Görüş Bildir
Haberler
Çocuk Sahibi Olmadan Önce Gidip Doya Doya Keyfini Süreceğiniz 13 Tatil Önerisi

Çocuk Sahibi Olmadan Önce Gidip Doya Doya Keyfini Süreceğiniz 13 Tatil Önerisi

Çocuklarla tatil tabii ki muhteşemdir; onların neşesini görünce anne ve babalar da mutlu olur. Fakat bazen eşinizle birlikte başbaşa tatile çıkmak istersiniz daha iyi dinlenebilmek için.

İşte keyifle tatil yapacağınız 13 alternatifi sizler için derledik.

Kaynak: http://www.fodors.com/news/photos/14-...

1. Riviera Maya/Meksika

1. Riviera Maya/Meksika

Riviera Maya Meksika’nın Quintane Roo eyaletinde, güneyde Felipe Carrillo Puerto şehrinden başlayarak sahil boyunca uzanan ve kuzeyde Playa Del Carman hatta Puerto Morelos’a kadar devam eden turizm bölgesine verilen ad. Sahil boyunca uzanan bu bölgede birçok lüks otel ve bu otellerin yetişkinlere yönelik konseptlerini bulabilirsiniz. Ayrıca macera sevenler için Xcaret, __Xel-ha, Xplor gibi parklar ve dalış yapmayı sevenler için harika bir tercih olan Akumal de bu bölgede yer almaktadır. Tatildeyken aynı zamanda tarihin tozlu sayfalarına gidip yeni şeyler öğrenmek isteyenler de Tulum’da bulunan maya yıkıntılarını ziyaret edebilir.

2. Monte Carlo/Monako

2. Monte Carlo/Monako

Monako Fransa’nın Alpes Maritimes eyaletinin içerisinde, Akdeniz kıyısında yer alan bağımsız bir şehir devleti. Monte Carlo da Monako’nun dört büyük yerleşim biriminden bir tanesidir. Aynı zamanda kumarhaneleriyle ünlü tatil yerlerinden biri olan Monte Carlo dünyanın dört bir yanından turist çeken Akdeniz’in en zengin şehridir. Hem deniz tatili hem bitmeyen gece hayatı hem de tarihi güzellikleri bir arada yaşamak isteyenler için oldukça keyifli bir alternatiftir. En göz alıcı otellerinde bile çocuklar için aktiviteler olmasına rağmen yaş sınırlaması olan çocuklar için çok az yer bulunmaktadır. Bu nedenle çocuksuz tatil yapmak isteyen aileler için daha uygundur. Ayrıca yaz aylarında tercih ederseniz de Monte Carlo’da düzenlenen festivallerde eğlenmeniz mümkün.

3. Safari/Afrika

3. Safari/Afrika

Çocuklarınız hayvanları çok seven mükemmel bir hayvansever olabilir ama savanada karşılaşacağınız büyük yaratıklar çok da onların sevebileceği kadar ‘sevimli’ değil 😊. Hatta maceraperestlerin safariye çıkmadan “Uçakların acil durumda bile gece iniş yapamayacağı ve vahşi hayvanlar arasında seyahat edeceğinizin farkında olun” gibi cümlelerle başlayan anlaşmaları imzalamaları beklenir. Dolayısıyla biz de böyle bir maceraya miniklerinizle gitmenizi pek önermiyoruz 😊. Ama eğer içinizde özgür ve farklı bir ruh barındırıyorsanız, klasik tatillerden sıkılmışsanız ve unutulmayacak bir deneyim yaşamak istiyorsanız Doğu Afrika uçsuz bucaksız sapsarı savanaları, lavların oluşturduğu vadileri ve üzerinde barındırdığı vahşi yaşamıyla tam da size göre bir seçenek!

