Görüş Bildir
Haberler
Dostluklarınızı Pekiştirip İçinizi Isıtacak 44 Etkileyici Arkadaşlık Filmi

Dostluklarınızı Pekiştirip İçinizi Isıtacak 44 Etkileyici Arkadaşlık Filmi

EC was here.
27.11.2014 - 21:25 Son Güncelleme: 01.06.2022 - 13:36

'İyi bir arkadaşı olanın aynaya ihtiyacı yoktur.' demiş yazar. İşte, aynaya ihtiyacı olmayan karakterlerin bazen iç ısıtan bazen de hüzünlü bir olaya sürükleyen öyküleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

44. İnsanlık Yolu (1994) | IMDb: 6.7

44. İnsanlık Yolu (1994) | IMDb: 6.7

With Honors (1994)

Monty, Horward'da son sınıf öğrencisidir. Bitirme tezinin son kısmında bilgisayarı bozulur. Elinde tek kopya olduğu için tezini fotokopiyle çoğaltmak için dışarı çıkar. Mazgaldan geçerken ayağı takılır ve tezi kütüphane binasının alt katına düşer. Tezini almak için aşağı inen Monty, orada yaşayan evsiz Simon ile karşılaşır. Tezi okuyan Simon Monty'nin yazdıklarının saçmalık olduğunu düşünür ve Monty ile bir anlaşma yapar. Kendisine kalacak bir yer ve yemek verecek olan Monty ye her gün bunun karşılığında tezinden bir sayfa verecektir.

43. Kız Arkadaşım (1991) | IMDb: 6.8

43. Kız Arkadaşım (1991) | IMDb: 6.8

My Girl (1991)

Onbir yaşındaki Vada'nın hayatı, babası Harry'nin kozmetikçi Shelly ile evlenmeye karar vermesiyle bir anda kararıyor. Vada, küçük bir kasabada yaşayan ve zamanının çoğunu bir erkek olan en iyi arkadaşıyla geçiren ve hastalıklardan korkan bir kızdır. Bu arkadaşlık hayatı başka açıdan görmelerine neden olacaktır.

42. The Lucky Ones (2008) | IMDb: 7.0

42. The Lucky Ones (2008) | IMDb: 7.0

The Lucky Ones (2008)

Savaş kavramına ve savaştan dönen askerler meselesine farklı gözle bakan, kayda değer bir film 'The Lucky Ones'. Irak’taki çatışmalarda yaralandıkları için terhis olan üç asker, hayatın onlarsız da devam ettiğini çok geçmeden anlamışlardır. Kendilerini Amerika’da beklenmedik bir yolculuğun içinde bulurlar. Collee, hayatını kurtaran erkek arkadaşının gitarını ailesine teslim etmek için, orta yaşlı Cheever kumarhanelerde ümitsiz bir şekilde oğlunun üniversite parasını çıkarmaya çalışmak için, şarapnel yaralanmasından dolayı seksüel fonksiyonlarını kaybeden TK ise karısıyla yüzleşmeye cesaret edemediği için farklı bir yola sürüklenmişlerdir. İptal edilen New York uçuşu, TK’yi Cheever ve Collee ile birlikte Pittsburgh yolculuğuna iter.

41. Terabithia Köprüsü (2007) | IMDb: 7.2

41. Terabithia Köprüsü (2007) | IMDb: 7.2

Bridge to Terabithia (2007)

Leslie okula gelene kadar Jess tüm koşu yarışmalarının birincisidir. Leslie'nin gelmesiyle yaşamında yeni bir dönem açılan Jess kısa sürede Leslie ile arkadaş olmayı başarır. İki çocuk, evlerinin arkasında bulunan ormanlıkta Terabithia adında devlerden, cücelerden ve sayısız efsanevi yaratıklardan oluşan hayali bir krallık yaratırlar. Bu hayali krallık onlara gerçek dünyada zorluklarla nasıl savaşmaları gerektiğini öğretecektir.

40. Birdy (1984) | IMDb: 7.3

40. Birdy (1984) | IMDb: 7.3

Birdy (1984)

İki Vietnam gazisinin ilk gençlik yıllarında başlayan ve savaş yaralarını sarmalarını olanaklı kılan az bulunur dostluklarını anlattığı için de bütün dünyada takdirle karşılandı. Biri ruhsal, diğeri fiziksel yaralar alarak Vietnam'ı terk eden gencecik iki insanın öyküsü, izleyenleri savaş denen şey üzerine düşündürecek nitelikte.

İçeriğin Devamı Aşağıda

39. Camp X-Ray (2014) | IMDb: 7.3

39. Camp X-Ray (2014) | IMDb: 7.3

Camp X-Ray (2014)

Genç bir asker olan Amy Cole, kendisini bunaltan küçük kasabadan kaçmak için orduya katılır. Ancak umduğu gibi Irak'a değil, Guantanamo'ya gönderilir. Buradaki görevinde, istismara uğramış, kin dolu Müslüman erkeklerle karşılaşır. Ve kendisini, Gitmo'da sekiz yıl hapse mahkum edilen bir genç adam olan Ali Amir ile garip bir arkadaşlığın içinde bulur.

