Görüş Bildir
Haberler
2014 Filmleri! Kaçırılmaması Gereken 2014 Yapımı 55 Sağlam Film

2014 Filmleri! Kaçırılmaması Gereken 2014 Yapımı 55 Sağlam Film

Hasan Mert Yüksel
13.05.2015 - 22:51 Son Güncelleme: 15.05.2015 - 11:50

Ve karşınızda 2014 filmleri! 2014 yılı en iyi filmler listesini sizin için hazırladık ve paylaşıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

55. St. Vincent / Benim Komşum Bir Melek | IMDB: 7,3

55. St. Vincent / Benim Komşum Bir Melek | IMDB: 7,3

St. Vincent (2014)

Bekar bir anne olan Maggie, 12 yaşındaki oğlu Oliver ile Brooklyn’deki yeni evlerine taşınır. Çalıştığı hastanedeuzun saatler mesai yapmak zorunda kalan Maggie’nin oğlunu komşusu Vincent’a emanet etmekten başka şansı kalmaz. Fakat Vincent, alkole ve kumara düşkünlüğü ile bilinen emekli, huysuz bir adamdır. Günler geçtikçe Vincent ve Oliver arasında sıra dışı bir ilişki doğar, zira Vincent striptiz barlar ya da at yarışları gibi günlük aktivitelerine Oliver’ı da dahil eder! Vincent bu genç adamın ‘büyümesine’ yardımcı olurken Oliver da Vincent’ta kimsenin görmediği bir tarafı ortaya çıkartacaktır: Yufka yürekli bir ihtiyar.

54. Phoenix / Yüzündeki Sır | IMDB: 7,2

54. Phoenix / Yüzündeki Sır | IMDB: 7,2

Phoenix (2014)

Nelly, toplama kampından kurtulmayı başarmış ama işkenceden yüzü tanınmayacak hale gelmiş bir şarkıcıdır. Zorunlu olarak geçirdiği estetik ameliyat sonrasında, kendisinin bir benzerine dönüşür. Görmek için can attığı tek kişi ise kocası Johnny’dir. Karşılaştıklarında Johnny onu tanımayıp zihnini iyice bulandırır. Acaba kocası ona hâlâ âşık mıdır, yoksa sadece parasının peşinde midir? II. Dünya Savaşı sonrası Berlin’i bir nevi kara film sahnesine dönüştüren Yüzündeki Sır, Barbara’nın rüya ekibini, yönetmen Christian Petzold ve başrol oyuncuları Nina Hoss ile Ronald Zehrfeld’i tekrar bir araya getiriyor.

53. Pride / Onur | IMDB: 7,8

53. Pride / Onur | IMDB: 7,8

Pride (2014)

1984 yılında henüz 20 yaşındaki gey Joe, Bromley’den Londra’ya Onur Yürüyüşü’ne katılmak için gelir. Hissettiği tereddüt bir grup geç gey erkek ve lezbiyen ile tanışınca yerini rahatlamaya bırakacaktır. Gethin's Soho Kitapevi’nde bir araya geldiği bu gençler aslında dönemin başbakanı Margaret Thatcher tarafından hoş görülmemektedir. Öte yandan aynı günlerde maden işçileri çalışma koşulları nedeniyle greve gitmiştir. Kuzey İrlandalı aktivist Mark Ashton ezilen iki kanadın birlik göstermesi gerektiğini savunur. Eşcinsel gençler, bir İrlanda kasabasına yardım için harekete geçerler ve gönülden yardımları toplumda karşılık bulur. Öte yandan iki grubunda güçlenmesini istemeyenlerin sabotajı hiç de uzak değildir...

52. Song of the Sea / Denizin Şarkısı | IMDB: 8,3

52. Song of the Sea / Denizin Şarkısı | IMDB: 8,3

Song of the Sea (2014)

Ben and Saoirse küçük bir adanın tepesinde babalarıyla birlikte yaşayan iki kardeştir, ancak daha sonra babaanneleri ile birlikte daha güvenli bir yere taşınırlar. Ben bir gün kız kardeşinin, bir şarkısıyla tüm büyülü varlıkları serbest bırakabilecek bir deniz perisi olduğunu fark eder. Ben ve Saoirse şimdi en büyük korkularıyla yüzleşip tüm sihirli varlıklar güçlerini tekrar kazanabilsin diye kötü cadıya karşı savaşmak için yola çıkmak zorundadırlar.

51. Dawn of the Planet of the Apes / Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti | IMDB: 7,7

51. Dawn of the Planet of the Apes / Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti | IMDB: 7,7

Dawn of the Planet of the Apes (2014)

Genleri değiştirilmiş, isyancı maymun Cesar'ın kaçışının üzerinden on beş sene geçmiştir. Cesar diğer maymunlarla birlikte büyük bir maymunlar ordusu kurmayı başarmıştır. Kıyamet sonrası San Francisco'sunda artık bilim insanlarının tek derdi, patlak veren bu büyük sorunu kontrol altına almak olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Camp X-Ray | IMDB: 7,1

50. Camp X-Ray | IMDB: 7,1

Camp X-Ray (2014)

Genç ve güzel bir kadın olan Amy Cole, yaşadığı küçük kasabayı fazlaca sıkıcı bulmaktadır ve buradan kurtulmak için orduya yazılır. Amy, görev yerinin Irak olacağını düşünmektedir ancak işler planladığı gibi gitmez. Ordu Amy'yi bambaşka tecrübelerle karşılaşacağı Guantanamo'ya gönderir. Amy görev yerine gittikten sonra, burada sekiz yıldır hapis yatmakta olan genç bir mahkumla arasında garip bir ilişki başlar.

