Görüş Bildir
Haberler
Yüksek Dozda Gerilim Vadeden 29 Polisiye Film

Yüksek Dozda Gerilim Vadeden 29 Polisiye Film

Gökhan A.
27.05.2016 - 21:52

Gerim gerim gererek bizleri koltuklarımıza mühürleyen hatta bununla yetinmeyip tırnaklarınızı dahi yemenize sebep olabilecek polisiye-gerilim türü filmlerin en iyi örneklerini sizler için derledik.

IMDb puanları baz alınarak sıralanmış ve film bilgileri turkcealtyazi.org dan derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

29. 8 Milimetre (1999) | IMDb 6.5

29. 8 Milimetre (1999)  | IMDb  6.5

8MM

http://www.imdb.com/title/tt0134273

Tom Welles oldukça yetenekli bir özel dedektiftir. Spesifik olarak insanları takip etmek konusunda uzmanlaşmış ve sektörün aranan isimlerinden biri olmuştur. Karısı ve kızıyla beraber oldukça tekdüze bir yaşam sürmektedir. Yaşadığı heyecansız muhit Harrisburg, Pensilvanya da Tom’un bu sıradan hayatını daha da derinleştirmektedir. Bir gün hayatına giren ve Tom’u büyük bir sırra doğru sürükleyen sekiz milimetrelik bir film bobini, onun hayatındaki ana dönüm noktası olacaktır.

28. Çaylak (2003) | IMDb 6.6

28. Çaylak (2003)  | IMDb  6.6

The Recruit

http://www.imdb.com/title/tt0292506

James Clayton, tecrübeli ajan Walter Burke'un tam aradığı insandır. Bir operasyon görevlisi olmadan önce acemi çaylaklar, zorlu eğitim sürecini başarıyla geçmelidirler. Oyunun kurallarını Burke'dan öğrenen James, kurumdaki rütbeleri hızla tırmanırken, kendisi gibi acemi çaylaklardan olan Layla'ya aşık olur. Ancak James'in oyundaki rolünü ve hocasıyla olan kedi-fare ilişkisini sorgulamaya başlamasıyla Burke, onu bir köstebeğin belirlenmesi görevine getirir.

27. Kemik Koleksiyoncusu (1999) | IMDb 6.7

27. Kemik Koleksiyoncusu (1999) | IMDb   6.7

The Bone Collector

http://www.imdb.com/title/tt0145681

Bir dedektif olan Lincoln Rhyme, hayatına New York şehrinde devam eden ve kendi camiası tarafından fazlasıyla saygı gören bir adamdır. Aynı zamanda ülkenin en tecrübeli kriminologlarından bir tanesidir. Bir gün başına gelen bir saldırı sonucunda çok kötü bir şekilde yaralanır ve vücudunun büyük bir kısmı felç olur. Bir kadın polis olan Amelia ise 20'li yaşlarında olmasına rağmen kendini hayata karşı çok yorgun hissetmektedir. Bir gün çözmesi için çağrıldığı karmaşık bir cinayet vakası Rhyme ile tanışmasını sağlar. Hayatın sillesini yemiş olan iki insan, artık beraber çalışacaklardır.

26. Kızıl Nehirler (2000) | IMDb 6.9

26. Kızıl Nehirler (2000)  | IMDb  6.9

Les rivières pourpres

http://www.imdb.com/title/tt0228786

Görevini yaparken uyguladığı sertlikten dolayı bir taşra görevine sürülen tecrübeli polis müfettişi Niemans ile genç yardımcısının korkunç şekilde işlenmiş seri cinayetleri çözme çabası olayların giderek karmaşıklaşmasıyla içinden çıkılmaz bir hal alır.

25. Temel İçgüdü (1992) | IMDb 6.9

25. Temel İçgüdü (1992)  | IMDb  6.9

Basic Instinct

http://www.imdb.com/title/tt0103772

Eski rock starı ve San Fransisco gece kulübü sahibi Johnny Boz yatağında öldürülmüş olarak bulunur. Dedektif Nick Curran, cinayeti araştırmakla görevlendirilir. Alkol ve uyuşturucu bağımlılığı konusunda sabıkası vardır. Catherine Tramell ise meşhur bir yazardır ve cinayet şekli kendi kitaplarından birinde anlattığı bir hikayeyle birebir aynıdır. Polis 2 olasılık üzerinde yoğunlaşır. Katil ya yazarın kendisidir ya da onun romanlarını yakından takip eden bir okuyucusu. Nick'in eski sevgilisi olan Beth, şüpheleri Catherine üzerine yoğunlaştırmaya çalışırken, bir anda şüphe oklarını kendi üzerinde bulur. Catherine sandığından çok daha zeki bir kadındır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. İnsan Avcısı (1986) | IMDb 7.2 / Kızıl Ejder (2002) | IMDb 7.2

