Görüş Bildir
Haberler
Sürpriz Finaliyle Sizi Dumura Uğratmaya Aday 29 Sarsıcı Film

Sürpriz Finaliyle Sizi Dumura Uğratmaya Aday 29 Sarsıcı Film

Altay Şengür
06.06.2015 - 20:54 Son Güncelleme: 18.06.2015 - 20:34

Liste, takip edilen film blogları, daha önce Onedio'da oluşturulmuş olan içerikler ve bu içeriklerin altındaki 'bu film de olmalıydı' şeklinde sizlerden gelen öneriler dikkate alınarak hazırlanmıştır.

Fight Club, Usual Suspects, Memento.. gibi daha önceden bildiğiniz, birçoğumuzun defalarca izlediği filmlerin yerine; daha önce bu kategoride oluşturulmuş içeriklerde olmayan, fakat izlenmesi gereken filmlerden oluşan bir liste hazırladık.

Sıralama IMDb puanına göre yapılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

29. The Number 23 (23 Numara), 2007

29. The Number 23 (23 Numara), 2007

Walter Sparrow’un hayatı eşinin kendisine hediye etmiş olduğu bir kitap yüzünden alt üst olacaktır. 23 rakamına bağlantılı olan ve bu rakamla bağdaşan bir dizi cinayet ve suç dolu olaylar ele alınacaktır. Kitap gitgide derinleşecek ve Walter artık o kitabı kendi yazdığına ve kitapta anlatılan kişininde kendisi olduğuna inanmaya başlayacak sadece bir rakamla başlayan bu durum ailesini ve kendisine gerilim dolu bir hayat yaşatacaktır.

IMDb: 6.4

28. Revolver (Tabanca), 2005

28. Revolver (Tabanca), 2005

Jake Gren, hapiste yapayalnız geçirdiği yedi yılın ardından serbest kalmıştır. Takip eden iki yıl boyunca kumardan büyük paralar kazanır. Artık kendisini hapse gönderen, kumarhane sahibi Dorothy Macha’dan intikamını almaya hazırdır. Onu yardımcılarının önünde küçük düşürür ve tepetaklak eder. Bu sırada doktorlar kendisine ender rastlanan bir hastalığa sahip olduğunu ve üç gün içinde öleceğini söylerler. Bu üç gün içinde Jake’in tehlike sözcüğü altında yaşadıkları izleyicisine heyecan dolu anlar yaşatıyor. En büyük düşmanın kim olduğu ise tam bir muamma!

IMDb: 6.5

27. Wild Things (Vahşi Şeyler), 1998

27. Wild Things (Vahşi Şeyler), 1998

Yakışıklı bir öğretmen, kendisine aşık bir öğrencisi tarafından tecavüzle suçlandıktan sonra, ikinci bir kız daha aynı suçlamayı yapar. Davayı araştıran dedektif ise çok geçmeden hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını fark eder.

IMDb: 6.5

26. Vanilla Sky, 2001

26. Vanilla Sky, 2001

New York’lu David Aames paranın satın alabileceği her şeye sahip olan ve göz kamaştırıcı bir yaşamı olan genç bir yayıncıdır. Ancak David’in hayatı her ne kadar muhteşem görünürse görünsün, David’in görülemeyen ve onu bir hayli rahatsız eden problemleri de vardır. David doğum günü verdiği partide arkadaşı Brian ile birlikte gelen Sofia adlı bir kıza ilk görüşte vurulur ve aşık olur. Ancak David’in Sofia ile tanıştıktan kısa bir süre sonra yaptığı bir hata hem Sofia’yı kaybetmesine neden olur hem de her şey karmaşık bir hal alır. 

IMDb: 6.9

25. Orphan (Evdeki Düşman), 2009

25. Orphan (Evdeki Düşman), 2009

Doğmamış çocuklarının trajik ölümü Kate ve John’u perişan etmiştir. Hayatlarını normale döndürmek için bir çocuk evlat edinmeye karar verirler. Yöredeki bir yetimhanede gittiklerinde Esther adındaki küçük bir kıza adeta çekildiklerini hissederler, ama Esther göründüğü gibi değildir. Kate, John’a ve diğerlerine Esther’ın sevimli maskesinin ardındaki yüzünü göstermeye çalışır.