Peter Sattler'ın senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği filmin başrolünde güzel yıldız Kristen Stewart yer alıyor. Ona eşlik eden isimler ise Peyman Moaadi ve Lane Garrison

49. Fury / Hiddet | IMDB: 7,6

49. Fury / Hiddet | IMDB: 7,6

Fury (2014)

FURY2. Dünya Savaşı’nın sonlarında Nisan 1945’te geçiyor. Müttefikler Avrupa sahnesine son darbelerini indirirken savaş nedeniyle katılaşmış bir çavuş olan Wardaddy (Brad Pitt) bir Sherman tankını komuta etmektedir. Tankın beş kişiden oluşan mürettebatı düşman hattının arkasında oldukça tehlikeli bir göreve çıkmıştır. Sayıları ve silahları az olan Wardaddy ve adamları Nazi Almanyasını kalbinden vurmak için kahramanca adımlar atarlar.

48. Force Majeure / Turist | IMDB: 7,4

48. Force Majeure / Turist | IMDB: 7,4

Force Majeure (2014)

Kayağa giden İsveçli ailenin tatili, çığ düşmesi sonucu sekteye uğrar. Bu olaya karşı gösterilen reaksiyonlar iseailenin kendini sorgulamasına neden olur. Yoğun iş temposuna ara vererek, çocukları ve eşiyle beraber tatil yapmak amacıyla, Fransa´nın Alp dağlarına kayağa giden Tomas, bir öğle yemeği esnasında hiç beklemediği bir olayla karşılaşır. Bulundukları otelin üstüne çığ düşmesiyle paniğe kapılan Tomas, ailesini bırakıp kaçarken karısı Ebba çocukları kurtarma derdindedir. Bu hareket, çiftin tüm evliliklerini sorgulamasına ve Tomas´ın ailenin reisi pozisyonun sallanmasına neden olur.

47. The Good Lie / İyi Bir Yalan | IMDB: 7,4

47. The Good Lie / İyi Bir Yalan | IMDB: 7,4

The Good Lie (2014)

Amerika'ya yerleşmeleri için şans tanınan bir grup Sudanlı mültecinin Kansas'ta kendileriyle ilgilenecek olan istihdam danışmanıyla tanışmaları hepsinin hayatını sonsuza kadar değiştirir. 

'Mucizeler inançla devam eden insanlar tarafından gerçekleştirilir.'

46. Lucia de B. | IMDB: 7,1

46. Lucia de B. | IMDB: 7,1

Accused (2014)

Güçlü dayanaklar olmadan; çoğu bebek, 7 kişiyi öldürmek, 3 kişiyi de öldürmeye teşebbüsten ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Pediatri hemşiresi Lucia de Berk’in gerçek hayat hikâyesini konu alan bir psikolojik dram.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. The Normal Heart | IMDB: 8,0

45. The Normal Heart | IMDB: 8,0

The Normal Heart (TV Movie 2014)

Tiyatro oyunu The Normal Heart'ın tv filmi uyarlaması olan yapıtta 80'li yıllarda salgın şeklinde yayılan AIDS virüsüne karşı başlattığı kampanyayla dikkat çeken aktivist yazar Ned Weeks'in hikayesini konu ediniyor. Ned Weeks, erkek arkadaşı Felix ile birlikte bu virüse ve insanların kafalarındaki AIDS imajına karşı esaslı bir başkaldırış öyküsünü ortaya çıkarırlar. Dünyaya göstermeye çalıştıkları şeylerden biri de insanların zannettiğinin aksine AIDS'in eşcinsel birliktelikten doğan bir hastalık olmadığı gerçeğidir. Ned Weeks, kendi adımlarıyla başlattığı bu mücadelede, hastalığa karşı savaşan bir grubu da kurarak önemli bir figüre dönüşür.

44. Marvellous | IMDB: 8,0

44. Marvellous | IMDB: 8,0

Marvellous (TV Movie 2014)

İnanması zor bir azmin gerçek hikayesi; 2. Dünya Savaşı’ndan hemen sonra doğan Neil Baldwin, öğrenme güçlükleri çeken biridir. Ancak o öğrenmek için oldukça isteklidir ve en büyük destekçisi annesi Mary’dir.

Nello gibi Palyaço olarak sirklere katılan, çeşitli işlerde çalışan Neil, annesinin Keele Üniversitesinde temizlikçi olarak iş bulmasıyla hayatı değişecektir.

43. Mommy / Ana | IMDB: 8,2

43. Mommy / Ana | IMDB: 8,2

Mommy (2014)

Diane Després üç yıl önce kocasını kaybetmiş, tek oğluyla hayatta ayakları üstünde duran 48 yaşında bir kadındır. Sadece geçinebilecekleri kadar parayı kazanabilmek için elinden geleni yapan Diane, 15 yaşındaki oğlu Steve'in hiperaktivite ve dikkat bozukluğu hastalığı nedeniyle çok zor zamanlar geçirmeye başlar. Kocasını kaybetmesinin ardından oğlu Steve'i rehabilitasyon merkezine götürür. Ancak Steve burada yangın çıkarmak ya da başka bir hastayı yaralamaya kadar varan şiddet olaylarına başvurunca merkezle ilişiği kesilir. Görevliler Diane'e iki seçenek sunmuştur. Oğluna ya kendisi bakacak ya da ıslahevine gönderecektir. İkinci seçenek Diane için imkansızdır ve bu nedenle çocuğuna tek başına bakması gerekecektir...

42. Still Alice / Unutma Beni | IMDB: 7,5

42. Still Alice / Unutma Beni | IMDB: 7,5

Still Alice (2014)

New York'taki Columbia Üniversitesi'nde başarılı bir dilbilim profesörü olan Alice Howland (Julianne Moore), çok iyi bildiği bazı kavramları unutmaya başlar. Unutkanlıklarının artması üzerine bir nörologla görüşür ve testler sonucunda Alzheimer hastalığının ilk aşamalarına girdiğini öğrenir. Müthiş bir ruhsal çöküntüye giren Howland, onu çok seven eşi John (Alec Baldwin) ve 3 çocuğunun sonsuz sevgi ve destekleriyle eski yaşamını sürdürmeye çalışsa da artık geri dönüşü olmayan bir yola girmiştir.

