Görüş Bildir
Haberler
Hıdırellez Ateşi Yansın! Mayıs Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Hıdırellez Ateşi Yansın! Mayıs Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Bu ay itibariyle retrolar başlıyor. Eski sevgililer akın akın geliyor, telefonlar sürekli çalıyor... Bir de tepemizde Akrep dolunayı yükseliyor!

Sizler için yorumladım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselenini de seçmeyi sakın unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

İlişki kaosundan sen de nasibini alıyorsun, Koç!

Sevgili Koç,

Bu ayın gündemi para para para…

Ama merak etme, gayet olumlu etkilerle gündeme geliyor bu konu, bu defa. Özellikle bu ayın ilk iki haftası son derece bereketli. İş arayanlar için de, çalışanlar için de, kişisel girişimlere niyetlenenler için de…

Öncelikli olarak ilk haftadan başlayalım. 4 Mayıs tarihi çok özel ve güzel. 4 Mayıs, Güneş ve Merkür kavuşumu… Nam-ı diğer “Merkür, Güneş’in kalbinde” durumu. Dileklerin, niyetlerin yetkili merciiler tarafından ciddiyetle dinleneceği, özel bir gün. 5 Mayıs’ı 6’sına bağlayan Hıdırellez’den önce dileklerini hazırla derim. 4 Mayıs özellikle para konularında bereketli bir orta açıyor sana. 5-6 Mayıs Hıdırellez’i ise aşk konusunda güzel etkiler getiriyor. Kısacası bu ayın ilk haftası, huysuz huysuz hallerle ziyan edilmeyecek kadar güzel. En iyimser halimize bürünelim ve şu karanlık dönemde karşımıza çıkan bu umuda, inancımıza, en tatlı geleneğimize sarılalım, sevgili Koç.

Bu güzel haftayı Akrep burcunda yükselen bir dolunay ile kapatıyoruz. 7 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan dolunay da maddi konuları işaret ediyor. Banka kredileri, burslar, tazminat, miras, kredi borçları gibi büyük ve başkalarının aracı olduğu paralar ile ilgili gelişmeler getirecek olan bu dolunayın en olumlu tarafı; önümüzdeki yaz için maddi durumumuzu belirleyecek olması. Yani önümüzü daha net görebilir hale geleceğiz. Varsayımlar ve tahminler ile güvencesiz bir şekilde ilerlemektense; karı zararı, geliri gideri net ve sabit bir şekilde hesaplayabileceğiz. Ayrıca yeni gelir kaynakları bulmak için de iyi bir fırsat. Tek bir ricam var, o da bu dolunay sırasında yani 7-8 Mayıs günlerinde İnternet üzerinden yahut kredi kartı ile para gönderme vs. işlemlerinde çok çok dikkatli olman yönünde… Karmaşıklıklar ve kayıplar söz konusu olabilir.

Ayın ikinci haftasına girdiğimizde güzel etkilere aşk da ekleniyor. Zaten sevgilisi olanlar için ilişkide olumlu adımlar atılıp geleceğe dair ciddi kararlar alınabilir. Ama sevgilisi olmayanlar için biraz daha beklemek lazım. 9-10-12 Mayıs tarihleri iş arayanlar ya da iş yerinde ilerlemek isteyenler için iyi. Her türlü girişimi yapmaktan çekinmeyiniz. Ayrıca bu tarihler, kişisel ufak kazançlar açısından da iyi. Yani evde yaptığın çantayı satmaktan tut, ekstra kazanç için freelance işler kovalamaya kadar pek çok seçenek kazanç getirebilir.

Ayın ikinci yarısında ise evren adeta ani bir fren yapıyor, sevgili Koç. Deposu dolu son model arabamızla güzel manzaralı bir yolda keyifli keyifli giderken; aniden yol çalışması çıkmış gibi… Retrolar dönemi başlıyor. Başta iletişim ve insan ilişkileri başta olmak üzere pek çok konuda olayların akışı ağırlaşıyor ve dolayısıyla da sinir bozucu bir hale geliyor. Öncelikli olarak 13 Mayıs ve sonrasına bakalım: Bu tarihten itibaren her türlü haberleşme, mailleşme ve mesajlaşmaya dikkat etmeni öneririm. Özellikle pek çok iş yerinin karantina uygulamasından dolayı görüşmelerin sürekli online ortamlarda gerçekleşmesinden dolayı bu etki baya tehlikeli duruyor. Şifrelere, bilgi güvenliğine dikkat etmek lazım. Sosyal medyada yapılan paylaşımlara da öyle… Aynı dönemde başlayan ve Haziran ortasına kadar sürecek olan bir etki de hukuki konularla alakalı bazı sıkıntılara işaret ettiği için, bu kısmın altını çiziyorum.

Ayın ikinci yarısında en iyi günler 15-17 Mayıs tarihleri. 20 Mayıs ise sıkıntı. Her türlü kurala uyulması gereken bu dönemde hiçbir otoriteyle çatışılmadan sakin sakin ilerlenmeli, sevgili Koç. Zaten ayın 22’sinden sonra alacağın haberlerle beraber ilgin ve odağın daha çok insan ilişkilerine kayacak.

Ayın 22’sinde gerçekleşecek olan yeni ay ile beraber geçmiş ilişkilerine dair beklenmedik haberler alabilirsin, sevgili Koç. Belki şimdiki koşullara hiçbir etkisi olmayacak gereksiz bir bilgi de olsa; seni geçmişe dair düşünmeye itebilir. Eski sevgililerle yeniden iletişime geçmek söz konusu olabilir. Bu yüzden dikkatli olunması gerek. İçinde bulunduğumuz şu tuhaf zamanlarda, özellikle de İnternet başında çokça zaman geçiriyorken en “bir daha asla” dediğimiz insana bile inceden sarabiliriz. Elbette karar sana kalmış ama kimse tekrar tekrar başlayan ilişkilerden pek hayır görmemiştir hani…

Eğer bir sevgilin varsa; geçmişe dair konuları yeniden açabilirsiniz. Bunu, sorunları kökten çözmek için son kez masaya yatırmak tadında bir fırsat olarak görmek lazım. Konuların, yakın birinden alacağınız haberler aracılığıyla gündeme geleceğini düşünüyorum. Haziran'da huzurlu vakitler gelene kadar, Mayıs sonu boyunca insan ilişkileri ve iletişim vurgusu ile birazcık drama yaşanacak gibi duruyor. Sabırlı ve sakin kalmaktan, net ve dürüst konuşmaktan başka çare yok!

Tam karşında dolunay yükseliyor, Boğa!

Sevgili Boğa,

Önemli retroların başladığı bu Mayıs ayında, hayatının geneline etki edecek değişimler ve dramatik olaylar seni bekliyor; gökyüzüne göre… Elbette sosyal hayatımızı elden geldiğince sınırlandırdığımız şu günlerde, kendinden çok fazla aksiyon beklemiyor olabilirsin. Fakat insan fiziken bir yere gitmese, ilerlemese bile asla sabit kalmıyor. İlerlemese de; derinleşiyor ya da yükseliyor - hayat dört duvarın arasında da, boş sokaklarda da, her yerde bir şekilde akıyor. İşte bu Mayıs ayında da, senin için son derece olaylı akacak belli ki.

Öncelikle ilk hafta ile başlayalım. Mayıs ayının ilk haftasında en önemli gökyüzü olayı elbette ki Akrep burcundaki dolunay. “Akrep” ismi geçince insanların zihninde karanlık çağrışımlar oluştuğunun farkındayım; hele hele dolunayın vahşi tabiatıyla beraber olunca, insanın kulağına korkutucu gelebiliyor. Ama işin iç yüzü böyle değil. Bu ayın ilk günlerinden itibaren adım adım büyüyecek olan bu dolunay; önceliği ilişkiler olmak üzere belirsiz, kafamızın karışık olduğu pek çok konuya güzel bir netlik getiriyor. Olayları sonuçlandırıyor. E buna uygun tepki ve değişimi de bekliyor elbette. Bu yüzden arada kalmış, ne olduğu belirsiz ilişkilere “tamam ya da devam” deme vakti. Dolunayın anahtar kelimesi “arzular”; bu arzuların da elbette bencil bir doğası var ve mevcut ilişkilerden talep ettiklerini alamaması durumunda sıkıntı çıkarabilir. Örneğin; yeterince ilgi, sevgi göstermeyen YA DA ilgiyi ve sevgiyi sadece kelimelerle, lafta gösteren flörtlere, sevgililere sağlam bir ultimatom veriyor. Neyin sana yeteceği, ne kadarına razı olacağın yahut ortada bir pazarlık olup olmaması gerektiği konusu - bunların hepsini düşünmek ve karar vermek sana kalmış. Verebileceğim tek tavsiye, ilişkine (ya da potansiyel ilişkine, flörtüne) dair düşünürken; toplumun genel geçer kurallarına göre değil, kendi mutluluğuna göre ölçüp tartman… Neyse. Kısacası aşk olayı biraz kabaracak, sevgili Boğa. Ben olumlu olacağını düşünüyorum açıkçası. Hani elbette her şey “kısmetse olur” ama bazen azıcık iteklemek gerekebiliyor bu meseleleri.

Şimdi bu olaylı dolunay haftasının başına dönelim tekrardan. Zira bu Mayıs’ın ilk haftası sadece benim en sevdiğim günü değil; sana bir Boğa olarak özel bazı sürprizleri de getiriyor. Hıdırellez ile beraber gelen, adeta tatlı bir meltem gibi, evrenin sana açtığı ortalar var. 4 Mayıs tarihi, şu “Merkür, Güneş’in kalbinde” dedikleri olayı barındırıyor, hem de senin burcunda! Hıdırellez’den önce dileklerini hazırla derim, şöyle güzelce evi temizlemek, niyetimizi temizlemek, kırmızılarımızı giyinip çiçeklere bitkilere, sokak hayvanlarına bir el atmak, uzak mesafeden de olsa ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmak için ideal zaman. Ben evin balkonunda ufacık bir kağıt parçası dahi olsa yakıp üzerinden atlayacağım; hayat nerede olursak olalım gerçekleşiyor ne de olsa! Sana da benzerini öneririm, sevgili Boğa. Umutlu olmayacaksak zaten dükkanı kapatıp gidelim değil mi, işimiz ne…

4 Mayıs’a dair ufacık bir uyarı daha yapıp ikinci haftaya geçelim. 4 Mayıs tarihinde özellikle İnternet-kredi kartı içeren ödemelerden, alışverişlerden kaçın derim. Güvenliğine dikkat etmeni öneririm. Azıcık sıkıntı sadece bu konuda var.

Sonrası 7 Mayıs Akrep dolunayı… Yukarıda da bahsettiğim gibi ilişkiler konusu gündemde. İyi anlaştığınız bir ilişki varsa, evlilik kararı dahi alınabilir; çok olumlu! Ama bu kararın hızlıca hayata geçeceğini hiç sanmıyorum çünkü Mayıs’ın üçüncü haftasında retrolar başlıyor ve pek çok olayı yavaşlatıyor. Bence bu olumsuz da değil; zira ciddi kararlar için insana düşünme payı veriyor. Zaten astroloji bir yana; pandemi ortamı varken nereye düğün dernek yapacağız, değil mi :) Neyse, konuya dönelim: Bu dolunay yeni bir yolun başlangıcı ama o yol biraz uzun - retrolar sebebiyle de arabamız biraz yavaş. Ama manzara nasıl güzel! Bu dolunay süresince -eğer ilişkilere dair kötü deneyimler yaşıyorsan- üçüncü kişilerin, arkadaş çevrenin olaylara karışmasından biraz uzak dur derim. Kimsenin kötü niyetli olacağını ve araya nifak sokmaya çalışacağını falan ima etmiyorum ama iyi niyetle dahi olsa çevrendeki insanlar senin içinde bulunduğun durumu, ilişki dinamiklerini tam kavrayamayabilir ve seni de yanılgıya sürükleyebilirler. Kısacası kararlarımızı kendimiz alalım.

İkinci hafta, dolunay küçülmeye başlıyor ve tansiyonumuz da ince ince düşüyor. Artık daha sakiniz, özellikle bir Boğa olan sen için hafta boyunca iş-güç konularında iyi fırsatlar var. Hele hele öğrenciysen hele son derece verimli vakitler seni bekliyor. Zihninin çok aktif olacağını söyleyebiliriz. 9 Mayıs örneğin; kesinlikle değerlendirilmesi gereken bir tarih. Hiçbir şey yapmasan dahi, geleceğe dair düşünebilir, planlar, yol haritası kabataslak da olsa çizebilirsin. Bu etkinin bit yeniği: Benzer yollardan geçmiş insanları örnek alabilir, araştırabilir, onlardan tavsiyeler alabilirsin. Biraz stalk’a düşmek yani! Eski sevgilileri, dramayı, kaosu stalk’layacağımıza; hayatımıza dair olumlu şeylere bakalım ve onları çekelim hayatımıza, değil mi… Mesela 10 Mayıs! Dostlarınla çok güzel sohbetler edebilirsin, onların sağladığı bağlantılar sayesinde gelecekte işine yarayabilecek fırsatlar edinebilirsin. Geleceğe dair ışık var. 12 Mayıs; para ve kariyer açısından iyi bir gün olarak mesleğe dair her türlü girişim için değerlendirilebilir. Ama 11 Mayıs vurgulu olmak üzere bu süreçte otorite figürleriyle ters düşmemeye de dikkat etmek lazım. Patronlarla biraz durumlar gerilebilir, haksızlık-adaletsizlik hissedebilirsin, diplomatik davranmak ve daima kendini güvenceye almak önemli. Bu süreçte sosyal medya paylaşımlarına dikkat etmeni öneririm.

Üçüncü haftaya ani bir fren sesiyle giriş yapıyoruz. 13 Mayıs tarihinde Venüs retrosu başlıyor, sevgili Boğa. Venüs senin yönetici gezegenin olduğundan dolayı enerjini biraz düşürebilir ama bunu dinlenmek, bu süreçte yaptığın planları gözden geçirmek için kullanabilirsin. Aynı zamanda Venüs ile beraber özellikle aşka dair olan pek çok ilişki konusunda yavaşlamalar var. Sadece yavaşlama değil; biraz sıkıntılar da maalesef azıcık var gibi… Öncelikli olarak bu ay sonuna kadar geçmişten kapanmamış hesaplar varsa, o defterler yeniden açılabilir. Bu, illa tutup eski sevgiliyle yeniden başlayacaksın anlamına gelmiyor elbette! Retrolar karmik etkiler getirir; yaşadığın ilişkide haksızlık ettin mi? Alman gereken dersleri aldın mı? O ilişki seni insan olarak geliştirdi, büyüttü mü? Kısacası, geçmişe dönüp baktığında iyisiyle kötüsüyle yaşanmışlığını kabul edemediğin, sindiremediğin, anlayıp affedemediğin şeyler varsa; benzer temaların tekrarlanması söz konusu olabilir. Bu bence kötü değil; içindeki düğümleri çözüp, seni rahatlatacak bir etki. Hele hele sana haksızlıklar mı edildi? 15-17 Mayıs, arkana yaslan ve ilahi adaletin nasıl da işlediğini izle derim :)

Dördüncü hafta ile beraber gerçek dünyaya dönüyoruz. Konumuz para, para, para… Ve bolca da iş! Daha önceden kaçırılan maddi fırsatlar geri gelebilir. Ama bunların hiçbiri emeksiz gelmeyecek gibi duruyor, sevgili Boğa. Yani kredi, burs, miras gibi paralardan ziyade kendi emeğinle kazanabileceğin paralardan bahsediyorum burada. Bereketlenecek olan o; az ama temiz. 20 Mayıs civarı YİNE, yukarıda da bahsettiğim gibi, İnternet-kredi kartı alışverişlerine dikkat etmeni öneririm. 22 Mayıs ise bu ayın en bereketli günü; yeni ay ile beraber kazanç, meslek konusunda tertemiz ve verimli başlangıçlar var. İş arayanlara da, çalışanlara da güzel haberler getiriyor bu. Tek önerim; Haziran ortasına kadar BÜYÜK adımlardan ve risklerden kaçınmak… Ayrıca yanlış anlaşılmalara da açık bir dönem. Gerçeklerden kopmadan, dimdik ilerliyoruz. Hadi bakalım.

Bu kaos seni bile yorar, İkizler!

Sevgili İkizler,

Öyle bir ay ki bu Mayıs ayı… Kaostan beslenmeyi iyi becerebilen sana bile fazla gelebilir. Nereden başlasak…

İlk haftanın getirileri ile başlayalım. Genel anlamda pek çok burç için somut etkiler getirecek olan 4-5-6 Mayıs tarihlerinin sana olan tesiri daha çok ruhani boyutta. Bu sebeple ilk hafta boyunca rüyalarına dikkat etmeni ve sezgilerine (paranoya ve korku ile karıştırmadan) kulak kabartmanı tavsiye ederim. 4 Mayıs tarihi, Güneş ile senin yönetici gezegenin Merkür’ün kavuşumu ile ayın en güzel günlerinden biri adeta. Bu tarihte güzel dilekler dileyebilir, hayallerini ve planlarını yazıp çizebilirsin. Ardından, her ne kadar danslar ederek kutlayamayacak olsak da, iç ısıtan havasıyla Hıdırellez geliyor: 5 Mayıs’ı 6’sına bağlayan gece, güzeller güzeli büyümekte olan Ay Terazi burcunda seyahat ederek sana aşka dair şanslar, güzel enerjiler getiriyor. Sevgili İkizler, bu Hıdırellez’de aşka dair dilekler tutmayı aman ihmal etme. Hayat öyle ya da böyle devam ediyor…

Bu güzel haftayı Akrep burcunda bir dolunay ile noktalıyoruz. 7 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan bu dolunay, yalan yok şimdi, birazcık gergin etkiler getiriyor. Öncelikli olarak iş arkadaşlarınla biraz fazla gerilebilirsin. Bu tarih civarında beraber çalıştığın insanlarla siyaset-din vs. gibi konular tartışmaktan kaçınmanı öneririm. Aynı zamanda bu dolunay etkisi, sana omuzlarına çok fazla yük aldığını ve artık tükenmiş hale geldiğini hissettirebilir. Birazcık mola vermek, meditasyon yapıp sakinleşmek, rahatlama yolları bulmak lazım. Zaten ayın 9’undan itibaren küçülmeye başlayan ay ile beraber tansiyon da düşüyor ve enerjiler rahatlıyor. 9-10-12 Mayıs tarihleri hoş etkiler getiriyor - maddi anlamda rahatlamalar, aile ya da uzak akrabalardan para konusunda yardım, sağlık açısından da şifalı ve huzurlu bir süreç söz konusu. Gayet olumlu yani. Eğer hayatımızda bir partnerimiz varsa, onlardan da büyük destek görebiliriz.

Ama gökyüzü 13 Mayıs itibariyle ani bir fren yapıyor. Retrolar dönemi başlıyor ve Venüs retrosu da senin burcunda gerçekleşiyor, sevgili İkizler. Şimdi hemen enseyi karartma ama, Mars’ın Balık geçişi ve Jüpiter retrosunu da hesaba kattığımızda, Mayıs’ın ikinci yarısından itibaren tam olarak “ne istediğini bilemez, maddi anlamda geleceğe dair endişeli, geçmişe takıntılı” bir ruh haline bürünebilirsin. Hiiiiç merak etme çünkü bu gerginlik adeta ileriye doğru sıçramadan önce geriye bir iki adım atıp güç almak gibi! 22 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan İkizler yeni ayı, tüm taşları yerine oturtacak. Öncesinde gerginlik yok mu? Elbette var! Ama sorunları çözmek için, önce sorunlarla uğraşmalıyız, değil mi? Kaslar, zorlama ve ağrı sızı olmadan gelişmez. Daha iyi hale gelmek, gelişmek ve büyümek için elbette kendimizle biraz uğraşacağız. İşte bu retrolar da bize bunu sağlıyor. Geçmişle bugünümüzü kıyaslatıyor, geleceğe dair gözümüzü korkutup “nereye gidiyorsun sen?!” sorusunu soruyor, karşımıza birden fazla seçenek çıkartarak aslında gerçekten ne istediğimizi sorgulamamızı istiyor…

Sevgili İkizler, 22 Mayıs yeni ayı ile hem manevi, hem de yüzeysel anlamda kendini sil baştan yaratmak isteği hissedebilirsin. Bu da ayna karşısında saç kesmekten tut, yeni bir kursa başlamaya, yeni bir spor alışkanlığı edinmeye kadar son derece geniş bir dilim sunuyor. Bunlara hiç burun kıvırmamak lazım zira bazen öğrenmeye çalıştığımız bir spor, zorladığımız bedenimizle beraber bize mental zayıflıklarımızı öyle bir gösterip kendimizle yüzleşmeye sebep olabiliyor ki… Kilden bir heykel yapmak, resim yapmayı öğrenmek dahi kendimize dair hiç fark etmediğimiz yönlerimizi, sabırsızlığımızı ya da korkularımızı karşımıza getirebiliyor. Kısacası bu yeni ayda, belki de karantinada can sıkıntısından başlayacağın önemsiz gözüken hobiler, ufak işler; kendi benliğinle yüzleşmene ve büyük radikal kararlar almana, köklü bir değişime sebep olacak. Ben söylemiş olayım.

Son haftayı kapatırken, dramayı ve kendinle uğraşmayı inceden bırakıp; para kazanmaya odaklanmaya başlayacaksın ve açıkçası paranın bereketi de artacak. Verimli bir haziran seni bekliyor!

