Görüş Bildir
Haberler
Bolu'da 10. Yıl Marşı'nın Yasaklanmasını Protesto Eden CHP'liler Valiliğe Yürüdü

Bolu'da 10. Yıl Marşı'nın Yasaklanmasını Protesto Eden CHP'liler Valiliğe Yürüdü

ATKN
21.06.2016 - 15:43

10. Yıl Marşı'nın okullarda çalınmaması talimatı veren Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'e yönelik dünkü protestoya polisin gazla müdahalesi ardından, bugün 30 CHP milletvekilinin katılımıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik önünde basın açıklaması yapıldı. Polis bu kez müdahale etmedi. Diğer yandan Bolu Valisi Aydın Baruş, Milli Eğitim Müdürü ile ilgili inceleme başlattıklarını ve bunun sonucunda soruşturma açılıp açılmayacağına karar verileceğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP İl Teşkilatı, Türk Eğitim Sen, Eğitim İş ve Eğitim Sen'in de aralarında bulunduğu çeşitli sendikalara üye yaklaşık 250 kişilik grubun dün Milli Eğitim Müdürlüğü önüne çelenk bırakmasına izin vermeyen polis, gazla müdahale etmiş ve CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ile çok sayıda kişi hastanelerde tedavi görmüştü.

Aralarında CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu, Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, Yakup Akkaya, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ve Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın da bulunduğu 30 milletvekili, bugün Bolu'ya gelerek Milletvekili Tanju Özcan'a destek verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu kez polis Milli Eğitim Müdürlüğü önünde barikat kurmadı. Ancak müdürlüğün bulunduğu sokağın girişi kamyonetle kapatılarak milletvekillerinin bulunduğu otobüsün girişine izin verilmedi. Bazı partililer buna tepki gösterdi. Kısa süreli tartışmanın ardından milletvekilleri otobüsten inerek müdürlük önüne yürüdü.

'10. Yıl Marşı'ndan korkanlar bu topraklardaki vatan hainlerinin torunlarıdır'

'10. Yıl Marşı'ndan korkanlar bu topraklardaki vatan hainlerinin torunlarıdır'

Muharrem İnce ve Gürsel Tekin, burada toplanan yaklaşık 400 kişi ile birlikte basın açıklaması yaptı. Müdürlük giriş kapısı önünde ve çevrede önlem alan polis müdahalede bulunmadı. İnce, 10. Yıl Marşı'ndan korkanların Atatürk düşmanı, Cumhuriyet düşmanı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

'10. Yıl Marşı'ndan korkanlar nankördür, bu topraklardaki vatan hainlerinin torunlarıdır. Oslo'da PKK ile pazarlık yapanlar, Habur'da teröristin ayağına mahkeme kuranlar, Bolu'da 10'uncu Yıl Marşı'nı yasaklayanla aynı kafadır. 10'uncu Yıl Marşı'na karşı çıkanlar Sivas ve Erzurum kongrelerini, kuvayımilliye ruhunu tanımayanlardır, Kurtuluş Savaşı'na inanmayanlardır.'

Bolu Milletvekili Tanju Özcan'a gaz sıkan polise tepki gösteren İnce, 'Biz kindar değiliz, biz içimizde nefret büyütmeyiz. Ama unutma senin adını da yüreğimize yazdık. Senin adını CHP'nin 12 milyon oy vereni, gençlik kollarımız ezbere bilecek. Biz bu ülkeyi geren, kutuplaştıran Cumhurbaşkanı gibi kandan, kinden, nefretten beslenenler değiliz ama hesap sormaktan da geri durmayacağımızı 78 milyonun bilmesini isteriz' dedi.

'Bu eşkıyalık sistemi bir gün yıkılacaktır'

'Bu eşkıyalık sistemi bir gün yıkılacaktır'

Gürsel Tekin de Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bulunduğu sokağın kamyonetle kapatılmasına tepki göstererek, 'Kendilerinin koymuş olduğu kuralları kendileri çiğnemek zorunda kalmışlar. Bu trafik ihlali, işgalcilik değil midir? Bunun adı eşkıyalıktır. Bu eşkıyalık sistemi bir gün yıkılacaktır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Vali kendini Bolu Beyi zannediyor'

'Vali kendini Bolu Beyi zannediyor'

Daha sonra milletvekilleri ve kalabalık valilik binasına kadar 10. Yıl Marşı eşliğinde yürüdü. Milletvekilleri, valilik önünde de Vali Aydın Baruş'u protesto etti. Polis burada da müdahalede bulunmadı.

10. Yıl Marşı'na sahip çıkmak için kimseden izin almayacaklarını söyleyen Muharrem İnce, 'Her gün 'milli irade' diyenler, demokrasiden bahsedenler, bir ile 30 milletvekili gelmişse o ilin valisi milletvekillerine sorar 'bir isteğiniz var mı?' diye. Ben ona 'Vali olamazsın' demiyorum. Vali olursun da adam olamazsın. Recep Tayyip Erdoğan'ın valisi olabilirsin, önemli olan milletin, devletin valisi olmaktır' dedi. 

Bolu Valisi Aydın Baruş'un, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan için 'Haddini bil' diye açıklama yapmasına tepki gösteren Muharrem İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Seçilmiş milletvekiline 'Haddini bil' diye açıklama yapmış. Ey kendini Bolu Beyi zanneden Bolu Valisi. Haddini sen bileceksin. Sen kendini Bolu Valisi olarak değil, Bolu Beyi olarak tanımlıyorsan merak etme burada da CHP'nin Köroğluluları vardır. Halkın seçtiği milletvekili ile nasıl konuşulması gerektiğini öğreneceksin. Öğrenemezsen sana öğretmesini biliriz.' 

CHP milletvekilleri daha sonra otobüse binerek kentten ayrılırken, kalabalık da dağıldı.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz

Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, okullarda 10. Yıl Marşı'nı yasaklamıştı. 'Artık 10. Yıl Marşı mı kaldı?' diyen Cengiz, 2023'te 100. yıl marşını yazacaklarını söylemişti.

Tepki çeken Milli Eğitim Müdürü'nü dün protesto etmek isteyen ve aralarında CHP'li vekillerin de bulunduğu gruba polis biber gazıyla müdahale etmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diğer yandan Bolu Valisi Aydın Baruş, dün basın mensuplarına verdiğ iftarda Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz hakkında inceleme başlattıklarını, sonuca göre soruşturma açılıp açılmayacağına karar verileceğini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü'nün 10. Yıl Marşı'nı yasaklamasıyla ilgili 'Biz bu iddiaları inceliyoruz' diyen Bolu Valisi, şöyle konuştu:

'Kimsenin 10. Yıl Marşı'ndan rahatsızlık duymak gibi bir durumunun söz konusu olmaması lazım'

'Kimsenin 10. Yıl Marşı'ndan rahatsızlık duymak gibi bir durumunun söz konusu olmaması lazım'

Bolu Valisi Aydın Baruş

'Bu ifadeler kullanıldıysa, kanunlarımız içerisinde suç niteliği taşıyıp taşımadığını inceleyeceğiz. Bu inceleme sonucunda da yapılması gereken bir işlem varsa yapılacak. Ama siz insanları baştan peşin hükümlü olarak suçlu ilan ederseniz, ilan ettiğiniz suçlulara yönelik bir takım eylemlere girişirseniz, orada devlet düzeni, devlet kuralı kalmaz. Kullanılan söylemler hoş değil. Demokrasi gereği size en ters gelen fikirlere bile tahammül etmek gerekmektedir.

Kimsenin 10. Yıl Marşı’ndan rahatsızlık duymak gibi bir durumunun söz konusu olmaması lazım. Ancak bu marşın bir takım ideolojik sebeplerle kullanılarak insanlar arasında ayrımcılık yapmak, ayrıştırmak, onları etiketlemek, onların kafalarının nasıl yönde olduğu yönünde yargıya varmak doğru değil. Okullarımızda 10. Yıl Marşı’nın yasaklanması gibi bir durum söz konusu değildir.'

Vali, dünkü biber gazlı müdahalenin 'yasalara uyulmadığı için' yapıldığını belirtti ve şöyle devam etti: 'İstemediğimiz olaylar bizim aldığımız tedbirlerden değil, oradakilerin konulan kurallara, yasalara uymama inadından kaynaklandı.'

Vali Baruş, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan hakkında daha önce kendisine hakaret ettiği gerekesiyle dava açtığını, Milli Eğitim Müdürü ile ilgili açıklama yaparken de kendisi için hoş olmayan ifadeler kullandığını söyledi. Vali Baruş, şöyle dedi:

'Adamsan bu Milli Eğitim Müdürü’nü görevden alırsın’ gibi bir ifade kullanmış. Bir defa adamlığın ölçütünü koymak sana düşmez. Adam olmak ettiğin sözün nereye varacağını iyi bilmektir, hukuk önünde hesabını veremeyeceğin sözler söylememektir. ‘Şu kadar güne kadar görevden aldın, almadın ben senin hakkında gereğini yapacağım' demiş. Bilmek güzel şeydir, haddini bilmek daha güzel şeydir. Sayın milletvekili ne zaman valileri tayin eden, valileri görevden alan bir mevkiye ulaştı. Herkes işine baksın. Herkes kanunun kendisine verdiği yetkileri kullansın.'

DHA ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
18
5
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Narki

Cumhuriyet düşmanları 10. Yıl Marşı nı eski diye yasaklayıp, 500 yıllık mehter marşını çalıyor.Dertleri belli! ATATÜRK !..

buss

Beyinsizler sizi. Siz kendinizi ortadan kaldırın bence. Nankörler. Tabiki kaldırmak söz konusu bile olamaz. O marş herhangi bir marş değil. İçinde yatan anla... Devamını Gör

bu şurada dursun. https://www.youtube.com/watch?v=Bgo-wgZh6x8