Görüş Bildir
Haberler
Nefesiniz Kesilecek! Gerilimin ve Aksiyonun Bir An Bile Bitmediği En İyi Hayatta Kalma Filmleri

Nefesiniz Kesilecek! Gerilimin ve Aksiyonun Bir An Bile Bitmediği En İyi Hayatta Kalma Filmleri

Eda Özkan
06.03.2022 - 11:30 Son Güncelleme: 22.06.2023 - 16:49

İnsanlar olarak her birimiz içgüdüsel olarak hayatta kalmaya programlıyızdır. Başımıza gelen olaylarda da bu duygu devreye girerek hayata tutunmamıza yardımcı olur. Bu duygudan yola çıkarak sizler için vahşi ormanların, tehlikeli denizlerin, zor hava koşullarının ve yırtıcı hayvanların bulunduğu hayatta kalma mücadelelerinin görsele döküldüğü nefes kesici filmleri derledik.

Umarız hiçbir zaman böyle bir olay yaşamazsınız diyerek, sizleri filmlere bir göz atmaya davet ediyoruz🖐️

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Revenant-Diriliş (2015)

1. The Revenant-Diriliş (2015)
www.artfulliving.com.tr

IMDb: 8,0

Özet: Deneyimli bir tuzakçı olan Hugh Glass'ın çalıştığı şirketteki görevi, hayvanları avlayarak kürklerini elde etmektir. Ancak bu adam, avlandığı bölgelerde tek değildir. Bu yerlerde aynı zamanda hem Fransız birlikleri hem de Kızılderililer kol gezmektedir. Glass, avlandığı günlerden birinde bir boz ayı tarafından beklenmedik bir şekilde yaralanır. Ekibinin yavaşlamamak adına ölüme terk ettiği bu Glass, ne olursa olsun yaşama tutunmaktan vazgeçmez. Yetenekli avcının ölmemek için çok geçerli sebepleri vardır. 

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson

Yönetmen: Alejandro González Iñárritu

2. The Martian-Marslı (2015)

2. The Martian-Marslı (2015)

IMDb: 8,0

Özet: Marsa görev için gönderilen astronotlar, şiddetli bir fırtına yaşadıkları sırada Mark Watney adındaki arkadaşlarını öldü zannederek onu kaderine terk ederler. Watney gözlerini açtığında ise her şey için çok geçtir. Ekibi onu hiçliğe terk etmiştir. Ancak Mark, ölmemeye kararlıdır. Keskin zekası ve dayanıklılığı ile yeryüzü ile iletişime geçmeye çalışır. Başardığında, milyonlarca mil uzaklıktaki bilim insanları bu adamı eve döndürmek için ellerinden geleni yapacakken, onu terk eden ekip arkadaşları ise zor bir karar almanın eşiğine gelecektir. 

Oyuncular: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig

Yönetmen: Ridley Scott

3. Cast Away-Yeni hayat (2000)

3. Cast Away-Yeni hayat (2000)

IMDb: 7,8

Özet: Chuck Nolan, bilindik bir şirkette sistem analist uzmanı olarak çalışmaktadır. Bu adamın görevi şirket sorunlarını çözmek adına dünya genelinde seyahatler yapmaktır. Nolan, o kadar yoğun bir adamdır ki uzun süredir ilişki yaşadığı sevgilisi ile evlenmeye fırsat bile bulamaz. Yine bir gün Noel gecesinde gelen bir telefon ile işleri çözümlemek için Malezya'ya yola çıkan Nolan'ın uçağı Güney Pasifik'te düşer. Bilincini kaybeden çaresiz adam gözlerini açtığında, kendini hiç bilmediği ıssız bir adada bulur. Nolan, yaşadığı hayata hiç benzemeyen bu adada hayatta kalabilecek kadar güçlü müdür?

Oyuncular:  Tom Hanks, Helen Hunt, Nick Searcy

Yönetmen: Robert Zemeckis

4. Apocalypto-Apokalipto (2006)

4. Apocalypto-Apokalipto (2006)

IMDb: 7,8

Özet: Bir kabile, Maya uygarlığında huzur ve barış içerisinde yaşamaktadır. Ancak bir gün beklenmedik bir şekilde, tanrılarına kurban etmek üzere köle arayan savaşçılar tarafından acı bir saldırıya uğrarlar. Jaguar Paw isimli adam, hamile karısını ve oğlunu korumak adına onları saklayarak savaşa döner. Yaşadığı bir tutulma sonucunda şans eseri kurban olmaktan kurtulan bu adamın şimdi tek amacı, karısını ve oğlunu kurtararak hayatta kalabilmektir. 