Muhteşem bir ferahlama geliyor, Yengeç!

Sevgili Yengeç,

Mayıs ayı senin için son derece duygusal etkiler getirerek başlıyor. Malum, senin gibi su grubundan olan Akrep burcunda büyük bir dolunay var ve yakın ilişkilerimize, iç dünyamıza fazlasıyla etkisi olacak gibi duruyor. Kısacası duygularının kabaracağı, sezgilerinin güçleneceği, arzuların ise çıldıracağı sağlam bir Mayıs’a hazır ol derim.

İlk hafta ile başlayalım. Her ne kadar haftanın en önemli olayı 7 Mayıs’taki dolunay olsa da, öncesindeki günlerde de son derece kıymetli etkiler var. Bu etkilerin Hıdırellez ile denk gelmesi de kesinlikle çok güzel. 5 Mayıs’ı, 6 Mayıs’a bağlayan gece Hıdırellez için, halk arasında Hızır ve İlyas hazretlerinin buluşup, herkesin dileklerini toplayıp gittiklerine dair bir anlatı var, biliyorsundur. İşte böyle olumlu, uğurlu bir gün. İşte bu karanlık dönemde, bize umut verip içimizi ısıtacak, ateşiyle karanlıkları aydınlatacak olan bu geleneksel günün hemen öncesinde, Hızır ve İlyas’ın adeta bize erkenden getirdiği başka bir hediye de var: 4 Mayıs, Güneş ve Merkür kavuşumu… Nam-ı diğer “Merkür, Güneş’in kalbinde” durumu. Dileklerin, niyetlerin yetkili merciiler tarafından ciddiyetle dinleneceği, özel bir gün. Uzun lafın kısası: 4-5-6 Mayıs tarihlerinde niyetleri, dilekleri hazırla. Özellikle aile ve paraya dair güzel dilekler dilemek isteyebilirsin. Umut verici olaylar kapıda; sen yeter ki o kapıya kulak kabart…

7 Mayıs dolunayına geldiğimizde de aşk etkisi görüyorum, sevgili Yengeç. Bekar olanlar elbette sosyal hayatlarımızı elden geldiğince sınırladığımız şu dönemde aşık olma ihtimalini düşük göreceklerdir ama aşkın ferman dinlemediği gibi, duvarları engelden saymayacağını da çok iyi biliyoruz aslında :) Sosyal medyadan beğenilip tanışılanlar olsun, bir süredir yakın bir muhabbet devam ettirilenler olsun; flört ettiğimiz, inceden hoşlandığımız insanlarla duygularımız konusunda bir açılma, netleşme yaşayabiliriz. Bekarlar için bunun olumlu olacağını düşünüyorum ama küçük bir kesim için “aniden soğuma” olarak da gerçekleşecek zira bu noktada bir ‘sırların ortaya çıkması’ teması da var. Hoşlandığınız kişinin zaten bir sevgilisinin olduğunu öğrenebilirsiniz örneğin. Bu ve benzer ihtimaller… Gelelim zaten sevgilisi ya da eşi olanlara; hazır karantinadayken birbirinize fazlaca sarmanız dolayısıyla bağların kuvvetlenmesi ve aşk tazelemek, resmen yeniden aşık olmak söz konusu olabilir. Çok güzel bir etki, çok! Gösterişli, dramatik romans halleri değil; gerçekten ruhani boyutta temas etme vakti. Bu süreçte çocuk sahibi olmak isteyen çiftler güzel haberler de alabilirler. Haberiniz olsun.

Bu aşk etkisi getiren haftayı bitirmeden, bir de kariyer konusuna değinmek istiyorum. Bu Mayıs ayının ilk haftası özellikle öğretmenler, çocuklarla çalışanlar, sanatsal ve bireysel üretimlerde bulunanlar açısından çok iyi. Yaratıcılığın artacağı bu süreçte verimli etkiler var. Performans yüksekliği üst düzey insanların gözüne çarpabilir. Hepsinden de önemlisi çalıştıkça kişisel tatmin ve mutluluk bulabilirsin. Paranın bereketinin artacağını düşünüyorum bu süreçte. Aman insanlara, hele hele çocuklara yardım etmeyi ihmal etmeyelim.

İkinci hafta yine aşk ve arkadaş ilişkileri açısından iyi. Her ne kadar dostlarımızla iç içe olup buluşamıyorsak da; edilen sohbetlerle iyi vakitler geçirebilirsin ve 9-10-12 Mayıs tarihlerinde özellikle onlar aracılığı ile geleceğe dair güzel planlar yapabilirsin. Bu tarihleri iş arayan Yengeçlerin de değerlendirmesini öneririm. İnternet üzerinden başvurular yapmak, kişisel projelere başlamak, yaptığımız işleri yayınlamak/sergilemek paylaşmak için uygun vakitler. Böyle söyleyince kulağa çok ciddi geliyor, farkındayım, ama bu etkiyi sana ufak görünen adımlar için bile kullanabilirsin. Örneğin “kanka benim kafamda şöyle bi fikir var şimdi, bak dinle…” diye başlayan konuşmalardan tut; üniversiteden bir hocana fikir danışmak için atacağın bir mail’e kadar… Upuzuuuun yolculuklar, ufacık bir adımla başlar sonuçta!

Neyse… Bunları değerlendir ve cesur ol, hazır olup olmamak konusunda endişelenme çünkü ayın 13’ünden itibaren evren adeta frene basıyor. Güzelce retrolar dönemine giriyoruz ve akış ağırlaşmaya başlıyor. Bu da -iyi tarafından bakacak olursak- bize kendimizi toparlama, dinlenme ve geleceğe dair kurduğumuz planlara dair çalışma zamanı veriyor. Evde Japonca çalışmaya başla işte.

Bu kadar olumlu etki arasında hiç mi gergin gün yok? Var. 13 Mayıs ve civarında, özellikle İnternet alışverişleri başta olmak üzere harcamalarına dikkat et lütfen. Para konusu biraz sıkıntı yaratabilir. 15-17 Mayıs ise nazaran daha bereketli.

Mayıs’ın üçüncü haftasındaki bu “ani fren” etkisi ile duygusal anlamda karışabilir, endişeye kapılabiliriz. Venüs retrosu sebebiyle ilk haftada alınan “evlenelim, gidelim buralardan” tarzı gaza gelinmiş planlar sekteye uğrayabilir :) Sabırlı olmak ve bunları bir test olarak görmek lazım. Her şey zamanın süzgecinden geçmeli.

Ha bir de birazcık gıybetli durumlara maruz kalabilirsin. Sosyal medyayı nasıl kullandığına, özel hayatına dair neler paylaştığına, kimlerle dedikodu yaptığına dikkat etmeni öneririm. Şifrelerini de bir elden geçirmekten, laptopuna telefonuna sahip çıkmaktan zarar gelmez.

Neyse ki son hafta güzel bir yeni ay ile misler gibi tazeleniyorsun. Yaz ayları ile senin dönemin başlamadan önce harika bir temizlik fırsatı bu.

22 Mayıs ile duygu dünyanın, bilinçaltının bazı yaralarını sarmak, şifalanmak için harika dönem başlıyor. Yeni ay; duygusal anlamda seni şifalandırmaya, içini ferahlatmaya, geçmişin acılarını affettirmeye, küsleri barıştırmaya ve seni geride tutan o korkuları ve endişeleri adeta bahçe hortumuyla yıkarmışçasına akıtıp bünyenden temizlemeye geliyor. Bu etkiyi hayatında birebir, somut olaylarla hissetmeyebilirsin fakat manevi açıdan yükseleceğin, huzur bulacağın şahane bir hafta bu hafta. Fiziken de buna kendini hazırlamak isteyebilirsin. Özellikle uyuduğun odayı, çekmecelerini de bir elden geçirmeni ve gereksiz bulduklarını buruşturup çöpe atmanı; yeni anılara yer açmanı öneririm. Kalbinde köşe bucak bir bahar temizliği yapmak, çöpleri battal boy siyah çöp poşetlerine doldurmak, ferahlamak... Anlam yüklenmiş ıvır zıvır anılar, eski konuşmalar, hiç sevmediğin kıyafetler… At gitsin!  Bu öyle güçlü bir etki ki, gerçekten, aynı zamanda kötü alışkanlıkları da bırakmana yardımcı olabilir. Sigarayı bırakmak, diyete başlamak, sporu alışkanlık haline getirmek vesaire vesaire… Değişmeyen tek şeyin değişim olduğu şu dünyada şartlara adapte olmak, kendin için iyi olanı yapmak, kabuk değiştirmek ve BÜYÜMEKTEN daha güzeli yok. Bu etkiyi kaçırma derim. Zira hemen ardından Merkür senin burcuna geliyor! Tüm bu sünger çekmeler, hazırlıklar, yenilenmeler önemli çünkü adeta hayatında yeni insanlara ve onların beraberinde getirecekleri şeylere yer açmış olacaksın…

Yorulacaksın ama değecek, Aslan!

Sevgili Aslan,

Bu ay fazlasıyla göz önünde olacağın, fakat bununla beraber de sorumluluklarının ve iş yükünün artacağı bir süreç ile başlıyor. İş yerinde yoğunluk çok artabilir ve iletişim trafiği, sürekli değişen ilişki dinamikleri, bitmeyen yazışmalar ve biraz da dedikodular seni yorabilir. Neyse ki ayın ikinci haftasından itibaren destek görecek ve rahatlayacaksın. Şimdi ayın ilk haftası ve getirdiği özel günlerle beraber başlayalım…

5 Mayıs’ı, 6 Mayıs’a bağlayan gece Hıdırellez, biliyorsun. Halk arasında Hızır ve İlyas hazretlerinin buluşup, herkesin dileklerini toplayıp gittiklerine dair bir anlatısı da vardır. Kısacası olumlu, uğurlu bir gün. İşte bu karanlık dönemde, bize umut verip içimizi ısıtacak, ateşiyle karanlıkları aydınlatacak olan bu geleneksel günün hemen öncesinde, Hızır ve İlyas’ın adeta bize erkenden getirdiği başka bir hediye var: 4 Mayıs, Güneş ve Merkür kavuşumu… Nam-ı diğer “Merkür, Güneş’in kalbinde” durumu. Dileklerin, niyetlerin yetkili merciiler tarafından ciddiyetle dinleneceği, özel bir gün. Sevgili Aslan, bu tarihleri biraz maneviyata yönelerek, umuda ve inanca sarılarak geçirmek isteyebilirsin. Dileklerini dile getir, yaz çiz ve insanlara da bol bol yardım et derim. Zira haftanın sonundaki Akrep dolunayı, adına yaraşır bir şekilde ortamı gerecek ve dikkatini dağıtacak gibi duruyor.

