Görüş Bildir
Haberler
Arınç, HÜDA-PAR'ı Savundu: "Onlar Bu Memleketin Vatansever Evlatları"

Arınç, HÜDA-PAR'ı Savundu: "Onlar Bu Memleketin Vatansever Evlatları"

Emre Ordu
15.04.2023 - 13:31 Son Güncelleme: 24.04.2023 - 22:21

AK Partili eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, seçimlere AK Parti listelerinden girecek olan HÜDA-PAR'ı savundu. HÜDA-PAR'lılar ile Refah Partisi saflarında birlikte çalıştıklarını söyleyen Arınç, 'Medyada orada burada yapılan dedikodulara kulak asmayın. Onlar bu memleketin tertemiz vatansever evlatlarıdır' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti'nin Manisa'da düzenlenen aday tanıtım toplantısına oğlu AK Parti'den Manisa milletvekili adayı olan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç da katıldı. Arınç, 'Hizbullah'ın siyasi kanadı' olarak tarif edilen ve seçimlere AK Parti listelerinden girecek olan HÜDA-PAR üzerinden gelen eleştirilere yanıt verdi.

"Bizim eski dostlarımız"

"Bizim eski dostlarımız"

Yapılan eleştirilere tepki gösteren Arınç,'HÜDAPAR’ın genel başkanı ve yanındaki arkadaşları da bizim eksi dostlarımızdır. Yani biz Refah Partisi'ndeyken beraber çalıştığımız arkadaşlarımızdır. Medyada orada burada yapılan dedikodulara kulak asmayın onlar bu memleketin tertemiz vatansever evlatlarıdır' dedi.

"Allah Hizbullah anlayışının sahip olduğu Müslümanlığı bizden uzak tutsun"

"Allah Hizbullah anlayışının sahip olduğu Müslümanlığı bizden uzak tutsun"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Arınç, geçtiğimiz hafta katıldığı bir yayında ise 'Bir Hizbullah anlayışının sahip olduğu Müslümanlığı ile DAEŞ’in sahip olduğu Müslümanlığı Allah bizden uzak tutsun' ifadelerini kullanmıştı.

Cumhur İttifakı ortaklarının HÜDA-PAR savunması

Cumhur İttifakı ortaklarının HÜDA-PAR savunması

Cumhur İttifakı'nı oluşturan partilerin liderleri hafta başında TCG Anadolu Gemisi Teslim Töreni'nde ilk kez birlikte fotoğraf vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz ay katıldığı bir televizyon programında HÜDA-PAR ile ilgili eleştirilere yanıt vermişti. Erdoğan, 'Şu anda HÜDA PAR'a yakıştırılmak istenen bazı çirkinlikler var. Bunların hepsini HÜDA PAR yetkilileri kabul etmiyorlar. 'Bizim terör örgütleriyle hiçbir yakından uzaktan hiçbir ilgimiz olmamıştır, olmaz' diyorlar. Tamamen yerli ve milli bir yapı. Zaten yerli ve milli olmayan bir yapıyla da yol yürümemiz mümkün değil' demişti. 

HÜDA-PAR'ın seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ne diyeceği merak konusu olmuştu. Bahçeli, tepkileri şöyle yanıtlamıştı:

'Hür Dava Partisi’nin hiçbir terör örgütüyle bağ ve bağlantısı olmadığı açıklanmış ve muhataplarınca da ifade edilmiştir. Sık sık gündeme taşınan Hizbullah terör örgütünün ise nasıl ve ne zaman çökertildiği malumdur' 

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ise geçen ay katıldığı bir televizyon programında HÜDA-PAR'ı eleştirmiş ve 'Biz parti olarak HÜDA-PAR'ın vaatlerini doğru bulmuyoruz' demişti. 

Destici hafta içinde katıldığı bir yayında ise HÜDA-PAR hakkında dikkat çekici açıklamalar yapmıştı. 'HÜDA-PAR ile HDP bir değil' diyen Destici, 'HDP ile işbirliklerini örtmek için HÜDA-PAR'ı karşıya koyuyorlar. HDP, ülkenin bütünlüğüne savaş açmış, HDP onun partisi ve açıktan savunmaya devam ediyor' ifadelerini kullanmıştı. HÜDA-PAR'ın Hizbullah ile bir tutulamacağını savunan Destici, 'HÜDAPAR, Hizbullah'ın bitirilmesinden 12 sene sonra kurulmuş bir parti' diye konuşmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
46
21
9
5
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamia

onlar vatanseverse biz neyiz amk? ulan varya % 0 bilmem kaç oy için içine düştüğünüz duruma bakın. tühhhh yazıklar olsun bunları içimize kadar sokacaklar.

onların gözünde muhalifler terörist. o yüzden bu seçimler çok önemli. bu seçimi Atatürk'ün emanet ettiği gençler belirleyecek. 21 yıllık terör ve esaret bit... Devamını Gör

ömer

Hizbullahın tetikçileri ağırlaştırılmış müebbetle yargılanırken nasıl serbest bırakıldı mahkeme başkanının ve heyetinin kabul etmediği yerlerdekiler neden ha... Devamını Gör

Kimse kusura bakmasın Bülent Arınç burda çok haklı çünkü kendilerinin de memleket sevme anlayışları bu. Memleket toprağının amına kim koyup sikip sokup siciy... Devamını Gör

Blau und Marchen

Manisalı Lawrence, Kozmik oda köstebeği, siyasi cenaze; Terörist Abdullah Öcalan için: Gençken namazında niyazında iyi bir gençti dedi. Terörist Fetullah Gül... Devamını Gör