Görüş Bildir
Haberler
Kovulduktan Sonra Dönüşleri Muhteşem Olmuş 19 Olağanüstü Başarılı İnsan

etiket Kovulduktan Sonra Dönüşleri Muhteşem Olmuş 19 Olağanüstü Başarılı İnsan

Patronunuz tarafından kapı dışarı edilmek kuşkusuz çok moral bozucu. Ama aşağıdaki başarı örnekleri, başta fiyasko gibi görünen durumların adeta bir fırlatma tahtasına dönüşebileceğinin ispatı. 

Steve Jobs'tan Jerry Seinfeld'e, kovulmalarını fırsata dönüştürüp inanılmaz birer sıçramayla geri dönmüş 20 olağanüstü insan...

Kaynak: http://www.businessinsider.com/succes...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Thomas Edison kovulduğu Western Union şirketindeki ofisinde gizli gizli deneyler yapıyordu.

1. Thomas Edison kovulduğu Western Union şirketindeki ofisinde gizli gizli deneyler yapıyordu.

Ta ki 1867'de bir gece, Associated Press telgraf bürosunda kimyasal bir kazaya sebep olana dek. 

Edison icatları üzerinde çalışmak ve okuyabilmek için gece vardiyasında çalışıyordu. Bataryalar üzerinde deney yaptığı bir gece yanlışlıkla yere döktüğü sülfirik asit, döşemeyi geçip bir alt kattaki patronunun masasına damladı 😕

Ertesi sabah kovulmuştu. Böylece tüm zamanını icat yapmaya adadı ve iki yıl sonra elektronik oy verme cihazı ile ilk patentini aldı.

2. Hillary Clinton, Alaska Valdez’de bir konserve somon firmasındaki işinden kovulmuştu.

'Elime bir kaşıkla bir çift çizme verildi; ve somonun içindekileri temizlemem istendi,' diyen Clinton, bu pozisyonda fazla kalmadığını, havyarları ayıklayan Japon balıkçıların çok yavaş çalıştığı için ona bağırdıklarını belirtiyor. 'Sonuç olarak beni oradan sepetlediler' diye ekliyor.

Paketleme bölümüne alındıktan sonra, paketlenen somonların 'yeşil-siyah olduklarını, korkunç göründüklerini ve koktuklarını' fark eden Clinton kalite kontrol sürecini sorgulamaya başlayınca, kontrol süreci toptan iptal oluyor ve aynı yerden ikinci kez kovuluyor 🙃

3. Steve Jobs, kurucu ortağı olduğu Apple'dan kovuldu. İkinci denemesiyse muazzam oldu...

3. Steve Jobs, kurucu ortağı olduğu Apple'dan kovuldu. İkinci denemesiyse muazzam oldu...

'Oyundan atılmıştım, resmen atılmıştım. Tüm yetişkinlik hayatımın hedefi gitmişti, ve bu çok yıkıcıydı.'

'The Second Coming of Steve Jobs' kitabının yazarı Alan Deutschman, Jobs'un 1985 yazını orta yaş krizi içinde, politikaya girmekten astronot olmaya kadar, ne yapmak istediğine karar vermeye çalışmakla geçirdiğini anlatıyor. 

Jobs Apple'dan ayrı kaldığı zamanlarda, daha sonra Apple tarafından alınan ve Pixar'ı piyasaya süren NeXT bilgisayar firmasını kurdu. On yıl kadar sonra Apple'a geri döndüğündeyse, malum, iPod, iPhone, ve iPad devrimini yarattı.

4. Walt Disney ilk animasyon işinden, “hayal gücü eksikliği ve iyi fikirilere sahip olmadığı” gerekçesiyle editörü tarafından kovuldu.

4. Walt Disney ilk animasyon işinden, “hayal gücü eksikliği ve iyi fikirilere sahip olmadığı” gerekçesiyle editörü tarafından kovuldu.

Üstelik bu, başarısızlıklarının sonu da değildi. Disney, Laugh-O-Gram ismindeki animasyon stüdyosunu satın alıp daha sonra iflasa sürükledi. Sonunda, hedefini çok daha karlı bir alana yöneltti: Hollywood.

Kardeşiyle beraber Kaliforniya’ya taşındı ve “Disney Brothers’s Studio”’yu kurdu. Bu stüdyoda Mickey Mouse ve Disneyland’i yarattı; ve 22 tane Oscar kazandı.

5. Jerry Seinfeld bir okuma provası esnasında, senaryoda kendi bölümünün olmadığını görene kadar kovulduğunu bile bilmiyordu.