41. Calvary / İnfaz | IMDB: 7,5

41. Calvary / İnfaz | IMDB: 7,5

Calvary (2014)

İrlanda'nın küçük bir kasabasında yaşayan James Lavelle dünyayı daha iyi bir yer haline getirmenin hayallerini kuran iyi kalpli bir rahiptir. Ancak kötü şeylerin iyi insanları bulması talihsizliğiyle bir günah çıkarma seansı sırasında karşılaşmasıyla hayatı alt üst olur. Kendisini ziyaret eden ve yüzünü göremediği o adam bir hafta içerisinde kendisini öldüreceğini itiraf etmiştir. Şimdi Rahip James'in bir an önce diğer rahip arkadaşlarını ikna etmek, gelecek katilinin kimliğini teşhis etmek ve bir anda çıkıp gelen sorunlu kızıyla baş etmek zorundadır. Bir diğer uğraşı ise bunların hiçbirini becerememesi durumunda yüzleşmek zorunda kalacağı ölümü ve hazırlıklarıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. A Girl Walks Home Alone at Night / Gece Yarısı Sokakta Tek Başına Bir Kız | IMDB: 7,1

40. A Girl Walks Home Alone at Night / Gece Yarısı Sokakta Tek Başına Bir Kız | IMDB: 7,1

A Girl Walks Home Alone at Night (2014)

Vampirler dişlerini İran Sineması'na da geçirdiler. genç yönetmen Ana Lily Amirpour'un kamera arkasına geçtiği AGirl Walks Home Alone at Night oldukça ilginç bir vampir filmi çeşitlemesi ile karşı karşıya olduğumuzun sinyallerini çakıyor adeta!

Tamamı siyah beyaz formatta perdeye aktarılan filmde, İran'ın hayalet şehirlerinden biri olan lanetli Bad City'e konuk oluyoruz. Vahşi bir vampir filminden ziyade, varoluşçu bir yapımla karşımıza çıkan yönetmen Amirpour, vampir kavramı üzerinden yalnızlık olgusunu perdeye taşımayı hedefliyor...

39. İtirazım Var | IMDB: 8,2

39. İtirazım Var | IMDB: 8,2

Let's Sin (2014)

Onur Ünlü´nün yazıp yönettiği film dedektifgibi bir cinayetin izini süren imamın hikayesini anlatıyor. Selman Bulut’un imamı olduğu camide bir cinayet işlenir. İmam Selman Bulut, polisin pek de ilgilenmediği cinayeti çözmek için kolları sıvar. Ancak imamın yöntemleri de kendisi kadar sıra dışıdır.

Sıra dışı imam ve çevresindeki diğer sıra dışı insanların hepsi cinayetle bağlantılıdır. Ortada yıllarca saklanmış sırlar , yalanlar, tefecinin paraları, aç bir köpek, aşk ve herkesin şüphelisi olduğu bir cinayet vardır.

38. The Lego Movie | IMDB: 7,8

38. The Lego Movie | IMDB: 7,8

The Lego Movie (2014)

3D animasyon macerası sıradan, kurallara uyan yani ortalama bir LEGO mini figür olan Emmet’ın hikayesini anlatıyor. Emmet yanlışlıkla en sıra dışı kişi ve dünyayı kurtarmanın anahtarı olarak tanımlanıyor. Bunun üzerine korkunç bir düşmanı durdurmak için yabancılarla birlikte destansı bir yolculuğu çıkıyor. Ancak Emmet bu yolculuk için hazır olmadığını düşünüyor.

37. How to Train Your Dragon 2 / Ejderhanı Nasıl Eğitirsin? 2 | IMDB: 8,0

37. How to Train Your Dragon 2 / Ejderhanı Nasıl Eğitirsin? 2 | IMDB: 8,0

How to Train Your Dragon 2 (2014)

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin? üçlemesinin heyecan verici ikinci filmi bizi yeniden Hıçkırık ve Dişsiz’in fantastikdünyasına beş yıl aradan sonra geri götürecek. Astrid, Snoutlout ve grubun geri kalanı ejderha yarışlarında birbirleriyle yarışırken, ayrılmaz ikili yolculuklara çıkıyor, bilinmeyen yerlere gidip yeni dünyaları keşfediyor. Maceralarından biri onları yüzlerce vahşi ejderhanın ve gizemli Ejderha Sürücüsü’nün yuvası olan gizli bir buz mağarasına sürüklüyor. İki dost kendilerini barışı korumak için bir savaşın ortasında buluyor.

36. Guardians of the Galaxy / Galaksinin Koruyucuları | IMDB: 8,1

36. Guardians of the Galaxy / Galaksinin Koruyucuları | IMDB: 8,1

Guardians of the Galaxy (2014)

Aksiyon dolu epik bir uzay macerası olan “Galaksinin Koruyucuları” izleyicileri maceraperest Peter Quill’in tüm evreni tehdit eden hırslara sahip, güçlü bir kötü karakter olan Ronan’ın çok istediği esrarengiz bir gök cismini çaldıktan sonra acımasız bir ödül avının nesnesi haline geldiği bir maceraya götürüyor. İnatçı Ronan’dan kurtulmak isteyen Quill, birbiriyle hiç alakası olmayan bir dörtlüyle zorlu bir anlaşma yapmak zorunda kalır. Bu dörtlü, silah taşıyan bir rakun olan Roket, ağaca benzer bir insansı olan Groot, ölümcül ve esrarengiz Gamora ve intikam hırsına bürünmüş Drax nam-ı diğer yokedicidir. Quill gök cisminin gerçek gücünü ve evren için taşıdığı tehdidi keşfedince galaksinin kaderini dengede tutmak için rakiplerine karşı son bir çaresiz direnişte bulunmak adına elinden geleni yapmak zorunda kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Big Hero 6 / 6 Süper Kahraman | IMDB: 7,9

