Görüş Bildir
Haberler
Community'den 3 Idiots'a, Üniversiteye Başlayacakların İzlemesi Gereken Üniversite Temalı Film ve Diziler

Community'den 3 Idiots'a, Üniversiteye Başlayacakların İzlemesi Gereken Üniversite Temalı Film ve Diziler

04.07.2022 - 07:41

Liseye veda edip üniversitenin yolunu tutan her genç, önündeki heyecan dolu yıllar için sabırsızlanır. Siz de üniversite için gün sayanlardansanız öncelikle şunu bilin, çok şanslısınız! Tabii gelecek keyifli günlerin heyecanını yaşarken mutlaka okumanız gereken kitaplar ve izlemeniz gereken yapımlar var. Üniversite heyecanınızı katlayacak, bir solukta izleyeceğiniz birbirinden güzel tam 15 yapımı derledik. İşte o dizi ve filmler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Kampüste Çıplak Ayaklar (2009) - IMDb: 4.6

15. Kampüste Çıplak Ayaklar (2009) - IMDb: 4.6

Film, Hindistan'a yolculuk yapanların elde ettikleri deneyimler sonrasında hayatları değişen insanları farklı bir açıdan ele alıyor. Bu sefer bir Hintli Türkiye'deki gençlerin hayatına dokunuyor. Kampüste Çıplak Ayaklar'ın hikâyesi, İstanbul'daki bir üniversitede geçiyor. Birbirinden tamamen farklı gençlerin bulunduğu bir sınıfın kapısından Hintli bir kız girer. İsmi Şiva olan kız başlangıçta uyum sorunu yaşasa da zamanla herkes onu çok sever ve onunla arkadaş olur. Geldiği farklı kültürün bakış açısını arkadaşları ile paylaşan Şiva, inançlar ve mitolojik öğeler içeren hikâyeleriyle arkadaşlarına yardım etmek için elinden geleni yapar. Ancak Hintli kızın herkesten sakladığı bir sırrı var.

14. After / Paramparça (2019) - IMDb: 5.2

14. After / Paramparça (2019) - IMDb: 5.2

İyi niyetli, tatlı ve erdemli bir genç kız olan Tessa, üniversitenin ilk yılında okula çok hızlı adapte olur. Harika notları ve liseden beri birlikte olduğu sevgilisi ile düzenli bir hayatı olan Tessa'nın Hardin Scott adlı bir gençle tanışmasıyla hayatı değişir. Başrollerinde Josephine Langford ve Hero Fiennes Tiffin'i gördüğümüz filmin yönetmen koltuğunda Jenny Gage yer alıyor.

13. Anatomie / Anatomi (2020) - IMDb: 6.0

13. Anatomie / Anatomi (2020) - IMDb: 6.0

Gerilim dolu bir filme hazır olun! Franka Potente'nin hayat verdiği Paula; tıp fakültesinde okuyan, başarılı bir öğrenci olarak göze çarpar. Devam ettiği üniversitenin efsanevi hocalarından Prof. Grombek'in anatomi sınıfına girmeyi başarır. Bu kabul genç kadına büyük bir prestij sağlar. Ancak Paula'nın anatomi dersinden birkaç arkadaşı, okulun morgunda ölü bulunur. Ölen öğrencilerin gizli bir tarikata bağlı olduklarının anlaşılması üzerine Paula için zor günler başlar.

12. Kampüsistan (2003-2004) - IMDb: 6.2

12. Kampüsistan (2003-2004) - IMDb: 6.2

Türk yapımı Kampüsistan, bir grup üniversite öğrencisinin yaşadığı aşkları, sorunları ve üniversite sayesinde edindikleri birçok deneyimi konu ediniyor. Dizide Engin Altan Düzyatan, Kaan Urgancıoğlu ve Tuğçe Kazaz gibi başarılı isimler yer alıyor.