38. Gizli Bahçe (1993) | IMDb: 7.3

38. Gizli Bahçe (1993) | IMDb: 7.3

The Secret Garden (1993)

Küçük bir kız yaşamak için gönderildiği büyük ve gizemli bir malikânede, daha önce yaşıyor olduğundan haberdar olmadığı kuzeni ile tanışır. Daha sonraları ise, kuzeninin bile varlığından haberdar olmadığı gizli bir bahçenin varlığını keşfedeceklerdir. Uzun seneler boyunca, sahipsiz kalmış olan gizli bahçe, artık sağlam dostlukların ve arkadaşlıkların yeşerip büyüdüğü çok özel bir mekana dönüşecektir.

37. Forrester'ı Bulmak (2000) | IMDb: 7.3

37. Forrester'ı Bulmak (2000) | IMDb: 7.3

Finding Forrester (2000)

16 yaşındaki Jamal, kenar mahalleden gelmesi sebebiyle zengin çocuklarının arasında önceleri zorluk çekse de, spordaki başarısı ve yazdığı yazılar ile kendini sevdirmeyi başarır. Bir gün Jamal iddia sonucu kendi halinde bir yazar olan William Forrester'ın evine bir şey çalmak amacıyla girer. Ancak evden kaçarken sırt çantasını düşürür. Çantasını geri aldığında ise yazarın defterlerine bazı notlar bıraktığını görür. Bundan etkilenen Jamal ve Forrester arasında sıradışı bir arkadaşlık başlar.

36. Hayatın Getirdikleri (2008) | IMDb: 7.3

36. Hayatın Getirdikleri (2008) | IMDb: 7.3

The Secret Life of Bees (2008)

Öfkeli ve zalim babasından kaçmak ve annesi hakkındaki gerçekleri öğrenmek isteyen yaşındaki Lily Owens(Faning), bakıcısı ve arkadaşı Rosaleen(Jennifer Hudson) ile arıcılıkla uğraşan Boatwright kardeşlerin (Latifah, Alicia Keys ve Sophie Okonede) Güney Carolina'daki kasabalarına gider. Beklenmedik bir sevgi ve merhametle sarmalanan Lily; bu eşsiz kadınların arasında,insanın yuvasını bulmak için bazen uzaklaşması gerektiğini farkeder.

35. Sen, Sen Değilsin (2014) | IMDb: 7.4

35. Sen, Sen Değilsin (2014) | IMDb: 7.4

You're Not You (2014)

Başarılı bir yazar olan Kate, kendisine konan ALS teşhisi sonrası bir yardımcıya ihtiyaç duyar, bu iş için de delifişek, sorumsuz bir üniversite öğrencisi olan Bec bulunur. Kate'in eşi Evan'la sorunları vardır, Bec ise ilişkilerinde istikrarı bulamamıştır. Bu iki farklı kadın tuhaf ama fazlasıyla dürüst bir bağla birbirine bağlanırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

34. Thelma ve Louise (1991) | IMDb: 7.4

34. Thelma ve Louise (1991) | IMDb: 7.4

Thelma & Louise (1991)

Erkek arkadaşından bıkan Arkansaslı garson kız Louise (Susan Sarandon), ihmalkar ve cinsiyet ayrımcısı kocasıyla birlikte sıkıcı bir hayatı olan arkadaşı Thelma’yı (Geena Davis) ayartır. Birlikte özgürlükle dolu bir haftasonu araba seyahatine çıkarlar. İlk uğrak yerleri olan barda gevşeyip dans ederler ve yöre erkekleriyle eğlenip hoş bir akşam geçirirler. Ancak bir adam Thelma’yı park yerine kadar izleyip tecavüze yeltenince Louise yetişip onu öldürmek zorunda kalır. Polisin kendilerine hiç bir zaman inanmayacağı paranoyasına kapılan kadınlar kaçmaya karar verirler ve bir anda kanun kaçağı durumuna düşerler. Son olaylardan kötü etkilenen Thelma kafayı toparlamak için genç bir kovboy olan J.D (Brad Pitt) ile bir gecelik ilişki yaşar ve işler daha da sarpa sarar.

33. Şimdi ya da Asla (2007) | IMDb: 7.4

33. Şimdi ya da Asla (2007) | IMDb: 7.4

The Bucket List (2007)

Milyoner şirket sahibi Edward Cole ile işçi sınıfına mensup araba tamircisi Carter Chambers’ın dünyaları apayrıdır. Yolları, bir hastane odasını paylaşmalarıyla kesişir ve iki ortak noktaları olduğunu keşfederler: “Tahtalı köyü boylamadan önce” hayatlarının kalan kısmını hep yapmak istedikleri her şeyi yaparak geçirme arzusu ve kendileriyle farkında olmadıkları bir barışma ihtiyacı.