Ailende bir süredir devam eden gerginlikler varsa, 7 Mayıs ile beraber tetiklenerek patlak verebilir, sevgili Aslan. Özellikle kadın figürlerin incinebileceği bu enerji boşalması sırasında sabırlı ve sakin kalmak lazım. Bu gerginliğin sebebinin para mevzularından kaynaklanması da yüksek bir ihtimal. Ev satma-alma durumları, banka krediler, borçlar vesaire gibi konularda aksilikler yaşanabilir. Ama inan ki bu gerginlik hızlıca geçici! Ayın 9’undan itibaren enerjiler rahatlamaya başlayacak ve çözümler kapıda görünecek. İnsan çoğu zaman işin içindeyken farkedemiyor ama kısa süre içerisinde çözülmez sandığın maddi problemler, üzerinden biraz zaman geçince ufacık görünecek. Şu dolunay haftası için sadece biraz kemer sıkmak, sabırlı olmak ve kimseyi kırmamak lazım. 9-10-12 tarihleri maddi açıdan çok güzel etkilerle beraber sevdiklerinin desteğini de getiriyor. Sadece 11 Mayıs tarihine dikkat et derim - eğer bir sevgilin varsa o tarihte azıcık tartışabilirsiniz. Onun dışında Mayıs ayının ikinci haftası son derece güzel.

Mayıs’ın üçüncü haftasına geldiğimizde ise evren adeta ani bir fren yapıyor. 13 Mayıs’ta başlayacak olan Venüs retrosuna eşlik eden diğer gezegenler ile beraber; akışın yavaşlayacağını, işlerin aksamalara ve ertelemelere meyilli olacağını söylemek mümkün. Bundan en fazla nasibini alan konu ise romantik ilişkiler. Sevgili Aslan, 13 Mayıs’tan itibaren -özellikle ortak arkadaşlar aracılığı ile- eski sevgililer ya da eski sevgililer ile alakalı konular yeniden gündem olabilir. Retroların bu karmik ve tekrarlayan etkilerini kendi faydamıza çevirmenin en iyi yolu; bunları birer ders, sınav olarak görmek… Ne kadar ilerlediğimizi, ne kadar büyüdüğümüzü, olgunlaştığımızı ve öğrendiğimizi görmek için birer fırsat sadece! Eğer eski sevgililere dönmek gibi bir niyetin olursa da, atalarımızın o müthiş söyleyişini hatırlamak lazım “yenilen pehlivan güreşe doymazmış”. Başımızdan geçen kötü olayları bu defa kendi kontrolümüzde deneyimlemek ve bu defa “kazanmak” için, kendimizi kasıtlı olarak yeniden yeniden yeniden aynı ilişkiye, aynı dinamiklere sokma meylimiz olabiliyor… Sonuçta insanız. Ama bundan daha akıllıca davranmamız lazım.

Aynı şekilde uzun süredir görüşmediğin, kırgın ya da küs olduğun eski dostlarla da yolun kesişebilir. Nostalji teması çok güçlü bu ayın ikinci yarısında!

15-17 Mayıs iş arayanlar, maddi zorluk çekenler, iş yerinde zor zamanlar geçirenler için çok şifalı ve güzel tarihler, sevgili Aslan. Sevdiklerinden destek görüp, bereketli paralar kazanabilirsin. Ailenden yardım istemekten de çekinme bence. Aile büyüklerine yardımcı olmanın da sana iyi geleceği bu günler içerisinde kendi içine bakmak yerine dışarı bakmak, kendine yardım etmeye çalışmak yerine başkalarına bir el vermek sana adeta şifa olabilir. “El vermek” derken, aman kelime anlamıyla anlama bunu! :) Virüslerden korunmaya devam!

20 Mayıs maalesef ki biraz gergin… Aşk konusunda adeta sudan sebeplerden mevzular gerilebilir. Flörtler de, sevgililer de dikkatli olmalı. 22 Mayıs tarihinde açılan yeni ay ise insan ilişkilerini rahatlatacak etkileriyle geliyor. Öncelikli olarak önemli haberler alacağını -bir süredir beklediğin işlere dair gelişmelerin olacağını düşünüyorum. Bekar Aslanlar için ise yeni insanlarla tanışmak, sosyal medya platformları üzerinden bolca yazışarak vakit geçirmek mümkün. Sosyal hayatı kısıtladığımız şu süreç içerisinde olabilecek en sosyal döneme giriyorsun, sevgili Aslan. İnsanlarla fiziken buluşamamak seni kızdırmasın; haberleşmenin ve iletişimin su gibi akacağı bu dönemde iş ve kazanç da, aşk da hakkını verircesine karşına çıkacak.

Son kez yükleniyoruz, Başak!

Sevgili Başak,

Dikkatini ve ilgini işe güce, hayata dair sorumluluklara vermiş olduğun şu dönemde biraz kendini şımartmanın, en azından ruhunu ve zihnini dinlendirmenin vakti geldi. Mayıs ayı, kendin omuzladığın yükler konusunda seni uyarıyor, biraz dinlenmen gerektiğini işaret ediyor ve frene basıyor açıkçası. Bu ay içerisinde akışın yavaşlamasını, çıkan ufak tefek aksilik ve engelleri öfkeyle karşılamak yerine; onları dinlenmek, biraz sakinleşmek için fırsat olarak görmeliyiz. Şimdi ilk hafta ile başlayalım.

Mayıs ayının ilk haftası, aynı zamanda dolunay haftası. Dolunay, özellikle de Akrep dolunayı her ne kadar kulağa vahşi ve korkutucu gelse de; aslında iyi bir hafta. Öncelikli olarak haftanın ilk güzelliği 4 Mayıs. Bu tarihte Merkür ve Güneş, senin kardeş burcun Boğa’da kavuşarak şu ‘dileklerin kabul gördüğü’ güzel pozisyonu meydana getiriyorlar. Yani 4 Mayıs tarihinde tertemiz niyetlerle tutulacak dileklerini belirlemeye şimdiden başlayabilirsin. E tabi bunun için de oturup biraz geleceği, gerçekten neler isteyip istemediğini, değişen şartları uzun uzun düşünebilirsin. Sevgili Başak; bu Mayıs ayı, geleceğini şekillendirme yolunda planlar yapıp hazırlıklar yapacağın bir dönem. Hazır değilsen bile olsun… Çünkü yukarıda da bahsettiğim gibi, evrenin “fren yapışı”, bize kafamıza koyduğumuz niyetleri enine boyuna ölçüp tartıp, zamanın ve mantığın süzgecinden geçirme fırsatı-zamanı verecek. Daha ne olsun.

4 Mayıs sonrası, 5’ini 6’sına bağlayan gece de Hıdırellez… Anlam ve önemini zaten biliyorsun. Bu sene ayrı olarak, paraya ve kazançlara dair dileklere yönelmeni öneririm. Balkonunda güzel bir çiçek varsa, dibine aşka dair niyetler de iliştirilebilirsin. Sosyal izolasyonda ne kadar oluyorsa işte; önemli olan niyet! Hayatın güzel taraflarına odaklanmalıyız, başka çaremiz yok. Savaşlar, kıtlık, göçler ve sürgünler, doğal afetler ve hastalıklar olurken insanlar nesiller boyunca, yüzyıllarca Hıdırellez ve benzeri günleri kutlamaya, ritüeller yapmaya devam ettiler. Çünkü insanlık olarak ne olursa olsun umuda, iyi şeylerin olacağına dair inancımıza sarılmak durumundaydık. Yine sarılacağız.

Neyse… Dönelim Mayıs ayının devamına. 7 Mayıs, kocaman bir Akrep dolunayı yükseliyor. Başak burçları için son derece önemli haberler getiriyor. Geleceğe dair planlarını etkileyecek büyüklükte haberler alabilirsin, sevgili Başak. Sürüncemede kalmış işler netleşebilir - örneğin başlamayı düşündüğünüz bir proje ile alakalı haber beklediğin birileri varsa olumlu ya da olumsuz dönüşler gelebilir. Aşka dair de gelişmeler var ama aşk konusu ayın ikinci yarısından sonra biraz karışacak, o yüzden o kısma girmiyorum.

Dolunay haftasının etkilerini kapatmadan önce -ki senin için genel anlamda olumlu geçeceğini düşünüyorum - son bir uyarım daha var: bu hafta boyunca kardeşlerinle yahut kanka diyebileceğin kadar yakın arkadaşlarınla ters düşmemeye bak derim. Ufak başlayan anlaşmazlıklar kalıcı soğukluklara dönüşebilir. Hiç gerek yok….

İkinci haftaya gelince, çok daha olumlu ve sakin bir sürece başlıyoruz. 9-10-12 Mayıs tarihleri öyle güzel ve kısmetli ki… Son zamanlarda sana özel en iyi etkileri olan günler bunlar. Fakat mucize de beklememek lazım; bu günler daha çok, harekete geçtiğimiz takdirde değerlendirebileceğimiz fırsatlar getiriyor. Hiçbir şey yapmasan bile evde yemek yap, o kadarını söyleyeyim. Bereket ve şifa etkisi çok yüksek. Başlayacağın projeler, yapacağın işler, yazacağın mailler, ellerini kullanarak yapacağın her türlü sanatsal üretim, yazı-çizi işleri, sevdiklerinle geleceğe dair mevzuları konuşmak, bağları güçlendirmek, çocuklarla vakit geçirmek, aşk meşk olayları, flörtlere açılmak, kendine zaman ayırmak… Bu tarz aktiviteler için aşırı uygun zaman.

