Görüş Bildir
Haberler
Sunduğu Müzik Şöleniyle Ruhunuzu Dinlendirecek Klasik Müzik Temalı 23 Film

Sunduğu Müzik Şöleniyle Ruhunuzu Dinlendirecek Klasik Müzik Temalı 23 Film

Gökhan A.
14.08.2015 - 18:54

IMDb puanları baz alınarak sıralanmış ve film bilgileri turkcealtyazi.org dan derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

23. The Soloist (2009) | IMDb 6.7

23. The Soloist (2009) | IMDb 6.7

The Soloist

http://www.imdb.com/title/tt0821642/

Juilliard'daki ikinci yılında şizofreniye yakalanan müzik dahisi Nathaniel Ayers, hastalığının ilerlemesi üzerine evsiz barksız kalarak Los Angeles sokaklarına düşer. Hayatını keman ile çello çalarak sürdürmeye çalışan Ayers'ın, zamanla hayatı değişmeye başlar.

22. 50 Cesur Kemancı (1999) | IMDb 6.7

22. 50 Cesur Kemancı (1999)  | IMDb 6.7

Music of the Heart

http://www.imdb.com/title/tt0166943/

Roberta Guaspari kocası tarafından terkedilen iki çocuk annesi bir kadındır. Ayakta kalmak için kötü şartlarda da olsa çalışmaya başlar. Bir gün onu iyi bir kemancı olduğu günlerden tanıyan eski bir arkadaşı vasıtasıyla yeni açılan bir okuldan haberdar olur ve orada müzik dersleri vermeye başlar. Doğu Harlem'deki belalı ve kontrolden çıkmış eğitim sistemi içerisinde mucizevi bir müzik programını fedakarlıkla uygulayarak göz yaşartıcı bir başarı elde eder.

21. Beethoven'ı Anlamak (2006) | IMDb 6.8

21. Beethoven'ı Anlamak (2006)  | IMDb 6.8

Copying Beethoven

http://www.imdb.com/title/tt0424908/

Genç Anna Holtz'un (Diane Kruger) tüm hayali iyi bir besteci olmaktır. Bu hayalini gerçekleştirmek ve müzik alanında iyi bir kariyer yapmak amacıyla, o dönemde dünyanın müzik başkenti olan Viyana'ya gelir. Beethoven, 9. senfonisinin son hazırlıkları üzerinde çalışmaktadır. Yapımcısı Wenzel Schlemmer (Ralph Riach) ise bu sırada kanserden ölmektedir. Schlemmer, senfoniyi tamamlamakta yardım etmesi için Anna'ya bir teklif yapar. Anna, bu teklifi kabul ederken Beethoven'ın birlikte çalışması çok güç bir insan olduğundan habersizdir.

20. Sonraki Sayfa (2006) | IMDb 7.1

20. Sonraki Sayfa (2006)  | IMDb 7.1

La tourneuse de pages

http://www.imdb.com/title/tt0487503/

Yönetmenliğini Denis Dercourt'un yaptığı, buram buram kin ve öç kokan karanlık atmosferli bir film. Piyanoyu bırakmalarına sebep olan olayların ardından, hayatları tesadüfi bir şekilde birleşen iki müzisyenin öyküsü anlatıldığından, doğal olarak müzikalitesi de oldukça yüksek bir film.

19. Son Konser (2012) | IMDb 7.1

19. Son Konser (2012)  | IMDb 7.1

A Late Quartet

http://www.imdb.com/title/tt1226240/

Yirmi beş yıllık başarılı bir müzik kariyerine sahip olan ve bulunduğu orkestranın en eski üyesi olan çello sanatçısı Peter, Parkinson hastalığına yakalandığını öğrenir. Bu nedenle emekli olma kararını vermek zorunda kalan başarılı sanatçı bir duyuru yaparak durumunu açıklar. Bu durumun yankıları ise bir hayli ilginç olacaktır. Sanatçının kararı dengeleri sarsar ve bu durum da grubun geleceğini değiştirmek üzeredir. Saklı olan ve günyüzüne çıkmaya hazırlanan duygular, ego savaşları ve gizli tutkular yıllar süren bu arkadaşlığı ve işbirliğini yok etmek üzeredir. Birlikte çıktıkları son konser, tüm bu duyguların patlama anına ulaştığı ve müziğin ritmiyle birlikte ilginç bir ahenk oluşturduğu sıradışı bir deneyime dönüşür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Sevgili Öğretmenim (1995) | IMDb 7.3