32. Harry Potter serisi (2001) | IMDb: 7.4

32. Harry Potter serisi (2001) | IMDb: 7.4

Harry Potter (2001)

Harry Potter, muggle amcası ve halasıyla sıradan ve zorluklarla dolu bir hayatı yaşarken, yılanlarla konuşabildiğinin, kızgınlık öfkesi sırasında eşyaları hareket ettirebildiğinin farkına varacaktır. Hogwarts Büyücülük ve Cadılık Okulu'ndan kabul edildiğini belirten mektup ise hayatının sıradanlığını değiştirecektir. Artık o bir büyücü adayıdır.

31. Kardeş Gibiydiler (1996) | IMDb: 7.5

31. Kardeş Gibiydiler (1996) | IMDb: 7.5

Sleepers (1996)

Sleepers, New York’un yaşanması en tehlikeli mahallelerinden birinde yaşayan bit grup gencin hikayesini anlatır. Bu dört genç bir gün yanlışlıkla bir adamın hayatını tehlikeye atan bir kazaya sebep olduklarında gençlik ıslah merkezinde bir yıllık cezaya mahkum edilirler. Sadece bir yıl sürecek bu ceza dönemi hayatlarını derinden etkileyecek travmatik olaylarla geçer. Gardiyanlar tarafından dövülen ve taciz edilen bu gençler, bu travmaları hayatları boyunca yanlarında taşırlar. Ta ki on yıl sonra kendilerini savunabilecek kadar büyüdüklerinde, gardiyanlardan biriyle karşılaşana dek...

30. Sekizinci Gün (1996) | IMDb: 7.6

30. Sekizinci Gün (1996) | IMDb: 7.6

Le huitième jour (1996)

Georges(Pascal Duquenne), Down sendromundan muzdarip, özürlü biridir. Bir tedavi merkezinde yaşamaktadır. Harry(Daniel Auteuil) ise bir iş adamıdır. İş yaşamında çok başarılıdır ancak özel yaşamında işler yolunda gitmez. Karısı onu terk ettiğinden beri sefil durumdadır ve kızlarına da yeterince vakit ayıramamaktadır. Bir gün az kalsın arabayla Georges'u ezecek gibi olur. Bu tuhaf tanışmadan sonra onu başından savmaya vicdanı elvermez ve sıradışı birliktelikleri başlar. 8 gün boyunca yaşananlar Harry'I çok değiştirecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

29. Kızarmış Yeşil Domatesler (1991) | IMDb: 7.6

29. Kızarmış Yeşil Domatesler (1991) | IMDb: 7.6

Fried Green Tomatoes (1991)

Huzurevinde son derece sevimli, çıtı pıtı bir hanımla tanışan Evelyn, onun ilginç hikayelerini dinlemeye ve zaman içinde yepyeni bakış açıları kazanmaya başlar. Ninny Threadgood adındaki bu kadın, ona 1920'lerde yaşamış iki genç kadının benzersiz dostluklarını anlatmaktadır. Whistle Stop'da yaşayan Idgie ve Ruth birbirinden farklı karakterlerde olsalar da çok iyi anlaşan iki arkadaştır.

28. Eve Dönüş (2004) | IMDb: 7.6

28. Eve Dönüş (2004) | IMDb: 7.6

Garden State (2004)

Andrew Largeman başarılı olmaya çalışan bir televizyon aktörüdür. Psikiyatr babası bir şekilde onun annesinin ölümüne sebep olduğunu aklına yerleşmiştir. Kullandığı ilaçları bıraktıktan sonra hayatın tam olarak ne olduğunu görmeye başlar. Uzun zamandır hissetmeyi umduğu duygulara kavuştuktan sonra kendi problemleriyle savaşan bir genç kızla tanışır ve ilişkiye başlar.

27. Uçurtma Avcısı (2007) | IMDb: 7.6

27. Uçurtma Avcısı (2007) | IMDb: 7.6

The Kite Runner (2007)

Kaliforniya’da yaşayan Amir, Afganistan’a Taliban rejiminin hakim olmasından sonra Amerika’ya göç eden Kabil’li zengin bir tüccar ailenin oğludur. Kabil’de geçen çocukluk yılları sırasında evin hizmetçisinin oğlu Hasan ile çok sağlam dostluk bağları kurmuştur. Ancak bir uçurtma yarışı sırasında Hasan’ın başına gelen olayda ona yardım edebileceği halde ona sırtını dönerek en sevdiği arkadaşına ihanet etmiştir. Aradan geçen uzun yıllar boyunca bu ihaneti ve suçluluk duygusu hiç aklından çıkmaz.

