Görüş Bildir
Haberler
Gizemi Hâlen Aydınlatılamamış 12 Gerçek Cinayet Öyküsü

etiket Gizemi Hâlen Aydınlatılamamış 12 Gerçek Cinayet Öyküsü

cakyz
11.11.2016 - 01:33

Cinayetlerin hepsi elbette kötü ve dehşete düşürücüdür; ancak bazıları vardır ki, hem işleniş biçimleriyle, hem de arkalarında bıraktıkları sırlarla üzerimizde ayrı bir etki bırakırlar. İşte kan donduran bu tür cinayetlere 12 ürkütücü örnek:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Camilla Lyman

1. Camilla Lyman

Ünlü bir köpek yetiştiricisi olan Camilla Lyman, 1978-1985 yılları arasında cinsiyet değiştirme ameliyatları geçirerek erkek olmuş münzevi bir zengindir. 1981 yılında George O’Neil ile tanışan Cam, genç adamı mülkünü ve köpeklerini koruma görevi için işe alır. Aradan bir süre geçtikten sonra, Cam'den her yıl noel kartı alan ailesi, 1987 yılında herhangi bir posta almayınca Cam'in durumundan endişelenmeye başlar. Ailenin polise müracaat etmesi üzerine O’Neil'i sorgulayan polis, genç adamdan Cam'i yazdan beri görmediği cevabını alır. Konu o gün için bu şekilde kalır ve Cam ancak olaydan sekiz sene sonra resmi olarak ölü ilan edilir ve bundan iki sene sonra ise malikanenin yeni sahibi Cam'in bedenini kanalizasyonda bulur. Katilin O’Neil olduğu zannedilmesine rağmen bu cinayet hiçbir zaman aydınlatılamamış, O'Neil cinayeti daima reddetmiştir.

2. Mario Amado

2. Mario Amado

Mario Amado, erkek kardeşi ve kız arkadaşlarıyla Meksika'da bulunan Rosarito Plajı'nda sakin bir tatil yapmak istiyordu; ancak işler hiç de umdukları biçimde gitmedi. İlk olarak kız arkadaşlıyla kavga ettiği için tutuklanan Mario, tutuklanmasının iki saat sonrasında hücresinde asılmış şekilde bulundu. İlk tahminler, Mario'nun polis görevlileri tarafından ölümüne dövüldüğü ve olayın üstünün örtüldüğü yönündeydi. Yapılan otopsi de bunu doğruluyordu çünkü Mario'nun travma neticesinde hayatını kaybettiği ortaya çıkarılmıştı. Yine de olayın gerçek yüzü ve sorumluları daima bir sır olarak kaldı.

3. Jamie Santos

3. Jamie Santos

ABD'nin Illinois eyaletinde bulunan bir polis imdat hattı 28 Ekim 1991 günü şüpheli bir telefon alır. Polisi arayan gizemli bir adam, onlara bilinçsiz şekilde yatan bir kadının bulunduğu yeri bildirir ve telefonu aniden kapatır. Olay yerine ulaşan sağlık görevlileri, bir striptizci olan Jamie Santos isimli kadını evinde ölü hâlde bulur. Katiliyle bir süre mücadele eden kadının yastıkla boğularak öldürüldüğü anlaşılır ve bunu yapanın Jamie'nin bir müşterisi olduğu düşünülür ancak olay hiçbir zaman aydınlatılamaz.

4. Dick Hansen

4. Dick Hansen

Dick Hansen ve kız arkadaşı bir gece birlikte takıldıktan sonra ayrılmadan önce arabanın içinde sohbet ederlerken boş sokakta arkalarına bir araba yanaşır ve park eder. Arabalarını tekrar çalıştırarak yola koyulan ikili, bir süre sonra arkalarındaki arabanın onları takip ettiğini fark ederler. Bir süre otobanda yol alarak takip eden aracı atlatmaya çalışırlar ve ardından otobandan çıkarak arabalarını park ederler. Gizemli araç izlerini kaybetmez ve tekrar hemen arkalarına park eder. Dick, takip eden araçtaki kişiyle konuşmak için arabadan iner ve diğer araçtaki adam Dick'i silahla ölümcül biçimde yaralar. Arkadaşı Jean bunu gördüğünde yardım etmek için arabadan iner ve uzaklaşmakta olan katili belli belirsiz görür. Bu cinayetin sebebi ve sorumlusu bugün hâlâ bir sır olmayı sürdürmektedir.

5. Arnold Archambeau ve Ruby Bruguier

5. Arnold Archambeau ve Ruby Bruguier

Dışarıda alkol aldıkları bir gecenin ardından arabayla evlerine dönen Arnold Archambeau, Ruby Bruguier ve Ruby'nin kuzeni Tracy, sebebi bilinmeyen bir şekilde şarampole düşerek kaza yaparlar. Sağlık görevlileri olay yerine ulaştığında Tracy arabadan yaralı şekilde çıkarılır ancak Arnold ve Ruby hiçbir yerde bulunamaz. Nereye kayboldukları çözülemeyen ikilinin bedenleri olayın üç ay sonrasında yol kenarında bulunur. Arnold'un bedeni çürümüş haldedir ancak Ruby daha yakın zamanda öldürülmüştür. O gün nelerin yaşandığı ise hâlâ bilinmemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Jack Davis Jr.

