Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fuat Avni'ye: 'Delikanlıysan Çık Ortaya'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fuat Avni'ye: 'Delikanlıysan Çık Ortaya'

Deniz Gök
21.02.2015 - 11:55 Son Güncelleme: 21.02.2015 - 21:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan kızı Sümeyye Erdoğan'a yönelik suikast iddialarıyla ilgili olarak Twitter kullanıcısı Fuat Avni'ye seslendi: Delikanlıysan çık ortaya. Sende yürek varsa kod adıyla ortaya çıkma.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Malatya Valiliğince düzenlenen kahvaltıda, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine hitaben bir konuşma yaptı. Cuma günü bazı gazetelerde ortaya atılan, kızı Sümeyye Erdoğan'a suikast iddialarıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı, 'Dün gazetelerde görmüşsünüzdür. Gizli olarak niye yapıyorsun? Sen terör örgütünün mensubusun, biliyoruz. Çık ortaya nereden konuşacaksan konuş. Kefenimizi giyerek biz bu yola çıktık, sende yürek varsa kod adıyla ortaya çıkma, açık net çık ortaya' dedi. 

Erdoğan gazetelerin, Fuat Avni hesabıyla Twitter'da özel mesaj yöntemiyle konuştuğunu iddia ettiği CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran'a ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Tetkikleri yaparken bakıyorsunuz ana muhalefet partisinin başkanıyla onun yetkilileri ile özel görüşmeler. Adeta bilgi veriyorlardı. Biz işte böyle, benim kızımla ilgili onu öldürmek için görevlendirmeyi yaptı Amerika'dan birisi gelecek. Allah’ın verdiği ömrü kimsenin geri almaya hakkı yok' diye konuştu. 

Cuma günü üç gazetede yer alan haberlerde, Twitter'da Fuat Avni hesabını kullandığı iddia edilen Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu ile CHP'li Umut Oran arasında geçtiği öne sürülen diyaloglar yer almış,   Gülen Cemaati'nin, Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a suikast planladığı ve Emre Uslu'nun da bu planı CHP'li Oran'a Twitter üzerinden aktardığı iddia edilmişti.  CHP'li Oran iddiaları yalanlarken 'Sayın Kılıçdaroğlu açıklamıştı; bu MİT saldırısıdır' demişti. 

Sümeyye Erdoğan'a vekillik iddialarına yanıt: Uydurma

Erdoğan sivil toplum kuruluşlarıyla toplantı sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Suikast iddialarının Sümeyye Erdoğan'ı milletvekilliği adayı olmasının önünü açmak için ortaya atıldığı şeklindeki yorumlara, 'Ne kızımla ne de oğluma ilgili böyle bir şey söz konusu değil. Bu konuyla ilgili bunların hepsi uydurma.' dedi. 

'İç Güvenlik Yasası çıkacaktır'

Cumhurbaşkanı Meclis Genel Kurulu'nda büyük tartışmalara yol açan İç Güvenlik Yasa Tasarısı'yla ilgili olarak da HDP'yi eleştirip şunları söyledi:

'Güvenlik Yasası’ndan niye rahatsız oluyorlar. Hükümetin görevi huzuru sağlamak değil mi? Bunlar bir yerde yatırım yapacaksın, devletin yaptığı yatırımda müteahhit firmanın iş makinelerini yakıyor, yöneticileri kaçırıyor. Kim bu? Terör örgütü. Uzantıları parlamentoya kadar sirayet etmiş. Parlamentoda terör örgütü ile ilgili alınan tedbirler kapsamındaki yasaya karşı çıkmak bana göre terörle mücadeleye karşı çıkmaktır. Güvenlik güçlerinin elini güçlendireceksin ki rahat müdahale etsin. ABD’de polis sana dur dedi duracaksın. Durmadığı zaman gerekli müdahaleyi yapar. Muhtarları tehdit ediyorlar. Bu köyden başka siyasi partiye oy çıkmayacak diye. Parlamentodan her türlü engellemeye rağmen bu çıkacaktır. Ben buna inanıyorum. Aklı selimin yolu bir.'

Fuat Avni'den Erdoğan'a jet cevap geldi

Fuat Avni, Twitter hesabından 'Delikanlı adam kızının arkasına saklanmaya tenezzül etmez. Delikanlıysan, kızının arkasından çık (!)' diye yazdı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0