26. Buz Devri (2002) | IMDb: 7.6

26. Buz Devri (2002) | IMDb: 7.6

Ice Age (2002)

20 bin yıl önce, Dünya hiç olmadığı kadar harika ve bir o kadar da tehlikelidir. Buz Çağı'nın başlangıcı kadar tehlikeli olduğu zamanlarsa çok azdır. Gezegenin dev yaratıkları ve daha küçük olanlardan bazıları soğuktan korunmak için güneye göç etmektedirler. Bunlara katılmayan iki kişi vardır. İşleri kendi bildiği gibi halletmeyi seven avare mamut Manfred ve hiçbir şey yapmadan yaşamaya bayılan tembel Sid.

25. Hayatın İçinden (2003) | IMDb: 7.7

25. Hayatın İçinden (2003) | IMDb: 7.7

The Station Agent (2003)

Yalnızlık kavramı etrafında dolanan ve bu çizgide aslında yalnız kalmak isteyen Finbar McBride, kullanılmayan, ıssız bir tren deposunda yaşamaya karar verir. Sorunları olan bir adamdır. Ancak kader ağlarını örmektedir. Kendisinden önce o depoya yerleşen başkaları da vardır. Olivia ve Joe ile karşılaştığında, onlarla paylaştıkları doğrultusunda aslında yalnızlıktan öte sıra dışı bir arkadaşlığın özleminde olduğunu fark eder. Olivia, evliliğini tüketmiş kırklı yaşlarında eski bir oyuncudur. Joe ise iyi yemek yapan otuzlarında bir aşçıdır. O sadece konuşmak ister. Bu bambaşka hayatlardan gelip de yolları kesişen üç ayrı insan yalnızlık kavramını sihirli bir biçimde paylaşmayı öğreneceklerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. İlk Aşk (2010) | IMDb: 7.7

24. İlk Aşk (2010) | IMDb: 7.7

Flipped (2010)

Bryce ve Julie ikinci sınıfta tanışmıştır. Küçük Juli, Bryce'ın hayatına girmesi ile ilk aşkını da tatmış olur. Ancak durum Bryce için aynı değildir. Kızlardan korkan, utangaç ve sıkılgan Bryce, her ne kadar Juli'yi kaybetmek istemese de, kızın ısrarı ve 'hayır' cevabını kabul etmemesi canını sıkmaktadır. Aradan geçen altı yıl boyunca Juli ve Bryce için işler daha da zorlaşır. Karşı evlerde oturan ve aynı okula devam eden Julie ve Bryce artık ergenlik çağına girmişlerdir. Zaman zaman birbirlerinden uzaklaşsalar da, aralarında hala bir bağ vardır.

23. Unutulmaz Titanlar (2000) | IMDb: 7.7

23. Unutulmaz Titanlar (2000) | IMDb: 7.7

Remember the Titans (2000)

Herman Boone bir Amerikan futbolu koçudur. 1970'lerin Virgina'sında ırkçılık hakimdir. Oldukça ırkçı yönelimlerin olduğu bir Amerikan futbolu takımı da bir koç aramaktadır. Bu lise takımı da kimlik sorunları yaşayan ve ırkçı tavırları olan oyunculardan kuruludur. Siyahi bir koç olan Herman Boone'un başa gelmesi, bütün bu kişilik bunalımlarının kökenine inecek ve insanların karakterlerini sorgulatacaktır.

22. Ekim Düşü (1999) | IMDb: 7.8

22. Ekim Düşü (1999) | IMDb: 7.8

October Sky (1999)

Coalwood adlı kasabada yaşayan Homer Hickam adlı gencin ilerde baba mesleği olan madenciliği yapmaktan başka seçeneği yok gibidir. Fakat 1957 Ekim'inde Sputnik adlı uydunun uzaya fırlatılmasıyla Homer roketlere ve bunların nasıl yapıldığına büyük ilgi duyar. Üç arkadaşı ile deneme yanılma yoluyla bazı denemeler yapmaya karar verir.

21. Çizgili Pijamalı Çocuk (2008) | IMDb: 7.8

21. Çizgili Pijamalı Çocuk (2008) | IMDb: 7.8

The Boy in the Striped Pyjamas (2008)

Nazi Almanya’sı Bruno’nun babasını görevli olarak Polonya’ya gönderir. Bruno, kasabadaki toplama kampının tel örgülerinin öbür yanındaki bir çocukla arkadaş olur. Ancak iki çocuk arasında gelişen bu dostluk, özellikle oğlunun bu kampla ilgili gerçeği öğreneceğinden kuşkulanan Alman annenin (Vera Farmiga) endişelerini artıracaktır. Bruno ve ailesinin yeni evleri bir buçuk milyon Yahudinin Nazilerce öldürüldüğü Auschwitz toplama ve yok etme kampının bitişiğindedir.