11. Sexify (2021-) - IMDb: 6.5

11. Sexify (2021-) - IMDb: 6.5

Cinsellik konusunda tecrübesiz bir öğrenci olan Natalia, bu konuyla ilgili bir uygulama geliştirmeye çalışır. Uygulama sayesinde arkadaşlarıyla birlikte onlara çok karmaşık gelen bu dünyayı keşfetmeyi amaçlar. Polonya yapımı dizinin kadrosunda Aleksandra Skraba, Maria Sobocinska ve Sandra Drzymalska yer alıyor. Şu an dizinin yalnızca birinci sezonu yayınlandı. İkinci sezon için görüşmeler devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Rules of Attraction / Kural Ötesi (2002) - IMDb: 6.6

10. The Rules of Attraction / Kural Ötesi (2002) - IMDb: 6.6

Brett Easton Ellis'in romanından uyarlanan film, bir aşk üçgenini konu ediniyor. 3 gencin 'Dünyanın Sonu' adlı bir ev partisine katılmaları belki de hayatlarının en kötü gününü geçirmelerine neden olur. Dram, romantizm ve komediyi birleştiren film; keyifli bir seyir sunuyor.

9. Son Ders - Aşk ve Üniversite (2008) - IMDb: 6.9

9. Son Ders - Aşk ve Üniversite (2008) - IMDb: 6.9

Yurt dışından ülkeye dönen bir öğretim görevlisi, üniversitedeki müfredata bağlı kalmak istemez. İlk derse 'İlk dersimiz kimsenin buradan alınacak derse ihtiyacı olmadığı.' diyerek etkili bir girişle başlar. Bu sayede öğrencilerin dikkatini çeken hocanın hayatı, öğrencilerinden biri olan Ulaş'ın yaşamıyla ilginç bir şekilde örtüşür. Usta oyuncu Ferhan Şensoy'un başrolde yer aldığı yapımın yönetmen koltuğunu Iraz Okumuş ve Mustafa Uğur Yağcıoğlu paylaşıyor.

8. Pitch Perfect / Mükemmel Uyum (2012) - IMDb: 7.1

8. Pitch Perfect / Mükemmel Uyum (2012) - IMDb: 7.1

Üniversite öğrencisi Beca, yalnızca kızlardan oluşan Barden Bellas isimli bir müzik grubuna dâhil olur. Okula ve derslere karşı ilgisi olmayan Beca, müzik grubuna yenilik katmak için erkekleri de gruba dâhil etmek ister ve bir yarışma düzenler. Eğlenceli ve müzikal tadındaki film, serinin ikinci filmiyle sizi bekliyor.

7. National Lampoon's Animal House / Çılgınlar Okulu (1978) - IMDb: 7.4

7. National Lampoon's Animal House / Çılgınlar Okulu (1978) - IMDb: 7.4

Bir üniversitedeki 2 ayrı öğrenci kulübünün çatışmasını anlatan 1978 yapımı National Lampoon's Animal House, eğlenceli sahneleriyle keyifli bir seyir sunuyor. Zengin ve başarılı öğrencilerin kurduğu kulüp ile tembel öğrencilerin kurduğu diğer kulüp arasında geçen çatışmada Dekan Worner, haylazları okuldan uzaklaştırmak için elinden geleni yapar. Yönetmenliğini John Landis'in üstlendiği filmde başrolleri John Belushi, Karen Allen, Tom Hulce ve Mary Louise Weller paylaşıyor.

6. The Social Network / Sosyal Ağ (2010) - IMDb: 7.8

6. The Social Network / Sosyal Ağ (2010) - IMDb: 7.8

Film, sosyal paylaşım sitesi olan Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ve arkadaşlarının gerçek hikâyesini konu ediniyor. Bir ekim gecesi, 2003 yılında Mark Zuckerberg Harvard Üniversitesi'nin sistemine sızmayı başarır. Kız arkadaşı tarafından terk edilen Zuckerberg, bunun acısını kampüsteki bütün kızların dâhil olduğu bir veri tabanından çıkarmak ister. Yazdığı uygulamada sayfanın iki yanında kız görselleri bulunur ve bunlardan hangisi güzel diye oylama yapılması istenir. Sitenin adını ise Facemash koyar. Okul tarafından bu site tepki çekse de sitenin başarısı yadsınamaz. Sonrasında bu site, Facebook olarak yoluna devam eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Big Bang Theory (2007-2019) - IMDb: 8.2

5. The Big Bang Theory (2007-2019) - IMDb: 8.2

MIT doktorası yapan, çok zeki ancak asosyal 2 araştırma görevlisi, aynı evi paylaşır. Bir gün karşı dairelerine güzel ancak onların zekâ seviyesinden oldukça düşük zekâya sahip Sheldon taşınır. Filmde bu karşılaşmayla yaşanan büyük patlamanın ardından gerçekleşen olaylar, eğlenceli bir dille anlatılıyor. Her bölümüyle sizi kırıp geçirecek diziyi izlemeden üniversiteye başlamayın.

4. Good Will Hunting / Can Dostum (1997) - IMDb: 8.3

4. Good Will Hunting / Can Dostum (1997) - IMDb: 8.3

Will Hunting, genel zekâ seviyesinin çok üzerinde bir zekâya sahip, MIT'de temizlik görevlisi olarak çalışan bir genç olarak karşımıza çıkar. Ancak Will, bir türlü sokak kavgalarından kendini alamaz ve başı sürekli derde girer. Temizlik yaptığı akşamların birinde tahtada yazılı olan matematik sorusunu rahatlıkla çözer. Kısa süre sonra çözdüğü problemi yazan profesör tarafından fark edilir. Genç, problem çözme becerisini diğer sorularda da devam ettirir. Ancak bir kavga sonucu hapis cezasına çarptırılır ve onu bu cezadan kurtarabilecek tek kişi Prof. Sean olur. Aralarında bir anlaşma yaparlar ve bu anlaşma zamanla çok özel bir dostluğa dönüşür.

3. Blue Mountain State (2010-2011) - IMDb: 8.3

3. Blue Mountain State (2010-2011) - IMDb: 8.3

Keyifli bir gençlik dizisine ne dersiniz? Alex üniversiteye yeni başlar ve Amerikan futbolunda oldukça başarılı olduğu için üniversitenin Blue Mountain State takımına girer. Takım Kaptanı Thad'in aksine futbolda ilerlemeyi amaçlamayan Alex'in tek amacı, üniversite yıllarını doyasıya yaşamak. Başrolleri Darin Brooks, Alan Ritchson ve Chris Roman'ın paylaştığı 3 sezon süren yapım; yaklaşık 30 dakikalık bölümleriyle sizi çok eğlendirecek.

2. 3 Idiots / 3 Aptal (2009) - IMDb: 8.4

2. 3 Idiots / 3 Aptal (2009) - IMDb: 8.4

Ranchoddas Shamaldas Chanchad, Farhan Qureshi ve Raju Rastogi isimli 3 öğrenci; Hindistan'ın en önemli okullarından birinde mühendislik okur ve aynı yurt odasını paylaşır. Raju'nun ideali ailesini fakirlikten kurtarmak iken Farhan yalnızca ailesi istediği için bu bölümü seçer. Rancho ise makinelere tutku derecesinde bağlı olduğu için mühendislik okumak ister. Bu 3 öğrenci ile profesörleri Viru arasında geçen olaylar, dostluk kavramı çerçevesinde anlatılıyor. Aamir Khan'ın eğlenceli filmi, eğitim sistemine de ağır eleştiriler getiriyor.

1. Community / Topluluk (2009-2015) - IMDb: 8.5

1. Community / Topluluk (2009-2015) - IMDb: 8.5

Dan Harmon'ın yapımcılığını üstlendiği bir Amerikan televizyon dizisi olan Community, ilk olarak 2009'da yayımlanmaya başladı. Dizi, ABD'de kurgusal bir şehir olan Greendale, Colorado'da geçiyor. Genç Avukat Jeff Winger, diplomasının sahte olmasının fark edilmesi üzerine lisansını kaybeder. Avukatlık lisansını tekrar kazanabilmesi için üniversiteye başlaması gerekir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Söyledim gitti

Tabii. Sonra filmlerdeki dizilerdeki gibi oluyor sanın da görün hocanızın şeyini, notunu...

Qwert Asdfg

Editör google’a üniversitede geçen yapımlar mı yazdın ne yaptın. Çoğu saçma sapan, gerçekten faydalı bir şey izlemek isterseniz accepted’ı öneriririm.

joannemillais

allah için the big bang theory nin açıklamasını düzeltin sheldon zeka seviyesini düşük olarak yazıldığını görse içeriği hazırlayanı dava ederdi fvgbhnfrvgbhn