Manhunter

http://www.imdb.com/title/tt0091474

Red Dragon

http://www.imdb.com/title/tt0289765

Emekli FBI ajanı Will Graham, çok tehlikeli bir seri katili yakalamak için göreve döner. Graham, psikopat düşünce tarzını çözme konusundaki yeteneğine ek olarak, daha önce yakaladığı ünlü katil Dr. Hannibal Lecter'ın da yardımıyla Kızıl Ejder olarak bilinen korkunç caninin peşine düşer.

23. Adalet Peşinde (2009) | IMDb 7.4

23. Adalet Peşinde (2009)   | IMDb 7.4

Law Abiding Citizen

http://www.imdb.com/title/tt1197624

Clyde Shelton (Gerard Butler) evine yapılan bir soygun girişimi sırasında eşini ve kızını kaybeden dürüst bir aile babasıdır. Katiller yakalandığında, davaya Philadelphia'da başarılı bir savcı olan Nick Rice (Jamie Foxx) atanır. Nick, zanlılardan birine, suç ortağının aleyhinde ifade vermesine karşılık hafif bir ceza önerir. Aradan on yıl geçer. Hafif cezayla kurtulmuş olan katil ölü bulunur ve Clyde Shelton soğukkanlılıkla suçu işlediğini itiraf eder. Sonra Nick'e bir ültimatom verir: Nick kusurlu adalet sistemini düzeltmediği takdirde, Shelton'ın eşinin ve karısının cinayet davasında yer alan kilit isimler ölecektir.

22. Ceset (2012) | IMDb 7.5

22. Ceset (2012)  | IMDb  7.5

El cuerpo

http://www.imdb.com/title/tt1937149

Bir gün bir morgdan iş kadını Mayka'nın cesedi kaybolur. Hayatta her şeyi düzenli ve planlı olan bu kadının ölümünün arkasındaki sır perdesi henüz aralanamamışken, bir de cesedinin ortadan kaybolması olayı daha da karmaşık hale getirir. Dava ile ilgilenmesi için dedektif Jaime Pena görevlendirilir. Jaime de eşini kaybetmiştir ve bu travmanın izlerini henüz tam olarak atlatamamıştır. Bu davayı hem kişisel duygularını çözüme kavuşturmak hem de halen meslekte iyi bir polis olduğunu göstermek için değerlendirecektir. Fakat olayın o kadar çok karanlık noktası vardır ki davaya dahil olan hiç kimse aslında göründüğü kişi değildir.

21. Sherlock Holmes (2009 - 11) | IMDb 7.6 - 7.5

21. Sherlock Holmes (2009 - 11)  | IMDb 7.6 - 7.5

Sherlock Holmes

http://www.imdb.com/title/tt0988045

Sherlock Holmes: A Game of Shadows

http://www.imdb.com/title/tt1515091

Dövüş tekniklerini, efsanevi zekası gibi silah olarak kullanan Holmes, bu serüvende ülkesini tahrip edebilecek ölümcül bir komployu aydınlatmak için yeni bir düşman ile savaşmak zorundadır. Robert Downey Jr. , efsanevi dedektif Sherlock Holmes'ü daha önce benzeri görülmemiş bir yorumla canlandırıyor. Jude Law ise doktor ve bir savaş gazisi olan, Holmes'ün kadim dostu, güvenilir çalışma arkadaşı Watson rolünde karşımıza çıkıyor. Holmes'ü alt eden ilk ve tek kadın olan ve dedektifle halen çalkantılı bir ilişki sürdüren Irene Adler rolünü Rachel McAdams üstleniyor.

20. Kızımı Kurtarın (2007) | IMDb 7.7

20. Kızımı Kurtarın (2007)  | IMDb  7.7

Gone Baby Gone

http://www.imdb.com/title/tt0452623

Dört yaşındaki Amanda, ortadan kaybolmuştur ve polis davayı çözmek için fazla yol alamamıştır. Amanda’nın teyzesi Mc Cready bu iş için Patrick Kenzie ve Angie Gennaro adında iki dedektif tutar. Ancak dedektifler, bu tarz bir konu üzerine fazla deneyimlerinin olmadığını söylemekten kaçınmazlar. Aile özellikle onları iki sebepten ötürü istemektedir. Polis değillerdir ve yaşadıkları muhiti iyi tanımaktadırlar. Dava sürerken Kenzie ve Gennaro uyuşturucu satıcıları ve sübyancılarla karşılaşırlar. Tam davayı çözmek üzerelerken, ikiliyi birbirinden ayıracak bir çelişki ile yüz yüze gelirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Sicario (2015) | IMDb 7.7

19. Sicario (2015)  | IMDb 7.7

Sicario

http://www.imdb.com/title/tt3397884

Meksika'da Sicario tetikçi demektir...İdealist bir FBI ajanı olan Kate Macer, özel görev kuvveti sorumlusu Matt tarafından Amerika ve Meksika arasındaki kanunun işlemediği sınır bölgesindeki uyuşturucu savaşına destek için görevlendirilir. Sorunlu bir geçmişe sahip olan Alejandro'nun hikayeye dahil olması ile Kate, gizli kapaklı yapılan operasyonla ilgili her şeyi sorgulamaya başlayacaktır.

18. Zodiac (2007) | IMDb 7.7

18. Zodiac (2007)  | IMDb 7.7

Zodiac

http://www.imdb.com/title/tt0443706

Hiçbir zaman yakalanamamış bir adamın dinmeyen öfkesi; tüm ülkeye dehşet salan, bir türlü ele geçirilemeyen, şifreci katil; Amerika'nın Karındeşen Jack'i. On üç kurbanı olduğunu kamuoyuna açıkladı; sonra daha fazlasını, iki düzine daha fazlasını. Polis beşi ölü yedi vakada onun işaretlerini buldu. Gerçek kurban sayısı asla ortaya çıkmayabilir. Kesin olan bir tek şey varsa, o da bu kurban sayısının yaşayanları da kapsadığıdır.

17. İlk Gün (2001) | IMDb 7.7

17. İlk Gün (2001)  | IMDb  7.7

Training Day

http://www.imdb.com/title/tt0139654

13 yıllık narkotik polisi Alonzo Harris, sokaklarda geçirdiği yıllar boyunca mesleğe ilk girdiği günkü idealistliğini kaybetmiş ve işleri kitaba uygun yapmaya çalışırsa hiçbir şey yapamayacağının ve kısa zamanda öldürüleceğinin bilincine varmıştır. Alonzo ve onun gibi bir çoğu artık gereken işi yapabilmeleri için korudukları kanunu çiğnemektedirler. Bir gün onun yanında göreve verilen çaylak polis Jake Hoyt ise Alonzo'dan çok farklıdır. Jake her işi kitabına uygun yapıp toplumu düzene sokmayı inanç edinmiş tam bir idealisttir.

16. Kanunun Kuvveti (1971) | IMDb 7.8

16. Kanunun Kuvveti (1971)  | IMDb  7.8

The French Connection

http://www.imdb.com/title/tt0067116

New York şehri dedektifleri 'Popeye' Doyle (Gene Hackman) ve Buddy Russo (Roy Scheider) narkotik kaçakçı yüzüğünü kırıp öyle veya böyle French Connection'ı ortaya çıkarmak isterler. Fakat suçlulardan biri Doyle'ü öldürmeye çalışınca, kendisini şehrin sınırlarının dışına taşıyacak ölümcül bir takibe başlar.

15. Serpico (1973) | IMDb 7.8

15. Serpico (1973) | IMDb  7.8

Serpico

http://www.imdb.com/title/tt0070666

1970'ler. New York'un bir suç şehri olmaktan çıkmasına henüz on yıllar var. Polis gücüne yeni katılan hipi görünüşlü genç Frank Serpico'nun, birlikte devriyeye çıktığı arkadaşlarından tek farkı şehrin entel kesiminde yaşaması ve sakal uzatması değil, kesinlikle rüşvet almaması ve dünyayı daha iyi bir yer yapacağını sanmasıdır. Frank'ın tutumu bir süre sonra hem sokaktaki azılı suçluları hem de onlarla işbirliği yapan çalışma arkadaşlarını rahatsız edecektir. Kirliliğin etrafını sardığını fark ettiğinde, kokuşmuşluğun uzandığı yerleri görüp dehşete kapılacak ve kendi hayatının da tehlikede olduğunu anlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Ölümcül Takip (2008) | IMDb 7.9

14. Ölümcül Takip (2008)   | IMDb 7.9

Chugyeogja

http://www.imdb.com/title/tt1190539

Joong-ho eski ve kirli bir dedektif polis olup finansal sorunlar yaşarken çareyi kadın satıcılığı yapmakta bulur. Çok geçmeden bu kadınlar ortalıkta bir iz bırakmadan kaybolmaya başlarlar. Joong-ho, onları bulmaya çalışırken başka bir ipucu keşfeder. Ortadan kaybolan kadınların her biri aynı müşteri tarafından çağrılmışlardır ki içlerinden biri de henüz buluşmak üzeredir o müşteri ile. Nihayet adamı bulur ancak polis adamı göz altına alır. Şimdi Joong-ho’nun yapması gereken şey ise adam gözaltından çıkmadan kadınlardan birini bulmaktır...

13. Dokunulmazlar (1987) | IMDb 7.9

13. Dokunulmazlar (1987)  | IMDb  7.9

The Untouchables

http://www.imdb.com/title/tt0094226

Eliot Ness, suç oranının arttığı ve polis teşkilatının günden güne kötüye gittiği bir dönemde Chicago'ya atanan bir federal ajandır. Ness'e verilen görev mafya elebaşı Al Capone'u etkisiz hale getirmektir. Fakat Capone şehirdeki gücü o kadar yüksektir ki başlangıçta kimse Ness'in başarılı olabileceğini düşünmez. Gittikçe cesaretini kaybetmekte olan Ness bir gün deneyimli bir polis memuru olan Jimmy Malone ile tanışır ve yakın bir dostluk kurar. Malone'un yardımıyla Ness özel ekibine silahşör George Stone'u ve muhasebeci Oscar Wallace'ı ekleyerek Capone'un çevirdiği karanlık işlerin üzerine gitmeye başlar. Ekibin Capone'a karşı kullandığı taktiklerin bir kısmı hiç de yasal değildir...

12. Gecenin Sıcağında (1967) | IMDb 8.0

12. Gecenin Sıcağında (1967)  | IMDb  8.0

In the Heat of the Night 

http://www.imdb.com/title/tt0061811

Kuzeyli zengin ve güçlü bir sanayicinin bir gece Mississippi'deki küçük tarım kasabası Sparta'da öldürülmesinin ardından, bomboş tren istasyonunda gece trenini bekleyen iyi giyinmiş, siyahi bir yabancı, sırf derisinin rengi nedeniyle baş zanlı olarak tutuklanır. Ancak, kurnaz, haddinden fazla kilolu, çiklet çiğneyen, çenesi kuvvetli, maganda Şerif Bill Gillespie'nin karşısına getirilen adamın Philadelphia'nın bir numaralı cinayet uzmanı Virgil Tibbs olduğu anlaşılır. Irksal ön yargılarına rağmen iyi bir kanun adamı olan Gillespie ile Tibbs arasındaki husumet, Tibbs'in Colbert vakasında yeni tutuklanmış bir zanlının masumiyetini çabucak kanıtlaması üzerine daha da kızışır. Belediye başkanı, Gillespie'ye, Tibbs'in de vaka üzerinde çalışmasının yararlı olabileceğini söyler: katili bulabilir, olmazsa günah keçisi olarak kullanılabilir?

11. Gizemli Nehir (2003) | IMDb 8.0

11. Gizemli Nehir (2003)  | IMDb  8.0

Mystic River

http://www.imdb.com/title/tt0327056

Jimmy, Sean ve Dave isimli üç küçük çocuk caddede hokey oynadıkları sırada polis görünümündeki kişiler tarafından oyunu bırakmaları için uyarılırlar. Bu sert görünümlü adamlar Dave'i arabalarına alıp küçük çocuğa günlerce cinsel tacizde bulunurlar. Bu olayın üzerinden 25 yıl geçmiştir. Küçük çocuklar artık büyümüş, bu süreçte de görüşmemiştirler. Jimmy'nin esrarengiz bir şekilde hayatını kaybeden kızı, eski dostları tekrardan bir araya getirir. Artık bir polis olan Sean cinayetin ardında yatan gizemleri çözerek çocukluk arkadaşına yardım etmeye karar verir. Ancak bu cinayetteki esrar perdesi, arkadaşlıklarının ilk yıllarına kadar uzanan bir dizi gizemi doğuracaktır.

