Görüş Bildir
Haberler
MHP'li Muhalifler Yeni Yol Haritasını Belirlemek İçin Toplandı

MHP'li Muhalifler Yeni Yol Haritasını Belirlemek İçin Toplandı

ATKN
11.07.2016 - 13:26 Son Güncelleme: 11.07.2016 - 18:24

MHP'de muhalifler, kongre girişimlerinin şimdilik sonuçsuz kalmasının ardından yeniden bir araya geldi. Koray Aydın, 'Olağanüstü kurultay sürecini sonuna kadar takip edeceğiz. Eylül ayıyla beraber hukuki sürecin canlanarak lehte bir kararla sonuçlanacağını tahmin ediyoruz' dedi. Aydın, yeniden imza toplanmasıyla ilgili olarak 'Bu konuyu da kendi aramızda müzakere ediyoruz' dedi. Muhalifler ayrıca partinin geleneksel Erciyes Zafer Kurultayı'na da katılma kararı adlıklarını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP'de muhalif isimler Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, Ankara'da bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen ve saat 14.00'de başlayan toplantı yaklaşık 2 saat 10 dakika sürdü. 

4 genel başkan adayı, toplantı sonrasında yaptıkları ortak açıklamada, hukuki süreci takip edeceklerini ve Kayseri'de düzenlenecek Erciyes Zafer Kurultayı'nda bir araya geleceklerini açıkladı.

Muhaliflerden Erciyes Kurultayı'na katılma kararı

Yapılan ortak imzalı yazılı açıklamada şöyle denildi: 'MHP Genel Başkan Adayları olarak yapmış olduğumuz toplantıda devam etmekte olan 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nin vermiş olduğu ihtiyati tedbir kararı ile başlayan hukuki sürecin yakından izlenmesi kararı alınmıştır. Ayrıca dört adayın 6-7 Ağustos 2016 tarihinde Kayseri Erciyes'te yapılacak olan Erciyes Zafer Kurultayı'na bu Kurultayı düzenleyenlerce yapılan davete icabet etme kararı alınmıştır. Yine imza toplanması da dahil olmak üzere masadaki diğer konuların değerlendirmelerinin devam etmekte olduğu hususlarında görüş birliğine vardığımızı kamuoyunun dikkatine saygıyla sunarız.'

"Mahkemeden olumlu bir karar çıkacağını düşünüyoruz"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Toplantı sonrasında dört aday kameralar karşısına geçerken ortak açıklamayı Koray Aydın yaptı. Olağanüstü kurultayla ilgili hukuki sürecin takip edileceğini belirten Aydın, olağanüstü kurultay için yeniden imza toplanmasını kendi aralarında müzakere ettiklerini ifade etti.

'MHP'de devam eden olağanüstü kurultay süreci tarafımızdan sonuna kadar takip edilecektir. Çünkü bu süreçte mahkemenin sonunda olumlu bir karar çıkacağını düşünüyoruz ve eylül ayı ile beraber bu hukuki sürecin canlanarak lehte bir kararla sonuçlanacağını tahmin ediyoruz.' dedi.

Partisinde olağanüstü kurultay sürecinin devam ettiğini belirten Aydın, bununla ilgili olarak 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin aldığı ihtiyati tedbir kararıyla hukuki sürecin beklemeye alındığını bildirdi. 

 

'Yeniden imza toplanması konusunu müzakere ediyoruz'

Yeniden imza toplanmasıyla ilgili bir soru üzerine Aydın, bunun ayrı bir süreç olduğunu ve bunu da takip edeceklerini belirterek, 'Yeniden imza toplanmasıyla ilgili çıkan haberler var. Bu konuyu da kendi aramızda müzakere ediyoruz. Bunun da canlı tutulması ve takip edilmesi konusunda da yine kendi aramızda bir müzakere oluşturduk. Bu süreci, inşallah ileriki süreçlerde de bir araya gelerek bir sonuca ulaştıracağız.' ifadesini kullandı. 

'İhraç konusu MHP'de kongreler gündeme gelince çok sıkça kullanılıyor'

Aydın, MHP Genel Merkezi'ndeki başkanlık divanı toplantısının hatırlatılması ve 'Disiplin Kuruluna gönderilmiş ihraçlar söz konusu, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz' diye sorulması üzerine şöyle devam etti: 

'Biz öyle bir şey duymadık. Sizden duyuyoruz. Bu ihraç konusu MHP'de kongreler gündeme gelince çok sıkça kullanılıyor. Bunların doğru olmadığını biliyoruz. Bunun partimize bir faydasının olmadığını da geçmiş dönemlerde yaşanan örneklerle gördük.  

'Bizim gündemimizde yeni parti yok'

Yeni bir partide yola devam edileceği yönündeki iddiaların sorulması üzerine Aydın, 'Bizim gündemimizde öyle bir şey yok, onu sizden duyuyoruz.' dedi. 

Ümit Özdağ ise 'Basında bir beşinci parti kurulacak ama burada değil, bundan emin olabilirsiniz.' ifadesini kullandı. 

Koray Aydın, 6-7 Ağustos'ta MHP camiasında uzun yıllardır geleneksel olarak kutlanan Erciyes Zafer Kurultayı'na işaret ederek 'Erciyes Zafer Kurultayı ile ilgili de bu yıl burayı düzenleyen arkadaşlardan ayrı ayrı hepimize gelmiş olan davetler vardı. Bu davetleri dikkate alarak hep birlikte oraya katılmaya ve bu davete icabet etmeyi de karar altına aldık.' diye konuştu.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, 19 Haziran'da Çağrı Heyeti'nce toplanan olağanüstü kongrede alınan kararlarının iptali istemiyle açılan dava esastan sonuçlanıncaya kadar ihtiyati tedbir yoluyla yürütmenin durdurulmasına 24 Haziran'da karar vermişti.

MHP'li muhalifler ise bu kararının kaldırılması ve söz konusu davanın reddini talep etmişti.

Daha önce 10 Temmuz'da seçimli olağanüstü kongre yapılacağını açıklayan Genel Merkez ise Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bu karardan vazgeçildiğine dâir bir dilekçe sunmuştu. YSK, bunun ardından MHP'de kongreyle ilgili karar verilmesine yer olmadığına hükmetmişti.

Öte yandan MHP Genel Merkezi ve Çağrı Heyeti'nin topladığı kongrede yeni kongreyi toplamakla görevlendirilen heyetin başkanı Müsavat Dervişoğlu, Çankaya İlçe Seçim Kurulu’na 10 Temmuz'da düzenleneceği açıklanan kongreyi kimin toplayacağına ilişkin YSK'ya ayrı ayrı görüş sordu. 

YSK da kongreye ilişkin başvurulara dâir İlçe Seçim Kurulu’nun değerlendirme yapması gerektiğinden görüş bildirilmesine yer olmadığına karar verdi. Başvuruları görüşen Çankaya İlçe Seçim Kurulu, Ankara 3. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açılan dava sonuçlanıncaya kadar MHP kongresinin yapılamayacağını kararlaştırdı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da MHP'de muhalifler tarafından toplanan kongredeki tüzük değişikliklerine ilişkin incelemenin, kongrenin iptali hakkında açılan davanın kesinleşmesinden sonra yapılması kararını verdi. 

AA ve CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
13
6
4
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Belphegor

Bahçeli ve diğeri ölümsüzlüğü buldu.Ondan yapıştılar koltuklarına.Yoksa taş olsa dayanmaz abi.

Ezel Bayraktar

bir iş yapıcaksınız bir türlü yapamıyorsunuz çok ağır çok pasifsiniz sayın muhalifler....ülke battı bitti siz hala bişeyler yapıcaksınız...hoş ne söyleyeyim ... Devamını Gör

ynsemrebagiban

2019'a kadar seçim olmayacağını söylediler (bunların lafına güven olmaz tabii) bu yüzden o sürece kadar hiç kimseyi karşı karşıya getirmeden , kimseden saygı... Devamını Gör