18. Sevgili Öğretmenim (1995)  | IMDb 7.3

Mr. Holland's Opus

http://www.imdb.com/title/tt0113862/

Glenn Holland (Dreyfuss), en çılgın hayallerinde bile gençlere müzik öğretmeninin yeteneğini boşa harcamaktan farklı bir şeye dönüşebileceğini düşünemezdi. Ama genç bestekar ailesini destekleyebilmek için bir muhteşem eser yapmaya karar verince, ilham verdiği öğrencilerin onda yarattığı etkiyi farkeder... ve onların senfonisinin notalarını oluşturduğunu anlar. Hayatımızı değiştiren o ender rastlanan, yetenekli öğretmenlere bir adak' (San Francisco Chronicle) olan Sevgili Öğretmenim bir zafer marşı!

17. 4 Dakika (2006) | IMDb 7.4

17. 4 Dakika (2006)  | IMDb 7.4

Vier Minuten

http://www.imdb.com/title/tt0461694/

Alışılmadık anlatı yöntemiyle, yaşlı piyano öğretmeni Traude Krüger (Moritz Bleibtreu’nun annesi Monica Bleibtreu) ve öğrencisi, kadınlar hapishanesinde yatan tehlikeli suçlu Jenny arasındaki olanaksız ilişkiyi dile getirmektedir. Krüger kırk yılı aşkın meslek yaşamında, Jenny gibi, belki bir daha çıkmayacak bir müzik yeteneğiyle hiç karşılaşmamıştır. Katılmasına izin verilirse saygın bir piyano yarışmasını kazanabilecektir. Ne var ki yaşamında hareket istemeyen biri için yarışmanın hiçbir çekiciliği yoktur.

16. Operadaki Hayalet (2004) | IMDb 7.4

16. Operadaki Hayalet (2004)  | IMDb 7.4

The Phantom of the Opera

http://www.imdb.com/title/tt0293508/

Film, bir opera hayaletinin French Opera House’daki oyuncuları ve koro şarkıcısı olan ve özel olarak çalıştırılan Christine’i tehdit etmesi ile başlıyor. Hayalet, baş sopranoyu nihayet delirtir ve kaçmasına neden olur. Ancak bir geceliğine onun yerini alan Christine sayesinde şov, gala gecesinde çok beğenilince kaçan yıldız, rolünü geri ister. Bu sırada Christine’in çocukluğundan beri ona tutkun olan Raoul, tuhaf olaylar olurken bu durumu fırsat bilmek isteği ile Christine’in yanında olmaya çalışır.

15. Piyanist (2001) | IMDb 7.4

15. Piyanist (2001)  | IMDb 7.4

La pianiste

http://www.imdb.com/title/tt0254686/

Annesiyle aralarında sevgi ve nefret karışımı bir ilişki bulunan Erika Kohut adlı bu kadın, bir yandan saygı duyulan ve otoriter bir öğretmen görüntüsü çizerken diğer yandan karanlık arzuları ve müzik arasında ikilem yaşamaktadır. Viyana'nın kenar mahallelerindeki erotik şovlara ve porno film gösteren sinemalara gidip gelen Erika, anlam katamadığı hayatında bir tür kendi kendini tüketme sürecine girmiştir. Kendine o denli yabancıdır ki, bir sevgili edinememekte, geceleri parkta sevişen çiftleri gizlice seyretmekle tatmin bulmaktadır. Kendisine karşı garip bir hayranlık ve tutku duyan erkek öğrencisiyle iletişim kurmasının ardından, görünüşteki hayatı ve bastırılmış arzuları arasındaki duvar yıkılmaya başlar...

