Görüş Bildir
Haberler
Vücudunuzun Her Bir Hücresini Huzursuz Edip Türünün Hakkını Sonuna Kadar Veren Gerilim Filmleri

Vücudunuzun Her Bir Hücresini Huzursuz Edip Türünün Hakkını Sonuna Kadar Veren Gerilim Filmleri

Adrenalinin dozunu biraz artıralım dedik. Gerim gerim geren filmler listemiz sizlerle... 🤗

Not: Filmlerin sıralaması, IMDb puanına göre; en düşükten en yükseğe doğru yapılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Film özetleri için beyazperde kaynak olarak kullanılmıştır.

26. Absolute Power (1997)

26. Absolute Power (1997)

IMDb: 6,7

Luther Whitney, yaptığı işi fazlasıyla ciddiye alan ve işinde başarılı bir hırsızdır. Bir gün işlediği büyük bir suç sonrasında yakalanır ve içeri alınır. Uzun bir süre çektiği cezasından sonra dışarı çıkar. Artık tek bir amacı vardır: Son ve büyük bir iş yapıp emekli olmak... Oldukça zengin bir adam olan Walter Sullivan’ın evine giren Luther, bambaşka bir tecrübeyle yüzleşmek üzeredir. Walter Sullivan’ın malikânesi, ona paradan çok daha fazlasını sunacaktır.

25. Demolition Man (1993)

25. Demolition Man (1993)

IMDb: 6,7

Bir suçlu, işlediği suçun cezası olarak dondurulur. Buz kalıbı içinde kalır. Bir terörist olan bu kişi yani Simon, kamu karşısında bir takım suçlar işlemiştir. Kendisini yakalayan polis John Spartan ne yazık ki bir planın içinde komplo altında kalır. Aynı durum kendisine de yaşatılır. Kendisi bir grup suçsuz sivili öldürmek ile suçlanır.Yıl 2032 olduğunda San Angeles’ta ki Los Angeles’ın o yıllardaki adıdır bu Simon bir hata sonucu serbest kalır. Polis teşkilatı dehşete kapılarak Spartan’ı da uykusundan uyandırır ve yardımını istemek zorunda kalır. Lenina Huxley ile uyumsuz bir çift oluştururlar. Spartan şehrin, yer altında yaşayan evsiz isyancılarla dolu bir sahte cennet olduğunu zaman geçmeden anlayacaktır.

24. I Don't Feel at Home in This World Anymore (2017)

24. I Don't Feel at Home in This World Anymore (2017)

IMDb: 6,9

Depresif bir kadının sakin hayatı bir soyguna kurban gitmesiyle bir anda sarsılır. Boşluktaki kadın artık kendine yeni bir amaç edinmiştir, kendisini soyan hırsızların peşine düşecek ve onları bulacaktır. Bu arayışa tuhaf komşusu da eşlik eder. Ancak kısa bir süre sonra boylarını aşan bir durumla karşı karşıya olduklarını anlarlar. Karşılarında oldukça tehlikeli suçlular vardır.

23. El Hoyo (2019)

23. El Hoyo (2019)

IMDb: 7,0

Dikey şekilde konumlandırılmış bir hapishanede geçiyor. Her hücrede iki mahkumun kaldığı hapishanede, yemek günde sadece bir kere üst kattan aşağıya doğru gönderilmektedir. Üst kattaki mahkumlar yiyeceğe ulaşmak için çabalarken, alt katta bulunan mahkumlar, her gün biraz daha vahşileşerek açlıkla baş etmeye çalışır. Bir gün gözünü hapishanenin 33. katında açan Goreng, hapishanenin kurallarını iyi bilen Trimagasi ile birlikte yiyeceğe ulaşabilmek için zorlu bir mücadeleye girişir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Dukhtar (2014)

22. Dukhtar (2014)

IMDb: 7,0

Pakistan dağlarında bir anne ve 10 yaşındaki kızı köşe bucak saklanarak kaçmaktadırlar. Çünkü yaşadıkları aşiretin lideri kızla zorla evlenmek istemiştir. Şimdi peşlerindeki adamlarla büyük bir ölüm kalım savaşına girerler

21. World War Z (2013)

21. World War Z (2013)

IMDb: 7,0

Gerry Lane iki kızı ve sevgili eşiyle mutlu bir hayat sürdüren bir aile babasıdır. Bir gün arabaları trafikte sıkıştığında her zamankinden farklı olarak yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunu fark ederler. Tehlike hızla yaklaşmaktadır... Ailesini güvenli bir bölgeye yerleştiren Birleşmiş Milletler çalışanı olan Gerry, ikiye ayrılan dünyayı kurtarmak için dünyayı dolaşacak ve bunu yaparken hayli kısıtlı olan zamana karşı yarışacaktır.

20. Super 8 (2011)

20. Super 8 (2011)

IMDb: 7,0

Yıl 1979... Nevada’da Area 51 adıyla anılan gizli bir askeri bölgeden Ohio’ya çok özel bir kargo taşınmaktadır. Bu kargoyu taşıyan yük trenine intihar saldırısı gerçekleştirilir ve tren raydan çıkar. Ancak tren kazası, bu özel kargonun serbest kalmasına neden olur. Dünya bunun sonuçlarını yaşayacaktır.

19. Snowpiercer (2013)

19. Snowpiercer (2013)

IMDb: 7,1

Gelecekte başarısızlığa uğrayan bir deney büyük bir felaketle sonuçlanır ve yeryüzündeki yaşamı büyük ölçüde bitiren bir küresel ısınma olur. Dünyanın çevresinde kesintisiz bir güçle dönen bir tren hayatta kalan insanların son sığınağı olacaktır. Fakat güç bela yaşamın sürdüğü bu yeni dünyada sınıfsal farklılıklar halen en büyük silahtır.

18. Raajneeti (2010)

18. Raajneeti (2010)

IMDb: 7,1

Güçlü bir Hint ailesinin Amerika'da eğitim alan oğlu Hindistan'a geri döner ve gücün tadını bir kez alınca yolsuzlukla dolu bir yola sapar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. 10 Cloverfield Lane (2016)

17. 10 Cloverfield Lane (2016)

IMDb: 7,2

Büyük bir trafik kazası geçiren Michelle, gözlerini yer altında konumlanmış bir sığınakta açar. Yanında ise, dışarıda kimyasal bir saldırı olduğunu ve kesinlikle dışarıya çıkamadıklarını iddia eden iki yabancı adam vardır.

16. Talaash (2012)

16. Talaash (2012)

IMDb: 7,2

Polis müfettişi olan Surjan oğlu Karen'i bir kaza sonucu kaybedince eşi ile evliliklerinde sorunlar başlar. Bu sırada Bollywood yıldızı olan Arman Kapoor'da çok şüpheli bir şekilde trafik kazasında ölünce Surjan Singh bu kazayı soruşturmaya başlar. Hayat kadını olan Simran sayesinde gizli kalmış gerçekler gün yüzüne çıkacaktır.

15. Fracture (2007)

15. Fracture (2007)

IMDb: 7,2

Cinayet Gecesi, her şeyi bir kenara bırakarak söylemeliyiz ki sırf Anthony Hopkins'in varlığıyla insanı yerinden kaldırıp sinemaya yöneltecek bir yapım. Ama ya gerisi? İşte orada biraz durmak gerek. Fazlasıyla Hopkins'in performansına sırtını dayamış olan filmin, usta oyuncunun varlığının dışında ortalama bir yapım olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Filmin Hopkins'in oyunculuğuna endeksli olduğu, usta oyuncunun daha önce oynadığı ve hafızalardan silinmeyen karakterlerine benzer özelliklerle inşa edilmiş bir rolü canlandırmasından belli. Eminiz ki bu filmde kendisini izleyenler, canlandırdığı rolün Dr. Hannibal'ı çağrıştırdığını daha ilk sahnelerden anlayacaklardır. Kendisini aldatan karısını romantik bir şekilde 'seni seviyorum' dedikten sonra öldüren ve akabinde polisleri çağıran karakterimizle genç ve başarılı bir savcı karşı karşıya geliyor filmde. Hopkins'in canlandırdığı Craw.

