Görüş Bildir
Haberler
İşte Türkiye'nin En Genç Milletvekili Adayı!

İşte Türkiye'nin En Genç Milletvekili Adayı!

Fırkayetn
13.04.2015 - 01:08 Son Güncelleme: 19.04.2015 - 23:21

Türkiye'nin En Genç Milletvekili Adayı: Elif İLHAMOĞLU

Türkiye'nin En Genç Milletvekili Adayı: Elif İLHAMOĞLU

Örgütlendiğinde 12 yaşında henüz. 

Amerikan’ın Irak’ı işgali protestosuna katılıyor ilk defa. 

2003’ün baharında, ırak yakın bilmeden, yaşıtları katledilirken sessiz kalmıyor hayasızlığa. 

Ailesinden izinsiz gittiği o protestoda ilk kez sıkıyor yumruğunu, ilk kez o gün dikiliyor emperyalizmin karşısına.  

Irak’ta çocuklar ölmesin diye başlayan siyaset, aynı düşman Türkiye’ye musallat olduğundan sebep, bu toprakların değerleriyle birleşmeli elbet. 

O da “vatansızlık” modasının aksine emperyalizmle mücadelede Mustafa Kemal’i kendisine rehber bilecek ve henüz 15 yaşında Atatürkçü düşünceyi benimseyecekti. 

Türkiye’de gençliğin mücadele siperleri de o yıllarda kazılıyordu. 40 üniversiteden 62 öğrenci topluluğunun bir araya gelerek kurduğu Türkiye Gençlik Birliği, mücadelenin en önemli mevzilerinden birisini yaratmış, gençlik için bir çekim merkezi olmuştu.  

Lise son sınıfta üye oldu TGB’ye. Hem mücadelesine devam ediyor, hem de üniversiteyi kazanmak için ders çalışıyordu. TGB’nin başarısının sırrı da buydu zaten. Derslerimizdeki başarı, mücadelemizdeki başarıdır deniliyordu. 

Öyle de oldu. 2008’de Marmara Üniversitesi Fransızca Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünü kazandı. Burada ileri derecede Fransızca öğrendi. Artık Voltaire’i, Rousseau’yu, Sartre’ı orijinal dillerinden okuyor, Charles Baudelaire şiirlerini arkadaşları için çeviriyordu. 

Fransız Devrimi’nden okuduğu Eşitlik, Kardeşlik, Hürriyet şiarını bu topraklarda keşfetmesi uzun sürmedi. Umdesi Müsavat, Uhuvvet ve Muavenet olan Jön Türkleri öğrendi, Namık Kemalleri tanıdı. Bu geleneğin temsilcisi olmak için İşçi Partisi’ne katıldı.  

2012 yılının sonunda TGB’nin Genel Başkan Yardımcılığı görevini devraldı. Cumhuriyet tarihinin en büyük eylemlerinin hem planlayıcılarından hem uygulayıcılarından oldu. Taksim’de, Silivri’de, Ulus’ta barikatların en önünde durdu.  

Ardından ezilen milletlerin gençleri bir araya gelerek Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Birliği’ni kurdu. 29 Ekim 2014’te Boğaziçi Üniversitesi’nde buluşan 14 ülkenin gençleri, Genel Sekreterliğe onu seçti.  

Bu görevle İran, Suriye ve Lübnan’a gitti. El-Fetih ve Hamas’ı aynı masada buluşturdu. Husiler’le görüştü ve Suriye’de temaslarda bulundu. Hükümet’in giremediği Emevi Camisi’ne Baas yöneticileriyle birlikte girdi. Batı Asya’da birlik için, barış için, kardeş kanı dökülmesin diye uzun yollar katetti.  

Örgütün kuruluşundan 15 gün sonra Eminönü’ne USS Ross adlı bir Amerikan savaş gemisi yanaştı. Gemi işgalci, mürettebatı da pek şımarıktı. Hemen çuvallarını eline alan gençler, iki Amerikan askerini Eminönü’nde yakaladı. Geçirdiler çuvalı iki askere, “Yankee Go Home” sloganları eşliğinde. Eylemin başındaki isimlerden birisiydi. Mahkemeye çıktılar ve kararlılıklarını zabıtlara da yazdırdılar. Hala 10 yılla yargılanıyorlar.  

