Görüş Bildir
Haberler
CHP'den 'Reklam Arası'na Suç Duyurusu

CHP'den 'Reklam Arası'na Suç Duyurusu

FreiGeist
19.01.2015 - 15:36

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, 16 Türk devletini temsil eden askerlerle ilgili fotoğraf için 'Osmanlı'nın 90 yıllık reklam arası sona erdi' yorumunu yapan AK Partili milletvekili Tülay Babuşcu hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP İstanbul Milletvekil Umut Oran Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda, Babuşcu'nun Türk Ceza Kanunu'nun 301.maddesine aykırı hareket ettiğini savundu. Sözkonusu madde 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçuna verilecek cezayı düzenliyor.

Yazılı bir açıklama yapan Oran sosyal medyadaki paylaşımıyla Babuşcu'nun 'Osmanlı İmparatorluğu'nun 90 yıllık reklam arasının sona erdiğini, Cumhuriyet'in bir reklam arası olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Osmanlı İmparatorluğu yeniden yaşatılarak, reklam arası olan Cumhuriyet rejiminin son bulacağını dile getirdiğini' savundu:

'Her ne olursa olsun, Anayasamızı ve Cumhuriyet'i koruyacağına, hukukun üstünlüğünü sağlayacağına, ülkemizin değerlerine sahip çıkarak, Cumhuriyet'i ilelebet yaşatacağına namusu ve şerefi üzerine yemin eden bir milletvekili tarafından, açıkça Cumhuriyet'i yıkmaya ve yok etmeye yönelik beyanlarda bulunulması, Cumhuriyet yönetimini aşağılar şekilde Osmanlı İmparatorluğu dönemine öykünülmesi ve tekrar bu imparatorluk döneminin başlayacağına inanılması, açıkça anayasal düzeni yıkmaya yönelik bir suçtur.'

Babuşcu'nun sözleri

AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu Facebook hesabında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda tarihteki 16 Türk devletinin temsil eden askerlerin fotoğrafını “Osmanlı’nın 90 yıllık reklam arası sona erdi” yorumuyla paylaştı. Babuşcu, tepkilere yine sosyal medya üzerinden cevap verdi.

“Arkadaşlar reklam arası bitti, film başladı ve 2023’te isteseniz de istemeseniz de vizyona girecek” derken, “Yeni Türkiye’nin filmi bu! Ancak Marmaray’ı, 3. Havaalanı’nı, Kanal İstanbul’u istemeyen aynı zihniyet doğal olarak bunu da istemeyecekti” ifadelerini kullandı.

AA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0