10. Cinayet Günlüğü (2003) | IMDb 8.0

10. Cinayet Günlüğü (2003)  | IMDb  8.0

Salinui chueok

http://www.imdb.com/title/tt0353969

Cinayet Günlüğü” senaryosu gerçek olaylara dayanan bir polisiye. Başkent yakınlarındaki bir taşra kasabasında yağmurlu günlerde işlenen esrarengiz kadın cinayetlerini çözmeye çalışan iki polisin başından geçenler anlatılıyor. Bu polislerden ilki yakaladıkları şüpheliyi hemen suçlu olarak damgalamak isteyen ve şiddetle itiraf almaya çalışan “geleneksel” polis ve başkentten bu işin çözülmesine yardımcı olması için yollanan şüpheliden delile değil delilden şüpheliye ulaşmaya çalışan analitik düşünce tarzına sahip polis. Ancak olaylar çetrefilleştikçe yavaş yavaş rollerin değişmeye başladığını görürüz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Tutsak (2013) | IMDb 8.0

9. Tutsak (2013)  | IMDb  8.0

Prisoners

http://www.imdb.com/title/tt1392214

Keller Dover'ın altı yaşındaki kızı ve yan komşusunun kızı ortadan kaybolur. Ellerindeki tek ipucu sokağın başına park etmiş şüpheli bir karavandır. Polisin bu ipucundan sağlam bir sonuç almaması nedeniyle Dover, bir süre sonra çaresizlikten adaleti kendi sağlamaya çalışır. Ancak kafalarda tek bir soru vardır; kızını bulmak için neleri göze alabilecek, ne kadar ileri gidebilecektir?

8. Zindan Adası (2010) | IMDb 8.1

8. Zindan Adası (2010)  | IMDb  8.1

Shutter Island

http://www.imdb.com/title/tt1130884

Yıl 1954, Soğuk Savaş zirve noktasında, adli polis Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) ve yeni ortağı Chuck Aule (Mark Ruffalo) çok sayıda cinayet işlemiş zeki bir kadın katilin kaçmanın imkansız olduğu Aschecliffe Hastahanesi'ndeki son derece güvenlikli bir odadan esrarengiz bir biçimde kayboluşunu araştırmak üzere Zindan Adası'na çağrılırlar. Bu uzak, fırtınaların dövdüğü adada araştırma yapan psikiyatrlar ve tehlikeli psikopat hastalar bulunmaktadır.Bu ürkütücü ortamda hiçbir şey göründüğü gibi değildir...

7. Çin Mahallesi (1974) | IMDb 8.2

7. Çin Mahallesi (1974) | IMDb   8.2

Chinatown

http://www.imdb.com/title/tt0071315

Eski polis Jake Gittes özel dedektif olarak çalışmaktadır. Los Angeles'ın su idaresinden sorumlu Hollis I. Mulwray'i takip etmek için eşi Evelyn tarafından kiralanır. Evelyn eşinin kendisini aldattığını düşünmektedir. Takibe başlayan Jake gerçekten de Hollis'in başka bir kadınla beraber olduğunu görecektir. Ancak olaylar beklediği gibi gelişmez. Hollis gizemli bir şekilde öldürülür. Jake olayın peşini bırakmaya yeltense de, bir karabasanın içine düşmüştür. Olaylar onun yakasını bırakmayacak, Evelyn sandığı kadının Hollis'in gerçek eşi olmadığını anlayacak ve her şey daha da çetrefilleşecektir.

6. Gözlerindeki Sır (2009) | IMDb 8.2

6. Gözlerindeki Sır (2009)  | IMDb  8.2

El secreto de sus ojos

http://www.imdb.com/title/tt1305806

Federal ajanlıktan emekli olan Benjamin Esposito, geçmişte tanık olduğu ve içinde yer aldığı gerçek bir öykü üzerine kurulu bir roman yazmaya karar verir. Romanın olay örgüsü 1973'te Buenos Aires'te gerçekleşen vahşi bir tecavüz ve onu takip eden cinayetin failini bulma çabalarını konu almaktadır. Kısa bir sure sonra cinayetin acı dolu hatırası üzerine düşünmek, Esposito'nun güncel yaşamının detaylarını aydınlatmaya başlar ve onu, duygularına ayna tutarak saplantılı bir aşkın ördüğü ağ ile yüzleşmeye zorlar.