Meşhur şovu “Seinfeld”den önce 1980’lerin başlarında, “Benson” isimli sitcom’da küçük bir rolü olan komedyen, yapımcılarla karakterin hikayesi hakkında çatışmaya düştü ve sadece dört bölüm sonra kovuldu.

Ne yazık ki kimse Seinfeld’e işten çıkarıldığını söyleme zahmetine girmemişti. Seinfeld çekimden bir gün önce okuma provasına geldi ve kendisi için senaryonun bir kopyasının hazırlanmadığını gördü. Yönetmen yardımcısı onu bir kenara çekti ve artık dizide olmadığını haber vermeyi unuttuklarını söyledi.

Seinfeld aşağılanmıştı tabii; ama yılmayıp hemen akabinde komedi kulüplerinde tekrar sahne almaya başladı. Ve şansına, ilk performansı esnasında bir yetenek avcısı da izleyiciler arasındaydı. Sonrasını biliyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Madonna Dunkin' Donuts'taki işini, müşterilerin üzerine jöle fışkırttığı gerekçesiyle kaybetti.

Biyografisini yazan Andrew Morton'a göre Madonna, okulu bırakıp meşhur olmak için New York'a taşındıktan sonra, sert bir başlangıç yaptı. Para kazanmak için Times Meydanı'ndaki Dunkin' Donuts'ta çalışmaya başladı. Ancak bu macera bir gün bile sürmedi: Bir müşterinin üzerine jöle fışkırttıktan sonra, kapı dışarı edildi.

Tüm zamanların en asi pop kraliçesi, 1979'da müzik sahnesine giriş yapana kadar pek çok fast food restoranında ve garsonluk işlerinde çalıştı.

7. Robert Redford, tembel ve özensiz bir işçiydi. Belli ki yetenekleri başka alanlardaydı.

7. Robert Redford, tembel ve özensiz bir işçiydi. Belli ki yetenekleri başka alanlardaydı.

Redford gençliğinde, El Segundo’da Standard Oil rafinerisindeki gemi tersanesinde forklift kullanmak ve tankları temizlemekle görevli bir işçiydi. 

Petrol tankının üzerinde uyurken amirine yakalanınca, kovulmak yerine kimya bölümünde şişe temizleme departmanına gönderildi. Ama sürekli cam şişeleri kırınca işten çıkarıldı.

Redford sonraları pek çok tuhaf işten daha kovuldu: “Kovulmam gereken işlerden kovuldum” diye açıklıyor. “Bu işlerde sadece para kazanmak için çalışıyordum ve fark ettim ki, bunların hiç biri bana göre değildi. Ben kesinlikle iş piyasası için yaratılmamıştım.' Hemen ardından da, oyunculuk yapmak için New York'a taşındı.

8. Rowling, Uluslarası Af Örgütü’nün Londra ofisinde sekreter olarak çalışıyordu.

8. Rowling, Uluslarası Af Örgütü’nün Londra ofisinde sekreter olarak çalışıyordu.

Ofis bilgisayarında hikayeler yazıyor ve Harry Potter adında genç bir büyücünün hayalini kuruyordu. İşverenleri en sonunda bu durumdan bıktılar ve kapıyı gösterdiler.

Yazmaya odaklanmaya karar verene dek geçirdiği birkaç yılda, kıdem tazminatının yardımıyla ayakta kalabildi. Kendisi bugün, tüm zamanların en meşhur kitap serisinin yazarı.

9. Baltimore’lu bir TV yapımcısı Oprah Winfrey’e, “televizyon için hiç uygun olmadığını” söyledi.

Oprah Winfrey, Baltimore'da WJZ-TV’deki akşam haberleri muhabirliğinden, haberleştirdiği hikayelere çok duygusal yaklaştığı gerekçesiyle kovuldu.

Yapımcısı ona televizyon haberleri için uygun olmadığını söyledi. Teselli olarak 'People Are Talking' isimli gündüz programında bir rol önerdi. Program çok popüler oldu, ve Winfrey sekiz yıl boyunca devam etti.

Sonunda Winfrey, 25 sezon devam eden 'The Oprah Winfrey Show”un sunucusu oldu. Forbes’a göre şu anda 3 milyar dolarlık bir servete sahip.

10. Mark Cuban bir bilgisayar mağazasındaki tezgahtarlık işinden kovuldu. Bu, başkası için çalıştığı son iş oldu.

10. Mark Cuban bir bilgisayar mağazasındaki tezgahtarlık işinden kovuldu.  Bu, başkası için çalıştığı son iş oldu.

Cuban’ın mezun olduktan sonraki ilk işlerinden biri bilgisayar yazılımı satışı yapmaktı. ancak o, bir patrona itaat etmektense girişimcilikle ilgileniyordu.