Ayın ikinci yarısına girdiğimizde ise, kişisel gündemin değişiyor sevgili Başak. Aşk ve romantik ilişkiler konusu bir süre kafanı meşgul edecek gibi duruyor. Bu ay, farklı olarak, adeta kaderin bir cilvesi var diyebiliriz. Mars’ın Balık burcuna geçişiyle beraber aşk ve ilişkiler konusunda daha istekli, daha kararlı hissedebilirsin. Flörtleri ilişkiye çevirmek, eğer zaten bir ilişkin varsa da ilerletmek, bir üst seviyeye taşımak isteyebilirsin. En önemlisi de sabırsız hissedebilirsin. Kaderin cilvesi dediğimiz olay burada başlıyor: sen Mars’ın bu etkisi altına girdiğin tarihte, aynı anda retrolar dönemi başlıyor. Bu da özellikle Venüs retrosu ile ilişkiler konusunda akışı yavaşlatıyor, ufak tefek aksilikler getiriyor… Tam gaza basmak istediğin sırada trafiğe takılmak gibi işte. Peki ne yapacağız? Bu süreci nasıl atlatacağız? Öncelikli olarak partnerimize ya da flörtümüze ısrarcı davranmaktan, ultimatomlar vermekten kaçınmak lazım. Retrolar süreci karmik etkileri de yanında getirir ve zaten bu süreçlerde aşka dair ciddi adımlar atmak pek de iyi olmaz. Niyetlerin ve beklentilerin zamanın testinden geçmesini beklemek uzun vadede inan bana en hayırlısı…

Elbette bu etki, sadece aşk ilişkilerine dair! Yani hayatındaki diğer her konunun olumsuz olacağı anlamına gelmiyor. Örneğin 15-17 Mayıs tarihleri şahane. Daha önce kaçırılmış kariyer fırsatları geri gelebilir, daha önce çalıştığın iş yerlerinden - yaptığın işlerden alamadığın maddi manevi karşılıklar varsa alabilirsin, patronlar tarafından verilip tutulmayan sözler olduysa yeniden gündeme gelebilir; kısacası bir geriye dönük hak-adalet teması var. Aynı zamanda kazançlar açısından da bereketli bir iki gün…

20 Mayıs da biraz gergin derken bu gerginliği, gökyüzünün karanlığını 22 Mayıs’ta İkizler burcunda bir yeni ay aydınlatıyor. Bu pozisyon da kariyer - sorumluluklarımıza dair konuları gündemimize getiriyor. Öncelikle eğer zaten bir yerde çalışıyorsan; daha önceden niyetlenilmiş yeni bir pozisyona geçmen söz konusu olabilir. Bu illa yönetici pozisyonuna terfi etmek gibi olmasa da, iş yerinde yeni bir proje / görev alarak sorumluluğunun artması, daha görünür bir noktaya gelmen şeklinde vuku bulabilir. Bu son derece iyi görünüyor, ama göz önünde bulundurman gereken kısım şu ki, emeklerin ya da yaptığın iş görünür oldukça, şimdiyle alakası olmasa bile geçmişte yaptığın iş yerin ile alakalı meseleler gündeme getirilebilir. Omuzlarına çok fazla sorumluluklar yüklenebilir. Örneğin; diyelim bir süpermarkette çalışıyorsun ve seni aniden mağaza müdürü yapma kararı aldılar… Bunun sebebi, öfkeli müşterilerin karşısına çıkaracak bir günah keçisi bulma niyeti olabilir örneğin. Hepsini çok sakin karşılamak lazım. Uzun vadede iyi olacak, işte buraya yazıyorum. Bu yeni ay haftasının aynı zamanda şöyle bir etkisi de var; devam etmekte olan hukuki bir süreç, dava söz konusu ise, sonuçlanmalar kapıda. Mayıs ayı, sağlam bir yaz mevsimi için gerekli ortamı sağlıyor adeta…

Bu ay uzun bir mola vermek şart, Terazi!

Sevgili Terazi,

Bu ayın ikinci yarısından itibaren yönetici gezegenin Venüs, diğer pek çok gezegen ile beraber retro hareketine girecek. Dolayısıyla enerjinin biraz düşmesi, iç dünyana çekilmen, nostaljik hissetmen söz konusu olabilir. Sana tavsiyem, dış dünyaya dönük (para, kariyer) işlerini ayın ilk iki haftası içerisinde halletmen. Zira çok güzel etkiler barındıran bu iki hafta içerisinde işlerini verimli bir şekilde hallettikten sonra, kendine odaklanabilir ve bu durgun süreci güzelce değerlendirebilirsin. Durgunluk iyidir, illa hüzünlü olmak anlamına da gelmez. Durgun su berraklaşır. Yani kendini ferahlatmaya, içindekileri ve gerçekten neler istediğini görmeye hazırlan, Terazi.

Ayın ilk haftası 4 Mayıs tarihi ile en şanslı gününü gösteriyor. Söz konusu mesele para! Güneş ve Merkür kavuşumunun olacağı bu 4 Mayıs günü içerisinde güzel dilekler tutabilir, maddi sorunların çözümü için aile-uzak akrabalar ile iletişime geçebilirsin. Ardından gelen Hıdırellez de para ve borçlar konularında güzel bir orta açıyor. Dünyada ve evrende kaynakların sınırsız, hepimizi rahat rahat besleyebilecek kadar bol olduğunu hatırla ve dileklerini cesurca tut derim. Bir aracı sayesinde gerçekleşebilirler! Bu güzel haftayı kapatacak olan 7 Mayıs Akrep burcu dolunayı da para konusunu gündeme getirerek, kazancının bereketini arttıracak gibi duruyor. Haberler iyi diyebiliriz yani!

Bu dolunayın sana para sorunlarını çözecek haberler ve kariyer gelişmeleri getireceğini düşünüyorum. Eğer iş arıyorsan mutlaka ayın 9-10-12'sini değerlendirmeni öneririm. Başvuruları yaptıktan sonra birebir görüşmeler ve mülakatlar biraz zaman alabilir ama... Ayrıca uzak akrabalardan gelebilecek öneri ve teklifleri, bağlantıları kullanmanı öneririm. Özellikle iş arayanlar için son derece kısmetli bir dönem. Bir süredir 'nasıl olacak bu işler' diye düşünüp durduğun soruların cevabı geliyor, adeta düğümler çözülüyor.

7 Mayıs dolunayı, sevgilisi olanlar için güzel haberler getiriyor. Evlilik, nişan gibi geleceğe dair kararlar alınabilir. Ama bu kararlar alınsa da, hayata geçirilmesi bence en az Haziran ortasını bulur. O yüzden sabırsız davranmamak ve hevesin erkenden kırılmasına izin vermemek lazım. Zaten aşka dair alınan her karar zamanın sınavından geçmeli! Bekar Teraziler ise bu ay çok da şanslı diyemeyiz… Özellikle dolunayda yaşanabilecek ani yakınlaşmalar kısa sürede istediğini vermeyebilir. Dolayısıyla hemen hayal kurup üzülmemek lazım.

Ayın 13’ü ile beraber yukarıda da bahsettiğim retrolar dönemi başlıyor. Ne istediğini bilemez halde olduğunu hissedebilirsin, yönünü kaybetmiş ve gelecekten endişeli bir ruh haline bürünebilirsin. Bu etkilerin en fazla bir hafta süreceğini ve 22 Mayıs yeni ayı ile yerini taptaze bir başlangıca bırakacağını düşünüyorum. 22 Mayıs itibariyle yarıda bıraktığın işleri, eğitim fırsatlarını, dil kursu gibi girişimleri, daha önce başvuru yaptığın ama dönüş alamadığın pozisyonları, cesaret edip bir türlü başlayamadığın kişisel projeleri yeniden gözden geçirmeye, üzerlerine düşünmeye yeniden başlayabilirsin. Hazır sosyal hayatımızı kısıtladığımız şu dönemde bulabileceğin ekstra boş zaman ile yeniden , bu sefer daha tecrübeli ve hazırlıklı şekilde bu isteklerini kovalamak için hırslanabilirsin. Bence gayet olumlu. İnsanlar çok ileri yaşlarda dahi hayatlarında çok büyük değişimler yapıp, cesur adımlar atabiliyorlar, sevgili Terazi. Her ne kadar kulağa fazla hayalci gelse de, hayatını yeniden şekillendirmek için uygun döneme geliyorsun. Sen dursan da ruhun rahat durmayacak, seni dürtüp duracak gibi görünüyor…

Aşk konusuna gelecek olursak… Eğer bir sevgilin varsa, daha önce niyetlenip sonradan askıda bıraktığınız meseleler yeniden gündeme gelebilir. Evlilik, nişan gibi… Bu durumda ciddi adımlar atmak Haziran ortasına kadar pek iyi değil. Aşkın ve flörtün tadını aheste aheste çıkarmak lazım, fazla düşünmeden!

Dolunay sende yükseliyor, Akrep!

Sevgili Akrep,

Buradan bakınca önümüzde sular seller gibi uzanan bu Mayıs ayı nasıl da olaylı, nasıl da dramatik gözüküyor… Öyle ki, sosyal hayatımızı elden geldiğince kısıtladığımız bir sürece denk gelmesine şükredeceğiz neredeyse! Şimdi ilk hafta ile başlayalım bakalım…

Mayıs ayının ilk haftasının en önemli gökyüzü olayı, senin burcunda gerçekleşecek olan dolunay… Elbette ki tesiri de buna göre yüksek olacak. Fakat 7 Mayıs’taki bu olaylı dolunaya değinmeden önce haftanın ilk günlerine değinmek istiyorum.

Sevgili Akrep, bu ayın ilk haftası, 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece, biliyorsun ki Hıdırellez. Fakat hemen öncesinde, en az Hıdırellez kadar büyülü bir gün daha var: 4 Mayıs. Bu tarihte Güneş, Merkür ile kavuşuma geçiyor ve “Merkür, Güneş’in kalbinde” diye tabir ettiğimiz bu pozisyon dileklerimizin duyulması adına adeta bir kapı açıyor. Şöyle güzelce evi temizlemek, niyetimizi temizlemek, kırmızılarımızı giyinip çiçeklere bitkilere, sokak hayvanlarına bir el atmak, uzak mesafeden de olsa ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmak için ideal zaman bu ilk hafta. Her şeye rağmen gelen baharı kutlamalı, güzel karşılamalıyız; bahar her şeye rağmen geliyor, çiçekler her şeye rağmen açıyor ve hayat, dört duvarın arasına sıkışmış olsak bile, akmaya devam ediyor. Güzel dilekler tut, Akrep. Kasveti üzerinden atmaya niyetlen bu hafta. Zodyakta her burç, bir sonrakine ulaşmak amacındadır. Akrep olarak; Yay’ın aydınlığına, inancına, iyimserliğine meyletmek lazım. İhtiyaç duyulan bu.

4-5-6 ve iyi dilekler derken… Ayın 7’sine geliyor ve adım adım büyüyen ayın, senin burcunda kocaman bir dolunay olarak yükseldiğini görüyoruz. Bu parlak Akrep dolunayı, elbette ki adına yaraşır büyük etkileri de beraberinde getiriyor. Sevgili Akrep, özellikle Kasım ayında doğanlardansan, bu dolunay enerjini çok yükseltebilir ve hatta biraz vahşi bir ruh haline dahi sokabilir. Bu yüzden sakin ve kontrollü kalmayı ihmal etmemek lazım. Öncelikli olarak bu dolunayın sana ilişkiler konusunda gelişmeler getireceğini düşünüyorum. İki arada bir derede kalmış flörtleri, ilişkilere dair belirsiz konuları, geleceği göremeyen çiftleri berrak bir netlik ve sonuçlanma bekliyor. Bu tabiri sevmiyorum ama açıkçası “tamam ya da devam” deme vakti. “Biz şimdi neyiz” sorusunu cevaplama ve daha da önemlisi, yaşadığımız ilişkinin boyutunu, duygularımızı farketme vakti. Bu süreçte flörtlerin ilişkiye dönebilir; eğer zaten sevgilin varsa da bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. İşte bu noktada ben karşındakine senin kalbini adeta göğsünden sökercesine cesurca, dürüstçe sunacağını düşünüyorum. Duygularını açabilir, gelecekten beklentilerinden bahsedebilir, korkularını anlatabilir ve gerçek yüzünü gösterebilirsin. “Biz resmen birbirimizi seviyoruz / ben resmen aşığım / biz sevgili olmuşuz bile / bu ilişkide mutlu değilim” vesaire vesaire gibi kendi duygularına dair ani farkındalıklar da yaşayabilirsin. Haberin olsun. Sana tek tavsiyem, iletişim konusunda özellikle, sakin kalmaya çalışman yönünde olur. Haddinden fazla romantik düşünme ihtimalin de olacağı için, 7 Mayıs’ın getireceği bu etkileri detaylıca konuşmak için bence 9 Mayıs tarihi tercih edilmeli.