35. Big Hero 6 / 6 Süper Kahraman | IMDB: 7,9

Big Hero 6 (2014)

6 Süper Kahraman / Big Hero 6, izleyicinin Walt Disney Animasyon Stüdyoları’ndan beklediği kalbe dokunan ve mizah dolu bir hikayeye sahip olmakla birlikte aksiyonla karışık bir komedi macera filmi... Film, dehasının güçlerini kullanmayı öğrenen robot dahisi Hiro Hamada’yı, Hiro’ya bu konuda yardımcı olan muhteşem kardeşi Tadashi’yi, onlara çok benzeyen, macera bağımlısı olan arkadaşları GoGo Tamaga’yı, düzenli ve tatlı Wasabi No-Ginger’ı, kimya dehası Honey Lemon’ı ve fanatik Fred’in hikayesini anlatıyor. Süper Kahraman 6, kendini tehlikeli bir komplonun içinde bulunca en yakın arkadaşı olan Baymax isimli bir robotun yardımını istemek zorunda kalan robot dahisi Hiro Hamada’yı ve bir grup yüksek teknolojili kahramanının bu gizemi nasıl çözdüğünü anlatan aksiyonla karışık bir komedi macera filmi.

34. Sivas | IMDB: 7,7

34. Sivas | IMDB: 7,7

Sivas (2014)

11 yaşındaki Aslan'ın yaşadığı küçük köydeki tek gündeliği okula gitmek ve arkadaşlarıyla vakit geçirmekten ibarettir; en büyük derdiyse aynı sınıfta okuduğu Ayşe'ye olan aşkıdır. Bir gün yaşadıkları yerde bir hayli popüler olan köpek dövüşlerinden birine denk gelen Aslan, burada dövüşü kaybeden ve yaralanıp yere yığılan Sivas adında terk edilmiş kangal köpeğiyle karşılaşır. Bu karşılaşma o andan itibaren yaşayacağı hayatı etkileyecek en önemli dönüm noktalarından biri olur.

33. What We Do in the Shadows | IMDB: 7,6

33. What We Do in the Shadows | IMDB: 7,6

What We Do in the Shadows (2014)

Bir belgesel ekibi, hayatlarına zarar gelmeyeceğinin garantisiyle birlikte vampirlerin yaşadığı bir eve konuk olma fırsatı yakalar. Bu evde Viago, Vladislav ve Deacon isimli üç vampir yaşamaktadır. Bütün dertleri oldukça sıradandır; hatta yalnızca beslenme alışkanlıkları normal insanlardan farklıdır. Belgeselciler, vampirlerin gündelik hayatlarını en ince detaylarına kadar belgelemenin peşine düşerler. Bu dünyada vampir olmak hayata devam etmek tahmin edilenden daha zordur.

32. Two Days, One Night / İki Gün, Bir Gece | IMDB: 7,4

32. Two Days, One Night / İki Gün, Bir Gece | IMDB: 7,4

Two Days, One Night (2014)

30 yaşındaki Sandra işten atılması karşılığında iş arkadaşlarının yüklü bir ikramiye alacaklarını öğrenir. Kocasının yardımıyla iş arkadaşlarını bu ikramiyeden vazgeçirmek ve işini korumak için yalnızca bir haftası vardır.

31. Kraftidioten | IMDB: 7,3

31. Kraftidioten | IMDB: 7,3

In Order of Disappearance (2014)

Kar temizleme aracı şoförü olan ve oldukça da sessiz bir adam olan Nils Dickman, karısı Gudrun ile birlikte Norveç'te sakin bir köyde yaşamaktadır. Yılın vatandaşı seçilecek kadar örnek bir insan olan Nils'in başına akıl almaz bir olay gelir: Oğlu bir gün ölü bulunur. Ölüm sebebi olarak da aşırı dozda eroin gösterilmiştir. Nils, polise zerre kadar güvenmez ve ailesinde hiç kimsenin suça bulaşmayacağını bildiğinden gerçeklerin peşine düşer. Takip ettiği izler bir uyuşturucu karteline çıkınca intikam ateşiyle yanar. 'The Count' lakaplı çete başından intikamını almaya ant içer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. A Hard Day / Mezara Kadar | IMDB: 7,2

30. A Hard Day / Mezara Kadar | IMDB: 7,2

A Hard Day (2014)

İlk gösterimi Cannes’da, Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde yapılan Mezara Kadar, sert dövüş sahneleri, kovalamacalar, kara mizah, toplumsal hiciv ve bir nebze gerçeküstücülüğü esirgemeyen, hınzır bir polisiye gerilim.

Filmin anti-kahramanı, annesinin cenazesinden dönerken kazayla arabasıyla çarparak birini öldüren dedektif Gun-su. Suçunu örtbas etmek için Gun-su, öldürdüğü adamı da annesinin tabutuna koyar. Birkaç gün sonra, emniyet bu kazayı soruşturması için Gun-su’nun ortağını görevlendirir. Ortağı vakanın ayrıntılarını ortaya çıkardıkça Gun-su’nun huzursuzluğu da artar. Üzerine üstlük, kazaya tanık olan biri de Gun-su’yu tehdit etmeye başlamıştır.

29. Fasandræberne | IMDB: 7,1

29. Fasandræberne | IMDB: 7,1

Fasandræberne (2014)

Bir lisede, ikiz kardeşler cinayetini işleyen katil hedef saptırmaya çalışmaktadır. Üst sınıftan bir grup gencin üzerine bu suçu atmaya haince çalışırken, işler düşündüğü kadar kolay olmaz. Başladığı yere geri dönen adi katil için yeni bir plan lazımdır.