IMDb: 7.0

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. The Jacket (Çıldırış), 2005

24. The Jacket (Çıldırış), 2005

Jack Starks, Körfez Savaşı sırasından başından ağır yaralanmasına rağmen hayatta kalabilmiş eski bir askerdir. İyileşmesine rağmen sürekli hafıza problemleri yaşayan Jack, hiç akrabası da olmadığı için bu krizleri daha da ağır geçirmektedir. Son çare olarak doğduğu kasabaya, Vermont’a geri dönmeye karar verir. Otostopla yoluna devam eden Jack, arabası bozulmuş sarhoş bir kadına yardım eder. Kadının 8 yaşında bir kızı vardır. Kanada sınırını geçmek üzere yol alan bir adam tarafından arabaya alınırlar ve biraz ileride polis kontrolü ile karşılarşırlar.

IMDb: 7.1

23. Table No 21 (Masa 21), 2013

23. Table No 21 (Masa 21), 2013

Maddi durumu çok iyi olmayan Vivaan ve Siya çifti kendi imkanlarıyla gidemeyecekleri pahalı bir tatil kazanırlar. Tatil, doğal güzellikleriyle tanınan Fiji adasında, harika bir tatil köyündedir. Her şey yolunda güzel bir geçirirken bir davet sonucunda katıldıkları yemekte bir teklif alırlar. Farklı bir oyun oynayacaklardır ve kazanırlarsa hayallerinde göremeyecekleri kadar fazla paraya sahip olacaklardır.

IMDb: 7.1

22. Unbreakable (Ölümsüz), 2000

22. Unbreakable (Ölümsüz), 2000

Tüm yolcuların hayatlarını kaybettiği büyük tren kazasından kurtulabilen tek kişi David Dunn olur. İşin daha da ilginç yanı Dunn'ın tek bir çizik bile almadan bu kazayı atlatmış olmasıdır. Bu mucizevi durum tüm insanların ilgisini çeker, en başta da bir çizgi roman müptelası ve koleksiyoncusu olan Elijah Price'ın... Price David Dunn'la tanışmak ister ve bu amacına ulaştığında ona bu kazayla ve bu gibi kazalardan nasıl kurtulduğuyla ilgili gizemli bir teoriden bahseder. Dunn'a başlarda gerçek dışı gelen bu teori zamanla kendini keşfetmeye giden yolun ilk adımı olacaktır.

IMDb: 7.2

21. In The Mouth Of Madness (Çılgınlığın Ötesinde), 1994

21. In The Mouth Of Madness (Çılgınlığın Ötesinde), 1994

En iyi korku yazarı Sutter Cane,'Mutlak Korku' adlı romanın tek kopyasıyla ortadan kaybolur.Sigorta müfettişi John,kitabı ve yazarı bulmak için araştırmaya girişir.İp uçları onu, 'Hobb'un Sonu' isimli esrarengiz bir kasabaya götürür.Daha sonra fark eder ki bu kasaba yazarın kitaplarına konu olan yerdir ve ters giden bir şeyler vardır.Yazarın kitaplarını okuyan herkes birbirlerini öldürüp canavara dönüşürler.

IMDb: 7.2

20. La Cara Oculta (Karanlık Taraf), 2011

20. La Cara Oculta (Karanlık Taraf), 2011

La cara oculta, yönetmenliğini Andrés Baiz'in üstlendiği, psikolojik gerilim türündeki İspanya-Kolombiya ortak yapımı 2011 filmi. Başrollerini Quim Gutiérrez, Clara Lago ve Martina García'nın paylaştığı film, hayatlarını birlikte sürdüren Adrián ile Belén'in İspanya'dan Kolombiya'ya yerleşmesinden birkaç gün sonra Belén'in aniden kaybolması sonrasında yaşananları konu alır.

IMDb: 7.3

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Now You See Me (Sihirbazlar Çetesi), 2013

19. Now You See Me (Sihirbazlar Çetesi), 2013

Film, gösteri yaptıkları sırada banka soyabilen dünyanın en iyi sihirbazlarından oluşan bir grubun, peşine takılan FBI ile olan heyecanlı macerasını anlatacak. Ruffalo,filmde önde gelen bir FBI ajanını, güzel aktris Seyfried ise sihirbazlara soygunlarda yardımı dokunan makineleri icat eden bir teknisyeni canlandıracak.