14. Paylaşılamayan Tutkular (1998) | IMDb 7.4

14. Paylaşılamayan Tutkular (1998)   | IMDb 7.4
www.curzoncinemas.com

Hilary and Jackie

http://www.imdb.com/title/tt0150915/

Hilary ile Jackie çocuklukları müzik ile geçen iki kız kardeştir.Ablası Hilary'nin kendisinden daha iyi olduğunu gören Jackie küçüklüğünden itibaren ablasını geçmek için çabalamaya başlar ve sonuçta da dünyaca ünlü bir çello virtüözü olur. Ablası ise başarısız bir kariyerin ardından bir orkestra şefi ile evlenir bir turne dönüşü Jackie Hilary'e kocası ile yatmak istediğini söyler. Kardeşinin her istediğini yerine getiren Hilary bunuda kabul eder.Fakat bir süre sonra Kieffer bu ilişkiden sıkılır ve onu bırakır. Giderek mutsuzlaşan Jackie hastalanır ve çok sevdiği çelloyu bile çalamaz hale gelir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Ölümsüz Sevgi (1994) | IMDb 7.5

13. Ölümsüz Sevgi (1994)  | IMDb 7.5

Immortal Beloved

http://www.imdb.com/title/tt0110116/

Büyük besteci Ludwig von Beethoven'ının hayat hikayesini beyazperdeye aktaran 'Immortal Beloved' Avusturyalı sanatçının ölümünden sonra bulunan bir mektubun üzerine kuruluyor. Mektubun gönderildiği kişinin kimliği gizlidir ve bestecinin hayatında çok önemli bir yeri olduğu düşünülmektedir. Bu kişinin kimliğini bulmak üzere araştırmalara başlayan Anton Felix Schindler ile birlikte izleyiciler de ünlü bestecinin hayatının en ilginç detaylarını öğreneceklerdir.

12. Piyano (1993) | IMDb 7.6

12. Piyano (1993)  | IMDb 7.6

The Piano

http://www.imdb.com/title/tt0107822/

19.yy ortalarında Ada, Flora isimli bir kızı olan dilsiz bir annedir. Küçük kızı ile birlikte ülkesinden ayrılırken yanına gönülden bağlı olduğu piyanosunu da alan Ada için, Yeni Zelanda'nın ormanları içerisinde yeni kocası Steward ile başlayacağı yeni hayat, hiç de hayal ettiği gibi olmayacaktır. İlk olarak kocası, çok sevdiği piyanosunu Ada'nın haberi olmadan satacaktır. Piyanoyu alan komşusu, piyanoyu Ada'ya ancak Ada'nın ona piyano dersi vermesi şartıyla geri vereceğini söyler. Bu şekilde başlayan ilişkileri daha sonra farklı bir boyutta devam edecektir.

11. Paris'te Son Konser (2009) | IMDb 7.6

11. Paris'te Son Konser (2009)  | IMDb 7.6

Le concert

http://www.imdb.com/title/tt1320082/

Eski orkestra şefi Andrei Filipov, orkestrasının üyelerini yeniden bir araya toplama fırsatını hemen değerlendirir. Tek bir konser için Moskova'dan Paris'e gidecek ve kendilerini Bolşoy Filarmoni olarak tanıtacaklardır. Ancak Andrei'in Paris'te bir işi daha vardır; solo kemancıları olacak genç bir kadınla görüşmesi gerekmektedir. Karanlık sırları nedir? Peki ya gerçek Bolşoy onları yakalarsa?

10. Kalbini Dinle (2007) | IMDb 7.6

10. Kalbini Dinle (2007)  | IMDb 7.6

August Rush

http://www.imdb.com/title/tt0426931/

Lyla Novacek ünlü ve güzel bir viyolonselist, Louis ise gitar çalıp bir klupte vokal yapan biridir. Bu iki insan birbirlerini tanıdıklarında müziğin de ritmine uyarak aşık olurlar birbirlerine. Ancak çok farklı hayatları vardır ve ayrılmak zorunda kalırlar. Ancak Lyla hamiledir. Bir gün bir kaza geçirir, bebek kurtulur ama babası, onu kızına söylemeden başkasına evlat edinmesi için verir. Tek korkusu kızının kariyerine engel olacak bir durum gelişmesidir. Aradan on bir yıl geçtikten sonra küçük Evan, esas ailesinin onu beklediğine inanır ve onları bulmak üzere New York’a gider. Orada kendinde var olan müzik yeteneği onu başarıya taşırken aynı zamanda da başına dertler açacaktır.

