Görüş Bildir
Haberler
Stephen King Eserlerinden Uyarlanan En İyi 26 Film

Stephen King Eserlerinden Uyarlanan En İyi 26 Film

EC was here.
31.12.2014 - 15:45 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 15:38

67 yaşındaki Stephen King genellikle korku-gerilim-fantastik türündeki romanlarıyla biliniyor ve en üretken yazarlardan biri. Eserlerinin önemli bir kısmı beyaz perdeye ve televizyona aktarılmış durumda.

Konu alıntıları: beyazperde, turkcealtyazi, sinemalar

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Kemik Torbası (2011) | IMDb: 5.8

26. Kemik Torbası (2011) | IMDb: 5.8

Bag of Bones (TV Mini-Series)

Bag of Bones, ünlü bir yazar olan Michael Noonan'ın karısının ölümünün ardından, olanları atlatabilmek amacıyla rüyalarına giren yazlık evlerine gitmeye karar vermesi üzerine gelişen olayları anlatan bir hikayeye sahip.

Dışarıdan cennetten bir köşe gibi görünen göl kıyısındaki ev, Michael'ın kabuslarının bitmesine değil, hepsinin birer birer gerçek olmasına vesile olacaktır.

25. Tepki (1984) | IMDb: 6.0

25. Tepki (1984) | IMDb: 6.0

Firestarter

McGee ve Vicky Tomlinson, 1969 yılında gizli bir örgütün piyasaya sürmek istediği bir ilacın ilk denemelerine katılmışlardı. Bir yıl sonra evlendiler ve küçük kızları Charlie doğdu. Charlie üç yaşındayken bakışlarıyla oyuncak ayıyı tutuşturdu. Charlie sekiz yaşına geldiğinde duygularını kontrol altına almayı öğrendi. Artık her zaman yangın çıkartıyordu. Ama gizli bir örgüt, bu 'büyük, etkili, küçük silahı' kullanmayı planlıyordu.

24. Carrie: Günah Tohumu (2013) | IMDb: 6.0

24. Carrie: Günah Tohumu (2013) | IMDb: 6.0

Carrie

Carrie White okulda arkadaşlarının sürekli dalga geçip kötü davrandığı, evdeyse aşırı dindar annesinden zulüm gören bir kızdır. Ama Carrie'nin herkesten sakladığı bir sırrı vardır; çok yoğun psişik güçlere sahiptir. Okul balosunda arkadaşları yine onu sıkıştırmaya kalkınca 'ateşle oynanmayacağını' öğreneceklerdir!

23. Kedi Gözü (1985) | IMDb: 6.2

23. Kedi Gözü (1985) | IMDb: 6.2

Cat's Eye

Üç bölümlük film bir kedinin gözünden bize aktarılıyor. Sürekli olarak küçük bir kızın yardım istediğini duyan bu sevimli kedi, küçük kıza yardım edebilmek için uzun ve tehlikeli bir yolculuğa çıkıyor. Bu yolculuk sırasında kimi zaman ürkütücü, kimi zaman da heyecanlı olaylar onu bekliyor.

22. Lanetli Hediyeler (1993) | IMDb: 6.2

22. Lanetli Hediyeler (1993) | IMDb: 6.2

Needful Things

Sessiz,sakin bir kasaba olan Castle Rock'ta huzur içinde yaşam süren insanlar, yeni açılan antika dükkanına ve sahibine aşırı bir ilgi göstermişlerdir. Bunun nedeni, gizemli bir kişiliğe sahip antikacı Leland Gaunt'ın kendi yaşamlarına renk katacağı, canlılık yaratacağına inanmalarıdır. Bu garip insanı ve dükkanını çok çabuk benimsemiş ve yakınlık göstermişlerdir. Antikacı Leland, kendini ziyarete gelenleri etkisi altına aldıktan sonra gereksinim duydukları büyüleyici, garip sanat eserleri sunar. Ama karşılığında müşterilerden bazı şeyler isteyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Hayvan Mezarlığı (1989) | IMDb: 6.5

