Görüş Bildir
Haberler
Cizre'de Görev Yapan Gazeteci Vurulma Anını Kaydetti

Cizre'de Görev Yapan Gazeteci Vurulma Anını Kaydetti

Onedio Medya
22.01.2016 - 00:04 Son Güncelleme: 22.01.2016 - 08:57

Dün Şırnak Cizre'de aralarında HDP’li Faysal Sarıyıldız ve gazetecilerin de olduğu gruba ateş açılmış, grupta kurşunların hedefi olan üç kişi yaralanmıştı. Olay anı grupta bulunan ve açılan ateşle yaralanan İMC TV kameramanı Refik Tekin tarafından saniye saniye kaydedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün içlerinde HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın da yer aldığı bir grup, AİHM’in tedbir kararı vermesinin ardından yaralıları çıkarmak için dün Cudi Mahallesi’ne girmiş, ancak üzerlerine ateş açılmıştı.

Anadolu Ajansı: 'Teröristlerin arasında… kameraman olduğu ileri sürülen bir kişi'

Üç kişinin yaralandığı ve grubun bir bodrum katına saklanarak kurtulabildiği saldırıyı, Anadolu Ajansı, ‘Cizre’de yaralıları kaçıran dokuz terörist yaralandı’ diye servis etmişti. İMC TV kameramanı Refik Tekin’i ise ‘teröristler arasında… kameraman olduğu ileri sürülen bir kişi’ olarak tanıtmıştı.

Ajansın bu haberini Milliyet, Hürriyet ve Star gibi gazeteler de web sitelerinden aynı başlıkla yayınladı.

Anadolu Ajansı’nın iddiasına İMC TV'den yanıt geldi

Anadolu Ajansı’nın iddiasına İMC TV'den yanıt geldi

İMC TV'nin yaptığı açıklamada Refik Tekin için şu ifadeler kullanıldı:

“Tekin, ödüllü bir gazeteci, başarılı bir kameraman ve tecrübeli bir fotoğrafçıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tekin 2015'te Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü'nü alırken...

Haber alma hakkı için canı pahasına haber peşinde bir basın emekçisidir.

Türkiye, bölgede yaşananları onun kamerasıyla kaydettiği görüntülerle izledi.

Tekin ayrıca “Canlı yayında IŞİD’in sınır ihlali” görüntüleriyle Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü’nü kazandı.

Çektiği fotoğraflar pek çok ulusal ve uluslararası dergide yayınlandı, yurt içi ve yurt dışında karma sergilere katıldı.”

Olaya ilişkin videonun tamamı | Rahatsız edici görüntüler barındırmaktadır

DİSK Basın-İş'ten Refik Tekin Açıklaması

DİSK Basın-İş'ten Refik Tekin Açıklaması

Refik Tekin hakkında açıklama yapan DİSK Basın-İş, yaralananları “terörist” olarak duyuran ve kameraman Refik Tekin’den “kameraman olduğu ileri sürülen bir kişi” olarak bahseden Anadolu Ajansı’na da “Gazetecilik mesleğinin yüz karasısınız, ne uğruna meslektaşınızı terörist ilan edebiliyorsunuz?” diye seslendi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kısa bir süre önce DİHA muhabiri Nedim Oruç gözaltına alınıp bir spor salonuna götürüldüğünde 20 yıl önce öldürülen Metin Göktepe aklımıza gelmişti. Cizre'de dün polisin açtığı ateş sonucu Refik Tekin yaralandığında ise yine Cizre sokaklarında öldürülen İzzet Kezer'i hatırladık. Aslına bakarsanız hiç unutmadık, nasıl unutabiliriz ki? Bu ülkede yılın her ayında öldürülen bir kaç gazeteciyi anıyoruz. Takvim yaprakları, bombalanan gazete binaları, sansür ve sürgün yasalarının yıldönümleri ile dolu.

“Bu yaşadıklarına rağmen haberciler, halkın haber alma hakkı adına her gün bir kez daha sokağa çıkıyor. Hem de onları korkutmaya çalışanların, onlarca, yüzlerce silahlı korumayla gezmeye çekindiği sokaklarda tek başlarına geziyorlar. Gezmeye de devam edecekler.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan da açıklama geldi

Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan da açıklama geldi

Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın Refik Tekin ile ilgili açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Cizre’de haber takibi yapan İMC TV muhabiri Refik Tekin, özel harekat polislerinin açtığı ateşte yaralandı. Sol bacağından vurulan arkadaşımız, hastanede tedavi altında.

“Meslektaşımız silahla vurulduğu sırada, HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın da içinde olduğu bir heyetin Cudi Mahallesi’ndeki cenaze ve yaralıları almak için mahalleye girişini takip ediyordu.

“Heyetin üzerine ateş açıldı ve en az 10 kişi yaralandı. Arkadaşımız Tekin de bu sırada yaralandı. Yanında bulunan İMC TV muhabiri Saadet Yıldız, şans eseri yara almadan kurtuldu. Öncelikle Refik Tekin’e acil şifalar dilerken, İMC TV çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

“Arkadaşımızın yaralanmasından AKP iktidarını ve onun emrinde hareket eden polisleri sorumlu tutuyoruz. Günlerdir Cizre’de “sokağa çıkma” yasağı adı altında uygulanan ve büyük can kayıplarına yol açan sıkıyönetim, artık meslektaşlarımızın da hayatını tehdit eder boyuta geldi.

“Bölgede yaşayan insanlar gibi meslektaşlarımızın da hiçbir can güvenliği yok. Her şeyden önce can güvenliğinin sağlanabilmesi için, sıkıyönetim uygulamasına son verilmesini istiyoruz.

“TGS olarak, bölgede yaşanan gerçekleri bizlere ulaştıran meslektaşlarımızla dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha duyuyoruz”

Bacağından kurşunla yaralanan Tekin’in tedavisinin Mardin Devlet Hastanesi’nde sürdüğü belirtiliyor.

İMC TV, AA, Bianet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
elif ayaydın

İMC tv = pkk'nın propagandasını yapan tv kanalı o yüzden hiç bir şekilde gazeteci olarak saymamak gerek.

don quijote

X = Y diyince öyle olmuyor işte. Haddinizi bilin, kimin gazeteci olup olmadığını size mi soracağız? Ak-troller..

Pasif Kullanıcı

yaptığınız haberi sikeyim ya. bide şunlara destek olanlar yok mu onların da hayatını sikeyim. neymiş cesur gazeteciymiş gözünüz kör olmuş devlet düşmanlığınd... Devamını Gör

Burak Erdinc

KEŞKE ÖLSEYDİN AMK EŞEGİ