Görüş Bildir
Haberler
Türk-İş Verilerine Göre Yoksulluk Sınırı 4,584 Lira

Türk-İş Verilerine Göre Yoksulluk Sınırı 4,584 Lira

ATKN
25.02.2016 - 13:56 Son Güncelleme: 25.02.2016 - 15:53

Türk-İş, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 4,584 lira olduğunu açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Ankara'da hesaplanan gıda enflasyonun Şubat ayında et ve sebze-meyve fiyatındaki gerileme öncülüğünde yüzde 2.75 azaldığını, dört kişilik ailenin açlık sınırının 1,407 lira, yoksulluk sınırının ise 4,584 lira olduğunu açıkladı.

Geçen yıl Şubat ayında açlık sınırı 1,308 lira, yoksulluk sınırı 4,259 lira, bir önceki ay ise açlık sınırı 1,447 lira, yoksulluk sınırı 4,714 lira idi.

Türk-İş aylık raporuna göre, Şubat ayı itibarıyla, Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7.64 arttı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Raporda bu ay fiyat düşüşlerinde; et, tavuk, balık, sakatat, bakliyat ürünlerinin bulunduğu grupta et fiyatına yapılan müdahalenin ve yaş sebze-meyve fiyatlarının, mevsim koşullarının iyi olması ve Rusya'ya yapılan yaş sebze-meyve ihracatının gerilemesine de bağlı olarak gerilemesinin etkili olduğu belirtildi.

TÜİK'in aylık enflasyon verilerini açıklama tarihinden bir hafta önce açıklanan Türk-İş raporu, TÜİK enflasyon tahminlerine dair göstergelerden biri olarak değerlendiriliyor.

Reuters ve Türk-İş

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
32
11
9
5
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Ama duble yollarımız var sizi nankörler😉😉

Haydar Varyemez

zihniyet bu kadar işte.

infoguner

yalnız bir şey söylemek isterim, bu yoksulluğun asgari ücretin artışı ile doğru bir orantısı da var..yani asgari ücret ne kadar arttırılsa alım gücü o kadar... Devamını Gör

Hakan Bayram

Haklısın çoğu kısmında malesef üretken değiliz peki neden Çünkü; burası Türkiye Hiçbir başarı cezasız kalmaz

uzundonlu_kisot

zenginlik sınırı neden yok amk !

Kadir

Düşünsene! 1 insan en fazla 5 milyon TL varlık edebiliyor. O zaman insanlar daha fazlası için çalışıp açgözlü olmazdı. Dağılımdan dolayı yoksulluk sınırı diy... Devamını Gör