Görüş Bildir
Haberler
Empire'a Göre İzlerken Görsel Şölen Yaşayacağınız 2023 Yılının Birbirinden Harika Filmleri

Empire'a Göre İzlerken Görsel Şölen Yaşayacağınız 2023 Yılının Birbirinden Harika Filmleri

Beyza
20.12.2023 - 10:32

Empire'ın merceği altında 2023 yılının sinema dünyasına dair harikalar gün yüzüne çıktı. Sinema severlerin merakla beklediği adeta bir sinema şöleni niteliğindeki bu yıl birbirinden etkileyici yapımlarla dolu. Gelin Empire'ın seçtiği filmlere birlikte bakalım!

Kaynak: https://www.empireonline.com/movies/f...
İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Women Talking

20. Women Talking

IMDb: 6,9

Özet: Women Talking, kadınların tutsak gibi yaşadığı dindar bir koloniyi odağına alıyor. Kadınların dinlerine dair inancı ve umudu, kolonilerindeki erkekler tarafından uğradıkları cinsel saldırılar nedeniyle yıkılmaya başlayacaktır.

Yönetmen: Sarah Polley

Oyuncular: Rooney Mara, Claire Foy, Jessie Buckley

19. Barbie

19. Barbie

IMDb: 7

Özet: Barbie, yaşadığı dünyanın koşullarına uymayan bir kadındır. Yaşadığı dünyanın 'mükemmel kadın' imajına uzak olduğunu farkeden Barbie, yaşadığı fantastik dünyadan dışlanır ve kimsenin iletişim kurmak istemediği biri halini alır. Uyum sağlayabileceği bir dünya bulma umuduyla bizim yaşadığımız gerçek dünyaya bir yolculuğa çıkar. 

Yönetmen: Greta Gerwig

Oyuncular: Margot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera

18. Blue Jean

18. Blue Jean

IMDb: 7

Özet: 1988’de Margaret Thatcher'ın Muhafazakar hükümeti, eşcinselleri ve lezbiyenleri damgalayan bir yasayı çıkarmak üzeredir. Bu durum, beden eğitimi öğretmeni Jean'i ikili bir hayat yaşamaya zorlar. Her taraftan baskı artarken okula yeni bir kızın gelişi, Jean'i sonuna kadar zorlayacak bir krizi tetikler.

Yönetmen: Georgia Oakley

Oyuncular: Rosy McEwen, Kerrie Hayes, Stacy Abalogun

17. Pearl

17. Pearl

IMDb: 7

Özet: 1998 yılında Pearl, ünlü olma takıntısına sahip olan genç bir kızdır. Göz alıcı bir hayata özlem duyan Pearl'ün bu hayali reddedilince büyük bir öfkeye kapılır ve bir cinayet serisine başlar.

Yönetmen: Ti West

Oyuncular: Mia Goth, David Corenswet, Tandi Wright

16. Talk to Me

16. Talk to Me

IMDb: 7,1

Özet: Bir grup arkadaş, gizemli, mumyalanmış bir el bulur. Eli kullanan grup, bu sayede ruhları nasıl canlandıracaklarını keşfeder. Yaşadıkları heyecanın bağımlısı olan grubun içinde biri, ileri gidip korkunç doğaüstü güçleri serbest bırakır ve bu durum üzerine onlar, kime güveneceklerini seçmek zorunda kaldıkları bir durumla karşı karşıya kalır.

Yönetmen: Danny Philippou, Michael Philippou

Oyuncular: Ari McCarthy, Hamish Phillips, Sunny Johnson

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. How To Have Sex

15. How To Have Sex

IMDb: 7,1

Özet: Tara, Skye ve Em, lise mezuniyetini kutlamak için arkadaşlarıyla birlikte popüler bir Akdeniz tatil beldesine giderler. Üçlü, vardıklarında tanıştıkları İngiliz ev arkadaşlarıyla parti üstüne parti yapmayı, sarhoş olmayı ve geceyi dışarıda geçirmeyi planlıyor. Genç Tara için bu aşırı yolculuk heyecan verici bir ilk sefer gibidir, ta ki başı dönene kadar. 

Yönetmen: Molly Manning Walker

Oyuncular: Mia McKenna-Bruce, Lara Peake, Enva Lewis

14. Rye Lane

14. Rye Lane

IMDb: 7,2

Özet: Rye Lane, Güney Londra'da çalkantılı bir günde bir araya gelen, zor bir ayrılıktan kurtulmaya çalışan iki genç olan Yas ve Dom’un hikayesini konu ediyor.

Yönetmen: Raine Allen Miller

Oyuncular: David Jonsson Fray, Vivian Oparah, Poppy Allen-Quarmby

13. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

13. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

IMDb: 7,3

Özet: Rol play oyunu Dungeons and Dragons'un beyazperde uyarlaması olan yapım, elflerin, hobbitlerin, cücelerin ve insanların yer aldığı bir dünyada geçiyor. Büyüleyici bir hırsız ve bir grup maceracı, sorunlu işverenleri için basit olacaklarını düşündükleri bir hrsızlık için harekete geçer. 

Yönetmenleri: John Francis Daley, Jonathan Goldstein

Oyuncular: Chris Pine, Michelle Rodriguez, Justice Smith

12. TÀR

12. TÀR

IMDb: 7,4

Özet: Tár, dünya çapında sanatının en iyilerinden biri olarak kabul edilen ve büyük bir Alman müzik orkestrasının ilk kadın şefi olmayı başaran Lydia Tár'ın hayat hikayesini konu ediyor.

Yönetmen: Todd Field

Oyuncular: Cate Blanchett, Nina Hoss, Noémie Merlant

11. Are You There God? It's Me, Margaret

11. Are You There God? It's Me, Margaret

IMDb: 7,4

Özet: Genç bir kız olan Margaret Simon, Hıristiyan bir anne ve Yahudi bir baba tarafından büyütülür. Ailesiyle birlikte New Jersey’e taşınan Margaret, kendi inancını bulmaya çalışır. Bu sırada bedenindeki değişimi fark eden Margaret, kendi yaşındaki diğer kızlar, erkekler ve menstrüasyon hakkında konuştukları gizli bir gruba katılır.

Yönetmen: Kelly Fremon Craig

Oyuncular: Rachel McAdams, Abby Ryder Fortson, Kathy Bates

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Fabelmans

10. The Fabelmans

IMDb: 7,5

Özet: Çocukluğunu Arizona’da geçiren yönetmen Steven Spielberg’in anılarından ilham alan The Fabelmans, arkadaşlarıyla daha da büyük filmler çekebilmek için her zaman yeni bir donanıma ihtiyaç duyan genç Sammy Fabelman’ın hikayesini konu ediyor. 

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Gabriel LaBelle, Michelle Williams, Paul Dano

9. Marcel the Shell with Shoes On

9. Marcel the Shell with Shoes On

IMDb: 7,7

Özet: Marcel, büyükannesi Connie ve evcil hayvanı Alan ile renkli bir varoluş sürdüren bir inç boyunda sevimli bir deniz kabuğudur. Bir zamanlar genişleyen bir kabuk topluluğunun parçasıyken, şimdi gizemli bir trajediden kurtulanlar olarak yalnız yaşarlar. 

Yönetmen: Dean Fleischer-Camp

Oyuncular: Jenny Slate, Dean Fleischer-Camp, Isabella Rossellini

8. Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

8. Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

IMDb: 7,8

Özet: Görevimi Tehlike serisinin 7. devam halkası olan Mission Impossible: Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm, ikonik ajan Ethan Hunt ve birlikte çalıştığı IMF ekibinin maceralarını konu ediyor. 

