Görüş Bildir
Haberler
İstiklal Caddesi Bombacısı Hakkında Bugün Basına Yansıyan 4 Bulgu

İstiklal Caddesi Bombacısı Hakkında Bugün Basına Yansıyan 4 Bulgu

FreiGeist
21.03.2016 - 10:19 Son Güncelleme: 21.03.2016 - 13:24

İstiklal Caddesi’nde dört kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı gerçekleştiren Mehmet Öztürk’ün 2013 yılında evinden ayrılarak IŞİD’e katıldığı ve 2015’e kadar Suriye’de kaldığı belirtildi. Durmaz grubu içinde yer aldığı ifade edilen Öztürk’ün saldırıdan hemen önce Adıyaman’dan İstanbul’a geldiği tespit edildi.  

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gaziantep’teki IŞİD hücreleriyle bağlantılı

Gaziantep’teki IŞİD hücreleriyle bağlantılı

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre geçen yıl sonlarında yasadışı yollardan Kilis’in Elbeyi ilçesinden Türkiye’ye giriş yapan Öztürk’ün, Gaziantep nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi.

İntihar bombacısının 5 Haziran’da Diyarbakır’daki HDP mitingine bombalı saldırı, Suruç ve Ankara Garı katliamlarını yapan canlı bombaların geldiği Gaziantep’teki IŞİD hücreleriyle bağlantılı olduğu da bugün basına yansıyan bilgiler arasında.

'Geldiği gün bombayı patlattı'

'Geldiği gün bombayı patlattı'

Milliyet'ten Tolga Şardan'ın haberine göre, Mehmet Öztürk’ün olaydan hemen önce Adıyaman’dan otobüsle İstanbul’a geldiği tespit edildi.  

Milliyet’in ulaştığı bu görüntüde Öztürk’ün firma görevlisinden 18 Mart’ta İstanbul için bilet alırken görülüyor.   Yapılan araştırmalarda, Adıyaman’dan yola çıkan Öztürk’ün İstanbul Esenler Otogarı’nda indikten sonra metro ile şehir merkezine doğru geldiği ve Fatih Yusufpaşa durağından bindiği taksiyle Taksim’e kadar geldiği, buradan da yürüyerek İstiklal Caddesi’ne girdiği belirlendi.

'İstanbul’da hiç kimseyle bir teması yok'

'İstanbul’da hiç kimseyle bir teması yok'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geriye dönük araştırmalarda, Öztürk’ün İstanbul’da hiç kimseyle bir temasının bulunmadığı anlaşıldı. 

Ancak, Öztürk’ün olaydan 3-4 gün önce bir kez daha İstanbul’a geldiği yönünde bilgiler bulunduğu, bu gelişinin de keşif amaçlı olduğu değerlendirmesi yapıldı.

IŞİD militanı, turistleri Taksim’e kadar takip etmiş

IŞİD militanı, turistleri Taksim’e kadar takip etmiş

Mehmet Öztürk’ün turist kafilesini Beşiktaş’taki otellerinden Taksim’e kadar takip ettiği de basında yer alan iddialar arasında. Saldırgan, grup kahvaltı için bir restorana girdiğinde de ara sokakta beklemiş.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
goofy

ışid mi yapmış? ha o zaman başka ne diyordu ünlü düşünür "onlar terörist değil , bir grup öfkeli genç"

Doğan K.

Kaç masum insan daha ölecek ? Eylem yapmadan tutuklayamadığınız o canlı bombalar yüzünden?

infoguner

saldırı direkt yahudi gruba yapılıyor..bu bir akp'li için mutluluk verici bir hadise..bu arada anladığım kadarı ile Türkiye'nin en güvenli ili Antep..Resmen ... Devamını Gör

Batuhan Şenol

konya ya uğramanı isterim :D ama batılı güçlerin işid beslediğini unutup sadece türkiye ye saldırmakta bağnazlık gidip görmesen bile Rusyanın suriyedeki ama... Devamını Gör