Görüş Bildir
Haberler
İzlemeyen Bin Pişman! İşte 2016 Yılının En İyi 15 Yabancı Dizisi

İzlemeyen Bin Pişman! İşte 2016 Yılının En İyi 15 Yabancı Dizisi

theolonius
08.08.2016 - 10:13

Empire sinema dergisinin bu yıla damgasını vuran dizileri belirlediği listede yeni başlayan dizilerin yanı sıra devam eden diziler de var. 

İşte 2016'nın en iyi televizyon yapımları:

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Preacher (2016– )

15. Preacher (2016– )

IMDb:8,4

Preacher, 1995-2000 yılları arasında yayımlanmış toplam 75 sayılık bir çizgi romandan uyarlamadır. 

Jesse, zamanında kötü işlere bulaşmış birisidir. Aynı zamanda baba mesleği vaizlik görevini de yapmaktadır. Bir gün yaptığı işleri bırakıp babasının kilisesine geri döner ve orada vaizlik yapmaya başlar. Tanrı’nın evinde günahlarından arınmayı ve günahkar olan insanları Tanrı’nın yoluna sokmayı amaç edinmiştir.

İlk sezonu 10 bölüm süren dizi, kısa bir süre önce 13 bölümlük 2. sezon onayını aldı.

Kaynak: 22dakika.org

14. Stranger Things (2016– )

14. Stranger Things (2016– )

IMDb:9,1

Arkadaş canlısı, hayatında her şeyi düzgün olan bir çocuk aniden ortadan kaybolur. Bu gizemli kayboluşun ardından ailesi ve yerel polis çocuğu aramaya başlar ancak ellerinde hiçbir şey yoktur ta ki gizemli bir başka kız ortaya çıkana kadar. Yıllar önce kaybolan başka bir çocuk yeniden ortaya çıkar. Will’in bir şeyden saklandığını söylemesi olayları daha karmaşık bir hale getirir. Devletin gizli projelerinden birimi yoksa doğa üstü bir güç mü ?

Netflix’in fantastik, korku dizisi Stranger Things 15 Temmuz tarihinde tüm bölümleriyle beraber yayınlandı. Ve büyük bir ilgi gördü. Şimdiden 2.sezonu büyük bir merakla bekleniyor.

Kaynak: cimsir.com

13. Broad City (2014– )

13. Broad City (2014– )

IMDb:8,5

Dizinin belirli bir ana konusu yok. Dizide çok yakın arkadaş olan Ilana ve Abbi’nin absürtlüklerle dolu New York’ta geçen günlük yaşamları anlatılıyor.

Popüler kültüre, günümüz siyasetine, feminizme çokça göndermeler yapıyor; Amerikan kültüründen ve Amerika’da olan bitenden az çok haberdarsanız diziden alacağınız zevk kat ve kat artacaktır.

Dizinin son olarak 3. sezonu yayınlandı, 4. ve 5. sezon onaylarını ise çoktan aldı. Eleştirmenler ve izleyiciler tarafından çok sevilen bir dizi, büyük ihtimal Ilana ve Abbi sürdürmek istediği kadar sürecektir.

Kaynak: 22dakika.org

12. Unbreakable Kimmy Schmidt (2015– )

12. Unbreakable Kimmy Schmidt (2015– )

IMDb:7,9

Bir tarikat üyesi olan 29 yaşındaki Kimmy Schmidt ve diğer 3 kadın kıyamet söylentileri nedeni ile bir papaz tarafından tutsak edilmiştir. 15 senesini yeraltında bir sığınakta geçiren ve dış dünyadan habersiz yaşayan Kimmy bir operasyon sonrası kurtarılır. New York'ta kendisine yeniden bir düzen kurmaya karar verir ve tanımadığı bir adam olan Titus Andromedon ile ev arkadaşı olur. Ayrıca Manhattan'ın sosyetik zenginlerinden Jacqueline Voorhees'in malikanesinde dadı olarak işe alınır. Kimmy yeniden bu yabancısı olduğu dünyaya uyum sağlamaya çalışsa da alışması pek kolay olmayacaktır.

13 bölümlük bir komedi olarak tasarlanan dizi oldukça olumlu eleştiriler alınca 2. sezon için yenilendi.

Kaynak: dizifilmler.info

11. The Walking Dead (2010– )

11. The Walking Dead (2010– )

IMDb:8,6

AMC'nin iddialı dizilerinden biri olan The Walking Dead 6. sezonuyla Ekim ayında izleyicileriyle buluştu.

The Walking Dead, aynı adlı çizgi roman serisine dayanmaktadır. Roman, dünya çapında beklenmedik bir biçimde ortaya çıkan esrarengiz bir bulaşıcı beyinsel hastalık sonucu, modern medeniyetin sonunu getiren bir zombi salgınını konu eder. Bu dünyada, zombiler, hikayenin geçtiği bölgenin yerel argosunda 'aylaklar' adıyla anılmaktadır. Sadece beyinleri yok edilerek etkisiz hale getirilebilen bu aylaklar, herhangi bir canlıyı yakalayıp parçalayarak yiyen 'yaşayan ölüler' olarak betimlenmiştir. Aylaklar, ayrıca, sağlıklı insanları ısırarak veya tahrip ederek içlerindeki zombi virüsünü bulaştırma yoluyla kendileri gibi birer zombiye dönüştürebilmektedir. Seri, bu vahşi zombilerin ortaya çıkışını ve bu ani gelişme sonrasında kendilerini amansız bir yaşam mücadelesi vermek zorunda bulan bir küçük grubun hikâyesini ele almaktadır.

Televizyon dünyasının en popüler yapımlarından biri olan The Walking Dead dizisinin 7. sezonu 23 Ekim 2016 tarihinde yayınlanmaya başlayacak.

Kaynak: tr.wikipedia.org

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Veep (2012– )

10. Veep (2012– )

IMDb:8,1

Veep, ABD başkan yardımcılığına getirilen Selina Meyer için bu mevkinin beklediği gibi çıkmaması, Meyer’in başkan yardımcılığında umduğunu bulamaması ve işiyle ilgili herkes tarafından uyarı alması ekseninde gelişen olayları konu ediyor.. Doğaçlama bir komedi tarzında olan dizi, “dünyanın en güçlü ofisine hükmederken başınıza neler gelir” sorusunu komik bir dille yanıtlıyor.

Nisan ayında dördüncü sezonuyla dönen politik komedi dizisi Veep‘te (İngilizce’de Başkan Yardımcısı’nın kısaltılmış hali) Beyaz Saray’ı, Başkan Yardımcısı ve onu memnun etmek için didinip duran çalışanlar gözünden görüyoruz.

Kaynak: yabancidizibul.com ve 22dakika.org

9. Better Call Saul (2015– )

9. Better Call Saul (2015– )

IMDb:8,8

Breaking Bad dizisinin spin-off projesi olarak oluşturulan 'Better Call Saul'' ilk bölümünü izleyen 6,9 milyon kişiyle Amerika'da kablolu yayında en iyi açılışı yaptı.

Senaryo Breaking Bad'in 7 sene evvelinden başlar. Diziye ismini veren sahtekar avukat Saul Goodman karakterini Bob Odenkirk canlandırmaktadır. Gerçek adı Jimmy McGill olan avukatımız zeki, çalışkan, hırslı ve kurnaz bir kişiliğe sahiptir. Buna rağmen maddi kriz içerisindedir ve zar zor geçinebilmektedir. İyi bir isim yapabilmek için mücadele ederken vicdanı ile hırsları arasında kalan Jimmy şöhret basamaklarına giden yolu aslında çok iyi bilmektedir. Zamanla ahlaki değerlerini suçlulara karşı kısmen yıkacak ve tehlikelerle dolu bir serüvenin içinde kendini bulacaktır.

İlk sezonu daha yayınlanmadan 2. sezon için onay alan dizi, 2.sezonu devam ederken de 3. sezon için onay aldı.

Kaynak: dizifilmler.info

8. Bosch (2014– )

8. Bosch (2014– )
tribzap2it.files.wordpress.com

IMDb:8,3

Michael Connelly'ın üç romanından ilham alınarak oluşturulan dizinin yönetmen koltuğunda Mr. Robot, The Wire gibi filmlerinde çekimlerini yapan Jim McKay oturmakta.

Dizi, günümüzden 2 yıl öncesinde yaşanan bir flash-back senaryosu ile başlamaktadır. Los Angeles Polis Departmanı Dedektifi Harry Bosch (Titus Welliver) ortağı Dedektif Jerry Edgar (Jamie Hector) ile birlikte bir şüpheliyi takip eder. Köşeye sıkıştırdığı şüpheli bir anda ona silahını doğrultunca Bosch ani refleksle şüpheliyi öldürür. Şüphelinin ölümünden sonra ailesi Bosch'a dava açar ve yargılanma sürecinin yaşandığı günümüze gelir.

Eleştirmenler tarafından da olumlu yorumlar elde etmiş olan dizi 2. sezon için yenilendi. 3.sezon onayını da şimdiden aldı.

Kaynak: dizifilmler.info

7. Happy Valley (2014– )

7. Happy Valley (2014– )

IMDb:8,5

Dizi 29 Nisan 2014’de BBC One’da yayın hayatına başlayıp, 3 Haziran 2014’teki 6’ncı bölümüyle ilk sezonunu tamamladı. Aslında “ilk sezonu” demek de doğru olmaz zira normalde mini-dizi olarak tasarlanmıştı. Ama izleyiciden aldığı iyi tepkiler ve yüksek reytingler sonrası 18 Ağustos 2014’te 2’nci sezon onayını aldı. 

Batı Yorkshire kasabasının Polis Çavuşu Catherine Cawood 8 sene önce intihar eden kızının acısını hala unutamamıştır. Güçlü ve iradeli bir kadın olan Catherine kızının ölümünden sonra torunu Ryan'a kendi bakmak zorunda kalmıştır. Kızına tecavüz ederek, intihar süsü verdiğinden şüphelendiği uyuşturucu satıcısı Tommy Lee Royce'un mahkumluğu sona ermiş kasabaya geri dönmüştür. Kasabada uzun süredir uyuşturucu illeti baş göstermekte kız kardeşi Clare'de uyuşturucu tedavisi görmektedir. Catherine, bir yandan kasabanın uyuşturucu sorunu, diğer yandan kız kardeşinin tedavisi ile uğraşırken kasabada yaşanan bir adam kaçırma olayı işleri iyice çığrından çıkarır.

Medya ve Tv eleştirmenleri tarafından 'İngilizlerin Fargo'su' olarak övgü alan dizinin 3.sezonu için henüz bir açıklama yapılmış değil.

Kaynak: dizifilmler.info ve 22dakika.org

6. Peaky Blinders (2013– )

6. Peaky Blinders (2013– )

IMDb:8,8

Dizi kurgu, yaratılan ortam ve replikler bakımından eşsiz. Oyunculuklar muazzam. Karakterler kelimenin tam anlamıyla ”cuk” oturmuş. Her şey yerli yerinde. Yani anlayacağınız elinizi nereye atsanız bir şey kalan türde dizilerden değil. Diziyi izlerken acımasız Peaky Blinders çetesi ve savaştan sonra ortaya çıkan diğer çetelerin karanlık ve puslu atmosferini iliklerinize kadar hissedebileceksiniz. 

İngiliz dizisi olan Peaky Blinders’ı izlemezseniz çok şey kaybedersiniz. Bu yüzden bu puslu ortama sizde dahil olun ve replikler akıp giderken her bölümünde sizi büyüleceyecek müziklerin keyfini çıkarın.

Kaynak: fantazya.net

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The People v. O.J. Simpson: American Crime Story (2016– )

5. The People v. O.J. Simpson: American Crime Story (2016– )

IMDb:8,5

American Crime Story. FX kanalında yayınlanan dizi bir antoloji serisi. İlk sezonda O.J. Simpson davasını konu olarak ele alındı.

1994 yılının Haziran ayında, Amerika’da yaşayan bir Türk (Şükrü Boztepe), Nicole ve Nicole‘un sevgilisi olduğu tahmin edilen Ronald Goldman‘ın cesetlerini bulur. Olay yerine gelen polisler yapılan incelemelerde kanlı bir eldiven bulurlar. Ayrıca başka kan izlerine de rastlarlar. Bu sırada karısının cenazesiyle meşgul olan O.J, toplanılan deliller sonucu polis tarafından suçlu bulunur ve hikayemiz başlar.

Kaynak: 22dakika.org

4. Line Of Duty (2012– )

4. Line Of Duty (2012– )

IMDb:8,3

Suç, drama, gerilim ve polisiye gibi türleri bünyesinde barındıran dizinin üç sezondur süren hakimiyeti halen daha devam ediyor. 3.sezon finali 28 Nisan 2016 tarihinde yayınlanan bölümle ekranlara geldi. Şimdi ise dizinin yeni sezon onayını alması bekleniyor.

Line of Duty konusu itibariyle her an karşılaşacağımız bir sosyal durumun karşımıza çıkarılmasını içeriyor. Polislerin yozlaşmış ve çarpık bir biçimde kitleleşmiş olmasından yola çıkan hikâyede bir polis baskınıyla tüm hikâye başlıyor. Ardından ise beklenmeyen olayların yaşanacak olması polis memurlarını şoka sokarak olayın daha büyük bir çembere yayılmasını sağlayacaktır.

Tabi tamamı bunun ortaya çıkmasını istemez. Hepsi olayın üstünün örtülmesinde ve delillerin karartılmasında hem fikirdir. Yalnızca Steve Arnott hariç. Kendisi olayın örtülmemesi gerektiğini düşündüğünde ise tan anlamıyla bir kör dövüş başlar. Line of Duty dizisi 3 sezondur harika bir hikâye temelinde izleyicisiyle buluşuyor.

Kaynak: harikadiziler.com

3. The Night Manager (2016– )

3. The Night Manager (2016– )

IMDb:8,3

Dizi, John le Carre’nin 1993’te yayınlanan aynı isimli casusluk romanından uyarlanıyor. İngiltere yayınını tamamlayan dizi, Nisan ayında da Amerika’da yayınlanmaya başladı.

John le Carré'nin aynı adlı kitabından uyarlanan dizi, lüks bir otelde çalışmaya başlayan Jonathan Pine isimli bir İngiliz askerini odağına alıyor. Otelde Jonathan’ın yolu Sophie adında Arap asıllı bir Fransız ile kesişir ve kız ona karaborsa silah tüccarı Richard Onslow Roper hakkında bazı bilgiler verir. Jonathan bu bilgileri İngiliz istihbaratına paylaştıktan kısa bir süre sonra Sophie ölü bulunur. Genç adam gizli servise katılmaya ve intikam almaya karar verecektir.

Kaynak: beyazperde.com

2. The Americans (2013– )

2. The Americans (2013– )

IMDb:8,3

Dizinin yaratıcısı olan Joseph Weisberg eski bir CIA ajanıdır. Sezonları 13’er bölüm olan dizinin 4.sezonu yayınlandı. Kısa bir süre önce de 5. ve 6. sezon onayını aldı.

Hikayemiz dünyanın kutuplaşmayla doğu ve batı bloğu olarak ikiye ayrıldığı bir dönemde geçiyor. A.B.D. başkanlık koltuğuna Ronald Reagan’ın oturmasıyla ikili ilişkilerde gergin bir döneme girilir. Biz ise hikayenin bu tarafında, olaylara iki Sovyet KGB ajanın hayatları üzerinden dahil oluyoruz.

Amerika’nın dört bir yanına dağılmış olan bu Rus ajanlar, süper gizli kimliklere sahiptirler. Tek bir kelime Rusça konuşmaları dahi yasaktır. Bir Amerikalı’dan daha iyi olan İngilizceleri ile toplum içine kaynaşıp fark edilmeden yaşarlar. Yerel yaşam tarzına uyum sağlarlar. Burada bir aile kurup, çoluk çocuğa karışıp normal bir hayat sürerler. Kimliklerini ise çocuklarından dahi saklarlar. Son derece tehlikeli olan istihbarat toplama işlerinin yanı sıra, kendilerini gizlemek için sıradan birer işe de sahiptirler. FBI ise yavaş yavaş onlardan haberdar olmaya başlamıştır.

Kaynak: 22dakika.org

1. Ve zirve... Game Of Thrones (2011– )

1. Ve zirve... Game Of Thrones (2011– )

IMDb:9,5

Efsane dizi hakkında söylenebilecek pek fazla bir şey yok. Westeros kıtasında bulunan birleşik Yedi Krallık’ın uzun bir yaz döneminden çıkması ve kışın yaklaşmasıyla başlar. 

 7. ve 8.sezonun yayınlanmasıyla sonra erecek. ilk 6 sezonu izlemediyseniz bir an önce başlayın. Pişman olmayacaksınız. 😊

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
508
280
114
74
51
51
44
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın