ve para ile alakalı konularda değil; sağlık ve şifa ile alakalı durumlarda da değerlendirilmesi gereken bir gün. Patronlarla toplantılar, iş arkadaşları ile yeni girişimler, doktorlara muayeneler gayet güzel sonuçlar verebilir bu tarihte. Ayın 18'inden sonra açıkçası kariyerin ile alakalı iddialı olduğun her şeyi gerçekleştirebilecek enerjiyi de kendinde bulacaksın. Bu süreçte aynı zamanda bir süredir sıkıntılı olduğun iş arkadaşların varsa, arayı düzeltebilirsiniz. Şahit olduğunuz biz haksızlığa beraberce ses çıkarma, dayanışma, ortak bir proje başlatma gibi ihtimaller yoğun. Sana tavsiyem eğer aranı düzeltmek istediğin ortaklıklar varsa; gururu bir kenara bırakıp profesyonel bir yaklaşımla işleri yoluna koyman yönünde. Çünkü sana kişisel anlamda ve uzun vadede kazancı gayet nakit şeklinde olacak gibi duruyor. 19 Eylül tarihi özellikle güzel. Bu tarihte aile üyelerinle de, iş arkadaşlarınla da çok güzel gelişmeler yaşayabilirsin.

İşsizler için en uygun tarih aralığı 15-18 Eylül... Zira özellikle basın yayın, teknoloji sektöründe isen iş imkanları bulabileceğini düşünüyorum. Ayın üçüncü haftasına doğru yine büyük projeler-yüksek eğitimler- gelecek planları konusu yeniden açılabilir ve yeni fırsatlar görebilirsin. Fakat bu etki daha çok kafanı netleştirmek ve planları biraz daha gerçekçi bir temele oturtmak, özellikle de geçmişten dersler vermek için orada. Henüz bunun vakti var. Bence bu ay ani bir girişimde bulunma. İşlerin aheste ilerlemesini hazırlık vakti olarak gör. Gayet iyi. Fakat yine aynı tarihlerde eski dostlar ile çatışmamaya bak derim. Unutma ki bu tarih aralığında insanlara dair duyduğun pek çok şey çarpıtılmış olabilir.

Ayın 28'indeki yeni ayın seni yine kariyer anlamında etkileyeceğini düşünüyorum. Eğer zaten bir işin varsa, yeni bir proje -bir kadın arkadaş aracılığı ile sana gelebilir. Son derece güzel bir haber bu.

Önümüzdeki ay sana Akrep etkileriyle beraber daha kalıcı, ayağı yere basan ilişki haberleri getirecek. Bu ay bize kısacası: 'Artık goygoy vakti bitti, işe güce bakmak lazım!' diyor :)

Şifa, ilham, aşk... Daha ne olsun, İkizler?!

Sevgili İkizler,

Aslan dönemi enerjimiz açısından iyiydi ama bizi tüketmeden bitmeliydi, neyse ki bitti. Şimdi artık gerçek bir Başak gibi partiden sonra temizlik yapma, oturup enine boyuna düşünme, ölçüp biçme ve gerekirse de kendimizi biraz sivri bir dille eleştirme vakti. Kardeşin Terazi'ye söylediklerimi sana da söyleyeceğim: Tabir-i caizse ortalığa şöyle hortumla bir su tutup kirini tozunu akıtma vakti. Bu köklü temizliğe elbette ki yatak odasından başlamak şart. Çekmeceleri boşaltmak; geçmişimize ait, o duygusal anlamlar yükleyip biriktirdiğimiz çer çöpü, sinema biletlerini, bagaj kuponlarını, kurumuş çiçekleri, aşk dolu notları, ekran görüntülerini siyah poşetlere doldurmak... İhtiyacımız olan bu. Geçmişte yaşanan, durduğu yere gerçeklikten iyice kopup abartılı bir şekilde parlatılan anılara, geleceğe dört nala koşmana engel 'her şey çok farklı olabilirdi' ihtimallerine ve pişmanlıklarına, suçluluk duygularına ve sorumluluklarımızdan kaçmak için günah keçisi ilan ettiğimiz figürlere veda edeceksin. Bu ayın ilk haftası, sana bu temizliği yapman gerektiğini söylüyor. Özellikle 3 Eylül gecesinde, Terazi'den çıkan Ay'ın, o Akrep acımasızlığına bürünmesiyle beraber kendinde o gücü bulacağını düşünüyorum. Kalk ve o temizliği yap. Şimdi bu tabirleri kendi hayatına yoramayan ve bu yüzden somut örneklere ihtiyaç duyanlar için birkaç örnek sıralayalım... En önemli soru: Seni geride tutan neler var? Baban sen küçükken sana aptal olduğunu mu söylemişti? Olabilir, kimsenin babası dört dörtlük değildi -baban da alt tarafı bir insandı sonuçta-, artık bunun gibi yaşanmışlıkları ya da 'travmaları' kendine yerinde saymak için bahane olarak görmekten vazgeç, geçmişi affet ve önüne bak. Eski sevgilinle çok mutluydunuz, aşırı ama aşırı mutluydunuz, bir anda sırf dış etkenler yüzünden ayrıldınız ve onu çok özlüyorsun? O anıları durdukça abartıyorsun muhtemelen, eğer gerçekten muazzam bir ilişki olsaydı, ayrılmazdınız. Bu geçmişteki ilişkiyi, dış dünyadan korunmak için bir mazeret olarak kullanmaktan vazgeç, affet ve o kalan tişörtü toz bezi yap mesela... O yoldan değil de şu yoldan gitsen her şey çok farklı olabilirdi, bu seçimleri yaptığın için çok mu pişmansın? Hayır, hiçbir şey, hiç de farklı olmazdı. Şu an doğru yerde ve doğru yoldasın. İlahi nizamda yapacağın hatalar bile sana özel ve büyümen, pişme n için hazırlanmıştı. Artık bunları bir kenara bırak ve önüne bak: Doğru zamandasın, doğru yerdesin ve bu sensin. Geleceğe atılmak için geçmişin zincirlerinden kurtulmaya mecburuz. Gizlediğin o ince duygu dünyanda, kimselerin anlayamayacağı tuhaflıkta şeyleri saklayıp, yıllarca bekletip bağlanma ihtiyacını onlarla gideriyorsun... Bunu yapma işte. Tuhaf İkizler...

Neyse, yine 'ne diyor bu deli kadın' köşemizi, anlayanlar için aradan çıkardığımıza göre biraz da ayın ilk haftasının somut getirilerine bakalım: Ayın 8'ine kadar aile-yaşadığın ev konusunda haberlere ve gelişmelere hazır olmalısın sevgili İkizler. Bu 'temizlik' teması aileni ve ailenin geçmişini de kapsıyor. Özellikle feminen bir figürün yardımı ve aracılığı ile ailede süren küslükler bitebilir, daha da önemlisi büyük borçlar, finansal sıkıntılar varsa kalıcı olarak çözülebilir. Fakat bu çözümün kesinlikle gökten ineceğini düşünmüyorum; aile üyelerinin bir araya gelmesi, uzlaşma yeni kararlar alma şart. Kısacası, hani şu burnu düşse eğilip almayacak tipler varsa, onları ikna etmek sana düşebilir. Ayın özellikle 13'ü bu tarz toplantıları yapmak ve konuları gündeme getirmek için ideal. 

Gelelim ayın 13'ünden sonrasına... Zira şenlik burada başlıyor. Büyük bir dolunay ile artık 'iç dünya, duygusal bağlar' meselelerinden kopuyorsun -zira önünde kariyere dair büyük bir fırsat var. Bu elbette ki aniden sana yapılacak muazzam bir iş teklifi şeklinde gerçekleşmeyebilir; fakat özellikle öğretmen - akıl hocası gibi gördüğün tecrübeli ve bilge karakterlerin desteğiyle yepyeni bir vizyon kazanabilirsin. İleride kurmak istediğin işe benzer bir sektörde staj fırsatı bulabilirsin örneğin! Bu da öğretmen ya da zengin bir akraba aracılığı ile gelebilir. Burada önemli olan 'alt tarafı bir staj' olarak görmemek ve fırsatlar içini vizyon için istekli ve tetikte olmak... 'İkizler' yani 'Gemini' kelime anlamı ile 'değerli taşları (gem) toplayan' anlamına gelir. Neyin kıymetli olduğunu senden daha iyi kim anlayabilir ki? O yüzden ilhamı en olmadık yerlerde, en sıradan görünen işlerde bile kovalamaya devam! İnan bu ayın 14'ü, geleceğin konusunda gözlerini açacak. Örneğin iş yerin seni sıkıcı bir iş seyahatine mi gönderdi? İnan ne çıkacağını bilemezsin bu tarihte...

Neyse, gelelim 14'ünden sonraki diğer etkilere... Zira bu ayın üçüncü haftasından itibaren artık aileyi de, dertlerini tasalarını da bir kenara bırakmaya başlıyorsun. Flört anlamında aşırı kısmetli bir döneme giriyorsun. Son yılın Jüpiter transitinden dolayı, flört - arada kalmış ilişkiler ya da duygular meselesinden azıcık bıkmış olabilirsin ama inan bu ayın 14'ünden -özellikle de 23'ünden sonra bu defa farklı! Bu defa gerçek ve yoğun duygularla gelen birileri var. Yine de senin yerinde olsam ciddi adımlar atmadan önce en az ayın 28'ine kadar beklerdim. Eğer bekarsan, ve yeni bir aşka hazırsan, bu ayı yanında çok güzel biriyle bitirebilirsin. Eğer hayatında biri varsa da, ciddi adımlar sizi bekliyor - bebek sahibi olmak isteyenlere müjde; istemeyenlere ise uyarı niteliğinde bir etki :) 

Sevgili İkizler; farkındaysan bu ayın ilk iki haftasını duygusal meselelere, iç dünya temizliğine ve yakın ilişkilerin şifalanmasına dair yorumladım; ikinci yarısını ise aşka, emeğe ve ilhama... Eksik olan ne kaldı? Elbette ki para... Para konusu bu ay aşırı parlak değil. Yukarıda aileyle alakalı mülk vs. gibi konuları kapsayan finansal problemlerin çözüleceğini söyledim ama bireysel olarak senin kazancında artan bir bereket söz konusu değil o yüzden harcamalarımıza özellikle 18 Eylül'den sonra dikkat ediyoruz.

Yuvaya dönmeye çok az kaldı, Yengeç!

Sevgili Yengeç,

Hızlı başlayan bu ayı sakin bir şekilde, huzur bulduğun yerde, güvende hissederek kapatacaksın. Yani eğer iletişim trafiğinden, dramalardan ve dedikodulardan bıktıysan dişini azıcık daha sık :) Huzur çok yakında!

Başak burcunda gerçekleşen karanlık ayın etkisi neredeyse ayın 8'ine kadar kendisini hissettirmeye devam ediyor. İsmiyle tezat bir şekilde çok aydınlık etkiler getiren bu etki, ilk haftanın içine, hatta ayın 9'una kadar, bir sürü fırsat saklıyor, sevgili Yengeç. Eğer işsizsen, iş yerin ile alakalı sorunlarını çözmek istiyorsan, terfi yahut mesleki eğitim peşindeysen, ufak yolculuklara çıkmak istiyorsan... Hepsi açısından bu hafta içerisinde çok şanslısın. Elbette ki bu fırsatlar durup dururken kucağına düşmeyecek; o kapıların açılması için önce o kapıları çalman lazım. İşte zilin yerini soruyorsan; gökyüzüne göre bu işin anahtarı kuzen gibi yakın akrabaların aracılığında gizli. Aynı şekilde, örneğin toplantıları yüz yüze olmak yerine, Başak semboliklerine uygun olarak yazılı iletişimle dile getirmek çok daha faydalı olacaktır. Kısacası; senin yerinde olsam sosyal medya üzerinden eşe dosta istediklerime dair haberler salar (iş, güç, aşk :) ), taleplerimi de patron-öğretmen gibi insanlardan mail atarak dile getirirdim. Aynı zamanda bu süreçte ufak yolculuklara çıkman da çok olası görünüyor, çantan bir kenarda hazır olsa hiç fena olmaz.

Ayın 13'ünden itibaren gökyüzünde büyüyen Ay'a bakıyoruz... Terazi'ye, yani evine geçen yıldızların yanında, bir de Balık burcunda büyüyen dolunay; senin için uzun vadede çok güzel haberler getiriyor. Bu yüksek eğitim, yurt dışı ve evlilik gibi konulara dair olabilir -FAKAT her ne kadar bu haberler iyi ve güzel olsa da; içeriğinde bazı bilgileri eksik ya da yanlış getiriyor olabilirler. Örneğin; diyelim ki yaptığın bir yüksek lisans başvurusundan kabul aldın -burs vermediklerini sonradan fark edebilirsin. Diyelim ki sevgilin evlenme teklif etti -beraber yaşamaya, bir düğün yapmaya bütçe ayırmanızın uzun süre alacağını sonradan fark edebilirsin. Küçük ama önemli; yine de haberlerin güzelliğini bozmayacak bu ufak detaylar için bence ayın 18'ine kadar beklemek iyi olur. Zira ayın 18'inden sonra yükselen bir etki ile ailenden de çok fazla destek görebilirsin. Yani 'olmaz' dediklerin, olabilir. Sevgi her şeyin bir yolunu buldurur :) 

Ayın 23'ünden itibaren ilginin odağı fazlaca ailene ve yaşadığın eve yönelmeye başlıyor; eğer evden çalışan biriysen son derece üretken bir süreç. Aynı zamanda aile içerisinde küsler barışabilir ve finansal sorunlar varsa teker teker çözülmeye başlayabilir. Ayın 28'inde taşınma, evi yeniden dekore etme, ailede değişiklikler, belki ufak sürtüşmeler söz konusu olabilir ama uzun vadede iyi olacağını düşünüyorum.

Bekar Yengeçler sosyal medya üzerinden şanslarını 4-5-6-7-9 Eylül tarihlerinde kullanabilirler. 13 Eylül de flörtle beraber ufak bir bisiklet kiralamak için birebir :)

Parti bitti, şimdi temizlik vakti, Aslan!

Sevgili Aslan, 

Evren bize adeta 'Parti bitti, haydi kapatıyoruz, herkes evine!' diyor. Senin için ise parti bitse bile güzel haberler devam ediyor; maddi konularda çok güzel gelişmeler var. 3 Eylül'den 8 Eylül tarihine kadar işsizlerden öğrencilere, terfi etmek isteyenlerden bağımsız sanatçılara kadar pek çok Aslan için güzel fırsatlar var. Bu yüzden ulaşılabilir olmaya, insanlara dönüş yapmaya, aradıklarımızı çevremize duyurmaya, paylaşmaya ve koşturmaya hazır olmalıyız. Ayın özellikle 9'unda bu tarz taleplerimiz için üst düzey patron - öğretmen gibi insanlarla görüşebiliriz. Hatta iyimserliği bir adım ileriye taşıyor olacağım ama: Üst düzey insanlardan maddi konularda da destek göreceğimizi düşünüyorum. 'Çıkmaz' dediğin burs için çekinme, bu tarihlerde başvur, sevgili Aslan. Terfiyi iste, zam talep et... Bu tarihler, uygun tarihler. Paranın bereketi artacak.

Ama elbette düşmemen gereken bir tuzak da; bu tarihlerde alışveriş belasından - özellikle de kredi kartından uzak durman gerektiği yönünde. 

Ayın 13'üne kadar odağını bu tarz meselelere verirken, 14'ünden itibaren bir Balık dolunayı ile sarsılacağız! İşte bu dolunay, bizi biraz duygusallaştıracak. Parayı pulu, işi gücü bir kenara koyup üzerine düşünmek isteyebiliriz. Öncelikli etkisi ikili ilişkilere dair 'güven' temasını sınaması olacak. Bu dolunayda sevgilimize, daha doğrusu kendimize ne kadar güvendiğimizi - ilişki içerisinde kendimizi ne kadar güvende ve iyi hissettiğimiz sorgulayabiliriz. Hatta belki de bu sorgulamalara hiç girmeden, soruların cevaplarıyla yüzleşeceğiz! Bu süreçte duyacağın, öğreneceğin şeyler gerçeklikten çok uzak, çarpıtılmış bilgiler olabilir, sevgili Aslan. Gurur ile 'kendini aptal yerine koydurmamak' adına masum insanları harcamamak, ani ve köprüleri yakan tepkiler vermemek önemli. Kısacası şöyle diyeyim; her duyduğun dedikoduya keriz gibi atlama hemen öyle. Sabırlı, ağır davran zira meselelerin iç yüzü sonradan ortaya çıkacak. Sevgilin ile bu tarz konularda boşu boşuna kalp kırma yani... Bu süreçte, 'neden güvensizim / neden bana güven vermiyor' tarzı sorular sorabilir ve cevapları doğrultusunda ilişkinizi daha iyi bir seviyeye taşıyabilirsin. 

Bekar olan Aslanlar için ise alevler yükseliyor! Çok tutkulu, ani gelişen şeyler yaşanabilir. Fakat bu tarz tek gecelik kalma ihtimali yüksek olacak şeyler yaşamak seni ruhen yıpratacaksa, biraz temkinli davranmakta fayda var.

Yine bu tarihlerde, sağlığına dikkat et Aslan. Özellikle alkol gibi sıvı tüketimlerine bu tarihte çok dikkat et. Genital hastalıklar, mide zehirlenme konuları belli belirsiz de olsa var. Kısacası bu dolunayda hem çevren, hem de bedenin için sezgilerine güven, kendin için en iyi olanı yapacağından şüphem yok.

Neyse ki Balık'ın derin sularının sarhoşluğunda kaybolacağımız duygu dolu bu etki 18'ine doğru dağılıyor. Bizi de gökyüzündeki muazzam Terazi etkileriyle bırakıyor. Bu ne demek? Bol bol kısa mesafeli yolculuklar, misafirler, dostlar, sohbetler demek! Yine bekar Aslanların yüzünü güldürecek bir etki zira bu insan trafiğinden gönlünüze göre birileri fazlasıyla çıkabilir! Yine de 28'inden önce net ve kalıcı adımlar atmaktan kaçınmak lazım. Özellikle 23'ünden itibaren biraz fazla 'hallederizzzzz' vurdumduymazlığına bürünmen olası :)

Kabuk değiştirme vakti, Başak!

Sevgili Başak, 

Enerjik ve hızlı başladığın bu ayın ilk haftası hala senin burcunda gerçekleşmiş olan karanlık ayın izlerini ve getirilerini taşıyor. İsmi 'karanlık' olsa da, etkisinin son derece olumlu olduğunu düşündüğüm bu ilk hafta içerisinde hayatında istediğin değişimleri yapmadıysan hala vaktin var; ayın 3'ünün gecesinde ya da 8'inde evini, odanı yeniden düzenleyebilir, kendi görüntünde değişimler yapabilir, yeni bir rutin oturtabilir ve açıkçası biraz ferahlayabilirsin. Çünkü bu ayın ikinci yarısı bize yaz mevsiminin bittiğini ve karınca gibi çalışma vaktinin geldiğini sert bir şekilde hatırlatacak. O yüzden, yaz rehavetini son kez atmak için ilk hafta içerisinde son kez partilemek, son gezilere çıkmak, içinde hiçbir şey kalmadan yeni bir sayfa açmak iyi olur.

4-5-6-7-9 Eylül tarihleri öyle güzel ki; bu tarihleri inan niyetlendiğin her şey için kullanabilirsin. Benim kişisel tavsiyem, insan ilişkilerine yönelik kullanman ve ufak yolculuklara çıkman şeklinde olur çünkü ayın geri kalanı zaten iş ve para konusunda fırsatlar getiriyor olacak. Para konusunda çok güzel haberler alabildiğin gibi aşk konusunda da tatlış gelişmeler olabilir. Hediyeler alabilirsin, kendini biraz şımartabilirsin. Yazarak ve yayıncılığa dayalı olarak çalıştığın kişisel bir projen varsa harika bir hafta. Zaten ayın ikinci haftası aynı zamanda eğer kişisel üretime dayalı mesleklerdeysen (sanattan dizayna, yazı işlerine kadar) bir süredir yaşadığın blokaj geçiyor ve üretken günlerine geri dönüyorsun. İş konusunda haberler son derece iyi anlayacağın. 

Fakat 15'inden sonra tüm bu güzel dengenin odağı bir anda değişiyor: Balık dolunayı geliyor... Sana bu noktada Balık'a da yaptığım yoruma benzer gideceğim: Bu dolunay ile beraber gündem konusu yine öncelikli olarak ilişkiler... Bıktın, biliyorum ama durum bu, tam aile meseleleri bitti derken başlayan aşk konuları... Gerçi ilişkiler deyip geçmemek lazım zira ilişkiler çoğu zaman en önemli öğretmenlerimizi hayatlarımıza sokup bize en kıymetli dersleri verebiliyorlar. Bizi fazlasıyla büyütüp, geliştirebiliyorlar. Dolayısıyla sadece 'aşk meşk mevzusu' diye bakmayalım olaya. bu ayın getirilerine, başkalarının gözlerinden kendi hikayemiz tadında bakalım... Hep diyoruz ya buralarda 'insan insanın aynasıdır' diye. İşte bu ayın üçüncü haftasından itibaren bol bol aynaya bakma vakti. Bakalım gördüğümüz şeyi beğenecek miyiz? Bu ayın ilk haftası boyunca gökyüzünde Başak karanlık ayının etkisi sürecek. Bu da demek oluyor ki; özellikle ikili ilişkilere dair dile getirilmemiş ve içeride biriktirilmiş meselelerin dökülme vakti gelmiş. Açık ve net olmaktan başka çare göremiyorum: Aşk konusunda tamam ya da devam deme vakti kısacası. Eğer uzunca bir süredir devam eden bir ilişkin varsa; gergin bir mesele gün yüzüne çıkabilir. Bu, nasıl göğüslediğinize bağlı olarak, sizi çift olarak seviye de atlatabilir, sınıfta da bırakabilir. Bu yüzden uzun uzun düşünmek, önceliklerini belirlemek ve sakin davranmak önemli. Bu konu daha önceden gündeme gelmiş olabilir. Hafızanı zorlayıp hatırlamanı tavsiye ederim ve takındığınız tavırlar karşısında nasıl sonuçlar aldığınızı... Bu elbette ki sorunlu ilişkiler için geçerli! Mutlu mesut ilişkisi devam eden insanlar hemen paniklemesin. Zira 'tamam' ya da 'devam' kısmı onlar için de geçerli ama bu illa ayrılık şekilde olmak zorunda değil! Örneğin; birlikte bir işe girişme, taşınma, aileleri tanıştırma ve belki de çocuk kararı alma söz konusu olabilir. Eski hayat tarzına 'tamam' dersiniz belki de? Bu her ne kadar güzel bir haber olsa da, ilişkiler elbette ki sadece iki insan arasında yaşanmıyor! :) Muhtemelen aile büyüğü gibi otorite sahibi insanlardan biraz minik arızalar çıkabilir. Başka da bir şey olmaz, panik olmayın. Zira ayın 18'ine kadar kafanı meşgul edecek olan bu süreci, dördüncü hafta ile beraber gelen kariyer-para fırsatları başarıyla dağıtacak gibi duruyor. 23'ünde ve özellikle de 28'inde; iş arayanlar, iş yerinde yeni pozisyon isteyenler, maaşa zam, ekstra iş vesaire gibi konularda kısmetler çok açılıyor. Dolayısıyla girişken olmak lazım, bu tarz girişimler için tavsiye ettiğim günler 24-28 Eylül...

Temizlik vakti, Terazi!

Sevgili Terazi,

İnsan ilişkileri odaklı geçmiş ve bu anlamda ruhumuzu yormuş bir yaz mevsimini geride bırakıyoruz; artık hayatına bir çeki düzen verme, tabir-i caizse şöyle hortumla bir su tutup kirini tozunu akıtma vakti. Bu köklü temizliğe elbette ki yatak odasından başlamak şart. Çekmeceleri boşaltmak; geçmişimize ait, o duygusal anlamlar yükleyip biriktirdiğimiz çer çöpü, sinema biletlerini, bagaj kuponlarını, kurumuş çiçekleri, aşk dolu notları, ekran görüntülerini siyah poşetlere doldurmak... İhtiyacımız olan bu. Geçmişte yaşanan, durduğu yere gerçeklikten iyice kopup abartılı bir şekilde parlatılan anılara, geleceğe dört nala koşmana engel 'her şey çok farklı olabilirdi' ihtimallerine ve pişmanlıklarına, suçluluk duygularına ve sorumluluklarımızdan kaçmak için günah keçisi ilan ettiğimiz figürlere veda edeceksin. Bu ayın ilk haftası, sana bu temizliği yapman gerektiğini söylüyor. Özellikle 3 Eylül gecesinde, senin burcundan çıkan Ay'ın, o Akrep acımasızlığına bürünmesiyle beraber kendinde o gücü bulacağını düşünüyorum. Kalk ve o temizliği yap. Şimdi bu tabirleri kendi hayatına yoramayan ve bu yüzden somut örneklere ihtiyaç duyanlar için birkaç örnek sıralayalım... En önemli soru: Seni geride tutan neler var? Baban sen küçükken sana aptal olduğunu mu söylemişti? Olabilir, kimsenin babası dört dörtlük değildi -baban da alt tarafı bir insandı sonuçta-, artık bunun gibi yaşanmışlıkları ya da 'travmaları' kendine yerinde saymak için bahane olarak görmekten vazgeç, geçmişi affet ve önüne bak. Eski sevgilinle çok mutluydunuz, aşırı ama aşırı mutluydunuz, bir anda sırf dış etkenler yüzünden ayrıldınız ve onu çok özlüyorsun? O anıları durdukça abartıyorsun muhtemelen, eğer gerçekten muazzam bir ilişki olsaydı, ayrılmazdınız. Bu geçmişteki ilişkiyi, dış dünyadan korunmak için bir mazeret olarak kullanmaktan vazgeç, affet ve o kalan tişörtü toz bezi yap mesela... O yoldan değil de şu yoldan gitsen her şey çok farklı olabilirdi, bu seçimleri yaptığın için çok mu pişmansın? Hayır, hiçbir şey, hiç de farklı olmazdı. Şu an doğru yerde ve doğru yoldasın. İlahi nizamda yapacağın hatalar bile sana özel ve büyümen, pişmen için hazırlanmıştı. Artık bunları bir kenara bırak ve önüne bak: Doğru zamandasın, doğru yerdesin ve bu sensin.

Bu ay, sana 'ay çok güzel aşk var, para var' vesaire yazmak isterdim fakat aşağı yukarı bu tarz yorumlar yapacağım çünkü bu ay -özellikle yükselen Terazi isen- sana arınma şartı koşuyor. Evet kulağa çok eğlenceli ve neşeli gelmediğinin farkındayım fakat inan uzun vadede kuş gibi ferahlayacaksın.

İçine çekilip, özellikle ayın 3'ünün gecesi maddi manevi temizliğini yapmaya başlamışken; ayın 4'ünde ve 5'inde rüyalarına çok dikkat etmeni öneririm. Bu rüyalar sana illa geleceği haber verecek, ak sakallı bir dede gelip sayısal loto rakamlarını söyleyecek değil... Bu rüyalar, bilinçaltına dair ve çözmekte zorlandığın meseleleri su yüzüne çıkartıp kendinle alakalı büyük farkındalıklar edinmene, şifalanmana sebep olabilir. Bu şifalanma konusunda, ayın 7'si de çok önemli. Bu tarihte ailenden bilge bir figür, kendine çok yakın gördüğün bir dost ya da bir terapist ile sohbetler edip; ruhunun derinliklerine inebilirsin. Tek uyarım şu yönde: Bu dönemde fal vesaire gibi konulara fazla meraklı olabilirsin, oysa yapman gereken sadece ama sadece kendini dinlemek! Unutma ki hayatta en hakiki mürşid bilimdir :) Fal, astroloji vs. bunlar daha iyiye gidebilmemiz için, motive olup şifalanmamız için kadim zamanlardan kalma ruhani gelenekler sadece... Bu süreçte sadece kendi içimize odaklanıp büyümek yerine; başkalarının hayatlarına olan merakımızı takip ederek karanlık yerlere gidersek iyi olmaz. Bu, bronşit hastalığını boyumuza sarımsak sürerek iyileştirmeye çalışmak gibi olur.

Gelelim ayın 8'i ve 9'una... Bu tarihlerde aman kiminle dedikodu yaptığına, gizli ya da anonim sosyal medya hesaplarına, mesajlaşmalarına dikkat et. Tam kestirmesi güç fakat bu tarihler bir takım bilgilerin sızmasına dair yüksek etkiler taşıyor. O bilgilerin senden sızmadığına emin olalım. Her şeyden önce kendimizi koruyalım.

Peki bu sıkıcı süreç ne zaman bitiyor? Ayın 13'ünde... 13 Eylül tarihinden itibaren alacağın bir haber yahut aileden maddi bir destek ile yeni bir düzen kurmaya, yeni somut kararlar almaya başlayabilirsin. Ayın 14'ündeki Balık dolunayı; Merkür ve Venüs'ün de senin burcuna geçişiyle adeta taçlanıyor. Yani bu sıkıcı geçen ayın ilk iki haftasını, avına saldırmadan önce sessizce geriye doğru çekilen ve doğru zamanı bekleyen yırtıcının pozisyonu olarak görebilirsin. Arka ayaklarından - yani geçmişten gücünü aldıysan, sağlam bir şekilde bastıysan ayın 14'ünden sonrası hedefine doğru son hız saldırı vakti! 

Bu hedefin yüksek ihtimalle kariyere dair olacağını düşünüyorum. Bu illa yeni bir iş ya da proje olmak zorunda değil; iş yerinde takınacağın yeni bir tavır ve ruh hali dahi farkı hissettirecek ve uzun vadede artan performansının maddi gelirlerini, bereketini arttıracaktır. Eğer öğrenciysen ya da işssizsen; günlük rutinin içerisinde kendine yeni bir uğraş, freelance bir iş bulabilir - ileride beraber iş yapabileceğiniz uzun vadeli bir dost ile tanışabilirsin. Ayın üçüncü haftasından itibaren -seni geçmişe zincirli tutan şeyleri güzelce temizlediysen- fırsatlarla dolu, insanlardan da destek göreceğin yollar açılıyor. Tabi bu 'insanlardan destek' kısmını illa da seni elinden tutup gideceğin yere götüren tipler olarak yorumlamamak lazım; demek istediğim şu ki, bu dönemde iletişime geçtiğin herkesten ilham alabilir, bilgelik edinebilir, dersler çıkarabilirsin. Bu yüzden ferah bir zihinle, evrenin bu insanlar aracılığıyla bize verdiği ipuçlarını yakalamak iyi olacaktır.

Zaten 23'ünden sonra senin burcunda başlayan Terazi sezonu ile beraber artık enerjin de isteklerine ayak uydurmaya başlıyor. Bundan sonrası çok güzel, sevgili Terazi. Bu ayın ilk yarısında aldığın kararların (adeta Başak hasadı toplamak gibi!) faydasını özellikle 28'inde Terazi yeni ayında görebilirsin. 

Seni buradan sadece böyle gaz vererek gönderecek değilim, biraz da neşelendireyim :) Ayın 19'unu ve özellikle de 24'ünü yaz bir kenara. Bu tarihlerde çok güzel romantik zamanlar yaşayabilirsin. Randevu ayarlamak, iş görüşmesine gitmek vs. istersen aklında bulunsun!

Birbirinize tutunarak yükseleceksiniz, Akrep!

Sevgili Akrep,

Ayın ilk haftası senin için de bir temizlik faslı ile geçecek. Fakat senin süpürüp faraşla toplayıp siyah çöp poşetlerine tıkacağın şeylerin fazlaca insanlardan oluşacağını düşünüyorum. Peki bu bir hata mı? İşte şimdi biraz bunu konuşalım... Haftanın ilk gününden itibaren (3 Eylül ve 8 Eylül vurgulu olmak üzere) dostlarından fazlaca destek görebilirsin; fakat öyle bir meyilde olacaksın ki, sana destek olan dostlarının motivasyonlarını sorgulayabilir, hareketleri ile çıkar ilişkisi olduğunu düşünebilir, kısacası biraz paranoya yapabilirsin. Bu da bazı sıkıntılara fazlaca sebep olabilir -ikinci haftaya doğru dedikodu ağının da son derece hızlı olacağını düşünürsek... İşte bu yüzden, bazen sabırlı olmak, köprüleri yakmadan önce düşünmek, ve hepsinden de öte affetmek, 'hayırlısı bakalım' diye zamana bırakmak en iyisi. Göreceksin ki; bu dünyada gerçekten sadece insanların işine yaramaktan mutlu olan, başkalarının mutluluğunu görev belleyen deliler var. Belki bazen kendilerini ve niyetlerini pek iyi belli edemiyorlar, ama oradalar :) İyiliğe inanmak ve uzun vadede güzel olabilecek dostlukları - fırsatları sabote etmeyelim. Unutma ki psikolojide hafızanın ruh hali ile uyumlu çalışma prensibi vardır. Dolayısıyla kendini kötü hissettiğin zamanlarda, kötü anılar başına üşüşür. Bunun farkında olmak ve hafızanı biraz tarafsızca yoklamak lazım; sana el veren ve karşılıksız seven insanların varlığını o zaman hatırlayacaksın. 

Ayın 13'ü çok bereketli. İş arayanlardan, flörtüne açılmak isteyenlere, yeni bir projeye başlamak isteyenlerden, bir yola çıkmaya niyetlenenlere kadar herkes mutlaka bu günü değerlendirmeli. Burada anahtar kelime günün kesinlikle yalnız geçirilmemesi gerektiği; zira tüm güzel etkiler başkaları aracılığı ile gelecek. Dolayısıyla evden çıkmaya, insanlarla vakit geçirmeye ve koşturmaya hazırlan derim. Merak etme, ayın üçüncü haftasından, yani 15'inden sonra dinlenmeye ve içine çekilmeye bol bol vaktin olacak.

Zira ayın 15'inden itibaren Terazi'ye geçiş yapan yıldızlar ve Balık'ta yükselen dolunay ile dünyevi işleri ve diğer insanları bırakıp duygularına, hayallerine dönüyorsun. Bu dolunay, senin en yüksek ideallerine, geceleri yastığa kafanı koyduğunda gözünün önüne gelen arzularına, kalbinin ta en derinliklerine de ışık tutuyor. Kısacası; evren seni dinliyor olacak, Akrep. Ayın 23'ünden sonuna, özellikle de 28'inde; bol bol plan yap. Hayallerini yaz, çiz, program çıkar, bağlantılar kurmaya çalış, dileklerini dile getirmekle kalma; eşe dosta da duyur! Osho’nun da dediği gibi “Yalvaran bir dilenci gibi değil, sevgilisine kur yapan bir aşık gibi dua et!” İyimser ol lütfen çünkü pek çok Akrep için gerçekten sıçrama tahtası görebilecek seviyede bir etki var. Yurt dışı hayalleri olanlar, mesleki eğitim almak isteyenler, akademik kariyer kovalayanlar, sadece gezmek, yazmak isteyen hayalperestler... Sizler için ise ayın 15'inde fırsatlar gelmeye başlıyor. Kısacası: Ayın ikinci yarısında eşi dostu ve onların meselelerini bir kenara bırakıp kendi hedeflerimize odaklanma vakti.

Peki hiç olumsuz etki yok mu? Var elbette. Öncelikle yine ayın son haftasında iş yerinde gerginlikler yaşaman çok olası, sorumlulukların üstüne çok fazla geldiğini düşünebilirsin. Özellikle iş arkadaşlarınla sorunlar yaşayabilirsin. Gizli düşmanların bu aralar fazla; ilk haftayı atlattıktan sonra herkesin gerçek yüzü görülecek. Bu yüzden ilk hafta boyunca iş yerinde de sakin bir tavır takınmanı tavsiye ederim. Bu gerginliklerin en büyük sebebinin de bu aralar toplum gözünde parlamaya fazlaca müsait oluşun; zira bu defa gerçekten çekemiyorlar seni! Yok, bu sefer gerçekten kıskanılıyorsun ama!Aşk konusunda bu ay çok yüksek bir vurgu olmasa da; ayın 15'indeki Balık dolunayının devam etmekte olan ilişkilere son derece olumlu etkiler getireceğini düşünüyorum. Bekarlar için ise uzun mesafeli ilişkiler, İnternet ilişkileri söz konusu olabilir. :)

Partiden önce temizlik, Yay!

Sevgili Yay,

Tek kelimeyle heyecan verici bir ay başlıyor. Ama öncelikle, adeta evde parti vermeden önce temizlik yaparcasına biraz yorulman gerecek... Başak karanlık ayının etkisi öyle güçlü ki; ayın ilk haftasına, hatta 8'ine kadar yayılıyor. Bu da özellikle yaşadığın ev ve aile ile akalı gelişmeler getiriyor. Bu karanlık ayda bir 'temizlik' teması var. Dolayısıyla neyin çöpe gideceğine, neyin temizlenip parlatılacağına karar verecek olan sensin. Aile - geçmiş ilişkiler ile alakalı uzun süredir görmezden gelinen meseleler aniden yeniden gündem olabilir. İşte bu yüzden diplomatik ve sakin bir tavır takınmak şart çünkü unutma ki maddi anlamda 2019'un sonuna kadar çok da şanslı olmayacağız. Aile içi meseleler, maddi manevi borçlar, anlaşmazlıklar konusunda posta koymak uzun vadeli sıkıntılara sebep olabilir. Bence bu tarz meseleleri masaya yatırmak için en uygun tarihler 3 Eylül gecesi ile 8 Eylül günü... Her ne kadar bu tarz konular insana sıkıcı gelse de; inan ayın 8'inden sonra, özellikle 13'üne doğru adeta bir tümörünü aldırmışsın gibi rahatlama hissedeceksin. Ferah, hafif bir his kapıda. 

Ayın 14'ünden itibaren ise gökyüzü bizler için şenleniyor zira pek çok gezegen, bize çok iyi gelecek olan Terazi'ye geçiyorlar. Balık dolunayı da bu geçişe adeta eşlik ediyor. Bu dolunay pek çok konuda olumlu haberler getirebilir;

-Aşk konusunda devam etmekte olan birliktelikleri olanlar için söz, nişan, düğün, bebek gibi haberler

-Meslek konusunda hayalleri ve girişimleri olanlar için aile büyüklerinden maddi destekler

-Borçları olanlar için güzel kapanışlar

-Hastalıklardan muzdarip olanlar için ise şifalı bir süreç işareti var bu dolunayda. Dolayısıyla onu Yay iyimserliği ile karşılamak lazım. Bu süreçte çok fazla insandan destek göreceğiz; özellikle Kasım Yay'ı isen, ayın 18'inden itibaren bazı dostların adeta koruyucu melek - yol gösterici görevi görebilir. Bu konuda sana tek uyarım; çıkacağın yollarda ve girişeceğin işlerde fazla iyimserliğe kapılırken hesapsız kitapsız davranmaman rolünde... Çünkü bana kızacaksın ama yine hatırlatacağım: Para üzerimize bu ay sular seller gibi yağmayacak. Ona göre.

Ayın 23'ünden itibaren iş arayanlar, iş yerinde ilerlemek isteyenler, yeni projelere başlamak ve bağımsız işler yapmak isteyenler için muazzam bir etki başlıyor. Özellikle ayın 28'ini bu açıdan değerlendirmeni öneririm. Dost meclislerinden gelecek 'Şurada eleman arıyorlarmış' tarzı söylentilere kulak kabartmak hiç fena olmaz!

Güzel haberler verdim, peki hiç mi sıkıntı yok? Biraz var... Ayın sonuna doğru bazı dostların maskeleri düşebilir ve bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Ben senin yerinde olsam hemen köprüleri yakmam çünkü yapılacak daha önemli işlerin var. Mesela kendine güzel bir sevgili bulmak gibi!

Sevgili Yay, eğer bekarsan, bu ay sonuna kadar beklemen durumunda güzel şeylere rastlayabilirsin. 23'ünden itibaren şenlenecek olan flört dünyan, özellikle sosyal medya üzerinden, 28'inde sana 'düzgün' birini getirebilir. Dolayısıyla biraz sakin davranmak ve hazırlıklı olmak isteyebilirsin :)

Senin için parti daha yeni başlıyor, Oğlak!

Sevgili Oğlak,

Bu ayın başı bize resmen 'Hadi arkadaşlar, kapatıyoruz artık' diyen mekan sahibi tavrıyla gelse de; aslında içten içe çok güzel etkiler getiriyor. Senin için daha da güzel etkiler var hem de. Öncelikle Satürn'ün senin burcundaki retrosunu bitirmesi, diğeri de dünya görüşümüzü yerinden oynatacak, güçlü mü güçlü bir Başak karanlık ayı! İlk pozisyon senin için artık tatilin bittiğini ve rehavetten kurtulup yeniden odaklanarak tam gaz hayatında ilerlemen gerektiği yönünde bir işaretken; Başak karanlık ayı ise sana yeni fırsatlarla beraber yeni bir bakış açısı da getiriyor. Elbette aslında bu karanlık ayı geçen ayın kapanışında deneyimledik; ama etkileri ayın 8'ine kadar kendini hissettirecek. O yüzden çok ama çok önemli! Bu aydan sonra bütün parçalar yerine oturuyor ve geleceğe dair planını ciddi anlamda çıkarıyorsun. Öncelikle; yurt dışı, eğitim, dil eğitimi, seyahat gibi konularda hiç beklenmedik fırsatlar karşına çıkabilir ve yeni hedefler belirleyebilirsin. Bu konularda uzak akrabalardan ve yurt dışındaki dostlarından fazlaca destek alacağını düşünüyorum. O yüzden başına buyruk olmak yerine, başkalarının fikirlerini de biraz dinle derim. Bir diğer mesele ise bu 'değişim' sürecinin hayatında sadece karnını doyurmak için yaptığın mesleği değil; senin hayata karşı bakış açını etkileyeceği yönünde... Bir siyasi partiye, bir akıma, bir inanca çok mu bağlısın? Karşına çıkan fırsat / karşına çıkan insanlar sana yepyeni bir bakış açısı sunabilir; tavsiyem farklı fikirlere direnmemen yönünde. Yine bu dönemde eğer öğrenciysen çok güzel burslar, sponsorlar bulabilirsin. Tek dikkat etmen gereken nokta bu ay bürokratik işlerde, her türlü evrak, resmi belge konularında hazırlıklı olman. Bence 5-6-7-9 Eylül tarihleri senin için her türlü resmi evrak, toplantı, mülakat, buluşma için birebir! Öyle güzel etkiler var ki; bu tarihlerde hem diplomatik ve zarif olmayı, hem de güçlü ve sağlam durmayı aynı anda başarabilirsin. Kısacası cesaretini gösterme vakti, sevgili Oğlak. Bu ayın ilk iki haftasında, 13'üne kadar; olmayacağını düşünsen bile 'ya çıkarsa' mantığı ile o şirkete cv gönder, o okula başvur, o arkadaşa mesaj at bence :) 

Zira ayın 15'inden sonra -Balık dolunayı sana çok sürpriz haberler getirirken; bir taraftan da Terazi'de buluşan yıldızlar seni toplum önünde çok görünür, güçlü ve etkili hale getirecekler. Yani bu ay başında yapılacak her türlü girişimin devamının gelmesi durumunda işlerin altından kalkabileceğini gösteriyor. Evren seni destekliyor adeta. Patron-öğretmen gibi figürlerden de destek görürken; ayın 23'ünden itibaren aşk konusunda da şansın dönebilir. Sevgilisi olanlar sevgili ile kısa bir yolculuğa, akraba içine çıkabilir. Bekar olanlar için ise akrabalar-kuzenler gibi yakınlar aracılığı ile çok güzel kısmetler var :) Ümmügülsüm Teyze'nin anlata anlata bitiremediği komşu çocuğunu Facebook'tan stalkayabilirsin istersen; illa görücü usülü olacak değil ya :) Kısacası, aşk konusunda da kısmetlisin Oğlak.

Olumsuz şey yok mu? Var. Büyük güç, büyük sorumlulukla gelir, demişler. Bu ayın 23'ünden itibaren -özellikle 28'inde- fazlaca ilgi çekebileceğin için, tanıdığın ve birlikte iş yaptığın bazı insanlarla güç savaşlarına girmek durumunda kalabilirsin. Kıskançlık temelli bu çatışmaları, kaba ve kırıcı olmak yerine diplomatik ve manipülatif bir tavırla savuşturabileceğini düşünüyorum. Bu Eylül ayı bize artık 'Hadi herkes işinin başına!' diyor. Herkesten önce geçip, istediğin yeri kapabilirsin!

Zincirleri kırıyorsun, Kova!

Sevgili Kova,

Zekana elbette çok güveniyorsun, inan senin zekana biz faniler de çok güveniyoruz ve saygı duyuyoruz. Fakat hakikati doğru yorumlamaya her zaman keskin bir zeka yeterli olmuyor. Nerede durduğun, neyi ne kadar gördüğün ve vizyonun önemli... Bunları neden söylüyorum? Sevgili Kova, ayın başından itibaren paranoyalara kapılmaya ve özellikle de duygusal ilişkilere dair meseleleri yanlış anlamaya çok müsaitsin. Yanlış izlenimlere kapılabilir, yanlış duyumlar alabilir ve yanlış davranışlarda bulunabilirsin. Kıskançlık ve gurur ile bunları karşındaki ile paylaşmaktan da çekinebilirsin. 'Bana ne abi! Umurumda değil!' diye posta koyarken içten içe yangın yerine de dönebilirsin :) İşte bu yüzden bu ayın özellikle ilk haftası içerisinde bazı şeyleri içine atmamak, sağlıklı bir iletişim ile kaygılarını, sorunlarını çözmeye çalışmak en mantıklısı olacaktır. Ayın 3'ünün gecesi eğer hayatında biri varsa bu tarz konuları masaya yatırıp konuşmak, sohbet etmek için ideal. 8 Eylül tarihi de öyle... 'Ben anlayacağımı anladım, konuşacak bir şey yok!!' tavrı ve inadı uzun vadede içini rahatlatmayabilir. Hakikati birebir görmek için karşı tarafın yerine de geçmek lazım. Bu dönemde çok fazla dedikoduya, duyumlara, dramalara maruz kalabilirsin sevgili Kova. İşte bu yüzden açık ve birebir iletişim çok çok çok önemli.

Ama her şeyin de bir sınırı var elbette. Eğer iletişim konusunda tek taraflı çabada olduğunu, elinden geleni yaptığını hissediyorsan; hani şu içgüdü dediğimiz hissiyatı dinleme ve ona teslim olma vakti. Evet, sıkıntılı ilişkisi olan Kovalardan bahsediyorum; geçtiğimiz ay da sizden bahsetmiştim, kalbinde kalan kalıntıları temizleyip atma vakti, Kova. Sana kötü gelen bir ilişkiden cismen kurtulmuş olabilirsin -ama bu sefer de ruhen kurtulma vakti. Bence çok iyi. Evrenin sana açtığı ikinci bir orta adeta.

Elbette güzel güzel giden bir ilişkin varsa bunlara kafa yormana gerek yok zira çift olarak alacağınız etki daha çok maddi konularda olacak... Geçtiğimiz ay ilişkiler konusunda gelişmeler haberi vermiştim; işte şimdi de o adımlardan sonra daha dünyevi hayata dönük meselelere sıra geldi.

Artık mesleki anlamda da, finansal konularda da kafamızda planları inceden inceden aksiyona dökme vakti. Bir kere kazanç kapıları bu ay sana sonuna kadar açık. Bunları özellikle ilk hafta içerisinde daha net bir şekilde görebileceksin. Güvendiğin, kendi kazandığın para ve başkalarını da alakadar eden, banka kredisi, harçlık, eşinle paylaştığın para, borç gibi paralar arasında bir seçim - bir denge sağlanmak üzere. Gelirler sabitleniyor anlayacağın. Eşinle yahut ailenle ortak bir birikiminiz konusunda kararlar almanız söz konusu olabilir. Bu dalgalanma, en azından önünü daha net görmene ve bütçeni ona göre yapmana yarayacak. Bence son derece olumlu. Ayın 3'ü, ardından da ayın 8'i maddi açıdan tek kelimeyle mükemmel. Daha önce verdiğin borçlar geri gelebilir, bankaların kredi başvuruları olumlu sonuçlanabilir, burs çıkabilir ya da tazminat gibi kazançlar sana ulaşabilir. Ayın 14'ü de bu açıdan gayet güzel. Eğer bankacı, muhasebeci ya da buna benzer paralarla oynadığın bir sektördeysen; bu tarihleri kariyer fırsatları olarak da görebilirsin. Çünkü bu ay sana sadece para değil; iş konusunda da güzel gelişmeler var. İş arayanlar, özellikle aracılar sayesinde güzel bağlantılar kurabilir ve şanslar yakalayabilir. Yine de iş arayanların durumunu ayın 15'inden sonrasında yorumlayacağım. Ayın ilk yarısı, daha çok zaten bir işi olanlara dair...

Ayın 14'ünden itibaren gökyüzündeki Balık dolunayı özellikle iş arayanlar için muazzam etkiler getiriyor. Daha önceden yapılan başvurulardan, yeni projelere kadar pek çok ihtimalde önün açık. O yüzden tetikte ve atak olmak şart. İnan Terazi'ye geçiş yapan yıldızlar sayesinde maddi ve manevi anlamda da destek göreceksin; dolayısıyla bu süreçte kesinlikle verimli işler yapacaksın diye düşünüyorum. Ayın 18'inde özellikle, uzak bir kadın akraba - aracı sayesinde geleceğe yönelik çok güzel fırsatlar yakalayabilirsin. Staj, uluslararası bir şirkette bir pozisyon, dil kursu, mesleki eğitime dair bir yolculuk... Sen yeter ki evrene ve insanlara niyetlerini aç! Menkıbe Hanımın oğlu staj yapacak yer arıyormuş, Hasan Beyin kızı yurt dışında master için burs arıyormuş gibi dedikoduları duysunlar ki sana erişebilsinler :) Olumlu olan haberlere genelde burun kıvırmayı severiz, belki de kendimizi hayal kırıklıklarından korumak için... Ama hemen hemen her ay evren bize yeni başlangıçlar ve atılımlar için fırsatlar yaratır; bu ay olmasa bile belki önümüzdeki ay-ama elbet mutlaka bir gün!- o fırsatı yakalarız. Kovaların bir kısmı belki bugün, bir kısmı belki yarın... Ama mutlaka! Karamsarlık biraz da gerçekçilik kisvesine bürünmüş tembellik bahanesi. Ona göre... Ne demişler; kader, cesurları ödüllendirir. İyimser ol, inan biraz sevgili Kova.

Özellikle öğrencilere bahsetmek istediğim bir dönem var ki o da 23'ünden itibaren başlıyor; geleceğe dair vizyonunuz yerleşmeye başlayıp, uzun vadeli kararlar da alabilirsin bu süreçte, sevgili öğrenci Kova. Fakat ayın özellikle 25'i ve 26'sında ortak eğitim gördüğün insanlarla paylaşımlarına özen göstermeni öneririm. Dedikodu ve gizli meseleler bu tarihlerde biraz fazla olabilir ve senin başını yakabilir. Bu da aslında geleceğine şekil verecek kadar güzel etkileri çok negatif bir şekilde kaçırmana sebep olabilir. Ne bileyim, sosyal medya üzerinde gizli anonim bir hesaptan dedikodu yapıyorsan dikkatli ol mesela. Bir başkasının notlarını izinsiz bir şekilde ele geçirdiysen vesaire... Ayrıca bu tarihlerde uzun yolculuklarda da dikkatli olmak lazım. Maddi kayıplar yaşanabilir.

Özellikle 28'inden sonra öğrenciler başta olmak üzere pek çok Kova'nın adeta göklerden gelen bir yol gösterici ile karşılaşacağını düşünüyorum; elbette ki bu yol gösterici bir ak sakallı dede olarak değil ama belki okuldan bir hoca, belki uzaktan bir akraba, belki de denk geleceğin kitaptaki bir karakter olarak karşına çıkabilir :) Sen yeter ki sinyalleri almaya hazır ol. Ayın son haftası çok şanslı, çok! Öncelikli olarak yüksek eğitim - yurt dışı - mesleki seyahatler ve dil kursları tarzı konularda güzel haberler getiriyor. Fakat bu etki bununla sınırlı kalmıyor zira Terazi yeni ayı, geleceğimizi ne yönde şekillendirdiğimiz konusunda bizi enine boyuna düşündürmeye geliyor. Kısacası; bu ayı kapatırken 'Ben hayatımla ne yapıyorum? Ben bu işe bir seneliğine girmiştim, üç yıldır aynı pozisyondayım. Vietnam'a yerleşme hayalim vardı, hala Beylikdüzü'ndeyim. Evlenme teklif etmişti ama beş yıldır sadece nişanlıyız' gibi sorgulamalar, ani 'uyanışlar' gelebilir :) Dolayısıyla asıl hedefini hatırlayıp, o yönde yeni girişimlerde bulunabilirsin. Pasaport - vize başvuruları, yurt dışında dil kursu arayışları, yüksek lisans ve burs araştırmaları bu yeni ay sürecinin bir sonucu olabilir. Daha önceden yapılmış başvurular da bu hafta içerisinde sonuçlanabilir. 

Bu ayın 28'i ve daha doğrusu bitişi; bekar Kovalara İnternet üzerinden uzak mesafe ilişkileri getirebilir. Aman hazırlıklı olun! :)

Aynaya dönüp bakma vakti, Balık...

Sevgili Balık, 

Bu konuları duymaktan bıktın mı bilemiyorum fakat bu ayın gündem konusu yine öncelikli olarak ilişkiler... Gerçi ilişkiler deyip geçmemek lazım zira ilişkiler çoğu zaman en önemli öğretmenlerimizi hayatlarımıza sokup bize en kıymetli dersleri verebiliyorlar. Bizi fazlasıyla büyütüp, geliştirebiliyorlar. Dolayısıyla sadece 'aşk meşk mevzusu' diye bakmayalım olaya. bu ayın getirilerine, başkalarının gözlerinden kendi hikayemiz tadında bakalım... Hep diyoruz ya buralarda 'insan insanın aynasıdır' diye. İşte bu ayın ilk haftasında bol bol aynaya bakma vakti. Bakalım gördüğümüz şeyi beğenecek miyiz?