Kim mi? 

Elif İlhamoğlu.  

Vatan Partisi İstanbul 2. bölgeden, Türkiye’nin en genç milletvekili adayı. 

Türkiye’de gençler hâlâ oy verecek parti mi arıyor? Vatan Partisi gençliği kucaklıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul 2. Bölge'den aday

İstanbul 2. Bölge'den aday

VATAN Partisi, Türkiye’nin en genç milletvekili adayını açıkladı. 25 yaşındaki Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkan Yardımcısı, TGB Kadın Komisyonu Başkanı ve Dünya Anti Emperyalist Gençlik Birliği Genel Sekreteri Elif İlhamoğlu, Vatan Partisi’nin İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı oldu.

Elif İlhamoğlu kimdir?

Elif İlhamoğlu kimdir?

Marmara Üniversitesi Fransızca Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan İlhamoğlu 12 yaşından beri aktif siyasi mücadele yürütüyor. Amerika’nın Irak’ı işgaline karşı yapılan protestolara katılarak siyasetle tanışan İlhamoğlu, 2005’te Atatürkçü Düşünce Derneği’ne, 2007’de de Türkiye Gençlik Birliği’ne katıldı. 2007 yılından itibaren TGB’de mücadele eden İlhamoğlu, 2008’de, geçen aylarda adını Vatan Partisi olarak değiştiren İşçi Partisi’ne üye oldu, şu anda da Vatan Partisi’nde Merkez Karar Kurulu Üyesi.

Gençliğin ve kadınların temsilcisi olacağız

Gençliğin ve kadınların temsilcisi olacağız

Biz gençlerin, kadınların, üniversite öğrencilerinin bir özlemi var. Emeğin merkezi olduğu, insanın merkezi olduğu, sevginin odak olduğu bir Türkiye özlemi. Bizim umutlarımız var; bağımsız, özgür, gerçekten demokratik Türkiye’ye dair umutlar. Bizim ihtiyaçlarımız var; bilime, sanata, kültüre, üretmeye, kendimizi gerçekleştirmeye... Bizim taleplerimiz var; üniversitelerimizi yönetme, Türkiye’yi yönetme talebi. Vatan Partisi gençlerin bu özlemlerini, umutlarını, taleplerini karşılamaya geliyor. Meclis’i gençleştirmeye, Türkiye’yi gençleştirmeye geliyoruz. Gezi ruhunu Meclis’e taşıyacağız. Dinamik, yaratıcı, ilerleyen, üreten, idealist bir Türkiye inşa edeceğiz.

Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz. Vatanımıza sahip çıkıyoruz. Bizimle aynı özlemleri, umutları, talepleri paylaşan bütün üniversiteli gençlere ve bu seçimlerde ilk kez oy kullanacak olan gençlere çağrımızdır. Gençlik oyları Vatan’a. İlk oylar Vatan’a.

Hangisi memlekete daha faydalı?

Hangisi memlekete daha faydalı?

“Bizim kadınlarımız; Silivri’de barikatları yıkan, Haziran’da göğsünü TOMA’ya siper eden kadınlar. Çağdaş Türk kadını Türkiye’yi yönetmeye geliyor. Yasaklayamadıkları kahkahalarımızla geliyoruz. Kahkahalarımız Türkiye’yi saracak” diyen İlhamoğlu'nun hakkında Yılmaz Özdil şunları yazdı:

Elif İlhamoğlu, henüz 25 yaşında, Türkiye’nin en genç milletvekili adayı. Siyaset bilimi diploması var. Üç lisan biliyor. Türkiye Gençlik Birliği genel başkan yardımcısı. Anti-emperyalist dünya gençlik birliği’nin genel sekreteri. Eminönü’de Amerikan askerinin kafasına çuval geçirenlerden biri o… 10 sene hapis istemiyle yargılanıyor. Yurtsever bir ailede büyüdü, “babam MHP’ye oy veriyor, annem CHP’ye oy veriyor” diyor.

İstanbul 2’nci bölgeden aday…

Karşısında rakip olarak özerklik heveslisi Sezgin Tanrıkulu var.

Hangisi memlekete daha faydalı?

Yazının tamamı için:

http://www.sozcu.com.tr/2015/yazarlar/yilmaz-ozdil/vatan-799804/

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0