Görüş Bildir
Haberler
İzledikten Sonra Gerçekten Yaşanmış Bir Olaydan Uyarlandığına İnanamayacağınız En İyi Filmler

İzledikten Sonra Gerçekten Yaşanmış Bir Olaydan Uyarlandığına İnanamayacağınız En İyi Filmler

Anıl K.
21.12.2014 - 04:12 Son Güncelleme: 29.03.2022 - 23:01

'Gerçek hayattan uyarlanmış filmler arıyorum' diyenlere amme hizmeti! Kimi ölüm kalım savaşı vermiş, kimi en umutsuz zamanlarda umudu bulmuş insanların hayatlarından esinlenen filmlerle karşınızdayız. Gerçek yaşam hikâyelerinden uyarlanan bu filmlere inanamayacaksınız. Hazırsanız, detaylara geçelim;

Not: Bazı film açıklamalarında Beyazperde'den faydalanılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

48. Aşka İnan / I Still Believe (2020)

48. Aşka İnan / I Still Believe (2020)

IMDb: 6.5

Hıristiyan müzisyen Jeremy Camp'in gerçek hikâyesini anlatan film, onun başında geçen pek çok olaya rağmen umudunu yitirmeyişini ve aşk yaşamını seyirciyle buluşturuyor.

47. Operasyon: Final / Operation Finale (2018)

47. Operasyon: Final / Operation Finale (2018)

IMDb: 6.6

1960'lı yıllarda Arjantin'de geçen hikâye gerçek bir olaya dayanıyor. İkinci Dünya Savaşı'ndan 15 yıl sonra Mossad ajanları, Yahudileri Avrupa'daki toplama kamplarına gönderilmesinden sorumlu olan Nazi savaş suçlusu Adolf Eichmann'ın yakalanıp yargılanması için peşine düşüyor.

46. Yaşamak İçin / Alive (1993)

46. Yaşamak İçin / Alive (1993)

IMDb: 7.0

Uruguay ragbi takımının gerçekten yaşadığı bir olaydan yola çıkan film takımın uçağının Ant Dağlarına çarptıktan sonra yaşanan hayatta kalma mücadelesine odaklanıyor. Takımın her bir elemanı hayatta kalma iç güdüsüyle bu dağlardan kurtulmak için ellerinden geleni yaparlar; aralarından bazılarını çetin hava ve coğrafi koşullara kurban verseler de bir yandan Tanrıya olan inançlarını kaybetmemeye ve ailelerine dönmeye çalışırlar.

45. Soul Surfer (2011)

45. Soul Surfer (2011)

IMDb: 7.0

Bir köpekbalığı saldırısında sol kolunu kaybeden genç sörfçü Bethany Hamilton, denize olan tutkusuna karşı koyamaz. Hamilton tekrar sörf yapmak için tüm cesaretini toplar ve deniz geri döner.

44. Operasyon Valkyrie / Valkyrie (2008)

44. Operasyon Valkyrie / Valkyrie (2008)

IMDb: 7.1

İkinci Dünya Savaşı esnasında, aralarında anlaşan bir grup Alman subayı Adolf Hitler’e suikast yapmayı planlarlar. Ayrıca savaşa son verme adına da güçlerini kullanmaya başlayıp bir takım gizli görüşmeler yürütürler. Valkyrie adı verdikleri operasyon neticesinde Nazi iktidarına karşı bir isyan başlatmayı başarırlar. Operasyonun başında olan Albay Claus von Stauffenberg, başarılı aktör Tom Cruise tarafından canlandırılıyor. Tarihte de önemli bir yer etmiş olan Albay Stauffenberg, bu uğurda her şeyi göze almaya hazırdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

43. Lorenzo'nun Yağı / Lorenzo's Oil (1992)

43. Lorenzo'nun Yağı / Lorenzo's Oil (1992)

IMDb: 7.2

7 yaşına kadar herhangi bir rahatsızlık belirtisi göstermeyen normal bir çocuk olan Lorenzo Odone’da bir süre sonra ani bayılmalar ve hafıza kayıpları baş göstermeye başlar. ADL adı verilen tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanan Lorenzo için doktorlar da en fazla birkaç yıl ömür biçerler. Herhangi bir tıp bilgisi olmayan Augosto ve Michaela çifti çocuklarını kurtarmak için tüm zamanlarını tedavi konusunda bir umut bulmak için harcarlar. Yaptıkları araştırmalar sonucu hastalığın kandaki zararlı yağ asitlerinden olduğunu öğrenen çift, bir tedavi geliştirebilmek için her yolu denemeye başlar.

