Görüş Bildir
Haberler
Gerilim Dozu Arşta Olup Korkudan Üç Buçuk Attıran Tüm Zamanların En Korkunç Filmleri

Gerilim Dozu Arşta Olup Korkudan Üç Buçuk Attıran Tüm Zamanların En Korkunç Filmleri

Kalp atışlarının şiddetine hazır olun çünkü şimdi karşınıza gelecek liste, gece lambanızı bir daha kapatmamaya yemin ettirecek cinsten. Zamanın en korkunç filmleriyle dolu bir yolculuğa çıkmak üzeresiniz. Tutacak bir eliniz yoksa şimdiden uyaralım çünkü gerilimin doruklarına tırmanırken üç buçuk atmak kaçınılmaz olacak. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. Paranormal Activity, 2009

24. Paranormal Activity, 2009

IMDb: 6.3 

Özet: Micah ve kız arkadaşı Katie San Diego'nun sessiz, sakin ve ıssız yerleşim yerlerinden birine taşınırlar. Başlarda her şey yolunda gibi görünüyordur ancak Katie'nin bir sorunu vardır. Genç kız küçük yaşlarından bu yana uhrevi bir mahluk tarafından takip edildiğini hissetmektedir ve bu varlık bu yeni evde de takiptedir. Olayın ardındaki gizemi çözmeye karar veren Micah, yatak odalarına bir el kamerası düzeneği kurarak bu ecinniyi alt edebileceğini düşünür.  

Oyuncular: Katie Featherston, Micah Sloat, Mark Fredrichs 

Yönetmen: Oren Peli

23. The Blair Witch Project, 1999

23. The Blair Witch Project, 1999

IMDb: 6.5  

Özet: Maryland ormanlarında 1940'larda birçok çocuk ortadan kaybolmuştur. Üç sinema öğrencisi de Blair Witch adıyla bilinen bu efsane hakkında araştırma yapmak için ormana giderler. Öğrencilerden bir daha haber alınamaz.  

Oyuncular: Heather Donahue, Michael C. Williams, Joshua Leonard  

Yönetmenler: Daniel Myrick, Eduardo Sánchez

22. Insidious, 2010

22. Insidious, 2010

IMDb: 6.8  

Özet: Genç çift Josh ve Renai, üç çocuklarıyla birlikte yeni bir eve taşınır. Ancak evde yaşanan tuhaf olaylar, Renai’ye evin hayaletli olduğunu düşündürür. Evde, gece gündüz eşyalar yer değiştirmekte ve etrafta tuhaf sesler duyulmaktadır. Josh, bu olanlara inanmasa da karısının ve annesinin eve medyum çağırmasına izin verir. O andan sonra olanlar ise en çok kendisini şaşırtacaktır.  

Oyuncular: Patrick Wilson, Rose Byrne, Ty Simpkins  

Yönetmen: James Wan

21. It Follows, 2014

21. It Follows, 2014

IMDb: 6.8  

Özet: 19 yaşındaki Jay Height, tüm yaşıtları gibi eğlenmek istemekte ve erkeklere karşı ilgi duymaktadır. Cinsel bir deneyim sonrası tuhaf halüsinasyonlar görmeye başlar ve kendini birilerinin ya da bir şeylerin takip ettiğini hisseder.   

Oyuncular: Maika Monroe, Keir Gilchrist, Olivia Luccardi  

Yönetmen: David Robert Mitchell

20. The Cabin in the Woods, 2012

20. The Cabin in the Woods, 2012

IMDb: 7.0 

Özet: Beş kişilik neşeli bir arkadaş grubu, bir hafta sonu kaçamağı yapmak için ormanda terk edilmiş bir kulübeye giderler. Ve bir gece korkunç doğaüstü yaratıkların saldırısına uğrarlar. Gençler standart korku filmi davranışlarını sergilemeye başlarken, bir kontrol odasındaki bir grup teknisyen korkmuş gençlerin her hareketini incelemekte ve hatta bazen kontrol etmektedir.  