20. Kahvaltı Kulübü (1985) | IMDb: 7.9

20. Kahvaltı Kulübü (1985) | IMDb: 7.9

The Breakfast Club (1985)

Amerikan lise hayatından beş ayrı klişe karakter kendilerini, cezalı oldukları cumartesi gününü okul kütüphanesinde geçirmek üzere bir arada bulurlar: bir sarışın, bir anarşist, bir inek, bir sporcu ve bir entel! Disiplin delisi lise müdürünün manasız testesteron gösterileri karşısında hem kendi kendilerini, hem de ne çok ortak yönleri olduğunu keşfedecekleri bir güne dönüşecektir bu!

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Kadın Kokusu (1992) | IMDb: 8.0

19. Kadın Kokusu (1992) | IMDb: 8.0

Scent of a Woman (1992)

Özel bir kolejde okuyan Charlie, paraya ihtiyacı olduğundan görme engelli bir adama bakıcılık yapmaya razı olur ama iş umduğu kadar basit olmayacaktır. Çünkü Emekli Albay Frank Slade' in haftasonu için çok özel bir planı vardır. Bu plana New York'a yolculuk, kadınlar, iyi bir yemek, birinci sınıf şarap, tango, limuzin ve bir de 45' lik dahildir. İşin kötüsü, bunları yaparken Charlie' yi yanından ayırmaya da hiç niyeti yoktur.

18. Ölü Ozanlar Derneği (1989) | IMDb: 8.0

18. Ölü Ozanlar Derneği (1989) | IMDb: 8.0

Dead Poets Society (1989)

1950’lerin Welton Akademisi ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan ancak gerikafalılığın iktidarda olduğu bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve Ortodoks tavırları okulu öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir yer haline getirmektedir. Fakat yeni İngilizce öğretmeni John Keating’in okula atanmasıyla çok şey değişecektir... Keating öğrencilerine ders kitaplarını yırtıp atmalarını, kalıplaşmış düşünce şekillerinden uzaklaşmalarını ve hayatlarını dolu dolu yaşamalarını öğütlemesiyle okulun statükocu tavrına son derece zıt bir profil çizmektedir. Öğrencilerini şiir ve nitelikli edebi yapıtlarla tanıştıran Keating onların pek çoğu üzerinde derin bir etki yaratır ve onların geleceğe dair hayallerinin şekillenmesini sağlar. Elbette Keating’in yaklaşımının okul yönetimi tarafından farkedilmesi ve üstüne gidilmesi uzun sürmeyecektir. Fakat okul müdürü Nolan Keating’i okuldan uzaklaştırma kararı aldığında hayatlarını değiştirdiği öğrencileri Keating’i savunmak için harekete geçerler.

17. Benimle Kal (1986) | IMDb: 8.1

17. Benimle Kal (1986) | IMDb: 8.1

Stand by Me (1986)

Kayıp bir cesedin ardına düşen bir grup çocuğun maceralı yolculuğunu konu alan film bir yazar olan Gordie Lachance’nın gözünden anlatılır. Gordie gazetelere göz gezdirirken bir çocukluk arkadaşının öldüğü haberini görür. Daha sonrasında birlikte atıldıkları maceralı yolculuğu hatırlamaya başlar… Gordie sessiz ve akıllı bir çocukken tek uğraşı büyük zevk aldığı kitapları okumaktır. Vaktinin çoğunu birlikte geçirdiği arkadaşları Chris, Teddy ve Vern’le birlikte, kasabayı saran cinayet haberini duymuşlardır. Küçük bir çocuğun cesedinin bulunduğu yere doğru yolculuğa çıkan bu dört yakın arkadaş, yolculuk sırasında çeşitli maceraları deneyimlerler.

16. Saksı Olmanın Faydaları (2012) | IMDb: 8.1

16. Saksı Olmanın Faydaları (2012) | IMDb: 8.1

The Perks of Being a Wallflower (2012)

Duygusal ve utangaç olan Charlie, bir yandan değişen çevresini gözlemlerken bir yandan da en iyi arkadaşı Michael'ın yakın zamandaki intiharıyla uğraşmaktadır. İngilizce öğretmeni Bill, ona okuması için fazladan kitaplar vererek hayata katılmayı öğretmeye çalışır ve Bill'in çabaları Charlie'nin deneyimleriyle açığa çıkacaktır.

15. Kelebek (1973) | IMDb: 8.1

15. Kelebek (1973) | IMDb: 8.1

Papillon (1973)

Fransız Guyana'sındaki kaçışı olmayan bir adadaki hapishaneye gönderilen kelebek lakaplı Henri 'Papillion' Charriere sürekli olarak kaçmaya çalışmaktadır ve bu çabaları başarısız olur. O da bundan asla vazgeçmeyecektir. Burada tanıştığı Louis Depo'yla oluşan dostluklarıyla birlikte onunda yardımını alan Henri hapishanenin vahşi kurallarına karşı daha büyük bir azimle mücadelesine devam eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Mary ve Max (2009) | IMDb: 8.2

14. Mary ve Max (2009) | IMDb: 8.2

Mary and Max (2009)

Avusturalyalı 8 yaşındaki küçük Mary, alkolik bir anne ile ilgisiz bir babanın meraklı ve bir o kadar da yalnız kızıdır.Amerikalı Max ise 44 yaşında ve muzdarip olduğu Asperger sendromundan ötürü dış dünyayı anlamakta ve çevresiyle iletişim kurmakta zorluk yaşayan bir diğer yalnız insandır.Bir mektup arkadaşlığı, bu iki insanın birbirlerini tanımasını ve birbirlerinin hayatlarını değiştirmesini sağlar.