42. Savaş Atı / War Horse (2011)

42. Savaş Atı / War Horse (2011)

IMDb: 7.2

İngiltere kırsalı ve Avrupa'da geçen film, I. Dünya Savaşı sırasında Jeremy Irvine'ın canlandırdığı Albert'ın ve onun çok sevdiği atı Joey'in öyküsünü anlatıyor. Evcilleştirip eğittiği atının satılıp, savaşta sipere gönderilmesi iki dostu ayırsa da, yaşadıkları olaylar pek çok hayatı değiştirecek epik bir maceraya dönüşecektir. Arka planda savaşın olduğu bu dostluk öyküsü, aslında serüven dolu uzun bir yol filmi.

41. Özgürlük Yolu / The Way Back (2010)

41. Özgürlük Yolu / The Way Back (2010)

IMDb: 7.3

1940 yılında Sovyet Rusya’ya bağlı Sibirya çalışma kampından özgürlükleri için kaçtıktan sonra 6000 km yürüyerek Gobi Çölü'nü aşıp Hindistan’a ulaşan bir grup esirin yaşadıkları macerayı ve dramı ustalıkla anlatan gerçek olaylara dayanan bir yol öyküsü.

40. Kardeş Gibiydiler / Sleepers (1996)

40. Kardeş Gibiydiler / Sleepers (1996)

IMDb: 7.5

1960'larda Hell's Kitchen'da büyüyen Shakes, Michael, John ve Tommy adındaki 4 çocuk, eşek şakası yaparken yaşlı bir adamın yaralanmasına neden olurlar. New York'taki Wilkenson Center'da 1 yıla yakın hapsolan 4 arkadaş, buradaki gardiyanların kötü muamelesine maruz kalır. Burada dayak yiyen, onurları zedelenen ve cinsel istismara uğrayan bu 4 arkadaş 13 yıl aradan sonra, Wilkenson Center ve gardiyanlarından intikam alma fırsatını yakalar.

39. Göklerin Hâkimi / The Aviator (2004)

39. Göklerin Hâkimi / The Aviator (2004)

IMDb: 7.5

Yönetmenlik ve havacılık kariyerinde zirveye ulaşan Howard Hughes'un yaşamına göz atan film; onun kariyerinin 1920'lerin sonundan 1940'ların ortalarına kadar süren dönemini masaya yatırıyor. İkinci Dünya Savaşı'nda büyük başarılar kazanan ve aşk hayatı da en az kariyeri kadar başarılı olan Hughes'un, kendi üstüne kurduğu baskı ve onunla mücadelesi de filmde anlatılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

38. Kazanma Sanatı / Moneyball (2011)

38. Kazanma Sanatı / Moneyball (2011)

IMDb: 7.6

'Oakland A' beysbol takımının başındaki isim olan Billy Beane (Brad Pitt) , kısıtlı bir bütçe ile resmen yoktan bir takım var ederek zengin kuluplere meydan okuyor. Fakat bunu yaparken de beysbol sporunun temel inançlarını baştan aşağıya sarsıyor. Onun yöntemleri kabul görmese, hatta delilik diye nitelendirilse de, Beane inancını ve azmini yitirmeden bildiği yönde ilerlemeye devam ediyor.

37. Apollo 13 (1995)

37. Apollo 13 (1995)

IMDb: 7.6

Apollo 13 ekibi aya gitmek için hazırlanmaktadır. Dönemin en ünlü astronotları olan Jim Lovell, Fred Haise ve Jack Swigert'tan oluşan ekip tüm hayatlarını bu heyecan verici görev için hazırlanarak geçirmişlerdir. Artık her şey yolunda gidiyor gibidir. Ta ki daha aya varmadan oksijen tanklarından biri patlayana ve ölümle imtihan başlayana kadar... Artık Apollo 13'ün aya gitmesi bir yana, dünyaya dönmesi bile mucizelere bağlıdır. Artık sadece üç astronot ve onları kurtarmak için elinden geleni yapacak olan NASA vardır.

36. Kapıdaki Düşman / Enemy at the Gates (2001)

36. Kapıdaki Düşman / Enemy at the Gates (2001)

IMDb: 7.6

Stalingrad, İkinci Dünya Savaşı'nın yıkıcı dehşetiyle kuşatılmıştır. Savaşın acılarıyla yoğrulup ölmekte olan bir mezarlık haline gelen şehrin sokaklarında ölüm dolaşmaktadır. İki karşı safta olan iki keskin nişancı, savaşın ortasında kendi kişisel ego savaşlarına başlamanın eşiğindedirler. Rus keskin nişancı, savaştaki müthiş atılımları sayesinde artık kahraman olarak anılmaktadır. Stalingrad, kan içerisinde boğulurken karşı karşıya gelen iki amansız savaşçı, savaşa kendi açılarından bakmaya başlayacaklardır.