Oyuncular: Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchison 

Yönetmen: Drew Goddard

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. The Witch, 2016

19. The Witch, 2016

IMDb: 7.0 

Özet: 17. yüzyılda İngiltere'de yaşayan William ve Katherine çifti, beş çocuğuyla birlikte ıssız bir ormanın içerisinde Hıristiyan kurallarına sıkı sıkıya bağlı bir şekilde yaşamaktadır. Aile düzenleri ise beklenmedik garip olayların ortaya çıkmasıyla sarsılmaya başlar. Yeni doğan çocukları Sam, ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur, büyük kızları Thomasin ilahi sesler duyduğuna inanmaktadır, ikizleri ise tuhaf kafiyeler mırıldanmaya başlar. Bu durumlar ailenin başına gelecek büyük felaketlerin başlangıcı olur. 

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie 

Yönetmen: Robert Eggers

18. The Ring, 2002

18. The Ring, 2002

IMDb: 7.1  

Özet: The Ring’in çıkış noktası, birçok Hollywood geriliminde olduğu gibi bir şehir efsanesi. Fakat bu kez ortada kabus gibi görüntülerle dolu bir video kaseti vardır. Bu kaseti izleyenlere esrarengiz bir telefon gelmekte ve yedi gün içinde ölecekleri bildirilmektedir. Bayan gazeteci Rachel Keller önceleri bu konuya kuşkuyla yaklaşır. Ancak kaseti izleyen dört gencin arka arkaya esrarengiz biçimde ölmesi üzerine düşüncesi değişmeye başlar. Araştırmacı gazetecilik tutkusuna yenik düşen Rachel, bu video kaseti ele geçirip kendisi izler. Artık hayatı tehlikededir. Üstelik sadece kendisinin değil, oğlunun da hayatı tehdit altındadır. Arkadaşı Noah’ın yardımını isteyen Rachel’in önünde bu sırrı çözmek için sadece yedi gün vardır.  

Oyuncular: Naomi Watts, Martin Henderson, Brian Cox  

Yönetmen: Gore Verbinski

17. The Invisible Man, 2020

17. The Invisible Man, 2020

IMDb: 7.1  

Özet: Varlıklı bir bilim insanıyla şiddetli ve kontrollü bir ilişkide sıkışan Cecilia gecenin köründe kaçıp kayıplara karışır. Ancak tacizci eski partneri aniden öldüğünde, Cecilia ölümünün bir aldatmaca olduğundan şüphelenir.   

Oyuncular: Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Harriet Dyer  

Yönetmen: Leigh Whannell

16. Midsommar, 2019

16. Midsommar, 2019

IMDb: 7.1   

Özet: Genç Amerikalı çift Dani ve Christian, üniversite arkadaşlarıyla birlikte, geleneksel Midsommar festivaline katılmak üzere İsveç’in bir köyüne tatile giderler. Ayrılmak üzere olan çift, bu çılgın tatili ilişkileri için son bir şans olarak görür. Zamanla, huzurlu ve yemyeşil bir cennete benzeyen bu yerde, yerel kutlamaların ve pagan ritüellerin göründüğü kadar masum olmadığını anlarlar. 90 yılda bir gerçekleşen gizli bir ayin, onları kaçışı olmayan bir korku labirentinin içine çekecektir.   

Oyuncular: Florence Pugh, Jack Reynor, Vilhelm Blomgren   

Yönetmen: Ari Aster

15. The Lost Boys, 1987

15. The Lost Boys, 1987

IMDb: 7.2 

Özet: Sam ve abisi Michael sıradan zevkleri olan sıradan Amerikan gençleridirler. Fakat anneleriyle sakin ve huzurlu Santa Carla'ya taşındıktan sonra hayatları gizemli bir şekilde değişmeye başlar. Michael son zamanlarda bambaşka biri olmuştur ve annesi ondaki bu değişimden kesinlikle memnun kalmayacaktır.  

Oyuncular: Jason Patric, Corey Haim, Dianne Wiest 

Yönetmen: Joel Schumacher

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Hereditary, 2018

14. Hereditary, 2018

IMDb: 7.3  

Özet: Graham ailesinin en yaşlı üyesi anneanne Ellen’ın ölümü sonrası kızı Annie, soyağaçlarının korkunç detaylarını keşfetmeye başlar. Aile üyeleri ardı ardına meşum olaylar yaşamaktadır ve kendilerine miras kalmış bu lanetten kurtulmaya çalıştıkça, kaçınılmaz sona biraz daha yaklaştıklarını fark ederler.  