28. Wild / Yaban | IMDB: 7,2

28. Wild / Yaban | IMDB: 7,2

Wild (2014)

Cheryl son zamanlarda yaşadığı sorunlun hayat nedeniyle, kendi içsel dünyasını keşfetmek, yaptığı yanlışları anlamak ve hayatını daha yaşanılır kılmak adına 1,100 millik solo bir yürüyüşe çıkmaya karar verir. Zaman zaman geçmişin karabasanları, zaman zaman o an yaşadığı içsel çatışma ve karşılaştığı engebeler, bu yolculuğa neden çıktığını anımsatır. Cheryl hayatının bu zorlu geçidini aşmak için 1,100 mil yürümeye kararlıdır.

27. The Fault in Our Stars / Aynı Yıldızın Altında | IMDB: 8,0

27. The Fault in Our Stars / Aynı Yıldızın Altında | IMDB: 8,0

The Fault in Our Stars (2014)

Kendisine birkaç sene kazandıran tümor küçültücü tıbbi bir mucizeye rağmen, Hazel’ın durumu ne yazık ki ölümcüldür. Konulan bu teşhisle hayatının son bölümünü yaşamaya başlamıştır. Ancak Kanser Hastası Çocuklar Destek Grubu’nda Augustus Waters isimli birinin aniden belirmesiyle, Hazel’ın hikayesi tamamen değişir.

26. The Judge / Yargıç | IMDB: 7,5

26. The Judge / Yargıç | IMDB: 7,5

The Judge (2014)

Hank, çocukluğunu geçirdiği kasabaya, kasabanın Yargıç’ı olan babası cinayetle suçlandığında geri döner. Araları pek iyi olmasa da, babasının davasının ardındaki gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışan Hank, yıllar önce koptuğu ailesi ile de tekrar bir araya gelmenin yollarını bulacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. The Grand Budapest Hotel / Büyük Budapeşte Oteli | IMDB: 8,1

25. The Grand Budapest Hotel / Büyük Budapeşte Oteli | IMDB: 8,1

The Grand Budapest Hotel (2014)

The Grand Budapest Hotel filminde ünlü bir Avrupa otelinde çalışan efsanevi bir kapı görevlisinin genç bir çalışanla arkadaşlığı anlatılıyor. Hikayede bir hırsızlık, paha biçilemez Rönesans tablosu, inanılmaz büyüklükteki bir aile serveti için verilen mücadele ve 20. Yy’ın ilk yarısında Avrupa’yı değiştiren ani ve yavaş değişimler anlatılıyor.

24. The Theory of Everything / Her Şeyin Teorisi | IMDB: 7,8

24. The Theory of Everything / Her Şeyin Teorisi | IMDB: 7,8

The Theory of Everything (2014)

Film, modern bilim ve teknoloji tarihini değiştiren İngiliz fizikçi ve teorisyen Stephen Hawking'in hayatın ele alıyor. Odak noktası olarak Hawking'in 1965 ve 1991 yılları arasında evli kaldığı ilk eşi Jane Wilde ile olan ilişkini konu alan filmde, öğrencilik yıllarında başlayan ilişkilerine, birlikte bilimadına yaptıklarına ve hastalık teşhisiyle yaşadıkları sarsıntılara tanık olacağız.

23. Predestination | IMDB: 7,4

23. Predestination | IMDB: 7,4

Predestination (2014)

Tıpkı bir önceki filmlerinde olduğu gibi yine ünlü aktör Ethan Hawke ile işbirliği yapan Spierig Kardeşler bu sefer Looper ile Azınlık Raporu'nun karması olacak bir bilimkurgu-gerilim çeşitlemesine imza atıyorlar! Yılın sürpriz polisiye soslu bilimkurgusal hadiselerinden biri olmaya aday film kendi kulvarında bir hayli iddialı görünüyor!

22. Roaring Currents / Amiral: Kükreyen Akıntılar | IMDB: 7,1

22. Roaring Currents / Amiral: Kükreyen Akıntılar | IMDB: 7,1

The Admiral (2014)

Yıl 1597...

Joseon Hanedanlığı altı yıldır Japon saldırısı altındadır. Japon askerlerinin amansız saldırıları sonucu başkentin kaybı olasılığıyla karşı karşıya kalındığında Amiral Yi Sun-sin (Choi Min-sik) Deniz Kuvvetleri Şefi olarak atanır ve Japon saldırılarına karşı ulusu savunmak için bir grup asker toplar.

21. Trash | IMDB: 7,1

21. Trash | IMDB: 7,1

Trash (2014)

Brezilya’da hayatlarını çöplükten kazanan fakir insanların yaşadığı bir bölgede çöp toplayan çocuklardan Rafaello bir cüzdan bulur. İçinde, para dışında son derece önemli başka sırlar davardır. Çok geçmeden acımasız polis şefi ve adamları bölgede adeta terör estirecek ve ipin ucu yükseklerdeki alçaklara uzanacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Captain America: The Winter Soldier / Kaptan Amerika: Kış Askeri | IMDB: 7,8

20. Captain America: The Winter Soldier / Kaptan Amerika: Kış Askeri | IMDB: 7,8

Captain America: The Winter Soldier (2014)

The Avengers ile New York’ta yaşanan dehşetverici olaylardan sonra, Marvel’ın “Captain America: The Winter Soldier” filminde Steve Rogers yani Captain America Washington D.C.’de sessiz sakin bir hayat sürmekte modern dünyaya alışmaya çalışmaktadır. Ama bir S.H.I.E.L.D. ajanı saldırıya uğrayınca Steve dünyayı tehlikeye sokan bir entrika ağına düşer. Black Widow ile güçlerini birleştiren Captain America her adımında kendisini öldürmeye çalışan profesyonel suikastçılarla mücadele ederken bir yandan da sürekli artan komployu ortaya çıkarmaya çalışmaktadır. Korkunç plan tüm boyutlarıyla ortaya çıkınca, Captain America ve Black Widow yeni bir müttefikten yani Falcon’dan yardım alırlar. Ancak kısa bir süre sonra beklenmedik ve zorlu bir düşmanla karşı karşıya kalırlar: Winter Soldier.