IMDb: 7.3

18. Talaash, 2012

18. Talaash, 2012

Bir polis (Aamir Khan) , Bir ev kadını (Rani Mukherjee) ve bir fahişe (Kareena Kapoor) beklenmedik bir şekilde hayatlarını bağlayan bir gizem içinde buluşurlar.

IMDb: 7.3

17. El Cuerpo (Ceset), 2012

17. El Cuerpo (Ceset), 2012

İş kadını Mayka'nın cesedi morgdan kaybolur. Hayatta her şeyi düzenli ve planlı olan bu kadının ölümünün arkasındaki sır perdesi henüz aralanamamışken, bir de cesedinin ortadan kaybolması olayı daha da karmaşık hale getirir. Dava ile ilgilenmesi için dedektif Jaime Pena görevlendirilir. Olayın o kadar çok karanlık noktası vardır ki davaya dahil olan hiç kimse aslında göründüğü kişi değildir. Cinayetin ve kaybolan cesedin arkasını araştırdıkça hem maddi hem manevi farklı sonuçlara doğru yönelecektir...

IMDb: 7.4

16. Law Abiding Citizen (Adalet Peşinde), 2009

16. Law Abiding Citizen (Adalet Peşinde), 2009

Başrollerini ünlü oyuncular Gerard Butler ve Jamie Foxx‘ın paylaştığı Law Abiding Citizen gerilim/aksiyon türünde bir yapım. Filmin konusundan kısaca bahsedecek olursak; Clyde Shelton (Butler) eşi ve çocuğu ile mutlu bir hayat süren bir adamdır. Bir gün iki saldırgan Shelton‘ın evine gelir ve onun gözleri önünde eşi ve çocuğunu öldürür. Avukat Nick Rice (Foxx) saldırganlarla bir anlaşma yapmıştır. Mahkeme saldırganlardan birini ölüm cezasına çarptırırken diğerine çok az bir ceza verir. Karardan hiç memnun olmayan Shelton adaleti kendi elleriyle uygulamaya karar verir. Artık tek bir amacı vardır; bu olayda suçlu gördüğü herkesi birer birer ortadan kaldırmak.

IMDb: 7.4

15. Source Code (Yaşam Şifresi), 2011

15. Source Code (Yaşam Şifresi), 2011

Colter Stevens uyandığında kendini bir banliyö treninde, başkasının bedeninde bulur ve 8 dakika sonra tren infilak eder. Gözlerini açtığında yeniden kendi bedenindedir. Bunu sağlayan, hükümetin geliştirdiği 'yaşam şifresi' isimli bir programdır. Bu program bir başka kişinin kimliğine geçip, onun hayatının son sekiz dakikasını yaşayabilmeyi sağlamaktadır. Stevens'ın görevi bombacıyı bulmak ve onun yapacağı ikinci eylemi engellemektir. Bunun için son 8 dakikayı defalarca yaşar ve her seferinde elde ettiği ipuçları ile olayı çözmeye çalışır.

IMDb: 7.5

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. The Orphanage (Yetimhane), 2007

14. The Orphanage (Yetimhane), 2007

Laura, çocukluğuna dair en mutlu günlerini deniz kenarındaki bir yetimhanede geçirmiştir. Yetimhanenin çalışanları ve Laura'nın birlikte büyüdüğü arkadaşları ona her zaman ilgi ve sevgi göstermişlerdir. 30 yıl sonra Laura, kocası Carlos ve 7 yaşındaki oğlu Simon'la, çok güzel yıllar geçirdiği yetimhaneye geri döner. Hayali, uzun süredir kapalı olan yetimhaneyi restore ettirip engelli ve hasta çocuklar için bir yaşam alanı haline getirmektir.

IMDb: 7.5

13. The Skin I Live In (İçinde Yaşadığım Deri), 2011

13. The Skin I Live In (İçinde Yaşadığım Deri), 2011

Gerilim türündeki film, Fransız polisiye yazarı Thierry Jonquet’in “Tarantula” isimli 2005 tarihli romanından uyarlandı. ‘The Skin I Live In’ için Pedro Almodovar, 20 yıl sonra Antonio Banderas’la tekrar bir araya geldi. Filmde Antonio Banderas (Dr.Robert rolünde), bir kazada yanarak ağır yaralanan karısını iyileştirmek için uğraşan bir doktoru canlandırıyor.