35. Kıyamet Günü / Lo imposible (2012)

35. Kıyamet Günü / Lo imposible (2012)

IMDb: 7.6

Maria ve Henry 3 çocuklarıyla birlikte kış tatillerini geçirmek için Tayland'a giderler. Bu tropik cennete birkaç gün keyifli vakit geçirmek isteyen aile, 25 Aralık gecesi düzenlenen Christmas partisine gider ve bolca eğlenirler. Ertesi sabah havuz keyfi yaptıkları sırada korkunç bir gürültüyle ortalık sarsılmaya başlar. Maria ve Henry korku içinde dona kaldıklarında, otelin duvarları üzerinden dev dalgalar da üzerlerine doğru hızla gelmektedir!

34. 127 Saat / 127 Hours (2010)

34. 127 Saat / 127 Hours (2010)

IMDb: 7.6

Aron Ralston'ın gerçek hikâyesine dayanan bu filmde genç dağcının yaşadığı trajik bir olay anlatılıyor. Utah yakınlarında tek başına dolaşan Aron, bir kayanın altında sıkışıp kalır. Herkes onu merak ederken Aron beş gün sürecek bir ölüm kalım savaşında yaşamak için her yolu deneyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

33. Zodiac (2007)

33. Zodiac (2007)

IMDb: 7.7

San Francisco’da bir seri katil, mektuplar ve şifreli mesajları ile polis ile alay etmektedir. Dedektifler, gazete muhabirleri, bu katili yakalamaya ant içmiş dört kişi filmin esas karakterleridir. Katilin ardında bıraktığı izleri takip eden takıntılı dört adam, ne yazık ki aslında katilin adımlarını izler biçimde şekillenmektedir. Bu katil yıllarca görünmedikten sonra yine ortaya çıktığında sadece öldürdüğü insanlar için değil tüm şehrin kabusu haline gelecektir.

32. Philadelphia (1993)

32. Philadelphia (1993)

IMDb: 7.7

Eşcinsel olan yetenekli avukat Andrew Beckett, çalıştığı hukuk bürosunda AIDS olduğu fark edilince işten çıkarılır. Kendisine nedeninin AIDS olduğunu açıklamamalarına rağmen Beckett, nedenin bu olduğundan emindir ve bu hukuk bürosuna dava açmaya karar verir. Başvurduğu avukatlarca bir süre reddedildikten sonra, en sonunda Joe Miller'ı tutmayı başarır. Miller ilk başta bu davayla ilgilenmekte isteksizdir; çünkü o bir homofobiktir ve Beckett'a karşı da önyargılıdır. Fakat Beckett sayesinde zamanla önyargılarını aşmaya ve korkularını yenmeye başlar. Beckett ise hayatı, gururu ve hakları için kıyasıya bir mücadeleye girmiştir ve adalet için savaşır.

31. Kara Şahin Düştü / Black Hawk Down (2001)

31. Kara Şahin Düştü / Black Hawk Down (2001)

IMDb: 7.7

Yıl 1993... Bir grup Amerikan askeri, BM Barış Gücü'nün bir parçası olarak Somali'ye yollanmak üzeredir. Bu ekibin tek görevi asi bir general olan Mohamed Farrah Aidid'in altında çalışan birkaç askeri ele geçirmektir. Coğrafyayı hiç tanımayan bu askerlerin bölgede canlarıyla beraber sıkışması fazla uzun sürmeyecektir. Ekip, destek gelene kadar bir şekilde ayakta kalmalıdır. Yoksa sonları oldukça trajik olacaktır.

30. Çizgili Pijamalı Çocuk / The Boy In The Striped Pyjamas (2008)

30. Çizgili Pijamalı Çocuk / The Boy In The Striped Pyjamas (2008)

IMDb: 7.8

2. Dünya Savaşı’nın kara günlerinde, arkadaş olmaya çalışan iki çocuğun hikayesi. 8 yaşındaki Bruno ailesiyle Berlin'den ayrılır ve Polonya'da yaşamaya başlar. Babasının işi için taşındıkları bu yerde bir de arkadaş edinir. Arkadaşı tellerin arkasında kalan bir Yahudi'dir. Bruno'nun yaşadığı yer, 1.5 milyon Yahudi'nin öldürüldüğü Auschwitz toplama ve yoketme kampının bitişiğindedir. Oğlunun tellerin ardında yaşananlarla ilgili gerçeği öğreniceğinden kaygılanan Bruno'nun annesiyse oğlunu bu ’’arkadaş’’lıktan korumaya çalışır.