4. Mumbai/Hindistan

4. Mumbai/Hindistan

Mumbai Hindistan’ın İstanbul’u, kültür, sanat ve finans merkezidir. Maharashta eyaletinin başkentidir. Aynı zamanda parlak geleceklerin ve karanlık geçmişlerin bir arada yaşadığı bir zıtlık kentidir. Her lüks otel için bir gecekondu, her Bollywood yıldızı için bir gangster ve her Bentley için bir çekçek bulundurmaktadır. Kültür tatili yapmak isteyenler için eşsiz bir fırsat olan Mumbai’de UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine girmiş Fil Mağaraları ve tren istasyonu binası olmak üzere birçok güzel yeri görebilmeniz mümkün. Ayrıca kafelerin, restoranların ve sokak sanatçılarının buluştuğu yer olan Coloba size alışveriş konusunda da pek çok seçenek sunuyor. Mumbai’nin gelir düzeyi düşük kısmını görmek isterseniz de Dharavi’yi gezebilirsiniz. Burası aynı zamanda ödüllü film Slumdog Millionaire’in de çekildiği yer. Çocuğunuzla mı gitmeyi tercih edersiniz bilemeyiz ama siz siz olun mutlaka bir gün ziyaret edin 😊.

5. Toskana/İtalya

5. Toskana/İtalya

Tarih, yeşil, şarap ve aşk diyarı Toskana! Eğer eski bir castello yolunda üzüm bağları boyunca doya doya bisiklet sürmek ve ev yapımı makarnaların yapılışına tanık olmak istiyorsanız Toskana tam da size göre. Tabii Michelin yıldızlı bir restoranda yemek yemek isterseniz Monticchiello’da bulunan Osteria la Porta’ya da gidebilirsiniz. Gezerken kendinizi masal diyarında hissetmek ve tarihi dokularla günümüz yaşamını bir arada bulunduran keyifli yerler görmek istiyorsanız Toskana bölgesini karış karış gezmeli ve özellikle Siena ve San Gimignano’yu görmelisiniz.

6. Walt Disney World/Orlando, Florida

6. Walt Disney World/Orlando, Florida

Çocuksuz diye listeye başlayıp daha sonrasında Walt Disney dememiz biraz ilginç tabii ki. Fakat çocukların kalbini deli gibi çarptıran bu muhteşem masallar diyarında son yıllarda yetişkinler için de pek çok alternatif yapıldı. Epcot yiyecekleri, şarap festivalleri, Disney Springs’teki yeni butik mağazalar, Disney Boardwalk’da dans geceleri ve daha birçok alternatif sizi bekliyor. Henüz çocuk sahibi olmadan gitmenizde yarar var çünkü hiçbir anne babanın Disney World’e giderken çocuğunu evde terk etmeyi haklı gösterecek bir sebep bulabileceğini düşünmüyoruz 😊.

7. Maldivler/Hint Okyanusu

7. Maldivler/Hint Okyanusu

Böyle bir listede Maldivler’in olmaması da garip olurdu herhalde. Ülke 1190 adadan oluşuyor. Her ne kadar Jumeirah Vittaveli gibi lüks otelleri, çocuk kulüpleri ve çok odalı villalarıyla güzel bir öneri olsa da bu romantik tatil noktasının sevenler için tasarlandığını inkâr etmek mümkün değil. Ülkemizde de çiftlerin balayı tercihleri için gözbebeği. Sevdiğinizle birlikte doya doya bir tatil yaşamak, villanızın cam zemininden turkuaz renkli suya ve mercan kayalıklarına bakarken şampanyanızı yudumlamak istiyorsanız Maldivler sizin için güzel bir seçenek 😊.

8. Kuzey Bölgesi/Avustralya

8. Kuzey Bölgesi/Avustralya

Çoğu zaman Kırmızı Merkez olarak da anılan Kuzey Bölgesi gezegendeki diğer yerlere pek benzemiyor. Kuzey Bölgesi’ndeki en dikkat çekici unsur kızıl bir kaya olan ve ülkenin grotesk eşsizliğini sembolize eden Ayers Kayası ya da bir diğer adıyla Uluru. Kakadu Milli Parkı da doğal güzelliğiyle Uluru’dan aşağı kalmamakta. Türkiye’nin yaklaşık 10 katı büyüklüğündedir fakat nüfusu Aydın kadardır. Dingin, sessiz, herkesten uzak bir coğrafyada dinlenmek ve ruhunuzu arındırmak istiyorsanız Kuzey Bölgesi sizi seve seve karşılayacaktır.

9. Cusco/Peru

9. Cusco/Peru

Bir zamanlar İnka İmparatorluğu'nun başkenti olan Cusco antik kenti, bugün 16. yüzyıl İspanyol Barok kiliseleri ve antik İnka kalıntılarının benzersiz kompozisyonu için UNESCO Dünya Mirası alanı olarak listelenmiştir. Mimari yıllar boyunca korunmuştur ve JW Marriott El Convento __Cusco gibi yerlerde bile güzel tarihi alanlar bulunur. Fakat gezmesi sandığınız kadar kolay değildir. Çünkü rakımı 3399 m olduğu için yüksek bir baş ağrısı çekmeniz muhtemel. Ancak yine de bu macerayı yaşamak isteyenler için Cusco güzel bir tercih olabilir.

10. Dubai/Birleşik Arap Emirlikleri

10. Dubai/Birleşik Arap Emirlikleri

Dubai yetişkinlerin Disneyland’ı. Kent genelinde çocuk dostu birçok seçenek olsa da yine de yalnız gideceğiniz bir Dubai seyahatinde daha çok eğleneceğiniz kesin. Gidin Burj al Arab’ın terasında ithal Arap kumunun içine ayaklarınızı batırın veya kum tepelerinin üzerinde rüzgârla çalışan arabalara binin ve kendinizi onun rüzgârına bırakın.

11. Phuket/Tayland

11. Phuket/Tayland

Taylan’ın en büyük adası olan Phuket aynı zamanda adanın eğlence merkezlerinden biri haline gelmiştir. Çocuklarıyle seyahat eden ebeveynlerin çoğu Patong Plajı’dan kaçınmaktadır. Ancak çocuklarınız olmadan gittiğinizde bu eğlenceli plajdan kaçmanız için hiçbir sebep kalmayacak. Kendinizi isterseniz turistlik gece hayatına ve eğlence ortamına kaptırabilir isterseniz de sakin sessiz koylarında kafanızı dinleyebilirsiniz.

12. İskoç Adaları

12. İskoç Adaları

843 yılında kurulan ve dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan İskoçya, nehirleri, dağları, kaleleri, gölleri, yemekleri, viskileri ve göz alıcı doğasıyla sizi çağırıyor. İskoçya’da bulunan yeşil tonlarına yeryüzünde çok az yerde rastlanıyor. Her yıl on binlerce kişinin akınına uğrayan muhteşem İskoç adaları doğa ile iç içe bir tatil yapmak isteyen herkese hitap ediyor.

13. Cartagena/Kolombiya

13. Cartagena/Kolombiya

Her yıl Kolombiya’ya güvenli bir şekilde seyahat eden on binlerce insan olmasına rağmen, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın seyahat uyarısı yaptığı listede bulunmakta. Çünkü Kolombiya insan kaçırmada dünya birincisi. Bu yüzden belki siz de buraya çocuğunuzu getirmek istemeyebilirsiniz 😊. Fakat ülkenin en güzel ve en güvenli yerlerinden biri olan Cartegena’yı siz ziyaret edebilirsiniz. Kolombiya’nın Karayip kıyısında büyüleyici bir balıkçı köyü Cartegena. Tarihi bir kasaba ve güzel bir koloni dönemi mimarisinin sahibi. Turların limanını uğrak yeri yaptığı Cartagena’nın Arnavut kaldırımı sokaklarını keşfe çıkıp, harika hamur işlerinden tadabilir ve aynı zamanda güzel plajlarında tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
181
84
36
36
36
35
26
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bora Bora'yı da beklerdim

Rolshun

öldü o öldü