14. Red Dragon (2002)

14. Red Dragon (2002)

IMDb: 7,2

Will Graham işinde oldukça yorulmuş olan bir adamdır. Onca yılın üstüne artık üzerinden bir kamyon geçmiş gibi hissetmektedir ve FBI'dan emekli olmak için hazırlanmaktadır. Ancak şehirde terör estiren bir canavarın varlığı üzerine görevine yeniden çağrılır. Asıl adı Francis Dollarhyde olan bu caninin lakabı Kızıl Ejderha'dır. Sıradaki hedefi ise Reba isimli genç bir kız olacaktır. Will Graham, gerekirse Hannibal Lecter gibi eski bir düşmanın desteğini dahi alarak bu suçluyu yakalamaya kararlıdır.

13. Layer Cake (2004)

13. Layer Cake (2004)

IMDb: 7,3

İngiliz Mafyası içinde saygın bir yere sahip olan başarılı bir kokain satıcısı, işten biraz erken emekli olmayı planlamaktadır. Ancak büyük patron Jimmy Price, iddialı iki ayrı göreve atar onu. İlk olarak kayıp zengin prenses Charlotte Ryder’ı bulması gerekmektedir. Kız, herkesin korktuğu mafya babası Eddie Temple’ın kaybolan uyuşturucu bağımlısı kızıdır. Diğer görevi ise pek güven vermeyen bir gangster olan Duke ile dev bir uyuşturucu nakliye işi için pazarlık yapmaktır. Bu işler hiç de tereyağından kıl çeker gibi olmayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Limitless (2011) - IMDb

12. Limitless (2011) - IMDb

IMDb: 7,4

Yaşamı pek de parlak olmayan Eddie, New York'ta düzensiz bir hayat yaşayan ve pek de başarılı sayılmayacak bir yazardır. Kız arkadaşından ayrıldığı bir gün yolda eski bir arkadaşıyla tanışan Eddie'nin hayatı tamamen değişecektir. Eski arkadaşından aldığı bir hap, Eddie'nin beyninin tam kapasite çalışmasını sağlıyordur. Bu ilaç sayesinde eski dünyası değişen, hayata farklı bir gözle bakmaya başlayan Eddie paraya, çekiciliğe ve yüksek bir zekaya sahip olur. Ama aradan çok zaman geçmez, bu yüksek gücün yan etkilerinin ortaya çıkması gecikmez.

11. Miss Sloane (2016)

11. Miss Sloane (2016)

IMDb: 7,5

Elizabeth Sloane, kazanmak için tüm fırsatları zorlayan hırslı ve çok başarılı bir lobicidir. Yeni bir silah kontrol yasasını geçirmek üzere harekete geçer ve silah sahibi olmak için öz geçmiş bildirisinin zorunlu olduğu yasayla ilgili bir kampanya başlatır. Fakat karşısında güçlü ve tehlikeli bir silah lobisi vardır. Slone kazanmak için ona yakın olanları tehlikeye atacak ve kendi kariyerini riske atacaktır.

10. Victoria (2015)

10. Victoria (2015)

IMDb: 7,6

Berlin'e yeni taşınmış ve bu şehrin kurallarına göre yaşamayı öğrenmeye çalışan Victoria, Berlin'de bir gece kulübünde arkadaşlarıyla eğlenmekte olan Sonne ile tanışır ve aralarında hızlı bir çekim yaşanır. Ancak gece arkadaş grubunun ödemesi gereken eski borç nedeniyle bambaşka bir noktaya sürüklenir. Victoria Sonne ve arkadaşlarına yardım etmeye karar verir ve maceraya katılır. Ne var ki çılgın bir macera gibi başlayan bu olay, bir kabusa dönüşecektir.