Oyuncular: Rudy Youngblood, Raoul Trujillo, Dalia Hernández

Yönetmen: Mel Gibson

5. Deliverance-Kurtuluş (1972)

5. Deliverance-Kurtuluş (1972)

IMDb: 7,7

Özet: Bir hafta sonu Georgia nehrine kano binmeye gelen dört arkadaş, biraz eğlenmek istemektedir. Birbirinden farklı karakterlere sahip olan bu gençlerin içinde, sürekli olarak köylü halkını aşağılayan ve alay eden biri de vardır. Ancak hor gördükleri köy halkı ve doğa, bu gençlere unutamayacakları bir ders vermek için işbirliği içindedir.

Oyuncular: Jon Voight, Burt Reynolds, Ned Beatty

Yönetmen: John Boorman

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. First Blood-İlk Kan (1982)

6. First Blood-İlk Kan (1982)

IMDb: 7,7

Özet: John Rambo, küçük kasabadaki şerif tarafından tacize uğramış olan bir Vietnam gazisidir. Yaşadığı bu olayı hazmedemeyerek intikam almak isteyen adam, kontrolden çıkarak bir polisi öldürmesi üzerine kırsala kaçar. Köşeye sıkıştırılan Rambo, adeta ölüm makinesine dönüşerek mıntıkadaki silahlı ekiplerin çoğunu katletmiştir. Bu adamla başa çıkmakta zorlanan polisler, onu durdurması için bölgeye Rambo'nun Vietnam'daki komutanı olan Albay Trautman'ı çağırır. Kendi yetiştirdiği tehlikeli askeri çok yakından tanıyan Albay'ın yetkililere tek söylediği şey ise ceset torbalarını hazırlamaları gerektiğidir. 

Oyuncular: Sylvester Stallone, Richard Crenna, Brian Dennehy

Yönetmen: Ted Kotcheff

7. Gravity-Yerçekimi (2013)

7. Gravity-Yerçekimi (2013)

IMDb: 7,7

Özet: Emekliliğinden önce son bir göreve çıkan Dr.Ryan Stone, başarılı bir tıp mühendisidir. Astronot Matt Kowalsky eşliğinde çıktıkları bu uzay yolculuğunda her şey yolunda giderken, bir gün çıktıkları keşif yürüyüşü sırasında hiç beklemedikleri bir felaketle karşılaşırlar. Çarpan bir göktaşı sonucunda mekikleri paramparça olan bu iki bilim insanı, uzay boşluğunda çaresiz kalır. Yeryüzü ile iletişimleri tamamen kopan bu adamlar, dünyaya dönmenin bir yolunu bulabilecek midir? bulabilecek midir?

Oyuncular: Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris

Yönetmen: Alfonso Cuarón

8. 127 Hours (2010)

8. 127 Hours (2010)

IMDb: 7,6

Özet: Aron Ralston, kimseye haber vermeden Utah dağına doğru yolculuğa çıkmış genç bir dağcıdır. Yolculuk sırasında Moab bölgesi civarında büyük bir kaya parçasının arasına sıkışan dağcı, hayatta kalmak için elinden gelen her şeyi yapmaya hazırdır. 5 Gün boyunca yardım bekleyerek bulunduğu yerden başka bir yere gidemeyen Aron, kurtulabilmek adına zor bir karar vermek zorunda kalacaktır. 

Oyuncular:  James Franco, Amber Tamblyn, Kate Mara

Yönetmen: Danny Boyle

9. The Descent-Cehenneme Bir Adım (2005)

9. The Descent-Cehenneme Bir Adım (2005)

IMDb: 7,2

Özet: Genç ve hoş bir kadın, arkadaşlarıyla birlikte çıktığı bir yürüyüş esnasında mağaranın birinde mahsur kalırlar. Hayatta kalmak için gerekli donanımları olmayan grubu zorlu bir süreç beklemektedir. Diğer taraftan kana susamış yaratıklarla başa çıkmaya çalışan ekipte yaşanan zıtlıklardan ötürü herkes hayatta kalma mücadelesini tek başına vermeye başlar.

