Görüş Bildir
Haberler
Havalimanı Saldırısından Sağ Kurtulan Kaliforniyalı Gencin Kardeşinden Duygusal Paylaşım

etiket Havalimanı Saldırısından Sağ Kurtulan Kaliforniyalı Gencin Kardeşinden Duygusal Paylaşım

Önceki gün hepimizi yasa boğan patlama, İstanbul Atatürk Havalimanı'nı adeta kana buladı. 41 kişi hayatını kaybetti, 239 kişi yaralandı... Yüzlerce insan da kıl payı kurtuldu.. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte bu patlamada kıl payı kurtulanlardan: Adam Reich ve kız arkadaşı Kristine Nakanishi

İşte bu patlamada kıl payı kurtulanlardan: Adam Reich ve kız arkadaşı Kristine Nakanishi

Adam Reich ve Kristine Nakanishi Kaliforniya'dan yola çıkmışlardı. İçinde Türkiye'nin de bulunduğu bir Avrupa turu yapacaklardı. Her şey mükemmeldi, heyecanlılardı ve harika bir tatil planları vardı.

Sonra Atatürk Havalimanı'na iniş yaptılar. Uçaktan indikleri sırada etraflarında bir tuhaflık olduğunu fark ettiler. Bunun üzerine Adam, erkek kardeşi Noach Reich'a bir mesaj attı.

İşte attığı o mesaj:

İşte attığı o mesaj:

'Havalimanında bir şeyler oluyor. Sizi seviyorum.'

Aradan birkaç saat geçti, Noach Facebook üzerinden binlerce kişiye ulaşan bir yazı paylaştı:

Aradan birkaç saat geçti, Noach Facebook üzerinden binlerce kişiye ulaşan bir yazı paylaştı:

Üç küçük nokta.

Bugün üç küçük nokta için dualar ettim.

Bugün üç küçük nokta için yalvardım.

Bugün geleceğim üç küçük noktaya bağlıydı.

Bugün iş arkadaşlarımla öğle yemeğindeyken kardeşimden bir mesaj geldi.

'Havaalanında bir şey oluyor. Sizi seviyorum.'

Önce çok da önemsemedim, ama sonra hemen telefona sarıldım.

'Ne demek istiyorsun?' diye sordum.

Cevap yazdığını gösteren üç nokta görünsün diye bekledim.

Hiçbir şey yoktu.

Kalbim hızla atmaya başladı. Twitter'a girdim, 'İstanbul' diye aradım. İlk tweet'te 'İstanbul havaalanında iki patlama bildiriliyor' yazıyordu.

Bir anda uyuştum.

72 saat önce kardeşimle kız arkadaşı Kristine'i Burbank Havaalanı'na bırakmıştım. Aylardır iple çektikleri Avrupa tatiline gidiyorlardı. Kristine üniversiteyi, kardeşim ise üzerinde çalıştığı TV programını bitirmişti. Zamanlama mükemmeldi. Tek bir sorun vardı, Game of Thrones'un son bölümünün olduğu günde 2 hafta sürecek wi-fi'sız bir yolculuğa çıkmışlardı.

Sonra geldiler.

Üç küçük nokta.

Kardeşim: 'Silah sesleri ve bir patlama duydum. Otelde birinin odasında saklanıyoruz. Sizi elimden geldiğince bilgilendireceğim.'

Kardeşim ve Kristine, saklandıkları havaalanındaki bekleme salonundan saklanarak çıkmış, kırık camlar üzerinde emekleyerek ilerlemişlerdi. Yan taraftaki otele kadar gitmiş, birileri açana kadar kapıları çalmışlardı. Karşılarında balayı tatili için İspanya'dan gelen bir çift vardı. Birkaç saat sonra cam kırıkları, kurumuş kan ve siren sesleri arasında tahliye edildiler.

Kardeşim ve Kristine iyi oldukları için minnettarım ama bugün bizim kadar şanslı olmayan yüzlerce aile için çok üzgünüm. Bugün o terminalde olmanın nasıl bir şey olduğunu düşünürken bile dehşete düşüyorum. Adam ile Kristine'in şansını düşünmek ise tüylerimi ürpertiyor.

Korkmaktan bıktım. Her köşe başında güvenliğimi ve çevremdekilerin niyetlerini sorguladığım bir dünyada yaşamak istemiyorum. Ben hayatlarımızı yaşama biçimimizi korkunun belirlediği Brexit ve Donald Trump dünyasında yaşamak istemiyorum. Ben İspanya'dan balayına gelen bir çiftin, terör saldırısı sırasında size kapılarını açıp sığınak sağladıkları bir dünyada yaşamak istiyorum.

Bugün olan biten her şeye karşın böyle bir dünyada yaşadığımıza inanıyorum.

Kaynak

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1045
410
88
34
15
15
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

"Korkmaktan bıktım. Her köşe başında güvenliğimi ve çevremdekilerin niyetlerini sorguladığım bir dünyada yaşamak istemiyorum." demiş arkadaş. ki amerika'da y... Devamını Gör

Geçenlerde bar taradılar orda izlanda'da falan yaşamıyosan hiç bir yerde yok can güvenliğin

ali haydar

çok geçmiş olsun

Murat Temeloğlu

Dünyaya hep savaş getiren terör örgütü piyasaya sürüp besleyen hükümetinize söyleyin bunu. Bu dünya, amerika ingiltere fransa ve rusya olmasa daha huzurlu bi... Devamını Gör

davy-jones

O olmasa başkası olacaktı. Sen nasıl ki bu satranç tahtasında bir piyonsan diğer ülkede yaşayan insanlar da öyleler. Bizim bir sesimiz yok. Dediği gibi Trump... Devamını Gör