Oyuncular: Toni Collette, Milly Shapiro, Gabriel Byrne  

Yönetmen: Ari Aster

13. The Orphanage, 2007

13. The Orphanage, 2007

IMDb: 7.4  

Özet: Laura, çocukluğuna dair en mutlu günlerini deniz kenarındaki bir yetimhanede geçirmiştir. Yetimhanenin çalışanları ve Laura'nın birlikte büyüdüğü arkadaşları ona her zaman ilgi ve sevgi göstermişlerdir. 30 yıl sonra Laura, kocası Carlos ve 7 yaşındaki oğlu Simon'la, çok güzel yıllar geçirdiği yetimhaneye geri döner. Hayali, uzun süredir kapalı olan yetimhaneyi restore ettirip engelli ve hasta çocuklar için bir yaşam alanı haline getirmektir.  

Oyuncular: Belén Rueda, Fernando Cayo, Roger Príncep  

Yönetmen: J.A. Bayona

12. Scream, 1996

12. Scream, 1996

IMDb: 7.4  

Özet: Küçük kasabalarında bir dizi gizemli ölüm yaşandıktan sonra, Sidney Prescott’ın önderliğindeki sıra dışı bir grup arkadaş, maskeli bir katilin hedefi haline gelir. Ceset sayısı artmaya başlayınca, Sidney ve arkadaşları kendilerini korku filmlerinin “kurallarını” düşünürken bulurlar, çünkü kendileri gerçek hayatta bir korku filmini yaşıyorlardır.  

Oyuncular: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette  

Yönetmen: Wes Craven

11. The Texas Chainsaw Massacre, 1974

11. The Texas Chainsaw Massacre, 1974

IMDb: 7.4  

Özet: Gerçek olaylara dayanan bu korku hikayesi, türünde birçok filme öncülük etti ve hala tüm zamanların en iyi korku filmleri arasında gösteriliyor. Tobe Hooper’ın yönettiği filmde Sally ve Frank kardeşler, arkadaşlarıyla beraber çocukluklarının geçtiği evi ziyarete giderler. Fakat beş genç, insan yiyen bir ailenin eline düşer ve onlar için bitmek bilmeyen bir kabus başlar.  

Oyuncular: Marilyn Burns, Edwin Neal, Allen Danziger  

Yönetmen: Tobe Hooper

10. A Quiet Place, 2018

10. A Quiet Place, 2018

IMDb: 7.5  

Özet: İki çocuklu bir aile, izole bir kırsalda sessiz bir yaşam sürer. Aile üyeleri, ses çıkaran her türlü hareketten uzak durmaktadır. Bir gün, çocukların oyun oynarken bir lambayı devirmesi, bu dikkatli sessizliği bozar. Bu küçük ses, ailenin peşindeki varlığın dikkatini çeker ve aile, sessizliğin bozulmasının bedelini ağır bir şekilde ödemek zorunda kalır.   

Oyuncular: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds  

Yönetmen: John Krasinski

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Funny Games, 1997

9. Funny Games, 1997

IMDb: 7.5  

Özet: Ann, George ve oğulları Georgie kısa bir tatil için göl kenarındaki yazlık evlerine giderler. Gittikleri gün Ann yemek yapmaya koyulur ve bu sırada genç ve kibar görünümlü Peter, Ann’den yumurta istemeye gelir. Bu aile için gerilim dolu saatlerin başlangıcı olur.  

Oyuncular: Susanne Lothar, Ulrich Mühe, Arno Frisch  

Yönetmen: Michael Haneke

8. The Conjuring, 2013

8. The Conjuring, 2013

IMDb: 7.5  

Özet: Ed ve Lorraine Warren'in, gözlerden uzak bir çiftlik evinde karanlık varlıklar tarafından dehşete sürüklenen bir aileye yardım etmeye gelirler. Güçlü bir şeytani varlıkla yüzleşmek zorunda kalan Warren çifti kendilerini hayatlarının en korkutucu vakasıyla karşı karşıya bulurlar.  

Oyuncular: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ron Livingston  

Yönetmen: James Wan

7. Saw, 2004

7. Saw, 2004

IMDb: 7.6 

Özet: İki yabancı, oraya nasıl geldiklerini hatırlayamadan bir odada uyanırlar ve çok geçmeden kötü şöhretli bir seri katilin hazırladığı ölümcül bir oyunun piyonları olduklarını keşfederler. 