5. Büyük Hesaplaşma (1995) | IMDb 8.2

5. Büyük Hesaplaşma (1995)  | IMDb  8.2

Heat

http://www.imdb.com/title/tt0113277

Gerek içgüdüleri gerekse üstün zekasıyla, içerisinde bulunduğu her türlü suçtan arkasında kesin deliller bırakmadan, başarılı bir şekilde sıyrılmayı başaran Neil McCauley profesyonel bir hırsızdır. En az kendisi kadar yetkin hırsızlardan oluşturduğu çetesiyle altından kalkılması zor işlere kalkışıp minimuma yakın hasarla başarıya ulaşırlar. Her azılı suçlu vakasında olduğu gibi söz konusu hırsızın peşinde de hırslı ve takıntılı bir dedektif vardır. Dedektif Hana, şimdiye dek bu usta hırsızın zekasıyla başa çıkamasa da davayı çözmekte kararlıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Los Angeles Sırları (1997) | IMDb 8.3

4. Los Angeles Sırları (1997)  | IMDb  8.3

L.A. Confidential

http://www.imdb.com/title/tt0119488

50'lerin Los Angeles'ında yer altı dünyasının patronu sayılan Mickey Cohen'in hapse girmesiyle doğan boşluktan dolayı şehirdeki diğer suç örgütleri arasında liderlik savaşı başlar. Bir gece Cohen'in adamlarına bir baskın düzenlenir ve hepsi öldürülür. Öldürülenler arasında eski bir polis de vardır. Bu olayı soruşturmak üzere L.A. Polis Departmanı üç polisi görevlendirir. Ancak soruşturma çok çabuk sonuca ulaşır. Bu durum üç polisi rahatsız eder. Soruşturmada bu kadar çabuk sonuca ulaşılmasında bir bit yeniği olduğunu düşünürler ve araştırmaya devam ederler. Ve araştırmaları onları çok güzel bir kadına kadar götürür.

3. Köstebek (2006) | IMDb 8.5 / Kirli İşler (2002) | IMDb 8.1

The Departed

http://www.imdb.com/title/tt0407887

Mou gaan dou

http://www.imdb.com/title/tt0338564

Uzun yıllardan beri mafya tarafından, polis teşkilatına sızmak üzere yetiştirilen adamlar teşkilat bünyesinde son derece iyi pozisyonlardadırlar. Aynı şekilde polisin aynı amaçla yetiştirdiği adamları da mafya içinde cirit atmaktadırlar. Ancak vakit her şeyin açığa çıkma vaktidir. Her iki cephede de köstebeklerin var olduğu anlaşıldığında söz konusu köstebeklerin ölümle burun buruna gelecekleri koşturmaca ve macera başlayacaktır.

2. Kuzuların Sessizliği (1991) | IMDb 8.6

2. Kuzuların Sessizliği (1991)   | IMDb 8.6

The Silence of the Lambs

http://www.imdb.com/title/tt0102926

FBI'daki eğitimi devam eden Clarice Starling (Jodie Foster) yüksek güvenlikli bir tımarhaneye girerek bir psikiyatristken yamyamlık yapan bir kitle katiline dönüşen Hannibal Lecter'in (Anthony Hopkins) hastalıklı zihninin derinliklerine inmeye çalışmaktadır. Starling'in bir seri katili yakalamak için ipuçlarına ihtiyacı vardır. Ancak ne yazık ki, Lecter ile yaşadığı Faustiyen ilişki sonunda onun kaçışına sebep olur ve artık iki ayrı seri katil karanlıklarda serbest dolaşır.

1. Yedi (1995) | IMDb 8.6

1. Yedi (1995)  | IMDb  8.6

Se7en 

http://www.imdb.com/title/tt0114369

Departmana yeni transfer olmuş David Mills (Brad Pitt) ve yakında emekliye ayrılacak William Somerset (Freeman) Hıristiyanlık'ın 7 ölümcül günahını işleyenleri kendi yöntemiyle öldüren sadist bir katilin peşine düşerler. Dedektifler yedi ölümcül günah ile ilgili işlenen bir seri cinayeti araştırmaktadır. Filmde geçen olaylar yedi günlük süre içinde olur. Pazartesi günü, kendini ölümüne beslemek zorunda kalan bir adamın cesedini bulurlar, bu 'Oburluk'u temsil etmektedir. Ertesi gün ise 'Açgözlülük'ü temsil eden zengin bir avukatı katledilmiş vaziyette bulurlar. Her gün yeni bir cinayetle karşılaşan dedektifler, olayın ne kadar içinde olduklarını çok geç anlayacaklardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
392
120
79
57
39
36
36
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?