IMDb: 7.6

12. Following (Takip), 1999

12. Following (Takip), 1999

Londralı işsiz bir yazar olan Bill, yeni romanı için insanların yaşamlarını öğrenmeyi takıntı haline getirir. Onları takip ederek, gizlice evlerine girerek hayatları hakkında ayrıntıları öğrenmeye çalışan Bill'in takip ettiği insanlardan biri olan Cobb adındaki iyi giyimli yabancı, aslında azılı bir soyguncudur. Bill'in kendince iyi niyetli saplantısı Cobb'un izlendiğini fark etmesiyle, birden ölümcül bir şekilde tersine döner ve kendisini bir anda karanlık suç dünyasının dehlizlerinde bulur.

IMDb: 7.6

11. Ocean's Elevens, 2001

11. Ocean's Elevens, 2001

Danny Ocean hapisten yeni çıkmış bir soyguncudur. Ancak Danny’nin hapisten çıkınca giriştiği ilk şey tarihin en büyük kumarhane soygununu gerçekleştirmeye çalışmak olacaktır. Danny, rakiplerine karşı acımasızlığı ile ünlü Terry Benedict isimli adamın Las Vegas’ta ki 3 kumarhanesini birden aynı gecede soymayı planlamaktadır. Bunun için eski ortağı Rusty ile temasa geçer. Rusty ve Danny bu imkansız gereken soygunu gerçekleştirebilmek için her biri işinde uzman olan isimlerden oluşan bir takım oluştururlar. 11 kişiden oluşan bu takım soygunu başarıyla gerçekleştirirse her biri hayatının sonuna kadar yetecek paraya sahip olacaktır. Ancak başarısız olur da yakalanırlarsa Terry Benedict’in hışmına uğrayacaklardır.

IMDb: 7.8

10. The Best Offer (En İyi Teklif), 2013

10. The Best Offer (En İyi Teklif), 2013

İtalya'nın en tanınmış müzayede şirketlerinden birinin sahibi olan Virgil Oldman (Geoffrey Rush), antika alanının en iyilerinden olmasının yanı sıra çok değerli bir kişisel koleksiyona sahiptir. Ancak günün birinde Claire Ibbetson (Sylvia Hoeks) adında genç ve çok zengin, ancak oldukça tuhaf davranışları olan bir kadının, evindeki antikaları Virgil aracılığıyla satmak istemesi sonucu hayatı değişir. Claire'i daha yakından tanımak isteyen Virgil'in en büyük yardımcısı, genç bir saat tamircisi olan Robert (Jim Sturgess) olacaktır.

IMDb: 7.8

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Nine Queens (Dokuz Kraliçe), 2000

9. Nine Queens (Dokuz Kraliçe), 2000

David Mamet ile Alfred Hitchcock’un başyapıtlarını çağrıştıran, olağanüstü ustalıkla kotarılmış bir soygun filmi olan DOKUZ KRALİÇE, hiçbir şeyin aslında göründüğü gibi olmadığı, gölgelerle dolu bir evrendeki hileli oyunlar üstüne akıl çelici bir çalışma.Yalanlar ve ihanetlerle ayakta duran bir dünyada, kim gerçeklerden emin olabilir ki zaten?..

IMDb: 7.9

8. The Moon (Ay), 2009

8. The Moon (Ay), 2009

Astronot Sam Bell, üç yılını aya ulaşmak ve orada inceleme yapmak için geçirmiştir. Herkesten izole, farklı bir münzevi hayatı yaşayan Sam, işini fazlasıyla önemsemekte, bununla birlikte aynı oranda heyecan duymamaktadır. Ay onun yeni evi gibidir; Sam orada da kendine ait bir rutin yaratmıştır. Günlerini sessizlik içinde geçiren Sam hayatını, evini ve karısını gözden geçirmeye, geçmişteki planları ve hayallerini hatırlamaya başlar. Eve dönüş yolculuğuna başlamadan önce Sam çevresinde bazı tuhaflıklar hissetmeye başlar. Algı eşiği açılan Sam, rutinin bozulduğunu görmektedir. Bu süreçte kendi kendisi ile karşı karşıya gelen Sam, kurduğu hayatın ne olduğunu keşfedecektir.

