Görüş Bildir
Haberler
Bayrampaşa Saldırısını DHKP-C Üstlendi

Bayrampaşa Saldırısını DHKP-C Üstlendi

Onedio Medya
03.03.2016 - 10:19 Son Güncelleme: 03.03.2016 - 15:26

İstanbul Bayrampaşa’daki Çevik Kuvvet birimi girişine ve bir çevik kuvvet minibüsüne 2 kişi tarafından ateş açıldı. Olay yerinden kaçarak bir binaya giren saldırganların etrafı polis tarafından kuşatıldı. İstanbul Valisi Vasip Şahin iki teröristin saklandıkları eve düzenlenen operasyonda öldürüldüğünü, saldırı ve operasyon sırasında iki polisin hafif şekilde yaralandığını açıkladı. Saldırıyı DHKP-C üstlendi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün sabah saat 10:00 civarında 2 saldırgan tarafından Bayrampaşa Çevik Kuvvet biriminden çıkış yapan Çevik Kuvvet minibüsüne ve bina girişine ateş açıldı.

Açılan ateşe polis karşılık verdi. Kısa süreli çatışmanın ardından, birinin yaralandığı belirtilen saldırganlar, araçla olay yerinden kaçtı.

Saldırı anı kamerada

Saldırı anı güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi. Görüntülerde bir saldırganın el bombası kullanmaya çalıştığı, bombanın patlamadığı görülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yapılan takip sonucu, saldırganların Gazi Sokak'taki bir apartmana saklandığı tespit edildi.

Şahısların olay yerinden kaçmak için kullandığı ticari otomobil sokakta terk edilmiş halde bulundu.

Sokağı kapatan polis, saldırganları yakalamak için operasyon başlattı.

Saldırının yeni görüntüleri

Düzenlenen operasyonda iki saldırgan öldürüldü

Düzenlenen operasyonda iki saldırgan öldürüldü
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ajanslar, iki kadın saldırganın, saklandıkları eve polisin düzenlediği operasyonda öldürüldüğünü duyurdu.

Vali Şahin: "2 polis yaralandı"

Vali Şahin: "2 polis yaralandı"

İstanbul Valisi Vasip Şahin de saldırıya uğrayan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne geldi.  Şahin, biri saldırıda diğeri de operasyon sırasında olmak üzere iki polisin yaralandığını söyledi.

Operasyonu, saldırının gerçekleştiği Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde takip eden Vali Şahin, gazetecilere açıklama yaptı. 

Şahin, 'Saat 09.45 gibi Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne C kapısı girişine 2 bayan terörist tarafından saldırı gerçekleşti. Onun akabinde devam eden operasyonlar neticesinde de 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 

Konuyla ilgili arkadaşlarımız hem kimlikleri hem hangi örgüte ait  oldukları konusunda detaylı çalışmalarını  devam ettiriyorlar' diye konuştu.

Vali Şahin, yaralı polislerin durumuyla ilgili sorulan soruya ise, 'Şu andaki tespitlerimize göre 2 kişi etkisiz hale getirilen. Başka kimseler var mıydı onlarla ilgili detaylı incelemeler yapılacak. Yaralı polisimiz çok hafif yaralanma geçirdi. Otobüs içindeki cam kırığından kolunda sıyrık var. Bir tanede operasyon sırasında bacağından hafif yaralanan arkadaşımız var. Durumları gayet iyi' yanıtını verdi.

DHKP-C üstlendi

DHKP-C üstlendi

DHKP-C, halkinsesitv internet sitesinden yaptığı açıklama ile saldırıyı üstlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kimlikleri açıklanmıştı

Kimlikleri açıklanmıştı

Anadolu Ajansı ve Doğan Haber Ajansı, iki saldırganın DHKP-C üyesi Çiğdem Yakşi ile Berna Yılmaz olduğunun belirlendiğini paylaşmıştı.

Berna Yılmaz'ın 2011'de dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Roman açılımı' toplantısında 'Parasız eğitim istiyoruz. Alacağız' yazılı pankart açan iki öğrenciden biri olduğu ortaya çıktı. 

Yılmaz eylem sonrası tutuklanmış, 20 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fıstıkçı Şahap

bugün son günleri, şanslarına güneşte yok! son bi güneşe bile bakamadan geberecekler yazık

TC Serkan Şimşek

hepsinin ölü ele geçirilmesi dileğiyle... bak bekle birazdan burası barış güvercinleriyle dolacak ;)

goofy

yine bir demokratik hakkını kullanan masum(!) vatandaş eylemi mi bu? hani orada burada hendek kazıp demokratik (!) hak kullanıyorlardı ya

shalimalitiko

Amk terorist orospuları artık kimin gazına geldiyse koşarak makineli silah sıkıyor, diğeri suya taş atar gibi bomba atıyor. Polise mi gelmiş etrafa mı saçıl... Devamını Gör