21. Hayvan Mezarlığı (1989) | IMDb: 6.5

Pet Sematary

Pek çok aile için taşınmak yeni bir başlangıçtır. Ancak Creed'ler için bu, sonun başlangıcı olabilir. Çünkü taşındıkları yer Hayvan Mezarlığı'nın tam yanıdır. Bu mezarlık yeniden canlanma gücü olan gizemli yerlilerin gönüllü olduğu toprakları barındırmaktadır. Korku ustası Stephen King sizi ve Creed'leri cehenneme götürüp geri getirecek. (Ama Creed'lerin dönüş bileti olmayabilir). Bu korku dolu gezide rehberiniz, hayatın sırlarını ve bazen ölümün bir kurtuluş olduğunu bilen yaşlı Jud Crandall...

20. Koşan Adam (1987) | IMDb: 6.6

20. Koşan Adam (1987) | IMDb: 6.6

The Running Man

2019 yılındayız... 'Running Man' adlı ilgiyle izlenen bir televizyon şovunda suçluların nasıl cezalandırıldığı, canlı yayında bütün halk tarafından merakla izlenmektedir. Vahşet dolu bir av sonucu avcısı tarafından yok edilen kurban üzerine bahisler de oynanmakta, insan kanı üzerinden büyük paralar dönmektedir. Masum olduğu halde suçlanan Ben Richards (Schwarzenegger), bu vahşet dolu yarışmada hayatını kurtarmak zorundadır ancak insanlık dışı ölümcül şovdan şimdiye kadar kimse sağ çıkmamıştır.

19. Christine (1983) | IMDb: 6.6

19. Christine (1983) | IMDb: 6.6

Christine

Christine, Arnie karakterinin yolda 1958 model bir Plymouth Fury görüp ona aşık olmasıyla başlar. Araba yüzünden ailesiyle kavga eder ve onu ne yapar eder alır. Kötü durumdaki bu aracı Bill'in garajına götürerek tamir etmeye başlar. Bu sırada okulda bir grup öğrenci tarafından dövülmüştür ve arabayı kendisine satan Rolan Lebay ölmüştür. Garip olayları yavaş yavaş farketmeye başlayan Arnie, arabası ile arasındaki bağı iyiden iyiye hissetmeye başlamıştır.

18. Gizli Pencere (2004) | IMDb: 6.6

18. Gizli Pencere (2004) | IMDb: 6.6

Secret Window

Gerilim romanlarıyla ünlenen başarılı bir yazar olan Mort Rainey karısı Amy'nin kendisini aldattığını gördüğünde büyük bir psikolojik yıkıma uğrar. Karısından boşanan ve aynı zamanda 'yazar tıkanıklığı' sorunuyla karşılaşan Rainey, hem yeni kitabı üzerine çalışabilmek hem de zor zamanları atlatabilmek için New York'un ıssız bölgelerinden birine, Tashmore gölünde bir kulübeye yerleşir. Bir gün kapısını çalan John Shooter isimli esrarengiz adam, Rainey'i kendi hikayesini çalmakla suçlar. Başta adamı dikkate almayan Rainey zamanla olayın büyüklüğünün ve tehlikesinin farkına varır.

17. Rose Red Konağı (2002) | IMDb: 6.7

17. Rose Red Konağı (2002) | IMDb: 6.7

Rose Red (TV Mini-Series)

Psikoloji profesörü Dr. Joyce Reardon konaktaki lanetli güçleri uyandırmak ve bütün gerçekleri bulmak için, konağın uyuyan doğaüstü güçlerini uyandırmasını amaçlayan bir psişik gezi düzenler. Paranormal özellikli 6 kişiyi konağa çağırır. Konakta daha önce yaşayanların ve ölenlerin sırları böylece ortaya çıkacaktır. Rose Red Konağı'nı sıradan bir konak sanmayın. Girerken sakın unutmayın; Rose Red sadece bir mekan değil. Orası yaşayan bir yokoluş sarayı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Ölümcül Sır (1998) | IMDb: 6.7