29. Son Mohikan / The Last of the Mohicans (1992)

29. Son Mohikan / The Last of the Mohicans (1992)

IMDb: 7.8

1757 yılında İngiliz ve Fransız kuvvetleri arasında Amerikan kolonileri kontrol etmek için verilen savaş üçüncü yılına girmektedir. Bu tehlikeli sınırlarda yaşayan, Mohikan Chingachgook'un oğlu olan Hawkeye bir pusuya düşen İngilizleri kurtarır. Bu kişilerin içinde Cora Munro da vardır. Hawkeye bu insanlara güvenli bir yolculuk sağlamak için onlara rehberlik etmeyi kabul eder. Ancak kader bu insanları hayatta kalmak için savaşmaya ve birbirlerine destek olmaya zorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

28. Kara Kitap / Zwartboek (2006)

28. Kara Kitap / Zwartboek (2006)

IMDb: 7.8

Yahudiler için Almanya’da yaşamanın kabusa eş değer olduğu yıllarda Yahudi şarkıcı Rachel Steinn, bu korkunç baskıdan kurtulabilmek için ülkeyi terketmeye karar verir. Fakat ne yazık ki, Hollanda’ya gitmek için kaçak olarak bindiği bot, Almanlar tarafından durdurulacaktır. Bottaki herkesin öldürülmesine rağmen Rachel, şans eseri kurtulur. Ülkeyi terkedemeyen Rachel için yapacak tek bir şey kalmıştır: direnişçilere katılmak! Ellis de Vries adı ile direniş gruplarının önemli isimlerinden biri haline gelecektir.

27. Changeling (2008)

27. Changeling (2008)

IMDb: 7.8

Ağırlıklı işçi sınıfından insanların oturduğu varoş mahallelerinden birinde, Los Angeles banliyölerindeyiz. 1928'in mart ayında, telefon operatörü olarak çalışan anne Christine Collins (Oscar ödüllü Angelina Jolie), sakin bir cumartesi sabahında işe gitmek üzere evden ayrılırken dokuz yaşındaki oğlu Walter ile vedalaşır. Akşam evine döndüğünde her ebeveynin en büyük kabusuyla yüz yüze gelir: Biricik oğlu kayıptır. Polis tarafından çok yoğun bir arama tarama çalışması başlatılır. Ancak küçük Walter en ufak iz bırakmadan ortadan kaybolmuştur.

26. Operasyon: Argo / Argo (2012)

26. Operasyon: Argo / Argo (2012)

IMDb: 7.8

1979 yılında 4 Kasım tarihinde Şah'ın devrildiği İran devriminin en yoğun günlerinde, militanlar başkent Tahran’daki Amerikan Büyük Elçilik binasına girip 52 Amerikalı’yı rehin alırlar. O hengamede kaçmayı başaran 6 Amerikan vatandaşı Kanada Elçiliği’ne sığınır ve hayatları halen tehlikededir. Her an yakalanma ve öldürülme tehlikesiyle karşı karşıyadırlar. CIA uzmanı Tony Mendez bu Amerikan vatandaşlarını kurtarmak amacıyla bir film senaryosuna yakışır oldukça riskli bir plan hazırlar.

25. Şikago Yedilisi'nin Yargılanması / The Trial of the Chicago 7 (2020)

25. Şikago Yedilisi'nin Yargılanması / The Trial of the Chicago 7 (2020)

IMDb: 7.8

1968 Demokratik Ulusal Kongresi'nde Vietnam Savaşı karşıtı barışçıl bir gösteri planlandı. Ancak bu protesto polisle şiddetli bir çatışmaya dönüştü. Eylemi düzenleyenler, ayaklanmayı kışkırtmak için komplo kurmakla suçlandı. Bu da ABD tarihinin en kötü şöhretli davalarından birini beraberinde getirdi.

24. Kederli Pazar / Gloomy Sunday - Ein Lied von Liebe und Tod (1999)

24. Kederli Pazar / Gloomy Sunday - Ein Lied von Liebe und Tod (1999)

IMDb: 7.9

Andras, Bir Macar Yahudisi olan Laszlo'nun işlettiği restoranda piyanist olarak işe başlar. Aynı restoranda çalışan ve Laszlo'nun sevgilisi Ilona ile aralarında bir ilişki başlar. Ilona'ya aşık olan bir diğer adam ise, restoranın müdavimi, genç Alman işadamı Hans Wieck'dir. Birgün Andras, Ilona'ya doğumgünü hediyesi olarak bir beste yapar. Daha sonraları bu beste küçücük bir Macar restoranından tüm dünyaya yayılır ve intiharlar başgöstermeye başlar. Bununla birlikte, Naziler Avrupa'yı ele geçirmeye ve Yahudi soykırımına başlamıştır. Bu 4 kişi arasındaki ilişki ise, sözkonusu dönemin getirdiği sorunlarla beraber şarkının kasvetine uygun şekilde ilerleyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

23. The Stoning of Soraya M. / The Stoning of Soraya M. (2008)

23. The Stoning of Soraya M. / The Stoning of Soraya M. (2008)

IMDb: 8.0

Dini taassubun yaşadığımız çağda korkunç yüzünü göstermesinin belgesi niteliğindeki bu duyarlı yapım, Freidoune Sahebjam isimli romancının Soraya'yı Taşlamak isimli eserinden sinemaya aktarıldı. Filmin konusuna gelince; Freidoune bir gazetecidir. Arabası bozulduğu için durduğu küçük bir köyde Zahra ile tanışır. Mütedeyyin insanların çoğunlukla yaşadığı bu köyün sakinlerinden Zahra, Freidoune'un peşini bırakmaz. Çünkü onun bir basın görevlisi olduğunu anlamıştır ve Zahra, onunla konuşabilmek için ısrarla peşine takılır. Yeğeni Soraya bir gün önce aynı köyde yaşadığı insanlar tarafından vahşice katledilmiştir. Ölmeden önce yeğenine söz veren Zahra, bunun köyün sırlarının arasına gömülmemesi için elinden geleni yapmaya kararlıdır. Tek umudu da bu gazetecinin elindedir, dinlemeli ve bu küçücük köyün büyük günahını tüm dünyaya anlatmalıdır.

22. JFK (1991)

22. JFK (1991)

IMDb: 8.0

Amerikan başkanı Kennedy'nin tartışmalı suiskasti ardında onlarca sanık ve komplo teorisi bırakır. Onlarca hikaye yaratılır ve gerçek bir türlü açığa çıkamaz. Süiskastın ardından ortaya çıkan Lee Harvey Oswald, cinayeti tek başına kendisinin işlediği üzerine ısrar etse de arka planda farklı gerçek ve olasılıklar söz konusudur. Medya ve adalet bu olasılıklarla boğuşurken insanlar da olayın bir türlü kesinleşmemesi nedeniyle hayal kırıklığına uğramaktadır. Mahkemenin vardığı sonuca ikna olmayan bölge savcısı Jim Garrison, olayın ardında yatan gerçekleri ortaya çıkarmaya kararlıdır.

21. Dokunulmazlar / The Untouchables (1987)

21. Dokunulmazlar / The Untouchables (1987)

IMDb: 8.0

Eliot Ness, suç oranının arttığı ve polis teşkilatının günden güne kötüye gittiği bir dönemde Chicago’ya atanan bir federal ajandır. Ness’e verilen görev mafya elebaşı Al Capone’u etkisiz hale getirmektir. Fakat Capone şehirdeki gücü o kadar yüksektir ki başlangıçta kimse Ness’in başarılı olabileceğini düşünmez. Gittikçe cesaretini kaybetmekte olan Ness bir gün deneyimli bir polis memuru olan Jimmy Malone ile tanışır ve yakın bir dostluk kurar; Malone Ness’in Chicago’daki teşkilatta rastladığı ilk dürüst insandır... Malone’un yardımıyla Ness özel ekibine silahşör George Stone’u ve muhasebeci Oscar Wallace’ı ekleyerek Capone’un çevirdiği karanlık işlerin üzerine gitmeye başlar. Ekibin Capone’a karşı kullandığı taktiklerin bir kısmı hiç de yasal değildir.

20. Cinderella Man (2005)

20. Cinderella Man (2005)

IMDb: 8.0

1930'ların başlarında Amerika'da ekonomik buhranın yükselişe geçtiği dönemde eski boksör James Braddock, ailesini geçindirmek için çeşitli işlerler uğraşır. Ancak onun tutkuyla bağlı olduğu şey bokstur. Bir gün şans eseri boks şampiyonu Max'le ringe çıkan James'in yaşamı bu karşılaşmadan sonra tümüyle değişir.