19. La Isla Mínima / Bataklık | IMDB: 7,4

19. La Isla Mínima / Bataklık | IMDB: 7,4

Marshland (2014)

1980 yılı...

İspanya güneyinde, medeniyetten oldukça uzak bir kasabada ergenlik çağındaki kızlar birbiri ardına cinayete kurban gitmektedir. Cinayetleri araştıran iki dedektif, Juan ve Pedro, ideolojik olarak birbirlerine taban tabana zıt kutupları temsil etmektedir. Ancak daha fazla cinayetle karşılaşmamak için, tüm farklılıklarını bir kenara atıp güç birliği etmeleri gerekecektir.

18. Selma / Özgürlük Yürüyüşü | IMDB: 7,6

18. Selma / Özgürlük Yürüyüşü | IMDB: 7,6

Selma (2014)

1965 yılında Alabama’nın Selma kentinden eyalet başkentine giden 87 kilometrelik yolda, tarihe geçen üç protesto yürüyüşü yapıldı. Martin Luther King öncülüğündeki bu yürüyüşler kamuoyunu ateşledi ve A.B.D. Başkanı Johnson’un Oy Hakkı Kanunu’nu çıkarmasını sağladı. Film, bu tarihi olaylar zincirinin 50’nci yılında direnişin filizlenip dev bir insan hakları savaşına dönüştüğü tehlikelerle ve baskılarla dolu üç aylık sürece odaklanıyor.

17. Timbuktu | IMDB: 7,3

17. Timbuktu | IMDB: 7,3

Timbuktu (2014)

Kidane, Timbuktu yakınlarındaki çölde karısı Satima, kızı Toya ve 12 yaşındaki çobanları Issan ile birlikte kendi halinde bir hayat yaşamaktadır. Ancak Timbuktu yeni islamist-köktenci yönetim altına girmiştir. Acı ve sefalet içindeki halk bu cihatçı terör karşısında kaderlerine boyun eğmeyi reddederken, şehirde müzik, kahkaha, sigara ve futbol dahi yasaklanır. Her gün yeni mahkemeler Timbuktu’ya trajik ve absürd yeni kurallar buyurur. Birer gölgeye dönüştürülmeye çalışılan kadınlar ise ağırbaşlılıkla direnmektedirler. Tüm bunlar olurken Kidane ve ailesinin şehir ve kargaşadan uzaktaki yaşamları ise Kidane’nin, çok sevgili GPS adlı ineklerini katleden balıkçı Amadou’yu yanlışlıkla vurması ile değişir. Bu olay şehirden uzaktaki bu aileyi, yeni Timbuktu ve kurallarıyla tanıştıracaktır.

16. PK | IMDB: 8,4

16. PK | IMDB: 8,4

PK (2014)

PK sıra dışı özelliklere sahip, hayattan her daim zevk almayı başarabilen ama bunun yanında insanların daha önce hiç akıllarına getirmediği bazı soruları sorgulayan biridir. Eğlenceli ve sevimli bir yapıya sahip olmasının yanında her olayı felsefi açıdan da sorgulamayı çok iyi becerir. Sevimli görünümü ile çok kolay arkadaşlıklar kurar ve kalp kazanmayı iyi bilir. Tüm masumiyeti ile kırılmış kalpleri düzeltir, öfkeleri dindirir.

PK bir şehirde yabancının başından geçen trajikomik hikayesini konu alıyor. Gittiği her yere kahkaha, ve eğlencenin yanında karmaşa ve akılda kalan sorular götüren PK tatlı ve masalsı bir aşkın da kapılarını bize aralıyor. Hayatı saçma ve rutin bir düzende yaşayan insanlara inat PK tüm sevimliliği ve yaramazlığı ile dünyayı renklendiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Boyhood | IMDB: 8,1

15. Boyhood | IMDB: 8,1

Boyhood (2014)

En son Before Midnight filmiyle izleyici karşısına çıkan Richard Linklater'ın senaryosunu yazıp yönettiği film, çıkış noktası olarak yakın zamanda boşanmış bir çiftin, Mason ve Olivia'nın hikayesine odaklanıyor. Sahip oldukları tek çocukları ise artık anne ve babasının bir arada yaşamadığı gerçeğine alışmak ve bu yabancı düzen içerisinde yaşamayı öğrenmek zorunda. Çocuğun 6 yaşında başlayan bu yeni tecrübesini 12 yıl boyunca sürecek olan bir büyüme evresine yayan yönetmen, bu süreç boyunca yaşananları beyaz perdeye aktarıyor.

Richard Linklater'ın, 12 yıllık bir süre zarfının belirli zaman aralıklarında çekimlerini tamamladığı filmin başrollerini Ellar Coltrane, Patricia Arquette ve Ethan Hawke paylaşıyor.

14. Rurôni Kenshin: Kyoto Inferno, The Legend Ends | IMDB: 7,8-7,6

14. Rurôni Kenshin: Kyoto Inferno, The Legend Ends | IMDB: 7,8-7,6

Rurouni Kenshin: Kyoto Inferno (2014)

Usta suikastçı Kenshin Himura, acımasız şeytani düşmanı Makoto Shishio’ya karşı durmaktadır. Bu kez amacı, Meiji hükümetine yönelik saldırıları engellemektir.

13. The Imitation Game / Enigma | IMDB: 8,1

13. The Imitation Game / Enigma | IMDB: 8,1

The Imitation Game (2014)

İkinci Dünya Savaşı boyunca Alman Enigma kodunun kırılmasında çok önemli bir rol oynadığı için savaş kahramanı sayılan İngiliz matematikçi ve efsanevî kriptolog Alan Turing'in gerçek hayat hikâyesinden uyarlanmıştır.

12. Wild Tales / Asabiyim Ben | IMDB: 8,2

12. Wild Tales / Asabiyim Ben | IMDB: 8,2

Wild Tales (2014)

Pedro Almodovar´ın yapımcılığını üstlendiği, Asabiyim Ben´de, intikamla ilgili altı farklı traji komik hikaye anlatılıyor.

