Görüş Bildir
Haberler
12 İlde Düzenlenen Operasyonda 28 Polise Gözaltı

12 İlde Düzenlenen Operasyonda 28 Polise Gözaltı

Onedio Medya
28.02.2015 - 10:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

Eskişehir merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonda 28 Emniyet görevlisi gözaltına alındı. Önceki gün Ankara merkezli bir başka operasyonda gözaltına alınan 28 zanlı ise adliyeye sevk edildi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün, İstihbarat Şube eski Müdürü Mustafa Arık'ın da bulunduğu 12 ildeki 28 polis için 'usûlsüz dinleme' soruşturması kapsamında gözaltı kararı verdi.

Eskişehir Valiliği'nden yapılan açıklamada, 'Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, örgüte üye olmamakla birlikte yardım etmek, kamu görevlisinin resmi belgede bahteciliği, iftira, özel hayat ve haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, kamu araçlarının usulsüz olarak suçta kullanılması' iddiları ile ilgili operasyon başlatılmıştır' denildi.

Açıklamada, 'Operasyon sonucunda; 1 ikinci sınıf Emniyet Müdürü, 2 üçüncü sınıf Emniyet Müdür, 1 dördüncü sınıf Emniyet Müdürü, 2 Emniyet Amiri, 1 başkomiser, 3 komiser yardımcısı ve 19 polis memuru olmak üzere 28 kişi hakkında adli işleme başlanılmış, 1 kişinin aranmasına devam edilmektedir.'

Eskişehir merkezli eş zamanlı operasyonlar Kırklareli, Kırşehir, Kastamonu, Karabük, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Diyarbakır, Mersin,Sakarya ve Ankara ili olmak üzere 12 ili kapsıyor.

Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün'ün avukatı Turgay Balaban, gözaltı operasyonunun Eskişehir merkezli ve Eskişehir'de dinlenildiği iddia edilen 25 -30 kişiye ilişkin bir dosya olduğunu söyledi.

Ankara merkezli operasyonda 28 şüpheli adliyede

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, usulsüz dinlemelere ilişkin Emniyet'teki 'paralel yapı' iddialarına yönelik başlattığı Ankara merkezli soruşturma kapsamında gözaltında bulunan 28 zanlı ise bu sabah adliyeye sevk edildi.

Yaklaşık 20 ilde eş zamanlı başlatılan operasyon kapsamında, 54 kişi hakkında yakalama ve gözaltı kararı verilmiş, bunlardan 43'ü gözaltına alınmış, 15 kişi Emniyet'teki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Fuat Avni yine bildi

Operasyonları önceden haber veren Twitter fenomeni Fuat Avni dün gece, operasyonun yapılacağını ' Ala'nın emriyle operasyonların yeni perdesi Eskişehir'de sahnelenecek' tweet'iyle duyurmuştu.

Fuat Avni  Eskişehir'deki operasyonla ilgili şunları yazmıştı:

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0