Görüş Bildir
Haberler
Listede Oppenheimer Yok: "En İyi Görsel Efekt Oscar'ı" İçin Kıyasıya Yarışan Birbirinden Muhteşem Filmler

Listede Oppenheimer Yok: "En İyi Görsel Efekt Oscar'ı" İçin Kıyasıya Yarışan Birbirinden Muhteşem Filmler

Oscar adaylarının açıklanmasıyla görsel efekt kategorisinde Oppenheimer'ın aday gösterilmemesi genel bir şaşkınlığa yol açtı. Gelin bu ödüle kimler aday gösterilmiş birlikte bakalım. 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Rebel Moon: Part One - A Child of Fire

18. Rebel Moon: Part One - A Child of Fire

IMDb: Henüz puanlanmadı. 

Özet: Galaksinin kıyısındaki barışçıl bir koloni, zalim Naip Balisarius'un orduları tarafından tehdit edildiğinde, gizemli bir geçmişi olan genç bir kadın olan Kora'yı, karşı koymalarına yardımcı olması için komşu gezegenlerden savaşçılar aramaya gönderirler. 

Oyuncular: Sofia Boutella, Jena Malone, Ed Skrein 

Yönetmen: Zack Snyder

17. The Boys in the Boat

17. The Boys in the Boat

IMDb: Henüz puanlanmadı. 

Özet: Film, Washington Üniversitesi erkek kürek takımının 1936 Berlin Olimpiyatları'nda altın madalya kazanarak dünyayı şaşkına çeviren muzaffer mazlum hikayesini anlatıyor.  

Oyuncular: Joel Edgerton, Callum Turner, Peter Guinness  

Yönetmen: George Clooney

16. The Marvels

16. The Marvels

IMDb: 5.9 

Özet: Carol Danvers, Monica Rambeau ve Kamala Khan, güçlerini her kullandıklarında birbirleriyle yer değiştirirler ve sorunlarını çözmek için ekip oluşturmaları gerekir. 

Oyuncular: Brie Larson, Teyonah Parris, Iman Vellani 

Yönetmen: Nia DaCosta

15. Transformers: Rise of the Beasts

15. Transformers: Rise of the Beasts

IMDb: 6.1 

Özet: Film, Dünya'da süren Otobotlarla Decepticon’lar arasındaki savaşta yeni bir Transformers türü olan Maximal'leri evrene dahil ediyor. 

Oyuncular: Anthony Ramos, Dominique Fishback, Luna Lauren Velez 

Yönetmen: Steven Caple Jr.

14. Indiana Jones and the Dial of Destiny

14. Indiana Jones and the Dial of Destiny

IMDb: 6.6 

Özet: Film, Soğuk Savaş döneminde uzay yarışı sürerken bir kez daha hortlayan Nazi tehlikesine karşı mücadele veren ünlü arkeoloğun hikâyesini anlatıyor. Yıl 1969 ve Indiana Jones işi bırakmaya karar vermiştir. New York'taki Hunter College'da on yıldan fazla bir süredir ders veren saygın arkeoloji profesörü, bugünlerde tek başına yaşadığı mütevazı dairesine çekilmeye hazırlanmaktadır. Arasının açık olduğu vaftiz kızı Helena Shaw'ın babasının yıllar önce Indy'ye emanet ettiği nadir bir eseri, zamandaki çatlakları bulma gücüne sahip olduğu iddia edilen meşhur Arşimet Kadranı'nı aramak için yaptığı sürpriz ziyaretle işler değişir. 

Oyuncular: Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas 

Yönetmen: James Mangold

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Napoleon

13. Napoleon

IMDb: 6.7  

Özet: Film Fransız İmparatoru Napolyon Bonapart'ın şaibeli yükselişini ve düşüşünü, karısı Josephine ile olan bağımlılık yaratan, değişken ilişkisinin prizması aracılığıyla iktidara olan amansız yolculuğunu anlatıyor.  

