Görüş Bildir
Haberler
Sonra 'Biz Hala Gidemedik' Olmasın: Vize Verme Konusunda Avrupa Ülkelerinin Gıcıklık Sıralaması

Sonra 'Biz Hala Gidemedik' Olmasın: Vize Verme Konusunda Avrupa Ülkelerinin Gıcıklık Sıralaması

cakyz
08.03.2016 - 09:26

Evet dostlar kış soğuk, çoğumuzun üstünde sığınmacı ve ısınmacı bir politika izleme ihtiyacı uyandırıyor, enerjimizi düşürüyor falan filan fakat artık bu mevsimi yavaş yavaş geride bırakıyoruz ve yaklaşan yaz için çeşitli planlar yapmaya başlıyoruz. Eğer bu yaz Avrupa gezme düşüncesi akla düştüyse işinize yarayacak bir listeyi siz muhterem Onedio okuyucuları için derledik. En kolay vize alabileceğiniz 'Schengen' ülkelerini en zordan başlayarak sıralıyoruz. Manyaklık değil mi...

19. Almanya

19. Almanya

Kimi zaman akraba ziyareti, kimi zaman ise kültürel nedenler taşıyan başvurular, Alman hükümetinin en çok vize başvurusunu Türk vatandaşlardan almasına sebep olmakta ve bu nedenle red oranı da artmaktadır. Almanlar işini sağlama alıyor dostlar, aman dikkat!

18. Hollanda

18. Hollanda

Malumunuz Hollanda sertbest bıraktığı kafa yapıcı maddelerin sokaklarını süslemesiyle ünlü. E haliyle en çok korkulan ziyaretçi tipi de kafayı bulup etrafa zarar verme ihtimali olduğu düşünülen Türk vatandaşları oluyor. İki yüzlülüğe son ver Avrupa!

17. Danimarka

17. Danimarka

Sadece Türk vatandaşlarına değil, aynı zamanda diğer ülkelerin vatandaşlarına da büyük oranda red veren bir ülke Danimarka, vize başvurusu yapılacaksa en sakınalası ülkelerden.

16. Lüksemburg

16. Lüksemburg

Ufaktır, şirindir ama iş vize vermeye gelince kalleştir. En çok vize başvurusunu Türk vatandaşlarından alan Lüksemburg, en çok reddi de Türk vatandaşlarına veriyor...

15. Avusturya

15. Avusturya

Avusturya da Türk nüfusunun yoğunlukta olduğu bir yer. Güzelim dönerimizi yerler, çayımızı içerler ama iş vizeye gelince iki yüzlülük yaparlar. Ayıp değil mi?

14. Belçika

14. Belçika

Belçika devletinin en büyük korkusu terördür. Geçtiğimiz aylarda ülkenin her yerinde polisleri görmek mümkündü. Hal böyle olunca vize vermek konusunda da tereddüt ederler. Bulaşmamakta fayda var.

13. İsveç

13. İsveç

İsveç halkı Türk vatandaşlarına karşı bir sempati beslese de, ülkenin politik duruşu vize vermek konusunda cömert davranmaz. Almanya gibi ülkelere kıyasla eli bol olsa da, İsveç de ilk tercih olmamalıdır.

12. Fransa

12. Fransa

Fransa'nın en büyük gelir kaynaklarından biri tursitlerdir ki bu grubun en önemli parçalarından birini de Türk vatandaşları oluşturur. Eğer düğün dernek gibi bir amaçla Avrupa ziyareti planlanıyorsa, Fransa vizesi iyi bir tercih olabilir.

11. Finlandiya

11. Finlandiya

Kendi halinde, dünyanın tepesinde yaşayan bu komün, yabancılara karşı pek sevecen değildir. Fakat turist ihtiyacı da olan Finlandiya, eğer belgeleriniz tam ise, vize vermek konusunda sıkıntı çıkartmaz.

10. İzlanda

10. İzlanda

Buraya gitmek ister misiniz onu bilemeyiz fakat eğer olur da tatilinizi buzullara yakın bu ülkede geçirmek isterseniz, Türkiye'de işiniz gücünüz olduğunu kanıtladığınız sürece vize sıkıntısı çıkartmazlar.