19. Umudunu Kaybetme / The Pursuit of Happyness (2006)

19. Umudunu Kaybetme / The Pursuit of Happyness (2006)

IMDb: 8.0

Sevgili dolu bir aile babası olan Chris Gardner'ın iş hayatında bazı sıkıntılar baş gösterir. Maddi sıkıntıların baş göstermesiyle eşi kendisini terk edince, küçük oğulları Christopher'la bir başına kalır. Yetmezmiş gibi bir de ev sahibi kapı dışarı edince baba-oğul dışardaki yaşamın çetin şartlarında hayatta kalmaya çalışır. Hayatları bir anda çok güçleşen baba-oğul, sevginin gücüyle her şeyin üstesinden gelecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Milyon Dolarlık Bebek / Million Dollar Baby (2004)

18. Milyon Dolarlık Bebek / Million Dollar Baby (2004)

IMDb: 8.1

Frankie Dunn, tüm hayatını ring üzerinde dehşet dövüşçüler yetiştirerek geçirmiştir. Boksörlerine öğrettiği en önemli ders hayatın temel kuralıdır : Her şeyin ötesinde daima kendini koru! Zaman içinde kızından kopmanın acısı ile uyanışa geçen Frankie, uzun zamandır hiç kimseyle fazla yakınlaşmayı tercih etmeyen bir adamdır. Frankie’nin salonuna bakan tek arkadaşı eski boksör Scrap, onun hırçın mizacının ardında 25 yıldır affedilmeyi bekleyen bir adamın var olduğunu bilir. Bir gün Maggie Fitzgerald kapıdan içeri girer ve boks öğrenmek istediğini söyler.

17. Into the Wild (2007)

17. Into the Wild (2007)

IMDb: 8.1

Christopher McCandless'ın kendi hikâyesinden uyarlanan film, McCandles'ın tüm mal varlığını ve ismini geride bırakıp Alexander Supertramp olarak otostopla Alaska'ya yaptığı yolculuğu anlatıyor.

16. Zafere Hücum / Rush (2013)

16. Zafere Hücum / Rush (2013)

IMDb: 8.1

1970'lerde Formula 1 yarışçıları James Hunt ve Niki Lauda arasındaki amansız rekabeti konu alan film, gerçek hikâyeyi takip ediyor. Lauda'nın kaza geçirip yarış dışı kalması sonucu 1976 yılında birincilik Hunt'ın olur. Bu duruma çok hırslanan Lauda, ikinci yarışta tekrar Hunt'ın karşısına çıkar.

15. Siyah / Black (2005)

15. Siyah / Black (2005)

IMDb: 8.2

Hayatını hırçın, kafası karışık ve karanlıkta yaşamaya mahkum sağır ve kör bir kız olan Michelle'ın, sekiz yaşında tanıştığı öğretmeniyle beraber azimle hayata tutunma hikayesi. Bu azim hikayesinde, öğretmeninin Michelle'e öğretmeyeceği tek şey olacaktır; 'imkansız' kelimesi.

14. Otel Ruanda / Hotel Rwanda (2004)

14. Otel Ruanda / Hotel Rwanda (2004)

IMDb: 8.2

Kaosun Rwanda’nın günlük yaşamının başrollerinden birini oynadığı günlerde, Paul Rusesabagine, Kigali’de oldukça pahalı bir otel yönetmektedir. Onun için ırk kategorize edilmesi gereken bir insan özelliği değildir. Bir Tutsi olan Tatiana ile mutlu bir evlilikleri vardır. Tutsi isyankarlarının öldürülmesiyle biten barış süreci sonucunda katliama başlayan Hutu milisleri, şehri bir kan gölüne dönüştürmektedirler. Paul, hem kendi ailesini hem de masum insanları korumak üzere bir şeyler yapmak zorundadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Can Dostum / Good Will Hunting (1997)

13. Can Dostum / Good Will Hunting (1997)

IMDb: 8.2

Will Hunting genel iq’nun çok çok üzerinde bir zeka seviyesine sahip, MIT’de temizlikçi olarak çalışan genç bir çocuktur. Temizlik yaptığı akşamlardan birinde, bir sınıfın tahtasında yazılı olan bir matematik sorusuna denk gelir. Çözülmesi neredeyse imkansız olan bu problemi rahatlıkla çözen Will, sessizce ortadan kaybolur. Kısa zaman içerisinde problemi yazan profesör tarafından keşfedilen Will bu başarısını diğer sorularda da sürdürecektir. Ancak bir kavga sebebiyle hapis cezasına çarptırılan gencin, bu beladan kurtulabilmek için profesöre ihtiyacı vardır.