Oyuncular: Cary Elwes, Leigh Whannell, Danny Glover 

Yönetmen: James Wan

6. Get Out, 2017

6. Get Out, 2017

IMDb: 7.8  

Özet: Chris, kız arkadaşı Rose ile uzak mesafe ilişkisi yaşayan bir gençtir. Bir gün Rose, Chris’i hafta sonu kaçamağı için ailesinin evine çağırır. Rose’un annesi Missy ve babası Dean de onlara katılır. Başta Chris, Rose’un ailesinden güzel tepki almasına şaşırır, bir yandan da kıllanır. Çünkü dönem gereği bir beyaz ve siyahinin ilişkisine sıcak bakılmamaktadır.   

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford  

Yönetmen: Jordan Peele

5. The Exorcist, 1973

5. The Exorcist, 1973

IMDb: 8.1  

Özet: Geçici olarak Washington’ta bulunan bir kadın oyuncu, 12 yaşındaki kızının davranışlarında ve görünüşünde tehlikeli değişiklikler fark eder. Bu sırada Georgetown Üniversitesi'ndeki genç bir rahip, annesinin ölümcül hastalığı ile uğraşırken inancından şüphe duymaya başlar.  

Oyuncular: Ellen Burstyn, Max von Sydow, Linda Blair  

Yönetmen: William Friedkin

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. The Thing, 1982

4. The Thing, 1982

IMDb: 8.2  

Özet: Bir fosil bilimcisi olan Kate Lloyd hayatının en önemli araştırmasını yapmak için Antartika'nın izole edilmiş bir bölgesine gider. Burada bir Norveçli bilim insanlarından oluşan bir araştırma grubuna katılan Kate, milyarlarca yıldır buzun altında donmuş olarak kalan bir organizma keşfeder. Fakat artık yaratığın uyanma vakti gelmiştir.  

Oyuncular: Kurt Russell, Wilford Brimley, Keith David  

Yönetmen: John Carpenter

3. The Shining, 1980

3. The Shining, 1980

IMDb: 8.4  

Özet: Cinnet, yazar Jack Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır. Jack’in doğaüstü sezgilere sahip olan küçük oğlu, zamanla otelin içerisinde yalnız olmadıklarını, geçmiş ve gelecekten gelen hayaletlerle birlikte yaşadıklarını görür ve ailesini buna inandırmaya çalışır. Aile bir kar fırtınası sebebiyle dağda konuşlanan bu otelde mahsur kaldığındaysa Jack doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilir ve yavaş yavaş aklını kaybetmeye başlar.  

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd  

Yönetmen: Stanley Kubrick

2. Psycho, 1960

2. Psycho, 1960

IMDb: 8.5  

Özet: Sevgilisi ile buluşmayı planlayan Marion şiddetli yağmur yüzünden geceyi bir otelde geçirmeye karar verir. Otelden içeri girer girmez garip şeyler olduğunun farkına varan Marion uyumadan önce otel sahibi Norman Bates ile biraz sohbet eder. Norman’ın kişiliğinde sorunlar olduğunu, annesine ve kuşlara karşı bir takıntısı olduğunu öğrenenince sohbeti kısa kesip odasına giderek duş almaya karar verir ve olaylar gelişir.   

Oyuncular: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles  

Yönetmen: Alfred Hitchcock

1. The Silence Of The Lambs, 1991

1. The Silence Of The Lambs, 1991

IMDb: 8.6  

Özet: Genç FBI ajanı Clarice Starling, kurbanlarının derilerini yüzen sapık bir katilin elinden bir kadını kurtarmaya çalışır. Clarice, katile ulaşmak için başka bir psikopat olan ünlü doktor Hannibal Lecter ile yakınlaşır.  

Oyuncular: Jodie Foster, Anthony Hopkins, Lawrence A. Bonney  

Yönetmen: Jonathan Demme

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
7
3
3
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
SO_FAR_SO_GOOD

editör her korktuğu filmi korku filmi diye listelemiş. gözüm "SÜT KARDEŞLER" filmini aradı. gulyabaniden dolayı listeye girebilirdi.

Citizen Cane

Hayatımda Paranormal Activity, The Blair Witch Project, The Witch, It Follows, Hereditary, Midsommar kadar abartılan filmler görmedim.