16. Ölümcül Sır (1998) | IMDb: 6.7

Apt Pupil

Sıradan bir Amerikalı delikanlı olan Todd, aynı mahallede yaşayan ihtiyar Arthur Denker ile arkadaşlık etmeye başlar. Todd, Denker’in aslında kimliğini gizleyen bir Nazi savaş suçlusu olduğunu keşfettiğinde ihtiyarla bir anlaşma yaparlar. Denker ona son derece ilginç olan anılarını anlatacaktır, delikanlı da bunun karşılığında çenesini tutacaktır. Ancak II. Dünya Savaşı’ndaki toplama kamplarında yaşananlar, genç bir insanın psikolojinin kolaylıkla başedebileceği şeyler değildir. Todd değişmeye başlar...

15. Lanetli Ev (1979) | IMDb: 6.8

15. Lanetli Ev (1979) | IMDb: 6.8

Salem's Lot (TV Movie)

Ödüllü yazar Ben Mears,uzun zamandır haber alamadığı akrabasını merak ettiği için doğup büyüdüğü kasaba olan Salem's Lot'a gelir ve olaylar yavaş yavaş gelişmeye başlar.Kasaba da kimse yoktur,hatta masalarda yenmemiş yemekler,marketler de doluca paralar yerlerinde durmaktadır.Vampirler kasabayı ele geçirmişlerdir...

14. 1408 (2007) | IMDb: 6.8

14. 1408 (2007) | IMDb: 6.8

1408

Bir yazarın hayal gücü bazen gerçekleri yaratmasına sebep olabilir ya da hayal gücü ile çıktığı yolculuk onu gerçek hayata paralel imgelerle karşılaştırabilir. Mike Enslin başarılı bir yazardır. Genelde yazdığı alan doğaüstü güçlerle ilgilidir. Üzerinde çalıştığı kitap için araştırma yaptığı sırada Doplhin Oteli’nin 1408 numaralı odasında gizemli olaylar yaşandığını anlar. 1408 önemli bir mittir. Çok geçmeden otel yöneticisinin tuhaf olaylara dahil olması ile beraber ürkütücü şeyler yaşanmaya başlar. 1408’in gizemi pek de huzur verici değildir.

13. O (1990) | IMDb: 6.9

13. O (1990) | IMDb: 6.9

It (TV Mini-Series)

1960’larda Maine’deki küçük bir kasabada, sadece uyumsuz bir grup çocuğun farkedip üzerine gittikleri ve tüm benlikleriyle yaşadıkları bir dehşet hükmeder. Şehrin çocuklarını, sokak mazgallarından dışarı uzanan, palyaço şekline bürünmüş, açıklanamaz bir dehşet tek tek avlamaktadır. Pennywise ismini verdikleri bu yaratıkla yüzleşmiş ve bir şekilde hayatta kalmış altı oğlan ve bir kız çocuğu kendilerine Şanslı Yedili ismini takmışlardır. On yıllar sonra Pennywise hortladığında, şimdi 40 yaşlarında olan ve ABD’nin değişik yerlerine dağılmış yaşayan yedili, tekrar bir araya gelir. Dehşetle yüzleşip onu yenebilmeleri için kendi geçmişleriyle de yüzleşmeleri gerekecektir.

12. Gizemli Yabancı (2001) | IMDb: 6.9

12. Gizemli Yabancı (2001) | IMDb: 6.9

Hearts in Atlantis

Robert Garfield, uzun zamandır uzak kaldığı kasabasına geri dönem durumunda kalmıştır. Çocukluğunda beraber vakit geçirdiği, en yakın arkadaşlarından biri ölmüştür. Garfield'ın tek hatırladığı 11 yaşındayken burada olduğudur. Kendi yaşıtı olan Carol'a o dönemde çok güçlü bir şekilde aşıktır. Hayatlarına tam o sırada müdahil olan Ted isimli çok tuhaf bir yabancı ise, Robert'ın tüm çocukluğunu yeniden düşünmesine yol açacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Öldüren Sis (2007) | IMDb: 7.2

11. Öldüren Sis (2007) | IMDb: 7.2

The Mist

Stephen King'in alameti farikası bilinmeyen bir kasaba, tutucu insanlar ve onlarla çelişen hür düşünceli gençler ve çatışmaları... İşte böyle bir diyarı kaplayan bir sisin arka planında filmde muhafazakar tutuculuk ile serbest düşüncenin mücadelesi de yeralmaktadır. Kuvvetli bir fırtına sonrası meydana gelen sis, tüm kasabayı kaplar. Bu yoğun siste ortaya çıkarak, insanları yiyerek beslenen yaratıkların varlığından haberdar olan insanlar, süpermarketin içinde kapana kısılmış durumdalardır. Bu tedirgin bekleyiş esnasında süpermarketin içindeki insanlar ikiye ayrılır, bazıları intikamcı bir tanrının bu yaratıklara hükmederek insanları kurban etmeyi emrettiğine inanırken, bazıları buna inanmaz.

10. Mahşer (1994) | IMDb: 7.3

10. Mahşer (1994) | IMDb: 7.3

The Stand (TV Mini-Series)

Bir ölümcül virüsten kurtulmayı başaranlar nihayet uzun ve tehlikeli yolculuklarının sonuna gelirler. Mother Abagail’in liderliğindeki iyilerin gücü Boulder, Colorado’da bir araya gelirler. Bu arada sayıları zaten az olan insanlar, ordusunu Las Vegas’ta toplayan Karanlık Güç Randall Flagg’ın çağrısına boyun eğmek zorunda kalmışlardır.

9. Ölüm Bölgesi (1983) | IMDb: 7.3

9. Ölüm Bölgesi (1983) | IMDb: 7.3

The Dead Zone

Johnny Smith bir araba kazası ile girdiği komadan tam beş yıl sonra çıkar. Uykuda olduğu dönemde dünya şüphesiz çok değişmiştir. Fakat kısa sürede kendisinde de bazı önemli değişiklikler olduğunu fark eder. Smith bazı olayların ardından medyumluk özellikleri gösterdiğini fark eder. Bu yeni özelliğini bir cinayet davası için kullanmaya başlayınca da ürkütücü deneyimler yaşamaya başlar...

8. Yüzyılın Fırtınası (1999) | IMDb: 7.4

8. Yüzyılın Fırtınası (1999) | IMDb: 7.4

Storm of the Century (TV Mini-Series)

Stephen King bir kere daha hayranlarını, şiddetli bir hava akımını ve ondan daha şiddetli bir varlık kuşatılmış küçük Maine adası halkının yaşadığı soğuk ve dehşetin hikayesi bu başarılı TV uyarlamasıyla sizi en uç noktalara doğru yolculuğa çıkartıyor. Tabiat ana en büyük vurgunu Maine adasına yaparken, fırtınayla birlikte gelen bir iblis büyük bir istek ve talepte bulunuyor: 'Bana istediğimi verirsen, ben de giderim.' Ama bu alçak gücün istediği hiçbir insanoğlu tarafından yapılabilecek bir şey değildir.

7. Dolores (1995) | IMDb: 7.4

7. Dolores (1995) | IMDb: 7.4

Dolores Claiborne

ABD’nin Maine eyaletindeyiz. Taşrada yaşayan Dolores, 18 yıl önce kocasının esrarengiz bir şekilde ölümünden sorumlu tutulmuş ve gerçek açığa çıkmadan aklanmıştır. Bakıcılığını yaptığı bir kadının da ölümüyle Dolores şimdi bir kez daha, yıllar önce onu mahkum etmeyi başaramamış bir dedektifin pençesinde bulur kendisini. Gerçekleri ortaya çıkarma gücü ise, yıllar önce gittiği büyük şehirden iyi bir muhabir olarak dönen kızı Selena’da vardır. Genç kadın, kendisini de ilgilendiren aile sırlarına dek uzanan bir esrar perdesini kaldırabilecek midir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Günah Tohumu (1976) | IMDb: 7.4

6. Günah Tohumu (1976) | IMDb: 7.4

Carrie

Carrie White baskıcı annesi yüzünden bir türlü kabuğunu kıramamış, kendi halinde, dış dünyaya uzak bir kızdır. Artık ergenliğin arifesindedir ve kadın olmuştur. Okulda yaşadığı oldukça travmatik bir olayın neticesinde gerçeküstü yeteneklerini birer birer keşfetmeye başlar. Öğretmenleri ve bazı arkadaşları onun durumuna üzülerek onu topluma kazandırma çabası içerisine girerler. Yakınlarda gerçekleşecek olan okul balosuna götürmek üzere bir oğlan onu davet eder. Ancak bu baloda ona hazırlanan korkunç bir şaka, herkes için ölümcül olacaktır.

5. Ölüm Kitabı (1990) | IMDb: 7.8

5. Ölüm Kitabı (1990) | IMDb: 7.8

Misery

Paul Sheldon kolay okunan popüler romanlar yazarıdır. Artık kariyerinde bir dönüm noktasında olduğunu düşünür, seri maceralarını yazdığı karakteri Misery Chastain’in öldürüp diziyi bitirir. Paul taşrada geçirdiği bir araba kazasından yaralı kurtulur. Onu bulup evinde bakmaya başlayan Annie Wilkes, şans eseri Paul’un sadık okurlarından biridir ve kahramanı Misery Chastain’in de sıkı bir hayranıdır. Son kitabı okuyup Misery’nin ölümüyle şoke olan kadın öfkeye kapılır ve Paul’u ayağından feci şekilde yaralayarak onu yatağa hapseder. Hem bölge şerifi hem de menajeri umutsuzca Paul’ü ararken o, gardiyanı Annie’ye özel bir Misery macerası daha yazmak zorundadır.

4. Benimle Kal (1986) | IMDb: 8.1

4. Benimle Kal (1986) | IMDb: 8.1

Stand by Me

Stand By Me (Benimle Kal), gerilim ve korku yazarı Stephen King'in 'The Body (Ceset)' adlı romanından sinemaya uyarlanmış. King, bu hikayesini kendi çocukluğundan esinlenerek kaleme almış. 1950'lerde geçen film, ergenliğe yeni girmiş dört kafadar gencin Oregon ormanlığında kayıp bir çocuğun cesedini aramalarını konu ediniyor. Yol boyunca daha da yakınlaşan çocuklar, birbirleri hakkında pek çok şey keşfedeceklerdir. Ancak kasabanın serserileri de onların peşindedir.

3. Cinnet (1980) | IMDb: 8.5

3. Cinnet (1980) | IMDb: 8.5

The Shining

Film; yazar Jack Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek, ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır. Jack’in doğaüstü sezgilere sahip olan küçük oğlu, zamanla otelin içerisinde yalnız olmadıklarını, geçmiş ve gelecekten gelen hayaletlerle birlikte yaşadıklarını görür ve ailesini buna inandırmaya çalışır. Aile bir kar fırtınası sebebiyle dağda konuşlanan bu otelde mahsur kaldığındaysa Jack doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilir ve yavaş yavaş aklını kaybetmeye başlar.

2. Yeşil Yol (1999) | IMDb: 8.5

2. Yeşil Yol (1999) | IMDb: 8.5

The Green Mile

Paul Edgecomb'un hapishanedeki görevi, idama mahkum edilen mahkumları son yolculuklarına uğurlamaktır. Çalıştığı yıllar içerisinde yüzlerce mahkumu idam etmiştir. Bir gün John Coffey isimli korkutucu görünümlü bir adamla tanışır. Ancak Coffey'in bu ürkütücü görünümünün altında oldukça saf bir ruh yatmaktadır. Coffey, iki küçük kız çocuğunun katil davasında yargılanmaktadır. Coffey'in günden güne gün yüzüne çıkan dünya ötesi güçleri, karakteri hakkında yeni ipuçlarını anbean ortaya çıkaracaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Esaretin Bedeli (1994) | IMDb: 9.3

1. Esaretin Bedeli (1994) | IMDb: 9.3

The Shawshank Redemption

Andy Dufresne, genç ve başarılı bir bankerdir. Karısını ve karısının sevgilisini öldürmek suçundan yargılanır ve ömür boyu hapis cezası alır. Shawsank Hapishanesi'nde dayak, işkence, tecavüz, her türlü durum yaşanmaktadır fakat Andy gene de hayata bağlı ve iyimserdir. Bu tutumu etrafındakileri de etkiler. Andy umutlu bakış açısıyla çevresindeki tüm mahkumları, parmaklıklar arkasında bile özgür bir yaşam olabileceğine inandırır. Andy'nin bu çabalarına ortak olacak bir arkadaşı da olacaktır: Red.

Dizi Bonusu 1: Haven (2010–) | IMDb: 7.6

Dizi Bonusu 1: Haven (2010–) | IMDb: 7.6

Haven

Zeki ve kendinden emin FBI Ajanı Audrey Parker'ın hayatında geçmişe dair boşluklar vardır. Sıradan bir vaka için Maine'deki Haven adlı küçük bir kasabaya gelir. Çok geçmeden mesleki merakı onu bu dışa kapalı yerleşim merkezindeki tuhaf olayların merkezine çeker. Sonradan anlaşılır ki bu kasaba doğaüstü olaylardan çeşitli şekillerde etkilenen insanların toplanma yeridir. Kasaba halkının kendini göstermeyen yetenekleri gün yüzüne çıkmaya başladıkça Audrey bir yandan bu güçlerin kasaba dışına yayılmasını önlemeye çalışırken bir yandan da Haven'ın sırlarını keşfetmeye devam eder.

Dizi Bonusu 2: Under the Dome (2013–) | IMDb: 7.0

Dizi Bonusu 2: Under the Dome (2013–) | IMDb: 7.0

Under the Dome

Güzel, güneşli ve tamamen sakin bir bahar gününde, Maine’deki Chester’s Mills isimli küçük kasabanın dünyayla olan bütün bağlantısı, açıklanamayan görünmez bir güç alanı tarafından aniden kesilir. Uçaklar görünmez bir kalkana çarpar, şiddetli bir yağmur önüne geleni yıkıp yerle bir eder. Havadan kasabaya düşen, yanan uçak parçaları vardır. Kubbe yavaş yavaş alçalırken bahçıvanın eli kopar. Arabalar infilak eder. Aileler birbirinden kaçar, herkes panik içindedir. Hiç kimse bu kalkanın nedenini, neden, ne zaman geldiğini ve ne zaman ortadan kalkacağını bilemez.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
334
132
64
25
15
12
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Levent Lord

Stephen King , güzel eserleri olmasına karşın çoğu kitabı vasatın bile altında sadece isim yaptığından ön plana çıkan ve gittikçe eserlerinin kalitesi düşen ... Devamını Gör

Murat Çalışkan

dreamcatcher nerde la ? kara kule serisini de çekecek daşaklı yönetmen ve yapımcı çıkmıyo zaten..

George Costanza

En iyi olması mümkün değil. Kemik Torbası hayatımda okuduğum en iyi kitaplardan biri olmasına karşın dizisi bok gibiydi. Üstelik eski James Bond P. Brosnan o... Devamını Gör

Diabolus

Aynen katılıyorum sana. kitap o kadar sürükleyiciydi ki ve beynimde öyle güzel tasfir etmişim ki o kitabın geçtiği yeri filmi izlemesem daha iyiymiş...