13. Hachiko: Bir Kopeğin Hikayesi (2009) | IMDb: 8.2

13. Hachiko: Bir Kopeğin Hikayesi (2009) | IMDb: 8.2

Hachi: A Dog's Tale (2009)

Profesör Parker Wilson, tren istasyonunda terk edilmiş bir köpek yavrusu bulur. Profesör, Hachiko adlı bu şirin köpeği koruması altına alır ve evine götürür. Zaman içinde ikili arasında benzersiz bir dostluk kurulur.

12. Can Dostum (1997) | IMDb: 8.2

12. Can Dostum (1997) | IMDb: 8.2

Good Will Hunting (1997)

Will Hunting(Matt Damon)' Massachuset Üniversitesinde çalışan bir hademedir. Aynı zamanda çok zeki ve öğrenmeyi seven biridir. En yakın çocukluk arkadaşları ile bilikte zaman zaman Mahalledeki diğer genç gruplar ile kavga ederler. Bu yüzden başı kanunla derttedir ve son yaptığı kavgadan dolayı hapise gönderilir. Daha önce Will'in yeteneğini fark edip araştıran üniversite profesörü bir şartla Will'e kefil olup hapishaneden çıkarılmasını sağlar. Tek şart Will'in bir terapist tarafından tedavi edilip içindeki öfkenin dindirilp iyileşmesini sağlamak. Will terapist Sean Maguire ile birlikte hayatını yeniden yönlendirmeye başlayacak, en yakın arkadaşı Chucki Sullivan ve yeni tanıştığı kız arkadaşı bu konuda ona destek olacaklar.

11. Oyuncak Hikayesi serisi (1995) | IMDb: 8.3

11. Oyuncak Hikayesi serisi (1995) | IMDb: 8.3

Toy Story (1995)

Buzz Lightyear adlı yeni çıkan oyuncak, Andy'e hediye edilir. Oyuncağı çok seven Andy, eski gözdesi Şerif Woody'e olan ilgisini yitirir. Bir gün Buzz yanlışlıkla pencereden aşağı uçunca, herkes Woody'nin onu öldürdüğüne inanır. Woody, kendisini kurtarabilmek için Buzz'ın arkasından giderek onu geri getirmeye karar verir. Fakat ikiliyi dış dünyada büyük tehlikelerle dolu maceralar beklemektedir.

10. Yumurcak (1921) | IMDb: 8.4

10. Yumurcak (1921) | IMDb: 8.4

The Kid (1921)

Edna, çocuğunun babası olan genç ressam tarafından yüzüstü bırakılmış yalnız bir kadındır. Çocuğuna bakamayacağına karar verince iyi bakılması umuduyla onu zengin bir evin önündeki lüks arabaya bırakır. Kısa bir süre sonra yaptığından pişman olup çocuğu almaya geldiğinde ise çok geç kalmış olduğunu anlar; zira araba o sırada çalınmıştır. Arabayı çalan iki adam çocuğu fark ettiklerinde onu fakir mahallelerin birinde sokağa bırakırlar. Oradan geçen Charlie çocuğu sahiplenmek zorunda kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Bir Zamanlar Amerika'da (1984) | IMDb: 8.4

9. Bir Zamanlar Amerika'da (1984) | IMDb: 8.4

Once Upon a Time in America (1984)

David 'Noodles' Aaronson ve arkadaşları 20'lerin New York'un da beraber büyümüşlerdir. 30'larda gangster dünyasında fırtına gibi esen sıkı dostlar zamanla dağılırlar. Fakat 60'ların sonunda Aaronson New York'a geri dönecek ve geçmişiyle yüzleşecektir.

8. Cennet Sineması (1988) | IMDb: 8.5

8. Cennet Sineması (1988) | IMDb: 8.5

Nuovo Cinema Paradiso (1988)

Artık ünlü bir yönetmen olmuş Salvatore, 30 yıl sonra bir arkadaşının öldüğü haberi üzerine doğduğu kasabaya geri döner. Kasabaya geldiğinde eski anıları canlanan Salvatore, Cinema Paradiso isimli sinemada projeksiyoncu olarak çalışan Alfred ile ilişkilerini hatırlar. Küçük bir çocuk olan Salvatore, günlerini Alfred’in yanında geçirmekte, filmlerle ilgili konuşmakta ve Alfred’in sinema konusunda deneyim ve bilgilerinden yararlanmaktadır.