Oyuncular: Natalie Jackson Mendoza, Shauna Macdonald, Myanna Buring

Yönetmen: Neil Marshall

10. I Am Legend-Ben Efsaneyim (2007)

10. I Am Legend-Ben Efsaneyim (2007)

IMDb: 7,2

Özet: Korkunç bir virüsün yayılmasına engel olmaya çalışan genç bilim insanı Robert Neville, ne yazık ki başarılı olmamıştır. Tüm deneyimine rağmen başarısızlıkla sonuçlanan bu girişimine rağmen hayatta kalabilen Robert'ın bedeni mucizevi şekilde söz konusu virüse karşı bağışıklık kazanmıştır. Kendinden başka hayatta kalabilen insanları üç yıl boyunca her gün arayan genç adam kimseyi bulamamasına rağmen aslında yalnız değildir. Kendi kanını kullanarak virüsün etkilerine karşı bir etken yaratmak isteyen  bu adamın zamanı hızla tükenmektedir.

Oyuncular: Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan

Yönetmen: Francis Lawrence

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Road-Yol (2009)

11. The Road-Yol (2009)

IMDb: 7,2

Özet: Amerika, yaşadığı kıyamet sonrasında adeta yangın yerine dönmüştür. Bu olaylar sırasında ise bir baba ve oğul, Amerika'nın kıyalarına ulaşmaya çalışarak hayatlarını kurtarmak niyetindedir. Ellerindeki basit tüfeklerden başka kendilerini savunacak hiçbir şeyleri olmayan bu baba-oğul, karşılarına çıkan zorlu hava koşulları ve haydutlar gibi tehlikelere göğüs gerebilecek midir?

Oyuncular: Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee, Guy Pearce

Yönetmen: John Hillcoat

12. Kon-Tiki (2012)

12. Kon-Tiki (2012)

IMDb: 7,2

Özet: 1947'lerde, 5 kişilik bir ekiple Pasifik Okyanusu'nu geçmeye çalışan Kaşif Thor Heyerdahl'ın amacı, Kristof Kolomb öncesi dönemlerde, Güney Amerikalıların denizleri aşarak Polynesian adasında yerleşik bir hayat sürdüğünü kanıtlamaktır. Yolculuk için gereken tüm her şeyi sponsorlar bularak elde eden kaşif, 8 bin kilometrelik uzun bir maceraya yelken açar. Bu macera, birtakım tehlikeleri de beraberinde getirecektir. 

Oyuncular:  Pål Sverre Valheim Hagen, Anders Baasmo Christiansen, Gustaf Skarsgård

Yönetmen: Joachim Rønning, Espen Sandberg

13. Unbroken-Boyun Eğmez (2014)

13. Unbroken-Boyun Eğmez (2014)

IMDb: 7,2

Özet: 1936 yılında Berlin'de düzenlenen Olimpiyat oyunlarında ABD takımında ülkesini temsil eden uzun mesafe koşucusu Louis Zamperini, bu Olimpiyatta madalya kazanamamasına karşın harika bir final performansı çıkarmıştır. Performansı o kadar etkileyicidir ki Adolf Hitler bile Zamperini ile tanışmak istemiştir. Bundan 4 yıl sonraki Olimpiyat Oyunları Tokyo'da yapılacaktır fakat Olimpiyatlar II. Dünya Savaşı yüzünden iptal olur. Gönüllü olarak savaşa katılan Zamperini, Pasifik'te yaşanan bir kaza sonucunda iki silah arkadaşıyla birlikte hayatta kalır. Uzun günler süren yaşam mücadelesinde nitekim onları kurtaranlar, sonrasında bol bol işkenceye maruz kalacakları Japon Deniz Kuvvetleri olmuştur.

Oyuncular: Jack O'Connell, Domhnall Gleeson, Garrett Hedlund

Yönetmen: Angelina Jolie

14. Swiss Family Robinson (1960)

14. Swiss Family Robinson (1960)

IMDb: 7,1

Özet: Yeni Gine'ye gitmek üzere yola çıkan İsviçreli bir aile, pasifik okyanusuna doğru yol almaktadır. Ancak yelkenlinin çıkan bir fırtına sonucu batmasıyla kendilerini hiç bilmedikleri ıssız bir adada bulurlar. Bu tropik adaya mahkum olan aile, civardaki korsanlarla ve doğanın zorluklarıyla başa çıkabilecek midir? 