Yönetmen: Christopher McQuarrie

Oyuncular: Tom Cruise, Hayley Atwell, Ving Rhames

7. Killers Of The Flower Moon

7. Killers Of The Flower Moon

IMDb: 7,8

Özet: 1920’lerde, Oklahoma'daki Kızılderili birliği olan Osage’in üyeleri, petrolün kendi topraklarının altında olduğunu keşfeder. Artık varlık içinde olan üyeler, şoförlü araçlara binmeye, konaklar inşa etmeye, çocuklarını Avrupa’ya okumaya göndermeye başlar. Ancak bu zenginlik, birçok cinayeti de beraberinde getirir.

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone, Robert De Niro

6. Society of the Snow

6. Society of the Snow

IMDb: 7,9

Özet: 1972'de, bir ragbi takımını Şili'ye uçurmak için kiralanan Uruguay Hava Kuvvetleri Uçuş 571, And Dağları'nın kalbindeki bir buzulda feci bir şekilde düşer. Kazada, 45 yolcudan sadece 29'u sağ kurtulur. Kendilerini dünyanın en zorlu ortamlarından birinde bulan yolcular, hayatta kalabilmek için aşırı önlemlere başvurmak zorunda kalır.

Yönetmen: Juan Antonio Bayona

Oyuncular: Enzo Vogrincic Roldán, Simón Hempe, Matías Recalt

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Guardians of the Galaxy Vol. 3

5. Guardians of the Galaxy Vol. 3

IMDb: 7,9

Özet: evilen uyumsuzlar takımı Koruyucular, yaşananların ardından kendilerine Knowhere’de yeni bir hayat kurar. Ancak onların sakin yaşamı, Rocket’in çalkantılı geçmişinin izleri nedeniyle pek de uzun sürmez. Gamora’yı kaybetmesinin etkisinden çıkamayan Peter Quill, Rocket’in hayatını kurtarmak için takımı yeniden bir araya getirmeye karar verir. Bu görevin başarıyla yerine getirilememesi durumunda Koruyucular’ın sonu gelecektir.

Yönetmen: James Gunn

Oyuncular: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista

4. Anatomy of a Fall

4. Anatomy of a Fall

IMDb: 7,9

Özet: Sorunlu bir evlilik, aile dağ evinin çatı penceresinden düştükten sonra kocanın şüpheli ölümüyle sona erer. Kısmen kör oğlunun çapraz ateşe yakalandığı, Hüller'in Sandra'sının masumiyetini protesto ettiği hararetli bir dava başlar. 

Yönetmen: Justine Triet

Oyuncular: Sandra Hüller, Swann Arlaud, Milo Machado-Graner

3. Past Lives

3. Past Lives

IMDb: 8

Özet: Nora ve Hai Sung, birbirlerine derinden bağlı olan iki çocukluk arkadaşıdır. Ancak Nora’nın ailesinin Kore’den Kanada’ya göç etmesiyle Nora ve Hae birbirlerinden kopmak zorunda kalır. Birbirlerinden habersiz geçen yirmi yılın ardından kader onları New York’ta yeniden bir araya getirir. Birlikte geçirdikleri bir hafta boyunca aşkları ve geçmişleriyle yüzleşirler.

Yönetmen: Celine Song

Oyuncular: Greta Lee, Yoo Teo, John Magaro

2. Oppenheimer

2. Oppenheimer

IMDb: 8,4

Özet: Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatına odaklanılan filmde, Julius Robert Oppenheimer’ın, İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilme sürecindeki rolü gözler önüne seriliyor. 

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon

1. Spider-Man: Across The Spider-Verse

1. Spider-Man: Across The Spider-Verse

IMDb: 8,6

Özet: Gwen Stacy ile yeniden bir araya gelen Miles, Çoklu Evrenleri geçer. Miles bu sırada ne olursa olsun orayı korumakla yükümlü olan Örümcek - İnsanlarla karşılaşır. Büyük bir tehdit ile karşı karşıya olan kahramanlar, ne yapacaklarını bilemeyince Miles, kendisini diğer Örümcekler’in karşısında bulur. 

Yönetmen: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin Thompson

Oyuncular: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Oscar Isaac

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

Margot varken başkasınını seçemem üzgünüm 🥲🥲