11. Corn Island / Mısır Adası | IMDB: 8,1

11. Corn Island / Mısır Adası | IMDB: 8,1

Corn Island (2014)

Özellikle başrolündeki İlyas Salman’ın performansıyla çok konuşulan ve Karlovy Vary’de büyük ödüle layık görülen, çok az diyalog içeren Mısır Adası, Salman’ın canlandırdığı yaşlı bir çiftçi ile genç torununu bir tarım sezonu boyunca izliyor. Gürcistan ile Abhazya arasındaki doğal sınırın bir parçasını oluşturan küçük adada yaşayan dede ile onun sözünden çıkmayan torunu, yıllardır yaptıkları gibi önce toprağı belleyip sonra mısır ekerler. Arada kıyıdan geçen askerler dışında bu iki isimsiz çiftçiyi kimse görmez. Sonra bir gün, yaralı bir asker uzamış mısırların arasına saklanır. Yılların tarafsızlığını bozmak zorunda kalacaklar mıdır?

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Kingsman: The Secret Service / Gizli Servis | IMDB: 8,1

10. Kingsman: The Secret Service / Gizli Servis | IMDB: 8,1

Kingsman: The Secret Service (2014)

Gary “Eggsy” Price, çok küçük yaşta babasını bir askeri görevde yitirir. Bu gizli görev neticesinde ailesine bir madalya takdim edilir ve aileye bir kereye mahsus olmak üzere yardım istemeleri için bir telefon numarası verilir. Aradan 17 yıl geçer, işsiz Eggsy annesinin evinde yaşamaktadır. Bir gün trafikte kargaşaya neden olur ve tutuklanınca karakoldan kurtulmak için madalyayı kullanır. Onu bu olaydan kurtaran ajan Harry Hart ise hayatını Eggsy’nin babasına borçludur. Şimdi Harry, bu sıradan gibi görünen gence, gizli bir bağımsız istihbarat servisi ajanı olmanın yollarını öğretecektir. Eggsy’yi bu yeni hayatında ciddi bir sınav beklemektedir.

9. X-Men: Days of Future Past / X-Men: Geçmis Günler Gelecek | IMDB: 8,1

9. X-Men: Days of Future Past / X-Men: Geçmis Günler Gelecek | IMDB: 8,1

X-Men: Days of Future Past (2014)

Mutantlar soylarının tükenmemesi için zamanda yolculuk yapmak zorundadır zira gelecekte kamplara hapsedilmiş durumdadırlar. Sentinel'ler tarafından avlanıp öldürüldükleri için de nesilleri tükenmenin eşiğine gelmiştir. Mutantların soyunu kurtarabilmekiçin iki ezeli düşman Magneto ve Charles Xavier güçlerini birleştirirler. Planları Sentinel'lerin yarattığı vahşeti durdurmak üzerine kuruludur. Wolverine (Hugh Jackman), kendi kendini iyileştirebildiği için zamanda yolculuğun onda yol açabileceği yan etkiler yok olacaktır. Bu yüzden Wolverine'i Kitty Pryde'ın da yardımıyla geçmişe gönderirler. Trask Industries'in deneyler sonucu ürettiği Sentinel'lerin yapım aşamasına engel olacaklardır. Acaba bu konuda başarılı olabilecekler midir?

8. Whiplash | IMDB: 8,6

8. Whiplash | IMDB: 8,6

Whiplash (2014)

Bir tarafta öğrencilerinin korkulu rüyası, konservatuar jazz öğretmeni Terrence Fletcher (J.K. Simmons), diğer tarafta ‘en iyi’ olmayı kafaya koymuş, aşırı hırslı genç öğrencisi Andrew Neyman (Miles Teller). İki taraf da baskın karakterinden geri adım atmayınca çok geçmeden mantık dışı olaylar gelişmeye, elleri çalışmaktan kanlar içinde kalan Neyman, küfürbaz Fletcher’ın hakaretl bezeli eğitim tekniklerine boyun eğmek zorunda kalıyor. Ama Neyman’ın dakendine göre numaraları var ve işler en sonunda karşı karşıya kalacakları müzikal düellodan önce iyice çirkinleşiyor.

7. Leviathan| IMDB: 7,8

7. Leviathan| IMDB: 7,8

Leviathan (2014)

Rusya’nın en önemli yönetmenlerinden biri olan Andrey Zvyagintsev, “Dönüş”, “Sürgün” ve “Elena” gibi ödüllü filmlerinin ardından “Leviathan” ile yine çarpıcı bir hikayeye imza atıyor. Araba tamirciliği yaparak geçimini sağlayan Kolya, eşi ve çocuğuyla birlikte mütevazı bir yaşam sürmektedir. Hayatı, bir gün şehrin Belediye Başkanı’nın, dükkanı ve evinin bulunduğu araziyi elinden almak istemesiyle değişir. Kolya, bu duruma itiraz ederek hukuku kendine göre yöneten otorite ile mücadele etmek zorunda kalır ve Moskova’dan gelen avukat arkadaşı Dmitri’den yardım almaya karar verir. Yaşadığı süreçte evi ile birlikte sahip olduğu her şeyi kaybetmek üzere olan Kolya, kızgınlıkla beraber çaresizliği de omuzlarında hissedecektir.

6. Edge of Tomorrow / Yarının Sınırında | IMDB: 7,9

6. Edge of Tomorrow / Yarının Sınırında | IMDB: 7,9

Edge of Tomorrow (2014)

Hikaye, Mimicler denilen uzaylı ırkının Dünya’yı acımasız bir saldırıyla vurdukları, büyük şehirleri yerle bir ettikleri ve milyonlarca insanın ölümüne yol açtıkları yakın gelecekte geçiyor. Dünyadaki hiçbir ordu silahlı Mimic savaşçılarının veya telepatik komutanlarının hızına, vahşetine veya ileri görüşlülüklerine erişemiyor. Artık dünya üzerindeki tüm ordular uzaylılara karşı birleşip saldırgan bir duruşa geçtiler. Çünkü ikinci bir şansa sahip değiller.

