Görüş Bildir
Haberler
Kaçırılmaması Gereken 2013 Yapımı 55 Sağlam Film

etiket Kaçırılmaması Gereken 2013 Yapımı 55 Sağlam Film

Hasan Mert Yüksel
25.09.2014 - 20:33 Son Güncelleme: 12.08.2016 - 18:59

55. Odd Thomas | IMDB: 6,8

55. Odd Thomas | IMDB: 6,8

Kaliforniya'daki bir çöl kasabasında, telepati yetenekleri çok gelişmiş olan bir aşçı; karanlık, tehdit güçleri olan gizemli bir adamla karşılaşır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

54. Thor: The Dark World / Thor: Karanlık Dünya | IMDB: 7,2

54. Thor: The Dark World / Thor: Karanlık Dünya | IMDB: 7,2

Marvel yapımı Thor: The Dark World Güçlü Yenilmez Thor’un Dünya’yı ve Dokuz Diyar’ı evrenden once var olmuş karanlık düşmandan kurtarma maceralarıyla devam ediyor. Thor ve The Avengers’tan sonra Thor evreni kurtarmak için mücadele ediyor… Ama Malekith tarafından yönetilen eski bir ırk evreni karanlığa çekmeye çalışıyor. Odin ve Asgard’ın bile karşı koyamadığı bir düşmanla karşı karşıya kalan Thor en tehlikeli ve en kişisel yolculuğuna çıkıyor. Bu yolculukta Jane Foster’la yeniden birleşecek ve tüm insanoğlunu kurtarmak için her şeyini feda etmek zorunda kalacak.

53. Ender's Game / Uzay Oyunları | IMDB: 6,7

53. Ender's Game / Uzay Oyunları | IMDB: 6,7

Ender's Game, 2070 yılında geçen, fütüristik bir film. Dünyaya yapılan bir 'alien' saldırısı sonrasında hayatta kalmak için savaşmaya başlayan insanlık, gezegenlerini ele geçirmeye çalışan 'Buggers' isimli yaratıklara karşı büyük bir mücadeleye girişirler. Görevinde başarılı olmaya çalışan insanoğlu, bu dünyadışı yaratıkları yok etmek için özel olarak çalışacak olan IF isimli seçkin bir ordu kurar. Hikayemizin başkarakteri Andrew Ender Wiggin ise özel yeteneklere sahip bir çocuktur ve bazı çocuklar gibi o da gelecekte bugger'lara karşı savaşması için özel olarak eğitilir.

52. Begin Again / Yeniden Başlamak | IMDB: 7,6

52. Begin Again / Yeniden Başlamak | IMDB: 7,6

Hayallerini New York’ta gerçekleştirmek isteyen sevgilisinden ayrılmasıyla Gretta'nın iniş çıkışlarla dolu hayatı da değişir. Burada bir başına kalan Gretta, şans eseri tanıştığı bir yapımcı sayesinde kaderine meydan okuyacaktır...

51. Snowpiercer | IMDB: 7,0

Hikaye gezegendeki neredeyse tüm insanları öldüren küresel ısınmayı durdurmak için yapılan başarısız bir deney nedeniyle gerçekleşen buz çağında geçiyor. Hayatta kalan insanlar Snowpiercer isimli bir trende yaşamaktadır. Bu insanlar aynı zamanda trende uygulanan sınıf sistemiyle de mücadele etmektedir.

50. Enough Said / Başka Söze Gerek Yok | IMDB: 7,1

50. Enough Said / Başka Söze Gerek Yok | IMDB: 7,1

Evliliği sona eren Eva'nın hayattaki tek varlığı kızıdır ve onun hayatını idame ettirmek için yoğun bir tempoda çalışmaktadır. Masözlük yapan Eva, kızının yeni bir okula başlayacağı budönemde bu okulun masraflarını nasıl karşılayacağını kara kara düşünmektedir. Bu sıkıntılı dönemde Albert isimli iyi kalpli bir adamla tanışır. Albert, komik ve sevimli halleriyle Eva'yı etkiler ve ikili arasındaki ilişki zamanla daha romantik bir hal almaya başlar. Marianne ise Eva'nın en sevdiği müşterilerinden biridir ve sürekli eski eşinin arkasından konuşmakta, onu yerin dibine sokmaktadır. Bir süre sonra beklenmedik bir şekilde Marienne'in eski kocasının Albert olabileceği ihtimaliyle karşılaşan Eva, ilişkisini gözden geçirmek zorunda kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

49. The Lunchbox / Sefer Tası | IMDB: 7,9

49. The Lunchbox / Sefer Tası | IMDB: 7,9

Hindistan’ın değişik geleneklerinden biri de, her gün ev kadınlarının öğle yemeklerini sefer taslarında eşlerine iletmesedir. Ama bir gün bir sefer tası başkasına gider. Hindistan’ın enkalabalık şehri ve yaklaşık 20 milyon nüfuslu Bombay’da her gün binlerce ev kadını öğle yemeği hazırlamakta ve bu yemekleri sefer taslarında, 120 yıldır geleneksel olarak devam eden mucizevi sayılabilecek bir sistemle kocalarına ulaştırmaktadırlar. Ancak bir gün kurye, bir sefer tasını yanlış adrese teslim eder. Film, dört milyonda bir ihtimalle yanlış adrese teslim edilen bu sefer tası ile başlıyor. Orta halli ev hanımı Ila’nın özenle hazırladığı sefer tasları emekliliğine az kalmış yalnız bir adam olan Saajan’a ulaşıyor. Hayalleri yok eden bu devasa şehirde ikisi de bir umut buluyor sefer taslarında.

48. In Bloom / Tomurcuk | IMDB: 8,1

48. In Bloom / Tomurcuk | IMDB: 8,1

1990'larınbaşında, henüz bağımsızlığını ilan etmiş olan Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teyiz. Sovyetler'in çöküşünün ardından ülke hem savaş hem de çetelerle boğuşmaktadır. Daha 14 yaşındaki Eka ve Natya için ne evde ne okulda ne de sokakta huzur vardır. Bu iki iyi arkadaş, birbirlerinden hiç ayrılmazlar. Daha şimdiden erkeklerin büyüklük taslamaları, küçük yaşta evlilik ve aşk acısını tanısalar da hayatın baharında bu iki küçük tomurcuk için hayat sürüp gider.

47. Like Father, Like Son / Benim Babam, Benim Oğlum | IMDB: 7,8

47. Like Father, Like Son / Benim Babam, Benim Oğlum | IMDB: 7,8

İnsan nasıl baba olur, kan mı çeker yoksa zamanla mı? Kimse Bilmiyor, 'Bitmeyen Yürüyüş' ve 'Bir Dilek Tuttum'filmleriyle ünlenen Hirokazu Kore-eda'nın, ilk gösteriminde dakikalarca ayakta alkışlanan bu son filmi, Cannes'da 1987'den bu yana Jüri Ödülü kazanan ilk Japon filmi oldu. Doğumdan altı yıl sonra bebeklerinin hastanede karıştığını öğrenen, birbirinden çok farklı iki aileyi izleyen filmin başrolünde Japonya'nın şöhretli şarkıcılarından Masaharu Fukuyama var. Filmin çıkış noktası, Japonya'da 1970'lerde hastane doğumlarının artmasıyla yaşanan benzer karışıklıkların olması.

46. Instructions Not Included / Çocuk Büyütme Rehberi | IMDB: 7,7

46. Instructions Not Included / Çocuk Büyütme Rehberi | IMDB: 7,7

Valentine (Eugenio Derbez) baba olduğunu, eski sevgilisi kapıyı çalıp kızını getirene dek bilmiyordur. Artık yaşamo ve kızı için eskisi gibi olmayacaktır. Dram ve komedinin iç içe geçtiği müthiş bir bir hikaye.

45. Saving Mr. Banks | IMDB: 7,6

45. Saving Mr. Banks | IMDB: 7,6

Travers 1961 yılında Disney’in çok sevdiği kahramanını beyazperdeye taşıma arzusunu tartışmak için Londra’dan Hollywood’a gider. Disney menajerin film için düşündüklerinden şüphelenen ve kendi geçmişiyle mücadele eden ciddi ve uzlaşmaz altmış yaşlarında bir kadınla karşılaşır. California’da kaldığı süre boyunca Travers 1906 yılında Avustralya’da geçen çocukluğunu anlatır. Öyle bir zamandır ki sadece yazımını şekillendirmemiş aynı zamanda 1934’te yazdığı kitaba da ilham vermiştir. Çok sevdiği babası Travers Goff kızına sevgi ve aydınlanma sunmuştur. Disney’e filmin telif haklarını vermeye çok da istekli olmayan Travers ünlü Hollywood masalcısının filmi yapmak için kendi sebepleri olduğunu fark eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

44. The Book Thief / Kitap Hırsızı | IMDB: 7,6

44. The Book Thief / Kitap Hırsızı | IMDB: 7,6

Filmde Liesel Meminger’ın 9 yaşındayken Almanya’da işçi sınıfına ait insanların yaşadığı bir mahallede bir aile tarafından evlat edinilmesinden itibaren yaşadıkları anlatılıyor. Lieselburaya ilk kitabı “Mezar Kazıcıların El Kitabı”nı çaldıktan sonra

gelmiştir. Bu kitaplarla yaşayacağı aşkın başlangıcıdır.

43. Louis Cyr | IMDB: 7,6

43. Louis Cyr | IMDB: 7,6

19. Yüzyılın Strongmani (güçlü adam) Louis Cyr 'ın gerçek hayat hikayesi.

42. Despicable Me 2 / Çılgın Hırsız 2 | IMDB: 7,6

42. Despicable Me 2 / Çılgın Hırsız 2 | IMDB: 7,6

Eski süper kötü Gru, suç dolu geçmişini birkenara bırakır ve evlatlık edindiği kızları Margo, Edith ve Agnes ile birlikte sakin bir hayata adım atar. Gru, kurduğu işiyle ve ailesiyle vaktini geçirirken, bazı gizemli olaylar yaşanmaya başlar. Anti-Villain League isimli son derece gizli bir örgüt, Gru'yu tehlikeli bir olayı araştırması için göreve çağırır ve ona bu görevde Minyonlar'ın yanısıra bu organizasyonun en iyi ajanı olan Lucy de yardım edecektir. Gru artık iyi adamlarla anlaşma imzalamış ve dünyanın kurtuluşu için mücadele eden birine dönüşmüştür. Lucy ile birlikte kötücül bir süper kötünün peşine düştükleri bu avda, çeşitli suçlularla da mücadele etmek zorunda kalacaklardır.

41. Oblivion | IMDB: 7,0

41. Oblivion | IMDB: 7,0

Görkemli gelecekte, artık tanınmayacak halde olan Dünya'da, bir yandan insanoğlunu kurtarmaya çalışan bir adamın geçmişle hesaplaşması onu bir kurtuluş ve keşif yolculuğuna sürükler. Jack Harper (Cruise) Dünya üzerinde geriye kalan birkaç insansız hava aracı tamircisinden biridir. Scavlar olarak bilinen korkunç bir tehditle yıllarca süren savaşın ardından hayati kaynakları kurtarmak için yapılan büyük bir operasyonun parçası olan Jack'in görevi neredeyse bitmiştir.

Gökyüzünde binlerce kilometre yükseklikte yaşayan ve devriye gezen Jack'in hayatı yere inen bir uzay gemisinden güzel bir yabancıyı kurtarmasıyla değişir. Kadının gelişi, Jack'in bildiği her şeyi sorgulamasına neden olan bir dizi olayı tetikler. Bu olayların sonucunda, insanlığın kaderi Jack'in ellerindedir.

40. Pacific Rim / Pasifik Savaşı | IMDB: 7,1

40. Pacific Rim / Pasifik Savaşı | IMDB: 7,1

Kaiju olarak bilinen ve canavarlardan oluşan bir lejyon denizden yükselmeye başlayınca, milyonlarca insanın ölümüne ve tüm yaşam kaynaklarının tükenmesine neden olan bir savaş başlar. Dev Kaiju'larla savaşmak için özel bir silah icat edilir: BunlarJaeger'ler denilen devasa robotlardır. Jaeger'lar zihinleri sinirsel bir köprüye kilitlenen iki pilot tarafından simültane olarak kontrol ediliyorlar. ancak Jaeger'lar bile acımasız Kaiju'lar karşısında neredeyse savunmasızlardır. Yenilginin eşiğine gelen insanlığı korumaya çalışan güçlerin tek bir seçeneği kalır: geçmişten gelen efsanevi ama eskimiş bir Jaeger'ı kumanda eden iki kahramana (Charlie Hunnam ve Rinko Kikuchi) güvenmek zorundadırlar. Biri eski pilot, diğeri çaylak olan ikili yaklaşan kıyamet karşısında insanlığın son umududur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

39. Side Effects / Acı Reçete | IMDB: 7,1

39. Side Effects / Acı Reçete | IMDB: 7,1

“Acı Reçete”, Emily’nin (Rooney Mara) psikiyatristinin (Jude Law) kendisine tedavisi için verdiği yeni bir ilacın hayatını nasıl değiştirdiğini ve eşi ile hayatını ne yönde etkilediğini gerilim türünde anlatan bir filmdir. Emily (Rooney Mara) ve Martin (Channing Tatum) New York’ta başarılı ve yüksek standartlarda yaşayan bir çifttir. Bir gün borsa yolsuzluğu yüzünden Martin hapse girer. Tabi bu arada yaşam standartları da haliyle düşer ve Emily Manhattan’da ufak bir apartman dairesine taşınır.

Dört yıl boyunca kocasının hapisten çıkmasını bekler. Bu sırada ağır depresyona girer. Emily’nin intihar girişiminden sonra yanına danışman olarak psikiyatrist Jonathan Banks (Jude Law) getirilir. Emily terapi görmeyi ve anti depresan ilaçlar almayı kabul eder. Emily verdiği bu karar ile hem kendi hayatını hem de çevresindeki tüm insanların hayatını etkileyebileceğinden haberi bile yoktur.

38. The Conjuring / Korku Seansı | IMDB: 7,5

38. The Conjuring / Korku Seansı | IMDB: 7,5

Amityville’den önce, Harrisville vardı. Gerçek bir hikayeden uyarlanan “The Conjuring” dünyaca ünlü paranormal araştırmacıları Ed ve Lorraine Warren’ın korkunç hikayesini anlatıyor. Ed ve Lorraine Warren ıssız bir çiftlikte evindeki karanlık bir varlıklamücadele eden bir aileye yardıma giderler. Güçlü bir şeytani varlıkla karşı karşıya kalan Warren’lar hayatlarının en zorlu olayını yaşarlar.

37. Trance / Trans | IMDB: 7,0

37. Trance / Trans | IMDB: 7,0

Sanat eserleri konusunda uzman komiser Simon, Franck adındaki bir gangster ile birlikte milyon dolarlar değerindeki bir tablonun çalınma eylemine katılır. Olay esnasında o kargaşa da başına korkunç bir darbe alır, ve uyandığında tabloyu nereye sakladığı konusunda hiçbir şey hatırlamamaktadır. Ne tehditler ne de işkenceler onun hafızasını geri getirmeyecektir. Bunun üzerine Franck bir hipnoz ustası tutar böylece Simon'un beyninin derinliklerindeki bilgiye ulaşmayı planlamaktadır. Filmin yönetmenliğini Danny Boyle yaparken filmin başrollerini James McAvoy, Rosario Dawson, Vincent Cassel oynuyor.

36. Before Midnight / Geceyarısından Önce | IMDB: 8,0

36. Before Midnight / Geceyarısından Önce | IMDB: 8,0

Berlin Film Festivali'ndeki uluslararası prömiyerinde alkışlarla karşılanan Geceyarısından Önce, Julie Delpy ile Ethan Hawke'u beyazperdede üçüncü kez buluşturuyor. On sekiz yıl süren aşkları, 1995'te Gün Doğmadan Önce ile başlamış, 2004'te Günbatımından Önce ile sürmüştü. Celine ve Jesse artık hayatın bambaşka bir aşamasına geçmiştir ve birlikte yaşamaktadırlar; iki de kızları vardır. Bütün aile, Jesse'yle birlikte bir Yunan adasındaki yazarlar kampına gider. Jesse ve Celine elbette bu boş vakitlerinde tartışacak, flörtleşecek, kariyerleri, çocuklar ve tabii ki aşk hakkında felsefe yapacaktır. Ve bir kez daha, sonları belirsiz olacaktır.

35. The Physician / İbni Sina: Hekim | IMDB: 7,3

35. The Physician / İbni Sina: Hekim | IMDB: 7,3

9 yaşındaki Rob Cole doğal bir yetenekle dünyaya gelmiş ve annesinin yaklaşmakta olan ölümünü tuhaf bir biçimde sezmiştir. Engelleyemediği ölüm gerçekleştiğinde, Bader onu ikna ederek uzun bir yolculuğa çıkarır; bu yolculuk ise küçük hokkabazlıkları ve hekimlik alanında çeşitli yöntemleri öğrendiği bir eğitim süreciyle geçer. Ne var ki Cole için bir noktadan sonra bu metodlar sınırlı kalır ve daha engin bir bilgi birikimine sahip olmayı istemeye başlar. Bu amaçla rotasını Pers topraklarına çevirir ve görmeyi dilediği kişi tüm doktorların doktoru İbn-İ Sina’dır. Ünlü hekimin Ispahan’daki okuluna ulaştığında ise zorluk ve yasaklarla karşılaşır. En büyük sorunu ise Hristiyan olması ve bu nedenle okula kabul edilemeyecek olmasıdır. Ancakgenç Rob içindeki bu bilgi açlığıyla hepsini aşmaya hazırdır ve nihayetinde kutsal amacı uğruna, sorunları kendi belirlediği yöntemlerle

çözmeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

34. A Touch of Sin / Günahın Dokunuşu | IMDB: 7,2

34. A Touch of Sin / Günahın Dokunuşu | IMDB: 7,2

Çin'in en başarılı yeni nesil sinemacılarından Jia Zhang-ke son filminde Çin'in Twitter'ı sayılan Weibo'da denk geldiği dört gerçek olayı ele alıyor. Filmin dört çaresiz anti-kahramanı, hayata sıkışmışlıklarını hızla, acımasızca ve şiddetle çözme yoluna gidiyor. Öfkeli bir maden işçisi kasabasındaki yolsuzluklara karşı isyan ediyor. Yılbaşı için memleketine dönen bir işçi silahtan medet umuyor. Saunada resepsiyonist olarak çalışan genç kadın zengin bir müşteriden şiddet görünce çok sert bir tepki gösteriyor. Genç bir fabrika işçisi daha iyi yaşam şartları peşinde bir işten diğerine geçiyor. Günümüz Çin'inin çağdaş bir portresi: şiddet ile aşınan bir ekonomi devi.

33. Tracks / Çöldeki İzler | IMDB: 7,2

33. Tracks / Çöldeki İzler | IMDB: 7,2

Mia Wasikowska’nın yazar Robyn Davidson’ı canlandırdığı film, yazarın köpeği ve dört deveyle 1977 yılında Avustralya çöllerinde yaptığı yolculuğu konu alıyor. Adam Driver ise, Davidson’ın yolculuğunu kaydeden fotoğrafçı Rick Smolan rolünde. Film, büyüleyici görüntüler eşliğinde nefes kesici bir yolculuğu anlatırken, genç bir kadının meydan okuyuşuyla feminizmden, hikâyenin geçtiği coğrafya nedeniyle sömürgeciliğe kadar pek çok temaya değiniyor.

32. Starred Up / Yüksek Risk | IMDB: 7,5

32. Starred Up / Yüksek Risk | IMDB: 7,5

Şiddete eğilimli genç Eric, henüz yaşını doldurmadan ıslahevinden alınarak yetişkinlerin karanlık dünyasına atılır. Gardiyanlara ve hapishanedeki diğer mahkumlara kendini kabul ettirmesi gerekirken bir yandan aynı hapishanedeki babasına kendini ispat etmenin peşindedir.

Ömrünün büyük bir kısmını hapishanelerde geçiren Nev, yıllar süren ayrılığı hızla kapatmak için çabalamaktadır. Bu sırada Eric hapishanede katıldığı bir rehabilitasyon grubunda kurduğu ilişkiler sayesinde öfkesini yenebileceğini ve hayatta var olmanın farklı bir yolu olduğunu öğrenir. Ancak oğlunun yeni

çevresinden hoşlanmayan Nev ile Eric bir kez daha karşı karşıya gelirler.

31. Locke | IMDB: 7,1

31. Locke | IMDB: 7,1

Bir inşaat şirketinde başarılı bir kariyeriolan Ivan Locke, işin en önemli gününde kimseye açıklamadığı bir işi tamamlamak üzere şantiyeden ayrılmak durumunda kalır. Yaptığı ufak bir hata hayatına mal olmak üzeredir. Locke, şimdi hayatı boyunca yüzleşmek ve üstesinden gelmek zorunda olduğu sorunlar yüzünden kapana kısılmıştır.

30. The Golden Dream | IMDB: 7,9

30. The Golden Dream | IMDB: 7,9

Juan, Sara ve Samuel Mexico dan Amerikaya daha iyi bir hayat için yolculuğa çıkarlar.Kızılderili bir gençle yolda karşılaşırlar ve onu da gruba alıp yola devam ederler. Yakında acı gerçeklerle karşılaşacaklardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

29. Oculus / Göz | IMDB: 6,5

29. Oculus / Göz | IMDB: 6,5

Filmin aslında baş karakteri bir aynadır. Bu muhteşem, antika ayna aslında sıradan kötü bir karakter değil. Aynanın nereden geldiği, ilk sahibinin yok oluşuyla tam bir sırra dönüşüyor. Zararsız gibi görünen yansıma, doğa üstü güçlerle, kendisine bakanın aklını ele geçirebiliyor.

Aynanın son sahipleri olan Kaylie ve Tim, ailelerinin ölümleri üzerine ilişkilerini düzeltmeye çalışan iki kardeştir. Kaylie, yaşanan trajediyeaynanın neden olduğunu düşünerek, bu olayı çözmeye karar verir. Kaylie olayları araştırmaya başladıkça, tarih kendini tekrarlayacaktır. Kardeşlerin ilişkileri daha da kötüleşir, neyin gerçek olduğunu anlayamaz bir hale gelirler; çünkü onlarda aynanın tutsağı haline gelmişlerdir.

28. The Secret Life of Walter Mitty / Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı | IMDB: 7,4

28. The Secret Life of Walter Mitty / Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı | IMDB: 7,4

Walter Mitty (Stiller) bir modern hayalcidir. Sıradan hayatından kopup, bazen ışıltılı bir kahraman, bazenise tutkulu bir aşık rolünde düzenli hayal tatillerine çıkan Walter Mitty LIFE Dergisi’nde “Film Negatifleri Amiri” olarak çalışmaktadır. Fakat Mitty ve gizliden aşık olduğu iş arkadaşı (Kristen Wiig) işlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalınca Walter, elini taşın altına sokmalı, hayal bile edilemeyeni yapmalıdır: Tam da filmlerdeki gibi sıradışı, küresel bir yolculuk!

27. Short Term 12 | IMDB: 8,0

27. Short Term 12 | IMDB: 8,0

Grace, bir çocuk bakım evinde çalışan, orada evlerinden alınmış kötü durumdaki çocuklar için elinden geleni yapmaya çalışan genç bir danışmandır. Her ne kadar kendi hayatını yaşamaya çalışsa da derinden yaralar almış çocuklarla ilgilenmek bunu kolaylaştırmamaktadır. Şimdi ise, uzun süredir birlikte olduğu sevgilisiyle ciddi adımlar atmaya hazırlanırken, onu derinden etkileyecek dönüm noktaları onu beklemektedir. Tüm bunlarla baş edebilmek için, kariyerini ve daha da önemlisi kendisini tehlikeye atabilecek kararlar alması gerekecektir.

26. Philomena / Umudun Peşinde | IMDB: 7,7

26. Philomena / Umudun Peşinde | IMDB: 7,7

Filmde evlilik dışı doğduğuna inanılan ve bu nedenle evlatlık verilen bir çocuğun annesi olan Philomena Lee’nin çabaları anlatılıyor. Kilisenin doktrinine uygun olarak, kadın oğlunun nerede olduğunu araştırmayacağına dair bir sözleşme imzalamıştır. Yıllarsonra İngiltere’de bir aile kurduktan sonra, Philomena uzun zamandır kayıp olan oğlunu birlikte bulmaya karar vereceği bir BBC muhabiriyle tanışır.

25. Filth / Pislik | IMDB: 7,1

25. Filth / Pislik | IMDB: 7,1

Bipolar ve bağnaz yapılı bir madde bağımlısı polis, kendi yoluna dair türlü manipulasyonlarla işlerini elinde tutmaya çalışır. Festival mevsimince promosyonunu güvence altına almaya gayret eder. Esas istediği ve amacı olan şey ise karısı ve kızınıyeniden kazanabilmektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. The Keeper of Lost Causes | IMDB: 7,1

24. The Keeper of Lost Causes | IMDB: 7,1

Polis müfettişi Carl Mørck ve asistanı Esadsorumlu olarak atandıkları faili meçhul departmanında, kendilerini politikacı Merete Lynggaard'ın ortadan kaybolmasıyla ilgili beş yıllık gizemli bir davanın ve İskandinavya'nın cilâlı görüntüsünün altında yatan kasıt ve derin bir istismar akıntısının içine sürüklenmiş olarak bulurlar.

23. World War Z / Dünya Savaşı Z | IMDB: 7,1

23. World War Z / Dünya Savaşı Z | IMDB: 7,1

Film Birleşmiş Milletler çalışanı Gerry Lane’in (Pitt) hikayesini anlatıyor. Lane orduları ve hükümetleri deviren ve hatta insanlığı yok olma noktasına getiren zombi salgınını durdurmak için zamana karşı yarışıyor. Enos Gerry’nin eşi Karen Lane, Kertesz ise Gerry’nin silah arkadaşı Segen karakterini canlandırıyor.

22. Star Trek Into Darkness / Star Trek: Bilinmeze Doğru | IMDB: 7,9

22. Star Trek Into Darkness / Star Trek: Bilinmeze Doğru | IMDB: 7,9

Atılgan’ın mürettebatı eve geri çağrıldığında, kendi organizasyonları içinde durdurulamaz bir terör gücünün donanmayı ve temsil ettiği her şeyi parçaladığını, dünyamızı birkriz içinde bıraktığını görürler. Bitirmesi gereken şahsi bir kavgası olan Kaptan Kirk, tek kişilik kitle imha silahını yakalamak için savaş alanına doğru özel bir arayış başlatır. Kahramanlarımızyaşamla ölüm arasında destansı bir santraç oyununa sürüklenirken, aşka meydan okunacak, dostluklar parçalanacak ve Kirk’ün geride bıraktığı tek ailesi olan müretebatı için fedakarlıklar yapması gerekecek.

21. Nebraska | IMDB: 7,8

21. Nebraska | IMDB: 7,8

İyiden iyiye yaşlanmakta olan alkolik baba Woody Grant, piyangodan büyük ödülü kazandığını öğrenerek ödülünü almak için Montana'dan Nebraska'ya doğru uzun bir yolculuğa çıkmaya karar verir. Ailesinden kimse söylediklerini ciddiye almasa da yirmili yaşlardaki oğlu pek de istemeyerek bu yolculuk esnasında babasının yanında yer almaya karar verir.

20. Miracle in Cell No. 7 | IMDB: 8,2

20. Miracle in Cell No. 7 | IMDB: 8,2

Film, zihinsel engelli bir adam ve dünyalartatlısı küçük kızının başlarından geçen olayları anlatıyor. Yalan ve iftiralarla hapishaneye gönderilen zihinsel engelli adamın ve kızının yürek burkan hikayesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Captain Phillips / Kaptan Phillips | IMDB: 7,9

19. Captain Phillips / Kaptan Phillips | IMDB: 7,9

Film Kaptan Richard Phillips’in ve iki yüz yıldır kaçırılan ilk Amerikan kargo gemisi olan Amerikan bayraklı MV Maersk Alabama gemisinin 2009 yılında Somalili korsanlar tarafından kaçırılma hikayesinden uyarlanmıştır.

18. Prisoners | IMDB: 8,1

18. Prisoners | IMDB: 8,1

Çocuğunuzu korumak için neler yaparsınız? Keller Dover (Jackman) her anne babanın en kötü kabusuyla karşı karşıya.Altı yaşındaki kızı Anna arkadaşı Joy ile kaybolmuştur. Dakikalar saatlere döndükçe, panik gittikçe artar. Tek ipucu sokaklarına çok önce park etmiş döküntü bir karavandır. Soruşturmayı yöneten Detektif Loki (Gyllenhaal) arabanın sürücüsü Alex Jones’u (Paul Dano) tutuklar. Ama kanıt yetersizliği nedeniyle şüpheliyi salmak zorunda kalır.

Çocuğununhayatının tehlikede olduğunu bilen çıldırmış Dover durumu kendi ellerine almaktan başka bir seçeneği olmadığını fark eder. Çaresiz baba kızları bulmak için her şeyi yapacaktır. Ama bunları yaparken kendini kaybedebilir ve şu soruyla boğuşabilir: Adaleti aramakla suçlu olmak arasındaki sınırı ne zaman geçersin?

17. The Kings of Summer | IMDB: 7,2

17. The Kings of Summer | IMDB: 7,2

Büyüme çağında olan Joe Toy bekar babasına,babasının hayatına karışmasına öfkelenmektedir. Özgürlüğünü ilan eden Joe en iyi arkadaşı Patrick ve tuhaf bir çocuk olan Biaggio ile ormana kaçar. Orada bir ev yapacaklarını ve sorumluluklarından ve ailelerinden uzaklaşacaklarını belirtirler. Eğreti evleri bitince, üç genç adam artıkkendi hayatlarının efendisi olmuştur.

16. About Time / Zamanda Aşk | IMDB: 7,8

16. About Time / Zamanda Aşk | IMDB: 7,8

Genç yaştaki Tim Lake, ailesiyle birlikte sıra dışı bir yeteneğe sahiptir: zamanda yolculuk. Bu yeteneklerini keşfettiklerinde, Tim hayatının farklı yönlerini değiştirmek için bu özelliğini kullanmaya başlar. Mary adında bir kıza aşık olur çalışmak için Londra'ya taşınır. Tim gizli yeteneği ilişkilerine de yeni bir 'boyut' getirir ama genç adam yakın zamanda her sorunu bu şekilde çözemeyeceğini fark edecektir.

15. Now You See Me / Sihirbazlar Çetesi | IMDB: 7,3

15. Now You See Me / Sihirbazlar Çetesi | IMDB: 7,3

Karizmatik Atlas (Jesse Eisenberg) tarafından yönlendirilen sihirli süper grup Mahşerin Dört Atlısı yüksek teknolojili sihirbazlık gösterileri sergilemektedir. Bu adamlar izleyicileri önce başka bir kıtadaki bir bankayı soyarak, daha sonra beyaz yakalı bir suçlunun bankadaki milyon dolarlarını izleyicilerin banka hesaplarına aktararak şaşırtıyorlar.

Özel FBI ajanı Dylan(Mark Ruffalo) bu sihirbazlara hak ettiği cezayı çektirmeye ve daha büyük bir soygun yapmadan önce onları durdurmaya kararlıdır. Ancak hakkında şüpheleri olan Interpol ajanı Alma (Melanie Laurent) ile çalışmak zorundadır. Başka care bulamayan Dylan banka soygununun kılık değiştirilerek ve video hileleriyle yapıldığını ileri süren ünlü bir sihirbaz olan Thaddeus’tan (Morgan Freeman) yardım ister. Dylan ile Alma’nın aynı fikirde oldukları tek şey sihirbazların dışarıda bir adamlarının olduğu ve onu yakalarlarsa sihirbazların suç eğlencelerine son verebilecekleridir. Peki bu adam Thaddeus olabilir mi? Veya Alma? Yoksa gerçekten her şey sihirden mi ibaret?

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Run Milkha Run / Koş Milkha Koş | IMDB: 8,5

14. Run Milkha Run / Koş Milkha Koş | IMDB: 8,5

Hindistan'ın ünlü sporcularından biri olan 'Uçan Sih' de denilen Milkha Singh'in hayat hikayesini anlatıyor film. Pakistan ve Hindistan arasındaki dostluk oyunlarında müsabakaya katılmak istemeyen Milkha Singh'i ikna etmek üzere çıkılan yolculukta Milkha'nıngeçmişi gözler önüne seriliyor. Ailesi,askeri ve spor yaşamı,atletizmdeki başarı öyküsü,aşkı ve arka planda Hindistan'ın bağımsızlık tarihi yer alıyor.

13. The Hobbit: The Desolation of Smaug / Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları | IMDB: 8,1

13. The Hobbit: The Desolation of Smaug / Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları | IMDB: 8,1

Hobbit üçlemesinin ilk filmi olan Hobbit: Beklenmedik Yolculuk'un devam filmi olan yapım Misty Dağları'ndan başarıyla geçen Thorin ve beraberindekilerin Mirkwood ormanındaki zorlu maceralarına odaklanıyor. Yanlarında Büyücü Gandalf olmadan ormanı geçmek zorunda olan Hobbitler insanların yaşadığı bölgeye ulaştığında Bilbo Baggins'in cücelerle olan anlaşması da son bulacak. Yalnız Dağ'a ulaşmak zorunda olan ekip ulu ejder Smaug'un saklandığı inine giden Gizli kapı'yı bulabilecekler mi? Peki güneye doğru gizli bir görev peşinde olduğunu söyleyen Gandalf nerede?

12. The Hunger Games: Catching Fire / Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak | IMDB: 7,8

12. The Hunger Games: Catching Fire / Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak | IMDB: 7,8

Katniss Everdeen'in diğer haraç Peete Mellark'la 74. Açlık Oyunları'nı kazandıktan sonra sağ salim evine geri dönüşünden başlıyor. Kazanmak ikilinin ailelerini ve arkadaşlarını yeniden bırakarak mıntıkalarda 'Kazananların Tur'na çıkmaları gerektiği anlamına geliyor. Yolculukları esnasında Katniss bir ayaklanmaya hazırlanıldığını hissediyor. Ama Başkan Snow, Panem'i sonsuza dek değiştirebilecek 75. Açlık Oyunlarına hazırlanırken, Capitol kontrol altında gibi görünüyor.

11. The Best Offer / En İyi Teklif | IMDB: 7,9

11. The Best Offer / En İyi Teklif | IMDB: 7,9

Önce size filmin kahramanı Virgil Oldman'ı (Geoffery Rush-1956) anlatayım oradan filme geçerim. Virgil Orta Avrupalı, bir antikacı ve sanat adamı, sanat danışmanı 16, 17, 18. yüzyıl eserlerinde uzman, aynı zamanda açık artırma yöneticisi. Kadın yüzlerine ait paha biçilmez bir tablo koleksiyonu var. Bu onda takıntı olmuş, müreffeh bir hayatı, şahane bir evi, tekdüze bir yaşamı var. Altmışlı yaşlarında olmalı, donmuş bir kalp, kadınlarla ilgisi tablolarından ibaret. Evinde şifre ile açtığı özel bir bölümde muhafaza ediyor, arasıra girip seyrediyor, tablolarını ve kadınlarını. Hepsine aşık...

Tabloları yöneticiliğini yaptığı açık arttırmalarda kirlioyunlarla elde ediyor. Adamı var Billy'i (Donald Shuterland) müzayedelere müşteri gibi oturtturuyor, arttırmada sıra ona gelince karşı taraf artırana kadar sattım deyiveriyor.

Claire (Sylvia Hoeks) 200-300 yıllık büyük bir villada tek başına yaşayan bir genç kız,ailesi ölmüş. Villa paha biçilmez antika eşya ve tablolarla dolu. Satmak veya değerleme yapması için Virgil ile telefonla irtibat kuruyor.Kız agorafobik (açık alana çıkma korkusu) ifadesine göre 15 yıldır kendisini bir odaya kilitlemiş, insan içine çıkmıyor. Önce telefon, sonra kapı arkasından görüşmeler. Anahtar veriyor, görüşmeler miras ve sanatsal içerikli, bir defasında da kendini dış dünyadan izolesinin açıklaması. Birgün kapıyı çarpıp gitmiş gibi yapıyor. Saklandığı heykel arkasından onun odadan çıkışını izliyor.

O andan itibaren Virgil'in hayatı değişiyor. Kızın içe dönük münzevi hali, yeni uyanmış gibi solgun yüzü, agorafobisi, etkileşim sonra tutkuya dönüşüyor.

10. Child's Pose / Çocuk Pozu | IMDB: 7,5

10. Child's Pose / Çocuk Pozu | IMDB: 7,5

Orta yaşlı Barbu, uzun bir süredir son derece bağlı olduğu annesiyle birlikte yaşamaktadır. Birbirlerine düşkünolan anne-oğul, Barbu'nun bağımsız bir hayata başlamayı istemesiyle ayrılmak durumunda kalır. Yeni bir eve taşınan Barbu, annesi Cornelia'nın hiç mi hiç sevmediği Carmen isimli bir genç kadınla birliktedir. Kendisine araba alır ve hız sınırını aştığı bir anda dikkatsizliğinden kaynaklanan bir sebeple sokakta yürümekte olan bir yayaya çarpar. Kazanın sonrasında 15 yıla varan bir süreyle cezalandırılma ihtimali söz konusudur. İş kendisini daima kollayan annesi Cornelia'ya düşer. Oğlunun kendisine dönmesini bekleyen kadın olağan gücüyle oğlunu kurtarır. Ancak işler beklendiği gibi gitmez.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. The Past / Geçmiş | IMDB: 8,0

9. The Past / Geçmiş | IMDB: 8,0

4 yıllık ayrılıktan sonra, karısı Marie'ninçağırması üzerine Ahmad Tahran'dan Paris'e geri döner. Geliş amacı boşanma davasıyla ilgili belgeleri tamamlamaktır. Kısa süreliğine yaptığı bu ziyaret esnasında eski eşi Marie'nin kızı Lucie'yle son derece sancılı ilişkisinin farkına varır. Bu duruma el koyarak düzeltmekiçin çaba harcamaya karar veren Ahmad'in uğraşları, eski ve kuytuda kalmış bir sırrın ortaya çıkmasıyla sonuçlanacaktır.

8. Rush / Zafere Hücum | IMDB: 8,2

8. Rush / Zafere Hücum | IMDB: 8,2

Epik aksiyon/dram filmi Rush’ta, Chris Hemsworth (The Avengers) karizmatik İngiliz James Hunt’ı, Daniel Brühl (Inglourious Basterds) ise disiplinli ve mükemmeliyetçi olan AvusturyalıNiki Lauda’yı canlandırıyor. Grand Prix yarış pistindeki çekişmeleri, bu iki sıra dışı karakter arasındaki farkı özetliyor.

Formula 1 yarışlarının ihtişamlı döneminde geçen Rush dünyanın şimdiye kadar gördüğü en büyük rakiplerin ikisinin (yakışıklı İngiliz Hunt ve disiplinli, zeki rakibi Lauda’nın) heyecan verici gerçek hikayesini anlatıyor. Özel hayatlarına da dahil olduğumuz filmde iki yarışçının zafere ulaşmak için bir kısa yolun bulunmadığı ve asla hataların asla düzeltilemediği bir ortamda fiziksel ve psikolojik dayanıklılık sınırlarını nasıl zorladığını göreceğiz.

7. Life Feels Good | IMDB: 7,8

7. Life Feels Good | IMDB: 7,8

Gerçek bir yaşam öyküsü konu almaktadır. Beyin felci geçirmiş bir kişinin iç dünyasını derinlemesine inceleyen bir eser.

6. Her / Aşk | IMDB: 8,1

6. Her / Aşk | IMDB: 8,1

Yakın gelecekte, yalnız bir yazar olan Theodore (Joaquin Phoenix) kullanıcının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak yeni geliştirilmiş bir işletim sistem satın alır. Theodore işletim sistemiyle aralarında romantik bir ilişki başlayınca çok şaşırır. Bu sıra dışı aşk hikayesinde hem bilim kurgu hem de romantizm var. Filmde aşkın doğası ve teknolojinin insanları soyutlaştırması anlatılıyor.

5. Blue Is the Warmest Color / Mavi En Sıcak Renktir | IMDB: 7,9

5. Blue Is the Warmest Color / Mavi En Sıcak Renktir | IMDB: 7,9

15 yaşındaki Adele'in emin olduğu iki şey vardır; o bir kızdır ve kızlar erkeklerle çıkar. Bir gün büyük meydanda Emma'nın mavi saçlarını farkediverir ve işte o an hayatının değişeceğinianlar. Kendi ergenlik sorularıyla yapayalnız, bakışlarını kendine ve başkalarının bakışlarını kendine çevirir. Emma'yla yaşadığı aşkı bir kadın olarak, bir yetişkin olarak yaşamaktadır. Fakat Adele ne kendisiyle ne ailesiyle ne de bu absürd dünyayla barış yapmayı becerememektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Tangerines / Mandalinalar | IMDB: 8,4

4. Tangerines / Mandalinalar | IMDB: 8,4

Sene 1990. Abazya'daki bir Estonya köyüneyiz. Yaklaşan Gürcü ve Çeçen savaşı üzerine tüm köy halkı Estonya'ya göç etmiştir. Köyde sadece Ivo isimli bir yaşlı marangoz ile Margus isimli komşusu kalmıştır. Margus bahçesindeki mandalinaları toplayıp elde ettiği para ile Estonya'ya gitmek niyetindedir. Ancak savaş kapıya dayanmıştır. Bir gün hemen evlerinin önünde meydana gelen bir çatışmada bir Gürcü ve bir Çeçen askeri yaralı olarak kurtulur. İki dost, savaşın iki cephesinde yer alan bu iki düşman askeri evlerine aldıp tedavi etmeye başladıklarında kendilerini aynı zamanda zor bir çatışmanın da tam ortasında bulur.

3. 12 Years a Slave / 12 Yıllık Esaret | IMDB: 8,2

3. 12 Years a Slave / 12 Yıllık Esaret | IMDB: 8,2

12 Years a Slave bir adamın hayatta kalma ve özgürlük mücadelesinin inanılmaz gerçek hikayesinden uyarlanmış. İç Savaş öncesi Amerika Birleşik Devletleri’nde New York’ta yaşayan özgür bir siyahi olan Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor) kaçırılır ve köle olarak satılır. (Michael Fassbender'ın canlandırdığı kötü kalpli bir köle sahibiyle somutlaşan) zalimlikle ve beklenmedik nezaketle karşı

karşıya kalan Solomon hem hayatta kalmak hem de onurunu korumak için mücadele eder. Unutulmaz yolculuğun on ikinci yılında Solomon’un köleliğin kaldırılmasını savunan Kanadalı biriyle (Brad Pitt) tanışma şansına erişmesi hayatını sonsuza dek değiştirir.

2. Gravity / Yerçekimi | IMDB: 8,0

2. Gravity / Yerçekimi | IMDB: 8,0

İlk uzay görevine çıkan Dr. Ryan Stone, parlak bir tıbbi mühendistir. Tecrübeli astronot Matt Kowalsky ise emekli olmadan önceki son aktif görevini ifa etmektedir. Rutin bir uzay yürüyüşü esnasında, beklenmedik bir felaket yaşanır. Mekiğin parçalanmasıyla Stone ve Kowalsky uzayda yapayalnız kalır. Uzayın siyahlığına doğru kontrolsüz bir şekilde dönerek ilerleyen ikilinin, birbirlerinden başka hiçbir şeyleri kalmaz. Dünya ile iletişim kaybolduktan sonra kurtuluş için pek fazla bir şans kalmamıştır. Alınan her nefes, ölüme doğru atılmış koca bir adım gibidir.

1. The Wolf of Wall Street / Para Avcısı | IMDB: 8,3

1. The Wolf of Wall Street / Para Avcısı | IMDB: 8,3

Filmde 1998 yılında dolandırıcılık ve para aklamadan ceza alan ve 22 ay hapis yatan uyuşturucu bağımlısı bir borsacı olan Belfort'un (DiCaprio) hikayesi anlatılıyor. Dujardin ise 'Belfort'un şirketi için yasadışı fonları aklayan tatlı dilli İsviçreli bir bankacı olan Jean-Jacques Handali' karakterini canlandıracak. Filmde Jonah Hill, Belfort'un arkadaşı ve iş ortağı, Kyle Chandler ise Belfort'u yakalayan FBI ajanı rolünde olacak...

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
341
106
87
54
44
41
40