Bu ayın ilk haftası boyunca gökyüzünde Başak karanlık ayının etkisi sürecek. Bu da demek oluyor ki; özellikle ikili ilişkilere dair dile getirilmemiş ve içeride biriktirilmiş meselelerin dökülme vakti gelmiş. Açık ve net olmaktan başka çare göremiyorum: Aşk konusunda tamam ya da devam deme vakti kısacası. Eğer uzunca bir süredir devam eden bir ilişkin varsa; gergin bir mesele gün yüzüne çıkabilir. Bu, nasıl göğüslediğinize bağlı olarak, sizi çift olarak seviye de atlatabilir, sınıfta da bırakabilir. Bu yüzden uzun uzun düşünmek, önceliklerini belirlemek ve sakin davranmak önemli. Bu konu daha önceden gündeme gelmiş olabilir. Hafızanı zorlayıp hatırlamanı tavsiye ederim ve takındığınız tavırlar karşısında nasıl sonuçlar aldığınızı... Bence konuları masaya yatırmak için en uygun tarih 3 Eylül gecesi, 8 Eylül günü... Bu elbette ki sorunlu ilişkiler için geçerli! Mutlu mesut ilişkisi devam eden insanlar hemen paniklemesin. Zira 'tamam' ya da 'devam' kısmı onlar için de geçerli ama bu illa ayrılık şekilde olmak zorunda değil! Örneğin; birlikte bir işe girişme, taşınma, aileleri tanıştırma ve belki de çocuk kararı alma söz konusu olabilir. Eski hayat tarzına 'tamam' dersiniz belki de? Bu her ne kadar güzel bir haber olsa da, ilişkiler elbette ki sadece iki insan arasında yaşanmıyor! :) Muhtemelen aile büyüğü gibi otorite sahibi insanlardan biraz minik arızalar çıkabilir. Maddi zorluklar sizi düşündürebilir ve biraz daha zamana ihtiyacınız olabilir büyük bir adım atmadan önce gerçek bir Başak gibi (Başak karanlık ayının etkisine uygun olarak, onun dilinden konuşarak!) detaycı, gerçekçi ve titiz bir yaklaşımda, iletişimde bulunmanız şart. 

Sorunlu ilişkisi olan Balıklara gelecek olursak (gerçi 'sorunsuz ilişki' diye bir şey de yok hani ama... Neyse!) Sevgili Balık; öncelikle sana tavsiyem, ilişkiler konusunda 'kurban-fail' mantalitesinden çıkman yönünde... Bir Balık olarak, özellikle de karanlık ayın etkisi devam ederken ya yanlış giden her şey için kendini suçlamaya, ya da karşı tarafı pür kötülük dolu bir canavar olarak görmeye meyledebilirsin. Oysa insan ilişkilerinde hiçbir şey tek taraflı değil; yanlış giden şeyler, mutsuzluklar için bir suçlu aramak yerine -öncelikle ortada bir suç olmadığını kabullenmek lazım. Bazen, tıpkı kimya gibi, bazı insanlar bir arada sorunsuzca var olamaz. Yaradılış meselesi... Bu suç değil ya! Derin bir nefes almak, sakinleşmek şart. Daha önce zıt burcun Başak'a verdiğim tavsiyeyi sana da vermek istiyorum: Her ne kadar insanları olduğu gibi sevmek, affetmek, şifalandırmak senin iç güdün olsa da; bazı şeyler şifalanmak - düzeltilmek için değil, ders verip gitmek için hayatımıza gelirler. 'Bu defa güzel bir hale getireceğim, onu iyileştireceğim' mantığı maalesef ki ilişkiler söz konusu olunca pek de geçerli olmayabilir zira bu sadece sana ait değil; başkasının da kontrolünde olan bir bağ... Bazı insanları, İsa Peygamber gibi kendini feda etsen bile iyileştiremez ve kurtaramazsın, sevgili Balık. Ne peygambersin, ne de kurban... Bazen doğrunun ve yanlışın ötesinde, bizden büyük bir 'kader kısmet' olduğunu kabullenmek ve ona teslim olmak büyük bir erdem. Ne diyor ünlü düşünür Teoman, 'Bazen, ne yaparsan yap, olmuyor bazen'... Hüzünlü de olsa, kulağa basit de gelse; önemli bir kabulleniş ve kurtuluş bu. 

Neyse, karmaşık ilişkisi olan Balıkları kaderin akışına teslim etmeden önce bir noktaya daha değinmek istiyorum: Kıskançlık mevzusu yaşayan Balıklar... Eğer ayın 23'ünden itibaren, özellikle de 28'inde partnerinize karşı olan güvensizlikleriniz, kıskançlıklarınız gün yüzüne çıkmaya başlarsa; bunu oturup konuşmak ve meseleyi kökten çözmek için bir fırsat olarak görün bence. Örneğin eğer ilişkide güvensizlik söz konusu ise 'Ona neden güven veremiyorum / neden ona güvenemiyorum' diyerek kendimizi sorgulamak ve kendi içimize bakmak; parmağı uzatarak suçlamaktan daha verimli bir çözüm olacaktır. Kıskançlık konusunda 'o çocuğu / kızı sil' gibi bir teklifin herhangi bir çözüm olmadığını, sadece anlık minik bir 'zafer' sayılıp ilişkideki asıl şifalanması gereken o zehirli kısmı beslediğini fark etmelisin. İstediğin şey partnerinin üzerinde kontrol sağlayarak güçlü hissetmek mi? Yoksa ona güvenmek, onunla mutlu olmak mı? İşte 28 Eylül Terazi yeni ayı sana 'güven' ve 'sevgi' konusunu böyle düşündürecek.

Baya darladım, değil mi? Neyse... Bekarlar için de yenilik ve değişim elbette ki yalnızlığın bozulmasıyla oluyor. Onlar için yine aynı tarihlerde sosyal medya üzerinden hızlı ilişkilerin başlaması söz konusu olabilir. Ama ben yine de ayın 14'üne yani Balık Dolunayına kadar beklemenizi öneririm. 14'ündeki Balık dolunayı kesinlikle çok güçlü, çok kısmetli. İlgini ve odağını ilişkilerden hızlı bir şekilde uzaklaştıracağını ve yeniden para-gelecek konularına odaklayacağını düşünüyorum. Özellikle ayın 18'inde iş yerine dair girişimlerin konusunda maddi fırsatlar yakalayabilirsin; dostlarından da çok destek göreceğin bu süreçte burs, kredi, borç, harç, tazminat gibi konularda şansın dönebilir. Ama yine de bence ay sonuna kadar büyük borçların altına çok emin olmadığın sürece girme. Ayın 24'ü patronlarla toplantı yapmak, aile büyükleri ile görüşmek, geleceğe dair planlardan bahsetmek açısından çok şanslı. Kapıların açılması için, o kapıları çalmak lazım, unutma :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
540
230
81
71
47
34
29
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sigurd

İlişkiler de ilişkiler, hangi ilişkiler Gökçe 😂 fkhkfsj işten başımı kaldıracak vaktim mi var da :(

Peina

Hem kendi burcumda hem yukselenimde internet iliskisi yasanabilecegi yazilmis.Ne tesaduf ki birkac gundur sosyal medyada cok dikkatimi ceken ve yazmasi icin ... Devamını Gör

kedi-dili

Haha aynı durumdayız:) Dur bakalım:))

witch

1 aydan daha uzun yazmışsın. Okurken ayı tamamladım. Yıllık mı yazıyon destan gibi 🤦🏻‍♀