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby, Tahar Rahim  

Yönetmen: Ridley Scott

12. The Creator

12. The Creator

IMDb: 6.9 

Özet: İnsan ırkı ile yapay zeka güçleri arasında gelecekteki bir savaşın ortasında, karısının kaybolmasının yasını tutan eski bir özel kuvvetler ajanı, savaşı ve insanlığı sona erdirme gücüne sahip gizemli bir silah geliştiren gelişmiş yapay zekanın yakalanması zor mimarı Yaratıcı'yı yakalayıp öldürmek üzere görevlendirilir. 

Oyuncular: John David Washington, Madeleine Yuna Voyles, Gemma Chan 

Yönetmen: Gareth Edwards

11. Barbie

11. Barbie

IMDb: 7.0   

ÖzetBarbie, yaşadığı dünyanın koşullarına uymayan bir kadındır. Yaşadığı dünyanın 'mükemmel kadın' imajına uzak olduğunu farkeden Barbie, yaşadığı fantastik dünyadan dışlanır ve kimsenin iletişim kurmak istemediği biri halini alır. Uyum sağlayabileceği bir dünya bulma umuduyla bizim yaşadığımız gerçek dünyaya bir yolculuğa çıkar. Bu yeni dünyada, onu kendi evinde dışlanmış kılan farklılıkları, onu özel kılan avantajlara dönüşür.   

OyuncularMargot Robbie, Ryan Gosling, Issa Rae   

Yönetmen: Greta Gerwig

10. Nyad

10. Nyad

IMDb: 7.1 

Özet: Yüzücü Diana Nyad hep hayalini kurduğu şeyi 60 yaşında gerçekleştirmek için açık denizde yaklaşık 160 km yüzerek neredeyse imkânsız olan Küba-Florida etabını tamamlamaya çalışıyor. 

Oyuncular: Annette Bening, Jodie Foster, Anne Marie Kempf 

Yönetmenler: Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi

9. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

9. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

IMDb: 7.3 

Özet: Büyüleyici bir hırsız ve bir grup beklenmedik maceracı, kayıp bir kalıntıyı geri almak için destansı bir soyguna girişir, ancak yanlış insanlarla ters düştüklerinde işler tehlikeli bir şekilde ters gider. Zindanlar Ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasında Onur, efsanevi rol yapma oyununun zengin dünyasını ve oyuncu ruhunu, eğlenceli ve aksiyon dolu bir macerada beyaz perdeye taşıyor. 

Oyuncular: Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page 

Yönetmenler: John Francis Daley, Jonathan Goldstein

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Wonka

8. Wonka

IMDb: 7.5 

Özet: Fikirlerle dolu ve dünyayı her seferinde nefis bir ısırıkla değiştirmeye kararlı Willy Wonka, hayattaki en iyi şeylerin bir hayalle başladığının kanıtıdır ve Willy Wonka ile tanışacak kadar şanslıysanız, her şey mümkündür. 

Oyuncular: Timothée Chalamet, Gustave Die, Murray McArthur 

Yönetmen: Paul King

7. Society of the Snow

7. Society of the Snow

IMDb: 7.7 

Özet: 1972'de bir Uruguay uçağının And Dağları'nın orta yerine düşmesinin ardından hayatta kalan yolcular birbirlerine ümit kaynağı olur. 

Oyuncular: Enzo Vogrincic, Simon Hempe, Matías Recalt 

Yönetmen: J.A. Bayona

6. Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

6. Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

IMDb: 7.8 

Özet: Ethan Hunt ve IMF ekibi şimdiye kadarki en tehlikeli görevlerine atılıyorlar. Görevleri; yanlış ellere geçmeden önce tüm insanlığı tehdit eden korkunç bir silahın izini sürmek. Geleceğin kontrolü ve dünyanın kaderi tehlikedeyken ve Ethan'ın geçmişinden gelen karanlık güçler yaklaşırken, dünya çapında ölümcül bir yarış başlıyor. 