12. Fargo (1996)

12. Fargo (1996)

IMDb: 8.2

Jerry Lundegaard borçları olan bir sahtekârdır. İhtiyaç duyduğu meblağda parayı acilen edinmeli ve borçlarını temizlemelidir. Karısının babası oldukça zengin bir adamdır; ancak gamsız bir sahtekar olan Jerry’ye yardım etmesi imkansız gibi görünmektedir. Jerry’nin aklına şeytani bir fikir gelir. Jerry, karısını kaçırmak ve kayınpederinden fidye istemek üzere iki adam kiralar. Lakin hiçbir şey planlandığı gibi ilerlemeyecektir.

11. Akıl Oyunları / A Beautiful Mind (2001)

11. Akıl Oyunları / A Beautiful Mind (2001)

IMDb: 8.2

Matematik dehası John Nash, üstün zekâsının yanında asosyal ve uyumsuz bir yapıya sahiptir. Sıra dışı bir teoriyi öne süren ve bunu kanıtlama aşamasına kadar gelen Nash'ın ünü matematik çevrelerinde de yayılmaya başlar. Ancak bu onun kibirli yapısını daha da kamçılar ve kişisel problemleri çözümsüz bir hâl alır. Yetmezmiş gibi Nash'ın kurgusal dünyadaki varlığı, gerçek yaşamla arasındaki uçurumu gün geçtikçe artırır.

10. Hachiko: Bir Kopegin Hikayesi / Hachi: A Dog's Tale (2009)

10. Hachiko: Bir Kopegin Hikayesi / Hachi: A Dog's Tale (2009)

IMDb: 8.3

Film Richard Gere’in canlandırdığı profesör Parker Wilson’ın, tren istasyonunda bulduğu Japon kökenli meşhur Akita inu cinsi köpeği evine almasıyla başlar. İlk önce eşinin sert tepkilerini gören profesörün köpekle aralarındaki bağ gün geçtikçe daha da sağlamlaşır. Kısa zamanda tüm aileye kendini sevdiren Hachi, Wilson ailesinin köpeği olur Profesörü işe giderken her gün tren istasyonuna kadar yolcu eder ve döneceği saatte her zaman yerinde olup onu bekleyen bir yol arkadaşı olur.

9. Gözlerindeki Sır / El secreto de sus ojos (2009)

9. Gözlerindeki Sır / El secreto de sus ojos (2009)

IMDb: 8.3

Federal ajanlıktan emekli olan Benjamin Esposito, geçmişte tanık olduğu ve içinde yer aldığı gerçek bir öykü üzerine kurulu bir roman yazmaya karar verir. Romanın olay örgüsü 1973'te Buenos Aires'te gerçekleşen vahşi bir tecavüz ve onu takip eden cinayetin failini bulma çabalarını konu almaktadır. Kısa bir sure sonra cinayetin acı dolu hatırası üzerine düşünmek, Esposito'nun güncel yaşamının detaylarını aydınlatmaya başlar ve onu, duygularına ayna tutarak saplantılı bir aşkın ördüğü ağ ile yüzleşmeye zorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Büyük Kaçış / The Great Escape (1963)

8. Büyük Kaçış / The Great Escape (1963)

IMDb: 8.3

İkinci Dünya Savaşı esnasında yüksek güvenlikli bir kampta esir tutulan bir grup savaş esiri, Almanlar tarafından büyük bir titizlikle gözlenmektedir. Alman askerleri bu kamptan çıkmalarının imkansız olduğunu defalarca belirtseler de bir İngiliz asker, hendek kazıcısı ve usta bir hırsızdan oluşan ekip sınırları zorlayarak imkansızı gerçekleştirmeye çalışacaklardır. Ancak sorun sadece kamptan çıkmış olabilmek değildir. Dışarıdaki dünyada onları bekleyen çeşitli handikaplar vardır.

7. Cesur Yürek / Braveheart (1995)

7. Cesur Yürek / Braveheart (1995)

IMDb: 8.4

Çocukluk aşkıyla mutlu bir yaşam sürmenin hayalini kuran William Wallace, sevgilisinin İngiliz askerlerince öldürülmesiyle geri dönüşü olmayan bir yola girer. İskoç savaşçı, hem sevgilisinin intikamını almak hem de anavatanını İngiltere Kralı I. Edward'ın zulmünden kurtarmak için halkı örgütleyerek köklü bir isyan başlatır.

6. Full Metal Jacket (1987)

6. Full Metal Jacket (1987)

IMDb: 8.4

Bir grup acemi asker kendilerini nasıl bir eğitimin beklediğinden ve nasıl bir işin içine girdiklerinden habersiz bir biçimde üslerinin önünde dikilmektedirler. Askerlik ve savaş kavramlarının ciddiyetlerini fark etmeleri için savaşa gitmeleri gerekmeyecektir. İlk bölümünde savaş için antrenman yapan bir grup deniz piyadesinin Parris Island’da edindiği tecrübelere odaklanan Full Metal Jacket ani bir geçişle savaşın en ağır biçimde cereyan ettiği tarihlere taşıyor seyircisini.

5. Geçmişin Gölgesinde / American History X (1998)

5. Geçmişin Gölgesinde / American History X (1998)

IMDb: 8.6

Babasının uyuşturucu satıcısı bir zenci tarafından öldürülmesinden sonra Derek faşist bir çetenin önemli bir üyesi haline gelmiştir. Babasının ölümünün intikamını bu örgütün, kendileri gibi olmayanlara karşı yaptığı saldırılar ve tacizlerle almaya çalışan Derek, bir gün, arabasını çalmaya çalışan iki zenciyi öldürür ve hapse girer. Bu süreçte küçük kardeşi Danny de ağabeyinin izinden gitmeyi seçer. Derek hapiste geçirdiği süre boyunca bambaşka bir adam olmuş, yaptığı hatalardan pişmanlık duymuştur. Artık bir “dazlak” değildir ve tek amacı kardeşini bu yanlış yoldan geri döndürmeye çalışmak olacaktır.

4. Er Ryan'ı Kurtarmak / Saving Private Ryan (1998)

4. Er Ryan'ı Kurtarmak / Saving Private Ryan (1998)

IMDb: 8.6

Dört çocuk annesi bir annenin İkinci Dünya Savaşı’nda kaybettiği üç oğlunun ardından fazlasıyla yaralanmıştır. Şimdi tek dileği hayatta kalan tek oğlunun savaştan sağ salim dönmesidir. Yakarışları karşılık bulur ve Başkan tarafından verilen bir emirle James Ryan’ın ne pahasına olursa olsun bu savaştan sağ çıkması sağlanacaktır. Normandiya çıkarmasının yapıldığı gün, sekiz kişilik bir asker birliği farklı bir göreve, Ryan’ı kurtarma görevine atanır. Ancak yüzbaşı John Miller tarafından yönetilen bu birim, can pazarının yaşandığı bu zorlu ortamda hakikatli bir yaşam mücadelesine atılacak; tek bir adamı kurtarmak için sekiz kişinin hayatının tehlikeye atılmasının meşruluğunu sorgulayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Piyanist / The Pianist (2002)

3. Piyanist / The Pianist (2002)

IMDb: 8.6

Film İkinci Dünya Savaşı'nın yarattığı trajediyi gerçek bir hikâyeye, Yahudi piyanist Wladyslaw Szpilman’ın anılarına dayandırıyor. Nazi işgali altındaki Polonya’da ailesiyle birlikte yaşayan Szpilman, Varşova gettosundaki yıkımından kurtulmak için amansız bir mücadele veriyor.

2. Tanrıkent / Cidade de Deus (2002)

2. Tanrıkent / Cidade de Deus (2002)

IMDb: 8.7

Rocket ve Küçük Ze, Tanrıkent'te yaşayan iki gençtir. Suç dünyasında kendine bir yer edinebilecek zihniyete ve fiziksel güçe sahip olmayan Rocket, çocukluğundan beri bir fotoğrafçı olma hayalleri kurmaktadır, ancak fotoğraf makinesi alacak parası yoktur. Küçük Ze ise Rocket'ın tam tersine çocukluğundan beri suça yatkın bir görünüş sergilemektedir; acımasız, akıllı ve hırslıdır. Küçük bir genelev soygunu sırasında öldürmenin de 'tadını' alan Ze'nin iştahı gün geçtikçe daha da artar.

1. Schindler'in Listesi / Schindler's List (1993)

1. Schindler'in Listesi /  Schindler's List (1993)

IMDb: 9.0

Alman iş insanı Oskar Schindler, İkinci Dünya Savaşı sırasında nedeniyle fabrikasında Yahudileri çalıştırmaya başlar. Ancak Yahudilerin içinde bulundukları kötü durum onu çok derinden etkiler. Yaşananlara daha fazla sessiz kalamayan ve vicdanının sesini dinleyen Oskar Schindler, mümkün olduğu kadar çok Yahudi'nin hayatını Nazi zulümden kurtarmaya karar verir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
421
82
71
58
45
41
31
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?