7. 3 Aptal (2009) | IMDb: 8.5

7. 3 Aptal (2009) | IMDb: 8.5

3 Idiots (2009)

Rancho Chhanched, Farhan Qureshi ve Raju Rastogi Hindistan'ın en önemli bir okulunda mühendislik okuyan ve okulun yurdunda aynı odada kalan üç öğrencidir. Raju ailesini fakirlikten kurtarma gibi bir ideale sahipken Farhan ailesinin isteği doğrultunda bu bölümü seçmiştir. Rancho ise makinelere duyduğu tutku nedeniyle mühendis olmayı istemektedir. Bu üçlü ve profesörleri Viru arasında yaşananlar, dostluk kavramını beyaz perdeye yansıtırken eğitim sistemini de sert ve eğlenceli bir şekilde eleştirir niteliktedir.

6. Yeşil Yol (1999) | IMDb: 8.5

6. Yeşil Yol (1999) | IMDb: 8.5

The Green Mile (1999)

Paul Edgecomb'un hapishanedeki görevi, idama mahkum edilen mahkumları son yolculuklarına uğurlamaktır. Çalıştığı yıllar içerisinde yüzlerce mahkumu idam etmiştir. Bir gün John Coffey isimli korkutucu görünümlü bir adamla tanışır. Ancak Coffey'in bu ürkütücü görünümünün altında oldukça saf bir ruh yatmaktadır. Coffey, iki küçük kız çocuğunun katil davasında yargılanmaktadır. Coffey'in günden güne gün yüzüne çıkan dünya ötesi güçleri, karakteri hakkında yeni ipuçlarını anbean ortaya çıkaracaktır.

5. Can Dostum (2011) | IMDb: 8.6

5. Can Dostum (2011) | IMDb: 8.6

The Intouchables (2011)

Zengin bir iş adamı ve aristokrat olan Philippe, yamaç paraşütü yaparken geçirdiği kaza sonrası felç olur ve boynundan aşağısı kullanamaz hale gelir. Driss ise hapishaneden henüz yeni çıkmış bir işsizdir. Philippe 7 gün 24 saat boyunca bakımını üstlenmesi için Driss'i evine yatılı yardımcı olarak alınca ikisinin de dünyası değişecektir. Normal şartlar altında hiçbir zaman yan yana gelmeyecek bu ikili iyisiyle kötüsüyle hayatın tadını beraber çıkarmaya başlarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Sevginin Gücü (1994) | IMDb: 8.6

4. Sevginin Gücü (1994) | IMDb: 8.6

Léon (1994)

Mathilda, New York'ta yaşayan ailesi dağılmış 12 yaşında küçük bir kızdır. Ailesini sevmeyen Mathilda için en değerli varlığı küçük kardeşidir. Babası uyuşturucu işlerine bulaşınca mafya ailenin tüm bireylerini öldürür. O sırada alışverişte olan Mathilda ise olaydan kılpayı kurtulur ve Leon'un kaldığı daireye saklanır. Leon ise çok soğukkanlı bir katildir. Ancak Mathilda'ya karşı içten bir sevgi besler ve ona kol kanat gerer. Aslında babalık, arkadaşlık gibi kavramlar ona çok yabancıdır.

3. Sıkı Dostlar (1990) | IMDb: 8.7

3. Sıkı Dostlar (1990) | IMDb: 8.7

Goodfellas (1990)

Henry Hill, Jimmy Conway ve Tommy De Vito adındaki iki gangsterle birlikte bir soygun düzenler. Jimmy ve Tommy, Henry'den başka soyguna karışan herkesi öldürür ve ardından mafyada hızlı bir yükselişe geçer. Gangster çetesi içinde hiyerarşik bir yapılanma vardır ve Henry bu durumu kendine yediremez.

2. Guguk Kuşu (1975) | IMDb: 8.7

2. Guguk Kuşu (1975) | IMDb: 8.7

One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)

Randle P. McMurphy ağzı çok iyi laf yapan özgür ruhlu bir mahkumdur. McMurphy, deli numarası yaparak Eyalet Akıl Hastanesi'nde kendisini 'kaçıklar' olarak nitelediği adamların yanına aldırır. Ve hemen ardından, onun bulaşıcı düzensizlik sevdası yeni geldiği yerdeki uyuşturucu rutinle karşı karşıya gelir. McMurphy Dünya Kupası maçları oynanırken, yeni arkadaşlarının yatıştırıcı ilaçlara boğulmuş bir şekilde ortalıkta bornozlarla dolaşmasına dayanamaz. Bu, savaş demektir! Bir tarafta McMurphy vardır. Diğer tarafta ise Hemşire Ratched. Ortada ise, koğuştaki herkesin kaderi.

1. Esaretin Bedeli (1994) | IMDb: 9.3

1. Esaretin Bedeli (1994) | IMDb: 9.3

The Shawshank Redemption (1994)

Andy Dufresne, genç ve başarılı bir bankerdir. Karısını ve karısının sevgilisini öldürmek suçundan yargılanır ve ömür boyu hapis cezası alır. Shawsank Hapishanesi'nde dayak, işkence, tecavüz, her türlü durum yaşanmaktadır fakat Andy gene de hayata bağlı ve iyimserdir. Bu tutumu etrafındakileri de etkiler. Andy umutlu bakış açısıyla çevresindeki tüm mahkumları, parmaklıklar arkasında bile özgür bir yaşam olabileceğine inandırır. Andy'nin bu çabalarına ortak olacak bir arkadaşı da olacaktır: Red.

YERLİ YAPIMLAR:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak (2004) | IMDb: 7.9

Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak (2004) | IMDb: 7.9

Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak (2004)

Recep ve Mehmet yazları, köylerinin yakınındaki Tavşanlı kasabasında çıraklık yapmakta olan iki köylü çocuğudur. Her ikisi de sinemaya delicesine tutkundur. Bu tutkunun sonucu olarak geceleri köydeki evlerinin terkedilmiş ahırında bir yandan derme-çatma bir film projeksiyon makinası yapmaya çalışırken, diğer yandan da hayatlarını tümden değiştirecek olan rejisörlük hayalleri kurmaktadırlar.

Gönül Yarası (2005) | IMDb: 7.9

Gönül Yarası (2005) | IMDb: 7.9

Gönül Yarası (2005)

Nazım Bey, Anadolu'da öğretmenlik yaptıktan sonra İstanbul'a dönmüştür. Burada Takoz Atakan'ın taksisinde şoförlük yaparak geçimini sağlamaya çalışan Nazım öğretmenle Dünya'nın yolları kesişir. Türkücü Dünya, psikolojik sorunları olan kocasından kaçıp İstanbul'a gelen ve kızıyla birlikte bir pavyonda çalışmaya başlayan bir kadındır. Nazım Bey, Dünya'yı her gün işe götürüp getirmeye başlar. Ancak, bir gün Dünya'nın eski kocası pavyonu basar. Nazım öğretmen de bu durumu görüp Dünya'ya ve küçük kızına sahip çıkar.

Kelebeğin Rüyası (2013) | IMDb: 8.0

Kelebeğin Rüyası (2013) | IMDb: 8.0

Kelebeğin Rüyası (2013)

Zonguldak'ta yaşayan, iki genç şair Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu, yeni yeni modernleşen bu madenci kentinde memuriyet hayatlarını sürdürürken, bir yandan da sanatla, edebiyatla ve en çok da şiirle iç içe yaşamaktadırlar. Belediye Başkanı'nın kızı Suzan'ın Zonguldak'a geri gelmesiyle Rüştü ve Muzaffer'in şiire olan inancı daha da artar.

Canım Kardeşim (1973) | IMDb: 8.7

Canım Kardeşim (1973) | IMDb: 8.7

Canım Kardeşim (1973)

Küçük Kahraman, ağabeyi ve ağabeyinin sadık arkadaşı Halit,birlikte yoksul ama neşeli bir hayat sürdürmektedir. Devamlı bir işleri olmayan ve günlerini daha çok aylaklıkla geçiren bu ikilinin tek amacı Küçük Kahramanın okuması ve hayatını kurtarmasıdır. Parasızlığa rağmen keyifli bir hayat geçiren bu küçük ailenin mutluluğu öğretmenin Kahramanla ilgili bir gerçeği ortaya çıkarmasıyla son bulur. Yapılan sağlık taramalarının ardından kan kanseri olduğu anlaşılan Kahramanın en büyük isteği ise bir televizyondur. Halit ve ağabey bundan sonra tüm güçlerini bir televizyon alabilmek için harcayacaktır.

Hababam Sınıfı (1975) | IMDb: 9.5

Hababam Sınıfı (1975) | IMDb: 9.5

Hababam sinifi (1975)

Öğrencilik hayatları haylazlık ve tembellik üzerine kurulu olan bir sınıf dolusu matrak öğrencinin, Özel Çamlıca Lisesi’nde yaşadığı yer yer eğlenceli, yer yer de dokunaklı öyküleri anlatan film, Hababam Sınıfı serisinin ilk filmidir. Keskin zekaları sayesinde tüm öğretmenlerini avuçlarında oynatıp okul düzeni ve eğitim sistemini alaşağı eden bu birbirinden renkli karakterdeki öğrenciler hem okulun hem de sinemamızın en yaramaz sınıfı olma özelliğinde. Ancak bu hükümdarlık okula atanan yeni müdür muavinin gelişiyle sarsıldığında, Hababam Sınıfı daha önce hiç karşılaşmadığı türden bir disiplin anlayışına ve zekaya sahip olan Mahmut Hoca tarafından unutulmaz derslere tabi tutulur.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
365
129
50
36
29
24
22
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?