9. Ayazda Bir Yürek (1992) | IMDb 7.7

9. Ayazda Bir Yürek (1992)  | IMDb 7.7

Un coeur en hiver

http://www.imdb.com/title/tt0105682/

Maxime ve Stephane bir keman yapımı ve tamiri dükkânını birlikte işleten iki yakın dosttur. Stephane, gayet çekicidir; fakat içine kapanık biridir. Müzik en büyük tutkusudur; fakat müzik yapmaktan ziyade dinlemeyi tercih etmiş, keman tamirinde ustalaşmıştır. Maxime ise Stephane’ın tersine, güler yüzlü ve sosyaldir. Maxime’in güzel sevgilisi Camille ise çok yetenekli bir kemancıdır. Camille ile Stephane tanışır tanışmaz birbirlerinden etkilenir. Camille müzik tutkunu bu esrarengiz adamı merak etmeye, Stephane ise düşkün olduğu kemanı konuşturan bu güzel kadına ilgi duymaya başlamıştır. Üçünü, zor günler beklemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Shine (1996) | IMDb 7.7

8. Shine (1996) | IMDb 7.7

Shine

http://www.imdb.com/title/tt0117631/

Australyalı piyanist David Helfgott'un gerçek hayatını anlatan filmde, David'in çocukluk döneminden başlayarak gördüğü baba baskısına karşı çaresiz kalışı konu ediliyor. David, müziğe karşı çok yetenekli bir çocuktur ve müthiş derecede piyano çalma yeteneğine sahiptir. Ancak babası onun en küçük hatasını bile affetmeyecek kadar katı yüreklidir. Bu baskılara dayanamayan David, evden uzaklaşır ancak yıllar sonra yine babasını arar.

7. Kolya (1996) | IMDb 7.8

7. Kolya (1996)  | IMDb 7.8

Kolja

http://www.imdb.com/title/tt0116790/

Frantisek Louka (Zdenek Sverak), Çekoslovakya'da devlet konservatuarında çello çalan bir bekardır. Orkestradaki işini kaybedince para kazanmak için cenazelerde çalmaya ve mezar taşlarını boyamaya başlamıştır. Ancak borcu gittikçe büyüyünce arkadaşı Mr.Broz (Ondrej Vetch), Rus bir kadınla evlenmesi için onu ikna eder. Kadın Louka'yla Çekoslovakya vatandaşı olabilmek için evlenir ancak evlendikten sonra Batı Almanya'daki sevgilisine kaçar. Geride bıraktığı beş yaşındaki oğlu Kolya (Andrej Chalimon)'nın anneannesi ölünce, Kolya üvey babasıyla yaşamak için Çekoslovakya'ya gelmiştir.

6. Kırmızı Keman (1998) | IMDb 7.8

6. Kırmızı Keman (1998) | IMDb 7.8

Le violon rouge

http://www.imdb.com/title/tt0120802/

17.yy İtalya'da ünlü bir keman ustası tarafından üretilen kırmızı bir kemanın şimdiki tarihe kadar başından geçenleri anlatan uluslararası bir yapım. Film tarot falı ile açılır, süresince falın anlattığı 'doğacak çocuğun' yerini kırmızı keman alır. Keman kırmızıdır çünkü 'doğacak çocuk' doğamamış annesiyle beraber ölmüştür, kanlarıyla da keman cilalanmıştır. Bu muhteşem Kanada, ABD, İtalya ortak yapımı film alışılmışın dışında çarpıcı bir öyküyle çıkıyor karşımıza.

5. Son Veda (2008) | IMDb 8.1

5. Son Veda (2008)  | IMDb 8.1

Okuribito

http://www.imdb.com/title/tt1069238/

Çello çaldığı orkestra dağıldığında, Daigo müzik kariyerine veda eder ve karısı Mika ile kuzeydoğudaki Yamagata Bölgesi’ndeki memleketine döner. İyi iş koşulları sunan bir ‘yardımcı aranıyor’ ilanı görür. Turizm acentesi olduğunu varsayarak görüşmeye gittiği ofisin arka duvarına yeni tabutlar dizilmiştir. Şirketin sahibi olan Sasaki, Daigo’nun özgeçmişine şöyle bir bakarak işe alır. Bu noktada Daigo şirketin tam olarak ne iş yaptığını sorar ve iş tanımında cesetlerin yakılmadan önce törensel olarak ‘tabutlanmasının’ yer aldığını öğrenir. Tereddüt eder ancak Sasaki işi alması için onu zorlayınca kabul eder ve Mika’ya işe ‘törenlerin’ dahil olduğunu söyler. Bu şekilde Yamagata’da Hirano civarında Sasaki’yle yolculuk etmeye başlar.

4. 1900 Efsanesi (1998) | IMDb 8.1

4. 1900 Efsanesi (1998)   | IMDb 8.1

La leggenda del pianista sull'oceano

http://www.imdb.com/title/tt0120731/

Hayatı çalıştığı transatlantikte geçen Danny Boodman, bir gece kimin tarafından bırakıldığı belli olmayan bir kutu bulur. Kutunun içerisindeki şey ise şaşkınlığını bin kat daha artırır. Kutunun içerisindeki şey yeni doğmuş bir bebekten başkası değildir. Çaresizce bebeği odasına götüren Boodman, bebeğe karşı büyük bir bağlılık geliştirir. Ona Novecento ismini verecek ve son nefesine dek odasında tek başına büyütecektir. Novecento ise babası Boodman bir kaza sonrası hayatını kaybedene dek bu mabetten çıkmayacaktır. O gün odasında çalmaya başladığı piyano, tüm gemiyi şaşkınlığa sürükleyecek, yakın zamanda herkesi kendine hayran bırakacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Güz Sonatı (1978) | IMDb 8.3

3. Güz Sonatı (1978) | IMDb 8.3

Höstsonaten

http://www.imdb.com/title/tt0077711/

Yıllar sonra bir araya gelen ve yaptıkları hatalarla yüzleşmek zorunda kalan anne-kızın öyküsünü anlatan film, ölüm, hastalık, utanç ve sessizlik üzerine büyülü bir sonat. Sven Nykvist'in yakın plan çekimlerinden oluşan olağanüstü görüntüleri yanında içtenliği ve tutkusuyla bütün duyularımızı esir alan öyküsü ve oyunculuklarıyla unutulmaz bir başyapıt.

2. Amadeus (1984) | IMDb 8.3

2. Amadeus (1984) | IMDb 8.3

Amadeus

http://www.imdb.com/title/tt0086879/

Dünya müzikal tarihine yön veren deha Mozart, gündelik yaşamında gerçek bir arıza karakter olarak yaşamdan bir hayli kopuk bir hayat tarzı sürdürmektedir. Yeteneğini dışa vurmak için ilginç bir yol seçen sanatçı tutarsız davranışlarda bulunmayı bir alışkanlık edinmiştir. Yaşamı ile müziği zıt kutuplarda ilerleyen Mozart, yeteneğini sergilemek için mantıksız hareketlerde bulunur. Adeta bir 'tutunamayan' profili çizen Mozart, bu sağlıksız yaşamı yüzünden Antonio Salieri'yi endişelendirmektedir. Diğerine göre çok daha disiplinli ve müzik konusunda hırslı olan Antonio, müziğin tanrısı kadar başarılı olamamaktadır. Bu düşünceler zamanla farklı bir ilişki kurmalarına neden olur... Müzik konusunda yüce bir yeteneğe sahip olan Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’nin ilişkisine odaklı bir başyapıt. Sanat ile sanatçının kişiliği arasındaki ilişkiye odaklanan ve usta müzisyenin yaşamını, Salieri üzerinden anlatan bir klasik.

1. Piyanist (2002) | IMDb 8.5

1. Piyanist (2002)  | IMDb 8.5

The Pianist

http://www.imdb.com/title/tt0253474/

Wladyslaw Szpilman, savaş patlak verdiğinde 27 yaşındaydı ve Polonya'nın geleceği en parlak konser piyanistlerinden biriydi. Luftwaffe'de radyo istasyonu bombalandığında Chopin'in C minor Nocturne'nü çalıyordu.Tüm Yahudiler gibi o ve ailesi de evlerinden çıkartılarak Varşova gettolarına sürülmüştü. Bu çok yetenekli genç adam yeni yaşamında karaborsacıların ve işbirlikçilerin eğlendiği barlarda çalmaya başlamıştır.İşte bu işbirlikçilerden biri onu ve ailesini ölüme götüren esir kampı trenlerinden birinden kurtarmıştır. Savaş fısıltıları, direnişçiler ve sürpriz bir Alman subayı sayesinde Szpilman savaşta hayatta kalmayı başarır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
13
4
4
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hilmi Yavuz

"Koro" filmi yok mu bana mı öyle geliyor

Bayan Snow

Güzel liste olmuş ama koro filmini de bekledim nedense

Pasif Kullanıcı

Ray Charles'in hayatını anlatan ''Ray'' ve Johnny Cash'in hayatını anlatan ''Walk the Line'' Klasik müzik değil fakat herkese tavsiye ederim cazz, blues, roc... Devamını Gör