IMDb: 8.0

7. Mulholland Drive (Mulholland Çıkmazı), 2002

7. Mulholland Drive (Mulholland Çıkmazı), 2002

Genç, hevesli bir aktrist büyük umutlarla Hollywood'a varır ancak gelir gelmez de kendisini bir cinayetten kılpayı kurtulmuş ve geçmişini bilmeyen gizemli bir kadının macerası içerisinde bulur. Ancak bu macerada rüya ve gerçek iç içedir.

IMDb: 8.0

6. Twelwe Monkeys (12 Maymun), 1995

6. Twelwe Monkeys (12 Maymun), 1995

Ölümcül bir virüs tüm dünyayı tehdit etmektedir. 1996'da 5 milyar kişinin ölümüne neden olan bu virüs, 2035'te dünya nüfusunun yalnızca yüzde birini hayatta bırakmıştır. Bu virüsün etkilerinden korunabilmek için insanlar yer altında koloniler kurarak yaşamaya başlar. Bu virüsün üstesinden gelebilmek için mahkumlardan James Cole, zaman makinesiyle geçmişe gönderilir. Yanlışlıkla 1990 yılına gönderilen Cole, bilimadamları için virüs hakkında araştırma yapar. Daha sonra zaman yolculuğunu sürdüren Cole, 1996'da akıl hastanesine alınır. Burada Dr. Kathryn Railly ile tanışan Cole, onu içinde bulundukları duruma inandırmaya başlar.

IMDb: 8.1

5. The Truman Show, 1998

5. The Truman Show, 1998

Truman çok güzel bir adada yaşamaktadır... Fakat bu ada, Truman dışında her şeyin sahte olduğu bir ortamdır ve doğduğu günden itibaren devamlı olarak seyirciler tarafından izlenmiştir. Truman, bunun hiç farkında olmaz, ta ki öldüğünü sandığı babasını görene dek.

IMDb: 8.1

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. V for Vendetta, 2005

4. V for Vendetta, 2005

V olarak bilinen maskeli bir adam, geleceğin totaliter rejimle yönetilen İngilteresi'nde korkuyla sindirilmiş halkına egemenliği geri verebilmek için şiddete başvuran biridir. V İngiltere halkını, kendisiyle Guy Fawkes günü olan 5 Kasım’da Parlamento’nun çevresinde buluşmaya davet eder.

IMDb: 8.2

3. Incendies (İçimdeki Yangın), 2010

3. Incendies (İçimdeki Yangın), 2010

İkizler Jeanne ve Simon'u karışık köklerini araştırmak için Orta Doğu'ya göndermek bir annenin son dileğidir. Wajdi Mouawad'ın beğenilen oyunundan uyarlanan Incendies, iki genç yetişkinin köklü nefret, sonu gelmeyen savaşlar ve kalıcı sevgiye yolculuğunu anlatan güçlü ve dokunaklı öyküsüdür.

IMDb: 8.2

2. Kahaani (Hikaye), 2012

2. Kahaani (Hikaye), 2012

Hamile bir kadının kaybolan kocasının peşinden Londra'dan Kalküta'ya olan seyahatini ve arayışını anlatan bu güzel Hint yapımı filmde, daha önce kocasını tanıyan herkesin sorularına cevap vermeyi nasıl reddettiği ve kadının arayışının nasıl zora girdiğini izleyeceksiniz.

IMDb: 8.3

1. The Secret in Their Eyes (Gözlerindeki Sır), 2009

1. The Secret in Their Eyes (Gözlerindeki Sır), 2009

1999 yıllarında gerçekleşen bir olayı geriye dönük olarak anlatmış olan yönetmen 1974 yıllarına kadar gitmektedir.1974 Haziran ayında hükümete bağlı bir görevli olan Benjamin Esposito, Buenes Aires'teki bir tecavüz vakasını araştırmak üzere görev alır ve suç mahaline vardığında bu vahşet karşısında dona kalmıştır. Esposito katili bulacağına ve adalet karşısına çıkaracağına yemin etmiştir. 

Film, 2010 senesi Oscar Ödülleri'nde EN İYİ YABANCI FİLM dalında Oscar'ı kazanmıştır.

IMDb: 8.3

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
255
75
52
35
35
34
28