9. Watchmen (2009)

9. Watchmen (2009)

IMDb: 7,6

Film, Soğuk Savaş döneminin yansımalarını taşıyan bir çizgi romandan perdeye aktarılmıştır. Hikâye New York’ta yaşanmaktadır. Yıl 1985. ABD ve Sovyetler Birliği, nükleer savaşa girmek üzeredirler. Böyle bir süreçteyken hikâyedeki süper kahramanlar, maske ve kostümleri ile halkın arasında gündelik hayatı yaşarlar. Her ne kadar bu kişilere süper kahraman denilse de aslında onların kendi iradelerinden başka güçleri yoktur. Ancak kendi gayretleri ile adaleti oluşturmaya dair emek vermektedirler. Rorschach’ın bir arkadaşı öldürüldüğünde, kendisi bu cinayetin arkasında aslen bu süper kahramanlara karşı bir komplo tehdidi altında olduklarını düşünür ve araştırmaya başlar. Komplonun önünü kesmenin çaresi de dağılan grubunu yeniden toplamak olacaktır.

8. Gravity (2013)

8. Gravity (2013)

IMDb: 7,7

Dr. Ryan Stone zeki bir tıp mühendisidir ve emekliliğinden önce son görevine çıkan yetenekli ve deneyimli astronot Matt Kowalsky'nin yönetimindeki mekikte ilk uzay yolculuğuna çıkar. Her şey yolunda gibi görünürken rutin bir keşif yürüyüşü sırasında bir felaket yaşanır. Mekik çarpan bir cisim sonucu paramparça olur. İki bilim insanı uzay boşluğunda yapayalnız kalırlar. Yeryüzü ile iletişimleri tamamen kopmuştur ve sonsuz karanlıkla baş başadırlar. Şimdi korkunun yerini panik alır, üstelik var olan sınırlı oksijenleri de gitgide tükenmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Nightcrawler (2014)

7. Nightcrawler (2014)

IMDb: 7,9

Lou Bloom kariyer peşinde, genç ve hırslı bir adamdır. Hayatta 'amaca giden her yol mübahtır' düsturunu benimseyen bu hırslı adam, geceleri şehirde yaşanan suç olaylarını tüm açıklığı ile kamerasına kaydetmeye başlar. Şehrin önde gelen televizyon kanallarından birinde gece muhabiri olarak işe girmesi de uzun sürmez. Fakat ne var ki, kariyerinde benimsediği yolun da bir faturası elbet olacaktır.

6. Prisoners (2013)

6. Prisoners (2013)

IMDb: 8,1

Adaleti kendi elleriyle sağlamaya çalışan bir adamın hikayesini anlatıyor. Maccachusetts eyaletinin Brockton bölgesinde, Şükran Günü'nü kutlamak için bir araya gelen Dovers ve Birches aileleri her şeyin yolunda gittiği bu yemek esnasında korkunç bir haberle altüst olurlar. Gecenin ilerleyen saatlerinde ailelerin iki küçük kızlarının kaybolması sonrasında panik dolu anlar yaşanır. Saatler ilerler, ancak kızlar halen daha ortada yoktur ve durum kaçırılmış oldukları gerçeğini kuvvetlendirir. Polise başvursalar da hızlı ve nitelikli bir sonuç alamazlar. Keller Dover ise bir hayli panik içerisindedir ve polisin çabalarını yetersiz bulup adaleti kendi elleriyle aramaya karar verir. Genç ve başarılı dedektif Loki'den de yardım isteyen genç adam, kendini suçlu ve masumun birbirine karıştığı oldukça şaibeli bir davanın içerisinde bulur.

5. Das Leben Der Anderen (2006)

5. Das Leben Der Anderen (2006)

IMDb: 8,4

Film iktidarın meşrutiyetini devam ettirebilmek için ülke genelinde kurduğu istihbarat servisini ve bu birim içerisinde önemli bir pozisyonda çalışan ve Bakan tarafından bir sanatçıyı takip etme görevine atanan Yüzbaşı Gerd Wiesler’in karşılaştığı oyunları konu edinir. Wiesler, gözetlediği tiyatro yazarının rejime karşı gelmediğini, şüpheli herhangi bir harekette bulunmadığını görür ve bu görevin altında başka bir amaç yattığını fark eder. Yazarın hayatına her gün daha bir fazla giren Wiesler, zamanla yazara kendisinin bile fark etmediği yardımlarda bulunur; böylece aralarında gizli bir dostluk kurulur.

4. Memento (2000)

4. Memento (2000)

IMDb: 8,4

Akıl Defteri, kısa süreli hafıza kaybı olan bir adamın karısını öldürenleri bulma çabasını konu ediyor. Leonard Shelby, ucuz otel odalarında konaklayan ve sadece nakit para kullanan biridir. Şık giysiler giyip, Jaguar marka araba kullanan Leonard, dışarıdan iş adamı gibi görünmektedir. Fakat aslında hayatını karısına tecavüz edip öldüren kişiyi bulmak için adayan biridir. Ne yazık ki Leonard’ın bu yolda ciddi bir engeli vardır, yaşadığı, çok ender rastlanan ve tedavi edilemeyen bir tür hafıza kaybı. Her ne kadar hayatının kazadan önceki dönemlerini hatırlayabiliyorsa da, bazen 15 dakika öncesinde nereye gittiğini ve nerede olduğunu bile unutabilmektedir.

3. The Shining (1980)

3. The Shining (1980)

IMDb: 8,4

Yazar Jack Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek, ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır. Jack’in doğaüstü sezgilere sahip olan küçük oğlu, zamanla otelin içerisinde yalnız olmadıklarını, geçmiş ve gelecekten gelen hayaletlerle birlikte yaşadıklarını görür ve ailesini buna inandırmaya çalışır. Aile bir kar fırtınası sebebiyle dağda konuşlanan bu otelde mahsur kaldığındaysa Jack doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilir ve yavaş yavaş aklını kaybetmeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Se7en (1995)

2. Se7en (1995)

IMDb: 8,6

Seri cinayetler işleyen bir katilin peşine düşen iki polis dedektifinin hikâyesini anlatıyor. Bir seri katil 7 ölümcül günahı işleyenleri kendi yöntemleriyle öldürmektedir. Yedi Ölümcül Günah, Hristiyanlık inançlarına göre Kibir, Açgözlülük, Şehvet Düşkünlüğü,Kıskançlık, Oburluk,Yıkıcılık ve Tembellik'tir. İki polis dedektifi bu seri katilin peşindedir.

1. Inception (2010)

1. Inception (2010)

IMDb: 8,8

Uzmanlık alanı, zihnin en karanlık ve savunmasız olduğu rüya görme anında; bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb'un bu nadir insanlarda görülebilecek yeteneği, bu ender görülen mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği her şeye mal olmuştur. Cobb'a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Ona hayatını geri verebilecek son bir iş. Tabi eğer imkansız başlangıcı tamamlayabilirse.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
49
15
8
4
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
DoDo

İçeriği hazırlayan arkadaş hiç gerilim filmi izlememiş sanırım... Yada gerilimin tam anlamını bilmiyor :)

Can Dinçer

Görece kavramından yoksunsun sanırım.. Ya da sadece boşsun

lydia deetz

Zindan adası nasıl olmaz bu listede

fatih demir

Se7en abartıldığı kadar iyi bir film değil.