9. Portekiz

9. Portekiz

Güneye indikçe işler kolaylaşır. Portekizli kardeşlerimiz biraz bizim gibidir: insanı seven, 'hoşgeldin' diyen tipler yani. Eğer ilginizi çekerse Portekiz vizesi almak diğer birçok ülkeye göre kolay olacaktır.

8. Norveç

8. Norveç

Onedio ahalisinin bu ülkeye büyük bir ilgisi olduğu biliniyor. Kırsal alanları, doğal güzellikleriyle gerçekten de ziyaret edilesi bir ülke. Vize konusunda da, eğer paranız olduğunu kanıtlarsanız bir sıkıntı çıkartmayan, rahat ve güzel insanların ülkesidir burası.

7. Slovakya

7. Slovakya

Slovakya son yıllarda şaha kalkmış olsa da, ekonomik açıdan Avrupa'nın en sıkıntılı ülkelerinden biridir. Bu nedenle, ülkeye para getirecek her turiste ilgiyle bakarlar. Vizesinin pek itibarlı olduğu söylenemese de, Avrupa'ya girmek için kolay bir yol Slovakya.

6. Litvanya

6. Litvanya

O kadar Avrupa ülkesinden kim, neden buraya gitmek ister bilinmez. Evet kızları güzel ama onun dışında pek bir numarası da yok. Eski Sovyet binaları dışında kültürel bir çekiciliği de pek yok açıkcası. Ama boşta kalmayayım, dağ taş da olsa bir yerlere gideyim diyorsanız, Litvanya güzel bir opsiyon.

5. Letonya

5. Letonya

Litvanya'nın aksine, Letonya'nın bir turiste teklif edebileceği onlarca ilginç şey var ve üstüne üstlük bu ülkeden vize almak da çok kolay. Gizli, köşede kalmış da olsa Letonya çok güzel bir seçenek.

4. İtalya

4. İtalya

İtalya'nın bir turiste teklif edebileceği onlarca şey bulunmaktadır. Avrupa'nın en çekici ülkelerinden biri olan İtalya, Türk vatandaşlarına vize konusunda cömert davranın ülkelerden biridir. Vize alması kolay ve gezecek onlarca yeri var. E daha ne olsun?

3. İspanya

3. İspanya

Akdeniz ülkeleri arasında bir vize kolaylığı var gibi görünüyor. Çünkü tıpkı İtalya gibi, İspanya da Türk vatandaşlarına kolayca vize veren ülkelerden... Barselona, Madrid... Haydi tatile!

2. Macaristan

2. Macaristan

Macaristan'ın bize karşı çok cömert olduğu söylenemez fakat ülkelerine girecek her turiste potansiyel para gözüyle baktıkları için vize konusunda da kolaylık sağlamaktadırlar. Budapeşte dışında bir turiste sunacak bir şeyleri olmasa da, Avrupa'nın Schengen alanına adım atmak ve daha sonra diğer yerlere geçmek için iyi bir opsiyon olabilir.

1. Yunanistan

1. Yunanistan

Komşumuz, kimi zaman kanlı düşmanımız, kimi zaman en yakın arkadaşımız; Yunanistan bize her zaman vize kolaylığı sağlamaktadır. Özellike İzmir ve İstanbul gibi batı şehirlerimizden Yunan vizesine başvuruyorsanız, istediğinizi alma ihtimaliniz çok yüksektir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
169
40
22
11
9
9
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
starlight

türkiye'deki bilmem kaç etnik unsur nedense yurtdışında hep teke iniveriyor. en son aziz sancar için etnisite kasanlar, roma'da tarihi esere kurdish boy yaza... Devamını Gör

Nigned Sahin

Irkçı şarlatanları her yörde görmek mümkün.Sayın medeni ,tek dişiniz kalmış da onla da kürtleri mi ısıracaksınız.Kim kendini türk diye pazarlıyor ,adamlar ba... Devamını Gör

Alican Guler

bu ne turk dusmanligi arkadas ya! Ben sayet 6 yildir avrupada yasiyorum ve turklerin hicbir zaman etrafa zarar verdigini gormedim, tabi bazi tipler olmuyor ... Devamını Gör

iremoy

Evraklarınız tamam ise korkulacak birşeyiniz yoktur, Almanya 2 seferdir 1 günde vize veriyor arkadaşıma. Bana ise 1 hafta sonra çıktı.