Yarbay Bill Cage (Cruise) rütbesi düşürülüp daha sonra da eğitimsiz ve ekipmansız olduğu için bir intihardan farkı olmayan bir göreve gönderilmiş olan ve hayatında hiç savaş görmemiş bir subaydır. Cage bir düşmanı öldürdükten dakikalar sonra öldürülür. Ancak, imkansız bir şey gerçekleşir.

Cage aynı cehennem gününe uyanır ve yeniden savaşıp yeniden ölmek zorunda kalır. Bu sürekli tekrar etmektedir. Uzaylıyla doğrudan fiziksel temasta bulunması onu bir zaman döngüsünün içine atmıştır. Bir lanet gibi sürekli o korkunç anı yaşamaktadır.

Ama her bir geçişle, Cage gittikçe daha sert, daha akıllı bir asker olur. Mimiclere gelişen yetenekleriyle karşı koymaya başlar. Bu sırada yanında Dünya’daki herkesten daha fazla uzaylı öldürmüş olan Özel Kuvvetler askeri Rita Vrataski (Blunt) vardır.Cage ile Rita uzaylılarla savaştıkça, tekrar tekrar yaşadıkları savaş, uzaylı istilacıları yok etmek ve Dünya’yı kurtarmak için gerekeni bulmalarına fırsat yaratmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Kış Uykusu | IMDB: 8,4

5. Kış Uykusu | IMDB: 8,4

Winter Sleep (2014)

Aydın emekli bir oyuncudur; aktörlüğü bıraktıktan sonra Orta Anadolu'da kendi halinde küçük bir otelde çalışarak günlerini geçirir. Hayatında ise iki kadın vardır: kendisine her anlamda uzak ve soğuk olan genç karısı Nihal ve boşanmış olan kız kardeşi Necla. Kışın bastırması ve kar yağışının artması bu küçük taşrada en çok Aydın'ın sinirlerine dokunur ve onu uzaklara gitmeye teşvik eder...

4. Nightcrawler / Gece Vurgunu | IMDB: 7,9

4. Nightcrawler / Gece Vurgunu | IMDB: 7,9

Nightcrawler (2014)

Film, yüksek tempolu suç haberciliği yapmakisteyen azimli ve kararlı Lou Bloom´un hikayesini anlatıyor. Filmde Lou Bloom´u Jake Gyllenhaal canlandırıyor. Her polis sireninin, her kurbanın, dökülen her kanın paraya dönüştüğünü fark eden Lou Bloom, suç habercisi olarak büyük çıkışı yapabilmek için, yakaladığı hikayeyi etik dışı, risk dolu, zekice bir planla yönlendiriyor. Kendi hikayesinin doğru ve yanlışlarının arasındaki çizginin giderek belirsizleştiğini fark etmeyen Lou´nun gözünü kariyer hırsı bürüyor.

3. Gone Girl / Kayıp Kız | IMDB: 8,2

3. Gone Girl / Kayıp Kız | IMDB: 8,2

Gone Girl (2014)

Amerika'nın Missouri eyaletinde yer alan North Carthage'te sıcak bir yaz sabahı, Nick ve Amy evliliklerinin beşinci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanmaktadırlar. Tüm hediye ve rezervasyonlar tamamlanmışken Nick'in zeki ve güzel karısı olan Amy aniden ortadan kaybolur. Bir süre sonra Amy ortaya çıkmayınca Nick, polisinde bir numaralı şüphelisi haline gelir. Tüm bu tuhaflıklar içerisinde kafası karışan Nick'e, medyanında yoğun ilgi göstermesiyle birlikte olaylar çok daha karmaşık bir hal alır. Tüm bu süreçte Nick herne kadar masum olduğunu belirtsede bitmek bilmeyen yalanlar ve iftiralarla karşı karşıya kalır. Tüm bunlar yaşanırken ortaya çıkacak olan Amy'in günlüğü de beklenmedik şeylere ışık tutacaktır. Nick'in bu süreçte ise en büyük destekçisi kız kardeşi Margo olacaktır. Nick her fırsatta masum olduğunu dile getirse de şöyle bir sorun var; Amy'in kaybolması ile Nick'in bir ilgisi yoksa o zaman Amy nerede?

2. Birdman / Atmaca | IMDB: 7,9

2. Birdman / Atmaca | IMDB: 7,9

Birdman: Or (The Unexpected Virtue of Ignorance) (2014)

Riggan adlı bir tiyatro oyunun baş oyuncusuprovalar esnasında beklenmedik bir biçimde yaralanır ve yerinin acil olarak doldurulması gerekir. Lesley ve onun en yakın arkadaşı olan Jake'in önerisiyle bir zamanların gözde yıldızı olan Mike Shiner baş aktörlüğe getirilir. Mike sahneye çıkma hazırlıkları yaparken, oyuncu olan sevgilisi Laura, kişisel asistanlığını yürüten kızı Sam ve mükemmeliyetçi eski karısı Sylvia baş etmek durumunda kalır.

1. Interstellar / Yıldızlararası | IMDB: 8,7

1. Interstellar / Yıldızlararası | IMDB: 8,7

Interstellar (2014)

Film, Kip S. Thorne'nun evrende 'Solucan Delikleri'nin gerçekten var olduğu ve bu sayede zamanda yolculuğun mümkün olabileceği teorisinden ilham alınarak yaratılmıştır. Filmin hikayesi bir grup cesur kaşifin bu deliklerden birine gitmeye karar vermesi sonrasında gelişiyor. Bu bilinmeyen boyuta yapacakları yolculukta, birlikte kalabilmek için verdikleri mücadele her birini ayrı zorluklarla karşılaştırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sıralamaya giremeyen ama izlenmeyi hak edenler;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
164
31
26
12
11
11
10