Oyuncular: John Mills, Dorothy McGuire, James MacArthur

Yönetmen: Ken Annakin

15. Alive-Yaşamak İçin (1993)

15. Alive-Yaşamak İçin (1993)

IMDb: 7,1

Özet: Uruguay ragbi takımı, yolculuk sırasında Ant dağlarına çarparak tehlikeli bir durumun içerisine girerler. Hayatta kalmak için büyük bir çaba sarf eden ekipteki herkes, zorlu hava koşullarına rağmen ailesine dönmenin bir yolunu aramakta ve bu sırada bazıları tanrıya olan inançları ile ayakta kalmaktadırlar. Ekip, tüm bu zorluklara direnebilecek kadar güçlü olabilecek midir?

Oyuncular: Ethan Hawke, Vincent Spano, Josh Hamilton

Yönetmen: Frank Marshall

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Everest (2015)

16. Everest (2015)

IMDb: 7,1

Özet: İki ayrı dağcı ekibi, Everest'e tırmanmak üzere yola çıkmıştır. Ancak bu tırmanış büyük bir felaketin habercisi olacaktır. Yolculukta başlayan yoğun kar yağışı, bir fırtınaya dönüşmüştür ve bu durum ekiplerin hayatta kalma mücadelesini zorlaştıracaktır. 

Oyuncular: Jason Clarke, Jake Gyllenhaal, Josh Brolin

Yönetmen: Baltasar Kormákur

17. Buried-Toprak altında (2010)

17. Buried-Toprak altında (2010)

IMDb: 7,0

Özet: Irak'ta kamyon şoförlüğü yapan Paul Conroy, aslen Amerikalıdır. Bir gün, bir grup direnişçi Iraklının yolunu kesip onu ele geçirmesi ile sarsılan genç adam, gözünü açtığında ölümün eşiğindedir. Paul, bir tabutun içine konulup diri diri gömülmüştür. Buraya kim tarafından getirildiğini bilmeyen bu adamın vakti daralmaktadır. Paul, buradan çıkmanın bir yolunu bulabilecek midir?

Oyuncular: Ryan Reynolds, Erik Palladino, Robert Paterson

Yönetmen: Rodrigo Cortés

18. Lord Of The Flies-Sineklerin Tanrısı (1963)

18. Lord Of The Flies-Sineklerin Tanrısı (1963)

IMDb: 6,9

Özet: Bir grup küçük çocuk, yolculuk ettikleri uçaktaki tüm yetişkinlerin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bir kazadan kurtulduktan sonra, bulundukları ıssız adada yaşam savaşı vermek zorunda kalmıştır. Ancak anlaşmazlıklar yaşayan çocuklar, iki gruba ayrılarak iki farklı lider tarafından yönetilir ve bu iki grubun amaçları birbirinden çok farklıdır. Bir taraf olayların ciddiyetini umursamadan eğlenmeye çalışırken, diğer taraf ise sorumluluk alarak hayatta kalmak adına çözüm üretmeye çalışmaktadır. İki grup lider arasında başlayan çekişme ise son hızıyla devam etmektedir ve bu rekabet, korkunç bir felakete neden olacaktır.

Oyuncular: James Aubrey, Tom Chapin, Hugh Edwards

Yönetmen: Peter Brook

19. The Edge-İhanet (1997)

19. The Edge-İhanet (1997)

IMDb: 6,9

Özet: Fotoğraf sanatıyla ilgilenen zengin iş adamı Charles Morse, özel uçağıyla birlikte, yanına güzel karısı Mickey, Profesyonel bir fotoğrafçı olan Robert ve Robert'in asistanını alarak Kuzey Amerika'ya doğru bir yolculuğa çıkar. Yolculuk esnasında talihsizce düşen uçaktan sadece Charles ve Robert kurtulur. Hayatta kalmak için birbirlerine muhtaç olan olan iki adamın arasında yaşanan kibir ve ego savaşı, ikiliyi insanlıktan çıkarır. Charles ve Robert gittikçe hırçınlaşsa da doğal seçilim kendisini bir kez daha gösterecektir.