İkinci hafta, küçülmeye başlayan dolunayla beraber rahatlayan etkiler getiriyor. 9-10-12 Mayıs tarihleri yine ilişkiler ve iletişim açısından çok verimli. Sadece romantik ilişkiler değil; meslek, kazanç ve diğer girişimlere dair her paylaşım için de bu tarihler kullanılabilir. Bir arkadaşınla geleceğe dair planlarınız, eğitim hayalleriniz, öğrenmeye niyetlendiğiniz bir dil, katılacağınız online kurs, şirket kurma hayalleri, çıkacağınız yolculuk… İhtimali sen seç; bir partner ile yapacağın işler konusunda çok şanslı bir süreç bu. Ama bu süreçte (özellikle 11 Mayıs’ta zirve yapacak bu etki) aile ile birazcık gerilebilirsin. Haberin olsun, gerginliklerin ciddi boyutta kavgalara dönmemesini sağlamak senin elinde bir miktar…

Mayıs ayının üçüncü haftası ise, ayın en karmaşık süreci. Öncelikli olarak Venüs retrosu başlıyor. Bu tarz retroların başlangıçları ve bitişleri, süreçlerin kendisinden daha gürültülü olur. İşte bu yüzden 13 Mayıs ve sonrasında azıcık gergin hislere hazır ol ve daha da önemlisi, bunların geçici olduğunu bil lütfen. Özellikle maddi konularda endişelerin artabilir, verdiğin/aldığın borçlar gündeme gelebilir, yakınlarına karşı güven sorunları hissedebilir ve şüpheci bir ruh haline bürünebilirsin. Aynı zamanda biraz da egolu olduğun, isteklerin ve hırsların konusunda yanılgıya düşmeye meyilli olduğun bir süreç başlıyor. Nasıl desem; aslında bu dönemde asıl mesele sen ve senin hislerin… Her ne kadar dış dünyaya ait meseleler gibi görünseler de!

İlişkilerdeki şüpheci ve gergin hava ayın son haftasında dağılıyor; o yüzden tekrarlıyorum, kalp kırmaya değmez, geçici bir süreç bu!

15-17 Mayıs tarihleri her ne kadar güzel haberler getirse de; 22 Mayıs’tan önce özellikle para konularında riskli adımlar atmaktan kaçınmak lazım. 22 Mayıs yeni ayı, maddi konularda gelişmeler ile beraber maddi durumunu netleştirecek. Ben açıkçası fazlasıyla iyi olacağını düşünüyorum. Finansal yüklerden kurtulabilirsin -özellikle bir aracı sayesinde. Ama dediğim gibi; 22 Mayıs öncesi riskli hareketlerden kaçınalım; hele hele 20 Mayıs tarihinde çok dikkatli olalım!

Aşk konusunda fena kaos var, Yay!

Sevgili Yay,

Mayıs ayının sana öncelikli olarak romantik ilişkiler konusunda fena kaos getireceğinin müjdesini vererek başlayayım. Şenlikli bir dönem seni bekliyor. Neyse ki, kaos ateşi yanmadan önce önünde son derece sakin ve üretken, verimli ve bereketli iki hafta var. İş yerinde motivasyonunun yüksek ve iş arkadaşlarınla ilişkilerinin de iyi olacağı bu iki hafta içerisinde, kendi kişisel faydan için kullanabileceğin fırsatlar da var.

4 Mayıs ile başlayalım. Zira ayın ilk önemli ve en güzel günlerinden biri bu. Merkür, Güneş ile kavuşarak; şu aralar çok bahsedilen şu “Merkür, Güneş’in kalbinde” diye tabir edilen pozisyonu oluşturuyor. Dileklerimizi ve niyetlerimizi, hayat veren Güneş’e taşıyor :) Kısacası tüm Yay iyimserliğinle dileklerin, hayallerini hazırla derim. Zaten 5 Mayıs’ı 6’sına bağlayan gece Hıdırellez olduğundan, mutlaka dileklerimiz hazır olmalı!

Bu güzel haftayı Akrep burcunda bir dolunay ile kapatacağız. Akrep dolunayları elbette ki birazcık gergin oluyor, bu dolunay da öyle… Bu süreçte rüyalarına dikkat etmeni ve sezgilerini (paranoyalardan ya da korkulardan ayırt ederek) iyi dinlemeni öneririm. Bazı sırlar açığa çıkabilir, özellikle iş arkadaşların konusunda hiç beklenmedik bilgiler edinebilirsin. Bir takım maskelerin düştüğünü, dedikoduların duyulduğunu fark edebilirsin. Beraber iş yaptığın insanlar arasında dost düşman belli olacak. 'Düşmanlar' dediğim için aklına çok da büyük majör olaylar gelmesin elbette. Ne düşmanı olabilir ki yahu?! Sadece küçük tatsız dedikodular, atar gider yapan bencil insanlar olabilir en fazla. Kalbini ferah tut. Ama başkalarının dramalarına da çekilme derim… Sosyal medya paylaşımlarına, şifre ve bilgi güvenliğine, laptop’una ve telefonuna dikkat edip, kimlerle dedikodu yaptığın konusunda da seçici ol lütfen. O ekran görüntüleri çok kalpler kırabilir, aman diyeyim :)

Ayın ikinci haftası gayet güzel. Özellikle iş güç ve kazanç açısından bereketli. Yukarıda da dediğim gibi, iş arkadaşlarınla dayanışma içerisinde güzel güzel çalışabilirsin. 9-10-12 Mayıs tarihlerini görüşmeler, konuşmalar, yeni projeler vs. için değerlendirmekten çekinme bence. İş yerinden hoşlandığın birileri varsa aşk durumları da olabilir…

Aşk demişken… Aşk konularına bir değinmek istiyorum çünkü asıl kaos ay boyunca orada yaşanacak! 13 Mayıs tarihinden itibaren başlayacak olan retrolar dönemi ile beraber eski sevgililerin dönüş yapması (ya da iletişime geçme çabaları) son derece yüksek bir ihtimal. Dolayısıyla hazırlıklı olmak ve sağlam durmak şart. Ha, aklı eskilere giden sen de olabilirsin elbette, her halükarda bu dönemde başlayacak bir ilişkinin pek de hayırlı olmayacağını belirtmeliyim. Ayrıca geri dönecek, kendini hatırlatıp yeniden kişisel gündemine oturacak olanlar sadece eski sevgililer değil; eski sevgililer ile beraberken maruz kaldığın ilişki durumları... Aldatılmış mıydın? Yoksa sevgilin senden bir şey mi gizlemişti? Bir seçim yapman mı gerekmişti? Bunları bir düşün -çünkü yeniden gündeme gelecek gibi duruyor. Zira retrolar kadersel etkiler getirir ve geçip biten ilişkilerden, yaşanmışlıklardan gerekli dersi alıp sınavı geçemediysen aynı konuları tekrar tekrar önüne getirirler. Bu noktada sana elbette ki 'yine aynı problemi yaşayacaksın!!!' demiyorum asla! Geçmişte yaşadığın problemin özünü görebilmiş olman önemli. Özgüvensiz davranarak sürekli kıskançlık mı yapıyordun mesela, yoksa ilişkiye asla gerekli özeni mi göstermemiştin? Aşk için büyük bir fırsattan mı vazgeçmiştin? Benzer bir tema yeniden tekrarlanabilir ve bu hataları telafi etmek, kendi zayıflıklarını aşmak, nasıl da büyüdüğünü ve daha iyi bir insan olduğunu görmek için harika bir fırsat! Neyse...

Venüs'ün bu eskileri getiren ve problematik etkisi nasıl en verimli şekilde kullanılır diye sorarsan; ilişkindeki sürekli erteleyip durduğunuz sıkıntıları konuşmak, çözmek ve bitirmek için doğru bir zaman. Özellikle 15 - 17 Mayıs tarihleri bu açıdan son derece iyi. Hani illa içinde kalan o eski defterleri açacaksan, 'sen bana üç ay önce şöyle böyle demiştin' diye başlayan sakin bir konuşma, en doğru kullanım olur.

İlişkilerdeki kaosun 22 Mayıs yeni ayı ile beraber açılacak olan temiz sayfa ile rahatlayacağını düşünüyorum. Ama yine de önerilerde bulunacağım elbette. Bu dönemde ilişkiler konusunda biraz istekli olabilirsin, eğer yalnızsan yanında birinin olmasını fazlaca isteyebilir ve bu yüzden de fazla düşünmeden kendini fazla yakın ilişkilerin içinde bulabilirsin. Bu işlere enine boyuna düşünmeden girişme derim. Bu ay yeni ilişkilere başlamak iyi bir fikir değil. Eğer sevgilin varsa da, eski kavga konularının yeniden gündeme gelmesi söz konusu olabilir ama bunu da sorunları çözmek için bir fırsat olarak görmeni öneririm.

Unutma ki insan insanın aynası ve bazen aslında karşımızdaki insanda gördüğümüz problemler, zaaflar ve bizi rahatsız eden şeyler; aslında kendimizle ilgili çözmemiz gereken konulara işaret ediyor. Sevgili Yay, bu kaos ateşinden daha da bilge, kendinle ilgili farkındalığı artmış şekilde çıkacaksın, biliyorum. Ayrıca anlatacak eğlenceli hikayelerine bir yenisi daha eklenecek!

Bitirmeden önce para konusuna yeniden değinmek istiyorum: Sevgili Yay, ayın 11’inden itibaren büyük harcalamalardan kaçın. İş arayanlar ya da maddi sıkıntı çekenler ise 14’ünden itibaren daha önceden kaçırdıklarını düşündükleri fırsatları yeniden yakalayabilirler. Para konusunda haksızlığa uğradıkları konular çözülebilir, kaybedilen paralar yeniden gelebilir. Hayırlısıyla bakalım…

Güneş tüm karanlıkları aydınlatıyor, Oğlak!

Sevgili Oğlak,

Bu Mayıs ayı, dolunay haftası ile başlıyor. Dolunay, Akrep burcunda gerçekleşeceği için özellikle insan ilişkileri konusunda önemli gelişmeler kapıda diyebiliriz. Yine de, dolunayın hassas ve kontrol edilmesi zor tabiatı nedeniyle ilk hafta, yakın dostlar ile tartışmalara ve gerginliklere çok açık. Sakin, sabırlı olmakta fayda var. Fakat şimdi dolunay gününe, yani 7 Mayıs’a gelene kadar, deneyimleyeceğimiz diğer güzel günlerden bahsedelim.

5 Mayıs’ı, 6 Mayıs’a bağlayan gece Hıdırellez, biliyorsun. Halk arasında Hızır ve İlyas hazretlerinin buluşup, herkesin dileklerini toplayıp gittiklerine dair bir anlatısı da vardır. Kısacası olumlu, uğurlu bir gün. İşte bu karanlık dönemde, bize umut verip içimizi ısıtacak, ateşiyle karanlıkları aydınlatacak olan bu geleneksel günün hemen öncesinde, Hızır ve İlyas’ın adeta bize erkenden getirdiği başka bir hediye var: 4 Mayıs, Güneş ve Merkür kavuşumu… Nam-ı diğer “Merkür, Güneş’in kalbinde” durumu. Dileklerin, niyetlerin yetkili merciiler tarafından ciddiyetle dinleneceği, özel bir gün. Sevgili Oğlak, bu Boğa döneminde şanslısın; her ne kadar önümüzdeki yolu göremesek de ilerlemeye devam etmek zorundayız. Bu günler, 4-5-6 Mayıs tarihleri, içindeki inancı uyandır, umuduna sarıl ve ihtiyaç duyduğun gücü kendi içinde bul derim. İnan ki seni güzel günler bekliyor ve yakın tarihte (Satürn’ün retro hareketiyle yeniden Oğlak’a girişiyle) her kaybın yerine daha güzelinin konduğunu göreceksin. Az sabır.

İşte ilk haftanın, dolunay gününe kadar gelen etkileri böyle. Dolunay ise 7 Mayıs’ta yükseliyor. İlk yüksek ihtimal de aşk olarak gözüküyor. Söz konusu dolunay, Akrep dolunayı olarak, Akrep’in o “ya hep, ya hiç!” tavrını hissettiriyor ve arada kalmış, eksik ve yarım yamalak hissettiren her ilişkiyi, adı konmamış sorunları, konuşulmayan meseleleri acımasızca masaya yatırıyor. Bence gayet olumlu! Çünkü bana sorarsan gereksiz uzamış her türlü zararlı ilişki için Akrep dolunayları birebir, zira kangren olmuş kolu seni öldürmeden önce çat diye kesip atacak sertliğe ancak Akrep dolunayları sahip… İçin karardı mı? Kararmasın. Çünkü bu iyi bir şey! Ayrıca sadece EĞER KÖTÜ BİR İLİŞKİN VARSA GEÇERLİ. İyi ilişkisi olan mutlu Oğlaklar, bu Akrep dolunayında evlilik teklifi dahi alabilirler. Kısacası; ilişkilerde büyük bir seviye atlama söz konusu. Belirsizlikler kalkıyor. Zaten netliği senden daha çok kim sever ki?

Böyle işte… Dolunayın diğer etkileri de, yukarıda da bahsettiğim gibi arkadaş grupları ile bir takım gerginlikleri işaret etmesi. Bu özellikle 7 Mayıs tarihinde çok yüksek bir ihtimal. Şunu aklında bulundur derim; bu süreçte yanlış anlaşılmalara çoook müsait bir ortam olacak, dolayısıyla arkadaşlarınla ciddi mevzuları konuşmak istersen 9 Mayıs’a ertele derim. Kulağına çalınan söylentiler falan olursa da, hakikatin görünenden fazlaca farklı olabileceğini hatırla… Neyse.

İkinci hafta senin için tek kelimeyle çok çok çok iyi. Fazlasıyla verimli geçirebilirsin. Tabi şimdi “Gökçe ortalık mahvolmuş, evlere tıkılmışız, işten belimiz bükülmüş, başımızda ayı bağırıyor, ne iyisinden bahsediyorsun?!” diye burun kıvırıyorsun ama bu ikinci haftanın güzel etkilerini deneyimlemek ve değerlendirmek için illa dışarıda olmana gerek yok. 9-10-12 Mayıs tarihleri öyle güzel, öyle bereketli ki… Hiçbir şey yapmasan bile evde yemek yap, o kadarını söyleyeyim. Başlayacağın projeler, yapacağın işler, yazacağın mailler, ellerini kullanarak yapacağın her türlü sanatsal üretim, yazı-çizi işleri, sevdiklerinle geleceğe dair mevzuları konuşmak, bağları güçlendirmek, çocuklarla vakit geçirmek, aşk meşk olayları, flörtlere açılmak, kendine zaman ayırmak… Bu tarz aktiviteler için aşırı uygun zaman. Dediğim gibi, o karanlık bulutları kovala ki bu gökyüzünü kaçırma.

AMA, yine de açıldığın flörtlerle durumların derhal ciddi ilişkiye dönmesini falan bekleme. Bu süreçte flörtler katlanarak devam eder ama en az 1,5 ay sonra ciddi adımlara hazır hale gelir. Haberin olsun. Ha, ayrıca, 11 Mayıs’ta parana sahip çık, hırsızlıklardır şudur budur dikkatli ol!

Ayın üçüncü haftası ise ani bir fren… Sevgili Oğlak, ayın 13’ünden itibaren, özellikle yoğun çalışan biriysen, adeta “tükenmişlik sendromuna” yakalandığını hissedebilirsin. İlla bir şirkette falan çalışıyor olman gerekmiyor; ev içi emek veren biriysen de bu etki var. Hele hele ev içi emeğin o görünmezliği… Kısacası, sorumlulukların omuzlarına artık ağır geldiğini hissedebilirsin. Bunu neden vurgulu vurgulu söylüyorum, içini karartmak için mi? Hayır. Bunun çok insani, pek çok insanın da deneyimleyeceği bir durum olduğunu hatırlatmak ve kendini suçlu hissetmeni, bir de kendi kendine ağırlık olanı engellemek için. Sevgili Oğlak, bu süreç DOĞAL ve aynı zamanda da geçici. Bence kendine nazik davran ve en azından Mayıs’ın son haftasına kadar bekle çünkü 22 Mayıs yeni ayı ile artık günlük hayatına, sorumluluklarına ve kendine bakma biçimine yeni bir düzen getirmek isteyeceksin.

22 Mayıs yeni ayı… Odanı, çekmecelerini elden geçirip şöyle eskileri atmadıysan, bir bahar temizliğine girişmediysen şimdi tam da sırası! Eskiyi eskide bırakmak, kendini bedenen de yepyeni bir döneme hazırlamak fazlasıyla iyi gelebilir. İşsizsen; iş fırsatları ya da geleceğe dair iş fikirleri bulabilirsin. Daha önceden düşünülmüş ama yapılmamış, başvurulmuş ama olmamış işler ve projeler yeniden gündeme gelebilir. Bunlar özellikle de bir aracı dost sayesinde konuşulabilir. Bu Mayıs ayından itibaren artık senin için aşk meşk yahut ilişkiler mevzuları inceden kapanıyor (yani gündemden iniyor, kavgan bitiyor, sevdan değil!) sene sonuna kadar açılacak olan yollarda kariyer konusunda kadersel yollara gireceksin. Öyle ya da böyle inceden sinyaller geliyor, haberin olsun.

Bitirmeden önce 15-17 Mayıs tarihlerinin güzel ve akışkan, hoş enerjili olduğunu hatırlatmak istiyorum. 20 Mayıs ise azıcık gergin.

Bu günler de geçecek, sevgili Oğlak. Geriye bakıp anlatacağımız anılar olacaklar. Senin için güneş, bu aydan itibaren doğuyor, enseyi karartma!

Sevdanın son vuruşu bu, Kova!

Sevgili Kova,

Mayıs senin için duyguların ve insan ilişkilerinin ön planda olacağı, eğlenceli ve neşeli bir dönem olacak gibi duruyor. Birkaç ufak pürüz ve kariyer konusunun gündeme gelmesi dışında ayın genelinde iyi vakit geçireceğini düşünüyorum. Öncelikle ayının ilk haftası son derece huzur verici, şifalandırıcı etkilerle başlıyor. Özellikle aile ilişkileri konusunda güzel gelişmeler yaşanabilir, geçmişe dair problemler çözülebilir, küsler barışabilir, bağlar güçlenebilir… Yani sosyal yaşantımızı elimizden geldiğince sıfıra indirmişken, ev hayatında başımıza gelebilecek en güzel etkiler bunlar! Özellikle ayın ikinci haftası, 9-10-12 Mayıs tarihlerinde aileye ya da yaşanan eve dair maddi sıkıntılar da çözülmeye başlayabilir. Bereketli tarihler bunlar.

Şimdi ayın ilk haftasına yeniden dönelim: 4 Mayıs tarihi çok özel. “Merkür, Güneş’in kalbinde” diye tabir edilen Merkür-Güneş kavuşumu bu gün gerçekleşiyor ve dileklerimizin duyulması için bir kanal oluyor adeta. Tertemiz niyetlerle dilekler tutmak için iyi bir ruh haline girmek lazım. Zaten hemen ardından gelen 5 Mayıs’ı 6’ya bağlayan gece Hıdırellez boyunca ay Terazi burcunda yolculuk ederek yine güzel bir orta açıyor. Yani sevgili Kova; ilk hafta maneviyatla, umutla, neşeyle dolu bir hafta.

7 Mayıs tarihinde yükselen Akrep dolunayı ise bu minnoş havayı bir nebze dağıtıyor şimdi, dürüst olmak lazım. Sevgili Kova, bu Akrep dolunayı, adının hakkını veriyor açıkçası. Bu dolunayda fazla kontrolcü, öfkeli ve egolu davranabilirsin. Yakınındaki insanları kırıp ardından pişman olmak yerine, dolunay boyunca kendimizi kontrol etmeye odaklanmak daha iyi bir seçenek olacaktır. Yine aynı şekilde, özellikle baba-patron gibi figürlerle fena çatışabilirsin. Bu çatışmaların herhangi bir sorunu çözmeyeceğini zaten biliyoruz - diplomatik davranmak zorundayız. Başka çare yok.

