Görüş Bildir
Haberler
Efsanevi Çizgi Romanlardan Uyarlandığını Muhtemelen Bilmediğiniz 11 Film

Efsanevi Çizgi Romanlardan Uyarlandığını Muhtemelen Bilmediğiniz 11 Film

Rafine Biri
14.07.2015 - 12:04 Son Güncelleme: 14.07.2015 - 13:46

Çizgi roman uyarlaması filmler gişede milyonlarca izleyiciye ulaşsa da, filmin aslının çizime dayalı sayfalar olduğu çoğu kimse tarafından bilinmez. Süper kahramanlar filmlerinin çoğunluğunun orijinali çizgi romanlardır fakat bu filmler de kimileri tarafından duygusu eksik veya öylesine filmler olarak yorumlanır. Süper kahramanların yanı sıra aklımıza hiç gelmeyen bazı filmlerin de senaryosu çizgi romanlara dayanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Son Osmanlı Yandım Ali | IMDB: 7,2 (2007)

1. Son Osmanlı Yandım Ali  | IMDB: 7,2 (2007)

Son Osmanlı Yandım Ali

Son Osmanlı Yandım Ali, Suat Yalaz’ın aynı adlı çizgi romanından sinemaya uyarlanmıştır. İstanbul’un işgal altında olduğu yıllarda Osmanlı külhanbeyi Yandım Ali’nin, Mustafa Kemal Paşa’yla yolunun kesişmesiyle başlayan Kurtuluş Savaşı macerasını anlatan başarılı bir dönem filmi.

2. Richie Rich | IMDB: 5,2 (1994)

2. Richie Rich | IMDB: 5,2 (1994)

Richie Rich

Dünyanın en zengin çocuğu olan Richie Rich, paranın alabileceği her şeye sahiptir. Ancak onun istediği asıl şey dostluktur. Uşağından başka kimsesi olmayan Richie kendine yeni arkadaşlar edinir. Onları evine davet ettiği gün annesi ve babası çıktıkları tatilde kaybolurlar. Rich Ailesi’nin şirketinin üst düzey yöneticilerinden Laurence Van Dough planlarını devreye sokmuştur çünkü. Richie yeni arkadaşlarının ve uşağının da yardımıyla anne babasını bulmak ve şirketin kontrolünü ele geçirmek zorundadır.

3. Persepolis | IMDB: 8 (2007)

3. Persepolis | IMDB: 8 (2007)

Persepolis

Tahran'da ailesiyle birlite yaşayan Merjane, işlek zekası ve korku tanımayan yüreği ile punk müzik, ABBA ve Iron Maiden'i keşfeden küçük bir kızdır. Bir muhalif olan amcasının trajik intiharına tanıklık eder. İran-Irak Savaşı yüzünden Tahran’ın çevresine bombalar düşerken, bu savaş onun günlük hayatının içine işler.

4. V For Vendetta | IMDB: 8,2 (2005)

4. V For Vendetta | IMDB: 8,2 (2005)

V For Vendetta

V olarak bilinen maskeli bir adam, geleceğin totaliter rejimle yönetilen İngilteresi'nde korkuyla sindirilmiş halkına egemenliği geri verebilmek için şiddete başvuran biridir. V İngiltere halkını, kendisiyle Guy Fawkes günü olan 5 Kasım’da Parlamento’nun çevresinde buluşmaya davet eder.

5. 300 Spartalı | IMDB: 7,8 (2006)

5. 300 Spartalı | IMDB: 7,8 (2006)
littledailyprophet.files.wordpress.com

300 Spartalı

Filmde Sparta Kralı’nın ordusu ile Pers ordusu arasında başlayan savaş tüm Yunanistan’ın Persler’e karşı birlik olmasını sağlar. Sparta Kralı Leonidas (Gerard Butler) ve emrindeki 300 Spartalının Pers Kralı Xerxes’in büyük ordusuna karşı duruşu başta ölümüne bir savaştır. Ancak bu durum dünyada ilk demokrasinin kuruluşuna da yardımcı olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Men In Black | IMDB: 7,2 (1997)

6. Men In Black | IMDB: 7,2 (1997)

Men In Black

Ajan K ve onun işe aldığı ‘amatör’ Ajan J, dünyaya diğer gezegenlerden gelen misafirlerin hayatını gözleyen iki kişidir. Ellerinde hafıza silme cihazları ya da lazerli tabancalar gibi üstün teknolojiler bulunan ekibin ön plandaki iki üyesi olan ‘siyah giyen adamlar’, dünyamızı dünya dışından gelme ihtimali olan terörist saldırılara karşı koruma amacındadırlar.

7. Wanted | IMDB: 6,7 (2008)

7. Wanted | IMDB: 6,7 (2008)

Wanted

Babası öldürülen Wesley Gibson’a, babasının intikamını alma fırsatı teklif edilir. Kötü adamları yok eden bir suikastçi olarak ünlenen babası bir suikaste kurban gitmiştir. Babasının bıraktığı yerden yola devam etmeye kararlı olan Gibson, babasının ortağı Sloan’dan eğitim almaya başlar.

8. Constantine | IMDB: 6,9 (2005)

8. Constantine | IMDB: 6,9 (2005)

Constantine

Angela Dodson, ikiz kız kardeşi Isabel’in ölümünün bir intihar olmadığını kanıtlayabilmek için özel dedektif John Constantine’den yardım ister. Ölen kadın dindar bir Katoliktir ve Angela, onun kendi canına kıymış olmasına ihtimal vermemektedir. John, şeytan avlayıp, onları ait oldukları yere gönderen, mistik güçler konusunda belirli bir ün sahibi bir kişidir. Isabel’in ölümü vakasına baktığında John, şeytanların, insan dünyasına girmeye çalıştıklarını fark eder ve John’un onlara karşı açtığı savaş, kendisini direkt olarak İblis ile bir çelişkiye yönlendirir.

9. Ghost Rider | IMDB: 5,2 (2007)

9. Ghost Rider | IMDB: 5,2 (2007)

Ghost Rider

Johnny Blaze hayatını motorsikleti sayesinde kazanmaktadır. Motorsikletiyle yaptığı akıl almaz gösteriler sayesinde bu extrem spora meraklı binlerce insanın saygısını ve sevgisini kazanmaktadır. Ancak bu parıltılı hayatın altını kazıyınca ortada büyük bir trajedi olduğu görülecektir. Johnny Blaze, yıllar önce sevdiği kadını kurtarmak için şeytanla bir anlaşma yapmıştır. Bu anlaşmaya göre Johnny geceleri şeytanın emrinde çalışan bir 'hayalet' olmak zorundadır.

10. Oldboy | IMDB: 8,4 (2003)

10. Oldboy | IMDB: 8,4 (2003)

Oldboy

Karısı ve bebeğiyle mutlu bir hayat süren işadamı Oh Dae-su bir gün evinin önünden kaçırılır. Uyandığında kendini özel yapılmış bir hücrede bulur. Karısının öldürüldüğünü öğrenen Dae-su, 15 yıllık tutsaklığın ardından serbest bırakılır. Oh Dae-su yemin etmiştir. Mutlu hayatını yok eden adamdan intikam alacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Teenage Mutant Ninja Turtles | IMDB: 5,9 (2014)

11. Teenage Mutant Ninja Turtles | IMDB: 5,9 (2014)

Teenage Mutant Ninja Turtles

New York şehrinin eski parlak günleri geride kalmıştır. Zira Shredder ve başında olduğu Foot Clan örgütü, emniyetten siyasete kadar her türlü resmi birimi ele geçirip, şehri istedikleri gibi yönetmeye kararlıdır. usta Splinter'ın uzun yıllardır yeryüzüne hiç çıkartmadığı dört ninja kaplumbağa Leonarda, Raphael, Michelangelo ve Donatello artık Shredder ile savaşmak için sabırsızlanmaktadırlar. Şiddetlenen suç olaylarına ve dahası masum insanların öldürülmesine göz yumamayan dört genç savaşçı, kimliklerini açık etmek pahasına yer yüzüne çıkarlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
2
0
0
0
0