Oyuncular: Anthony Hopkins, Alec Baldwin, Elle MacPherson

Yönetmen: Lee Tamahori

20. All Is Lost-Sona Doğru (2013)

20. All Is Lost-Sona Doğru (2013)

IMDb: 6,9

Özet: Hint okyanusunda kendi başına gezintiye çıkan bir adam, yatının bir gemi konteynırına çarpması ile bilincini kaybeder. Fırtınanın ortasına gözlerini açan adam kısa süreli bir hafıza kaybının ardından her şeyi yavaşça hatırlamaya başlar. Şimdi uçsuz bucaksız bu denizde ekipmansız ve iletişimsiz hayatta kalmaya çalışmak zorundadır. Bu zorlu süreçteki köpek balıkları, hava koşulları ve doğal kaynaklarının tükenmesi gibi sorunları denizcilik bilgileri ile alt edebilecek midir?

Oyuncular: Robert Redford

Yönetmen: J.C. Chandor

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. In the Heart of the Sea-Denizin Ortasında (2015)

21. In the Heart of the Sea-Denizin Ortasında (2015)

IMDb: 6,9

Özet: Efsane kitap Moby Dick'e ilham veren filmde, 1820 yılında insanlar, vücut yağlarından yaralanabilmek için balinaları avlıyorlardır. Nantucket adında bir gemi de bu amaçla okyanusa açılmıştır. Mürettebat avlamak için bir İspermeçet balinası görürler. Fakat bu balina daha önce gördükleri diğer balinalardan çok daha büyük ve güçlüdür. Balina tarafından parçalanan geminin mürettebatından sadece 8 kişi sağ kurtulmuştur. Günlerce okyanusun ortasında bir başına kalan insanları akıl almaz bir hayatta kalma savaşı bekleyecektir.

Oyuncular: Chris Hemsworth, Benjamin Walker, Cillian Murphy

Yönetmen: Ron Howard

22. The Grey-Gri Kurt (2011)

22. The Grey-Gri Kurt (2011)

IMDb: 6,8

Özet: Alaska'daki bir petrol sondajında çalışmak üzere görevlendirilen bir ekibin yolculuğa çıkması, talihsiz bir kazayla sonuçlanmıştır. Gözlerini Alaska'nın vahşi ve ıssız ormanında yaralı bir şekilde açan ekip, zorlu hava koşullarına ve aç kurtlara karşı hayatta kalmayı başarabilecek midir?

Oyuncular: Liam Neeson, Dallas Roberts, Frank Grillo

Yönetmen: Joe Carnahan

23. Jungle-Orman (2017)

23. Jungle-Orman (2017)

IMDb: 6,7

Özet: Bolivya ormanlarına doğru yola çıkan bir grup arkadaşın, gezi rehberlerinin sahtekar olduğundan henüz haberi yoktur. 

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Alex Russell, Thomas Kretschmann

Yönetmen: Greg McLean

24. Adrift-Sürükleniş (2018)

24. Adrift-Sürükleniş (2018)

IMDb: 6,6

Özet: Birbirlerine tutkulu şekilde aşık olan 2 hevesli denizci Tami ve Richard hayallerinin peşinden gitmek için okyanusa açılarak bir maceraya atılırlar. Fakat bu yolculuk pek yolunda gitmeyecektir. Okyanusun ortasında tekneleri bir kasırga tarafından alabora edilmiştir. Kasırganın dinmesinden sonra kendine gelen Tami, Richard'ın ağır şekilde yaralandığını fark eder. Artık Tami, kendisini ve hayatının aşkını kurtarmak için zorlu bir savaş verecektir.