6. Jack Davis Jr.

Indiana Üniversitesi'nde öğrenci olan Jack Davis Jr., 1987 yılında, kampüste bulunan bir merdiven boşluğunda ölü olarak bulunur. Polisin ilk düşüncesi genç adamın bayıldığı, kustuğu ve kendi kusmuğuyla boğulduğu yönündedir. Olayın ardından bir doktor çağırarak ölüm sebebini araştıran aile, oğullarının ciğerlerinde yemek kalıntılarına rastlanmadığını ve gencin kafatasının üç farklı yerinde kırıklar görüldüğünü öğrenir. Bu bilgiler neticesinde dava tekrar açılır ancak daha fazla kanıt bulunamadığı için olayın sırrı açığa çıkarılamaz.

7. Ron Gillispie

7. Ron Gillispie

'Circleville Yazarı' lakabıyla tanınan ve gerçek ismi bilinmeyen bir yazar, 1976 yılında Mary Gillespie isimli kadına bir mektup yazar. Mektubunda evli bir kadın olan Mary'nin gizli ilişkisinden haberdar olduğunu ve bu ilişkiyi sonlandırmazsa şiddet uygulayacağını belirtir. Mary'nin bu mektubu almasından birkaç ay sonra kadının kocası arabasının içinde ölü bulunur ve bu cinayetten Mary'nin kardeşi Paul sorumlu tutulur. Ancak mektuplar Paul tutuklandıktan sonra gelmeye devam edince Paul hapisten salınır ve cinayetin gerçek sorumlusu hiçbir zaman bulunamaz.

8. Blair Adams

8. Blair Adams

Kanadalı bir inşaat işçisi olan Blair Adams, bir gün kendisini takip eden biri olduğundan şüphelenmeye başlar. Bir süre dengesiz davranışlar sergileyen, bankadaki tüm parasını çeken ve Amerika sınırından geçmeye çalışan genç adam, yanında büyük miktarda para bulunduğu için uyuşturucu satıcısı olduğu şüphesiyle ABD'ye kabul edilmez. Aradan bir süre geçtikten sonra kiralık bir arabayla Amerika'ya geçmeyi başaran Adams, ülkede bir süre şehir şehir gezdikten sonra bir gece Knoxville'de bir otelde kalır ve sabahında ölü olarak bulunur. Belden aşağısı çıplak olan ve etrafına Amerikan dolarları saçılan adamın kim tarafından öldürüldüğü ise hiçbir zaman çözülemez.

9. Wil Hendrick

9. Wil Hendrick

Wil Hendrick, 1999 yılında ABD'nin Idaho Üniversitesi'nde okuyan bir öğrencidir. Bir gece arkadaşının partisine katıldıktan sonra kayıplara karışır ve okulda kayboluşuyla ilgili pek çok söylenti dolaşmaya başlar. Bir gece sonra arabası bir arkadaşının evinin önünde görülür ancak ertesi gün araba orada değildir. Birkaç gün sonra Wil'in arabası şehir merkezinde bulunur ve arabada hiçbir zorlama izi olmadığı fark edilir. Olayın üzerinden üç sene geçtiğinde ise Wil'in bedeni Idaho'nun kırsal bir bölgesinde bulunur ancak kimse neler yaşandığını çözemez.

10. Aileen Conway

10. Aileen Conway

ABD'nin Oklahoma eyaleti, 1986 yılında Aileen Conway'in tüyler ürperten ölümüyle çalkalanır. Aileen'in bedeni alevler içindeki arabasının içinde bulunur ve eşi Pat bu olayın cinayet olduğundan emin olduğunu belirtir. Olay neticede bir kaza olarak nitelendirilir ancak Pat'in elinde öyle olmadığına dair sağlam kanıtlat vardır. Olayın yaşandığı sırada Pat evde değildir ve eve gittiğinde ütünün açık olduğunu, Aileen'in cüzdanının evde olduğunu ve açık olan musluğun küveti doldurduğunu görmüştür. Yapılan tahminler, Aileen'in evine giren hırsızlarla karşılaştığı ve hırsızların Aileen'i öldürerek olaya kaza süsü verdiği yönündedir ancak o gece neler yaşandığı hiçbir zaman anlaşılamamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Angie Housman

11. Angie Housman

Angie Housman, ABD'nin St. Louis kentinde yaşayan sıradan bir dördüncü sınıf öğrencisidir. Canlı görüldüğü son yer okul servisinin kendisini aldığı yerin sekiz blok uzağı olan kız çocuğu aniden kayıplara karışır. Bedeni olaydan dokuz gün sonra bir ağaca bağlı şekilde bulunur ve yapılan incelemeler katilin kızı öldürmeden önce bir hafta boyunca işkence ettiğini ortaya çıkarır. Küçük kızın bedeninden DNA ve parmak izi örnekleri alan polis, katili tespit etmeyi hiçbir zaman başaramaz.

12. Su Taraskiewicz

12. Su Taraskiewicz

1990'lı yılların başlarında Northwest Havayolları'nda apron görevlisi olarak çalışan Su Taraskiewicz isimli kadın, bir gün aracının bagajında ölü olarak bulunur. Bir saldırı sonucu bıçaklanarak öldürüldüğü anlaşılan kadının başına gelenler başlarda sıradan bir cinayet olarak görülse de, olayın ardından kızının günlüğünü okuyan annesi, kızının iş yerinde uzun süre boyunca cinsel tacize maruz kaldığını öğrenir. Anne davanın tekrar açılması için çok uğraşsa da olayın üstü örtülür ve Su'nun ölümü hiçbir zaman aydınlatılamaz.

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
357
114
77
65
25
20
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın