Görüş Bildir
Haberler
İyice Osmanlılaşıp Devşirme Sistemine Geçildiğinde Acilen Devşirilmesi Gereken 15 Kişi

İyice Osmanlılaşıp Devşirme Sistemine Geçildiğinde Acilen Devşirilmesi Gereken 15 Kişi

diazepam
13.01.2015 - 11:52 Son Güncelleme: 13.01.2015 - 11:54

Malum ülkenin adı Osmanlı olsun, Osmanlıca zorunlu olsun, 16 Türk devletinin askerleri saraya sıra sıra dizilsin derken bünyemizde aşırı dozda Osmanlı birikti. Madem dedik Osmanlı bu kadar popüler o halde Osmanlı'nın kullandığı bazı sistemleri de kullanmanın vaktidir. Tımarlı sipahiler falan için henüz çok erken, ancak adı konulmamış bir devşirme sistemi halihazırda sporda kullanılıyor. Peki neden bu sistemi genele yaymayalım? Neden Türkiye Osmanlı'nın devşirme sistemini kullanmasın? İşte bunun düşündük ve sizler için bu sistemin gelmesi halinde devşirilmesi gereken ilk 15 kişiyi bulup çıkardık.

Kendi devşirme önerilerinizi yazın, arada kimse kaynamasın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Jack Dorsey

1. Jack Dorsey

Twitter ile başımız belada. Ne istediğimiz IP adreslerini veriyor, ne istediğimiz tweetleri siliyor. O zaman çare Twtiter'ın kurucusu Jack Dorsey'i devşirmek. Böylece bu devasa sosyal medya organını istediğimiz gibi denetler, istediğimiz şekilde manipüle edebiliriz.

2. Mark Zuckerberg

2. Mark Zuckerberg

Hazır Jack'i devşirmişken, bir başka sosyal medya devi Facebook'u da ele geçirmek hiç de fena fikir değil. Böylece Whatsapp ve Instagram gibi iki güzide şirketi de bünyemize katabiliriz. Belki biraz pahalı olur ama inanın değer.

3. Angela Merkel

3. Angela Merkel

Hem yöneticilik özelliklerinden istifade etmek hem de Almanya gibi bizi çekemeyen bir düşmanı etkisizleştirmek için harika bir tercih. Vakti zamanında yenilerek bizi de g.t altına gönderen Almanya'dan rövanşı almak için bulunmaz fırsat. Devşirelim şu kadını.

4. Beyonce ve Jay Z. çifti

4. Beyonce ve Jay Z. çifti

Müzik dünyamızdaki Serdar Ortaç, Sinan Akçıl, Demet Akalın, Hande Yener, Berkay, vs. hegemonyasını kırmak için atmamız gereken enfes adım. Hem tüm dünya bizi konuşur hem de Grammy'lerde çılgın atarız. Rihanna da tercih edilebilir ama onun beyi dayakçı kişiliğiyle sıkıntı yaratabilir.

5. Tokyo Üniversitesi mühendislik bölümü öğrencilerinin hepsi

5. Tokyo Üniversitesi mühendislik bölümü öğrencilerinin hepsi

Boş yere Japon firmalara milyon dolarlar bayılmanın önüne geçmek için yapmamız gereken şey. 2015 mezunlarının alayını devşirirsek ve bunlara KOSGEB bünyesinde şirketler kurdurtursak 10 yıl içinde dünya mühendisliği bizden sorulur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Richard Dawkins

6. Richard Dawkins

Bu arkadaşı devşirip imana getirirsek evrim teorisini çökertebiliriz. Ayrıca Türk'ün gücünü dünyaya anlatması için de kullanılabilir kendisi.

7. Noam Chomsky

7. Noam Chomsky

Türkçe felsefe yapılır mı yapılmaz mı tüm dünyaya göstermek, gezici olduğunu açıklayan bu arkadaşa doğru yolu göstermek için bundan iyi fırsat olamaz. Biraz yaşlı olması tek dezavantajı ama sorun değil, özlük haklarını sıkı tutarsak sorun olmaz.

8. Edward Snowden

8. Edward Snowden

Amerika'ya tokat gibi bir cevap olur. Sürekli bir eli üzerimizde olan Amerika'ya 'ayağını denk al' mesajı vermek için bu arkadaşı devşirmekten daha iyisi yok.

9. Christiane Amanpour

9. Christiane Amanpour

Dünya haberleri artık bizden izleyecek, Mevlüt Yüksel hayali röportajlar yapmak zorunda kalmayacak, dış güçler bu bayan üzerinden ülkemizi karıştırmaya yeltenemeyecek. Bu gazeteci bayanı devşirmek yandaş medya için dev bir adım olacak.

10. İsveç Sağlık Bakanı Gabriel Wikstrom

10. İsveç Sağlık Bakanı Gabriel Wikstrom

Sosyal medya artık bizim sağlık bakanımızı konuşacak. Belki Suat Kılıç gibi dinamik bir ismin ardından spor bakanı da yapılabilir. Kabineye renk geleceği kesin. Düşün Müezzinoğlu, Beşir Atalay yanlarında Gabriel... Harika bir kadro, muazzam.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Prens William ve eşi

11. Prens William ve eşi

Kraliçe'nin öleceği yok, o ölse bile önünde babası Charles var yani bu arkadaşın kral olması pek mümkün görünmüyor. Hem gitse bile kardeşi Harry var gayet iyi idare eder Britanya'yı. Prens William ve eşi Middleton'u devşirmek üstünde güneş batmayan imparatorluğun güneşini kapatacaktır.

12. Julian Assange

12. Julian Assange

Wikileaks'teki Türkiye ile ilgili şeyleri gizlemek, belgeleri manipüle etmek, diğer ülkelere üstü kapalı mesajlar vermek için bu arkadaşı devşirmek süper olur. Geçmişinde aldığı bir tecavüz cezası var ama bizi rahatsız edeceğini sanmıyorum. Neticede kadın cinayetleri %1500 artmış bir ülkeyiz, rahatsız oluyor muyuz?

13. Brad- Angelina çifti ve çocukları

13. Brad- Angelina çifti ve çocukları

Sinema dünyamızı Recep İvedik'ten kurtarmak istiyorsak Brad-Angelina çiftini ve potansiyel oyuncu 6 çocuğunu da devşirmemiz gerekecektir. Tarantino, Nolan, Scott, Allen, Scorsese gibi bir yönetmeni de devşirdik mi, titre Hollywoood, kaybedenlerdensin.

14. Ronaldo ve Morinho

14. Ronaldo ve Morinho

Fatih Terim'in eline bakacaksak yandık. Oysa tüpçü başkanımız ile sıkı kanka olan bu ikiliyi devşirsek Türk futbolu atağa kalkar. Ronaldo bir futbol okulu kurar, Morinho teknik direktörlük kursları falan verir, harika olur.

15. LeBron James

15. LeBron James

Basketbolumuzun da kalkınması lazım. Bunun için aklımıza devşirilmesi gereken tek isim geldi; LeBron tabii ki. Belki yanında bir iki arkadaşı da olabilir. Yalnız kalmasın çocuk buralarda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus - Kim Kardashian

Bonus - Kim Kardashian

Magazin gündeminde de yer almamız lazım diyorsak kaçırmamamız gereken isim g.tüyle müsemma Kim Kardashian olmalıdır. Hem Ermenistan ve diaspora ile aramız da düzelir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
12
9
9
4
2
1