Dolunayı kazasız belasız atlatıp, ikinci haftanın güzellikleri içinde de 11 Mayıs’a -bu tarihte çok keskin bıçak olmamaya-dikkat ettikten sonra Mayıs’ın ikinci yarısına geliyoruz. Sevgili Kova, Mayıs ayının ikinci yarısı senin için tam anlamıyla kaos. Ayın ilk iki haftasındaki durgun ve sıkıcı huzuru mumla aratacak cinsten hem de! Aşk ve ilişkiler konusunda dalgalanmalar başlıyor öncelikle…

Başlayan retrolar döneminde en çok gözümüze çarpan Venüs retrosu. Venüs retrosu ile 13 Mayıs’tan itibaren, önceden flört ettiğin, hoşuna giden, göz koyduğun insanlarla yeniden iletişime geçebilirsin. Bekar bir Kova isen bu güzel tabi! Fakat bu noktada, bu yeniden bağ kurulacak olan insanların eski sevgililer değil - flört seviyesinde kalmış ve ilerleyememiş yakınlıklar olduğunu belirtmeliyim. Dolayısıyla bu insanların geri dönüşüyle heyecanlansan da; asla bu dönemde yeni bir ilişkiye başlamamanı öneririm. Flörtüne güzel güzel devam etmek, karşındakinle vakit geçirmek, daha da yakından tanımak okey ama uzun vadeli sözler vermek, 'sevgili olmak' hayır! Hiç bilmediğin gizli ilişkiler dönüyor olabilir, karşındaki insanla işleri aceleye getirme bu yüzden. Eğer sevgilin varsa; eski romantik zamanlarınızı canlandırmak için gayet uygun bir dönem. Hele hele 15 - 17 Mayıs tarihlerinde güzel planlar yapabilirsiniz geleceğe dair. Çocuk sahibi olma gibi niyetleriniz varsa düşünebilir, birbirinize de bolca hediyeler verebilirsiniz. Fakaaaaat... Bu ay büyük paralar harcamak çok da hayırlara vesile olmaz.

Harcamaktan bahsetmişken para konusuna yeniden değinelim… Ayın 14’ünden itibaren, sevgili Kova, daha önce birilerine verdiğin borçları geri alabilirsin. Çözülmemiş tazminat, miras, kredi gibi para mevzuları yeniden gündeme gelebilir. Bence Haziran ortasına kadar büyük harcamalardan kaçınmak lazım. Dediğim gibi, Mayıs ayının ilk iki haftası güzel ve bereketli ama ikinci yarısından sonra temkinli olmakta fayda var.

Ay sonuna doğru aşk konusu bu defa 22 Mayıs yeni ayı ile yeniden kişisel gündemine geliyor. Eğer mevcut bir ilişkin varsa, bir süredir devam eden sıkıntılar affedilerek bir daha açılmamak üzere kapanabilir, birbirinizi şifalandırabilirsiniz, aşkınız adeta balayı tadına bürünebilir. Eğer sevgilin yoksa da; belki biraz çöpçatanlıkla, belki de bir süredir flörtleştiğin arkadaş grubundan biriyle artık aşk yaşamaya başlayabilirsiniz. Benim kişisel tavsiyem, bu süreçte flörtü aşkı duyguları güzelce yaşamak ama ciddi adımlar atmaktan kaçınmak yönünde olacak. Ayın son haftası ile beraber neyse ki aşk konusu yerini yavaş yavaş iş fırsatlarına bırakıyor, sevgili Kova. İş arayanların aracılar sayesinde yeni kaynaklar bulup, çalışanların ise üretkenliğinin artacağı, hoş bir süreç başlıyor.

Hayalleri kovalamaktan asla vazgeçemeyeceksin, Balık!

Sevgili Balık,

İlk haftanın güzel etkilerinden en yüksek verimi alacak burçlardan biri de sensin. Bu ay karamsarlığa yer yok o yüzden. Ruh halimizi yüksek tutmaya çalışıp, bize düşen etkileri en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Uzatmadan direkt konuya giriyorum:

4 Mayıs tarihinde, “Merkür, Güneş’in kalbinde” diye tabir edilen şu güzel pozisyon var; yani Merkür ve Güneş’in aynı derecede kavuşumu. Dileklerin, Merkür tarafından, hayat veren Güneş’e taşınması… Tertemiz niyetlerle kendimiz ve sevdiklerimiz için güzel şeyler dilemek için harika bir gün. Hemen ardından da 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan Hıdırellez gecesi geliyor zaten. Hıdırellez’in anlam ve önemini zaten biliyoruz… Ardından haftanın yıldızı, 7 Mayıs’ta yükseliyor: Akrep dolunayı.

Sevgili Balık, ilk hafta geleceğe dair hayallerine ve planlarına sarıl, hayal kurarken de cesur ol derim. Zira Akrep dolunayı, gelecek planlarına dair ilk sinyali, gelişmeyi pek de gecikmeden getirecek gibi duruyor. Olumlu haberler alacağını düşündüğüm bu süreçte aklında bulundurman gereken şu: Ay sonuna doğru retrolar sebebiyle akış yavaşlayacak ve işler beklediğimiz kadar hızlı ilerlemeyecek. Dolayısıyla niyetlendiğimiz işleri, girişim ve planları enine boyuna ölçüp tartmak için vaktimiz olacak demek bu! Zamanın süzgecinden geçen fikirler her zaman daha sağlamdır, değil mi? Aceleci davranarak karamsarlığa kapılmadığın, sabırlı sakin ve iyimser olduğun sürece iyi bir ay seni bekliyor.

Dolunay’a detaylıca bakalım şimdi. Eğer bir öğrenciysen eğitim hayatına dair burs, harç gibi konularda çok güzel haberler alabilirsin. Dolayısıyla burs başvurusu gibi niyetlerin varsa, görüşmeleri bu tarihlere denk getirmek isteyebilirsin. Öğretmen gibi, akıl hocası gibi gördüğün bir aile büyüğü tarzı birinden tavsiyeler almak da iyi olacaktır. Aklındaki fikirleri, gelecek planlarını danışmak istediğin hoca/sınıf arkadaşları varsa, onlara ulaşmaktan çekinme bence. Günümüzde insanların paraya değil de ideallere dayanan hayallerinin olması komik karşılanıyor. Hevesli olmak, iyimser olmak dahi kerizlik gibi görünüyor, ama sevgili Balık; bu ay o yazmak istediğin romana başla, online dil kursuna kaydol, kodlamayı öğren… Örnekleri sen çoğalt işte! Niyetlerini artık bekletme bu ay. Çok olumlu ve evren tarafından destekli dönemdesin. Her şey zamanlamayla alakalı, biliyorsun. Daha önce başaramamış olman, yeniden başaramayacağın anlamına gelmiyor çünkü bu defa zaman farklı, dolayısıyla sen de farklısın. Hadi bakalım.

İkinci hafta da gayet güzel etkiler ile açılıyor. Dostlarınla çok güzel sohbetler edebilir, birbirinize karşılıklı destek olabilirsiniz. Aşk açısından da olumlu etkiler var; flörtlerden haberler alınabilir. 9-10-12 Mayıs’ta telefonlar kesinlikle açık olmalı o yüzden. İş fırsatları açısından da iyi ama söz konusu kariyer ve para olunca bu hafta içerisinde her ne kadar iyi etkiler olsa da, mucizeler beklenmemeli. Bu tarz ciddi para işleri ve gelir kaynakları için Mayıs’ın son haftasını bekleyeceğiz.

15-17 Mayıs da son derece güzel ve bereketli günlerden… Ama…

Mayıs ayının ikinci haftasının bitiminde sana adeta kaderin ufak bir cilvesi var, sevgili Balık. Mars’ın senin burcuna geçişi ile beraber enerjin ve hırsların artıyor artmasına… Bu gayet iyi! Ama tam da aynı zamanda, gökyüzünde retrolar dönemi başlıyor. Bu da işlerin akışını yavaşlatıp, ufak tefek aksiliklere dair işaretler gönderiyor. Yani ayın ikinci yarısında kendini hazır hissetmene rağmen doğru anın gelmediğini düşünebilir, sinirlenebilirsin. Ama ne yapıyoruz, enseyi karartmıyoruz çünkü yukarıda da dediğim gibi; bunların hepsi bazı şeyleri zaman ve mantık süzgecinden geçirmek için fırsat. Mayıs’ın son haftasında, sadece bizim hayatımızdaki değil, yakınlarımızı da etkileyen konulardaki pek çok detay netleşecek ve taşlar yerine oturacak.

22 Mayıs’ta karanlık gökyüzünü aydınlatmaya başlayacak olan İkizler yeni ayı; gergin konuları gündeme getirerek başlayacak olsa bile olumlu bitecek bir süreç getiriyor. Konu evimiz! Retroların etkisi ile beraber, aile içerisinde geçmişte kalmış gerginlikler maalesef tekrarlayacak gibi görünüyor. Gönül ilişkileri, feminen figürlerle ilgili durumlar, yapılan haksızlık ve adaletsizlikler, para sıkıntıları… Yeniden konuşulmak üzere masaya yatırılabilir. Bu noktada, bu sıkıntılı konuları yeniden didiklemenin tek mantıklı tarafının “bu defa çözüp bitirmek ve bir daha açmamak” olduğunu hatırlamak lazım. Diğer türlü, parmakla gösterip “sen bana bunu-bunu yapmıştın, sen şöyle demiştin” diye suçlamanın ve mağduriyet olimpiyatlarının bir anlamı yok. Kimse zamanda geri gidemez, olan olmuştur sonuçta. Ayrıca, otorite figürü ailenizde artık her kim ise, onun çatışmalar yaşayabilirsin. Benim tavsiyem, bükemediğin bileği öpmen yönünde olacak. Fakat hayatının ilerleyeceği yolu sadece kendinin belirlediğine de emin olmalısın. Ayrıca eğer bir eşin ya da sevgilin varsa; aile içerisindeki çatışmadan onu kesinlikle uzak tutmanı öneririm. Karışmamalı yani. Onun dışında gerginlik çıkacak olan mevzuları alttan alarak göğüslemek en iyisi... Evle alakalı problemler de ihtimal dahilinde görünüyor. Para konuları gündeme gelebilir, uzak akrabaların da dahil olduğu tatsızlıklar gündeme gelebilir. Ama bunların gündeme gelmesi; aslında çok daha köklü ve büyük olan problemleri son kez çözüp sonlandırmak için. Yani şöyle düşün; rahat rahat nefes almana engel olan burnundaki eti kısa bir ameliyatla aldırıyorsun. Sonra kafan rahat!

Aynı zamanda bu yeni ay süreci maddi sıkıntılara - özellikle de büyük borçlar söz konusuysa - dair bir netlik getirecek ve en azından önünü daha iyi görmeye başlayacaksın. Gelecek planlarını işleme koymadan önce bu yüzden ay sonunu beklemek önemli çünkü kafandaki şeylere ayırdığın bütçe sana bağlı olmayan sebeplerden dolayı her an değişebilir. Aynı sebeple ayın 13’ünden sonra büyük alışverişlerden de kaçınmanı öneriyorum. Önümüzdeki ay görüşürüz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
781
327
146
125
76
67
57
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Solucanlı Gübre

Boğa... okurken yoruldum retro retro retroooooo umarım hepimiz için güzel bir Mayıs olur :)

ayın ikinci haftasında destek görecekmişim. nerede öyle bir insan evladı. anca köstek olurlar.

NoFace

Ellerine sağlık gökçee <3