Görüş Bildir
Haberler
Motosiklet Sahibi Olmak İçin 10 Harika Neden

Motosiklet Sahibi Olmak İçin 10 Harika Neden

GO Moto Training & Tours
22.04.2014 - 21:00 Son Güncelleme: 22.04.2014 - 23:12

"Şeytan arabası" diyenleri dinleme. 10 teker kamyon "Melek arabası" mı yani?

Elinizde kaskı gören herkes 'Sen ne yapıyorsun kardeşim manyak mısın motosiklete binilir mi bizim bi Nurullah Abi vardı vallahi param bin parça oldu dağıttı toplayamadılar' gibi yaklaşımlarda bulunsa da motosiklet herkesin içinde bir sevgi en azından sempati olarak var. 

Üstelik bu 2 tekerlekli 'Şeytan arabası'na binmenin onlarca güzel yanı var. Güvenli yapıldığı, eğitim alındığı, tam koruma ekipmanla binildiği sürece size sadık bir yol arkadaşı olacak motosiklete sahip olmanız için 10 nedeni sizler için sıraladık.

Kaynak: http://www.motoregitimi.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Daha Az Vergi Ödersin

Ülkemizde eldivenden merdivene her şey için çok sayıda vergi var. 'Hava bedava su bedava' bile şarkılarda kaldı sadece. Eh araçlar için de 'Motorlu Taşıtlar Vergisi' var çok şükür. Bir motosiklet sahibi olursanız, birçok otomobil sürücüsünden daha az vergi ödersiniz. Cebinizde kalan parayla da ver elini Kaş, Antalya, Fethiye gezer durursunuz.

2. Kentin Keyfini Sen Sürersin

Her zaman söyleriz. Bir şehirde en güzel yemekler nerede pişiyor, en güzel parfümlü kadınlar nerede dolaşıyor bunu en iyi motorcular bilir. Demir atının üzerine çıkar ufak süratlerle kentin sokaklarını turlarsın. Bir gün içinde o kentte 10 senedir yaşayan insanlardan daha çok şey öğrenirsin kentin kokuları sayesinde. Gaziantep, Adana gibi şehirlerde bu durum aşırı kilo almayla sonuçlanabilir.

3. İstediğin Yere Park Edersin

Benim motosikleti park ettiğim yerlere git arabanı park et bakalım ne oluyor. En basitinden birisi gelir yanına pişkin pişkin sırıtarak 'Abeee çizerler burada senin arabayı' der ve para ister. Ama motosiklet öyle mi ya? Adamın dükkanının önüne bırakırsın 'Biz bakarız bilader kaç para oldu bunlar şimdi' der. Bu muhabbet başta iyidir ama fazla takılma 'Bizim biladerde de vardı..' diye başlarsa kaçamazsın...

4. Evliyseniz Kafanızı Dinlediğiniz Tek Yerdir Motosiklet

Kadın ya da erkek farketmez. Eğer evliyseniz motora binene kadar dırdır, vırvır, yakınma, şikayet, kavga, gürültü, faturalar, çocukların dertleri gibi sıkıntılarınız varken, kaskı takınca hepsi biter. O nedenle evli insanın kafasını dinleyebildiği tek yerdir motosiklet. Bilhassa erkek motosiklet sahiplerine intercom sahibi olmamalarını, eşleri istese de 'Yok kalmamış ondan ithalatı da yasaklanmış' demelerini öneririz.

5. Yüzde 30 Daha Karizmatiksin Kesin

Motosiklet kıyafetleri içinde 'Dünyayı kurtaran adam' gibi bir şeysin sen. En az yüzde 30 daha karizmatiksin. Zaten sevgiliniz ya da eşiniz motosiklete binmemenizi 'Tehlikeli' diye istemiyorken aslında kendisi için yeni rakipler yaratabileceği için tehlikeli gördüğünü söylüyor satır arasında. Sen de sanıyorsun ki senin sağlığını düşünüyor. Net olarak daha karizmatiksin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Yoldan çıkma özgürlüğün olur"

Başkalarının kocaman arazi araçlarıyla yapamadığı şeyleri siz motosikletinizle canınız çektiğinde yapabilir, yoldan çıkabilirsiniz. Dağın, taşın, ormanın keyfini çıkarır, özgürlüğü dibine kadar yaşarsınız. Ama dikkat edin enduro şakaya gelmez.

7. Herkes Trafikte Beklerken Sen Geçersin

Büyük şehirlerin en büyük problemlerinden birisi trafik. Hele İstanbul, İzmir, Ankara gibi şehirlerde yaşıyorsanız hayatınızın büyük kısmı trafikte geçiyor olmalı. O trafik sıkışıklıklarında ne aşklar yaşanıyor ne evlilikler bitiyor ne romanlar yazılıyor. Doğum yapan bile var. Eğer bunlardan memnun değilseniz motosiklet tam da size göre. Fiziksel avantajıyla herkes beklerken siz geçer gidersiniz.

8. Herkes Arkanızdan Dua Eder

Motosikleti tehlike olarak gören herkes siz giderken arkanızdan dua eder neredeyse şehirler arası yola gidiyormuşsunuz gibi su döker. Eh ilahi güçler tarafından daha korunur halde olmak da hiç azımsanmayacak bir avantaj. Bunu da motosiklet sahibi olarak sağlayabilirsiniz.

9. Herkes Peşinizde Olur

Şöyle karizmatik bir şekilde turlarken herkes peşinizde olacak bundan emin olun. Semtin bütün güzel kızları, sokaklardaki başıboş köpekler, ceza yazacak adam arayan polisler, motorculardan hoşlanmayan yaşlı teyzeler.. Sonuçta sözümüz söz, herkes peşinizde olacak. Hepsi iyi olacak demedik.

10. Herkes "Süper Kahraman" Olduğunuzu Düşünür

Motosiklet halk arasında 'Şeytan arabası' olarak bilindiği için iyi bir motosiklet eğitimi aldığınızı varsayarsak süper bir motosiklet sürücüsü olduğunuzda herkes size süper kahraman muamelesi yapar. Duruşunuz kızlar, gidişinize yollar hasta olur bi nevi...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
29
14
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burak Yıldırım

Ölsemde binecem ölecegimi bilsemde 5dk sonra gene binecem birinin beni ezecegini sarhoşken vurup öldüreceginide bilsem binecem aynasına bakmadan degiştirigi ... Devamını Gör

Kavinsky

:( Motorumu satan biri olarak gözlerim dolu dolu okudum hepsini. Bu merete alışmayan anlamaz . Dost bir ejderha gibidir. Uzaktan çok tehlikeli ve düşman gibi... Devamını Gör

Yasin Szahin

bu güne kadar 2 farklı motorsikletim oldu .kaza ile sonuçlanan motorsiklet maceram var (tahmin ettiğiniz gibi, 8/8 karşı suçlu motor sürücüsüne saygı gösterm... Devamını Gör