Oyuncular: Tom Cruise, Hayley Atwell, Ving Rhames 

Yönetmen: Christopher McQuarrie

5. Killers of the Flower Moon

5. Killers of the Flower Moon

IMDb: 7.9 

Özet: 1920’lerde, Oklahoma'daki Kızılderili birliği olan Osage’in üyeleri, petrolün kendi topraklarının altında olduğunu keşfeder. Artık varlık içinde olan üyeler, şoförlü araçlara binmeye, konaklar inşa etmeye, çocuklarını Avrupa’ya okumaya göndermeye başlar. Ancak bu zenginlik, birçok cinayeti de beraberinde getirir.   

OyuncularLeonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone   

Yönetmen: Martin Scorsese

4. Guardians of the Galaxy Vol. 3

4. Guardians of the Galaxy Vol. 3

IMDb: 7.9  

Özet: Koruyucular, Hiçbir Yer’i Koleksiyoncu’dan aldıktan sonra onları Thanos’un yarattığı şiddetli zararı gidermeye çalışırlar. Hiçbir Yer’i yalnızca kendileri için değil, haşin evren tarafından yurtsuz bırakılan bütün mülteciler için güvenli bir sığınak haline getirmek istemektedirler. Ama çok geçmeden Roket’in çalkantılı geçmişinin yankıları hayatlarını altüst eder. Gamora’nın kaybını atlatamayan Peter Quill, Roket’in hayatını kurtarma amaçlı tehlikeli görev için ekibini etrafına toplamalıdır ve bu öyle bir görevdir ki, başarılı olamazlarsa bizim bildiğimiz haliyle Koruyucular’ın sonunu getirebilir.  

Oyuncular: Chris Pratt, Chukwudi Iwuji, Bradley Cooper  

Yönetmen: James Gunn

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Godzilla: Minus One

3. Godzilla: Minus One

IMDb: 8.5 

Özet: Savaş sonrası Japonya'sında yeni bir terör yükseliyor. Harap olmuş insanlar savaşmak bir yana hayatta kalabilecekler mi? 

Oyuncular: Minami Hamabe, Ryunosuke Kamiki, Sakura Ando 

Yönetmen: Takashi Yamazaki

2. Poor Things

2. Poor Things

IMDb: 8.5  

Özet: Zavallılar, bir bilim insanı tarafından hayata döndürülen genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Genç bir kadın olan Bella, trajik bir şekilde ölür. Ancak sıra dışı bir bilim insanı olan Dr. Godwin Baxter beynini, bir bebeğin beyni ile değiştirerek onu hayata döndürür. Bexter’ın koruması altında olan Bella, etrafındaki dünyayı keşfetmek için kendini keşfetme yolculuğuna çıkar. Bu sırada onun yolu, becerikli ve ahlaksız bir avukat olan Duncan Wedderburn ile kesişir ve ikisi kıtalar arası çılgın bir maceraya atılır.  

OyuncularEmma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe  

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

1. Spider-Man: Across the Spider-Verse

1. Spider-Man: Across the Spider-Verse

IMDb: 8.7   

Özet: Film, radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla bambaşka bir dünyaya adım atıp, özel yeteneklerle donanan Miles Morales'in maceralarını konu ediyor. Gwen Stacy ile yeniden bir araya gelen Miles, Çoklu Evrenleri geçer. Miles bu sırada ne olursa olsun orayı korumakla yükümlü olan Örümcek - İnsanlarla karşılaşır. Büyük bir tehdit ile karşı karşıya olan kahramanlar, ne yapacaklarını bilemeyince Miles, kendisini diğer Örümcekler’in karşısında bulur. Miles, en sevdiği insanları büyük bir tehdite karşı koruyabilmek için yeteneklerini kullanmak zorundadır.   

Oyuncular: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Brian Tyree Henry   

Yönetmenler: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin K. Thompson

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın