Görüş Bildir
Haberler
Bakan Eroğlu: ‘NASA da Kim Oluyor? Bizim Teknolojimiz Daha İleri’

etiket Bakan Eroğlu: ‘NASA da Kim Oluyor? Bizim Teknolojimiz Daha İleri’

ATKN
04.04.2016 - 10:40

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA), aralarında Türkiye'nin de olduğu Doğu Akdeniz ülkelerinde 1998'de başlayan kuraklığın son 900 yılın en kötüsü olduğuna dikkat çekmesiyle ilgili, 'NASA’nın meteorolojik hava tahminleri, bizim gerimizde. Geçen yıl yaptıkları tahminleri tutmadı mesela. Bizim teknolojimiz onlardan ileri. NASA da kim oluyor?' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Meclis'te gazetecilerle sohbet etti ve soruları yanıtladı.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın aktardığına göre Bakan Eroğlu, NASA'nın söz konusu araştırmasının sorulması üzerine şu yanıtı verdi:

'NASA’nın meteorolojik hava tahminleri, bizim gerimizde. Geçen yıl yaptıkları tahminleri tutmadı mesela. Bizim teknolojimiz onlardan ileri. NASA da kim oluyor? Onlar global ve kuşbakışı bakıyor iklim verilerine. Biz noktasal ve bölgesel tahminler yapıyoruz.'

‘Onların uyduları varsa, bizim de Göktürk’ümüz var’

‘Onların uyduları varsa, bizim de Göktürk’ümüz var’

Eroğlu, şöyle devam etti:

'Sadece Türkiye’ye değil, çevre ülkelere de bu hizmeti veriyoruz. Denizlerde kurduğumuz istasyonlarla bölgemizdeki en etkin tahminleri yapıyoruz. Onların uyduları varsa, bizim de Göktürk’ümüz var.'

'900 yılın en kötü kuraklığı'

'900 yılın en kötü kuraklığı'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) araştırmacıları, Türkiye, İsrail, Ürdün, LübnanFilistin, Kıbrıs ve Suriye’yi kapsayan Doğu Akdeniz bölgesinde 1998 yılında başlayan kuraklığın, muhtemelen son 9 asrın en kötü kuraklığı olduğunu bildirmişti.

ABD’nin New York kentindeki NASA Goddard Uzay Araştırmaları Enstitüsü’nden iklim bilimci Ben Cook önderliğindeki araştırma ekibi, Doğu Akdeniz’in iklim koşullarını ve suyun azalışını anlamak için bölgenin kuraklık geçmişini gösteren modeller oluşturmuştu.

Veysel Eroğlu, açıklamalarının ardından Twitter'da TT listesine yerleşti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
343
68
38
25
4
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Onur Işık

amk sizin nasa'dan önde olduğunuz tek konu saat farkı gelmiş dediğine bak

Narki

ülkeyi bu kafa yönetiyor işte! yazık çok yazık!

Darkwins

Aslında kuraklık ve küresel ısınmada yok, bunlar hep Amarikanın oyunları -_-