İşte geçirdiği birkaç aydan sonra, 15.000 dolarlık satış yapma şansını yakaladı. Sadece patronunun iznine ihtiyacı vardı. Patronu bu satışı yapmamasını söylediğinde, Cuban gözünü karartıp satışı gerçekleştirmeye karar verdi; ve ofise döndüğünde kovulduğunu öğrendi. 

Kısa bir süre sonra Cuban, Micro-Solutions’ı kurdu ve Forbes’in dediğine göre, o zamandan bugüne 3 milyar dolar kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Anna Wintour, ilk işi olan Harper's Bazaar’da çaylak moda editörlüğü görevinden kovuldu.

11. Anna Wintour, ilk işi olan Harper's Bazaar’da çaylak moda editörlüğü görevinden kovuldu.

Wintour kariyerine, Harper’s Bazaar dergisinde çaylak moda editörü olarak başladı. Yenilikçi çekimleriyle epey yankı uyandırdı ancak editör Tony Mazalla yaptıklarını fazla rahatsız edici buldu. 9 ay sonra işten atıldı.

Kovulmak onu asla tarzından geri döndüremedi. Moda öğrencilerine “Hepinize kovulmayı tavsiye ederim.” demesiyle bilinir!

Vogue’un şef editörü olduğunda sadece 27 yaşındaydı...

12. Wall Street’in en güçlü kadınlarından Sallie Krawcheck, Bank of America’dan 2011 yılında kovuldu.

12. Wall Street’in en güçlü kadınlarından Sallie Krawcheck, Bank of America’dan 2011 yılında kovuldu.

Citi’den transfer ettikten iki yıl sonra Bank of America, küresel sermaye piyasası ve yatırım yönetimi departmanı başkanı Krawcheck'i işten çıkardı. 

Haziran 2013’te Third Metric konferansında, işten çıkarıldığı için minnettar olduğunu söyleyecekti: ‘Kaç kişi kovulduktan sonra The Wall Street Journal’ın kapağına çıkabilir ki?’”

“Citi’den kovulmamın hemen ardından, kadın oluşumun bunda etkisi olup olmadığını sorsaydınız kesinlikle yok derdim. Şimdi ise, tam olarak emin değilim, derim.”

Krawcheck, 2013 yılında, 130 ülkede 30.000’den fazla üyesi olan 85 Broads isimli kadın örgütünü aldı ve Ellevate Network olarak adını değiştirdi.

13. Michael Bloomberg, kendi şirketini kıdem tazminatı ile kurdu. Şu anda ABD’nin en zenginlerinden biri.

13. Michael Bloomberg, kendi şirketini kıdem tazminatı ile kurdu. Şu anda ABD’nin en zenginlerinden biri.

Bloomberg, bir yatırım bankası olan Salomon Brothers’da ortaktı. 1998’de Salomon Brothers, daha sonra Citigoup’a dönüşen bir şirket tarafından satın alındı. “Bloomberg by Bloomberg” isimli otobiyografisinde belirttildiğine göre, kallavi bir kıdem tazminatı ile işten çıkarıldı.

Bu parayla Innovative Market Solutions isimli finans danışmanlığı şirketini kurdu. Daha sonra Bloomberg LP adını alan şirket, yatırımcıların doğru bilgiye kolayca ilerleyebilmesini sağladı ve 1989’da 2 milyar dolarlık bir değere sahip oldu.

Forbes’a göre, eski New York valisi bugün 38.4 milyar dolarlık bir servete

sahip.

14. Julia Child reklamcılık işinden “ileri derecede itaatsizlik” yüzünden kovuldu.

14. Julia Child reklamcılık işinden “ileri derecede itaatsizlik” yüzünden kovuldu.

1930’ların başında, ev mobilyası firması olan W&J Sloane’ın Los Angeles şubesinde reklam müdürüydü. Bu pozisyona geldikten birkaç ay sonra “emre itaatsizlikten” işten çıkarıldı.

Child Paris’e taşındıktan sonra Fransız mutfağına ilgi duymaya başladı ve Cordon Bleu aşçılık okuluna kaydoldu. Çok ilgi gören 'Mastering the Art of French Cooking' kitabı ile karmaşık Fransız mutfağını gündelik Amerikan mutfağına uyarladı. 'The French Chef' ve 'Julia Child and Company' gibi oldukça popüler yemek programları ile bir televizyon ikonu haline geldi.

15. Colonel Harland Sanders, asabiyeti yüzünden onlarca işten kovuldu.

15. Colonel Harland Sanders, asabiyeti yüzünden onlarca işten kovuldu.

1920’lerde tekerlek satan Colonel Harland Sanders, Kentucky’de en çok satış yapan eleman oldu ancak asabiyeti yüzünden işini kaybetti.

Times’ın belirttiğine göre, 65 yaşında ilk restoranını kapatıp iflas edene kadar onlarca işten daha kovulmuştu. Restoranını kaybettikten sonra, ABD’yi bir uçtan bir uca dolaşarak tavuk kızartması satacak birilerini aradı. 1964 yılında, 74 yaşındayken, 600’den fazla şubesi olan restoran zincirindeki hissesini 2 milyon dolara bir grup yatırımcıya devretti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Truman Capote, şair Robert Frost’un onurunu kırdıktan sonra The New Yorker’dan kovuldu.

16. Truman Capote, şair Robert Frost’un onurunu kırdıktan sonra The New Yorker’dan kovuldu.

The New Yorker’da çalışmak için okulu bırakan Capote’un en büyük hayali, bu prestijli dergide bir yazısının yayımlanmasıydı.

İki yıl sonra, ünlü şair Robert Frost’un düzenlediği bir şiir dinletisine katıldı. Soğuk algınlığından mustarip Capote, dinletinin ortasında ayrıldı. Frost çok içerlemişti. Çalıştığı dergiyi öğrendi onu kovmalarını söyledi.

Kovulması Capote'un kariyerine zarar vermedi. Harper's Bazaar ve Mademoiselle dergilerinde kısa öyküleri çıkmaya başladı. Birkaç yıl sonra da ilk romanını yayımladı.

17. Home Depot şirketini kurmadan önce, kurucuları Bernie Marcus ve Arthur Blank işlerinden kovulmuşlardı.

17. Home Depot şirketini kurmadan önce, kurucuları Bernie Marcus ve Arthur Blank işlerinden kovulmuşlardı.

Marcus ve Blank, Handy Dan isimli Güney Kaliforniyalı bir ev merkezi zincirinden kovulduktan sonra, Handy Dan’de çalışırken akıllarına gelen bir fikirden yola çıkarak kendi ev dekorasyon firmalarını kurmaya karar verdiler: Sadece indirimli ürünlerin satılacağı bir mağaza… Adını Home Depot koydular. 10 yıldan kısa bir süre içinde 100’den fazla mağaza açtılar ve 2.7 milyar dolarlık satış yaptılar.

Kendilerini kovan Handy Dan 1989'da kapandı.

18. Super Bowl'da yılın antrenörü seçilmeden önce Bill Belichick, Cleveland Browns’dan kovulmuştu.

2000 yılında New England Patriots’a katıldıktan sonra, takım altı kere Super Bowl’a katıldı ve dört kez kupayı kaldırdı. Ancak 1995’te ilk antrenörlük denemesinde kulüp sahibi Art Modell tarafından Cleveland Browns’dan kovulmuştu.

Belichick Ulusal futbol liginde 2003, 2007, ve 2010 sezonlarında yılın antrenörü seçildi ve lig tarihinde en uzun süre aktif olarak bu işi yapan kişi oldu. Tarihin en iyi antrenörlerinden biri olduğu düşünülüyor.

19. Lee Iacocca'nın fikirleri Ford tarafından istememişti; o da fikirlerini Chrysler’a götürdü.

19. Lee Iacocca'nın fikirleri Ford tarafından istememişti; o da fikirlerini Chrysler’a götürdü.

Iaccoca, Ford firmasında en tepeye yükselmişti. Ancak şirketin CEO’su

ve yönetim kurulu başkanı Henry Ford Jr.’a tosladı. Birkaç hayata geçmeyen fikirden sonra, Iacocca’ya yol verildi.

Daha sonra Iaccoca, Chrysler tarafından işe alındı. Ford tarafından reddedilen Dodge karavan ve Plymouth Voyager gibi pek çok fikri Chrysler’da hayata geçirdi.

1992’ye kadar Chrysler’ın CEO’su olarak kaldı ve firmanın rekorlar kıran kar oranlarında büyük emeği oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
327
52
24
16
15
10
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Uygun

"Kovulduktan Sonra Dönüşleri Muhteşem Olmuş 20 Olağanüstü Başarılı İnsan"a değil de kovulduktan sonra hapı yutmuş yüzbinlerce başarısız insanı düşünün. kovul... Devamını Gör

Nedim Karaca

Thomas edisondan nefret ederim.

animecoolgirl

Anti Edison Team Nikola Tesla

animecoolgirl

beni de kovun

Emre Uygun

bu yukardaki istisna siz gene de işinize sarılın