Oyuncular: Shailene Woodley, Sam Claflin, Jeffrey Thomas

Yönetmen: Baltasar Kormákur

25. The Omega Man-Tek adam (1971)

25. The Omega Man-Tek adam (1971)

IMDb: 6,4

Özet: Robert Neville adındaki adam, tüm insanlığın başına bela olmuş bir hastalık karşısında tedavi yöntemi geliştirmeye çalışan askeri bir doktordur. 1976'larda ortaya çıkan bu biyolojik silah kontrolden çıkarak herkesin ölümüne neden olur ve Neville hayatta kalan tek kişidir. Aynı zamanda söz konusu olan ve mutasyona uğrayarak gece mahluklarına dönüşen bir grup yaratık da vardır. Bu grubun yönetici olan Matthias adındaki acımasız adam ise, Neville'in hayatta kalmasını sağlayan serumu ele geçirmek için tüm benliğiyle çabalamaktadır. Neville hem tedavi yöntemi geliştirmekte hem de bu grupla savaşmaktayken Lisa adındaki bir grup gencin kurtulmasına önderlik eden bir kadınla tanışması, tüm dengeleri değiştirecektir. 

Oyuncular: Charlton Heston, Anthony Zerbe, Rosalind Cash

Yönetmen: Boris Sagal

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. The River Wild-Vahşi Nehir (1994)

26. The River Wild-Vahşi Nehir (1994)

IMDb: 6,4

Özet: Gail, rafting sporunda uzman bir adamdır. Bir gün ailesini yaşadıkları yerin kıyısındaki nehre götürerek onlara da bu zevki tattırmak isteyen Gail, başlarına geleceklerden habersizdir. Çıktıkları bu yolculukta, raftinge pek de hakim olmayan iki adamla karşılaşan aile, onlara yardım etmek isterken kendi hayatlarını büyük bir tehlikeye atmak üzeredir. 

Oyuncular:  Meryl Streep, Kevin Bacon, John C. Reilly

Yönetmen: Curtis Hanson

27. The Mountain Between Us-Aramızdaki Sözler (2017)

27. The Mountain Between Us-Aramızdaki Sözler (2017)

IMDb: 6,4

Özet: Aynı uçakta yolculuk eden Ben Bass ve Alex Martin, uçaklarının trajik bir şekilde kaza yapması sonucunda yaralı olarak uçaktan çıkmayı başarabilen iki yabancıdır. Bu ikilinin bulundukları yer merkezden oldukça uzak ve kar kaplı bir dağdır. Uzunca süre yardım bekleyen Ben ve Alex, kimsenin gelmeyeceğini anladığında vahşi doğanın içine doğru korkunç bir yolculuğa çıkmak zorundadır. Birbirinden başka kimsesi olmayan bu iki yabancının birbirlerine güvenmekten başka şansı yoktur. 

Oyuncular: Kate Winslet, Idris Elba, Beau Bridges

Yönetmen: Hany Abu-Assad

28. The Shallows-Karanlık Sular (2016)

28. The Shallows-Karanlık Sular (2016)

IMDb: 6,3

Özet: Nancy, tek başına sörf yapmaktan oldukça hoşlanan bir kadındır. Yine bir gün dalgalara kendini bıraktığı sırada köpek balığı saldırısına uğrayan genç kadın kendini kurtarmış ancak kıyıya çok yakın bir yerde mahsur kalmıştır. Zamanı daralan kadın, köpek balığını alt ederek tekrar hayata tutunabilecek midir?

Oyuncular: Blake Lively, Angelo Lozano Corzo, Jose Manuel Trujillo Salas

Yönetmen: Jaume Collet-Serra

29. As Above, So Below-Derin Kabus (2014)

29. As Above, So Below-Derin Kabus (2014)

IMDb: 6,2

Özet: Bir grup zengin, Paris'in saklı kalmış yer altı mezarlılarını araştırarak hiç bilmedikleri bir maceraya atılma niyetindedir. Ancak yerin altı sokaklardan çok daha dolambaçlı ve gizemlidir. Kaşifler her şeyden habersiz girdikleri bu tehlikeli yolculukta kendi iblisleriyle yüzleşecektir. 

Oyuncular:  Perdita Weeks, Ben Feldman, Edwin Hodge

Yönetmen: John Erick Dowdle

30. Crawl-Ölümcül Sular (2019)

30. Crawl-Ölümcül Sular (2019)

IMDb: 6,1

Özet: Florida'da şiddetli bir kasırgayla karşı karşıya kalan genç bir kadın, bölgedeki diğer insanların aksine evini boşaltmamaya karar vermiştir. Kasırga gelip çatmışken botuna atlayıp kaybolan babasını bulmak için yola çıkar. Yaralanmış şekilde olsa da sonunda babasını ve köpeğini bulmuştur. Ancak genç kadın babasını kurtarırken kendisini ve babasını suların altında kalmış bir evin içinde hapsolmuş şekilde bulur. O anda tek tehlikenin kasırga olmadığını fark eden ikili, suların içinde tek amacı avlanmak olan devasa timsahlara karşı kendilerini savunmak zorundadırlar.

Oyuncular: Kaya Scodelario, Barry Pepper, Morfydd Clark

Yönetmen: Alexandre Aja

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Backcountry-Ölüm Ormanı (2014)

31. Backcountry-Ölüm Ormanı (2014)

IMDb: 6,0

Özet: Alex'in ısrarları üzerine şehirden uzaklaşarak Kanada'daki ıssız bir orman kampına giden Jenn ve Alex, ormandaki ilk gecelerinde beklenmedik bir misafirle karşılaşırlar yaşarlar. Brad adındaki bu adam da bir gezgindir ve Alex, bir süre sonra bu yabancının Jenn'e ilgi duyduğundan şüphelenir. Daha sonradan karar verdikleri şekilde yola koyulan Alex ve Jenn ormanların derinliklerinde kaybolmuştur. Aradan üç gün geçmesine rağmen gençler hala aç ve susuz halde doğa koşullarına karşı yaşam savaşı vermektedir. Bu yaşam savaşı, ilişkilerini de büyük bir sınava tabii tutulacaktır. 

Oyuncular: Missy Peregrym, Jeff Roop, Eric Balfour

Yönetmen: Adam MacDonald

32. The Blue Lagoon-Mavi Göl (1980)

32. The Blue Lagoon-Mavi Göl (1980)

IMDb: 5,8

Özet: İki genç, Büyük Okyanus'un kuzeyindeki bir adada mahsur kalmıştır. Çocukluktan ergenliğe geçişlerinde birbirlerinin hayatlarına şahitlik eden bu gençlerin aşık olması kaçınılmazdır. Bu film, gençlerin mahsur kaldıkları bu adada aşklarına, hayatta kalma dürtülerine ve aynı zamanda fiziksel ve ruhsal gelişimlerine de şahitlik etmektedir.

Oyuncular: Brooke Shields; Christopher Atkins

Yönetmen: Randal Kleiser

33. Edge of Winter-Kışın Ortasında (2016)

33. Edge of Winter-Kışın Ortasında (2016)

IMDb: 5,3

Özet: Bir babanın oğulları ile daha yakın bir iletişim kurmak istemesi, ters giden birkaç durumun sonucunda kabusa dönüşür. Başta iyi niyetli olan bu babanın yaşadığı bazı durumlar her şeyin alt üst olmasına neden olur. Artık çocuklar için babaları, onların hayatını tehdit eden bir durumdan başka bir şey değildir.

Oyuncular: Joel Kinnaman, Tom Holland, Percy Hynes White

Yönetmen: Rob Connelly

34. 47 Meters Down-Denizde Dehşet (2019)

34. 47 Meters Down-Denizde Dehşet (2019)

IMDb: 5,0

Özet: Kate ve Lisa adında iki genç kız tatil yapmak için Meksika'ya giderler. Kardeşlerden Kate eğlenceli ve maceraperest olmasına karşın Lisa ise daha çekingen bir yapıya sahiptir. Genç kızlar Meksika'da tanıştıkları iki genç adamla bir akşam yemeğindeyken genç adamlardan Kate ve Lisa'ya enteresan bir teklif gelir. Bu teklif ertesi gün denize açılarak köpek balıklarının yanında, kafes dalışı yapmaktır. Kate için kulağa çok hoş gelse de Lisa pek olumlu bakamaz. Sonunda ısrarlara dayanamayan Lisa da teklifi kabul eder ve ertesi gün hep birlikte kafes dalışı yapmaya giderler. Elbette bu kafes dalışında her şey yolunda gitmeyecektir. Kate ve Lisa suyun altındayken içinde bulundukları kafes tekneden kopup denizin derinliklerine doğru düşecektir. Okyanusun dibinde, az oksijenle mahsur kalan genç kızları aksiliklerle dolu bir hayatta kalma mücadelesi bekliyordur.

Oyuncular: Mandy Moore, Claire Holt, Matthew Modine

Yönetmen: Johannes Roberts

Daha fazla öneri için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
12
10
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın